👈وصیت امام صادق علیهالسلام در مورد اهمیت نماز: مرحوم شیخ صدوق رضوان اللّه تعالى علیه و دیگر بزرگان آورده اند: یكى از راویان حدیث و از اصحاب و دوستان امام جعفر صادق علیهالسلام به نام ابوبصیر لیث مرادى حكایت كند: پس از آن كه امام جعفر صادق علیهالسلام به شهادت رسید، روزى جهت اظهار هم دردى و عرض تسلیت به اهل منزل حضرت، رهسپار منزل آن امام مظلوم عليه السّلام گردیدم . همین كه وارد منزل حضرت شدم ، همسرش حمیده را گریان دیدم ؛ و من نیز در غم و مصیبت از دست دادن آن امام همام علیهالسلام بسیار گریستم . و چون لحظاتى به این منوال گذشت ، افراد آرامش خود را باز یافتند. آن گاه همسر آن حضرت به من خطاب كرد و اظهار داشت: اى ابوبصیر! در آن هنگام، كه ضعف شدیدى بر امام علیهالسلام وارد شده بود فرمود: تمام اعضاء خانواده و آشنایان و نزدیكان را بگوئید كه در كنار من حاضر و جمع شوند. وقتى تمامى افراد حضور یافتند، حضرت به یكایك آنان نگاهى عمیق انداخت و سپس خطاب به جمع حاضر فرمود: كسانى كه نسبت به نماز بى اعتنا باشند، شفاعت ما اهل بیت عصمت و طهارت علیهالسلام شامل حالشان نمى گردد.
متن عربی روایت: مَاجِیلَوَیْهِ عَنْ عَمِّهِ عَنِ الْكُوفِیِّ عَنِ ابْنِ فَضَّالٍ عَنِ الْمِیثَمِیِّ عَنْ أَبِی بَصِیرٍ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى أُمِّ حَمِیدَةَ أُعَزِّیهَا بِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع فَبَكَتْ وَ بَكَیْتُ لِبُكَائِهَا ثُمَّ قَالَتْ یَا أَبَا مُحَمَّدٍ لَوْ رَأَیْتَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع عِنْدَ الْمَوْتِ لَرَأَیْتَ عَجَباً فَتَحَ عَیْنَیْهِ ثُمَّ قَالَ اجْمَعُوا لِی كُلَّ مَنْ بَیْنِی وَ بَیْنَهُ قَرَابَةٌ قَالَتْ فَلَمْ نَتْرُكْ أَحَداً إِلَّا جَمَعْنَاهُ قَالَتْ فَنَظَرَ إِلَیْهِمْ ثُمَّ قَالَ إِنَّ شَفَاعَتَنَا لَا تَنَالُ مُسْتَخِفّاً بِالصَّلَاةِ. « ثواب الاعمال ۲۷۲. بحار الانوار ج ۴۷ص ۵»
👈وصیت امام صادق علیهالسلام در مورد صلۀ رحم: در غيبت شيخ طوسى هشام بن احمر از سالمه كنيز حضرت صادق علیهالسلام نقل كرد كه گفت من هنگام درگذشت آن جناب حضور داشتم. بيهوش شد همين كه بهوش آمد فرمود به حسن بن على بن علي بن الحسين كه مشهور به افطس بود هفتاد دينار بدهيد ( سن افطس همان کسی است که با خنجر به امام حمله کرده بود) و بفلان كس فلان مبلغ و بفلانى اين قدر. عرض كردم آقا به كسى پول ميدهى كه با كارد به تو حمله كرد و قصد كشتن شما را داشت؟! فرمود نمي خواهى از كسانى باشم كه خداوند در باره آنها فرموده وَ الَّذِينَ يَصِلُونَ ما أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَنْ يُوصَلَ وَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ وَ يَخافُونَ سُوءَ الْحِسابِ و آنان که پیوندهائی را که خداوند به آن امر کرده برقرار مینمایند (صله رحم میکنند) و از خدایشان میترسند و از محاسبه بدفرجام بیمناکند «سورۀ رعد آیه ۲۱» بلى سالمه! خداوند بهشت را آفريد و آن را خوشبو كرد كه بوى خوش آن از دو هزار سال راه به مشام ميرسد ولى بوى بهشت را نافرمان پدر و مادر و قطع كنندۀ رابطۀ خويشاوندى حس نخواهد كرد.
متن عربی روایت: عَنْ سَالِمَةَ مَوْلَاةِ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَتْ كُنْتُ عِنْدَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع حِينَ حَضَرَتْهُ الْوَفَاةُ فَأُغْمِيَ عَلَيْهِ فَلَمَّا أَفَاقَ قَالَ أَعْطُوا الْحَسَنَ بْنَ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ هُوَ الْأَفْطَسُ سَبْعِينَ دِينَاراً وَ أَعْطُوا فُلَاناً كَذَا وَ كَذَا وَ فُلَاناً كَذَا وَ كَذَا فَقُلْتُ أَ تُعْطِي رَجُلًا حَمَلَ عَلَيْكَ بِالشَّفْرَةِ فَقَالَ وَيْحَكِ أَ مَا تَقْرَءِينَ الْقُرْآنَ قُلْتُ بَلَى قَالَ أَ مَا سَمِعْتِ قَوْلَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ الَّذِينَ يَصِلُونَ ما أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَنْ يُوصَلَ وَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ وَ يَخافُونَ سُوءَ الْحِسابِ قَالَ ابْنُ مَحْبُوبٍ فِي حَدِيثِهِ حَمَلَ عَلَيْكَ بِالشَّفْرَةِ يُرِيدُ أَنْ يَقْتُلَكَ فَقَالَ أَ تُرِيدِينَ عَلَى أَنْ لَا أَكُونَ مِنَ الَّذِينَ قَالَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى- الَّذِينَ يَصِلُونَ ما أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَنْ يُوصَلَ وَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ وَ يَخافُونَ سُوءَ الْحِسابِ نَعَمْ يَا سَالِمَةُ إِنَّ اللَّهَ خَلَقَ الْجَنَّةَ وَ طَيَّبَهَا وَ طَيَّبَ رِيحَهَا وَ إِنَّ رِيحَهَا لَتُوجَدُ مِنْ مَسِيرَةِ أَلْفَيْ عَامٍ وَ لَا يَجِدُ رِيحَهَا عَاقٌّ وَ لَا قَاطِعُ رَحِمٍ. « شیخ طوسی الغيبه، ص ۱۹۷؛ شیخ کلینی الکافی ج۷ ص ۵۵؛ مجلسی بحار الانوار ج ۴۶ ص ۱۸۲»
🌹با ما همراه باشید👇👇👇
✅@yase_varamin
#صلَّی_اللهُ_عَلَیکَ_یَا_اَبَاعَبدِاللهِ
قلب مرا زدند از اول به نامتاݩ
مݩ آمدم همیشه بمانم غلامتاݩ
با یڪ درود صبح خود آغاز میڪنیم
ماییم واشتیاق«عَلیڪالسلامتاݩ»
#صلوات 👉
🌹با ما همراه باشید👇👇👇
✅@yase_varamin
#اطلاعیه
🔶️هیئت آموزشی حضرت علی ابن ابیطالب(ع)
🖤شهادت امام جعفر صادق علیه السلام
📆زمان:دوشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۲۵
🕒ساعت:۱۷:۰۰
#مسجد_امام_حسین_ع
#پایگاه_شهدای_عبدالعلی_پور
#مجمع_ادبی_مذهبی_یاس_کبود_ورامین
🌹با ما همراه باشید👇👇👇
✅@yase_varamin
1_4512179942.mp3
3.88M
#نکات_آموزشی
#عوامل_موثر_در_مجلس
#دکتر_محمد_فراهانی
#مجمع_حضرت_یاس_کبود
🌹با ما همراه باشید👇👇👇
✅@yase_varamin
#نکات_آموزشی
#عوامل_موثر_در_مجلس
#دور_هم_جمع_كردن_شنوندگان ✅
گاهی پيش آمده است كه به عنوان يك مداح، برای افراد كمی كه در يك مجلس بطور پراكنده نشسته اندخوانده اید و در همان مجلس براي يك عده كه با فاصله كمی از يكديگر نشسته اند، نيز مداحی كرده اید. شنوندگان مجلس دوم در مورد همان مطالبی كه برای مخاطبان مجلس اول گفته شده است، استقبال بیشتری می نمایند و مجلس گرمتر برگزار می شود. به نظر شما چرا چنين بوده است؟
علت اصلي اين امر آن است كه نميتوان شوندگانی را كه بطور پراكنده نشسته اند به آسانی تحت تأثير قرار داد. هيچ چيز به اندازه فاصله های زياد و فضاهای خالی بين مستمعين، از حرارت و شور مستمعين نمی كاهد.
سخنران بزرگی اظهار داشت: «مردم اغلب ميگويند: آيا فكر نمی كنيد هنگامی كه به جای سخنرانی برای يك عده كم برای جمعيت بزرگی سخنرانی ميكنيد بهتر و راحت تر و الهام بخش تر صحبت ميكنيد؟
من در پاسخ ميگويم: خير؛ من ميتوانم به همان خوبی كه برای 12 نفر صحبت ميكنم براي يك هزار نفر صحبت كنم. مشروط به اينكه اين دوازده نفر به دور من جمع شده باشند، بطوری كه فاصله كمی با هم داشته باشند. ولی اگر هزاران نفر با فاصله در مقابلم نشسته باشند برايم با يك اطاق خالی تفاوتی ندارد.»
يك فرد در يك اجتماع بزرگ ممكن است فرديت خود را از دست بدهد. او عضوی از جمعيت ميشود و به آسانی تحت تأثير قرار ميگيرد، در حالی كه وقتی تنهاست، چنين نيست. او در جمعيت ممكن است تأثیری بپذیرد كه در صورت تنها بودن، این طور نبود
#دکتر_محمد_فراهانی
#مجمع_حضرت_یاس_کبود
🌹با ما همراه باشید👇👇👇
✅@yase_varamin
5.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مداحیِضررکردم....
#اللهم_الرزقنا_کربلا_بحق_الحسین_ع
#مجمع_حضرت_یاس_کبود_سلام_الله_علیها
🌹با ما همراه باشید👇👇👇
✅@yase_varamin
بساط صبحِ صادق در شبی بی نور می سوزد
محبّت از لَهیبِ شعله ای منفور می سوزد
دوباره مَهْبَطِ وَحی است بین محبسِ آتش
که واژه واژه اینجا آیه های نور می سوزد
دوباره در مدینه سینه ای سوزد ، ولی اینبار
ز سمّی که نهان گردیده در انگور می سوزد
نه تنها قلب مولا ز آتش این زهر ، تب دارد
که از هُرمش کفن در خاکِ سرد گور می سوزد
در این دل آتش عشقی است کز یک پرتوِ نورش
کَلیمُ اللّٰه و ده فرمان و کوهِ طور می سوزد
اگرچه باز هم سوز حَسَد باشد، ولی اینبار
سقیفه ، خانه را با کینۀ منصور می سوزد
دلِ نمرودیان شاد است در دهلیز این خانه
که میراث خلیل اللّٰه زین دستور می سوزد
گلستان شد به رویش آتش این خانه امّا او
به یاد کودکان و آتش عاشور می سوزد
#مجتبی تاجیک «ساده»
🌹با ما همراه باشید👇👇👇
✅@yase_varamin
10.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فایل تصویری
🏴شهادت امام صادق علیه السلام
#استاد_خلج
#حاج_حسن_خلج
#تحلیل_مداحی
#مجمع_حضرت_یاس_کبود
🌹با ما همراه باشید👇👇👇
✅@yase_varamin
1_4528746850.mp3
11.19M
#تحلیل_مداحی
🏴شهادت امام صادق علیه السلام
#استاد_خلج
#حاج_حسن_خلج
#دکتر_محمد_فراهانی
#مجمع_حضرت_یاس_کبود
🌹با ما همراه باشید👇👇👇
✅@yase_varamin
بسمه تعالی
#تحلیل_مداحی
متن تحلیل تشویق و ترغیب در روضه خوانی
#استاد_خلج
#حاج_حسن_خلج
#دکتر_محمد_فراهانی
🔴کلاس سرگروه های مجمع حضرت یاس کبود
در این فایل روضه امام صادق(ع)، قرائت شده توسط حاج حسن خلج را، مورد بحث و بررسی قرار می دهیم.
💠تشویق و ترغیب روایی
گاهی با ذکر روایت می توان ارزش اشک را برای مستمع تبیین کرد و او را برای کسب این فضیلت ترغیب کرد. در این جلسه آقای خلج از این قول معروف استفاده کردند که: «وقتی تو میگی حسین( ع) حضرت زهرا(س) از عرش میگن جانم...»
💠پیام قدر شناسی از پدر و مادر
یکی از اصول معنوی مداحی رساندن پیام است که احسان به والدین از تأکیدات مهم اهل بیت (ع) است. در این جلسه آقای خلج، برای شکرانه حال خوب مستمع به او توصیه می کند که دست پدر و مادر را ببوسد. البته این توصیه علاوه بر اینکه پیام در بردارد نوعی غیر کلیشه ای با توجه به عواطف شدید مذهبی ها به والدین، مستمع را تشویق و ترغیب به بکاء می کند.
ذیل این پیام جمله فصیح «اسم حسین میاد دلت می جوشه» را حفظ کنید. خوب است ذاکرین عزیز دفتری داشته باشند و اینگونه جمله ها را برای حفظ کردن در آن یادداشت نمایند.
💠تشویق و ترغیب روایی
با عبارات «لیاقت پیدا کردی روبرو امام حسین(ع) بنشینی» به روایت امام صادق(ع) اشاره می کند که آن حضرت فرمودند: کسی گریه نمی کنه تا اینکه امام حسین (ع) مقابل او می نشیند و در چشم او نگاه می کند...»
در ادامه چند استحسان آقای خلج دارند مثل این جمله که: «امام دست به گردن دوستش می اندازه...»
💠استفاده از اقتضای جلسه در روضه خوانی
گاهی در جلسه اقتضائاتی ایجاد می شود که از آن می توان برای روضه استفاده کرد، مثل گریه کودک، صدای ناله زنها و...
در این جلسه آقای خلج حین اشاره به روایات، آب نوشیده بودند و از این موضوع استفاده کردند که «خاک به سر من صحبت از لبهای تشنه ابی عبدا... بود به من آب دادند منم خوردم»
💠اصل پیام حسینی بودن
سینه چاک و پاک باخته امام حسین (ع) بودن به نوعی مفهوم ایثار و از خودگذشتگی و فرهنگ جهاد را می رساند، در این جلسه آقای خلج بعد از گفتن این پیام با احترام به مستمع گفتند که «شیعه امام صادق(ع) باید سینه چاک و پاک باخته امام حسین(ع) باشه که الحمدا... شماها هستین»
💠اصل احترام به مستمع
ذاکرین عزیز بایستی از هر کلمه و عبارت و جمله ای که ممکن است، بی احترامی به مستمع محسوب شود پرهیز کنند و بر عکس از هر فرصتی برای شخصیت دادن و احترام به او بهره ببرند.
در این جلسه آقای خلج برای مقدمه چینی روضه، روایتی را نقل کردند که یکی از یاران امام صادق (ع) مدتی به محضر امام نرسیدند و علت غیبتشان این بود که صاحب دختری شده بودند.
نکته این بود که به این موضوع اشاره کردند که مدتی نبود و امام نسبت به او ابراز دلتنگی کردند و گفتند که «امام دلشون برای شما گریه کنا تنگ می شه»
این جمله به صورت غیر مستقیم به مستمع شخصیت می دهد و این احترام برای مداح نزد مستمع ایجاد مقبولیت می کند که این مقبولیت مهمترین عامل تأثیرگذاری و تاثیر پذیری است.
💠هنر بدن در احترام امام صادق (ع) به نام مبارک فاطمه (س)
آقای خلج برای رساندن احترام امام به نام مبارک مادرشان فاطمه(س) با هر بار ذکر نام مبارک حضرت، مقداری سرشان را خم و خم تر کردند و با این حرکت بدن محتوا را به تصویر کشیدند.
💠اشاره به محاسن اماکن جغرافیایی
گاهی اشاره به محاسن استان، شهر، محله و... که در آن می خوانیم، نوعی احترام و شخصیت دادن به مستمع محسوب می شود و برای مداح ایجاد مقبولیت می کند.
در این جلسه که در شهرستان پیشوا برگزار می شد، آقای خلج به محاسن این خطه و عظمت امامزاده ای که در این منطقه هست اشاره کردند و این اثرگذاری کلام ایشان را دوچندان کرد.
💠هنر بدن در مفهوم «کشیدن»
در مصراع « کشیدند طناب و شما زمین خوردی» حالت دست به حالت کشیدن بند به خوبی مفهوم را مجسم کرد و در تکرار مصراع مورد نظر به چند شکل این هنر بدن انجام شد.
💠هنر بدن در «بی هوا زمین خوردن»
آقای خلج برای تجسم این مفهوم، در حالتی بدون تعادل از حالت ایستاده خودشان را به حالت نشسته از پله دوم منبر روی محل نشستن سخنران انداختند.
در مورد هنر بدن و نکات فنی مذکور بایستی دقت داشت که در خلوت تمرین صورت بگیرد و این فنون و مهارتها و هنرها در وجود ذاکر عزیز ملکه شود و در جلسه خودبخود از مداح صادر شود.
#دکتر_محمد_فراهانی
#مجمع_حضرت_یاس_کبود
🌹با ما همراه باشید👇👇👇
✅@yase_varamin
السلام علیک یا اباعبدالله الحسین(ع)
👈هیئت هفتگی و عمومی مسجد امام حسین(ع)،پایگاه شهدای عبدالعلی پور و مجمع یاس کبود ورامین
"قرائت زیارت پر فیض عاشورا و عزاداری شهادت امام صادق(ع)"
🔷با نوای گرم:
کربلایی ابوالفضل عرب و
مداحان اهل بیت(ع)
🔷زمان:
پنج شنبه۱۴۰۲/۰۲/۲۸ ساعت ۲۰:۳۰
🔷مکان:
ورامین؛کارخانه قند؛بلوار شهید قدوسی؛جنب کلانتری شهید قدوسی؛کوچه امام حسین(ع)؛پایگاه بسیج شهدای عبدالعلی پور
📌هیئت مکتب الزهرا(س)📌
♦️مسجد امام حسین(ع)
🔶پایگاه بسیج شهدای عبدالعلی پور
♦️مجمع ادبی،مذهبی یاس کبود ورامین
🌹با ما همراه باشید👇👇👇
✅@yase_varamin