فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 یک کلیپ تلاوت روح نواز
از دوران جوانی استاد #عبدالباسط
آیات ابتدایی سوره مبارکه طارق
🌸🍃«بسیاربسیار زیبا»
🌺یاوران قرآن @yavaranQoran
#قرآن 🌱
#بسم_الله
سَابِقُوا إِلَىٰ مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ وَجَنَّةٍ عَرْضُهَا كَعَرْضِ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ أُعِدَّتْ لِلَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ ۚ ذَٰلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَاللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ
سبقت بگیرید از همدیگر برای رسیدن به #آمرزش #خدا و بهشتی که بهپهنای آسمان و زمین است و برای کسانی آمادهاش ساختهاند که خدا و پیامبرانش را باور کردهاند. این #لطف خداست که به هرکس شایسته بداند، میدهد؛ زیرا #خدا لطفِ بسیار دارد.
#حدید ۲۱
🌳یاوران قرآن @yavaranQoran
✍معارف قرانی
🌷۱۰آیه درموردشکر
🌷۱.نعمتهای خدارانمیتوانیدبشمارید.
ان تعدو نعمت الله لاتحصوها.۳۴ابراهیم
🌷۲.به همه فراوان داده ام،ولی اکثرمردم شاکرنیستند.۲۴۳بقره۶۰یونس،۷۳نمل،۶۱غافر
🌷۳.شاکرباشید
وکن من الشاکرین.۱۱۴اعراف،۶۶زمر
🌷۴.پاداش شاکرین راخودم میدهم
۱۴۴و۱۴۵آل عمران،
🌷۵.شکرنعمت،نعمتت افزون کند
کفر،نعمت،ازکفت بیرون کند۷ابراهیم،
🔰باوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
#پیام_معنوی
💥 مهجوریت قرآن 💥
هزارها نفر پیدا میشوند که #کفایه( کتاب درسی سطح عالی حوزه) را چهار لا بلدند، ردّ کفایه را هم بلدند، ردّ ردّ او را هم بلدند، ردّ ردّ ردّ او را هم بلدند، اما دو نفر پیدا نمیشوند که☀️#قرآن را به درستی بدانند! نسل کهن از بزرگترین#گناه خود باید#توبه کند و آن#مهجور قرار دادن☀️#قرآن است.
استاد شهید مطهری رحمه الله
🌺یاوران قرآن @yavaranQoran
✍تفسیر سوره قیامت (۱)
📖سیمای سوره قیامت
این سوره چهل آیه دارد و در مکّه نازل شده است.
نام آن برگرفته از آیه اول است و به معنای رستاخیز می باشد.
محور مطالب این سوره چنانکه از نامش پیداست،موضوع معاد و روز قیامت می باشد.ابتدا حوادث سخت و سهمگین پایان این جهان مطرح شده و سپس چهره های شادمان و غمگین نیکوکاران و بدکاران آمده است.
ادامه سوره،حالات انسان در هنگام جان دادن و مرگ را بیان کرده و با اشاره ای به آفرینش انسان از قطره ای آب پست،که نشانه قدرت خداوند بر آفرینش دوباره انسان است،پایان می یابد.
البتّه چهار آیه میانی سوره،در مورد قرآن و نحوه نزول و قرائت آن است.
در روایات برای کسی که به قرائت این سوره مداومت داشته و نسبت به آن عامل باشد،عبور بر صراط و حضور در قیامت با چهره ای بشّاش و خندان تضمین شده است.
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
لا أُقْسِمُ بِیَوْمِ الْقِیامَهِ«1» وَ لا أُقْسِمُ بِالنَّفْسِ اللَّوّامَهِ«2» أَ یَحْسَبُ الْإِنْسانُ أَلَّنْ نَجْمَعَ عِظامَهُ«3» بَلی قادِرِینَ عَلی أَنْ نُسَوِّیَ بَنانَهُ«4» بَلْ یُرِیدُ الْإِنْسانُ لِیَفْجُرَ أَمامَهُ«5» یَسْئَلُ أَیّانَ یَوْمُ الْقِیامَهِ«6»
به روز قیامت قسم می خورم.و به نفس ملامت گر قسم می خورم(که شما پس از مرگ زنده خواهید شد.)آیا انسان می پندارد که استخوان های او را (بعد از مرگ)جمع نمی کنیم؟ بلکه ما قادریم(خطوط سر)انگشتان او را (بار دیگر)درست کنیم،ولی انسان می خواهد راه فسق و فجور را پیش روی خود باز کند.(لذا از روی تردید)می پرسد:روز قیامت چه وقت است؟
نکته ها:
* این سوره و سوره بلد با جمله «لا أُقْسِمُ» آغاز شده است.به گفته بسیاری از مفسّران،حرف «لا»برای تأکید است ولی بعضی آن را برای نفی می دانند،یعنی مطلب به قدری روشن است که سوگند نمی خورم.
