#اینفوتبیان | اسرائیلیهای انساندوست!
🔸 برخی از مواضع مسئولین رژیم صهیونیستی در سالهای مختلف درباره مردم غیرنظامی فلسطین
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
🎤🎤ویژه برنامه خانواده ایرانی و اسلامی ویژه زوجین
سخنران: حجت الاسلام حسنی
🎬🎬زمان: چهارشنبه 19 مهر ۱۴۰۲ ساعت 20 الی 21
🎇جهت حضور در برنامه راس ساعت ۲۰ وارد شوید.
👨💻جهت ورود به برنامه از طریق مرورگر کروم و یا فایرفاکس و به عنوان مهمان وارد شوید.
🎧 لینک برنامه در روز چهارشنبه بارگذاری خواهد شد. به تعدادی از حاضران به قید قرعه هدایایی اهدا می گردد.
🌹تقویم شیعه🌹
شمسی: چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۲ هجری شمسی
میلادی Wednesday 11 october 2023
قمری: الأربعاء ۲۵ ربیع الاول ١٤٤۵
🌹 متعلق است به:
🔸حضرت امام موسی بن جعفر كاظم عليه السّلام
🔸حضرت امام علی بن موسی الرضا عليهما السّلام
🔸حضرت جواد الائمه؛ محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸حضرت امام هادي، علي بن محمد النقي عليهما السّلام
📿 اذکار روز:
👈صد مرتبه یا حى یا قیوم
👈۵۴۱مرتبه یا متعال بگوید تا عزت دائمی یابد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن ، خداوندا در آخر الزمان دین ما را حفظ کن
✅ وقایع روز:
مناسبت خاصی ثبت نشده است
🗓روز شمار تاریخ:
💐⏳۰۹ روز تا سالروز ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
💐⏳۱۳ روز مانده تا سالروز ولادت حضرت امام حسن عسگری علیه السلام
⬛️⏳۱۵ روز تا سالروز وفات حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها(۲۰۱ه ق)
💐⏳۱۵ روز تا سالروز تولد حضرت امام حسن عسگری علیه السلام(۲۳۲ه ق)
💐⏳۳۹ روز مانده تا سالروز ولادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها و روز پرستار
#طوفان_الاقصی
#اَللّهُــمَّ_عَجـِّـل_لِوَلیِّــکَ_الفَــــرَج
#لبیک_یا_خامنه_ای
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۲۵🌷
انسان؛ عجول و شتاب زده:
ما انسانها ـ چه بخواهیم و چه نخواهیم ـ در محدوده ی زمان قرار داریم و از آینده بی خبریم؛ ولی علاقه ها و خواسته هایی نیز داریم که دوست داریم هر چه زودتر به آن ها برسیم. به همین سبب گاهی بدون توجّه به عواقب یک کار، فقط چون به آن علاقه داریم، در انجام آن شتاب می کنیم یا با عجله به سوی آن می رویم. این شتاب زدگی، در بسیاری از موارد، باعث دردسرهای بزرگ و حوادث جبران ناپذیری می شود. عجله در رانندگی، عجله در ازدواج، عجله در اِعمال خشم و صدمه رساندن به طرف مقابل، عجله در ارتباط برقرار کردن با دیگران یا قطع رابطه با آنان و ... ، مواردی است که شاید برای همه ی ما اتّفاق افتاده باشد یا داستان های عبرت آموزی از آن ها شنیده باشیم. قرآن کریم بارها به این ویژگی ناپسند انسان ها اشاره و افراد عجول را سرزنش کرده است . پیشوایان معصوم ما نیز در روایات فراوانی از عجله و شتاب زدگی نهی کرده اند.
