صفحه ۱۹۸ مصحف شریف
سوره مبارکه توبه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_5951791079786284386.mp3
1.74M
🔸ترتیل صفحه 198 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 9
سوره مبارکه التوبة
صفحه 198
كَالَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ كَانُوا أَشَدَّ مِنْكُمْ قُوَّةً وَأَكْثَرَ أَمْوَالًا وَأَوْلَادًا فَاسْتَمْتَعُوا بِخَلَاقِهِمْ فَاسْتَمْتَعْتُمْ بِخَلَاقِكُمْ كَمَا اسْتَمْتَعَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ بِخَلَاقِهِمْ وَخُضْتُمْ كَالَّذِي خَاضُوا ۚ أُولَٰئِكَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ ۖ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ (69)
[شما منافقان ]مانند کافران پيش از خودتان هستيد که از شما نيرومندتر بودند و اموال و اولاد بيشتر داشتند و از نصيب خود [در دنيا ]بهره مند شدند، و شما نيز از نصيب خود بهره مند شده ايد، چنانکه کافران پيش از شما از نصيب خود بهره مند شدند، و شما در باطل فرو رفته ايد چنانکه آنان فرو رفتند. آنان اعمالشان در دنيا و آخرت تباه شد و آنان همان زيانکاران اند. (69)
أَلَمْ يَأْتِهِمْ نَبَأُ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ قَوْمِ نُوحٍ وَعَادٍ وَثَمُودَ وَقَوْمِ إِبْرَاهِيمَ وَأَصْحَابِ مَدْيَنَ وَالْمُؤْتَفِكَاتِ ۚ أَتَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ ۖ فَمَا كَانَ اللَّهُ لِيَظْلِمَهُمْ وَلَٰكِنْ كَانُوا أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ (70)
آيا خبرِ کسانى که پيش از آنان بودند: قوم نوح و عاد و ثمود و قوم ابراهيم و اهل مَديَن و آن شهرهاى واژگون شده [لوط ]به آنان نرسيده است؟ رسولانشان با دليل هاى روشن به سويشان آمدند [ولى آنان طغيان کردند و هلاک شدند ]و چنين نبود که خدا به آنان ظلم کرده باشد، بلکه آنان به خودشان ستم مى کردند. (70)
وَالْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ ۚ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَيُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَيُطِيعُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ ۚ أُولَٰئِكَ سَيَرْحَمُهُمُ اللَّهُ ۗ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ (71)
و مردان و زنان مؤمن بعضى شان ياور بعضى ديگرند; به کارهاى پسنديده وا مى دارند و از کارهاى ناپسند باز مى دارند و نماز را برپا مى کنند و زکات مى دهند، و خدا و رسول او را اطاعت مى نمايند. اينان را خدا به زودى مورد رحمت خود قرار مى دهد. همانا خدا عزّتمند و حکيم است. (71)
وَعَدَ اللَّهُ الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا وَمَسَاكِنَ طَيِّبَةً فِي جَنَّاتِ عَدْنٍ ۚ وَرِضْوَانٌ مِنَ اللَّهِ أَكْبَرُ ۚ ذَٰلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ (72)
خدا به مردان و زنان مؤمن بوستان هايى را وعده داده است که از پايين آنها نهرها جريان دارد و در آنها جاودانه اند، و نيز مسکن هايى دلپذير در بوستان هايى دائمى [به آنان وعده داده است] و رضايتى که از جانب خداست [از همه اينها ]برتر است. اين است آن کاميابى بزرگ. (72)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
نکته تفسیری صفحه ۱۹۸:
مؤمنان و سرنوشتی باورنکردنی:
این آیات به ویژگی های مردان و زنان باایمان اشاره می کند و سرنوشت شیرین آنان را بیان می فرماید. آیه ی 68 همین سوره می گوید: «خداوند به مردان و زنان منافق و به کافران وعده داده که به آتش دوزخ می روند و همیشه در آن می مانند. همان برایشان بس است و خدا لعنتشان کرده و عذابی پایدار برایشان خواهد بود.»
آیه ی 72 نیز در باره ی سرانجام مؤمنان و چنین است: «خدا به مردان و زنان مؤمن وعده داده که به باغهایی از بهشت وارد می شوند که از زیر درختان آن، نهرهایی جاری است و همیشه در آن خواهند ماند. همچنین وعده داده که در باغ های «عدن»، خانه های نیکویی خواهند داشت؛ و نیز خشنودی خدا را خواهند داشت که از هر نعمتی بالاتر است، و این سرنوشت، رستگاری واقعی است.»
نعمت هایی که در این آیه به آنها اشاره شده، امکاناتی رؤیایی است که هر کس آرزوی داشتن آنها را دارد. البته ما به درستی نمی دانیم که این نعمتها چگونه هستند، و تنها می توانیم شبحی از آن را در ذهنمان تصوّر کنیم. قرآن کریم در این باره فرموده است: «هیچ کسی نمیداند که در بهشت چه نعمتهایی برایش در نظر گرفته شده؛ نعمتهایی که مایهی شادمانی و روشنی چشم هاست.»[1]
در میان نعمت هایی که در آیه ی 72 به آنها اشاره شده است، دو نعمت درخشش ویژه ای دارد. نخست، «خانه های پاکیزه در باغهای عَدن است». برخی از مفسران قرآن[2] معتقدند که «عَدن»، محل خاصی از بهشت است که از سایر باغهای بهشت، برتری ویژهای دارد. در روایتی از پیامبر اسلام می خوانیم: «عَدن، سرای پروردگار است که هیچ چشمی ندیده و [حتّی چگونگی آن] به فکر کسی نرسیده است.»[3] در حدیث دیگری از همان حضرت می خوانیم: «هر کس دوست دارد همانند من زندگی کند و همانند من بمیرد و در باغ مخصوص من که پروردگارم به من وعده کرده، ساکن شود، باغیکه خدا درختانش را به لطف خاص خود به وجود آورده، باید علی بنابیطالب، و پس از او، فرزندان [معصوم] او را دوست بدارد.»[4] دومین نعمت ویژه ای که در این آیات به آن اشاره شده، خشنودی خداوند است؛ نعمتی که به فرمودهی این آیه، از تمام نعمت های بهشت برتر است. آری، رضای خدا، برترین هدف آفرینش انسان است؛ زیرا در آن حال، انسان به مقامی میرسد که خدای جهان آفرین ـ که به هیچکس نیازی ندارد ـ به بندهی خود افتخار میکند و از او راضی و خشنود می شود و او را مورد لطف ویژهی خود قرار می دهد. در حقیقت، تمام نعمتهای بهشت، نتیجهی این نعمت بزرگ است، و در آن حال، انسان احساسی دارد که بی شک در این جهان به طور کامل تجربه کردنی نیست. انسان هر قدر هم در دنیا خوب باشد، پیوسته این ترس را دارد که مبادا سرانجام به مقصد اصلی نرسد و شیطان او را از سعادتش بازدارد؛ امّا در بهشت احساس میکند که از تمام خطرات گذر کرده و به منطقهی امن خدا وارد شده است و هرگز وضعی پیش نخواهد آمد که خدا از او خشمگین شود. به همین سبب، در روایت زیبایی از پیامبر می خوانیم: «هنگامی که بهشتیان وارد بهشت می شوند، خدا می فرماید: آیا چیزی میخواهید تا بر نعمتهایتان بیفزایم؟ آنان می گویند: پروردگارا، آیا نعمت دیگری هم مانده است؟ او می فرماید: آری، خشنودی من، و اینکه هیچگاه از شما خشمگین نخواهم شد.»[5]
[1] - آیه 17سورة سجده
[2] - ر.ک به تفسیر الکشاف ذیل آیة مورد بحث
[3] - تفسیر نمونه، ج8، ص38
[4] - تفسیر کنز الدقائق، ج6، ص439
[5] - تفسیر المیزان، ج9، ص348
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
24.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ درس اول:آموزش حروف زبان عربی
در این درس با حروف زبان عربی
و نحوه ی تلفظ هر یک از آن ها
آشنا خواهید شد.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
01.mp3
3.05M
💠 صوت درس: ۱- آموزش حروف زبان عربی
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
1⃣
درس اول راجع به آموزش حروف
زبان عربی و نحوه ی تلفظ آن هاست
این درس را دو بار مشاهده نمایید. ♻️
.
مرتبه ی اول: به تلفظ دقیق و نحوه ی
صحیح اداء حروف دقت نمایید.
مرتبه ی دوم: با تلفظ استاد، خودتان نیز
تکرار نمایید تا کامل با تلفظ حروف
آشنا شوید. ✅
.
در درس های ابتدایی دوره تجوید، به
مخارج حروف و ساختار دستگاه تکلم
بیشتر خواهیم پرداخت.⁉️
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📖 داستان زیبای نادرشاه و کودکی که قرآن میخواند
😇 گمان خوب به مخلوق خدا بی جواب نمی ماند...
🌴 حالا اگر کسی گمان خوب به خود خدا داشته باشد چطور ممکن است که خداوند جواب حسن ظن او را به نیکی ندهد ⁉️
#قرآن
#کلیپ_قرآنی
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برکات نماز اول وقت👌
💢استاد مومنی
💠 آیا عالم برزخ صبح و شب دارد؟⁉️
🟢در آیات ۶۱و ۶۲سوره مریم چنین آمده است:
🔶جنَّاتِ عَدْنٍ الَّتِی وَعَدَ الرَّحْمَنُ عِبَادَهُ بِالْغَيْبِ إِنَّهُ و كَانَ وَعْدُهُ مَأْتِيًّا * لَا يَسْمَعُونَ فِيهَا لَغْوًا إِلَّا سَلَامًا وَ لَهُمْ رِزْقُهُمْ فِيهَا بُكْرَةً وَ عَشِيًّا...
🔷بهشتهای عَدْنی هستند كه خداوند به بندگان خود وعدۀ غيبی داده است، و البتّه وعدۀ خدا آمدنی است. در آن بهشتها أبداً كلام لغو و بيهودهای نمیشنوند مگر سلام و سلامتی كه از ناحيۀ خدا به آنها ميرسد، و از برای آنان روزی آنان در هر صبح و شب خواهد بود.
🔵در تفسير عليّ بن إبراهيم قمّيّ آمده است كه:
جنّات عدن بهشتهائی در دنياست، قبل از قيام قيامت.
دليل آن اينكه: در اين آيه لفظ بكره و عشيّ ـ كه صبح و شب است ـ بكار برده شده و صبح و شب در بهشت آخرتی نيست. بلكه صبح و شب متعلّق به بهشتهای دنيوی است كه ارواح مؤمنان بدانجا انتقال میيابد و در آنجا طلوع خورشيد و ماه میباشد.
(📕تفسير عليّ بن إبراهيم طبع سنگی،ص۴۱۲)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
#گناه_جمعی
✅شتر حضرت صالح رو یک نفر کشت همونطور که قرآن میگه👇
✴️فَنَادَوْا صَاحِبَهُمْ فَتَعَاطَىٰ فَعَقَرَ(قمر29)
پس آن رفیقشان را( که از قبل باهاش طی کرده بودن بیاد شتر رو بکشه رو) صدا کردن و او شتر را کشت
✅اما قرآن چهار جای دیگه
(اعراف 77، هود 65،شعرا 157،شمس 14)
میگه اونها همشون قاتل شتر بودن نه فقط یک نفر😳
💢چرا؟؟؟؟
🔰✅چون وقتی راضی به این کار بودن، همین کفایت میکنه که شریک این فساد باشن
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
•°🌱
کلیپ مگه یادم میره؟!🥺💔
⚫هفت صفر شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام تسلیت باد.
🏴 منتشر کنید تا همه ی شیعیان امیرالمومنین علی علیه السلام از این روز باخبر شوند و احترام نگه دارند..
صفحه ۱۹۹ مصحف شریف
سوره مبارکه توبه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_5951559847337002208.mp3
1.78M
🔸ترتیل صفحه ۱۹۹ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 9
سوره مبارکه التوبة
صفحه 199
يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ جَاهِدِ الْكُفَّارَ وَالْمُنَافِقِينَ وَاغْلُظْ عَلَيْهِمْ ۚ وَمَأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ ۖ وَبِئْسَ الْمَصِيرُ (73)
اى پيامبر! با کافران و منافقان [براى دفع شرّشان ]به مجاهدت پرداز و با آنان با خشونت رفتار کن و جايگاهشان جهنّم است، و چه بد سرانجامى است. (73)
يَحْلِفُونَ بِاللَّهِ مَا قَالُوا وَلَقَدْ قَالُوا كَلِمَةَ الْكُفْرِ وَكَفَرُوا بَعْدَ إِسْلَامِهِمْ وَهَمُّوا بِمَا لَمْ يَنَالُوا ۚ وَمَا نَقَمُوا إِلَّا أَنْ أَغْنَاهُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ مِنْ فَضْلِهِ ۚ فَإِنْ يَتُوبُوا يَكُ خَيْرًا لَهُمْ ۖ وَإِنْ يَتَوَلَّوْا يُعَذِّبْهُمُ اللَّهُ عَذَابًا أَلِيمًا فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ ۚ وَمَا لَهُمْ فِي الْأَرْضِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ (74)
به خدا قَسَم مى خورند که [ناروا ]نگفته اند در صورتى قطعاً سخن کفر را گفته و بعد از اسلامشان کافر شده اند، و آهنگ کارى را کردند که به آن دست نيافتند و آنان از چيزى خرده گيرى نکردند مگر از اينکه خدا و رسولش از فضل خود آنان را بى نياز ساختند. پس اگر توبه کنند برايشان بهتر خواهد بود، و اگر [از توبه ]روى بگردانند، خدا آنان را در دنيا و آخرت به عذابى دردآور دچار خواهد ساخت، و در زمين هيچ يار و ياورى نخواهند داشت. (74)
۞ وَمِنْهُمْ مَنْ عَاهَدَ اللَّهَ لَئِنْ آتَانَا مِنْ فَضْلِهِ لَنَصَّدَّقَنَّ وَلَنَكُونَنَّ مِنَ الصَّالِحِينَ (75)
و از جمله منافقان کسانى هستند که با خدا عهد کردند که اگر از فضل خود به ما بدهد حتماً صدقه خواهيم داد و از شايستگان خواهيم بود. (75)
فَلَمَّا آتَاهُمْ مِنْ فَضْلِهِ بَخِلُوا بِهِ وَتَوَلَّوْا وَهُمْ مُعْرِضُونَ (76)
پس هنگامى که از فضل خود به آنان داد، از [انفاقِ ]آن بخل ورزيدند، و با حالت اعراض روى گرداندند. (76)
فَأَعْقَبَهُمْ نِفَاقًا فِي قُلُوبِهِمْ إِلَىٰ يَوْمِ يَلْقَوْنَهُ بِمَا أَخْلَفُوا اللَّهَ مَا وَعَدُوهُ وَبِمَا كَانُوا يَكْذِبُونَ (77)
در نتيجه، خدا به سبب اين که با او خلف وعده کردند و به سبب اين که دروغ مى گفتند، تا روزى که به لقاى او برسند در دل هايشان نفاق افکند. (77)
أَلَمْ يَعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَعْلَمُ سِرَّهُمْ وَنَجْوَاهُمْ وَأَنَّ اللَّهَ عَلَّامُ الْغُيُوبِ (78)
آيا ندانسته اند که خدا راز آنان و نجوايشان را مى داند و خدا داناى همه غيب هاست؟ (78)
الَّذِينَ يَلْمِزُونَ الْمُطَّوِّعِينَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ فِي الصَّدَقَاتِ وَالَّذِينَ لَا يَجِدُونَ إِلَّا جُهْدَهُمْ فَيَسْخَرُونَ مِنْهُمْ ۙ سَخِرَ اللَّهُ مِنْهُمْ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ (79)
کسانى که از مؤمنانِ [توانگرِ ]اهل تبرّع و از آنان که جز به قدر توان خود چيزى نمى يابند [که انفاق کنند ]در مورد صدقات عيبجويى مى کنند و آنان را به مسخره مى گيرند، خدا آنان را مسخره مى کند و عذابى دردآور خواهند داشت. (79)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌷نکته تفسیری صفحه۱۹۹🌷
ثروتی که صاحبش را از خدا دور کرد:
«ثعلبه»، مرد تنگدستی بود و مال و ثروتی نداشت و برای همین نزد پیامبر آمده و از او خواسته بود از خدا بخواهد تا او ثروتمند شود ؛ ولی پیامبر كه میدانست او ظرفیت ثروت را ندارد، در پاسخ او فرموده بود: «مال كمی كه شكرش را بجا میآوری، از مال فراوانی كه ظرفیتش را نداری، بهتر است.» او امّا اصرار داشت که پیامبر برای ثروتمند شدنش دعا کند. به همین سبب، دوباره نزد پیامبر آمد، سلام كرد و جواب سلامش را همراه با لبخند از پیامبر دریافت كرد. پیامبر كه میدانست ثعلبه چه درخواستی دارد، منتظر شنیدن سخن او شد. ثعلبه هم درخواست گذشتهاش را تكرار كرد؛ ولی این بار با اصرار بیشتر، و برای اینكه پیامبر را راضی كند، گفت: «شما دعا كنید كه خدا ثروت فراوانی به من بدهد. من هم به خدا سوگند میخورم كه در آن صورت به بینوایان صدقه دهم و زكات مالم را بپردازم.» پیامبر خدا كه اصرار ثعلبه را دید، دستانش را بلند كرد و از خدا خواست كه او را ثروتمند كند. به دعای پیامبر، خیلی زود گوسفندهای ثعلبه زیاد شدند؛ آن قدر كه او دیگر نمیتوانست در مدینه از آن ها نگهداری كند. به همین سبب، از مدینه بیرون رفت و در محلی دور از مدینه به گوسفندداری مشغول شد. ثعلبه ثروتمند امّا دیگر مانند گذشته نبود. در نمازهای جماعت و جمعه شركت نمیكرد و نه تنها صدقه نمیداد، حاضر به دادن زكات واجب هم نبود. هنگامی كه وضعیت او را برای پیامبر بازگو كردند، پیامبر با ناراحتی فرمود:
«وای بر ثعلبه! وای بر ثعلبه!»
یكی از لازم ترین نیازهای انسان برای زندگی، «مال و ثروت» است. همه ی ما برای داشتن یك زندگی خوب و مناسب، به ثروت نیاز داریم و باید برای به دست آوردن آن تلاش كنیم؛ ولی باید به دو نكتـه توجه كنیم:
1ـ پـیـش از تلاش برای به دست آوردن مال، بکوشیم ظرفیت ثروتمندی را بیابیم تا مبادا خدا و خَلق خدا را فراموش كنیم؛ كه در این صورت، ثروتمان نه تنها مایه ی خوشبختی نمی شود، كه مقدمه ی بدبختی ما خواهد شد؛ همان¬طور كه مایه ی بدبختی ثعلبه شد.
2ـ به قدر نیازمان برای به دست آوردن ثروت تلاش كنیم، و اگر بیش از آن مقدار به دست آوردیم، به قدر مناسب ذخیره، و بقیه را در راههای خیر مصرف كنیم. به یاد داشته باشیم كه خداوند در آیه ی 39 سوره ی سبأ به ما فرموده است:
«هر مالی را که انفاق كنید، خدا مال دیگری را به جایش قرار میدهد.»
آری، اگر با این نگاه به مال و ثروت برسیم، بی شک آن، نعمتی از سوی خداست كه دنیا و آخرت ما را آباد میکند؛ ولی اگر غیر از این باشد، دیگر آن ثروت، نعمت نیست.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
44.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✴️ درس چهارم : توجه به خداوند
راه رسیدن توجه دائمی به خداوند متعال در زندگی چیست؟
چگونه با توجه به خداوند متعال در زندگی، به آرامش حقیقی دست پیدا کنیم ؟
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
14.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ | آراستگی امام حسن علیه السلام برای نماز
#استاد_قائمی
👇👇
دانلود فیلم با کیفیت
https://qunoot.net/App/views.item.php?showid=1731
👆👆