🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۷۴ 🌷
یکی از مراحل نهی از منکر:
می دانیم که یکی از فروع دین، «نهی از منکر» است. بر اساس این وظیفه، هیچ مسلمانی حق ندارد در برابر کارهای زشت بی تفاوت باشد و باید در مقابل آن موضع بگیرد. البتّه نهی از منکر، سه مرحله دارد که یکی از آنها در هر حالی بر تمام مسلمانان واجب است؛ ولی دو مرحله ی دیگر با وجود شروطش واجب می شود:
1ـ مرحله ی قلبی؛
2ـ مرحله ی زبانی؛
3ـ مرحله ی عملی.
در مرحله ی قلبی، انسانِ باایمان با دیدن یا شنیدن یک گناه و کار زشت، از آن کار احساس تنفّر می کند. روشن است که برای داشتن این احساس، نیازی به سخن گفتن یا انجام کاری نیست؛ بلکه انسان با مشاهده ی نافرمانی خدا، ناخودآگاه احساس بدی پیدا می کند. این مرحله هرچند به چشم دیگران نمی آید، سرچشمه ی دو مرحله ی بعد ـ یعنی مراحل زبانی و عملی ـ است؛ زیرا کسی که در دل از کاری بدش نیاید، نمی تواند دیگران را از آن نهی کند، و اگر هم بکند، کاری ساختگی و بی ثمر کرده است.
در این آیه می خوانیم که حضرت لوط به قوم گنهکار خویش فرمود «من از کار زشت شما بسیار متنفّرم»، و بدین وسیله به آنان اعلام کرد که با تمام وجود از گناهانشان تنفّر دارد. علاوه بر قرآن کریم، پیشوایان معصوم ما نیز تأکید فراوانی بر لزوم تنفّر قلبی از گناه و کار زشت کرده اند؛ چراکه بر اساس روایات، ناراحت نبودن از نافرمانی خدا و خشنودی از آن، باعث شریک شدن انسان در آن می شود. در روایتی از امام رضا می خوانیم: «هر کس در هنگام انجام کاری حضور نداشته ولی از آن خشنود باشد، مانند کسی است که حضور داشته و آن را انجام داده است.» در حدیث دیگری از امیر مؤمنان علی می خوانیم: «کسی که به کار گروهی راضی باشد، مانند کسی است که در آن گروه و همراه آنان بوده. و هر کس به کار باطلی دست بزند، دو گناه کرده است؛ یکی، گناه انجام دادن آن، و دیگری، گناه خشنودی از آن.» در روایتی پندآموز از امام صادق نقل شده که به یکی از شیعیان فرمود: «آیا شما گاهی در کوفه ساکن می شوید؟» آن شخص عرض کرد: «بله.» حضرت فرمود: «قاتلان امام حسین(ع) را پیش رویتان می بینید[و بی تفاوت می گذرید]؟» او عرض کرد: «فدایت شوم؛ دیگر هیچ کس از آنان باقی نمانده است.» امام(ع) فرمود: «پس تو فقط کسی را قاتل می دانی که [مستقیماً] کشته باشد یا در کشتن کمک کرده باشد؟ مگر نشنیده ای که خدا [در قرآن] به پیامبر فرموده است: «[به یهودیان] بگو: پیش از من، پیامبرانی با معجزات و دلایل روشن آمدند و معجزاتی را که شما اکنون از من می خواهید نیز آورده بودند. اگر راست می گویید، چرا آنان را کشتید؟» سپس امام فرمود: «یهودیان زمان محمّد کدام پیامبر را کشته بودند؛ در حالی که بین محمّد و عیسی ، پیامبری نبود. آنان فقط بدین علت قاتل شمرده شدند که به کشته شدن پیامبران گذشته[توسّط پدرانشان] راضی بودند [و بسیاری از کوفیان نیز هم اکنون به کشتن امام حسین توسّط پدرانشان راضی هستند].» در جهان امروز نیز بسیاری از مردم مظلوم در گوشه و کنار دنیا از سوی دولت های متجاوز مورد ظلم و ستم قرار می گیرند. از این رو بر همه ی مسلمانان و عدالت خواهان جهان لازم است که از ظلم ستمگران در هر جای دنیا ابراز تنفّر کنند.
#نهج_البلاغه
▫️قُلُوبُ الرِّجَالِ وَحْشِيَّةٌ، فَمَنْ تَأَلَّفَهَا أَقْبَلَتْ عَلَيْه.
🟤 دل هاى مردم گريزان است، به كسى روى آورند كه خوشرويى كند.
✍اشاره به اينكه انسان، نسبت به كسانى كه نمى شناسد نوعى احساس بيگانگى مى كند; ولى اگر طرف مقابل از طريق محبت وارد شود در برابر او رام مى شود. درست كه انسان ذاتاً روح اجتماعى دارد و نمى تواند تنها زندگى كند و تمام پيشرفت ها و موفقيت های بشر در سايه همين روح اجتماعى است; ولى اين بدان معنا نيست كه در برابر هر فرد ناشناخته اى اظهار محبت و دوستى كند و با او الفت بگيرد; الفت گرفتن احتياج به مقدمات دارد همان گونه كه عداوت و دشمنى نيز مقدماتى مى خواهد در روايات معروف: «الاْنْسانُ عَبيدُ الاحْسانِ; انسان بنده احسان است»
📘#حکمت_50
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📱 ریل | طوفان الاقصی، آمریکازدایی از منطقه است
👆 نماهنگی کوتاه از بیانات صبح امروز رهبر انقلاب. ۱۴۰۲/۹/۸
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
5.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📣 فرهنگ غرب در قضیه جنایت غزه بیآبرو شد
✏️ رهبر انقلاب، صبح امروز: حرکت وحشیانه و بیرحمانهای که رژیم صهیونیستی در جنایت علیه مردم غزه انجام داد، نه فقط آبروی خود رژیم که آبروی آمریکا را هم برد. آبروی کشورهای معروف اروپایی را هم برد، بلکه آبروی تمدن و فرهنگ غرب را برد.
فرهنگ و تمدن غرب، همان تمدنی است که وقتی با بمب فسفری پنج هزار کودک را شهید میکند، رئیس فلان کشور غربی میگوید اسرائیل دارد از خودش دفاع میکند.
این دفاع از خود است؟
فرهنگ غرب این است.
در این قضیه فرهنگ غرب بیآبرو شد.
💻 Farsi.Khamenei.ir
🌷 مقام والای شهادت پاداش الهی تلاشهای علمی ماندگار اوست
✏️ حضرت آیتالله خامنهای در پیام تسلیت شهادت دانشمند هستهای و دفاعی شهید فخریزاده: «دانشمند برجسته و ممتاز هستهئی و دفاعی کشور جناب آقای محسن فخریزاده به دست مزدوران جنایتکار و شقاوتپیشه به شهادت رسید. این عنصر علمی کمنظیر جان عزیز و گرانبها را به خاطر تلاشهای علمی بزرگ و ماندگار خود، در راه خدا مبذول داشت و مقام والای شهادت، پاداش الهی اوست.» ۱۳۹۹/۰۹/۰۸
❤️ بازنشر به مناسبت سالگرد شهادت #شهید_فخری_زاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب: قلههای بسیج، سلیمانی، صیادشیرازی، همت، بابایی، شیرودی، همدانی، فخریزاده، کاظمی آشتیانی و امثال آنها است.
10.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙 بهترین هدیه زن و شوهر به یکدیگر
🔴 #استاد_پناهیان
🔴 #تنفر_ممنوع
💠 اگر از همسرتان کار #خطایی سر زد، به هیچ وجه از او #متنفر نشوید بلکه از #کارش انتقاد کنید و یا ناراحت باشید.
💠 تنفر از همسر، باعث میشود تا #خوبیهای او را نبینید و فقط در جستجوی #عیبهای دیگر او برآیید. #شیطان نیز به این قضیه کمک میکند.
💠 حتما همسرتان رفتارهای #خوبی غیر از خطایش دارد که با یادآوری آنها #خوشحال میشوید و دلتان نسبت به او نرم میگردد.
💠 با این روش از #کینهورزی جلوگیری کنید.
#خانواده_دینی
مداحی_آنلاین_سکوت_امیرالمومنین_استاد_دارستانی.mp3
6.59M
🏴 #ایام_فاطمیه
♨️چرا امیرالمومنین علی(ع) صبر کرد و حضرت زهرا(س) به دفاع از دین پرداخت؟
👌 #پادکست بسیار شنیدنی
🎙حجت الاسلام دارستانی
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
مسابقه فرهنگی هنری
طوفان الاقصی
آخرین مهلت تحویل آثار به مدیر کانال ۱۱ آذر ماه ۱۴۰۲
🍀🍀
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
مسابقه به مناسبت هفته بسیج
1- بسیج در ماه ………… به فرمان ………….. تشکیل شد و در سال ……. با تصویب در مجلس شورای اسلامی رسمیت پیدا کرد.
۱: آذر- امام خمینی (ره)-۵9
۲: بهمن- امام خمینی(ره)- ۵۸
۳:آذر- امام خمینی- ۶۰
۴: بهمن- امام خمینی – ۵۹
2- جمله “بسیج مظهر عظمت ملّت و نیروى کارآمد درونىِ کشور ما است” از کیست؟
1: امام خمینی (ره) 2: آیت ا… خامنه ای
3: آیت اله بهشتی 4: شهید مطهری (ره)
3 -کدام شاخص در بسیج بودن مورد تاکید مقام معظم رهبری است؟
1: تفکر بسیجی ۲: عمل بسیجی
۳: ظاهر بسیجی ۴: الف و ب
4 – تشکیل بسیج به چه هدفی به فرمان امام خمینی صورت گرفت؟
1: حفظ نظام از دسیسه های دشمنان داخلی و خارجی
۲: کمک به مستضعفان و محرومان جامعه
۳: حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی
۴: الف و ب
5- این جمله ((درنظام جمهوری اسلامی پذیرش مسئولیت به معنای کامجویی از قدرت نیست بمعنای خدمت به مردم است )) ازکیست ودر چه تاریخی ایراد گردید.
1: امام خمینی خرداد61 2 :آیت اله خامنه ای مرداد ۹6
3: شهید رجایی مرداد۶۰ ۴: امام خمینی آبان ۶۱
علاقمندان می توانند پاسخ خودرا بصورت یک عدد پنج رقمی تا تاریخ 11آذر ماه 1402 به مدیر کانال @mmrezab313 پیامک نمایند.(ویژه ملک های 2،21،22،23،24) 🎤🎤حتما هنگام ارسال پاسخ نام صنعت را ذکر نمایید، بدون ذکر نام صنعت سرپرست پاسخها قابل قبول نمی باشد.