در روایت پرمعنایی از پیامبر خدا می خوانیم: «دقّت و حوصله، از جانب خدا، و عجله و شتاب زدگی، از جانب شیطان است.» در کارهای خدا هم اگر دقّت کنیم، صبر و حوصله ی پروردگار را به روشنی در آنها می بینیم. جوانه زدن یک گل از دل خاک تا زمان رشد و بالندگی اش، به دنیا آمدن یک انسان تا رسیدن به دوران جوانی و پیری، حرکت نرم و زیبای سیّارات و ستارگان در مدار خویش و ...، همگی با کمال صبر و حوصله انجام می شود و از هر گونه شتاب زدگی و بی دقّتی دور است. هرچند خدای بزرگ می¬تواند در یک لحظه همه ی این کارها را انجام دهد، روش او در انجام کارهایش، بر اساس صبر و حوصله است. حتّی او در مجازات دشمنانش هم شتاب نمی کند و صبر می کند تا شاید آنان توبه کنند و از راه خود بازگردند. در مقابل اما شیطان در کارهایش بسیار عجول و شتاب زده است. بزرگ ترین نمونه ی این شتاب زدگی، عجله در قضاوت در مورد حضرت آدم بود؛ این که به علّت ظاهر او که از خاک آفریده شده بود، به او سجده نکرد؛ در حالی که ارزش آدم به سبب روح الهی اش بود. می دانیم که شیطان به علّت همین شتاب زدگی، برای همیشه از درگاه خدا رانده شد. پیامبر فرزانه ی ما چه زیبا فرموده است:
«مردم فقط برای شتاب زدگی و عجله هلاک می شوند، و اگر مردم در کارهایشان درنگ می کردند، هیچ کس هلاک نمی شد.»
آری، اگر مردم در زمانی که به فکر گناه، خیانت، آدم کشی، خودکشی و ... می افتادند، در عاقبت کارشان درنگ می کردند، هیچ گاه در چاه بدبختی سقوط نمی کردند. در روایت دیگری از همان حضرت می خوانیم:
«هنگامی که به کاری تصمیم می گیری، در باره ی عاقبتش اندیشه کن؛ پس اگر آن کار خوب و رشددهنده بود، آن را انجام بده، و اگر بد و گمراه گر بود، از آن دست بکش.»
#نهج_البلاغه
▫️وَلاَ تَمَسُّنَّ مَالَ أَحَد مِنَ النَّاسِ، مُصَلّ وَلاَ مُعَاهَد، إِلاَّ أَنْ تَجِدُوا فَرَساً أَوْ سِلاَحاً يُعْدَى بِهِ عَلَى أَهْلِ الاِْسْلاَمِ، فَإِنَّهُ لاَ يَنْبَغِي لِلْمُسْلِمِ أَنْ يَدَعَ ذَلِکَ فِي أَيْدِي أَعْدَاءِ الاِْسْلاَمِ، فَيَکُونَ شَوْکَةً عَلَيْهِ
🟤هرگز به مال احدى از مردم چه مسلمان باشد و چه غير مسلمانى که در پناه اسلام است، دست نزنيد (و آن را به تملک بيت المال در نياوريد) مگر اينکه اسب يا سلاحى باشد که براى تجاوز به مسلمانان به کار گرفته مى شود (در اين صورت مى توانيد آن وسايل را مصادره کنيد) زيرا براى مسلمان سزاوار نيست که چنين وسايلى را در دست دشمنان اسلام باقى بگذارد تا سبب نيرومندى آنها بر ضد مسلمانان گردد.
✍️جمله اشاره به منافقان و افراد نفوذى است که مرکب سوارى و سلاحى دارند و آن را در اختيار دشمنان اسلام قرار مى دهند در اين موارد مى توان اين وسايل را از آنان گرفت بى آنکه قيمت آنها پرداخته شود، چرا که پرداخت قيمت باز هم آنها را بر تجديد همان برنامه قوّت و قدرت مى دهد. در واقع اين دستور نوعى مصادره مشروع است که امام(عليه السلام) درباره افراد استثنايى اجازه داده است; ولى اموال ساير مسلمانان و غير مسلمانانى که اهل ذمه هستند بايد محترم شمرده شود.
📘#نامه_21
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
🎤🎤ویژه برنامه خانواده ایرانی و اسلامی ویژه زوجین
سخنران: حجت الاسلام حسنی
🎬🎬زمان: چهارشنبه 19 مهر ۱۴۰۲ ساعت 20 الی 21
🎇جهت حضور در برنامه راس ساعت ۲۰ وارد شوید.
👨💻جهت ورود به برنامه از طریق مرورگر کروم و یا فایرفاکس و به عنوان مهمان وارد شوید.
