🌷 نکته تفسیری صفحه ۵۰۴🌷
سپاسگزاری از رنج های مادران:
هر انسان فهمیده و درست کاری در برابر زحمات دیگران سپاسگزاری می کند. البتّه هر قدر زحمت کشیده شده بیشتر باشد، انسان باید تشکّر بیشتری به جای آورد. بدون شک در میان کسانی که در زندگی ما برایمان زحمتی کشیده اند، هیچ کس به اندازه ی پدر و مادر برای رشد و خوشبختی ما رنج ندیده اند؛ دو انسان ارزشمندی که بدون هیچ گونه چشم داشتی، زندگی خود را به پای ما ریخته و بهترین روزهای عمرشان را عاشقانه برای ما خرج کرده اند. از این رو قرآن بارها ما را به احترام و نیکی به پدر و مادر و سپاسگزاری از آن ها سفارش کرده است. البتّه در میان آن دو، مادر زحمت بیشتری برای انسان می کشد. بدین جهت، آیه ی مورد بحث، پس از سفارش کلّی به نیکی کردن به پدر و مادر، به ویژه در مورد زحمات مادر سخن می گوید و با یادآوری این مطلب، همگان را به احترام و احسان ویژه به مادر فرا می خواند.
به راستی فداکاری و ایثار مادر برای فرزند، حقیقت شگفت انگیزی است که جز لطف ویژه ی خدا به انسان نمی تواند آن را تفسیر کند. توجّه به پیچیدگی های بارداری و تولد فرزند، از جمله این که جنین بی دفاع در بدن مادر و در جایی امن رشد می کند و از مواد غذایی بدن او قدرت می گیرد؛ این که مادر نُه ماه رنج و سختی را به عشقِ دیدار کودک دل بندش به جان می¬خرد و خواب و خوراک را بر خود حرام می کند؛ این که درد و رنج فراوانی را برای به دنیا آوردن فرزند تحمّل می کند و بلافاصله پس از آن، او را در آغوش می کشد و با بخشش تمام، از شیره ی جانش به او می خوراند؛ این که نوزاد ضعیف را تر و خشک می کند و روزها و شب ها را به امید رشد و بالندگی او می گذراند و پیر و فرتوت می شود تا فرزندش جوان و بانشاط شود؛ و با رنج او رنج می کشد و از خنده اش می خندد، هر انسان منصف و قدرشناسی را در پیشگاه مقدّس مادر به زانو در می آورد و او را به سپاسگزاری و جبران زحمات مادر وا می دارد؛ هرچند جبران اندکی از زحمات بی شمار او نیز غیرممکن است و تنها خدا می تواند این همه از خودگذشتگی را جبران کند.
در حدیثی می خوانیم که مردی، مادر پیر و ناتوان خود را به دوش گرفته و مشغول طواف بود. در همین هنگام، خدمت پیامبر رسید و عرض کرد:
«آیا حق مادرم را ادا کرده ام؟» پیامبر در پاسخ او فرمود: «نه؛ حتّی یک نَفَس او را هم جبران نکرده ای.» از این رو پیشوایان ما بر احسان به مادر تأکید ویژه ای کرده اند. در روایتی از پیامبر نقل شده که در پاسخ شخصی که از او پرسیده بود «به چه کسی نیکی کنم؟»، سه مرتبه نیکی به مادر را توصیه کرد، و در مرتبه چهارم، به او سفارش فرمود که به پدرش نیکی کند.
Joze 27.mp3
4.02M
🔹 تحدیر (تندخوانی قرآن کریم) 🔹
💢 استاد معتز آقایی 💢
✅ جزء بیست و هفتم قرآن کریم
📌 مناسب برای ختم یک جزء قرآن در ماه مبارک رمضان
#قرآن_جیبی
📖نکات کلیدی زندگی موفق در جزء بیست وهفتم
1- فرزندانتان را با ایمان تربیت کنید تا در بهشت به شما ملحق شوند
متن دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان...
التماس دعا....🌹
#اَللّهُــمَّ_عَجـِّـل_لِوَلیِّــکَ_الفَــــرَج
مداحی_آنلاین_بهار_را_چه_کند_آن_دلی_که_خرم_نیست_میرزامحمدی.mp3
1.59M
⏯ #مناجات با #امام_زمان(عج)
🍃بهار را چه کند آن دلی که خرم نیست
🍃مرا ندیدن روی تو از خزان کم نیست
🎙حجت الاسلام #میرزامحمدی
👌بسیار دلنشین
🎤🎤اعزام به مشهد مقدس(کارکنان به همراه خانواده) در تاریخ های 3 اردیبهشت، 21 اردیبهشت، 27 اردیبهشت، 30 اردیبهشت و 2 خرداد، جهت ثبت نام به روابط عمومی مراجعه نمایید.(ویژه ملک های ،2،22،23،24)- کارکنان ملک 2 به اداری قسمت خود مراجعه نمایند. مدت اقامت 3 شب و 4 روز می باشد🎬
🎬دوره بصیرت افزایی همسران کارکنان در شهر مقدس قم(ویژه ملک 2 و 22
ثبت نام ویژه کارکنانی اسن که تاریخ ازدواج آنها از ابتدای سال 1400 تا پایان 1402 می باشد.
تاریخ اعزام: 1403/02/17 و تاریخ برگشت 1403/0/19
لازم به ذکر است آوردن همراه(فرزند، مادر و خواهر و...) ممنوع می باشد. جهت ثبت نام به روابط عمومی مراجعه نمایید.🎬
31.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مسلمانان کجایید؟
◼داریم افطاری درست میکنیم به حاجی گفتم از مسجد اومدنی نوشابه و خرت و پرت بخره سر سفره افطار بگذاریم❗️
⚠️ما هم در کشتار مسلمانان فلسطین شریک هستیم؟؟؟
😭💔 دیدن این کلیپ رو از دست ندید و تا جای ممکن منتشر کنید