4_5818926884959815510.mp3
2.12M
🔸ترتیل صفحه 251 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام صبا
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 13
سوره مبارکه الرعد
صفحه 251
لَهُ دَعْوَةُ الْحَقِّ ۖ وَالَّذِينَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ لَا يَسْتَجِيبُونَ لَهُمْ بِشَيْءٍ إِلَّا كَبَاسِطِ كَفَّيْهِ إِلَى الْمَاءِ لِيَبْلُغَ فَاهُ وَمَا هُوَ بِبَالِغِهِ ۚ وَمَا دُعَاءُ الْكَافِرِينَ إِلَّا فِي ضَلَالٍ (14)
فقط از آنِ اوست دعاى بجا و درست و جز خداوند کسانى را که مى خوانند ، هيچ چيزى براى آنان برآورده نمى سازند [مَثَل آن دعا کنندگان نيست] ، مگر مانند دراز کننده دستانش به طرف آب براى اينکه به دهانش برسد ، در حالى که آن [آب ]هرگز رساى به دهانش نيست و دعاى کافران جز در نهايت تباهى نيست. (14)
وَلِلَّهِ يَسْجُدُ مَنْ فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ طَوْعًا وَكَرْهًا وَظِلَالُهُمْ بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ ۩ (15)
و کسانى که در آسمانها و زمين هستند - از سر طاعت و يا اکراه - تنها او را سجده مى کنند و [نيز ]سايه هايشان در صبحگاهها و عصرگاهها. (15)
قُلْ مَنْ رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ قُلِ اللَّهُ ۚ قُلْ أَفَاتَّخَذْتُمْ مِنْ دُونِهِ أَوْلِيَاءَ لَا يَمْلِكُونَ لِأَنْفُسِهِمْ نَفْعًا وَلَا ضَرًّا ۚ قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الْأَعْمَىٰ وَالْبَصِيرُ أَمْ هَلْ تَسْتَوِي الظُّلُمَاتُ وَالنُّورُ ۗ أَمْ جَعَلُوا لِلَّهِ شُرَكَاءَ خَلَقُوا كَخَلْقِهِ فَتَشَابَهَ الْخَلْقُ عَلَيْهِمْ ۚ قُلِ اللَّهُ خَالِقُ كُلِّ شَيْءٍ وَهُوَ الْوَاحِدُ الْقَهَّارُ (16)
بگو: <پروردگار آسمانها و زمين کيست؟> بگو:<خداوند>. بگو:<پس آيا ياور و سرپرستانى جز او برگرفته ايد که اختيار هيچ سودى و زيانى را براى خويش ندارند؟> بگو: <آيا کور و بينا يکسانند ; بلکه آيا تاريکيها و نور برابرند ; بلکه آيا براى خداوند شريکانى قرار دادند که آفريدند همانند آفريده او. آن گاه آفريده خدا و شريکان بر آنان همانند و مشتبه شد>. بگو: <خداوند آفريننده هر چيزى است و او يکتايى است غالب [بر همگان]>. (16)
أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَسَالَتْ أَوْدِيَةٌ بِقَدَرِهَا فَاحْتَمَلَ السَّيْلُ زَبَدًا رَابِيًا ۚ وَمِمَّا يُوقِدُونَ عَلَيْهِ فِي النَّارِ ابْتِغَاءَ حِلْيَةٍ أَوْ مَتَاعٍ زَبَدٌ مِثْلُهُ ۚ كَذَٰلِكَ يَضْرِبُ اللَّهُ الْحَقَّ وَالْبَاطِلَ ۚ فَأَمَّا الزَّبَدُ فَيَذْهَبُ جُفَاءً ۖ وَأَمَّا مَا يَنْفَعُ النَّاسَ فَيَمْكُثُ فِي الْأَرْضِ ۚ كَذَٰلِكَ يَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ (17)
از آسمان آبى فرو فرستاد. پس رودهايى به اندازه ظرفيّتشان جارى شدند. آن گاه سيلاب کفى پف کرده برداشت و [نيز] از آنچه در آتش براى به دست آوردن زيورى و يا کالايى بر آن شعله مى افروزند ، کفى همانند آن [کف سيلاب ]برمى آيد. اين چنين خداوند حق و باطل را مَثَل مى زند و اما کف که دور ريختنى است ، [از ميان ]مى رود و امّا آنچه به مردم سود مى رساند در زمين مى ماند. اين گونه ، خداوند مَثَلها را بيان مى کند. (17)