🎧 لینک برنامه در روز چهارشنبه بارگذاری خواهد شد. به تعدادی از حاضران به قید قرعه هدایایی اهدا می گردد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محمد ماهان مداحی
🎤🎤ویژه برنامه خانواده ایرانی و اسلامی ویژه زوجین
سخنران: حجت الاسلام حسنی
🎬🎬زمان: چهارشنبه 19 مهر ۱۴۰۲ ساعت 20 الی 21
🎇جهت حضور در برنامه راس ساعت ۲۰ وارد شوید.
👨💻جهت ورود به برنامه از طریق مرورگر کروم و یا فایرفاکس و به عنوان مهمان وارد شوید.
🎧 لینک ورود به برنامه : https://www.skyroom.online/ch/rezab/zojein به تعدادی از حاضران به قید قرعه هدایایی اهدا می گردد.
34.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نماهنگ سیاسی از اقتدار مقاومت تا زبونی اسب بازنده
2_144188856447946398_231011_170308.pdf
1.21M
کتابچه کلیدواژه تبیین بیانات مقام معظم رهبری( مدظله العالی)-شماره ۱۸
🌹 تقویم شیعه🌹
شمسی: پنج شنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۲ هجری شمسی
میلادی:Thursday 12 october 2023
قمری: الخميس ۲۶ ربیع الاول ۱٤٤۵
🌹 متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علی العسكری عليهما السّلام
📿 اذکار روز:
👈صد مرتبه ذکر لا اله الا الله الملک الحق المبین
👈۳۰۸ مرتبه یا رزاق بگوید تا روزى اش فراوان شود.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅وقایع روز:
👈صلح حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام(۴۱ه ق)
🇮🇷روز بزرگداشت حافظ
🇮🇷روز ملی کاهش اثرات بلایای طبیعی
🇮🇷روز اسکان معلولان سالمندان
🗓روز شمار تاریخ:
💐⏳۰۸ روز تا سالروز ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
💐⏳۱۲ روز مانده تا سالروز ولادت حضرت امام حسن عسگری علیه السلام
⬛️⏳۱۴ روز تا سالروز وفات حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها(۲۰۱ه ق)
💐⏳۱۴ روز تا سالروز تولد حضرت امام حسن عسگری علیه السلام(۲۳۲ه ق)
💐⏳۳۸ روز مانده تا سالروز ولادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها و روز پرستار
#طوفان_الاقصی
#اَللّهُــمَّ_عَجـِّـل_لِوَلیِّــکَ_الفَــــرَج
#لبیک_یا_خامنه_ای
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
📡
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۲۶🌷
کتابی پربرکت:
آفریدگار هستی، کتاب خود یعنی قرآن را با ویژگی های گوناگونی توصیف کرده است؛ ویژگی هایی مانند مبین(روشنگر) ، مجید(باشکوه) ، عظیم(بزرگ) ، حکیم(پرحکمت) ، ذی الذّکر(پندآموز) و مبارک(پربرکت) . «مبارک» به معنای «پدیده ی پر خیر و برکت» است. در قرآن، پدیده های متعددی با کلمه ی مبارک توصیف شده اند. کعبه، حضرت عیسی(ع) و باران ، نمونه هایی از این پدیده ها هستند. هر یک از این سه، هدیه های خدا به جهانیان هستند که زندگی و حیات را به جسم و جان آنان می بخشند. در این میان، هر پدیده ای که سودش برای مردم بیشتر باشد، مبارک تر است و بدون شک هیچ چیزی مانند قرآن به انسان ها سود نرسانده و نخواهد رساند؛ کتابی که مستقیماً از سوی پروردگار جهان برای بشر فرستاده شده و انسان ها را از جهل و تاریکی خارج کرده، در آسمان نور و سعادت به پرواز در می آورد. نگاهی به حال و روز مردمِ زمان پیامبر(ص) پیش از نزولِ قرآن و مقایسه ی آنان با پس از دوران پیامبر(ص)، این حقیقت را به روشنی ثابت می کند. مردمی که در توحّش و فقر و جنگ و خونریزی به سر می بردند، در پرتو این کتابِ مقدّس، به انسان هایی خداشناس، ایثارگر و حقجو تبدیل شدند، و این دلیل روشنی برای مبارک بودن قرآن است. قرآن به انسان ها می آموزد که برای چه منظوری به دنیا آمده اند و مقصدشان کجاست. به آنان می آموزد که آفریدگارشان کیست و برای رسیدن به سعادت باید چه برنامه ای را در زندگی به کار بندند. قرآن به زندگی فردی و اجتماعی انسان ها نظم و ترتیب می بخشد و آنان را به همکاری، رفاقت، ایثار، کوشش و دوری از غرور و خودپسندی و خیانت دعوت می کند. به راستی که هزاران کتاب تألیفی انسان ها نیز اثر بی نظیر این کتابِ تک جلدی را ندارد. البته شرط تأثیرگذاری قرآن، پیروی ما از اوست؛ و اگر آن را در کتابخانه ای قرار دهیم و از دستورهایش پیروی نکنیم، مانند شخص بیماری خواهیم بود که نسخهی پزشک ماهری را در گوشه ای قرار داده است و به آن عمل نمی کند. بدون شک اگر امّت اسلامی به معنای حقیقی از قرآن پیروی کرده بودند، هم اکنون حال و روز دیگری داشتند. برترین قرآن شناس جهان یعنی امیر مؤمنان علی(ع)فرموده است: «در پیروی از قرآن، خدا را در نظر بگیرید. مبادا دیگرانی غیر از شما، در عمل به آن از شما سبقت بگیرند.» همان پیشوای بزرگ چه زیبا فرموده است: «بدانید که این قرآن، خیرخواهی است که خیانت نمی کند، و راهنمایی است که گمراه نمی کند، و سخنگویی است که دروغ نمی گوید. هیچ کس با قرآن نمی نشیند مگر اینکه هدایت اش افزون و کوردلی اش کم می شود.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🪐محبوبترين بندگان خدا
#نهج_البلاغه
▫️عِبَادَ اللَّهِ إِنَّ مِنْ أَحَبِّ عِبَادِ اللَّهِ إِلَيْهِ عَبْداً أَعَانَهُ اللَّهُ عَلَى نَفْسِهِ فَاسْتَشْعَرَ الْحُزْنَ وَ تَجَلْبَبَ الْخَوْفَ
🟤اى بندگان خدا همانا بهترين و محبوب ترين بنده نزد خدا، بنده اى است كه خدا او را در پيكار با نفس يارى داده است، آن كس كه جامه زيرين او اندوه، و لباس رويين او ترس از خداست
✍اشاره به اين نکته دقيق است که پيمودن اين راه - جز به يارى خدا- براى هيچ کس ممکن نيست; چرا که خطرات و پرتگاهها، آنقدر زياد است که آدمى با نيروى محدود خويش، نمى تواند از اين راه به سلامت بگذرد; جز اينکه توکّل بر خدا کند و خود را به او بسپارد و از درياى بى کران لطف و قدرتش کمک بگيرد.ناگفته پيداست که هدايت ها و حمايت ها و اعانت هاى الهى بى حساب نيست; بايد سرتا پا تسليم شد و با قلبى مملوّ از عشقِ به پروردگار، به در خانه او رفت و قرار دادن حزن و اندوه، به منزله لباس زيرين، به اين معنا است که اين گونه افراد با ايمان، در درون خويش، از ايّام گذشته عمر که تلاش و کوشش کافى در اطاعت معبود نکرده اند، اندوهگين اند; اندوهى سازنده که آنها را به حرکتى جبران کننده در آينده وا مى دارد.
📘#خطبه_87
خودتو از افراد منفی دور نگه دار...
هر زمان که منفیهای زندگی را از خودتان دور کنید، جا برای مثبتها باز خواهد شد!
زندگی بسیار کوتاه است که بخواهید وقتتان را با آدمهایی بگذرانید که خوشبختی و شادی را از شما میگیرند....
از افراد منفی دوری کنید، زیرا آنها اعتماد به نفس و عزتنفس شما را از بین خواهند برد...
خودتان را با افراد مثبتی مشغول کنید که بهترینها را در شما میبینند..
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫💫7 جایی که حتما امتحان میشوید./دکتر انوشه
🎥#دکتر_انوشه
#امتحان_شدن
#فقر
#بیماری
#سختی
#پیری
#ارث
#غربت
#مصیبت
2_144188856447944788_231012_135040.pdf
548K
کتابچه پرسمان سیاسی(بررسی مهم ترین سوالات و شبهات سیاسی روز)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷۲۰مهر ماه روز #حافظ 🇮🇷
تمجید رهبر انقلاب ازشعر
🌺🌺حافظ 🌺🌺
هدیه به روح بلند تاریخ ساز ایران
صلوات
الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 این کلاغ هم رذالت صهیونیست ها را فهمید ولی عده انسان نما هنوز نفهمیدند
🔴 ارسالی از زهره احمدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 شیخ زکزاکی: انشاءالله ایران زمینۀ ظهور امام زمان را فراهم میسازد
♦️خیلی خوشحالم که میبینم این چنین جمعیتی از جریان مقاومت حمایت میکند و در اینجا حضور پیدا کردهاند. چیزی غیر از گفتن متشکرم ندارم.
♦️بدانید که ما در این دنیا برای آزمایش آمدهایم. ۸ سال گذشته ما در یک آزمایش بزرگ بودیم که به خیر گذشت و انشاءالله جمهوری اسلامی ایران بتواند تحول را در همه دنیا از جمله آمریکا، اروپا و سایر کشورها ایجاد کند تا زمینه برای ظهور حضرت مهدی(عج) فراهم شود.
مهیار آوجیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تمام پنجره ها رو بہ آسمان باز اسٺ
ببار حضرٺ باران ڪہ فصل اعجاز اسٺ
ڪجا قدم زده اے تا ببوسم آنجا را
ڪہ بوسہ بر اثر پایٺ عین پرواز اسٺ
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج ❤️
#یااباصالح_ادرکنی
🌷آقای جوکار
♥️ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ♥️
🍃 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ🍃
🍃 وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🍃
🌹 تقویم شیعه🌹
شمسی:جمعه ۲۱ مهر ۱۴۰۲ هجری شمسی
میلادی:Friday 13 october 2023
قمری:الجمعة ۲۷ ربیع الاول ۱۴۴۵ هجري قمري
🌹 متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكری عليهما السّلام
📿 اذکار روز:
👈 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١۰۰۰ مرتبه)
👈یا نور (۲۵۶مرتبه) برای عزیز شدن
🙏بارالها درفرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره ازمشکلات همه مردم باز کن
✅وقایع روز:
مناسب خاصی ثبت نشده است
🗓روز شمار تاریخ:
💐⏳۰۷ روز تا سالروز ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
💐⏳۱۱ روز مانده تا سالروز ولادت حضرت امام حسن عسگری علیه السلام
⬛️⏳۱۳ روز تا سالروز وفات حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها(۲۰۱ه ق)
💐⏳۱۳ روز تا سالروز تولد حضرت امام حسن عسگری علیه السلام(۲۳۲ه ق)
💐⏳۳۷ روز مانده تا سالروز ولادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها و روز پرستار
#طوفان_الاقصی
#اَللّهُــمَّ_عَجـِّـل_لِوَلیِّــکَ_الفَــــرَج
#لبیک_یا_خامنه_ای
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۲۷🌷
گلستانی در آتش:
طبق نقل برخی از مورّخان، ابراهیم(ع) ، نوجوانی شانزده ساله بود که در برابر انحراف قومش ایستاد و آنان را از شرک و بت پرستی نهی کرد. بر اساس آیات این سوره، او ابتدا از راه منطق وارد شد و با عموی خویش و قومش در بارهی بی ارزش بودن بت ها سخن گفت؛ امّا آنان که از شدّت تعصّب کور شده بودند، راه و رسم پدرانشان را بهانه کردند و گفتند که نمی توانند به رسوم قدیم شان پشت کنند! پس ابراهیم فکر دیگری کرد تا شاید بتواند قوم خود را از گمراهی نجات دهد.
او در روز خاصّی که همه ی مردم برای انجام مراسمی به خارج از شهر می رفتند، در شهر ماند و در غیاب مردم، تمام بت ها ـ به جز بت بزرگ ـ را تکه تکه کرد و در آخر، تبرش را بر گردن بت بزرگ آویخت. هنگامی که مردم بازگشتند، با وحشتناک¬ترین صحنه ی زندگی خود رو به رو شدند؛ خدایانی که بر زمین افتاده و قطعه قطعه شده بودند. از این رو فریاد برآوردند: چه کسی جرأت کرده که با خدایان ما چنین کند؟ بی شک او پا از حد خود فراتر گذاشته و باید به اَشَد مجازات محکوم شود. برخی گفتند: ما شنیده ایم که جوانی به نام ابراهیم از بت ها بدگویی می کند. بدین ترتیب، فرمان بازداشت ابراهیم صادر شد، و او را پیش چشم همه ی مردم آوردند تا از او اعتراف بگیرند. از او پرسیدند: ابراهیم، تو چنین بلایی به سر خدایانمان آورده ای؟ در این هنگام، ابراهیم، حساس ترین مرحله ی نقشه ی خود را عملی کرد و گفت: بت بزرگ این کار را کرده است. اصلاً از خود بت ها بپرسید؛ البته اگر می توانند سخن بگویند! در این هنگام، وجدان خفته ی مردم تکانی خورد، و هر یک از آنان خود را سرزنش کرد که این جوان راست می گوید و این بت ها نمی توانند سخن بگویند. آری، ابراهیم(ع) به قوم خود فهماند که در برابر موجوداتی بی جان و بدون شعور بر خاک می افتند. متأسفانه امّا این حالت فقط لحظات کوتاهی دوام داشت و پس از آن، دوباره پرده ی تعصّب جاهلانه بر عقل آنان افتاد و زور و ستم را بر منطق و عقل ترجیح دادند. از این رو آتشی بسیار بزرگ برافروختند تا دشمن خدایانشان را به مشتی خاکستر تبدیل کنند؛ آتشی که از بس بزرگ و سوزان بود، نمی توانستند به آن نزدیک شوند. پس ابراهیم (ع) را در منجنیقی قرار دادند و در آتش افکندند. در روایات آمده است که در این هنگام، فرشتگان از خدا تقاضا کردند که این قهرمان توحید را حفظ کند. صحنه ی عجیبی بود. مردم شوق آمیز فریاد می زدند که شکننده ی بت ها برای همیشه نابود می شود؛ ولی خدای جهان، چیز دیگری می خواست. از این رو قدرت سوزانندگی را از آتش گرفت و در همان حال که شعله های آتش به آسمان زبانه می کشیدند، در میان آن گلستانی ایجاد کرد و ابراهیم(ع) را با آرامی در میان آن فرود آورد. اینجا بود که حقیقت با تمام وجود ظهور کرد و معلوم شد که خدای حقیقی کیست؛ خدایی که نمی تواند از تکه تکه شدن خودش محافظت کند، یا خدایی که پیامبرش را در میان شعله های آتش سوزان محافظت می کند؛ همان خدایی که قوانین جهان را وضع کرده، و اگر صلاح بداند، آن ها را تغییر می دهد.
#نهج_البلاغه
▫️وَإنَّما هَلَکَ مَنْ کَانَ قَبْلَکُمْ بِطُولِ آمَالِهِمْ وَ تَغَيُّبِ آجَالِهِمْ، حَتَّى نَزَلَ بِهِمُ الْمَوْعُودُ
🟤همانا آنان که پیش از شما زندگی می کردند ، به خاطر آرزوهای دراز ، و پنهان بردن زمان اجل ها ، نابود گردیدند ، تا ناگهان مرگ وعده داده شده بر سرشان فرود آمد
✍منظور از هلاکت در جمله «وَإنَّما هَلَکَ» به گفته جمعى از مفسران «نهج البلاغه»، هلاکت معنوى يعنى گمراهى است که نتيجه آن عذاب اخروى مى باشد.ولى بعيد نيست که هم هلاکت معنوى و اخروى، و هم هلاکت مادى و دنيوى را شامل بشود يعنى آرزوهاى دور و دراز و فراموش کردن پايان زندگى، و غرق شدن در شهوات، هم آخرت آنها را تباه کرد و هم قدرت و عظمت آنها را در دنيا بر باد داد و سرانجام آنها را گرفتار انواع عذابهاى دنيوى مانند «طوفان قوم نوح»، زمين لرزه هاى «قوم لوط» و صاعقه هاى آسمانى اقوام ديگر.آرى طول امل که يکى از آثار آن «تَغَيُّبِ آجَالِ» (به فراموشى سپردن سرآمد زندگى) است، از بزرگترين دشمن سعادت انسانهاست چرا که حجاب ضخيمى در برابر ديد عقل انسان مى افکند و هوا و هوس را بر وجود او حاکم مى سازد، و او را غرق انواع گناهان و معاصى خطرناک مى کند،
📚#خطبه_147