🌴 یاوران قرآن
🌸🌸🌸🌸🍃 🌸🌸🌸🍃 🌸🌸🍃 🌸🍃 🍃 🔆 #پوستر #حدیث 🔆 💢 اهمیت فطریه 💢 ابابصیر و زرارة از امام صادق علیه السلام نقل
متن دقیق عربی حدیث فوق:
🔆 وَ رَوَى حَمَّادُ بْنُ عِيسَى عَنْ حَرِيزٍ عَنْ أَبِي بَصِيرٍ وَ زُرَارَةَ قَالا قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام: إِنَّ مِنْ تَمَامِ الصَّوْمِ إِعْطَاءُ الزَّكَاةِ يَعْنِي الْفِطْرَةَ كَمَا أَنَّ الصَّلَاةَ عَلَى النَّبِيِّ صلی الله علیه و آله مِنْ تَمَامِ الصَّلَاةِ لِأَنَّهُ مَنْ صَامَ وَ لَمْ يُؤَدِّ الزَّكَاةَ فَلَا صَوْمَ لَهُ إِذَا تَرَكَهَا مُتَعَمِّداً وَ لَا صَلَاةَ لَهُ إِذَا تَرَكَ الصَّلَاةَ عَلَى النَّبِيِّ صلی الله علیه و آله إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ قَدْ بَدَأَ بِهَا قَبْلَ الصَّلَاةِ قَالَ قَدْ أَفْلَحَ مَنْ تَزَكَّى. وَ ذَكَرَ اسْمَ رَبِّهِ فَصَلَّى
💢 احکام زکات فطره 💢
در مورد زکات فطره چهار سؤال مطرح است:
این چهار سؤال را اگر جواب بدهیم، اجمالاً احکام زکات فطره بیان میشود:
اول. اینکه پرداختن زکات فطره بر چه کسانی واجب است؟ چه کسانی باید زکات فطره بدهند؟ آیا بر همه واجب است؟
دوم. اینکه چه وقت باید زکات فطره پرداخته شود؟
سوم. چه مقدار و چه چیز؟
چهارم. مصرف زکات فطره کدام است و کجا باید صرف بشود؟
💢 فطریه بر چه کسانی واجب است 💢
سؤال اول: زکات فطره بر چه کسانی واجب است؟ کسانی که در شب عید فطر مکلف باشند و فقیر نباشند و نانخور دیگران هم نباشند. کسانیکه این شرایط را داشته باشند باید زکات فطره خودشان را و کسانیکه نانخور آنها هستند، تحت تکفل آنها هستند - ولو واجبالنفقه هم نباشند - نانخور او به حساب بیایند باید زکات فطرهی آنها را هم بپردازد. اما کسی که مکلف نیست مثل بچهای که هنوز بالغ نشده است، زکات و نماز بر او واجب نیست، زکات فطرهی او را باید سرپرست او بپردازد. کسی که فقیر است، زکات فطره بر او واجب نیست؛ بلکه میتواند زکات فطره دریافت کند و خرج کند. هر چند فرمودهاند افراد ناتوان هم اگر مثلا خانواده پنج، شش نفره هستند حداقل به اندازه یک صاع، زکات فطره یک نفر را دست بهدست کنند، در نهایت همان را بپردازند؛ تا از این اجر و ثواب برخوردار بشوند.
💢 وقت پرداخت زکات فطره💢
سؤال دوم: چهوقت زکات فطره بپردازیم؟ وقت پرداختن زکات فطره از شب عید است- یعنی از مغرب روز قبل عید - تا ظهر روز عید. این نکته را من خدمت شما برادران و خواهران عرض کنم، زکات فطره یک واجب عبادی است؛ یعنی افزون بر اینکه یک فریضه و واجب است، یک عبادت هم هست. حتما آنچه را که میپردازیم باید به نیت زکات و بهقصد قربت باشد؛ همانطور که نماز میخوانیم و وضو میگیریم و روزه میگیریم، زکات را بپردازیم. پس مسئلهی مهمی است. تأخیر هم نیاندازید. حتی فرمودهاند، احتیاط واجب آن است که قبل از نماز عید، زکات فطرهتان را بپردازید. مشاهده شده است که بعضی از افراد با اینکه صندوقهایی از طرف مؤسسات هست که زکات فطره را دریافت میکنند، پس از خواندن نماز عید و هنگام برگشت از نماز، زکات فطره را میپردازند. خب، لااقل به این احتیاط عمل بشود. مقید باشید و در وقت، زکات فطره را بپردازید. حتی فرمودهاند که اگر کسی امکان پرداختن برایش وجود ندارد، زکات فطره را کناز بگذارد تا بعداً بپردازد. این هم زمان پرداختن زکات فطره. اگر از سالهای گذشته به کسی زکات فطره واجب بوده و نپرداخته است، این زمان ندارد ولی خوب است که در همان روز عید، فطرهی گذشته را هم بپردازد.
💢 فطریه، چه مقدار و چه چیز؟ 💢
سوال سوم، مقدار و جنس زکات فطره. چه مقدار و چه چیزی؟ برای هر نفر یک صاع که حدود سه کیلو هست. سه کیلو گندم، جو، برنج، ذرت، خرما و امثال اینها. معمولا چون پرداخت قیمت آن هم اشکالی ندارد، قیمتی هم اعلام میشود؛ و چه خوب است که انسان، آنچه را که در ماه مبارک رمضان، قوت غالب او بوده، به فقرا هم همان را بدهد. نه اینکه خودمان بهترین غذاها را خورده باشیم و برنج بخوریم و به فقرا نان خالی بدهیم. تازه ما گندم میدهیم که هنوز نان هم نشده است. گرچه اگر همان گندم را هم - که حداقل است - بپردازید اشکالی ندارد؛ اما احتیاط مستحب است که آنچه را که بیشتر خودتان مصرف میکنید، از این حبوبات که گفته شد، بپردازید. بنابراین مثلا در یک خانواده شش نفره، سرپرست خانواده که خرج دیگران را میدهد، او باید زکات فطرهی خودش و پنج نفر دیگری که تحت تکفل او هست - یعنی شش ضربدر سه، که میشود هیجده کیلو یا قیمت هیجده کیلو - را بپردازد.
💢 مصرف زکات فطره💢
سوال چهارم، مصرف زکات فطره. مصرف زکات فطره همان مصرف زکات اموال است که در قرآن هم وارد شده است: «انما الصدقات للفقراء و المساکین ...» تا آخر آیه. اما یک احتیاط استحبابی در اینجا وجود دارد - حتی برخی از فقها و مراجع معظم تقلید احتیاط واجب هم دارند - که حتیالمقدور به «فقرا» داده بشود. افراد فقیر و مستمند. اگر فقرا نبودند، مصارف دیگر، مثل مسجد و امور خیر و امثال اینها که مصارف زکات هست. فقیر هم به معنای گدا نیست. ممکن است شخص گدا نباشد و فقیر باشد. ممکن است فقیر باشد و گدایی نکند. ممکن هم هست که فقیر باشد و گدایی هم بکند. فقیر کسی است که خرج او بیش از دخلش است؛ یعنی درآمد سالش را ندارد و تأمین نمیشود. به چنین شخصی فقیر میگویند و میشود به او زکات فطره را پرداخت کرد. سؤال میکنند که آیا به این نهادها و مؤسسات هم میتوانیم بپردازیم؟ بله، اگر مورد اطمینانتان هستند که به مصرف زکات فطره میرسانند اشکالی ندارد.
💢 فطریهی مهمان 💢
درباره فطره میهمان که خیلی سؤال میشود - چون گفتیم کسی که نانخور دیگری است، زکات فطره بر خودش واجب نیست و آن میزبان یا کسی که خرجی او را میدهد زکات فطرهاش را باید بدهد - میهمان اگر در حدی باشد که نانخور به حساب بیاید (مثلا شب عید آمده و پنج شب دیگر هم میخواهد بماند یا پنج شب است که آمده و شب عید هم هست یا فردی است که گهگاه خانه شماست، کسی از فامیل که گهگاهی به خانه شما میآید و شب عید هم آمده است که عرفاً میگویند که او نانخور شماست) بله زکات فطره بر عهده شماست. اما اگر در این حد نباشد، مثلاً یک شب شما افطاری میدهید، افرادی را دعوت میکنید یا یک فردی بهعنوان میهمان آمده است، او عرفاً و معمولاً نانخور به حساب نمیآید و زکات فطرهاش بر عهده خودش است.
💢 آیا شخصی غیر از نانآور میتواند فطریه را بپردازد؟ 💢
کسی که زکات فطرهاش بر عهدهی دیگری هست، خودش همین جوری نمیتواند بپردازد. مثلاً یک شخصی است کار هم میکند، اما در خانهی پدرش زندگی میکند و ازدواج هم نکرده است و خرجش هم با پدرش است. بگوید حالا که خودم پول دارم، زکات فطرهام را خودم میدهم. این زکات فطره بر سرپرست او واجب است، شما باید وکالت بگیری و پرداخت زکات فطره به صورت تبرعی صحیح نیست. به پدرت بگویی که زکات فطرهی من که بر شما واجب است، من از طرف شما میپردازم. این اشکالی ندارد.
💢 فطریهی سربازها و کارمندان دولتی 💢
فطرهی سربازها و کسانی که در بیمارستانها یا ادارات و امثال آن شیفت کاریشان هست، اگر خرجشان با خودشان است، زکات فطره هم با خودشان است و اگر دیگری خرجشان را میدهد، زکات فطره بر عهده اوست. زکات فطرهی کسی بر بیتالمال واجب نیست. نه بیمارستان، نه اداره و نه جاهای دیگر از این قبیل. ممکن است بگویید آقا، سحری و افطاری ما را یک ماه پادگان داده است. نه، عرفاً شما نانخور هر کسی که هستید یا اگر خرجیتان با خودتان است زکات فطره هم با خودتان است.
💢 تفاوت فطریه و کفاره 💢
کفاره بر همه افراد واجب نمیشود، فقط بر کسانی که روزه نگرفته اند واجب میشود که تفصیلش گفته شده است؛ اما زکات فطره بر تمام افرادی که آن شرائط را داشته اند، واجب میشود؛ چه روزه گرفته باشند و چه روزه نگرفته باشند.
در کفاره حتما باید طعام داده شود، یعنی یا گندم باشد یا جو باشد یا آرد، خرما یا برنج باشد و قیمت کفاره کفایت نمیکند. مگر اینکه آدم پول را به فقیر بدهد و به او بگوید که شما با این پول نان تهیه کن یا برنج بخر. ضمنا آن پول باید بهقدر قیمت برنج هم باشد. چون بعضی از افراد، فطرهی دیگران را مثلا به قیمت گندمِ سه هزار و پانصد تومان جمعآوری میکنند و مثلاً سی یا چهل تا سه هزار و پانصد تومان میشود؛ بعد میروند و برنج میدهند، میشود به انداره ده نفر غذا. این کفایت نمیکند. یا از مردم نگیرید یا آن ناقصیش را خودتان جبران کنید. یا اگر میخواهید به برنج تبدیل کنید از همان اول قیمت برنج را بگیرید. به همان تعداد باید پرداخته شود. اما در زکات فطره، پرداخت قیمت غذا هم اشکالی ندارد که گفته شد.
کفاره، وقت معین ندارد، هر چه زودتر بپردازید، بهتر است؛ اما زکات فطره وقت دارد.
مصرف کفاره، فقط فقرا هستند ولی در مصرف زکات فطره، غیر فقرا هم هستند ولی احتیاط مستحب است که به فقرا داده شود.
مقدار کفاره متفاوت است، اما همچنانکه گفته شد، مقدار زکات فطره ثابت است: برای هر نفری سه کیلو از چیزهایی که گفته شد.
کفاره به سادات هم اگر فقیر باشد، میرسد و میشود آنرا به سید فقیر داد؛ ولی زکات فطره را به سید فقیر نمیشود داد، مگر کسی که زکات میدهد، خودش هم سید باشد؛ که میتواند زکات فطرهاش را به سید فقیر یا غیر سید بپردازد.
💢 کارت به کارت کردن فطریه 💢
❓سوال: وظیفه کسی که مبلغ زکات فطره را کنار گذاشته بود ولی آن را به صورت کارت به کارت پرداخت نموده و مبلغ کنار گذاشته شده را خرج نموده، چیست؟
🖊 پاسخ:
مقام معظم رهبری: کارت به کارت کفایت نمی کند بلکه چون زکات فطره را تلف (یعنی خرج) کرده اید باید دوباره بپردازید.
آیت الله مکارم: احتیاط آن است که آن پول را هم به عنوان زکات فطره بپردازد.
آیت الله سیستانی: نبايد فطره را تبديل كند بلكه عين همان مال را به فقير بدهد واكنون ضامن است بايد دوباره بپردازد.
آیت الله شبیری زنجانی: در فرض سوال، اگر به وکالت از فقیر زکات فطره را قبض کرده و سپس به جای آن به حسابش واریز نموده، کافی است و گرنه ضامن است.
آیت الله فاضل: کارت به کارت کردن فطره زکات فطره اگر پول به فقیر برسد صحیح است، لیکن عوض کردن پولی که بابت زکات فطره کنار گذاشته بوده جایز نیست و مصرف کردن آن نیز جایز نبوده و اگر پولی را که بابت زکات فطره گذاشته بوده مصرف کرده چون نمی دانسته گناه حساب نمیشود.
هدایت شده از 🌴 یاوران قرآن
30.mp3
8.07M
🔊 صوت| قرائت جزء سیاُم
#تحدیر (تندخوانی)
استاد معتزّ آقایی
╭─┅─•🍃🌸🍃•─┅─╮
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
╰─┅─•🍃🌸🍃•─┅─╯
🔹دعاى روز سىام ماه رمضان
اَللّـهُمَّ اجْعَلْ صِیامى فیهِ بِالشُّکْرِ وَالْقَبُولِ، عَلى ما تَرْضاهُ وَیَرْضاهُ الرَّسُولُ، مُحْکَمَهً فُرُوعُهُ بِالاُْصُولِ،بِحَقِّ سَیِّدِنا مُحَمَّد وَ آلِهِ الطّاهِرینَ، وَالْحَمْدُ للهِِ رَبِّ الْعالَمیـنَ.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
خدایا چنان کن روزه ام را در این ماه که مورد قدردانى و پذیرش بوده و بر طبق خشنودى تو و خشنودى رسولت باشد و محکم باشد فروع آن بوسیلهی اصول، به حق آقای مال محمد و آل پاکش، و حمد مخصوص پروردگار جهانیان است.
╭─┅─•🍃🌸🍃•─┅─╮
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
╰─┅─•🍃🌸🍃•─┅─╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹دعاى روز سىام ماه رمضان
اَللّـهُمَّ اجْعَلْ صِیامى فیهِ بِالشُّکْرِ وَالْقَبُولِ، عَلى ما تَرْضاهُ وَیَرْضاهُ الرَّسُولُ، مُحْکَمَهً فُرُوعُهُ بِالاُْصُولِ،بِحَقِّ سَیِّدِنا مُحَمَّد وَ آلِهِ الطّاهِرینَ، وَالْحَمْدُ للهِِ رَبِّ الْعالَمیـنَ.
┅═══••✾❀✾••═══┅
خدایا چنان کن روزه ام را در این ماه که مورد قدردانى و پذیرش بوده و بر طبق خشنودى تو و خشنودى رسولت باشد و محکم باشد فروع آن بوسیلهی اصول، به حق آقای مال محمد و آل پاکش، و حمد مخصوص پروردگار جهانیان است.
╭─┅─•🍃🌸🍃•─┅─╮
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
╰─┅─•🍃🌸🍃•─┅─╯
🌺🌹🌺🌹🌺
🌹🌺🌹🌺
🌺🌹🌺
🌹🌺
🌺
#حدیث 🌸 #کلام_بزرگان 🌸 #رهبری
💢 عید فطر، روز یادآوری 💢
عید سعید فطر را به همهٔ برادران و خواهران نمازگزار و همهٔ ملت ایران و به همهٔ مسلمانان جهان و امت عظیم اسلامی تبریک عرض میکنیم. مسلمان از ماه رمضان با نورانیت خارج میشود.
ماه رمضان با روزهاش، با ذکر و دعا و ثنای الهی در آن، با تلاوت قرآن، با حسنات فراوان دیگر که انسان مؤمن از آن برخوردار میشود، دل را نورانی میکند، زنگارها را از دل و جان انسان میزداید. در حقیقت از شب قدر، انسان مؤمن روزهدار، سال نوی را آغاز میکند. در شب قدر تقدیر او در دوران سال برای او از سوی کاتبان الهی نوشته میشود. انسان وارد یک سال نو، مرحلهٔ نو و در واقع یک حیات نو و ولادت نو میشود. در راهی به حرکت در میآید، با ذخیرهٔ تقوا این راه را طی میکند، در اثنای این راه هم مقاطع گوناگون برای تجدید خاطره و یادآوری مجدد برای او قرار دادهاند و روز عید فطر یکی از این مقاطع میان راه است. این روز را باید مغتنم شمرد.
╭─┅─•🍃🌸🍃•─┅─╮
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
╰─┅─•🍃🌸🍃•─┅─╯
؛🌺
؛🌹🌺
؛🌺🌹🌺
؛🌹🌺🌹🌺
؛🌺🌹🌺🌹🌺
👈🏻 میتوان نماز عید فطر را به صورت فرادی خواند.
👈🏻 نماز عید فطر و قربان دو رکعت است و وقت آن از ابتدای طلوع آفتاب روز عید است تا ظهر؛
👈🏻 در رکعت اول پس از تکبیرة الاحرام و قرائت حمد و سوره (بهتر است سوره اعلی باشد) پنج تکبیر گفته مىشود که پس از هر تکبیرى قنوت خوانده مىشود، آنگاه بعد از تمام شدن قنوت پنجم تکبیر دیگرى گفته شده و به رکوع رفته و دو سجده را بجا آورده و برمىخیزند و در رکعت دوم پس از قرائت حمد و سوره (بهتر است سوره شمس باشد) چهار تکبیر گفته مىشود و پس از هر تکبیر یک قنوت خوانده مىشود و آنگاه تکبیر دیگرى گفته شده و به رکوع مىروند و دو سجده و تشهد را بجا آورده و با گفتن سلام، نماز را به پایان مىرسانند.
👈🏻 در قنوت نماز عید فطر و قربان هر دعا و ذکرى بخوانند کافى است ولى بهتر است این دعا را به قصد امید ثواب، بخوانند: «اللّٰهُمَّ اهْلَ الْکِبْرِیاءِ وَ الْعَظَمَةِ وَ اهْلَ الْجُودِ وَ الْجَبَروتِ وَ اهْلَ الْعَفْوِ وَ الرَّحْمَةِ وَ اهْلَ التَّقْوىٰ وَ الْمَغْفِرَةِ اسْأَلُکَ بِحَقِّ هٰذا الْیَوْمِ الَّذِى جَعَلْتَهُ لِلْمُسلِمینَ عیداً وَ لِمُحَمَّدٍ صَلَّى اللّٰهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ ذُخْراً وَ شَرَفاً وَ کَرٰامَةً وَ مَزیداً انْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ انْ تُدخِلَنى فی کُلِّ خَیْرٍ أَدْخَلْتَ فیهِ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ وَ انْ تُخْرِجَنِى مِنْ کُلِّ سُوءٍ اخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً و آلَ مُحَمَّدٍ صَلَوٰاتُکَ عَلَیْهِ وَ عَلیْهِمْ اللّٰهُمَّ إِنِّی اسْألُکَ خَیْرَ ما سَأَلَکَ بِهِ عِبٰادُکَ الصَّالِحُونَ وَ اعُوذُ بِکَ مِمَّا اسْت
🌸🌸🌸🌸🍃
🌸🌸🌸🍃
🌸🌸🍃
🌸🍃
🍃
🔆 #حدیث 🔆
💢 عظمت سب و روز عید فطر 💢
💠 از عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْعَبَّاسِ بْنِ عَبْدِ الْمُطَّلِب نقل شده که شنیده است پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله (در ضمن حدیثی طولانی در اوصاف ماه رمضان) میفرموده:
👈🏻.......و چون شب عید فطر-كه شب جوائز نام دارد- فرا رسد، خداوند پاداش عمل كنندگان را بدون حساب و شمارش ببخشد.
🌞 و چون صبح روز عید فرا رسد خداوند فرشتگان را به همهٔ شهرها بفرستد. پس در زمین فرود آیند و سر كوچهها و گذرها بایستند و گویند: اى امّت محمّد! به سوى پروردگار كریم [براى نماز عید] بیرون شوید كه او پاداش فراوان دهد و گناهان بزرگ را بیامرزد.
🙏🏻 و چون سوى محلّ برگزارى نماز عید روند خدای عزّ و جلّ به فرشتگان فرماید: اى فرشتگان من! مزد كارگر- چون كار خود را انجام دهد- چیست؟ عرضه دارند: معبودا و سیدا! این که مزدش را كامل پرداخت کنی.
👈🏻 پس خداوند میفرماید ای ملائکهٔ من ، شما را شاهد میگیرم که همانا ثواب آنها را در برابر روزه گرفتن ماه رمضان، و قیامشان (=شب زنده داری و عبادتشان در این ماه)، رضایت و مغفرت و آمرزش خودم قرار دادم .
👈🏻 و خداوند [خطاب به بندگان خویش] مىفرماید: اى بندگان من! [هر چه مىخواهید] از من بخواهید كه به عزت و جلال خودم سوگند که امروز در این اجتماعتان، چیزی برای آخرت و دنیای خود از من نخواهید مگر آنکه به شما اعطا خواهم کرد .
👌🏻 و به عزت و جلال خودم سوگند تا وقتی كه مرا مراقب خود بدانید [ و از من پروا کنید] زشتیها و بدیهای شما را میپوشانم و به عزتم سوگند شما را اجر میدهم و نزد كسانى كه در دوزخ جاودانند رسوایتان نمیسازنم.
باز گردید كه آمرزیده شدید، همانا مرا خشنود كردید و من از شما خشنود شدم.
🤝 در ادامه میفرماید: پس فرشتگان به خاطرآنچه -که خداوند در روز عید فطر به این امت ارزانى فرموده است- شاد مىشوند و به یکدیگر بشارت داده و تبریك گویند.
👈🏻متن عربی ، در کانال ، در پست قبلی👉🏻
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
📚 منابع:
🔹 اَمالی (شیخ مفید)، ص: ۲۳۲
🔹الإقبال بالأعمال الحسنة، ج ۱، ص: ۲۴
🔹بحار الأنوار، ج ۹۳، ص: ۳۳۹
🔹مستدرك الوسائل، ج ۷، ص: ۴۳۱
╭─┅─•🍃🌸🍃•─┅─╮
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
╰─┅─•🍃🌸🍃•─┅─╯
؛🍃
؛🌸🍃
؛🌸🌸🍃
؛🌸🌸🌸🍃
؛🌸🌸🌸🌸🍃
🌸🌸🌸🌸🍃
🌸🌸🌸🍃
🌸🌸🍃
🌸🍃
🍃
🔆 #پوستر 🌸 #حدیث 🔆
💢 روز جوائز 💢
💠 جابر از امام باقر علیه السلام و ایشان از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل میکنند که فرمود: «هنگامیکه روز اول شعبان میشود، منادی ندا میدهد: «ای مومنان! به سوی جائزههای خود [که به ازای یکماه روزه و عبودیّت] بشتابید»؛ سپس (امام باقر علیهالسلام) فرمود: «ای جابر! جوائز خدا همانند جوائز پادشاهانِ دنیا نیست [بلکه بسیار به ارزشتر و ماندگارتر است]»؛ سپس فرمود: «روز عید فطر، روز جوائز است».
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
📚 منابع:
🔹 کافی، ج ۴، ص: ۱۶۸
🔹 من لا يحضُرُه الفقيه، ج ۱، ص ۵۱۱
╭─┅─•🍃🌸🍃•─┅─╮
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
╰─┅─•🍃🌸🍃•─┅─╯
؛🍃
؛🌸🍃
؛🌸🌸🍃
؛🌸🌸🌸🍃
؛🌸🌸🌸🌸🍃
🌺🌹🌺🌹🌺
🌹🌺🌹🌺
🌺🌹🌺
🌹🌺
🌺
🌸#پوستر 🌸 #کلام_بزرگان
🌸 #حاج_آقا_جاودان
💢 یک ذره فرق کنیم 💢
🔹 ممکن است ما هم از این بخشش مجانی خداوند که مرحمتاً میبخشد برخوردار شده باشیم؛ یعنی بار، سبک شده باشد. خوب بعد ماه رمضان چه؟ اگر من دوباره به آنچه که در گذشته داشتم بازگشتم چه میشود؟ فرمودند در ماه رمضان شیطان بسته است؛ میتوانم کاری کنم این زنجیر شدن شیطان را بعد از ماه رمضان هم نگه دارم؛ نه اینکه خوشحال شوم که ماه رمضان تمام شد و برگردم به آنچه در گذشته انجام میدادم؛ حداقل باید یک ذره فرق کنم، بعد از ماه رمضان یک ذره فرق کنم.
╭─┅─•🍃🌸🍃•─┅─╮
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
╰─┅─•🍃🌸🍃•─┅─╯
؛🌺
؛🌹🌺
؛🌺🌹🌺
؛🌹🌺🌹🌺
؛🌺🌹🌺🌹🌺