فاما حق الله الاكبر فانك تعبده لا تشرك به شيئا ؛ فـاذا فعلت ذلك باخلاص جعــل لك على نفسه ان يكفيك امر الدنيا و الاخرة و يحفظ لك ما تحب منها .
ترجمه :
پس حق خداوند كه بزرگترين حـق است ؛ بر گردن تو آنست كه فقط بنده او باشي و در عبادت و بندگي شرك نورزي ؛ پس وقتي كه چنين بودي و بنده مخلص او شدي ؛ خداوند نيز بر خود واجب ميكند كه دنيا و آخرت ترا كفايت نموده و آنچه را كه از دنيا و آخرت دوست ميداري براي تو حفظ نمايد .
شرح :
در اينكه حقوق خداوند متعال بر عهده بندگان بيشتر از آنست كه تصور شود جاي هيچ شك و شبهه نيست ؛زيرا هرچه بنده دارد از ناحيهء خداوند است و به خاطر هر نعمتي كه عطا نموده هست حقي دارد؛ وچون نعمتهاي خداوند بيش از حد شمارش است
وَ إِنْ تَعُدُّوا نِعْمَةَ اللَّهِ لا تُحْصُوهَا (النحل:18)
" اگـر بخواهيد نعمتهاي خدا را شمار كنيد هرگز نميتوانيد بشماريد " .
مـن بي تـو قـرار نتـوانـم كـرد احسان تـرا شمـار نتوانم كـرد
گر بر تن من زبان شود هر موئي يك شكر تو از هزار نتوانم كرد
و بنا به فرمايش علي عليه السلام:"
لايحصى نعمائه العادّون "
شمرده نميتوانند نعمتهاي او را شمار كنندگان (1) پس حقوق خداوند متعال كه بر عهده بندگان مي باشد نيز قابل شمارش نخواهد بود ؛ علي عليه السلام ميفرمايد : "
ولايؤدى حقه المجتهـــدون " و نمـي توانند حق خداوند را ادا نمايند آنهائي كه اهل جد و اجتهادند " (2) يعني حتي با جديت و تلاش هم انسان از اداي كامل حقوق خداوند عاجز است .
بنده همان به كه ز تقصير خويش روي بــــه درگاه خــدا آورد
ورنه ســـزاوار خــــــداونديش كس نتــــواند كه به جا آورد
و همانطوريكه ذكر همه نعمتهاي خداوند و نوشتن آنها ممكن نيست ؛ زيرا چيزي كــه قابل شمارش نباشد و در قالب اعداد و ارقام نگنجد ؛ جمع آوري آن هم در هزاران دفتر و كتاب ممكن نخواهد بود .
پس بنده به حد توان و قدرت خود ؛ مكلف است كه از عهده اين حقوق تا آنجا كه ممكن است برايد و در آنچه كه قصور و تقصيري داشته است ؛ روي به درگاه پرودگار غفور و مهربان نموده و از آن ذات مقدس طلب عفو و مغفرت نمايد .
امام زين العابدين عليه السلام نيز روي همين لحاظ است كه حقــوق خداوند متعال ر به دو دسته تقسيم مينمايد و بعضي از آن حقوق را بزرگتر از بعضي ديگر معرفي مي فرمايد .
براي آنكه اگر چه همهء حقوق خداوند بزرگ است و بزرگتر از حق انسان برخودش و و حقوق انسانها بر همديگر ؛ اما اين نسبيت و قياس ؛ قياس بعضي از حقـوق خداونـد با بعض ديگر است .
بزرگترين حق خداوند برعهده ما ؛ توحيد و دوري از شرك در مقـام بندگي و عبوديـت
است . توحيد مطهر و پاك كنندهء قلبها از زنگار غفلت است ؛ توحيد آزاد كنندهء عقلها از قيود هواها و هوسها و وساوس خناسي است ؛ توحيد سبب ارتقاء انسان به سوي كمـال و و واقعيت است ؛ توحيد موجب نجات از سفاهت و جهالت است و در يك كلام توحيـد و و عقيده به يكتائي خداوند است كه ميتواند ؛ انسان را از تمام بدبختي ها برهاند و بـه سوي سعادت و خوشبختي دائمي رهنمون گردد .