* شاید شباهت قیامت با نفس لوّامه که هر دو مورد قسم واقع شده اند،در این باشد که در دنیای کوچک وجود انسان دادگاهی به نام نفس لوّامه وجود دارد،در عالم هستی نیز دادگاهی به نام قیامت قرار دارد.
* پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به ابن مسعود فرمود:اعمال خوب را زیاد انجام بده که نیکوکار و بدکار،هر دو در قیامت پشیمان خواهند بود.نیکوکاران از این که چرا کارهای نیک بیشتری انجام نداده اند و بدکاران از کوتاهی ها و تقصیر خود.سپس فرمود:آیه «وَ لا أُقْسِمُ بِالنَّفْسِ اللَّوّامَهِ» شاهد و گواه این مطلب است.
🔰یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
✍قصه های قرانی
📖اصحاب سبت
و اسئلهم عن القريه التى كانت حاضرة البحراد يعدون فى السبت اذتاتيهم حيتا نهم يوم ستبهم شرعا...
(سوره اعراف : 164)
موسى بن عمران به بنى اسرائيل تعليم فرموده بود كه درايام هفته يك روز را به عبادت خدا اختصاص دهند و كارهاى دنيائى و خريد و فروش راتعطيل كنند.
روزى كه براى اين كار تعيين شد، روز جمعه بود ولى بنى اسرائيل خواستند كه روز عبادت آنها روز شنبه باشد و به همين جهت روز شنبه روز عبادت بنى اسرائيل و روز تعطيل آنها شد.
روزهاى شنبه ، موسى بن عمران ، در مجمع بنى اسرائيل حاضر مى شد و آنها را موعظه مى كرد و پند مى داد.
سالها به اين ترتيب گذشت و بنى اسرائيل روز شنبه را محترم مى شمردند. و آن را مخصوص عبادت خداوند مى دانستند و در آن روز كسى دست به كارى از كارهاى دنيا نمى زد و فقط به عبادت و ذكر و تسبيح و تقديس پروردگار مى گذشت .
موسى از دنيا رفت و تغييراتى در زندگى بنى اسرائيل بوجود آمد و تحولاتى ايجاد شد، اما اين روش (احترام از روز شنبه ) در ميان بنى اسرائيل همچنان ادامه داشت .
دوران پيامبرى داود فرا رسيد و در آن زمان جمعى از بنى اسرائيل كه در قريه (ايله ) در كنار دريا سكونت داشتند احترام روز شنبه را از بين بردند و بر خلاف فرمان موسى در آن روز دست به صيد ماهى زدند و آن داستان از اين قرار بود:
روزهاى شنبه كه صيد ماهى بر آنها حرام بود، كنار دريا ماهى بسيار ديده مى شد و در روزهاى ديگر ماهى ها به قعر دريا مى رفتند و به ساحل نزديك نمى شدند.
دنيا پرستان بنى اسرائيل ، دور هم نشستند و با يكديگر گفتند: بايد فكرى كرد و از اين رنج و زحمت خلاص شد. روز شنبه كنار دريا ماهى فراوان و صيد آسان است و روزهاى ديگر ماهى ها در دل دريا مى روند و ما با زحمت بى حساب و رنج طاقت فرسا موفق به صيد آنها نمى شويم .
در همان مجلس تصميم گرفتند نقشه اى بكار برند و از ماهى ها استفاده كنند و آن نقشه اين بود كه نهرها و جدولهائى از دريا منشعب كنند و ماهى ها را در آن محبوس كنند و در روز يكشنبه اقدام به صيد آنها نمايند.
همين كار را كردند و نهرهائى را از دريا جدا نمودند، روزهاى شنبه ماهيها آزادانه در آن نهرها مى آمدند ولى هنگام شب كه ماهيها مى خواستند به دريا بر گردند جلو نهرها را مى بستند و آنها را در نهرها زندانى مى كردند و روز بعد همه آنها را صيد مى نمودند.
خردمندان و متدينين قوم ، آنها را نصيحت كردند و از مخالفت امر خداوند بيم دادند؛ ولى نتيجه نداد و در دل آن گروه دنيا پرست تاءثيرى نكرد. مدتها به اين ترتيب گذشت و متدينين از پند و نصيحت گنه كاران خود دارى نمى كردند. ولى چون نصايح آنان بى اثر بود، جمعى از آنها دست از موعظه كردن كشيدند و سكوت كردند و حتى به نصيحت كنندگان مى گفتند: چرا اينقدر به خودتان زحمت مى دهيد و چرا موعظه مى كنيد كسانى را كه خدا وند هلاكشان خواهد كرد، يا به عذاب دردناكى گرفتارشان خواهد فرمود.
نصيحت كنندگان مى گفتند مااين قوم را پند مى دهيم تا در پيشگاه خداوند معذور باشيم .
بارى سخن خردمندان اثرى نكرد و آن گروه بكار خود ادامه دادند و به صيد ماهى مشغول بودند و از اين عمل اظهار خوشحال مى كردند و آن را موفقيتى براى خود مى شمردند.
چون به اين منوال روزگارى گذشت و سخن حق در آن مردم گنه كار سودى ننمود، خداوند متعال آن جمعيت سركش را به صورت حيواناتى مسخ كرد و پس از سه شبانه روز عذابى فرستاد و آنان را هلاك كرد. و تنها كسانى كه نهى از منكر مى كردند از عذاب خدا مصون ماندند.
🔰یاوران قرآن 👇
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
همراه با نوجوان - استاد اخوی.pdf
580.9K
#نوجوان
✅کتاب همراه نوجوان استاد اخوی تقدیم به دوستان
خیلی مفیده
آنهایی که کار تخصصی نوجوان میکنند این کتاب را حتما ببینند🌺
🌳یاوران قرآن @yavaranQoran
✍حدیث روزانه
💐 خداوند متعال فرموده است :
🔹 ای فرزند آدم ، اگر چشمت بخواهد تو را به سمت حرام ببرد، من دو پلک را در اختیار تو قرار داده ام ، آنها را فروبند.
📚 کافی ج8 ص219
💕 @yavaranQoran
✨﷽✨
🔸 بداخلاقی با خانواده و فشار قبر🔸
✍امام صادق علیه السلام میفرماید: هنگامی که رسول خدا صلی الله علیه وآله بر بدن سعد بن معاذ نماز میت میخواند، نود هزار فرشته به نمازش حاضر شدند که حضرت جبرئیل هم میان آنها بود.
بعد از نماز پیغمبر صلی الله علیهوآله از جبرئیل سوال کرد، به چه علت شما بر نماز سعد حاضر شدید و بر بدن او نماز خواندید؟ جبرئیل عرض کرد: بخاطر آنکه سعد در همه حالات چه در راه رفتن و نشستن و خوابیدن و ایستادن، و چه در حالت سواره یا پیاده، دائما سوره قل هو الله احد را تلاوت میکرد، بخاطر همین کار او، خدای متعال به ما فرمود در تشییع او شرکت کرده و بر بدنش نماز بخوانیم. سپس مادر سعد بن معاذ بلند صدا زد: ای سعد! بهشت گوارای تو باد.
پیامبر اکرم (ص) فرمود: چطور این حرف را میزنی درحالیکه هم اکنون سعد بن معاذ فشار قبر دارد.مادر سعد گفت :چرا؟ پیامبر اکرم (ص) فرمودند:چون سعد در خانه با خانواده اش بداخلاق بود.
📚ارشادالقلوب ج١ص١٩٤
✅ کانال یاوران قران
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
آیا زيارت قبور و قرائت قرآن براي اموات در شب، آيا برايشان مشكل ايجاد مي كند؟.mp3
130.8K
سوال: 246
#زیارت_قبور_در_شب
📝آیا زيارت قبور و قرائت قرآن براي اموات در شب، آيا برايشان مشكل ايجاد مي کند؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍀پنجشنبه است
ثانیه هایمان بوی دلتنگی میدهد💔
🍀چه مهمانان ساکتی هستند رفتگان
🍀نه بدستی
ظرفی آلوده میکنند
🍀نه به حرفی دلی را
تنها به فاتحه قانعند
شادی روح تمام
اموات فاتحه وصلوات🌸🍃
🌹اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
✍#تفسیر سوره قیامت (۲)
نفس در قرآن
* در قرآن و روایات و دعاها،چند گونه نفس برای انسان تصویر شده است:
الف)نفس امارّه
:که همواره انسان را به بدی ها فرمان می دهد و اگر با عقل و ایمان مهار نشود،انسان را به سقوط و تباهی می کشاند.در قرآن می خوانیم: «إِنَّ النَّفْسَ لَأَمّارَهٌ بِالسُّوءِ إِلاّ ما رَحِمَ رَبِّی»به درستی که نفس(انسان را)به کارهای زشت و ناروا فرمان می دهد مگر آن که پروردگارم رحم کند.
این نفس،آنقدر خواهش و خواسته خود را تکرار می کند تا انسان را گرفتار سازد.حضرت علی علیه السلام می فرماید:نفس امّاره همچون فرد منافق تملّق انسان را می گوید و در قالب دوست جلوه می کند تا بر انسان مسلّط شود و او را به مراحل بعد وارد کند.
قرآن کریم در سوره یوسف می فرماید:پس از آن که برادران یوسف،بنیامین را در سرزمین مصر به جای گذاشته و به نزد پدر برگشتند و ماجرای دستگیر شدن او به اتهام سرقت بیان کردند،حضرت یعقوب به آنان فرمود: «بَلْ سَوَّلَتْ لَکُمْ أَنْفُسُکُمْ»بلکه نفس،این کار زشت را برای شما زینت داد و شما را به سوی آن کشاند.
در حدیث دیگری می خوانیم:بعد از نماز،از خداوند چنین بخواهید:«الهی لا تکلنی الی نفسی طرفه عین ابدا»حتّی به اندازه چشم بر هم زدنی مرا به نفس خودم وامگذار.
امام زین العابدین علیه السلام در مناجات شاکّین به خداوند متعال عرض می کند:من از نفسی به تو شکایت می کنم که به بدی ها فرمان می دهد،به سوی خطاها می رود،نسبت به انجام گناه شتابان است،هنگامی که شرّی به او می رسد فریاد می زند و هنگامی که قرار است خیری از ناحیه او به کسی برسد بخل می ورزد،به لهو و لعب تمایل شدید دارد،از غفلت و سهو و اشتباه پر شده است،به سوی گناه سرعتم می بخشد و برای توبه،مرا به طفره وا می دارد.
ب)نفس لوّامه
:که در این سوره(قیامت)آمده است و شاید مراد از آن،همان وجدان اخلاقی باشد.آری،انسان دارای حالتی است که در برابر انجام بدی ها یا کم شدن خوبی ها،هم در دنیا خود را ملامت می کند و هم در آخرت.این ملامت ها،همان ندامت و پشیمانی است که می تواند مقدّمه توبه باشد و یا بستری برای یأس و خودباختگی فراهم آورد.
ج)نفس مطمئنّه
:که در اثر نماز و یاد خدا حاصل می شود و انسان به آرامش و اطمینان دست پیدا می کند.قرآن کریم در یک می فرماید: «أَقِمِ الصَّلاهَ لِذِکْرِی»نماز را به پادار تا به یاد من برسی و در جای دیگر می فرماید: «أَلا بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»[8]آگاه باشید که با یاد خداوند دلها اطمینان و آرامش پیدا می کنند.
انسان مطمئن،از مرگ نمی هراسد،مشتاق شهادت است،به زرق و برق ها و جلوه های دنیا بی اعتنا است و به مقدّرات الهی همواره راضی است.
🔰یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd