صفحه ۹۳ مصحف شریف
سوره مبارکه نساء
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_5926853292779898391.mp3
800.9K
🔸ترتیل صفحه ۹۳ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : سه گاه - عراق
🛑 فایل بدون ترجمه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
نکته تفسیری صفحه ۹۳:
هجرت:
یکی از اتفاقات عمومی زندگی و حیات در دنیا، «مهاجرت» است. بسیاری از جانداران، هنگامی که مکان زندگی خود را برای ادامه ی حیات مناسب نمی بینند، مهاجرت می کنند. مهاجرتِ هجده هزار کیلومتری برخی از پرندگان از قطب شمال تا قطب جنوب، نمونهی روشنی از این حقیقت است.
تاریخ زندگی بشـر گواهی می دهد که انسان های اولیه نیز پس از تغییر اوضاع جغرافیایی زمین، برای ادامه ی حیات، از زادگاه خود به نقاط دیگری کوچ می کردند. هم اکنون نیز اگر در یک سرزمین، وضع مساعد زندگی از دست برود و میکروب های کشنده یا گازهای شیمیایی و... سراسر آن را بپوشاند، مردم آن سرزمین آنجا را رها کرده، به نقطه ی دیگری از زمین کوچ می کنند. همه ی این مهاجرت ها، برای حفظ زندگی مادّی و دنیایی است. اگر امّا ماندن در یک سرزمین، سعادت ابدی انسان را به خطر بیندازد، چه باید کرد؟ آیا ارزش زندگی جاودانه ی انسان، از زندگی کوتاه او در دنیا کمتر است؟ این آیات به انسانها می آموزد که اگر ماندن در یک سرزمین، مانع دینداریشان شود، باید آنجا را رها کنند و خود را به جایی برسانند که بتوانند به راحت ایمان خود را حفظ کنند. اگر هم در اثنای این مهاجرت از دنیا بروند یا کشته شوند، پاداشی بسیار بزرگ خواهند داشت که تنها خدا از آن باخبر است. اگر امّا از مهاجرت سر باز زنند و با ماندن در آن سرزمین، دین خود را از دست بدهند و بیایمان از دنیا بروند، عذرشان پذیرفته نمی شود و مجازات خواهند شد. تاریخ زندگی پیامبر(ص)، گویای دو مهاجرت مسلمانان است: نخست، مهاجرت گروهی از مسلمانان مکّه به حبشه، و دوم، مهاجرت پیامبر(ص) و مسلمانان از مکّه به مدینه. هجرت مسلمانان به مدینه، یکی از بزرگترین حوادث تاریخ اسلام محسوب می شود. این حادثه ی درخشان، سرآغاز فصل نوینی از تاریخ اسلام بود؛ زیرا پیش از آن، مسلمانان در ظاهر هیچگونه قدرت اجتماعی و سیاسی نداشتند؛ امّا پس از هجرت، بلافاصله حکومت اسلامی را تشکیل دادند و با سرعت فراوانی در همه ی زمینه ها پیشرفت کردند. این حادثه چنان اهمّیت داشت که به پیشنهاد حضـرت علی(ع)، مبدأ تاریخ مسلمانان قرار گرفت. هم اکنون نیز این قانون حیات بخش زنده است. ممکن است برخی از مردم در نقاطی به سر برند که نگه داشتن ایمانشان در آنجا ممکن نباشد و کفر و گناه در آن منطقه حاکم باشد. در این صورت، بهانه هایی مانند اقامت در وطن، درس خواندن، کسب درآمد و...، هیچیک نمی تواند مانع مهاجرت انسان شود؛ بلکه آدمی باید با امید و توکّل به خدا، سرزمین کفر و گناه را ترک کند و به جایی هجرت کند که بتواند از گوهر ایمان خود پاسداری کند[1]. در حقیقت، هجرت، به معنای فرار از «ظلمت» به سوی «نور» است، و مهاجر حقیقی، کسی است که از بدی ها به سمت خوبی ها حرکت کند. حال ممکن است این هجرت، از مکانی به مکان دیگر، یا هجرت در درون انسان از گناه به سمت رضایت و خشنودی خداوند باشد؛ چنانکه امیر مؤمنان علی علیه السلام می فرماید: «مهاجران راستین، کسانی هستند که از گناهان هجرت می کنند و دیگر به سمت آن نمی روند.»
[1] - اقتباس از تفسیر نمونه، ج 4، ص 90
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 4
سوره مبارکه النساء
صفحه 93
وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ أَنْ يَقْتُلَ مُؤْمِنًا إِلَّا خَطَأً ۚ وَمَنْ قَتَلَ مُؤْمِنًا خَطَأً فَتَحْرِيرُ رَقَبَةٍ مُؤْمِنَةٍ وَدِيَةٌ مُسَلَّمَةٌ إِلَىٰ أَهْلِهِ إِلَّا أَنْ يَصَّدَّقُوا ۚ فَإِنْ كَانَ مِنْ قَوْمٍ عَدُوٍّ لَكُمْ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَتَحْرِيرُ رَقَبَةٍ مُؤْمِنَةٍ ۖ وَإِنْ كَانَ مِنْ قَوْمٍ بَيْنَكُمْ وَبَيْنَهُمْ مِيثَاقٌ فَدِيَةٌ مُسَلَّمَةٌ إِلَىٰ أَهْلِهِ وَتَحْرِيرُ رَقَبَةٍ مُؤْمِنَةٍ ۖ فَمَنْ لَمْ يَجِدْ فَصِيَامُ شَهْرَيْنِ مُتَتَابِعَيْنِ تَوْبَةً مِنَ اللَّهِ ۗ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا (92)
و براى هيچ مؤمنى روا نيست که مؤمنى را بکشد مگر آنکه خطا باشد; و هر کس مؤمنى را از روى خطا بکشد، آزاد کردن يک برده مؤمن و ديه اى که به کسانش داده مى شود [لازم است ]مگر اينکه آن را ببخشند و اگر [مقتول ]از قومى است که دشمن شما هستند و او خود مؤمن بوده است آزاد کردن برده اى مؤمن [کافى است ]و اگر از قومى است که ميان شما و آنان پيمانى برقرار است، ديه اى که به کسانش داده مى شود و آزاد کردن برده اى مؤمن [لازم است ]و هر کس [برده ]نيافت بايد دو ماه پى در پى روزه بگيرد، که اين جبران خطاست از جانب خدا، و خدا دانا و حکيم است. (92)
وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِنًا مُتَعَمِّدًا فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِدًا فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَابًا عَظِيمًا (93)
و هر کس مؤمنى را عمداً بکشد جزاى او جهنّم است که جاودانه در آن خواهد ماند و خدا بر او خشم مى گيرد و لعنتش مى کند و براى او عذابى بزرگ آماده مى سازد. (93)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا ضَرَبْتُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَتَبَيَّنُوا وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ أَلْقَىٰ إِلَيْكُمُ السَّلَامَ لَسْتَ مُؤْمِنًا تَبْتَغُونَ عَرَضَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا فَعِنْدَ اللَّهِ مَغَانِمُ كَثِيرَةٌ ۚ كَذَٰلِكَ كُنْتُمْ مِنْ قَبْلُ فَمَنَّ اللَّهُ عَلَيْكُمْ فَتَبَيَّنُوا ۚ إِنَّ اللَّهَ كَانَ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرًا (94)
اى کسانى که ايمان آورده ايد! وقتى [براى جهاد ]در راه خدا سفر مى کنيد [درباره دشمن] تحقيق کنيد و به کسى که [به نشانه مسلمان بودن ]بر شما سلام مى کند نگوييد: تو مؤمن نيستى، که [يا کشتن او و به غنيمت بردن مالش ]متاع ناپايدار زندگى دنيا را طلب کنيد، که غنيمت هاى فراوان فقط نزد خداست; شما نيز پيش تر چنين بوديد ولى خدا بر شما انعام کرد; بنابر اين [در مورد دشمن ]تحقيق کنيد; قطعاً خدا از آنچه مى کنيد آگاه است. (94)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑اهمیت آموختن و تلاوت سوره نور در خانواده
🎙حجت الاسلام و المسلمین حیدری کاشانی
___
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
15.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی:
💎بهترین خیرات برای اموات
♨️ خیلیها برای آرامش روح عزیزانشان گل می برند، نذری می دهند، قرآن میخوانند و ...
❓اما بهترین کار خیر برای اموات چیه؟
#حسینی_قمی
✍ پرسش پاسخ های قرآنی
سوال:شیطان در روز قیامت با این که خودش از آتش آفریده شده ، چگونه عذاب می شود؟
جواب:بهلول دانا، روزی از در مسجدی میگذشت و شنید که ابوحنیفه میگوید: ...جعفربنمحمد علیهالسلام تصور میکند که شیطان در دوزخ معذّب میشود، و این صحیح نیست، زیرا شیطان از آتش آفریده شده و آتش، آتش را نمیسوزاند.
بهلول، از سخنان ابوحنیفه برآشفت و با کلوخی پیشانی او را شکست...ابوحنیفه نزد هارون الرشید شکایت برد...هارون الرشید، بهلول را احضار کرد. بهلول گفت: از ابوحنیفه سؤال کنید که آیا نگفته است که شیطان در آتش دوزخ معذب نمیشود، چون از آتش است و آتش، آتش را نمیسوزاند؟ ابوحنیفه نیز از خاک آفریده شده و کلوخ هم از خاک است، پس چگونه میشود ابو حنیفه که از خاک است، از خاک صدمه ببیند؟!
ابوحنیفه، از پاسخ دادن به استدلال بهلول عاجز ماند و شرمسار گردید.۱ پس اشکالی ندارد که جنسی بر جنس خودش تأثیر بگذارد و کارگر شود. به قول ضربالمثل عربی «لکن شیء آفة من جنسه». برای همه چیزی از جنس خودش آفتی است، مثلاً فولاد که از جنس آهن است بر آهن میتواند تأثیر بگذارد. با اینکه جنّها از جنس آتش هستند؛ امّا خداوند میفرماید: هیزم برای آتش جهنم قرار میگیرند و معذب میشوند.(جن، ۱۵) و شیطان هم به تصریح قرآن (کهف،۵۰) از طایفه جنیان است.
خداوند بر انجام هر کاری قادر است. «و هو علی کل شئٍ قدیر». چنانکه آتش سوزان را بر ابراهیم خلیل علیهالسلام سرد کرد، شیطان را هم میتواند با دردناکترین عذابها بسوزاند.
و دیگر اینکه عذاب خداوند تنها با آتش نیست؛ بلکه انواع مختلفی دارد و نیز آتش قیامت، با آتش دنیا فرق میکند و قیاس معالفارق است. آتش قیامت حتی در روح و جان اثر میگذارد و تنها بر جسم اثر گذار نیست؛ چنان که قرآن در وصف آن میفرماید: «التی تطلع عل الأفئدة؛ (همزه، ۷) آتشی که از دلها سر میزند.»
-----------------------
۱. آغاز فرجام جهان از نظر قرآن، حسینی الهاشمی، سیدمحمدرضا، ج ۵، ص ۳۵، ص ۴۵۴، کتابخانه احمدی، شیراز.
نرم افزار پرسمانهای قرآنی
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
DoaKomeil-Madineh14010409.mp3
30.41M
🤲 قرائت دعای #کمیل
🎙 بانوای: حاج میثم مطیعی
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
سلام مهربانان 🌺🌺
از الان بسیار صلوات بفرستید با توجه. دعای کمیل امشب رو از دست ندید. حتی شده چند خط . فارسیش..
ارتباط بگیرید . اتصالات زندگی مون باید تغییرات مثبت و محکمی بگیره به خودش..
تا اتصالات صورت نگیره در درون اتفاقی نیوفته باوری هم شکل نمیگیره ..
مگر اینکه بنشینیم منتظر معجزه!
باور رو باید ایجاد کرد 🌺
و مهم مداومت بر یک کاری پسندیدهای هست. مداومت . مداومت باعث تغییر میشه.
تغییر نگاه تغییر سبک ..