لِلَّذِينَ اسْتَجَابُوا لِرَبِّهِمُ الْحُسْنَىٰ ۚ وَالَّذِينَ لَمْ يَسْتَجِيبُوا لَهُ لَوْ أَنَّ لَهُمْ مَا فِي الْأَرْضِ جَمِيعًا وَمِثْلَهُ مَعَهُ لَافْتَدَوْا بِهِ ۚ أُولَٰئِكَ لَهُمْ سُوءُ الْحِسَابِ وَمَأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ ۖ وَبِئْسَ الْمِهَادُ (18)
پاداش نيکو از آنِ کسانى است که پروردگارشان را اجابت کردند و کسانى که او را اجابت نکردند اگر از آنِ ايشان باشد همه آنچه در زمين است و مانندش که به آن ضميمه شود ; آن را قطعاً براى رهايى خويش مى پردازند. اينان برايشان حسابرسى ناگوارى است و جايگاهشان جهنم است و بد بستر مهيايى است. (18)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
نکته تفسیری صفحه ۲۵۱:
حق و باطل:
خدای مهربان در كتاب خود، حقایق ارزشمند را با زبانی ساده و روان بیان كرده و بندگان خویش ـ چه باسواد و دانشمند و چه بی سواد و عامی ـ را از سفرهی دانش خود بهره داده است. به همین سبب بارها از مثال های گوناگون استفاده كرده تا مطالب سخت و دشوار را به مردم بفهماند. این آیه با مثال زیبایی ویژگی های «حق و باطل» را چنین بیان كرده است:
1ـ حق مانند آب زلال، سودمند است، و باطل مانند كف روی آب، بی خاصیت و بیارزش. انسانها نیز از مردان حق و حقیقت و سخنان و تعالیم آنان همیشه سود بردهاند؛ امّا انسان های زورگو، گنهكار، دروغگو و فریبكار هیچ گاه به مردم سودی نرسانده اند.
2ـ حق مانند آب روان، پرمحتوا و باارزش، و در عین حال، خاموش و متواضع است؛ ولی باطل مانند كف روی آب، اهل خودنمایی و بزرگ نشان دادن خود است. مردان حق و حقیقت و سخنان درست و باارزش، بی آنكه جار و جنجال كنند، ارزش و محتوا دارند، و انسان¬های باطل اندیش و تهیمغز، با فریاد و غوغا تنها می توانند اندکی خودنمایی كنند.
3ـ حق مانند آب زلال و طلای خالص، به خودی خود ارزش دارد؛ ولی باطل باید خود را با حق بیامیزد تا بتواند برای مدّتی دیگران را فریب دهد و در جایگاه حق بنشیند؛ مانند انگشتر فلزی كه با روكش طلا پوشیده می شود. مردان خدا و تعلیمات الهی آنان، سراسر درستی و راستی هستند و هیچ گاه به تأیید دیگران نیازی ندارند؛ ولی سخن باطل و غیر الهی باید با قدری از حق و حقیقت مخلوط شود تا بتواند مردم را بفریبد.
4ـ حق همچون آب زلال كه برای زندگی بشر لازم است و به او سود می رساند، در تاریخ باقی می ماند، و باطل مانند كف روی آب، دیر یا زود از بین می رود. به راستی از میان ابراهیم و نمرود، موسی و فرعون، محمّد و ابوجهل، علی و معاویه، و حسین و یزید، نام و یاد كدامیك باقی مانده است؟
5ـ مبارزه ی حق و باطل همیشگی است و تا پایان دنیا ادامه دارد. پس باید در همه جا مراقب باطل و اهالی آن بود، آن را شناخت و در برابر آن موضع مناسب گرفت .
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
26.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️ درس دهم : بزرگی روح 3
حقایق عبارت لا اله الا الله در این درس مورد بررسی قرار گرفته است.
علت همه ی مشکلات روحی و نداشتن آرامش در چیست؟
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ؛ لرزش دل با اذان❤️
🎙استاد قرائتی
اگر اهل ایمان باشی باید دلت با صدای اذان بلرزد 🌹
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
📚📚📚
#معرفیابزارپژوهشی
✅ابزارهای رایگان "نور" در خدمت شما پژوهشگران گرامی
🔺 آیهیاب
👈 با این سایت، می توانید آیات، سوره و شماره آیه را در متن مورد نظر پیدا کنید.
🔻تحلیل صرفی و نحوی قرآن کریم
👈 صرف و نحو تمام آیات قرآن
🔺 حدیث یاب
👈 با مقایسه متن با تمام احادیث کتب معتبر حدیثی، در صورت تطابق بالا، متن مورد نظر را به شناسه حدیث کشف شده در پایگاه جامع الاحادیث متصل می نماید.
🔻 اعراب گذاری
👈 با دقت بالای 90% متون عربی در حوزه علوم اسلامی را حرکت گذاری (اعراب گذاری) می نماید.
🔺 تحلیلگر صرفی نور
👈 بیش از 20 ویژگی صرفی را به صورت قانون محور شناسایی می کند.
🔻 ریشهیاب فارسی
👈 با وارد کردن کلمه مورد نظر خود ریشه آن را دریافت می کنید.
🔺 ریشهیاب عربی
👈 در فرایند پردازش متن می توانید با وارد کردن کلمه مورد نظر خود، ریشه آن را دریافت کنید.
🔻تصحیح فاصله متن فارسی
👈 با کیفیتی مناسب چسبیدگی کلمات و نیز نیم فاصله های زبان فارسی را به صورت هوشمند اصلاح کنید.
🔺 خلاصهسازی متن
👈 با وارد کردن متن یا مقاله فارسی خود خلاصه آن را به صورت خودکار دریافت کنید.
🔻 دستهبندی موضوعی متن
👈 ردهبندی خودکار متون در حوزه پردازش زبانهای طبیعی
🔺 استخراج کلیدواژه
👈 با تحلیل متن، واژگان کلیدی آن را بصورت خودکار استخراج می کند.
🔻 تشخیص موجودیتهای اسمی فارسی
👈 اسامی موجودیتهای دلخواه ما در یک متن دلخواه (مثل نام اشخاص، مکانها، داروها و بیماریها و …) را تشخیص می دهد.
🔺 برچسبگذاری صرفی زبان فارسی
👈 بدست آوردن گونه صرفی کلمات یک متن
🔻 تبدیل تصویر به متن
👈 تصاویر مقالات و کتب را با بالاترین کیفیت به متن تبدیل می کند.
#ادبستان_نماز
نمازجویبارپاکی است .نمازراه رسیدن به کمال است،نمازنورالانواراست✿⊱،
نماز ستون نور است نماز پیچک راه عاشق است ،نماز تاج بهشتیان است ✿⊱
#نمازاول_وقت
صفحه ۲۵۲ مصحف شریف
سوره مبارکه رعد
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_5821008479514527324.mp3
2.16M
🔸ترتیل صفحه 252 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 13
سوره مبارکه الرعد
صفحه 252
۞ أَفَمَنْ يَعْلَمُ أَنَّمَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ الْحَقُّ كَمَنْ هُوَ أَعْمَىٰ ۚ إِنَّمَا يَتَذَكَّرُ أُولُو الْأَلْبَابِ (19)
پس آيا کسى که مى داند آنچه از ناحيه پروردگارت بر تو نازل شده سراسر حق است ، مانند کسى است که او نابيناست؟ تنها صاحب خردان درمى يابند. (19)
الَّذِينَ يُوفُونَ بِعَهْدِ اللَّهِ وَلَا يَنْقُضُونَ الْمِيثَاقَ (20)
کسانى اند که به عهد خدا وفا مى کنند و پيمان را نمى شکنند. (20)
وَالَّذِينَ يَصِلُونَ مَا أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَنْ يُوصَلَ وَيَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ وَيَخَافُونَ سُوءَ الْحِسَابِ (21)
و کسانى اند که پيوند مى دهند آنچه را که خداوند بدان فرمان داده که پيوند داشته و برقرار باشد و از [هيبت و عظمت] پروردگارشان مى هراسند و از حسابرسى ناگوار مى ترسند. (21)
وَالَّذِينَ صَبَرُوا ابْتِغَاءَ وَجْهِ رَبِّهِمْ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَأَنْفَقُوا مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ سِرًّا وَعَلَانِيَةً وَيَدْرَءُونَ بِالْحَسَنَةِ السَّيِّئَةَ أُولَٰئِكَ لَهُمْ عُقْبَى الدَّارِ (22)
و کسانى اند که براى نيل به خشنودى پروردگارشان ، شکيبايى کردند و نماز را به پا داشتند و از آنچه روزى آنان کرديم در نهان و آشکار انفاق کردند و با خوبى بدى را مى زدايند. اينانند که فرجام اين ديار از آن ايشان است. (22)
جَنَّاتُ عَدْنٍ يَدْخُلُونَهَا وَمَنْ صَلَحَ مِنْ آبَائِهِمْ وَأَزْوَاجِهِمْ وَذُرِّيَّاتِهِمْ ۖ وَالْمَلَائِكَةُ يَدْخُلُونَ عَلَيْهِمْ مِنْ كُلِّ بَابٍ (23)
[همان] بهشتهاى عدن که در آنها وارد مى شوند و [با ايشانند] کسانى از پدرانشان و همسرانشانو فرزندان و نسلشان که درستکارند و فرشتگان از هر درى بر آنان درآيند; (23)
سَلَامٌ عَلَيْكُمْ بِمَا صَبَرْتُمْ ۚ فَنِعْمَ عُقْبَى الدَّارِ (24)
[با اين سخن و تهنيت که <سلام بر شما باد ، از آن رو که شکيبايى کرديد>. پس چه نيکوست فرجام اين ديار. (24)
وَالَّذِينَ يَنْقُضُونَ عَهْدَ اللَّهِ مِنْ بَعْدِ مِيثَاقِهِ وَيَقْطَعُونَ مَا أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَنْ يُوصَلَ وَيُفْسِدُونَ فِي الْأَرْضِ ۙ أُولَٰئِكَ لَهُمُ اللَّعْنَةُ وَلَهُمْ سُوءُ الدَّارِ (25)
و کسانى که عهد خداوند را پس از استوار کردنش مى شکنند و آنچه را خداوند بدان فرمان داده - که پيوند داشته و برقرار باشد - مى گسلند و در زمين فساد مى کنند ، اينانند که لعنت بر آنهاست و ناگوارى اين ديار از آنِ ايشان است. (25)
اللَّهُ يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشَاءُ وَيَقْدِرُ ۚ وَفَرِحُوا بِالْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا فِي الْآخِرَةِ إِلَّا مَتَاعٌ (26)
خداوند ، روزى را براى هر کس که بخواهد توسعه مى دهد و [يا] تنگ مى گيرد و [گروهى ]به زندگانى دنيا شادمانى کرده اند ; حال آنکه زندگانى دنيا در قياس با آخرت جز بهره اى [اندک ]نيست. (26)
وَيَقُولُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوْلَا أُنْزِلَ عَلَيْهِ آيَةٌ مِنْ رَبِّهِ ۗ قُلْ إِنَّ اللَّهَ يُضِلُّ مَنْ يَشَاءُ وَيَهْدِي إِلَيْهِ مَنْ أَنَابَ (27)
و کسانى که کافر شدند ، مى گويند: <چرا از ناحيه پروردگارش نشانه اى بر او فرو فرستاده نشد؟> بگو: <همانا خداوند گمراه مى کند هر کس را که بخواهد و به سوى خويش هدايت مى کند کسى را که [به درگاه او ]گرايش داشته باشد>. (27)
الَّذِينَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ ۗ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ (28)
[همان] کسانى که ايمان آورده اند و دلهايشان با ياد خدا آرام و قرار مى گيرد. بدانيد دلها فقط با ياد خدا آرامش و قرار مى گيرد. (28)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۵۲🌷
آرامش حقیقی:
یكی از بزرگ ترین آرزوی های بشر، رسیدن به «آرامش» بوده و هست. از گذشته های دور تاكنون، انسان ها از راههای گوناگون در پی به دست آوردن آرامش بوده اند. در قرن اخیر به ویژه تلاش برای رسیدن به آرامش و نیز ادعای ایجاد آن از سوی مدّعیان دروغین افزایش یافته، و البته به رغم پیشرفت شگفت انگیز بشـر، بیشترین رنج او در این دوران، از اضطراب و افسردگی است؛ تا حدّی كه افسردگی، بیماری قرن شناخته شده است. هجوم بی سابقه ی بسیاری از مردم به سوی مواد مخدّر و مشروبات الکلی که باعث خلسه و مستی موقّت می شود و فرد را فقط اندکی از همه چیز و همه کس رها می کند، دلیل روشنی بر این ادعاست؛ هر چند که این آرامش های کاذب، پس از مدّت کوتاهی، به جسم و روان انسان به شدّت آسیب می رساند و از نظر مالی نیز ضربات سهمگینی به او وارد می کند. حجم كتاب هایی كه در این زمینه نوشته شده و شمار روان شناسان، روان پزشكان، مربّیان و دلسوزانی كه در این باره فعّالیت می كنند، این ادّعا را ثابت می كند.
خدای بزرگ امّا در 1400 سال قبل در قرآن مجید به انسان ها آموخته كه یگانه راه رهایی از ترس و اضطراب و افسردگی و رسیدن به آرامش و نشاط، «یاد او» است. برای فهم درست این مطلب باید ریشه های اضطراب و پریشانی در وجود انسان ها را بهتر بشناسیم و آنگاه از تأثیر یاد خدا در برطرف کردن آن ها آگاه شویم. در یك نگاه می توان برخی از عوامل نگرانی و پریشانی را چنین برشمرد:
1ـ ترس از آینده: بسیاری از انسان ها، به علّت بی خبری از آینده، از آن می ترسند؛ زیرا احتمال می دهند كه در چنگال حوادث گرفتار شوند و نعمت هایی را كه هماكنون در اختیار دارند، از دست بدهند. توجّه به خدا امّا به انسان یادآوری می كند كه آینده نیز از آن خداست، و او سرپرست بندگان خویش و نسبت به آنان مهربان است، و اگر نعمتی را هم از آنان بگیرد، بی شک بهتر از آن را برایشان جایگزین خواهد كرد.
2ـ نگرانی از گناهان و اشتباه گذشته: یكی از علل نگرانی انسان ها، ترس و وحشت از اشتباهات گذشته است؛ ولی یاد خدا و توجه به بخشندگی بی حدّ و حصر او، به انسان امید می بخشد و او را برای عذرخواهی از خدا و جبران گذشته تشویق می كند و به او دلگرمی می دهد. در این صورت، لطـف خدا نیز به یاری اش می شـتابد.
3ـ ضعـف انسان در برابر دشمنان یا حوادث طبیعی:
معمولاً انسان ها در زندگی شان، به عقل و نیروی خود اعتماد می كنند. به همین سبب، در هنگام مواجه شدن با دشمن یا مشكلاتی كه طبق محاسباتشان توان مقابله با آن را ندارند، روحیه ی خود را می بازند و تسلیم می شوند. امّا افرادی كه به خدای نیرومند تكیه می كنند، از هیچ دشمن یا حادثه ای نمی ترسند و با ایمان به هدف خود و توکّل به خدای بزرگ، در برابر مشکلات و حوادث استقامت می کنند.
4ـ احساس پوچی: بسیاری از مردم به سبب ناآشنایی با آفریدگار خود و هدف زیبای او از آفریدن انسان، تصوّر درستی از معنای زندگی و زنده بودن ندارند؛ امّا توجه به خدا و سرنوشت زیبایی که او برای انسان ها ترسیم کرده است، زندگی را در نظر انسان بسیار مهم و هدفدار می کند و او را از حیرت و سرگردانی نجات می دهد.
5ـ دنیاپرستی و تجمّل گرایی: توجّه افراطی به تجمّلات و زر و زیور دنیا، انسان را اسیر آن می کند و نرسیدن به هر یک از خواسته های مادّی، باعث اندوه و افسردگی او می شود؛ امّا ایمان و توجّه به خدا چنان آزادگی و روشن بینی ای به انسان می دهد که دیگر هیچ یک از تجمّلات دنیایی نمی تـواند او را فـریب دهد.
6ـ ترس از مرگ: یکی از بزرگ ترین علل اضطراب، ترس از مرگ است؛ امّا یاد خدا و توجّه به زندگی پس از مرگ که بخشی از آفرینش اوست، به انسان یادآوری می کند که مرگ فقط مرحله ای برای رسیدن به تکامل و سعادت نهایی است.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd