صفحه ۳۶۰ مصحف شریف
سوره مبارکه فرقان
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
4_5854967201081066905.mp3
1.9M
🔸ترتیل صفحه 360 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام حجاز
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
☘️☘️☘️☘️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
.
صفحه ( ۳۶۰ ) ترجمه المیزان
سوره ۲۵
سوره مبارکه فرقان
( ۳ ) و به جاى او معبودهايى اختيار کرده اند که چيزى خلق نمى کنند و خودشان خلق مى شوند و براى خود نه زيانى در اختيار دارند و نه سودى و { براى ديگران } نه اختيار مرگى دارند و نه حياتى و نه زنده کردنى.
( ۴ ) و آنان که کفر ورزيدند گفتند: اين { قرآن } جز دروغى نيست که { محمّد } آن را ساخته است و قومى ديگر او را بر آن کمک کرده اند; بى شک ظلم و تهمتى { بزرگ } مرتکب شده اند.
( ۵ ) و گفتند: افسانه هاى پيشينيان است که نوشتن آنها را درخواست کرده است، آن گاه صبح و شام آنها بر او ديکته مى شود.
( ۶ ) بگو: آن را کسى نازل کرده است که نهان را در آسمان ها و زمين مى داند; همانا او آمرزنده و با رحمت است.
( ۷ ) و گفتند: اين چه رسولى است که غذا مى خورد و در بازارها راه مى رود؟ مى بايد فرشته اى به سوى او نازل مى شد که همراه او اخطار کننده باشد،
( ۸ ) يا گنجى به سوى او افکنده مى شد يا براى او باغى مى بود که از { محصولات } آن بهره مند مى شد; و ظالمان گفتند: شما پيروى نمى کنيد مگر از مردى جادو شده.
( ۹ ) ببين چگونه براى تو اين مثل ها را زدند، پس گمراه شدند و در نتيجه نمى توانند راهى { به حقيقت } بيابند.
( ۱۰ ) متعالى و والا است آن که اگر بخواهد { در دنيا } براى تو بهتر از اين را قرار مى دهد: باغ هايى که از پايين آنها نهرها جارى باشد، و قصرهايى براى تو مقرّر مى دارد.
( ۱۱ ) { مشکل آنان اين نيست که مى گويند }
بلکه آنان قيامت را تکذيب کرده اند
{ از اين رو رسالت تو را نمى پذيرند } و براى آنان که قيامت را تکذيب کنند آتشى شعله ور آماده کرده ايم.
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۶۰🌷
چرا پیامبران زندگی ساده و بی تجمّلی داشتند؟:
می دانیم که پیامبر اسلام در شهر مکّه مبعوث شد؛ شهری که در سرزمین حجاز، موقعیتی تجاری داشت و ثروتمندترین افراد آن زمان در آن شهر می زیستند. البته اختلاف طبقاتی بسیار شدیدی در آن وجود داشت و تفکّر مادّی و دنیاپرستی بر آن حاکم بود. در چنین وضعیتی، فرد ساده و بی-ثروتی به نام محمّد بن عبدالله به پا خاست و خود را پیام آور خدا معرفی کرد. او مردم را به پیروی از خود فرا خواند و ادعا کرد که برنامه ی سعادت را برایشان ارمغان آورده، و برای اثباتِ ادعای خود، معجزاتی را به مردم نشان داد، و از همه بالاتر، آیات بی نظیر قرآن را برایشان تلاوت فرمود. در این هنگام، بسیاری از فقرا و اقشار فرودست و کم درآمدِ آن روز که ندای آزادی و برابری را از پیامبر شنیده بودند، به او متمایل شدند و ایمان آوردند؛ امّا بیشتر ثروتمندان در برابر دعوت آن حـضرت موضع گرفتند و او را دروغگو شمردند؛ زیرا از یک سو آنان که غالباً با زور و نیرنگ به ثروت و قدرت رسیده بودند، منافع مادّی خود را در خطر می دیدند و از سوی دیگر برایشان بسیار دشوار بود که فردی را به رهبری و پیشوایی انتخاب کنند که از نظر مادّی بسیار پایین تر از ایشان قرار دارد، و اصلاً باور نمی کردند که آفریدگار جهان، به شخص کم ثروت وقدرتی مانند محمّد چنین لطف بزرگی کرده باشد و او را به رهبری تمام انسان ها برگزیده باشد. خداوند در این آیه در پاسخ این ایرادِ نابخردانه می فرماید که اگر بخواهد، می تواند بهتر از دارایی هایی که مشرکان می گویند، برای تو قرار دهد؛ باغ های سرسبزی که از زیر درختانش نهرها رد می شود و کاخ های مجلّلی که آنان در خیالشان نیز تصوّرش را نمی کنند.
امیر مؤمنان علی(ع) در این باره می فرماید: «اگر خدا می خواست، هنگام برانگیختن پیامبرانش، درهای گنج ها و معادن طلا و باغ های خرّم و سرسبز را به روی آنان می گشود... ؛ ولی اگر این کار را می کرد، سنّت امتحان انسان ها از میان می رفت و پاداش و جزا بی اثر می شد... امّا خدا پیامبران خویش را از نظر روحی، قوی و مصمّم، و از نظر ظاهری، فقیر و ضعیف قرار داد؛ البتّه همراه با قناعتی که چشم ها را پر از بی نیازی می کرد؛ هرچند فقر ظاهری شان چشم ها و گوش های ثروتمندان را از ناراحتی می انباشت. اگر پیامبران دارای چنان قدرتی بودند، دیگر کسی خیال مخالفت با آنان را نمی کرد. در این صورت، آنان قدرت و شکوهی داشتند که هرگز شکست نمی-خوردند، و فرمان روایی و شوکتی داشتند که همهی چشم ها به آنان دوخته می شد، و مردم از راههای دور و دراز، بارِ سفر به سوی آنان می بستند و اعتبار و ارزشِ [انسانی] آن ها برای مردم [دانا] کمتر می شد و افراد متکبّر، در برابرشان سر تعظیم فرود می آوردند و اظهار ایمان می کردند. دیگر امّا چنین ایمانی به علت علاقه ی آنان به هدف نبود؛ بلکه به سبب ترسی بود که بر آنان چیره شده بود، یا به علّت میل و علاقه ای که به مادّیات داشتند. در این صورت، در نیّت های آن ها اخلاص و پاکی پیدا نمی شد و در اعمالشان اهداف غیر خدایی یافت می شد.»
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
✅ سوره طارق
هدف اساسى سوره طارق اثبات امكان معاد است و مطالب آن عمدتا بر دو محور می باشد.محور معاد و رستاخيز؛
و محور قرآن مجيد و ارزش و اهميت آن.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
⁉️ آیا فرشتگان نیت های ما را هم متوجه می شوند؟
▪️حدیث تمثیلی بسیار زیبا از امام کاظم (علیه السلام)
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
⁉️از ایشان سؤال شد:
✔️ فرشتگان که اعمال ما را می نویسند، آیا خاطرات و نیتهایی را که فقط از دل گذرانده ایم و هنوز به لباس عمل در نیاوردیم هم (می دانند) و می نویسند؟ (از کجا آگاهند)⁉️
✔️حضرت فرمودند:
⁉️آیا بوی باغ و بستان و بوی کثافت و گنداب یکی است؟
▪️ اگر از کنار باغی پر از گل و معطر🌷 بگذرید، بوی خوب احساس می کنید و چنانچه بوی بد به مشام انسان برسد، می فهمد که اینجا کثافت و زباله است.
✔️ از بو می توان فهمید که از کنار باغ می گذریم یا از کنار چاه.👌
📚(برگرفته از کتاب حکمت عبادات، حضرت آیت الله جوادی آملی، ص۷۸)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
32.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 نکته های ناب | تمثیلات
🎬 این قسمت: طناب وسوسه
🎙استاد قرائتی
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 در بهشت با چی سرگرم میشویم؟
🔹 لذتهای بهشتی حوصله ما رو سر نمیبره؟
🔹 اصل لذت در بهشت، نعمتهای بهشتی نیست!
🔹 بهشت، فقط یک هتل است.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
#ادبستان_نماز
نماز راه گشوده است که خدا پیش پای بندگان گذاشته تا در هر زمین و زمان مناسب و موقعیتی – از شادی و اندوه، سختی و آسایش و ناآرامی و آرامش- شرح حال را به او باز گویند یا راه چاره را از او بجویند.
#نمازاول_وقت
صفحه ۳۶۱ مصحف شریف
سوره مبارکه فرقان
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_5857201133830800996.mp3
1.87M
🔸ترتیل صفحه 361 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
_مقام حجاز
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
.
صفحه ( ۳۶۱ ) ترجمه المیزان
سوره ۲۵
سوره مبارکه فرقان
( ۱۲ ) که وقتى آنان را از مکانى دور ببيند، نعره خشم و خروشى { همچون نعره شير هنگام حمله } از آن مى شنوند.
( ۱۳ ) و چون آنان در حالى که دست هايشان به گردن بسته است به جايى تنگ از آن افکنده شوند در آن جا طلب هلاکت مى کنند.
( ۱۴ ) { به آنان گفته مى شود }: امروز يک بار درخواست هلاکت نکنيد، بلکه بسيار درخواست هلاکت کنيد.
( ۱۵ ) بگو: آيا اين { آتش شعله ور } بهتر است يا بهشت جاودانه اى که به تقواپيشگان وعده داده شده که سزا و سرانجام آنان است؟
( ۱۶ ) در آن جا هر چه بخواهند در حالى که جاودانه اند برايشان { فراهم } است.
{ اين } برعهده پروردگارت وعده اى است بازخواست کردنى.
( ۱۷ ) و روزى که { خدا } آنان را با آنچه به جاى خدا مى پرستند محشور مى کند، پس { به معبودان } مى گويد: آيا شما اين بندگان مرا گمراه کرديد يا خودشان راه را گم کردند؟
( ۱۸ ) مى گويند: عجبا! براى ما سزاوار نبود که در برابر تو پيروانى { براى پرستش خود } برگيريم; ولى تو اينان و پدرانشان را کامياب کردى تا اين که ياد تو را فراموش کردند و قومى هلاکت زده شدند.
( ۱۹ ) همانا { معبودان } گفته شما را تکذيب کردند، اينک نه مى توانيد { عذاب را از خود } بگردانيد و نه کمکى بگيريد و هر کس از شما که ستم کند عذابى بزرگ به او مى چشانيم.
( ۲۰ ) و پيش از تو هيچ يک از رسولان را نفرستاديم مگر اين که آنان هم يقيناً غذا مى خوردند و در بازارها راه مى رفتند و بعضى از شما را وسيله آزمايش بعضى ديگر قرار داديم
{ اينک } آيا شکيبايى پيشه مى کنيد؟
و پروردگار تو بصير است.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌷 نکته تفسیری صفحه۳۶۱🌷
سرایی تنگ و ترس آلود؛ سرایی بی نهایت خوب:
این آیات از بهشت و دوزخ سخن می گوید؛ دو سرنوشت بی نهایت متفاوت که بدون هیچ شک و تردیدی همه ی ما با آن دو روبه رو شده، بر اساس افکار و کردار و گفتارمان در دنیا، به یکی از آن دو وارد خواهیم شد. از این رو خداوند از روی مهربانی بارها در کتاب خویش از این دو سرانجامِ شگفت انگیز سخن گفته و انتخاب را به خود ما واگذار کرده است. در این آیات می خوانیم که خداوند برای کسانی که قیامت را دروغ می شمرند، «سعیر» آماده کرده است. سعیر به معنی آتشی است که زبانه می کشد و شعلههای فروزانی دارد؛ امّا این آتش هولناک، آتشی معمول نیست؛ بلکه همچون حیوانی درنده و گرسنه است که با دیدن طعمه ی خود نعره می کشد و نَفَس نَفَس می زند. بر اساس روایات، نعره های دوزخ چنان بلند است که از یک سال فاصله شنیده میشود! امّا هنگامی که دوزخیان نگون بخت در درّه ی عمیق جهنّم افکنده می شوند، همچون میخی که بر دیوار کوبیده میشود، در فضایی بسیار تنگ قرار می گیرند و به هیچ وجه امکان حرکت و جنب و جوش ندارند؛ زندانی بسیار داغ، ترس آلود و تنگ! در این هنگام، فریاد واویلای دوزخیان بلند می شود؛ ولی آنجا کسی نیست که به حالِ زارشان رحم کند؛ بلکه نگهبانان خشمگین جهنّم به آنان می گویند: یک بار آه و واویلا نکنید؛ بلکه بارها آه و واویلا بکشید!
امّا از بهشت و ساکنان آن بشنوید که در همین زمان، بی خبر از درد و رنج های دوزخیان، در سرایی به وسعت آسمانها و زمین، مزد ایمان و کارهای شایسته شان را می گیرند؛ سرای جاودانی که هیچ ترس و بیماری و خستگی و رنجی در آن راه ندارد و هیچگاه مرگ و نابودی بر آن سایه نمی افکند. هر چند در قرآن برای بهشت توصیف های متعددی بیان شده است، شاید هیچ توصیفی به گستردگی این توصیف خدا نباشد: «هر آنچه بهشتیان دلشان بخواهد، در بهشت وجود دارد.»
«آنچه بينى دلت همان خواهد/ وآنچه خواهد دلت همان بينى».
آری، برای ما که در دنیا زندگی می کنیم و بسیاری از خواسته ها و آرزوهایمان، تنها در خیالاتمان جای دارد، تصوّر چنین سرنوشتِ زیبایی نیز لذّت بخش است؛ تا چه رسد به حضور در آن. ما نیز چنان که قرآن میگوید، به خویشتن خويش رو کنیم و از خود بپرسیم که «ای انسان باشعور و مختار، کدام راه بهتر است؟» .
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🔸درس پنجم: روش ادا مخارج حروف ۲
در این درس به تعداد دیگری از حروف
و روش ادا صحیح آن ها پرداخته شده است.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
5⃣
در این درس به مخارج حروف و
نحوه ی ادا آن ها اشاره شده است.
حروف : ضاد / طاء / تاء / صاد /
سین / ذال / ظاء / ثاء / واو
آموزش داده شده اند.📚
.
حروف را همراه قرائت استاد، تکرار
نمایید تا در ذهن و بیان نهادینه شود.♻️
.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
✍ پرسش پاسخ
🔰آیا شر و بدی که به انسان می رسد به خواست خداست؟
✍️ پاسخ:
✅ خداوند کریم، جواد، بخشنده، رؤوف و رحیم است و برای بندگان جز خیر و خوبی و امور شادی بخش و پسندیده (حسنه) نمی خواهد و اگر به بندگان شر و بدی و امور ناخوشایند و ناراحت کننده (سیئه) می رسد، نتیجه گناهان و اعمال و اقدامات بد خودشان است. همان که در آیات فراوان دیگر هم بیان کرده است:
👈«وَ ما أَصابَكُمْ مِنْ مُصيبَةٍ فَبِما كَسَبَتْ أَيْديكُمْ وَ يَعْفُوا عَنْ كَثيرٍ؛ (۱) هر مصيبتى به شما رسد بخاطر اعمالى است كه انجام دادهايد، و بسيارى را نيز عفو مى كند!»
👈این آیه هم در همان راستا و جواب به توهم غلط افراد بی ایمان و سست ایمان است. آیات قبل، توهم غلط آنان را این گونه بیان می کند:
👈«إِن تُصِبْهُمْ حَسَنَةٌ يَقُولُواْ هَـذِهِ مِنْ عِندِ اللّهِ وَ إِن تُصِبْهُمْ سَيِّئَةٌ يَقُولُواْ هَـذِهِ مِنْ عِندِكَ قُلْ كُلًّ مِّنْ عِندِ اللّهِ فَمَا لِهَـؤُلاء الْقَوْمِ لاَ يَكَادُونَ يَفْقَهُونَ حَدِيثًا؛ اگر به آنها [منافقان] حسنه (و پيروزى) برسد، می گويند: «اين، از ناحيه خداست.» و اگر سيّئه (و شكستى) برسد، مىگويند: «اين، از ناحيه توست.» بگو: «همه اينها از ناحيه خداست». پس چرا اين گروه حاضر نيستند سخنى را درك كنند؟!
👈در آیه بالا بعد از نقل توهم غلط منافقان سست ایمان که امور خوب و خوشایند را از خدا و امور ناخوشایند و دردآور را از ناحیه پیامبر می شمردند، اولا خطاب را از آن نفهم ها منصرف کرده و متوجه پیامبر نموده و بعد می فرماید که همه امور از خوشایند و ناخوشایند به امر و اراده خدا است. ولی شما هنوز به توحید نرسیده اید و نمی فهمید، بعد می فرماید:
👈آنچه از پیروزی و موفقیت به شما می رسد، عنایت خدا و یاری اوست که شامل حال شما شده است و آنچه از شکست و مغلوبیت و...، به شما می رسد به جهت رفتارهای غلط خود شما است.
👈طبق این گونه آموزه های قرانی معلوم می شود که هر چه از سوی خداوند است خیر ونیکی است وامور نا مناسب و نا گوار خواستگاه عمل وعوامل گوناگون دیگر است.
نکتة دیگر در انتساب خیرات به خدا و شرور و بدیها به مخلوقات این است که بر اساس رویکرد فلسفی و عرفانی خدا هستی مطلق و نامحدود است و هستی مطلق خیر محض و کمال صرف است. هیچ گونه نقص و محدودیتی در ساحت قدسی او راه ندارد، ولی وجود مخلوقات محدود است و همراه با نقص است و شرور و بدیهای از وجودات ناقص و محدود برخیزد، از این رو خاستگاه و مبدأ خیرات وجود حق است و مبدأ شرور وجود ممکنات است.
📚پی نوشت ها:
۱. شوری (۴۲) آیه ۳۰.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd