صفحه ۲۱۶ مصحف شریف
سوره مبارکه یونس
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_6035081920268730834.mp3
1.76M
🔸ترتیل صفحه ۲۱۶ با صدای استاد حامد ولی زاده _مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای استاد عباس سلیمی
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 10
سوره مبارکه يونس
صفحه 216
أَلَا إِنَّ أَوْلِيَاءَ اللَّهِ لَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ (62)
آگاه باشيد که اولياى خدا نه ترسى بر آنان است و نه غمگين مى شوند. (62)
الَّذِينَ آمَنُوا وَكَانُوا يَتَّقُونَ (63)
کسانى که ايمان آورده و پيوسته تقوا پيشه اند. (63)
لَهُمُ الْبُشْرَىٰ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَفِي الْآخِرَةِ ۚ لَا تَبْدِيلَ لِكَلِمَاتِ اللَّهِ ۚ ذَٰلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ (64)
براى آنان در زندگى دنيا و در آخرت مژده است، گفته هاى خدا تغييرپذير نيست، اين است آن کاميابى بزرگ. (64)
وَلَا يَحْزُنْكَ قَوْلُهُمْ ۘ إِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَمِيعًا ۚ هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ (65)
و نبايد گفته آنان تو را اندوهگين کند، بى ترديد همه عزّت (و اقتدار) از آن خداست اوست شنوا و دانا. (65)
أَلَا إِنَّ لِلَّهِ مَنْ فِي السَّمَاوَاتِ وَمَنْ فِي الْأَرْضِ ۗ وَمَا يَتَّبِعُ الَّذِينَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ شُرَكَاءَ ۚ إِنْ يَتَّبِعُونَ إِلَّا الظَّنَّ وَإِنْ هُمْ إِلَّا يَخْرُصُونَ (66)
آگاه باشيد که هر کس در آسمانها و هر کس در زمين است از آن خداست و آنان که شريکانى غير خدا (براى او) مى خوانند از چه پيروى مى کنند؟ پيروى نمى کنند مگر از گمان و آنان جز حدس نمى زنند. (66)
هُوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ اللَّيْلَ لِتَسْكُنُوا فِيهِ وَالنَّهَارَ مُبْصِرًا ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَسْمَعُونَ (67)
او است آن که شب را براى شما قرار داد تا در آن آرام گيريد و روز را روشن ساخت بى ترديد در اين (دو پديده) نشانه هائى است (از خداوندى خدا) براى گروهى که مى شنوند. (67)
قَالُوا اتَّخَذَ اللَّهُ وَلَدًا ۗ سُبْحَانَهُ ۖ هُوَ الْغَنِيُّ ۖ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ ۚ إِنْ عِنْدَكُمْ مِنْ سُلْطَانٍ بِهَٰذَا ۚ أَتَقُولُونَ عَلَى اللَّهِ مَا لَا تَعْلَمُونَ (68)
گفتند: خداوند فرزندى گرفته است! منزّه است او، اواست بى نياز، آنچه در آسمان ها و آنچه در زمين است از آن او است، هيچ دليلى نزد شما براى اين (ادّعا) نيست، آيا چيزى را که نمى دانيد به دروغ درباره خدا مى گوئيد؟ (68)
قُلْ إِنَّ الَّذِينَ يَفْتَرُونَ عَلَى اللَّهِ الْكَذِبَ لَا يُفْلِحُونَ (69)
بگو: بى ترديد کسانى که بر خدا دروغ مى بندند پيروز نمى شوند. (69)
مَتَاعٌ فِي الدُّنْيَا ثُمَّ إِلَيْنَا مَرْجِعُهُمْ ثُمَّ نُذِيقُهُمُ الْعَذَابَ الشَّدِيدَ بِمَا كَانُوا يَكْفُرُونَ (70)
بهره اى در دنيا دارند سپس بازگشتشان به سوى ما خواهد بود، آنگاه به سبب کفرورزيشان عذاب سخت به آنان مى چشانيم. (70)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۱۶🌷
دوستان خدا؛ سرخوشان هستی:
همه ی انسان ها برای بهتر زندگی کردن تلاش می کنند و خود را به رنج و سختی می اندازند؛ ولی چرخ جهانی که مردم در آن زندگی می کنند، همیشه به سودشان نمی چرخد، و به قول معروف، اوضاع همیشه به کام نیست. بسیاری از اوقات، انسان ها چیزهای دوستداشتنی شان را به عللی که حتّی در به وجود آمدن آن دخالتی ندارند، از دست می دهند و از این پیشامد غمگین می شوند. در کنار این غم و اندوه، از آن می ترسند که مبادا آنچه را که دارند، از دست بدهند. بدین ترتیب، زندگی شان در میان «اندوه گذشته» و «ترس از آینده» سپری می شود. این آیات، از انسان هایی سخن می گوید که از این ترس و اندوه آزادند و با شادی و خوشحالی در آسمان سعادت پرواز می کنند. البته آنان نیز مانند دیگران در همین دنیا زندگی می کنند و گرفتار مشکلات می شوند و چیزهای دوستداشتنی شان را از دست می دهند؛ ولی به جهان و مشکلات آن به گونه ای دیگر نگاه می کنند و از زندگی در دنیا توقّع متفاوتی دارند. آنان کسانی هستند که دعوت خدا را با کمال میل پذیرفته اند(اَلَّذینَ آمَنوا) و همواره مراقب رفتار خود هستند که مبادا بر خلاف خشنودی خدا کاری انجام دهند(وَ کانوا یَتَّقون). به همین سبب، به منبع قدرت، علم و رحمت هستی، یعنی خدای بزرگ، نزدیك شده اند و امور زندگی خود را كامل به او سپرده اند و همانطوری زندگی می كنند كه او می پسندد.
از این رو اگر جهان هستی بر اساس قوانینی كه خدا بر آن حاكم كرده، چیزی را از آنان بگیرد، اندوه به خود راه نمی دهند و به خواست خدا راضی می شوند، و اگر مالك چیزی بشوند، آن را امانتی از سوی خدا بر می شمرند كه مدّتی در اختیارشان هست و پس از آن از ایشان گرفته خواهد شد. در مقابل، خدا نیز سرپرستی امور آنان را به عهده می گیرد و بهترین سرنوشت را برایشان مقرّر می كند. بدین ترتیب، این انسان های بزرگ، نه تنها در جهان آخرت از هر ترس و اندوهی حفظ خواهند شد، بلكه در همین دنیا نیز از غصّه هایی كه در میان مردم رواج دارد و سبب ده ها بیماری روحی و روانی می شود، در امان می مانند. در روایتی از پیشوای ششممان می خوانیم:
«در میان مطالبی كه خدا به حضـرت موسی وحی فرمود، این سخن بود كه ای موسی، من هیچ مخلوقی را بهتر از بنده ی باایمانم نیافریده ام؛ چه این كه من او را با گرفتن چیزهایی امتحان می كنم كه فقط به نفع خود اوست، یا به او سلامت و تندرستی می دهم كه این نیز فقط به سود خودش است، و یا چیزی را از او دور می كنم كه داشتن آن به ضررش است تا چیز بهتری را جایگزینش كنم، و من بهتر می دانم كه بنده ی باایمانم با داشتن چه احوالی، صالح و شایسته می شود؛ پس او نیز بر بلاهای من صبر كند و نعمت هایم را شكر گوید و به خواست من راضی شود تا به خاطر عمل به كارهایی كه من از آن خشنود هستم و اطاعت از فرمانم، نام او را در میان بندگان بسیار راستگوی خویش ثبت كنم [و سرنوشت آن بندگان خاص را برای او نیز رقم زنم].»
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
43.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ درس هفتم: بزرگی روح
در این درس به بالاترین نعمت الهی که بزرگی روح میباشد پرداخته می شود و ویژگی های آن مورد بررسی قرار می گیرد.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🟢اهمیت ذکر بسم الله ... هنگام غذاخوردن
🔸رسول خدا صلی الله علیه و آله:هنگامی که سفره پهن میشود، چهار ملک حاضر میشوند و هنگامی که بنده "بسم الله" بگوید ملائکه میگویند: خداوند در غذا به شما برکت بدهد. سپس به شیطان میگویند: ای فاسق! خارج شو، قدرتی بر آن ها نداری. زمانی که اهل سفره در آخر غذا بگویند "الحمد لله" ملائکه میگویند خداوند به آن ها نعمت داد و آن ها شکر را ادا کردند؛ ولی اگر بسم الله نگویند، ملائکه به شیطان میگویند: نزدیک شو ای فاسق و با آن ها بخور و هنگامی که سفره جمع شود و یاد خداوند نکنند، ملائکه میگویند: خداوند به آن ها نعمت داد، ولی آن ها پروردگار خود را فراموش کردند.
📚 المحاسن، ج 2، ص 432
امیرالمومنین علیه السلام:کسی که غذا میخورد، نام خداوند را بر غذا ببرد و اگر فراموش کرد و بعد، خداوند را یاد کرد، شیطان آن چه خورده را برمیگرداند و شخص غذا را به تنهایی میخورد.
📚 المحاسن، ج 2، ص 434
مردی نزد پیامبر صلی الله علیه و آله غذا میخورد و تا آخرین لقمه غذا بسم الله نگفت، هنگام خوردن لقمه آخر گفت " بسم الله اوله و آخره ". پیامبر فرمود: شیطان با او غذا میخورد و هنگامی که بسم الله گفت، شیطان آن چه خورد، بالا آورد.
💢 در روایت آمده است:به امام صادق عليه السلام گفتم: چگونه بر خوراک نام خدا برم؟ فرمود:اگر چند ظرف است، بر هر كدام بسم اللّٰه بگو. گفتم: اگر فراموش كردم؟ فرمود: بگو "بسم اللّٰه من اوله الى آخره"
📚 بحارالأنوار، ج 10، ص 168
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
19.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پادکست
🍎 تعقیباتی برای همه #نماز ها 🍎
#استاد_بهشتی
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعای قرآنی کوتاه برای خانه دار شدن
• دعای قرآنی سفارش شده توسط بزرگان برای خانه دار شدن
✍️ مداومت بر آیه ۲۹ سوره مومنون :
... رَبِّ أَنْزِلْنِي مُنْزَلًا مُبَارَكًا وَأَنْتَ خَيْرُ الْمُنْزِلِينَ
پروردگارا! مرا در جایگاهی پرخیر و برکت فرود آور، که تو بهترین فرودآورندگانی
#نکته_مهم:
شرط استجابت دعا آن است که انسان تمام قدرت و نیرو و توان خویش را به کار گیرد و حداکثر تلاش و کوشش را انجام دهد و نسبت به ماورای آن دست به دعا بردارد و قلب را متوجه خالق کند زیرا در روایات آمده است:
«شخصی که در راه کسب و کار، تلاشی نمیکند و از خداوند رزق و روزی میخواهد دعایش مستجاب نمیشود.»
📖[کافی ، ج5، ص 77]
ولی متأسفانه برخی افراد با بیان و عباراتی بدون منطق و دلیل مدعی می شوند: «آنانکه اهل تلاش نیستند، دعا میکنند.» عباراتی که به هیچ وجه مورد قبول قرآن و روایات نیست. چرا که همانطور که در روایت مذکور بیان شد، اگر کسی تلاش نکند و صرفا دعا کند، قطعا غیر قابل قبول و اشتباه می باشد و دعایش مستجاب نمیشود
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قانون جبر و اختیار.mp3
1.83M
⁉️پیرامون جبر و اختیار
⭕️پاسخ: #ابراهیم_افشاری
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
#ادبستان_نماز
نماز سفینه است،
سفینهای برای بالا رفتن و رسیدن،
سفینهای برای دور شدن و نزدیک شدن،دور شدن از خود، و نزدیک شدن به خدا !
※ باید سوار شدن در این سفینه را آموخت،
و در استفاده از اجزای این سفینه مهارت یافت وگرنه شصت سال نماز خواندن، صرفاً یک ادای تکلیف است و عملاً رشدی در ما ایجاد نمیکند.
#نمازاول_وقت
4_6007813628172960898.mp3
2.09M
🔸ترتیل صفحه 217 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
قرآن ترجمه المیزان
سوره 10
سوره مبارکه يونس
صفحه 217
۞ وَاتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ نُوحٍ إِذْ قَالَ لِقَوْمِهِ يَا قَوْمِ إِنْ كَانَ كَبُرَ عَلَيْكُمْ مَقَامِي وَتَذْكِيرِي بِآيَاتِ اللَّهِ فَعَلَى اللَّهِ تَوَكَّلْتُ فَأَجْمِعُوا أَمْرَكُمْ وَشُرَكَاءَكُمْ ثُمَّ لَا يَكُنْ أَمْرُكُمْ عَلَيْكُمْ غُمَّةً ثُمَّ اقْضُوا إِلَيَّ وَلَا تُنْظِرُونِ (71)
و داستان نوح را براى آنان بخوان آنگاه که به قوم خود گفت: اى قوم من! اگر موقعيّت من و هشدار دادنم به وسيله نشانه هاى خدا بر شما گران است (و قصد کشتنم را داريد باکى ندارم) زيرا بر خدا توکّل کرده ام، پس شما با شريکانتان کار خود را جمع و جور کنيد تا کارتان بر شما مبهَم نباشد آنگاه (هر آسيبى مى خواهيد) به من برسانيد و مهلتم ندهيد. (71)
فَإِنْ تَوَلَّيْتُمْ فَمَا سَأَلْتُكُمْ مِنْ أَجْرٍ ۖ إِنْ أَجْرِيَ إِلَّا عَلَى اللَّهِ ۖ وَأُمِرْتُ أَنْ أَكُونَ مِنَ الْمُسْلِمِينَ (72)
پس اگر رويگردان شويد (به من زيان نمى رسد) زيرا از شما هيچ مزدى نخواستم، مزد من جز بر خدا نيست و فرمان يافته ام که از تسليم شدگان باشم. (72)
فَكَذَّبُوهُ فَنَجَّيْنَاهُ وَمَنْ مَعَهُ فِي الْفُلْكِ وَجَعَلْنَاهُمْ خَلَائِفَ وَأَغْرَقْنَا الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا ۖ فَانْظُرْ كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُنْذَرِينَ (73)
پس او را تکذيب کردند و ما او و هر که را با او در کشتى بود نجات داديم و آنان را جانشينان (ديگران) ساختيم و کسانى را که نشانه هاى ما را تکذيب کردند غرق نموديم پس بنگر که سرانجام هشدار داده شدگان چگونه بود؟ (73)
ثُمَّ بَعَثْنَا مِنْ بَعْدِهِ رُسُلًا إِلَىٰ قَوْمِهِمْ فَجَاءُوهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ فَمَا كَانُوا لِيُؤْمِنُوا بِمَا كَذَّبُوا بِهِ مِنْ قَبْلُ ۚ كَذَٰلِكَ نَطْبَعُ عَلَىٰ قُلُوبِ الْمُعْتَدِينَ (74)
سپس بعد از او رسولانى را به سوى قومشان برانگيختيم و برايشان دليلهاى روش آوردند ولى آنان حاضر نبودند به چيزى ايمان آوردند که قبلا تکذيبش کرده بودند، بدينگونه بر دلهاى متجاوزان مهر (غفلت) مى نهيم. (74)
ثُمَّ بَعَثْنَا مِنْ بَعْدِهِمْ مُوسَىٰ وَهَارُونَ إِلَىٰ فِرْعَوْنَ وَمَلَئِهِ بِآيَاتِنَا فَاسْتَكْبَرُوا وَكَانُوا قَوْمًا مُجْرِمِينَ (75)
آنگاه پس از آنان موسى و هارون را با نشانه هايمان به سوى فرعون و اشراف (قوم) او برانگيختيم پس (از قبول حق) کبر ورزيدند و مردمى گناهکار بودند. (75)
فَلَمَّا جَاءَهُمُ الْحَقُّ مِنْ عِنْدِنَا قَالُوا إِنَّ هَٰذَا لَسِحْرٌ مُبِينٌ (76)
پس هنگامى که حق از نزد ما به سويشان آمد گفتند: بى ترديد اين جادوئى آشکار است. (76)
قَالَ مُوسَىٰ أَتَقُولُونَ لِلْحَقِّ لَمَّا جَاءَكُمْ ۖ أَسِحْرٌ هَٰذَا وَلَا يُفْلِحُ السَّاحِرُونَ (77)
موسى گفت: آيا درباره حق آنگاه که آمدتان مى گوئيد (: جادو است؟) آيا اين (معجزه) جادو است با اينکه جادوگران ظفر نمى يابند؟ (77)
قَالُوا أَجِئْتَنَا لِتَلْفِتَنَا عَمَّا وَجَدْنَا عَلَيْهِ آبَاءَنَا وَتَكُونَ لَكُمَا الْكِبْرِيَاءُ فِي الْأَرْضِ وَمَا نَحْنُ لَكُمَا بِمُؤْمِنِينَ (78)
گفتند: آيا سوى ما آمدى تا ما را از آنچه پدرانمان را بر آن يافته ايم منحرف کنى و براى شما دو تن در اين سرزمين بزرگى (و حاکميّت) باشد؟ ما هرگز تصديق کنندگان شما نخواهيم بود. (78)
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۱۷🌷
كشتی نجات:
سرگذشت حضرت نوح ، یكی از داستان های مشهوری است كه قرآن بارها به آن اشاره كرده است. یكی از موارد مهم این سرگذشت، كشتی نوح است كه سبب نجات مؤمنان شد. البته این داستان و تمام داستان هایی كه در قرآن بیان شده، نه فقط برای آشنایی ما با تاریخ، بلكه برای عبرت آموزی و استفاده از آن در زندگی است. یکی از نکات آن ماجرا این است که از میان موجودات روی زمین، هر کس سوار کشتی نوح شد، نجات یافت، و هر کس از سوار شدن به آن سر باز زد، گرفتار توفان شد و به هلاکت رسید. در روایات زیادی از پیامبر اسلام می خوانیم كه آن حضـرت، خاندان معصوم خود را به كشتی نوح تشبیه فرموده است. بدینترتیب، پیامبر به مردم فهمانده كه تنها راه نجاتشان، پیروی از معصومین است. مطالعه ی آیات قرآن و دقّت در آن ها روشن می کند كه این تشبیه، نكات دقیق و زیبایی دارد كه توجّه به آن ها، ما را با جایگاه اهل بیت در میان مردم آشنایی می کند. قرآن در مورد كشتی نوح می فرماید:
1ـ آن كِشتی استوار، زیر نظر مستقیم خدا و با آموزش او از طریقِ وحی به نوح ساخته شد . اهل بیت نیز انسان هایی فوق العاده هستند كه با آموزش مستقیم خدا و از راهی غیر از راههای معمول توسّط آفریدگار هستی رشد یافته و به کمال رسیده اند تا مردم را به بهترین شیوه تربیت کنند. در روایتی از امام زمان می خوانیم: «ما دستپرورده های ویژهی خدا هستیم، و پس از آن، مردم، دست پرورده های ما هستند.»
2ـ كشتی نوح بسیار وسیع و پهناور بود؛ آنقدر كه برای تمام كسانی كه دعوت نوح را پذیرفتند و از او پیروی كردند، جا داشت. البتّه هرچند كه پیروان نوح كم بودند ، اگر زیاد هم بودند، می توانستند بر آن سوار شوند؛ زیرا نه تنها انسان های باایمان بر آن سوار شدند، بلكه به فرمان خدا، نوح از هر نوع حیوان، یك جفت را بر كشتی سوار كرد تا نسل حیوانات آن روز منقرض نشود . پس بی شک آن كشتی، كشتی بسیار بزرگی بوده است. هدایت و رهبری اهلبیت نیز شامل یك گروه محدود و در یك زمان مشخّص نمی شود؛ بلكه هر كسی كه بخواهد، در هر مكان و زمان می تواند از راهنمایی ایشان بهره مند شود و به وسیله ی آنان به سرمنزل نجات و سعادت برسد.
3ـ بر اساس آیات قرآن، در توفان نوح، جز كسانی كه سوار كشتی شدند، بقیهی مردم كه كافر بودند، نابود شدند؛ تا حدّی كه همه ی مردم روی زمین پس از توفان، از نسل كسانی هستند كه سوار كشتی شده بودند. در آن ماجرا، پسر حضرت نوح كه كافر بود نیز به قلّه ی كوهی پناه برد؛ ولی آب، او را هم فرا گرفت . راه و روش اهل بیت نیز تنها راه و روشی است كه انسان ها را به سرمنزل مقصود می رساند، و هیچ راه و رسم و مكتبی در هیچ مكان و زمانی غیر از این، نجات بخش انسان ها نخواهد بود.
4ـ كشتی نوح، از میان امواجِ توفانی به سلامت گذر كرد؛ امواجی كه به فرموده ی قرآن گاهی به ارتفاع یك كوه می رسید . اهلبیت نیز پیروان خود را از امواج فتنه ها و راه های انحرافی حفظ می كنند؛ هرچند آن راهها و روش های غلط، بسیار قوی و فریبنده باشند.
5ـ كشتی نوح پس از گذر از آن همه خطرهای مهیب، مسافران خود را به مقصد رساند، و آنان با سلام و درود خدا و همراه با لطف و بركت او بر زمین پیاده شدند . اهلبیت نیز پیروان واقعی خود را به هدف اصلی می رسانند و آنان را با سلام و درود خدا به بهشت برین وارد می كنند.
📖 ﴿وَ اَنْ لَيْسَ لِلْاِنْسٰانِ اِلّٰا مٰا سَعٰى﴾
و اینکه برای انسان جز آنچه تلاش کرده چیزی نیست(نجم، آیه۳۹)
💠آیت الله مصباح(ره):
🔸برای اينكه همه امور زندگی در چارچوب ارزشهای اسلامی و با رعايت حلال و حرام باشد، انسان باید خیلی تلاش کند؛ مخصوصاً در زمينه مسائلی که مستلزم پذيرش مخاطرات بزرگی است. انسانهای مومن باید آمادگی پذيرش چنين خطر هايی را داشته باشند
#تدبر
#نکته_قرآنی
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd