صفحه 275 مصحف شریف
سوره مبارکه نحل
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_5888532422038914233.mp3
1.78M
🔸ترتیل صفحه 275 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 16
سوره مبارکه النحل
صفحه 275
وَيَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ مَا لَا يَمْلِكُ لَهُمْ رِزْقًا مِنَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ شَيْئًا وَلَا يَسْتَطِيعُونَ (73)
و چيزهايى را بجز خدا پرستش مى کنند که از آسمان ها و زمين براى آنان هيچ رزقى را مالک نيستند و نمى توانند [مالک باشند]. (73)
فَلَا تَضْرِبُوا لِلَّهِ الْأَمْثَالَ ۚ إِنَّ اللَّهَ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ (74)
پس براى خدا مَثَل ها نزنيد [و او را به وصف هاى خيالى توصيف نکنيد]; بى شک خدا مى داند و شما نمى دانيد. (74)
۞ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا عَبْدًا مَمْلُوكًا لَا يَقْدِرُ عَلَىٰ شَيْءٍ وَمَنْ رَزَقْنَاهُ مِنَّا رِزْقًا حَسَنًا فَهُوَ يُنْفِقُ مِنْهُ سِرًّا وَجَهْرًا ۖ هَلْ يَسْتَوُونَ ۚ الْحَمْدُ لِلَّهِ ۚ بَلْ أَكْثَرُهُمْ لَا يَعْلَمُونَ (75)
خدا مَثَلى زده است: بنده زرخريدى که بر هيچ چيزى توانا نيست و کسى که ما از جانب خود رزق (وسيله معيشت) خوبى نصيبش کرده ايم و او پنهان و آشکار از آن انفاق مى کند; آيا آنها برابرند؟ [هرگز! پس چرا بت هاى ناتوان را با خداى توانا برابر مى کنيد؟! ]ستايش از آنِ خدا است، ولى بيشترشان نمى دانند. (75)
وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا رَجُلَيْنِ أَحَدُهُمَا أَبْكَمُ لَا يَقْدِرُ عَلَىٰ شَيْءٍ وَهُوَ كَلٌّ عَلَىٰ مَوْلَاهُ أَيْنَمَا يُوَجِّهْهُ لَا يَأْتِ بِخَيْرٍ ۖ هَلْ يَسْتَوِي هُوَ وَمَنْ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ ۙ وَهُوَ عَلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ (76)
و خدا مَثَلى [ديگر] زده است: دو مرد که يکى لال مادرزاد است [و طبعاً ناشنوا] که بر چيزى قادر نيست و او سربارى بر سرپرست خويش است; هر جا او را بفرستد خيرى نمى آورد; آيا او برابر است با کسى که [گويا و شنوا است و] به عدالت فرمان مى دهد و بر راهى راست قرار دارد؟ [هرگز! پس چرا بت هاى بى خير را با خداى منبع خيرات برابر مى کنيد؟] (76)
وَلِلَّهِ غَيْبُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ وَمَا أَمْرُ السَّاعَةِ إِلَّا كَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ ۚ إِنَّ اللَّهَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (77)
و غيب آسمان ها و زمين مخصوص خدا است و کار [برپايىِ ]قيامت نيست مگر مانند [يک]نگاه چشم يا نزديک تر; بى شک خدا بر هر چيزى توانا است. (77)
وَاللَّهُ أَخْرَجَكُمْ مِنْ بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ لَا تَعْلَمُونَ شَيْئًا وَجَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ ۙ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ (78)
و خدا شما را از شکم مادرانتان بيرون آورد در حالى که هيچ چيز نمى دانستيد و براى شما گوش و چشم و دل قرار داد شايد سپاسگزارى کنيد. (78)
أَلَمْ يَرَوْا إِلَى الطَّيْرِ مُسَخَّرَاتٍ فِي جَوِّ السَّمَاءِ مَا يُمْسِكُهُنَّ إِلَّا اللَّهُ ۗ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ (79)
آيا به پرندگان نگاه نکرده اند که در فضاى آسمان، مسخر [فرمان تکوينى خدا] هستند؟ آنها را [از سقوط] نگاه نمى دارد مگر خدا; بى شک در اين [پروازِ پرندگان] نشانه هايى است [از خداوندى خدا ]براى مردمى که ايمان مى آورند. (79)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۷۵🌷
دو مثال زیبا برای آشنایی بیشتر با خدای یگانه:
بدون شك نخستین و مهم ترین دعوت قرآن، دعوت به خدای یگانه و یكتاپرستی است؛ دعوتی که به صورت¬های گوناگونی در قرآن طرح شده است. این آیات نیز با دو مثال زیبا، مردم را به خدای یكتا توجه داده و توحید و یكتاپرستی را با شرك و چندخدایی مقایسه کرده است. در مثال یکم، دو شخصِ متفاوت فرض شده اند؛ یكی، برده ی زرخریدی كه مالك هیچ چیز حتّی مالك خودش نیست و به خودی خود، حقّ انجام هیچ كاری را ندارد و تنها كارهایی را می کند كه اربابش دستور می دهد؛ در مقابل، شخصی كه آزاد و صاحب مال و ثروت فراوان است و در هر زمان كه بخواهد، آشكارا یا پنهان از مال و ثروتش خرج می¬كند. خدا با این مثالِ روشن و زیبا، كسانی را كه دنبال معبودان باطل و دروغین هستند، به این نكته توجه می دهد كه خدایان ایشان، نه تنها مالك هیچ چیزی در این جهان نیستند، مالك وجود خودشان هم نیستند و بدون اختیار خودشان، روزی به هستی پا گذاشته اند و روزی از میان می روند. آیا چنین موجودات ضعیف و ناچیزی، با خدای توانا و بی نیاز كه تمام جهان هستی به خواست و ارادهی او پدید آمده و هر گونه بخواهد، در آن دخل و تصرّف می كند و همیشه زنده است و هیچ گاه نمی میرد، یكسان هستند؟ پاسخ روشن است. به همین سبب، در پایان آیه ی 75 می-فرماید: «اَلحَمدُ لِله»؛ یعنی سپاس و ستایش برای خداست و تنها او سزاوار پرستش و بزرگ داشت است.
آیه ی 76 نیز با همین روش، تقابل توحید و شرك را برای مردم ترسیم می كند و سستی تفكّر مشـركان را به اثبات می رساند. در این مثال نیز دو نفر فرض شده اند: یكی، شخص لال و گنگی است كه نه چیزی می فهمد و نه می تواند چیزی را به دیگران بفهماند و هیچ كار مفیدی از او ساخته نیست. او به هر جا و برای هر كاری كه فرستاده می شود، دست خالی باز می گردد و هیچ خوبی و خیری ارمغان نمی آورد و در تمام كارها، سربارِ كسی است كه از او مراقبت می كند و هیچ اختیاری از خودش ندارد. شخص دیگر، در سلامت كامل جسمی و روحی به سر می برد و همیشه دیگران را به میانه روی در كارها و پرهیز از افراط و تفریط توصیه می كند و زندگی خودش را نیز بر اساس درست كاری و راستی بنا کرده، همه ی كارهایش پسندیده و زیباست. آیا این دو نفر مقایسه شدنی هستند؟ پاسخ این سؤال نیز مشخص است. بت های بی جان و معبودان باطل مشركان، مانند شخص نخست هستند؛ نه چیزی را می فهمند، نه می توانند حقیقتی را بیان كنند، تمام هستی و وجودشان به خدا وابسته است و هیچ كار مفیدی در جهان انجام نمی دهند. آیا چنین موجودات بی خاصّیتی، با خدای یكتا كه جهان شگفت انگیز را آفریده و وجودش سراسر درستی، پاكی، راستی و عدالت است و با پیامبرانش مردم را به راه راست دعوت می كند و كسانی را كه به دعوت او پاسخ مثبت دهند، به سعادت جاودان هدایت می كند، برابر هستند؟ پس چه زیانی از این بالاتر كه برترین مخلوق خدا یعنی انسان در برابر موجوداتی پست و بی ارزش به خاك بیفتد و عمری را به عبادت آنان سپری كند ؟! و چه سعادتی از این والاتر كه انسان در برابر خدای بی نیاز كه علم و قدرتش بی نهایت است، سر تعظیم فرود آورد و برنامه ی زندگی اش را از خدای بی همتا فراگیرد
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
💠 #آیه_نگاشت | فقط خدا
🔺 «وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلَا كَاشِفَ لَهُ إِلَّا هُوَ وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلَا رَادَّ لِفَضْلِهِ».
✍🏻 «و اگر خداوند، [برای امتحان یا کیفر گناه] زیانی به تو رساند، هیچ کس جز او آن را برطرف نمیسازد و اگر اراده خیری برای تو کند، هیچ کس مانع فضل او نخواهد شد».
📚 یونس: 107.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
♨️سوال:
🔰آيا صحت دارد که ابليس و شياطين يکي نيستند؟بلکه ابليس فرمانده بزرگ و اعظم است ، و شياطين سربازان و فرمانبرداران اون هستند؟
✍️پاسخ:
✅ابليس يکي از شياطين است ؛ لذا هر شيطاني ابليس نيست. ابليس نام خاصّ همان جنّي است که در داستان خلقت حضرت آدم (ع) بر او سجد نکرد و با وسوسههاى خود او را از بهشت بيرون نمود. ولى «شيطان» يک واژه عمومى است که به معناى موجود شرور و موذى و وسوسهگر مي باشد ؛ که ابليس فرد بارز آن است ؛ چون از او هر موجود مضرّي زيانبارتر مي باشد. پس شيطان افراد ديگرى غير از ابليس هم دارد .
طبق آيات و روايات ، ابليس داراى ذريه و اعوان و انصاري از جنّهاست که به همه ي آنها شيطان يا شياطين گفته مىشود. همچنين از افراد انسان نيز به کسانى که شرور و موذى باشند و در مسير ابليس گام برداشته و دانسته يا نادانسته ، مجري خواستهاي او باشند ، شيطان گفته مىشود.
بنابر اين ابليس اسم شخص و شيطان اسم جنس است و ابليس جز به آن موجود معين که به آدم سجده نکرد به کس ديگرى اطلاق نمىشود. اما «شيطان» از مادّه «شطن» مشتق است که به معناى دور شدن است و به هر عصيانگر متمرّد و موذي از انس و جن و حيوانات «شيطان» گفته مىشود ؛ و «شاطن» به معناى خبيث است.
در برخي آيات نيز به انسانهاي تابع ابليس و شاطين جنّ ، شيطان گفته شده است.
« وَ إِذا خَلَوْا إِلى شَياطِينِهِمْ قالُوا إِنَّا مَعَکُمْ و منافقان چون با شياطين خود خلوت مىکنند، مىگويند ما با شما هستيم. »(بقره/ 14)
« وَ کَذلِکَ جَعَلْنا لِکُلِّ نَبِي عَدُوًّا شَياطِينَ الْإِنْسِ وَ الْجِنِّ ــــــ همچنين براى هر پيامبرى دشمنى قرار داديم از شيطانهاى انس و جن. » (انعام/112)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تلنگر
🌸بچه ها قرآن بذارید جیبتون...
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 با نماز خداحافظی کن!!!
راهکار جالب آیت الله مجتهدی تهرانی برای حضور قلب در نماز...
#نماز
🔍 عضویت در کانال نماز👇
https://eitaa.com/joinchat/3026911236Ca734b82e23
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 تـلـنــــــگر امــــروز:
حواسم باشد! خدایی که قادر است که سر انگشتان ۸ میلیارد انسان را دوباره بازسازی کند، به تک تکِ کوچکترین رفتارهایم رسیدگی خواهد کرد، پس به کسی ظلم نکنم!⛔️
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
#ادبستان_نماز
نماز هدیه است از حبیب برای این که فراق این دنیا را جبران کند و نیز برای اعلام مکگرر این که ای انسان!«انک کادح الی ربک کدحا فملاقیه»(تو در اره پرور دگارت سخت تلاش می کنی و او را سرانجام ملا قات خواهی کرد)سوره انشقاق آیه 6تا اینکه همواره باور ملاقات زنده وپا برجا باشد ونماز رمز همین ملاقات است.
#نمازاول_وقت
هدایت شده از 🌴 یاوران نماز 🌴
⏌❋ مـنتــظران³¹³مــنجے ❋ ⎾🇵🇸
﷽
‹بِسْــمِرَبّـاو!'›
بہزَمـانِ¹⁴"آبان مـٰاھ¹⁴⁰²..🗓"
لیْتَشِعْرِیأَیْنَاسْتَقَرَّتْبِکَالنَّوىٰ؟
کاشمیدانستماکنونکجااقامتداری..!:)
ڪانالوقفامامزمـانﷻ
#اللهمعجلالولیڪالفرج
https://rubika.ir/yaran_amamzeman_313
🌿 - آیامیدانیدکه پرندگان بادیدن افراد عقائد فکری آنهارا نیز تشخیص میدهند . پرنده هدهد( شانه به سر)
به سلیمان گفت قومی رادیدم که خورشیدپرست بودند . سوره نمل آیه ۲۴
🦉۱۱. وقتى جغد صدا مىكند، مىگويد:
البعد من الناس انس
دورى از مردم باعث انس با خداوند مىشود.
❇️۱۲. زمانىكه كلاغ صدا مىكند، مىگويد:
يا رازق ابعث الرزق الحلال
اى روزىدهنده، روزى حلال را برسان.
❇️۱۳. وقتى درنا صدا مىكند، مىگويد:
اللهم احفظنى من عدوى
خدايا! مرا از دشمنم حفظ كن.
❇️۱۴. زمانىكه لكلك صدا مىكند، مىگويد:
من تخلى عن الناس نجا من اذاهم
كسى كه خود را از مردم دور كند، از آزار آنها نجات پيدا مىكند.
🦆 ۱۵. وقتى اردك صدا كند، مىگويد:
غفرانك يا الله
تنها تو آمرزندهاى، اى پروردگار.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
صفحه 276 مصحف شریف
سوره مبارکه نحل
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_5893272897702593887.mp3
1.78M
🔸ترتیل صفحه 276 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 16
سوره مبارکه النحل
صفحه 276
وَاللَّهُ جَعَلَ لَكُمْ مِنْ بُيُوتِكُمْ سَكَنًا وَجَعَلَ لَكُمْ مِنْ جُلُودِ الْأَنْعَامِ بُيُوتًا تَسْتَخِفُّونَهَا يَوْمَ ظَعْنِكُمْ وَيَوْمَ إِقَامَتِكُمْ ۙ وَمِنْ أَصْوَافِهَا وَأَوْبَارِهَا وَأَشْعَارِهَا أَثَاثًا وَمَتَاعًا إِلَىٰ حِينٍ (80)
و خدا براى شما خانه هايتان را مايه آرامش قرار داد و از پوست دام ها (شتر، گاو و گوسفند) براى شما خيمه ها قرار داد که هنگام کوچتان و هنگام اقامتتان آنها را سبک مى يابيد و از پشم ها و کرک ها و موهاى آنها اثاثِ خانه و کالا [فراهم کرد که] تا مدتى [بتوانيد از آنها استفاده کنيد]. (80)
وَاللَّهُ جَعَلَ لَكُمْ مِمَّا خَلَقَ ظِلَالًا وَجَعَلَ لَكُمْ مِنَ الْجِبَالِ أَكْنَانًا وَجَعَلَ لَكُمْ سَرَابِيلَ تَقِيكُمُ الْحَرَّ وَسَرَابِيلَ تَقِيكُمْ بَأْسَكُمْ ۚ كَذَٰلِكَ يُتِمُّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكُمْ لَعَلَّكُمْ تُسْلِمُونَ (81)
و خدا از آنچه آفريد، براى شما سايه هايى قرار داد و برايتان از کوه ها پناهگاه هايى پديد آورد و براى شما جامه هايى ساخت که از گرما [و سرما] حفظتان مى کند و جامه هايى [مانند زره] که شما را از آسيب جنگتان نگاه مى دارد. [خدا] اين گونه نعمت خود را بر شما تمام مى کند، باشد که تسليم شويد. (81)
فَإِنْ تَوَلَّوْا فَإِنَّمَا عَلَيْكَ الْبَلَاغُ الْمُبِينُ (82)
پس اگر [بعد از اين همه دليل هاى روشن] روى گرداندند [غم مخور]; زيرا تنها رساندنِ آشکار [پيام رسالت] برعهده تو است. (82)
يَعْرِفُونَ نِعْمَتَ اللَّهِ ثُمَّ يُنْكِرُونَهَا وَأَكْثَرُهُمُ الْكَافِرُونَ (83)
نعمت خدا را مى شناسند سپس آن را انکار مى کنند و بيشترشان کافرند. (83)
وَيَوْمَ نَبْعَثُ مِنْ كُلِّ أُمَّةٍ شَهِيدًا ثُمَّ لَا يُؤْذَنُ لِلَّذِينَ كَفَرُوا وَلَا هُمْ يُسْتَعْتَبُونَ (84)
و [ياد کن] روزى را که از هر امتى گواهى برمى انگيزيم، آن گاه به آنان که کافر بودند نه اذن داده مى شود [که عذرخواهى کنند] و نه از آنان خواسته مى شود که [با عمل خود] خدا را راضى سازند [;زيرا آخرت سراى عمل نيست]. (84)
وَإِذَا رَأَى الَّذِينَ ظَلَمُوا الْعَذَابَ فَلَا يُخَفَّفُ عَنْهُمْ وَلَا هُمْ يُنْظَرُونَ (85)
و کسانى که ستم کرده اند چون عذاب را ببينند، نه [عذاب] از آنان سبک مى شود و نه مهلت داده مى شوند. (85)
وَإِذَا رَأَى الَّذِينَ أَشْرَكُوا شُرَكَاءَهُمْ قَالُوا رَبَّنَا هَٰؤُلَاءِ شُرَكَاؤُنَا الَّذِينَ كُنَّا نَدْعُو مِنْ دُونِكَ ۖ فَأَلْقَوْا إِلَيْهِمُ الْقَوْلَ إِنَّكُمْ لَكَاذِبُونَ (86)
و کسانى که شرک ورزيده اند چون شريکان [عبادت] خود را ببينند مى گويند: پروردگارا! اينانند شريکان ما که جز تو مى خوانديم; پس [شريکان] پاسخشان دهند که راستى شما دروغگوييد. (86)
وَأَلْقَوْا إِلَى اللَّهِ يَوْمَئِذٍ السَّلَمَ ۖ وَضَلَّ عَنْهُمْ مَا كَانُوا يَفْتَرُونَ (87)
و آن روز در پيشگاه خدا سر تسليم فرود آورند و آنچه افترا مى زدند [و بت ها را شريک خدا مى خواندند] از آنان ناپديد و گم مى شود. (87)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۷۶🌷
شش نعمت ارزشمند:
یكی از بیشترین موضوعاتی كه در سوره ی نحل نمود یافته، یادآوری نعمت های خدا و متوجّه کردن مردم به آن هاست تا از یك سو مردم با آفریدگار نعمت بخش خود بیشتر آشنا شوند و از سوی دیگر، شكرش را بیشتر به جای آورند. از این رو برخی این سوره را سوره ی «نِعَم»(نعمت ها) نامیده اند؛ زیرا در آن به حدود پنجاه نعمت از نعمت های خدا اشاره شده است . در این دو آیه نیز به بعضی از نعمت های خدا اشاره شده كه در زندگی انسان ها نقش مهمی دارند. این نعمت ها به ترتیب چنین اند:
1ـ خانه های ثابت: بدون شك، خانه، یكی از مهم ترین نعمت های خداست كه اگر نباشد، نعمت های دیگر گوارا نیستند.
انسان در خانه اش احساس آرامش و امنیت می کند و تن و جانش را از خستگی تلاش روزانه می رهاند و در محیطی گرم و صمیمی، با اعضای خانواده اش تبادل عواطف و احساسات می کند. به راستی اگر انسان ها چیزی به نام خانه و جایی برای زیستن نداشتند، زندگی شان چه فلاکت بار بود!
2ـ خانه های حمل شدنی: شاید این نعمت را ما در این روزگار مانند گذشتگان به درستی درک نکنیم؛ ولی هم اكنون نیز در بعضی نقاط زمین، افرادی هستند كه در جای ثابتی استقرار ندارند و به سبب نوع خاصّ زندگی شان پیوسته كوچ می كنند. برای چنین افرادی، ارزش چادرها و خیمه های چرمی كه از پوست چهارپایان درست شده، كاملاً آشكار و روشن است؛ خانه هایی محكم و مقاوم كه آنان را در برابر گرمای آفتاب و سرمای هوا و برف و باران حفظ می كند و در هنگام ضرورت به راحت جمع شده، به نقطه ی دیگری از زمین منتقل می شود.
3ـ اثاث منزل و كالاهایی كه با پشم، كُرك و موی چهارپایان تولید می شود. بدونشك، هم در گذشته و هم در زمان حاضر، یكی از مرغوب ترین و مناسب ترین اثاث و كالاها، آنهایی هستند كه از كُرك و مو و پشم خالص چهارپایان تولید شده باشد؛ محصولاتی همچون انواع فرش ها، گلیم ها، پارچه ها، خیمه ها و ... . این تولیدات، به سبب داشتن منشأ طبیعی، با جسم انسان سازگارتر است و حسّاسیت و ناراحتی هایی را كه از مواد مصنوعی ایجاد می شود، با خود ندارد.
4ـ نعمت سایه ها: همان گونه كه انسان در زندگی خود به تابش نور نیاز دارد، به سایه هم نیاز دارد؛ زیرا اگر پیوسته در معرض نور قرار داشته باشد، زندگی اش غیرممكن می شود. می دانیم که بزرگ ترین سایه برای ما ساكنان زمین، سایهی كره ی زمین است كه شب نام دارد و نیمی از سطح زمین را می پوشاند. نقش این سایه ی بزرگ در زندگی انسان ها برای هیچ كس پوشیده نیست؛ به همین ترتیب، سایه های كوچك تر در مناطق دیگر زمین هم به انسان ها سود می رسانند.
5ـ پناهگاه های كوهستانی: ممكن است اهمیت غارها و پناهگاه های كوهستانی برای شهرنشینانِ آسوده خاطر هرگز روشن نباشد؛ ولی بیابان گردها، مسافران بی دفاع، چوپان ها و خلاصه همه ی كسانی كه از نعمت خانه های ثابت و سیار محروم اند و در یك آفتاب داغ تابستان یا سوز سرمای زمستان گرفتار می شوند، می دانند که وجود یك پناهگاه كوهستانی تا چه اندازه اهمّیت دارد و گاهی انسان ها و حیوانات زیادی را از مرگ حتمی نجات می بخشد؛ به خصوص این كه معمولاً این گونه پناهگاه ها در زمستان، گرم، و در تابستان، سرد است.
6ـ لباس های حفظ كننده: لباس، فایده های متعددی برای انسان دارد؛ امّا این آیات به یك فایده ی مهم لباس ها اشاره می كند و آن خاصیت حفظ كنندگی آن هاست.
این محافظت، دو نوع دارد:
1ـ لباس هایی كه انسان ها را در برابر سرما و گرمای هوا حفظ می كنند. به راستی در میان تمام موجودات زنده، تنها ما انسان ها از چنین نعمتی برخورداریم و در گرم ترین و نیز سردترین نقاط زمین، به کمک آن زندگی می کنیم.
2ـ لباس هایی كه مردم را در جنگ ها در برابر ضربات دشمن حفظ می كند. این لباس ها در گذشته زره نام داشته و اکنون نیز انواع پوشش های ضد گلوله و ضد آسیب های دیگر چون گازها و اشعه ی زیان بخش وجود و رواج دارد.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📹کلیپ
🌏 مستند داستان آفرینش جهان (از دیدگاه قرآن و اهل بیت ع)
🎬 قسمت هشتم (بشرهای نخستین)
✨فوق العاده زیبا👌👌👌
#پیشنهاد_دانلود
#حتما_ببینید
#جهان_آفرینش
#برای_دیگران_ارسال_کنید
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd