🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۸۵🌷
پیروزی مستضعفان:
یکی از مسائلی که در نظریات و نتیجه گیری های ما اثر بسیار دارد، «محدود بودن در زمان» است. ما بدین سبب که در حصار زمان محصوریم و گذشته و آینده ی خود را نمی بینیم، معمولاً با توجّه به زمان حال قضاوت می کنیم. تاریخ نشان می دهد که در بسیاری از قرون و اعصار، حکومت و فرمانروایی بر مردمِ زمین، در اختیار افراد ستمگر بوده است و قدرت های بزرگِ جهان معمولاً از عدالت و مهرورزی بویی نبرده اند. مردمی که در سیطره ی فرمان روایی چنین قدرت هایی بوده اند، در هاله ای از یأس و نومیدی قرار داشته و هرگز سقوط قدرتمندان و حاکمان ظالم را باور نمی کرده اند. از طرفی، خود آن حاکمان نیز چنان بر مسند فرمان روایی شان تکیه زده بودند که گویی هیچکس و هیچ چیز جلودار آنان نیست و تا دنیا دنیاست، آنان همچنان بر مرکب قدرت سوارند! یکی از روشن ترین نمونه های این واقعیت تاریخی، حکومت جبّارانه ی فرعون و اسارت مظلومانه ی بنی اسرائیل در چنگال اوست. به فرموده ی قرآن، او مردم مصـر را به دو گروه تقسیم کرده بود: «قبطیان» که بومیان آن سرزمین بودند و «سبطیان» که از نسل یعقوب بودند و پس از مهاجرت خاندان یوسف از کنعان به مصر زیاد شده بودند و بخش بزرگی از مردم آن سرزمین را تشکیل می دادند؛ امّا پس از پشت کردن مردم مصر به تعالیم یوسف ، مورد بی مهری واقع شدند و قبطیان آنان را به بردگی گرفتند.
فرعون با تمام توان به بنی اسرائیل ظلم می کرد و در صورت احساس کوچک ترین خطر، با بی رحمی تمام با آنان رفتار می نمود؛ تا جایی که از ترس شورش ایشان دستور داد که سر پسربچّه هایشان را ببرند و زنانشان را به کنیزی و خدمت بگمارند. شاید تصوّر شدّت ظلم فرعون و مظلومیّت بنی اسرائیل برای ما غیر ممکن باشد و ما نتوانیم به یأسی که بر آن قومِ مظلوم سایه افکنده بود، پی ببریم؛ امّا این چیزی بود که آنان در آن مقطع از زمان حس می کردند، و خواست خدایی که در دایره ی زمان و مکان محدود نیست، چیز دیگری است. آیا هیچ یک از بنی اسرائیل باور می کرد حضرت موسی(ع) که اعجازآمیز در قصر خود فرعون بزرگ شده بود، بر ضد او قیام کند و به خواست خدا و در زمان کوتاهی، فرعون و دار و دسته ی مغرور و متکبّرش را در میان امواج نیل رها کند و داستان فرعون و ظلم هایش را در کمتر از نصف روز برای همیشه پایان دهد؟ به راستی چه کسی گمان می کرد که محمّد(ص) که در قلب شرک و کفر قیام کرده و پس از مدّتی برای حفظ جان خود از مکّه خارج شده بود، پس از ده سال، آنجا را فتح و از بت ها پاک کند و هم اکنون نیز نام مبارکش هر روز چندین بار با احترام تمام بر زبان یک چهارم جمعیّت این کره ی خاکی جاری باشد. آری، آنچه ما می بینیم، با آنچه خدا می خواهد، متفاوت است و همو می خواهد که سرانجام روزی ظلم و تباهی از همه ی زمین رخت بربندد و بندگان شایسته ی خدا که در مظلومیّت و اقلّیّت به سر می برند، بر آن حاکم شوند و به وسیله ی ایشان، نور توحید و عدالت بر سراسر زمین بتابد. پیشوایان معصوم ما فرموده اند که کامل ترین نمونه ی خواست الهی در این آیه، ظهور امام عصـر(عج) است؛ بدین صورت که خدا خاندان پیامبر(ص) و شیعیان ایشان را که همواره در مظلومیت به سر برده اند، به قدرت می رساند و زمین را به وسیله ی آنان از هر ظلم و ستمی نجات می بخشد. به امید آن روز.
#نهج_البلاغه
▫️وَبَصِّرْهُ فَجَائِعَ الدُّنْيَا، وَحَذِّرْهُ صَوْلَةَ الدَّهْرِ وَفُحْشَ تَقَلُّبِ اللَّيَالِي وَالاَْيَّامِ
🟤«با نشان دادن فجايع دنيا، قلب را بينا کن و از هجوم حوادث روزگار و زشتى هاى گردش شب و روز آن را برحذر دار
✍️گاه بر قلب انسان پرده هاى غفلت و هوا و هوس چنان فرو مى افتد که از درک حقايق مربوط به زندگى و سعادت خويش باز مى ماند. براى کنار زدن اين پرده هاى غفلت و بينا ساختن دل، چيزى بهتر از آن نيست که انسان حوادث تلخ دنيا و آفات و بلاها و دگرگونى هاى ناگهانى را که در زندگى قدرتمندان جهان نمونه هاى زيادى از آن ديده مى شود، مورد دقت قرار دهد و بينايى را به دل باز گرداند.
📘#نامه_31
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ایران برای غزه چه کرد؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ سه مسئله کلیدی در تربیت فرزندان
👤استاد شجاعی
🔶 https://btid.org/fa/
📎 #فاطمیه
📎 #ایام_فاطمیه
📎 #سبک_زندگی
📎 #تربیت_فرزند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پیشنهاد_دانلود
یک معلم روز اول کلاس کتابهای درسی را معرفی کرد و چقدر زیبا #قرآن را معرفی کرد👌
بارها ارزش دیــدن داره
#قرآن_کریم بالاتر از هر کتابی است که در دوران تحصیل می خوانیم
🌱🌱🌱🌱🌱🌱
1210.MP3
2.37M
🔸نشانههای تاثیر آلودگی هوا بر بدن چیست و چه باید کنیم؟
#سلامتی
🌼اشتباهاتی که باعث میشه انگیزهمون رو از دست بدیم
1️⃣ مقایسه خود با دیگران
اونم از جنبه منفی و توجه نکردن به شرایط و موقعیت خودمون
2️⃣ تکیه کردن به دیگران و دنبال نتایج بودن بدون عمل درست
3️⃣ انتظار پیشرفت زیاد در ابتدای کار
4️⃣ نسنجیدن سختیهای راه و ناامید شدن خیلی زود
5️⃣ هدفها رو بدون توجه و بررسی انتخاب کردن و گاهی فراموشی اونها
6️⃣ از بین رفتن اعتماد به نفس با انتقاد دیگران
7️⃣ داشتن افکار منفی و از دست دادن حس خوب
8️⃣ دست کم گرفتن خود و عدم سعی و تلاش برای شروع و ادامه کار
مداحی آنلاین - به پشت دره خانه ات آمدم مادر - پویانفر فصولی.mp3
6.89M
🔳 #ایام_فاطمیه
🌴به پشت دره خانهات آمدم مادر
🌴به اذن حسین و حسن در زدم مادر
🎙 #محمدحسین_پویانفر
🎙 #محمد_فصولی
⏯ #استودیویی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 الحاق انبوه پهپاد کرار به یگانهای نیروی پدافند هوایی ارتش
🔹در مراسمی در دانشگاه خاتم الانبیاء(ص) پدافند ارتش، با دستور فرمانده کل ارتش پهپاد کرار رهگیر مسلح به موشک هوا به هوای مجید به مناطق پدافند هوایی ملحق شدند.
49.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻 با امیر #تتلو بهتر آشنا بشین
🔷 #شاخ_های_مجازی که روی ذهن کودکان و نوجوانان ما اثر گذار هستند را بشناسید
➕یکی از ضعف های والدین در ارتباط با فرزندان نسل Zشون اینست که #زیست_بوم_مجازی فرزندان شون رو درست نمیشناسند و همین امر سبب میشه #تربیت کم اثر داشته باشند.
🔹 الان دورانی هستیم که #کودکان_آنلاین داریم و #والدین_آفلاین
•••✾•🌾🌼🌾•✾••┈•
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
🔴 #یک_فرمول_زیبا
💠 گاهی برای اینکه #مشکلات زندگی را تحمل کنید و یا در برابر برخی از نقصها و عیوب همسرتان #مشاجره و دعوا نکنید، سعی نمایید شرایط بدتر و #سختتر از شرایط موجود را که در بسیاری از زندگیها وجود دارد، تصور کنید.
💠 این کار، عامل #شکرگزاری و صبوری شما نسبت به شرایط موجود است.
💠 و البته سعی و تلاشتان را برای #بهبود وضعیت و حل مشکلات ادامه دهید. مهم این است که وجود مشکلات و یا نقصهای همسرتان، عاملِ #سردی روابط و مشاجره نگردد.
#مهارتهای_زندگی
〰️🌍 اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ 🌤
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تغییرذائقه درفضای مجازی به همراه دگرگونی سبک زندگی به یکی ازاتفاقات رایج رسانه ای تبدیل شده است.رسانه هاافکارمارامنحرف میکنندوبه سمتی میبرندکه دلخواه خودشان است.
🔻آموزش سوادرسانه به ماکمک می کندتاعلاوه برشناخت درست ابزاررسانه ای باارزیابی پیام،منابع واطلاعات رسانه ای،بهترین استفاده راازآنهاکنیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
٭|💌|٭ با امام زمانت عاشقانه
صحبت میکنی؟
درد و دل میکنی؟
از حال خودت بهش خبر میدی
و کمک میخوای؟
🔅 یك دقیقه نجوا و صحبت با
امام زمان داشته باشیم باهم
الّلھُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّك الْفَرَج بِحَقِ زِینَبِ ڪُبْریٰ سَلآمُ اللّٰه عَلَیہا
🌷هادی جوکار
🌺 زیارت عاشورا🌺زیارت عاشورا🌺
به اطلاع همکاران گرامی میرساند،فردا دوشنبه مورخه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ زیارت عاشورا درنمازخانه صنعت ساعت ۷ الی ۸ صبح بهمراه پذیرایی برگزار میگردد.
📖 تقویم شیعه
شمسی: دوشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ هجری شمسی
میلادی: Tuesda 11 December 2023
قمری: الثلاثاء ۲۷ جمادی الاولی ۱۴۴۵ هجری قمری
🌹 متعلق است به:
🔸حضرت امام حسن مجتبی و امام حسین عليهما السّلام
📿اذکار روز:
👈صد مرتبه ذکر یا قاضى الحاجات
👈۱۲۹مرتبه یالطیف بگوید تا مال کثیر یابد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅ وقایع روز:
🇮🇷شهادت آیت اللّه دستغیب سومین شهیدمحراب به دست منافقان(۱۳۶۰ه ش)
🗓روز شمار تاریخ:
⬛️⏳۰۶ روز مانده تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها(۱۱ ه ق)
💐⏳۱۴ روز مانده به سالروز میلاد حضرت مسیح علیه السلام
⬛️⏳۱۶ روز مانده به سالروز وفات حضرت ام البنین سلام الله عليها (روز تکریم مادران و همسران شهدا
💐⏳۲۳ روز مانده به سالروز تولد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (هشتم قبل هجرت ) روز زن
💐⏳۲۳ روز تا سالروز تولد حضرت امام خمینی رحمهالله علیه رهبر کبیر انقلاب (۱۳۲۰ه ش)
💐⏳۳۳ روز مانده به سالروز ولادت حضرت امام محمد باقر علیه السلام(۵۷ه ق)
⬛️⏳۳۵ روز مانده به شهادت حضرت علی النقی الهادی علیه السلام (۲۵۴ه ق)
#طوفان_الاقصی
#اَللّهُــمَّ_عَجـِّـل_لِوَلیِّــکَ_الفَــــرَج
#لبیک_یا_خامنه_ای
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
نکته تفسیری صفحه ۳۸۶:
سبب سازِ سبب سوز:
داستان حضـرت موسی علیهالسلام، سرشار از نکات آموزنده و عبرتانگیز است. یکی از نکات برجستهی این داستان، «سبب سازی خدا و سبب سوزی» اوست. توضیح اینکه خدای بزرگ برای ادارهی هستی و اجرای تصمیمات خود در جهان، از اسباب و عللی که خودش پدید آورده، استفاده می کند؛ امّا گاهی برخی از این اسباب و علل، به علّت سوء استفاده ی انسانها، مانع هدایت آنها و پیشرفتِ اهداف پیامبران خدا می شود، و در بعضی از این اوقات، خدای بزرگ برای مصلحتی که خود از آن آگاه است و برای نشان دادن قدرت خویش، اسباب و علل ظاهری را از کار می اندازد یا در تأثیر آنها تغییراتی ایجاد می کند، و این تغییر، خود سبب جدیدی در اجرای اهداف او می شود. داستان حضرت موسی(ع)، پر از مواردیست که در آنها اسباب ظاهری و قوانین طبیعی جهان تغییر کرده و به صورت دیگری انجام وظیفه کرده اند.
خدا در ایـن آیـات به سه مـورد از این موارد عجـیـب اشـاره کـرده است:
1ـ نوزاد خـفـته بر امواج نیل: به گـفتهی دانشمندان، ساعات و روزهای آغازین تولّد انسان، یکی از حساس ترین اوقات زندگی اوست و نوزاد در این اوقات به مراقبت ویژه ای نیاز دارد؛ امّا موسای یک یا چندروزه، دور از آغوش مادر، در امواج نیل رها شد؛ چراکه به دستور فرعون، سر تمام کودکان پسر از تن جدا میشد. مادر موسی(ع) به الهام الهی و برای حفظ و نجات جان نوزادش، او را در سبدی گذاشت و به خدا سپرد و در رود نیل رها کرد؛ امّا رود نیل که به بزرگسالان رحم نمی کند، به دستور پروردگار، همچون گهواره ای آرام، موسی(ع) را به مقصد مورد نظر برد.
2ـ پرورش موسی در دامان دشمن: فرعون که از تعبیرکنندگانِ خواب و پیشگویان شنیده بود که به زودی توسّط پسری از بنی اسرائیل نابود می شود، فرمان داده بود که پسـران بنیاسرائیل قتل عام شوند؛ امّا رود نیل ، پسر زیبارویی را کنار قصر او آورد و خدمتکاران، او را نزد فرعون آوردند. شاید ابتدا فرعون می خواست که او را بکشد؛ ولی به خواست خدا چنان مهر و محبّتِ عجیبی از موسی در دل فرعون و همسرش ـ که فرزندی نداشتند ـ ایجاد شد که تصمیم گرفتند او را به فرزندی بپذیرند؛ فرزندخوانده ای که سرانجام بزرگترین دشمن فرعون شد و کابوس او را به حقیقت مبدّل کرد.
3ـ ممنوعیت نوشیدن هر شیری برای موسی جز شیر مادر: نوزاد، خسته و گرسنه در قصر حضور دارد و صدای گریه اش همگان را کلافه کرده است. به دستور فرعون، زنان شیرده فراخوانده شدند تا موسی را سیر کنند؛ امّا به خواست خدا، کودکِ به شدّت گرسنه، شیر هیچ یک از آن زنان را نپذیرفت و لحظه به لحظه بر زاری اش افزوده شد. خواهر موسی که او را از خانه تا به قصر زیر نظر گرفته بود، به قصر مي رود و به مأموران می گوید که زن شیردهی را می شناسد که میتواند نوزاد را شیر دهد، و مادرش را ـ که مادر خود موسی است ـ به قصر می آورد. بدین ترتیب، مادری که دلش از ترس و غم خالی شده بود و گمان می کرد که دیگر هیچگاه فرزندش را نمی بیند، پس از چند ساعت، کودکش را سالم و سرحال در دامان خود دید و از شیرهی جان خود به او بخشید.
#نهج_البلاغه
📿وَضَامِنٌ غَيْرُ وَفِيٍّ
🟤طمع، ضامنى است كه وفا نمى كند
✍️ زيرا طمع، شخص طمعكار را به دنبال خواسته هايش مى فرستد، همان خواسته هايى كه دست نيافتنى است و آن را براى طمعكار تضمين مى كند؛ ولى همانند ضامنى كه به قول خود وفا نمى كند، طمعكار را محروم و ناكام رها مى سازد.
📘#حکمت_275
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #روزنما | با نشخوار فکریِ کاری چه کنیم؟
🔸 نشخوار فکری در مورد کار می تونه توی خوابیدن مشکل ایجاد کنه و به خلق و خو و سلامت روان آسیب برسونه.
🔸 این نشخوار باعث فرسودگی توی کار میشه و عملکرد کاری رو توی روز بعد پایین میاره.
🛑 ۲۰ آذر، سالروز شهادت آیت الله دستغیب، سومین شهید محراب به دست منافقین
▫️سید عبدالحسین دستغیب عالم مجتهد و استاد درس اخلاق بود و بهواسطه کتابهای اخلاقیاش از جمله گناهان کبیره، قلب سلیم، داستانهای شگفت، شناخته شده بود.
▫️ایشان در مبارزات انقلابی نقش فعالی داشت و پس از انقلاب به امامت جمعه شیراز منصوب شد. عاقبت در آذر ۱۳۶۰ پس از اقامه نماز جمعه در یک حمله تروریستی انتحاری توسط منافقین به شهادت رسید و سومین شهید محراب نامیده شد.