🌺نکته تفسیری صفحه ۵۱:🌺
جاذبه هاي زندگي؛ نعمت يا عذاب؟
از هنگاميكه ما پا به جهان گذاشتيم، با انواع چيزهاي دوست داشتني آشنا شده ايم. انواع خوردني ها، نوشيدني ها، پوشيدني ها و ... چيزهايي هستند كه ما انسانها با آنها زندگي مي كنيم و بخش عمّده اي از تلاش و كوشش ما براي به دست آوردن آنهاست. گويي در وجود همة ما برنامه اي تنظيم شده كه تلاش و كوشش كنيم تا به آن چيزهاي دوست داشتني برسيم. همسر خوب، فرزندان صالح، خوراک و پوشاک مناسب، اتومبیل، مال و ثروت و... همگی نعمت های خدا هستند و مورد علاقة انسان ها؛ امّا آيا اين علاقه و دوست داشتن، مطلب بدي است و آيا آن چيزهاي دوستداشتني، امور پست و بي ارزشي هستند؟ قطعاً پاسخ اين سؤال منفي است. توجّه انسان به چيزهاي مورد علاقه اش، در حقيقت يك برنامه ريزي دقيق از سوي خداي داناست تا زندگي انسان در روي زمين ادامه يابد. امّا رسيدن به اين نعمت هاي خوب، هدف زندگي ما نيست؛ بلكه وسايلي براي رسيدن به يك هدف مهم مي باشد. خدايي كه انسان را آفريده، توسّط بهترين بندگان خود ـ يعني پيامبران ـ به او پيغام داده است كه او را براي رسيدن به هدفي بسيار والا و مهم خلق كرده است و تمام اسباب و وسايل زندگي،«متاعي» براي رسيدن به آن هدف است.«متاع» يعني وسيلة بهره مندي از زندگي. انسانها از داشتن همسر، فرزند، وسايل سواري راهوار، خانه هاي آرام و باغهاي سرسبز استفاده مي كنند تا زندگي كنند و به آن هدف عالي برسند.
امّا اگر اين چيزهاي دوست داشتني، جاي خود را با هدف انسان عوض كنند، ديگر براي او مفيد نيستند؛ بلكه مانعي براي رسيدن به هدفش مي شوند. اگر هدف انسان از زندگي، خوب خوردن، خوب خوابيدن، جمع مال و ثروت و ازدواج و داشتن فرزند باشد، از هدف واقعي زندگي اش غافل شده و پس از چند سال زندگي و فرا رسيدن مرگ، بي آنكه براي زندگي پس از مرگ آماده شده باشد، بايد از تمام چيزهاي مورد علاقه اش دل بكند و به سفري برود كه براي آن آمادگي ندارد. ولي همين چيزهاي دوست داشتني مي تواند وسيلة نزديك شدن او به هدف اصلي اش يعني رسيدن به مقام قرب و نزديكي به خدا و زندگي ابدي در بهشت برين گردد. پيشواي چهارم ما در اين باره فرموده است: «نعمت هاي دنيا دو نوع است؛ يكي نعمتهايي است كه وسيلة رسيدن به هدف واقعي انسان مي شود(كه در اين صورت بسيار خوب و ارزشمند است) و يكي نعمتهايي است كه(مانع رسيدن به هدف مي شود و در آن صورت) لعنت شده(و بي ارزش) است»[1]. در تاريخ آمده است كه شخصي در حضور اميرمؤمنان علي(ع) از نعمت هاي دنيا به بدي ياد كرد. حضرت از اين سخن او ناراحت شدند و فرمودند: «دنيا محل تجارت دوستان خداست؛ در آن، رحمت خدا را به دست مي آورند و بهشت را به عنوان سود تجارتشان كسب مي كنند»[2].
[1] كافي، ج2، ص131
[2] نهج البلاغه؛ حكمت 135
#نهج_البلاغه
▫️وَ فَضَّلَ حُرْمَةَ الْمُسْلِمِ عَلَى الْحُرَمِ کُلِّهَا، وَ شَدَّ بِالاِْخْلاَصِ وَ التَّوْحِيدِ حُقُوقَ الْمُسْلِمِينَ فِي مَعَاقِدِهَا
🟠خداوند احترام مسلمان را از تمام آنچه محترم است برتر شمرده و حفظ حقوق مسلمين را با اخلاص و توحيد پيوند زده و تضمين کرده است.
✍️يک نگاه اجمالى به سراسر کتب فقه ـ از عبادات گرفته تا حدود و ديات ـ شاهد و گواه اين معناست که اسلام، بيشترين اهمّيّت را براى حفظ حرمت و حقوق مسلمانان قائل شده است ; تا آن جا که امام کاظم عليه السلام در مقابل کعبه ايستاد و فرمود: «مَا أَعْظَمَ حَقَّکِ يا کَعْبَةُ وَاللهِ إِنَّ حَقَّ الْمُؤْمِنِ لاََعْظَمُ مِنْ حَقِّکَ; چه بزرگ است حق تو اى کعبه و به خدا سوگند! حق مؤمن از حق تو هم عظيم تر است».
تعبير امیرالمومنین علیهالسلام به «شد بالاخلاص و التوحيد حقوق المسلمين» ممکن است اشاره به اين باشد که انسان موحد و مخلص، کسى است که حقوق مسلمين را رعايت کند. اين تفسير را بسيارى از شارحان نهج البلاغه و بزرگان ديگر پذيرفته اند. اين احتمال نيز داده شده که هر مسلمانى به دليل اخلاص و توحيدى که دارد بايد حقوقش محترم شمرده شود (در تفسير اوّل، اخلاص و توحيد صفت محافظين است و در تفسير دوّم، صفت حفظ شدگان). تفسير سوّمى نيز وجود دارد: منظور اين است که احترام حقوق مسلمين، همسنگ و همطراز اخلاص و توحيد است.
📚 #خطبه_167
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
مسابقات سراسری قرآن کریم
✅گروه فرزندان دختر و پسر، همسران،کارکنان و نیروهای وظیفه
💢رشته های مسابقه ای بدین شرح میباشد
🔰رشته حفظ
🔰تحقیق
🔰ترتیل
🔰اذان (ویژه پسران و کارکنان و نیروهای وظیفه)
🔰مفاهیم جزء ۲۴ (همسران و فرزندان) و جزء۲۷ (کارکنان و نیروهای وظیفه)
❌مهلت ثبت نام تمدید شد❌
۲۰ شهریورماه
جهت ثبت نام به محل خدمت سرپرست مراجعه نمایید
┄┅══✼🍃🌸🍃✼══┅┄
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
🎤ویژه برنامه کارکنان مجرد ملک ۲ (ویژه کارکنانی که امسال شرکت نکرده اند) در روز پنج شنبه تاریخ ۱۴۰۳/۰۷/۰۵ برگزار خواهد شد، جهت ثبت نام به روابط عمومی مراجعه نمایید.🎬
همراه با هدیه عمومی🌹
خبر پس گرفتن طلای بیت سیاح تلخ بود ولی تلخ تر از آن اینست که عده ای همچنان با آروغ روشنفکرنمایی فرانسه را مهد آزادی بدانند
🔹حالا معنای آزادی عقیده و بیان در غرب متوجه شدیم؟
🔹فهمیدیم هر نظام و حتی سازمان برای خودش خطوط قرمزی دارد؟
🔹فهمیدیم که یک پارچه مشکی می تواند هویت داشته باشد ؟ پس نگوییم روسری و چادر یه تکه پارچه است و...
🔹فهمیدیم که آنچه در رسانه ها بزک می کنند همه واقعیت نیست؟
بله؛ نمیخواهیم مشکلات ایران عزیز را توجیه کنیم. نمیخواهم پیشرفت های غرب را کتمان کنیم ؛ ولی همین قدر که بفهمیم در جنگ شناختی و نوع نگاه به غرب مقهور سحر ساحران رسانه ای شده ایم کافیست.
☎️📞برخط شو
( جلسه سیاسی)
با حضور ارزشمند استاد:
✅دکتر حنیف غفاری
🌹موضوع:
تحولات منطقه
⏰زمان:
دوشنبه ۱۹ شهریور ماه ساعت 20
✅ در زمان مقرر روی لینک بزنید
و روی گزینه ورود مهمان کلیک کنید 👇👇
https://www.skyroom.online/ch/rezab/zojein
📖 تقویم شیعه
شمسی: دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ هجری شمسی
میلادی:monday 09 september 2024
قمری: الثلاثاء ۰۵ ربیع الاول ۱۴۴۶ هجری قمری
🌹 متعلق است به:
🔸حضرت امام حسن مجتبی و امام حسین عليهما السّلام
📿 اذکار روز:
👈صد مرتبه ذکر یا قاضى الحاجات
👈۱۲۹مرتبه یالطیف بگوید تا مال کثیر یابد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅ وقایع روز:
◼️سالروز وفات حضرت سکینه خاتون سلام الله علیها دختر امام حسین علیه السلام(۱۱۷ه ق)
🇮🇷وفات آیت الله سید محمود طالقانی اولین امام جمعه تهران (۱۳۵۸ه ش)
🗓روزشمارتاریخ:
⬛️⏳۰۳ روز مانده به سالروز شهادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام و آغاز امامت حضرت ولی عصر عج (۲۶۰ه ق)
💐⏳۰۶ روز تا سالروز ازدواج حضرت رسول اکرم صل الله علیه و آله وسلّم و حضرت خدیجه سلام الله علیها
💐⏳۰۷ روز تاسالروز تولد حضرت رسول اکرم صل الله علیه و آله وسلّم به روایت اهل سنت(۵۳ سال قبل هجرت ) آغاز هفته وحدت
💐۱۲ روز تا میلاد حضرت رسول اکرم صل الله علیه و آله وسلّم و روز اخلاق و مهرورزی،ولادت حضرت امام جعفر صادق علیه السلام(۸۳ه ق)
#اَللّهُــمَّ_عَجـِّـل_لِوَلیِّــکَ_الفَــــرَج
#لبیک_یا_خامنه_ای
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
🌺نکته تفسیری صفحه ۵۲:🌺
دوستان خدا، دوست داران مردم:
حتماً همة شما تصاوير كاريكاتوري را ديده ايد. در تصاوير كاريكاتوري، اعضاي بدن افراد از اندازه طبيعي بزرگتر يا كوچكتر مي شود و شكل افراد از تعادل خارج مي گردد. ولي در تصاوير واقعي، هر عضو به اندازة مناسب خودش است و به صورت طبيعي ديده مي شود. همانطور كه ظاهر غيرمتناسب انسان ها عجيب و خنده دار است، اخلاق و صفات غيرمتناسب انسانها نيز تعجّب آور مي باشد. فرض كنيد كه تمام وقت كسي به كسب و كار بگذرد و يا شخصي هميشه در حال تفريح و استراحت باشد. حتماً مردم از كسي كه دائماً مشغول عبادت و نماز است و كار ديگري انجام نمي دهد، تعجّب مي كنند. دين اسلام برخلاف بسياري از اديان ديگر به تمام جنبه هاي زندگي انسان اهميّت مي دهد. قرآن به انسانها توصيه مي كند كه هم نسبت به وظيفة خود در برابر خدا اهميّت بدهند و هم نسبت به بندگان خدا احساس مسئوليّت نمايند. يكبار ديگر در معناي اين آيه و آية قبل دقّت مي كنيم. از نظر خداوند، بندگان خوب او داراي اين ويژگي ها هستند:
1. ايمان دارند.
2. از كارهاي بدشان پشيمان اند و از خدا مي خواهند كه آنها را ببخشد.
3. به زندگي پس از مرگ توجه دارند و از گرفتار شدن در آتش جهنم مي ترسند.
4. در برابر مشكلات زندگي صبر مي كنند و در انجام دستورات خدا، استقامت مي ورزند.
5. هميشه راستگو و درستكارند. و القانتین
6 . نسبت به مردم بينوا احساس مسئوليت كرده، به امور آنان رسيدگي مي نمايندو از مال خود به آنها انفاق مي كنند.
7. در سحرگاهان كه ديگران در خواب به سر مي برند، با خداي خود راز و نياز ميكنند و از او مي خواهند كه از اشتباهات آنان چشم پوشي كند.
آري؛ بندگان خوب خدا، به او عشق مي ورزند و بندگانش را دوست دارند. از رنج آنها درد مي كشند و با خشنوديشان خوشحال مي شوند. به راستي پيشواي بزرگ ما اميرمؤمنان علي(ع)نمونة كامل چنين افرادي است. عبادت او زبانزد دوست و دشمن بوده است. گفته اند كه روزي معاويه بن ابي سفيان ـ دشمن بزرگ امام علي(ع) ـ از شخصي به نام«ضِرار» كه امام را به خوبي ميشناخت درخواست كرد كه ويژگيهاي آن حضرت را براي او توصيف كند. ضِرار شروع به توصيف امام كرد و از اخلاق نيكوي او و عبادت و راز و نياز بي مانند او به درگاه خدا سخن گفت. او آنقدر عبادت امام را توصيف كرد كه معاوية سنگدل به گريه افتاد و از او خواست كه سخنش را تمام كند.[1] اما همين انسان عبادتكار، بزرگترين ياور فقيران و بينوايان بود. در تاريخ نقل شده است كه پس از شهادت امیرمؤمنان علی(ع) و در هنگام غسل او، حاضران مشاهده کردند که بر پیشانی و شانة آن حضرت جای زخم و پینه وجود دارد. همه می دانستند که پینة پیشانی به خاطر سجده های طولانی امام است؛ برخی از زخم شانة آن حضرت تعجّب کردند و از علّت آن جویا شدند. محمّد حنفیّه ـ یکی از فرزندان امام(ع) ـ توضیح داد که امام(ع) در هر روز حداقل یک بینوا و اگر میتوانست افراد بیشتری را سیر می کرد. هنگامیکه شب می شد، اضافة غذای خانواده اش را در کیسه ای می گذاشت و در زمانیکه مردم خواب بودند، به نزد فقرای آبرومند می برد و به طور ناشناس، آن غذاها را بینشان تقسیم می کرد و زخم شانه هایش به خاطر کشیدن آن بار شبانه است.
[1] بحارالانوار، ج41، ص14
بهترين راه مبارزه با فقر
#نهج_البلاغه
▫️مَا عَالَ مَنِ اقْتَصَدَ
🟠«كسى كه در هزينه كردن ميانه روى كند هرگز فقير نخواهد شد»
✍️اين معنا امروز هم در مقياس كوچك خانواده و هم در مقياس وسيع جامعه ثابت شده است كه اگر از اسراف و تبذير پرهيز شود و در هزينه كردن سرمايه ها صرف جويى و ميانه روى گردد بسيارى از مشكلات حل مى شود; مشكل زمانى براى فرد يا جامعه پيدا مى شود كه حساب دقيقى براى هزينه ها و نيازها در نظر نگيرد و يا بى حساب و كتاب آنچه را دارد هزينه كند كه به يقين زمانى فرا مى رسد كه فرد يا جامعه در فقر فرو مى روند.
📘#حکمت_140
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
🕌 اردوی قم و جمکران ویژه دختران دانشجوی مجرد
✍جهت ثبت نام به روابط عمومی مراجعه نمایید
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
🎤ویژه برنامه کارکنان مجرد ملک ۲ (ویژه کارکنانی که امسال شرکت نکرده اند) در روز پنج شنبه تاریخ ۱۴۰۳/۰۷/۰۵ برگزار خواهد شد، جهت ثبت نام به روابط عمومی مراجعه نمایید.🎬
همراه با هدیه عمومی🌹
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
☎️📞برخط شو
( جلسه سیاسی)
با حضور ارزشمند استاد:
✅دکتر حنیف غفاری
🌹موضوع:
تحولات منطقه
⏰زمان:
دوشنبه ۱۹ شهریور ماه ساعت 20
✅ در زمان مقرر روی لینک بزنید
و روی گزینه ورود مهمان کلیک کنید 👇👇
https://www.skyroom.online/ch/rezab/zojein
با عرض پوزش و متاسفانه کلاس بالا به علت مشکل به وجود آمده برای استاد و حضور ایشان در بیمارستان کنسل شد
🌹 تقویم شیعه🌹
شمسی: سه شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ هجری شمسی
میلادی:Tuesday 10 septamber2024
قمری: الثلاثاء ۰۶ ربیع الاول ۱۴۴۶ هجری قمری
🌹 متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
📿 اذکار روز:
👈صد مرتبه یا ارحم الراحمین
👈۹۰۳مرتبه یا قابض بگوید تا به حاجت خود برسد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅ وقایع روز:
🇮🇷شهادت دومین شهید محراب آیت الله مدنی به دست منافقان(۱۳۶۰ه ش)
🗓روزشمارتاریخ:
⬛️⏳۰۲ روز مانده به سالروز شهادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام و آغاز امامت حضرت ولی عصر عج (۲۶۰ه ق)
💐⏳۰۵ روز تا سالروز ازدواج حضرت رسول اکرم صل الله علیه و آله وسلّم و حضرت خدیجه سلام الله علیها
💐⏳۰۶ روز تاسالروز تولد حضرت رسول اکرم صل الله علیه و آله وسلّم به روایت اهل سنت(۵۳ سال قبل هجرت ) آغاز هفته وحدت
💐۱۱ روز تا میلاد حضرت رسول اکرم صل الله علیه و آله وسلّم و روز اخلاق و مهرورزی،ولادت حضرت امام جعفر صادق علیه السلام(۸۳ه ق)
#اَللّهُــمَّ_عَجـِّـل_لِوَلیِّــکَ_الفَــــرَج
#لبیک_یا_خامنه_ای
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
🌺نکته تفسیری صفحه ۵۳:🌺
همه خوبيها فقط به دست توست:
به قدرت رسيدن پادشاهان و زوال حكومتشان، به دست آوردن پست و مقامهاي حكومتي و از دست دادن آنها، به ثروت رسيدن افراد و ورشكسته شدن آنان، داستانهاي شيرين و تلخي است كه صفحات تاريخ زندگي انسانها از آن پر مي باشد. اگر با دقّت در اين سرگذشت ها نگاه كنيم متوجّه مي شويم كه رسيدن به قدرت و ثروت و شهرت به خاطر استفاده از ابزارهايي بوده و از دست دادن آنها نيز علّت هاي مشخّصي داشته است. جلب اعتماد مردم، بهره بردن از ناداني آنان ، فهميدن نيازهايشان و...هر كدام مي تواند در كسب قدرت و ثروت مؤثّر باشند. در مقابل، ظلم و ستم، دروغ و كلاهبرداري، تنبلي و خستگي و...مي تواند علّت از دست دادن قدرت و ثروت شود. رسیدن به خوبی ها یا از دست دادن آنها همگی در گرو توجّه یا عدم توجّه به قوانینی است که در این جهان وجود دارد، امّا چه كسي اين قوانين را وضع كرده و به آنها اثر بخشيده است؟ اين آيات مهم و نوراني به ما يادآوري مي كند كه همة قوانين جهان آفرينش، توسط خداي بزرگ وضع شده و بر آن قوانين نظارت مي كند. تمام فرمانروايان» ـ خوب يا بد ـ به خاطر بهره بردن از قوانين او به قدرت رسيده اند و به خاطر بي توجّهي به آنها، سقوط كرده اند. هركس كه به عزّت و سربلندي رسيده، به خاطر پايبندي اش به سنتها و قوانين الهي بوده است و علت خواري و ذلّت هر كسي، پشت كردن به قوانين خداست. خدايي كه بر هر كاري تواناست؛ خدايي كه با قدرت بي پايانش، زمين را در مدار خود به گونه اي حركت مي دهد كه فصول مختلف ايجاد شود و دائماً ساعات روز و شب تغيير كند و كم يا زياد گردد. خدايي كه موجودات زنده را از مواد بي جان به وجود مي آورد و پس از مدتي، جان آنها را مي ستاند و دوباره به مواد بي جان تبديل مي كند. خدايي كه همة موجودات را روزي مي بخشد و به هر كس كه بخواهد، بدون حساب و بي پايان لطف و عنايت مي كند. آري؛ توجه به اين واقعيّت كه همة خوبیها به دست خداوند است، نگاه انسان را به جهان تغيير مي دهد. در اين صورت انسان اگرچه تلاش و كوشش مي كند و از اسباب و وسايل موفقيت بهره مي گيرد، ولي دائماً به نيرويي توجه دارد كه آن اسباب و وسايل را فراهم كرده است و از آن قدرت بيپايان تقاضا مي كند كه او را در مسير زندگي اش موفّق كند.
مطالعة پيشوايان دين به روشني نشان ميدهد كه آن مردان قوي دل، خدا را تنها عامل عزّت و سربلندي مي شمردند و در راه مقدس خود، ذرهّ اي از دشمنان خدا هراس نداشتند. همين اعتقاد موجب شد كه پيامبر بزرگ ما درباره پيشنهادهاي فريبنده مشركان فرمود:
«اگر خورشيد را در دست راست من و ماه را در دست چپ من بگذارند، پيشنهاد آنان را قبول نمي كنم»[1]. براساس همين اعتقاد بود كه پيشواي نخست ما فرمود: «به خدا سوگند اگر تمام عرب برعليه من با هم متّحد شوند، من به آنان پشت نكرده، فرار نمي كنم»[2].
[1] بحارالانوار، ج18، ص182
[2] نهج البلاغه، نامة45
نيکان هدايت يافته
#نهج_البلاغه
▫️وَ نَاظِرُ قَلْبِ اللَّبِيبِ بِهِ يُبْصِرُ أَمَدَهُ، وَ يَعْرِفُ غَوْرَهُ وَ نَجْدَهُ
🟠عاقل با چشم دل، پايان کار را مى نگرد و اعماق و بلندى هاى آن را درک مى کند»
✍️اشاره به اين که انسان عاقل به ظواهر امر قناعت نمى کند; بلکه سعى مى کند فراز و نشيب ها و عواقب کار را بنگرد و مسير خود را به درستى تعيين کند; از بيراهه نرود و در کنار پرتگاه ها گام بر ندارد.
📘#خطبه_154
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
🎤ویژه برنامه کارکنان مجرد ملک ۲ (ویژه کارکنانی که امسال شرکت نکرده اند) در روز پنج شنبه تاریخ ۱۴۰۳/۰۷/۰۵ برگزار خواهد شد، جهت ثبت نام به روابط عمومی مراجعه نمایید.🎬
همراه با هدیه عمومی🌹
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
مسابقات سراسری قرآن کریم
✅گروه فرزندان دختر و پسر، همسران،کارکنان و نیروهای وظیفه
💢رشته های مسابقه ای بدین شرح میباشد
🔰رشته حفظ
🔰تحقیق
🔰ترتیل
🔰اذان (ویژه پسران و کارکنان و نیروهای وظیفه)
🔰مفاهیم جزء ۲۴ (همسران و فرزندان) و جزء۲۷ (کارکنان و نیروهای وظیفه)
❌مهلت ثبت نام تمدید شد❌
۲۰ شهریورماه
جهت ثبت نام به محل خدمت سرپرست مراجعه نمایید
┄┅══✼🍃🌸🍃✼══┅┄