به خاطر همين جهت است كه اولين درخواست انبياء عليهم السلام از امتهاي شان اقرار به وحدانيت ذات اقدس الهي بوده است .
توحيد يعني درزبان و قلب وعمل خداوند را يكي بدانيم و همانطوريكه در زبان كلمـهء مباركه اخلاص ( لا اله الا الله ) را جاري ميكنيم ؛ درقلب نيز به اين مطلب معترف باشيم و به هيچ عنوان؛نيات و افكار فاسده را در قلب جا ندهيم و محبت غير خداوند را از دل بيرون كنيم و از ياد او غافل نشويم و ياد و خاطره ديگران را ؛ جايگزين ياد او نسازيم ودر مقام عمل نيز دنبال غير خدا نرويم؛ گفتار غير اورا بر گفتار او ترجيح ندهيم و به خاطر رضايـت مخلوق و خوشنودي اين و آن ؛ فرمانها و دستورات خداونـد را ناديده نگيريم .
و خلاصه كه توحيد ؛يعني شكستن همه بتها زيرا كه با سالم بودن بتها وتوجه به آنه رسيدن به توحيد مشكل بلكه محال است وبزرگترين بت ؛بت خود پرستي و خود بيني و خود خواهي ميباشد
حجاب چهره جان ميشود غبار تنم خوشا دمي كه ازين چهره پرده برفكنم
چون بمردم از حواس بوالبشر حق مرا شد سمع و ادراك و بصر
چون بميري تو زاوصاف بشر بحر اسرارت نهد بر فرق سر
واقعاً جاي بسي تاسف است كه گاهي انسان بـه خاطر خودش يا ديگران ؛ كلام خداوند را ناديده گرفته و بدون اعتنا از كنار آن ميگزرد ؛ و يا براي آنكه خودش را فريب دهـد القاء شبهه و شك ميكند ؛ تا مورد انتقـاد كسي قرار نگيرد و عده اي را نيز بفريبد و از راه راست گمراه نمايد ؛ مثل اينكه گاهي گفتـه ميشود : اين حرفها خرافات است ؛ دليـل ندارد ؛ در كجا گفته شده است و...... .
بد تر از همه ؛ در مواردي گفتار غير خــدا را با جان و دل ميپزيرد و بدون كوچكتـرين اعتراضي به آن عمل مينمايد ولي به فرمان و گفتار خداوند ؛ وقعي ننهاده و از عمل به آن سر
باز ميزند .
ترا يزدان همي گويد كه در دوران مخور باده
ترا ترسا همي گــويد كه در سفرا مخور حلو
بهر جان تو نگـزاري حـرام از گفتهء يـزدان
بهــر تـن تـو بگزاري حلال از گفتهء تـرس
چه بسيار انسانهاي سست عنصري كـه ؛ نماز را به خاطر مسخره كردن ديگران ؛ ترك نموده و مينمايند و براي آنكه دوستان و رفقايشان آنها را مرتجع خطاب نكننـد روزه نگرفته و نمي گيرند و به جهت آنكه غربي و پيشرفته ؛ معرفي شوند ؛ حجـاب را كنار گزاشته و بدون پوشش اسلامي بيرون مي آيند و درمجالس مختلف ؛ در برابر جشمان هرزهء صدها نفر به رقص و پاي كوبي پرداخته و مي پردازند ؛ از نشستن در مسجد و و گوش دادن به آوي دلنشين قرآن ؛ احساس خستگي مي نمايند ؛ اما در مجلس شراب و قمار ؛تا نيمه هاي شب بدون احساس خستگي نشسته و مي نشينند و به خاطر آنكه مورد ملامت بعضي از نادانها قرار نگيرند ؛ با نامحرم دست داده و مي دهند ؛ و صده مورد ديگر از اين قبيل كه فرامين خداوند زير پا گزاشته شده و رضايت غير خدا اصـل قرار گرفته و ميگيرد ؛ و در تمام اين موارد ؛ بزرگترين حق خداوند كه توحيـد توام ب با اخلاص در عبوديت و بندگي ميباشد ؛ ناديده گرفته ميشود .
نَسُوا اللَّهَ فَأَنْسَاهُمْ أَنْفُسَهُمْ (الحشر:19)
فراموش كردند خدا را و خداوند هـم و در نتيجه خودشان از ياد خودشان برد .
بياييد تصميم بگيريم كه براي ادا نمودن اين بزرگترين حق خداونـد ؛ از هيچ تلاش و كوششي دريغ ننمائيم ؛زيرا كه تا اين حق را ادا نكنيم ؛از عهدهء اداي هيچ حقي بيرون نخواهيم شد و در مسير توحيد قرار نخواهيم گرفت .
اما اگر اين حق را در نظر گرفتيم و بنا به فرمايش امام سجاد عليه السلام ؛ در ايـن راه مخلص شديم و با اخلاص به عبادت و بندگي او پرداختيـم ؛ او نيز دنيا و آخرت مـا ر كفايت نموده از شر شيطان و نفس اماره ما را حفظ مي نمايد ؛ و بـه صـراط مستقيم
هدايتمان ميكند و خوشا به حال كسي كه خداوند حامي و حافظ او باشد
رساله حقوق امام سجاد از 50 سوال های قیامت هست بخش اول حق خدا
قسمت اول
اول از متن بالا بخونید متن رو 👍👍👍👍👍👍👍👍👍
🔴 نماز شب هجدهم ماه رمضان برای کسب رضایت خداوند
🔵 امام علی علیه السلام فرمودند:
🟡 هر کس در شب هجدهم ماه رمضان، چهار رکعت نماز بخواند در هر رکعت بعد از سوره حمد ۲۵ مرتبه سوره کوثر را بخواند ، از دنیا نرود تا اینکه فرشته مرگ به او بشارت بدهد که خداوند عز و جل از او راضی است و خشمگین نیست.
📚 وسائل الشیعه ج ۵ ص ۱۸۸
🟢 چه خوب است که این نماز پرفضیلت را به امام عصر ارواحنا فداه هـدیه کنیم.
#امام_زمان
#رمضان_مهدوی
🔴اثرات بد غیبت کردن و داشتن سوء ظن نسبت به اطرافیان حتی در دل و پنهانی!!!!
یکی بزرگان می فرمودند:
🟢انسان اگر حتی در دلش نسبت به کسی بدین و ناراحت شود و در دلش به او حرف بزند، [💥تقریبا بعید است که دیگر از او خیری ببینند.💥]
انسان ها از هم تاثیر می پذیرند. نباید بی دلیل حتی در دل خود از کسی بد بگوییم و الا خیر او دیگر به ما نمیرسد.
این نکات هم باید توجه داشت و نباید به هرکسی بخاطر چشم ظن سوءظن داشت.
❖═▩ஜ••🍃🌸🍃••ஜ▩═❖
4_5874950519973219649.mp3
4.58M
🔴 ۱۰ راهکار برای درک بهتر شب قدر
🎙 #ابراهیم_افشاری
🔴 ویژگیها وخصوصیات امام زمان(عج)
🔵 قسمت 3⃣1⃣
۱۲۱-کسی که آن حضرت را انکار کند کافر است.
۱۲۲-کسی که با آن حضرت جنگ نماید مشرک است.
۱۲۳-خدای تعالی در ابتدای خلقت، آن حضرت را نوری خلق کرده و در عرش مأوی داده است؛ طبق روایات زیادی اول مخلوقی که خدای تعالی خلق فرموده است انوار مقدسهی چهارده معصوم علیهمالسلام بوده است. بنابراین امام زمان ارواحنا فداه را خدای تعالی در ابتدای خلقت به صورت نوری در عرش خودش جای داده بود.
۱۲۴-خدای تعالی آن حضرت را از عرش به کرهی زمین آورده است تا نام خدای تعالی در مکانهایی که مربوط به پروردگار است برده شود و صلوات ما را بر آن حضرت و آباء آن حضرت قرار داده و به این وسیله ما را به ولایت آنها مخصوص گردانیده است.
۱۲۵-ولایت امام عصر ارواحنا فداه باعث پاکی اخلاق ما و طهارت نفس و روح ما و تزکیهی ما و کفارهی گناهان ما میشود.
۱۲۶-خدای تعالی امام عصر ارواحنا فداه را در شریفترین جایگاه اکرام شدگانش و در اعلا منازل مقربینش و بالاترین درجات و مقامات رسولانش که کسی نمیتواند به آن دسترسی پیدا کند و هیچ کس نمیتواند به بالاتر از آن برسد.
۱۲۷-هیچ سبقت گیرندهای نمیتواند بر امام پیشی بگیرد و برای درک آن هیچ طمعکنندهای طمع نمیکند تا آنجا که حتی هیچ ملک مقرب و نبی مرسل و هیچ صدیق و هیچ شهید و هیچ عالم و هیچ فرد با فضیلت و هیچ مؤمن و هیچ فرد صالحی نمیتواند آن مقام را درک کند و به آن برسد مگر اینکه خدای تعالی جلالت امر آن حضرت و عظمت مقام ایشان و بزرگی شأن و تمامیت نور و حقیقت جایگاه اختصاصی آن حضرت و دائمی بودن مقام و شرافت جایگاه و منزلت آن حضرت و کرامت و مخصوص بودن آن حضرت و منزلت مقربی که در نزد خودش دارد را به آن شخص بشناسد.
۱۲۸-کسی که بخواهد به طرف خدای تعالی حرکت کند باید از آن حضرت شروع کند.
۱۲۹-کسی که بخواهد به توحید برسد باید حقیقتش را از آن حضرت قبول نماید.
۱۳۰-ثنای امام عصر ارواحنا فداه قابل بیان نیست.
#ویژگیها_و_خصوصیات_امام_زمان
#رمضان_مهدوی
🌼منتظران ظهور
🛑مگه نمیگن خدا از مادر مهربانتر هست؟پس چجوری دلش میاد بنده هاشو عذاب کنه؟؟
✍پاسخ به یک سوال فراگیر:
بینید هیچ شک و تردیدی در مهربونی و رحمت گسترده ی خدا نیست اما این نظام آفرینش بر پایه یکسری قوانین ایجاد شده!
چجوری؟
✍یعنی اینجوریه که انجام یک سری کارها موجب رشد و ارتقاء ما میشه، و انجام برخی کارها هم موجب سقوط و تنزل ما میشه!
این قانون دنیاست!
✅پس خدا دنیارو خلق کرد قوانینش رو گذاشت و خودش این وسط به عنوان راهنما و هدایتگر به ما هشدار داد و بارها نصیحتمون کرد که از کارهای بد دوری کنیم و به سمت کارهای خوب بریم.
💥چون دلش برای ما میسوزه نمیخواد ما عذاب بکشیم و زجر ببینیم..
✅به بیان واضح تر اینطور نیست که خداوند کمین کرده باشه تا ما مرتکب هر گناهی که شدیم، در آخرت عذابمون کنه!!
📕یعنی مثل مادری که به بچه اش گفته مراقب باش موقع بازی چیزی رو نشکنی.بعد بچه بزنه بشکنه، و بعدش مادر تنبیهش کنه!
❤️نه، خداوند اینطور نیست!
💥بلکه خدا، مانند مادر دلسوزی میمونه که به کودکش میگه مراقب باش دست به بخاری نزنی، وگرنه دستت میسوزه. و بارها و بارها هم در این مورد به فرزندش هشدار میده.
✍حالا اگر اون بچه بره و دست به بخاری بزنه، سوختن دستش، نتیجه و اثر کار اشتباه خود فرزنده،چون سوختن اثر و باطن دست زدن به بخاریه،
مادر که آتش نیاورده بچه رو بسوزونه ،خود حرارت بخاری و گوش ندادن بچه به حرف مادر ،دست بچه رو سوزونده!
🔥باطن گناه هم عذاب و آتش هست،اگر خدا میگه گناه نکنید چون خدا خودش میدونه باطن چیزهایی که از ما مخفیه چیه ولی ما تا در دنیاییم نمیفهمیم!
پس گناههای ما هرچی جمع بشه روز قیامت آتشش خود مارو میسوزونه!
قضیه اینجوریه...
💥نه اینکه خدا کینه مارو به دل بگیره و توی جهنم مارو بسوزونه! نه! ما خودمون خودمونو میسوزونیم!!
✍ در همون زمانی که مرتکب گناه میشیم، در حقیقت در آخرت آتشی رو برای خودمون برپا کردیم...
بهشت و جهنم، حاصل اعمال خود ماست..
🔰گاهی گناههای خیلی بزرگی مرتکب میشیم که باطن اون گناه آتش و عذاب بیشتری برای ما ذخیره میکنه و مدام لعنت مردم عذاب آتشمون رو بیشتر میکنه..
🛑مثل اعمالی که جنبه حق الناس داره و گاهی روی ۷ نسل انسان اثر میذاره ،
مثل مشروبخواری و ناقص شدن نطفه و بچه، مثل بردن آبرو،
عدم رعایت حیا و حجاب که ممکنه بعضی از زندگی های مردم رو به جدایی و طلاق بکشه
و...
خوب توی گناه تمام این بلاها ماهم شریکیم چه زنده باشیم چه نباشیم مدام به حسابمون تاوانهاش واریز میشه...
🔥یا مثل خبیثهایی که در روز #عاشورا خاندان #اهل_بیت رو سر بریدن و اسیر کردن،که اونها شدت گناهشون خیلی بالاتر هست و هر لعنتی که براشون میفرستیم عذاب و آتششون رو بیشتر میکنه.اینا خیلی بدبخت ترن که هیزم آتش جهنمشون مدام شعله وره...
🌟چون به هرحال هرکسی یک اندازه ای در جهنم میمونه تا به میزان گناهانش عذاب بکشه پاک بشه و بعد بره به #بهشت. ولی بعضی ها عذابشون تمومی نداره و الی الابد در جهنمن.
❤️خود خدا در آیه ۵۴ سوره یس فرموده: جزا داده نمیشوید، مگر همان اعمالی را که انجام داده اید
نیز در آیه ۷ و ۸ سوره زلزال فرموده: « هر کس که به اندازه ی ذره ای کار خیر انجام داده باشد، آن را می بیند. و هر کس به اندازه ی ذره ای کار شر انجام داده باشد نیز آن را می بیند.)
✍با توجه به مطالب گفته شده، رحمت و دلسوزی خدا برای بندگان، بیش از پیش معلوم میشه.
و اینکه خداوند نخواسته که ما دچار عذاب بشیم، و پیامبران و امامان و آیات خودش رو فرستاده تا راه صحیح رو بفهمیم و تذکر بگیریم.
✍ و البته در عین حال اختیار رو هم از ما نگرفته که به اجبار ما رو به اعمال نیک وادار کنه، چون اگر اختیاری در کار نباشه، رشد و ارتقاء هم بی معنی میشه.
🔥و البته باید دقت داشت که انجام گناهان، به معنی حتمی شدن عذاب نیست؛ بلکه حتی در صورت انجام گناه هم خداوند راه جبران رو قرار داده، که همون #توبه هست که باعث میشه حقیقت سوزاننده ی گناه، از بین بره، و رهایی از عذاب بدست بیاد.
و این راه توبه رو خداوند تا دم #مرگ برای ما باز گذاشته، حتی اگر بارها و بارها گناه کرده باشیم...
🍃🌹🌸🍃🌹🌸🍃🌹🌸🍃
6928922791522.mp3
5.33M
#روانشناسی_قلب 51
قلبی که نرم و زنده نباشد؛
دائما به اضطراب، غم، حسادت، پرخاش و...
مبتلا می گردد.
عوامل نرمی و لطافت قلب را،
بشناسیم.
#استاد_شجاعی 🎤