✍#تفسیر سوره انفطار
نکته ها:
* «أبرار»جمع«بار»به معنای نیکوکار و «نَعِیمٍ» به معنای پر نعمت است.
* «فجار»جمع«فاجر»به معنای شکافتن است،یعنی کسانی که پرده دری می کنند و هتّاک هستند.
* «صلی»ورود در قهر و عذاب است. «یَصْلَوْنَها یَوْمَ الدِّینِ» همان گونه که«صلو»ورود در رحمت و لطف است. «هُوَ الَّذِی یُصَلِّی عَلَیْکُمْ»
* در قیامت،همه امور به دست خداست و این به معنای نفی شفاعت نیست،چون شفاعت نیز از اموری است که خداوند فرمان داده است.
پیام ها:
1- در تربیت و تبلیغ،سرنوشت خوبان و بدان را مقایسه کنید. «إِنَّ الْأَبْرارَ لَفِی نَعِیمٍ - إِنَّ الْفُجّارَ لَفِی جَحِیمٍ»
2- حتّی پیامبر،به بسیاری از امور قیامت آگاه نیست. «وَ ما أَدْراکَ ما یَوْمُ الدِّینِ»
3- مسائل قیامت را با عقل عادی نمی توان درک کرد،بلکه باید از طریق وحی بپذیریم. «ما أَدْراکَ ما یَوْمُ الدِّینِ»
4- مطالب مهم را باید تکرار کرد. «ما أَدْراکَ - ثُمَّ ما أَدْراکَ»
5-پیدایش قیامت برای جزا و کیفر عملکرد دنیوی ماست. «یَوْمُ الدِّینِ»
6- مجرمان برای همیشه در دوزخند. «ما هُمْ عَنْها بِغائِبِینَ»
7- قیامت روز سلب مالکیّت و اختیار از همه انسان هاست. «یَوْمَ لا تَمْلِکُ نَفْسٌ لِنَفْسٍ شَیْئاً»
8-قیامت،تجلّی حاکمیّت مطلقه خداوند است. «وَ الْأَمْرُ یَوْمَئِذٍ لِلّهِ»
«والحمد للّه ربّ العالمین»
✅یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🔅 موارد مؤثر در افزایش سیستم #ایمنی بدن
1: داروی امام کاظم علیه السلام زمستانه
2_حب جامع امام رضا(علیه السلام )با آب جوشیده ولرم و عسل
3_ مصرف یک قاشق مربا خوری عسل + هفت عدد سیاهدانه صبح ناشتا
4_مصرف دم کرده آویشن
5_مصرف شلغم و آب شلغم و شربت شلغم
🔎📖🔍 🔎📖🔍
✅پرسش:
راز طول عمر حضرت خضر چيست؟
🌺 پاسخ:
عمر طولاني و زندگي جاويدان امري خارق العاده و از معجزات بزرگ الهي است که تنها با عنايت به قدرت لايزال الهي وقوع و تصور و فهم وقوع آن ممکن است. و اگر اين امر در مورد پيامبران بزرگواري همچون حضرت خضر، الياس و عيسي (ع) واقع نشده بود قبول و پذيرش آن براي کساني که در طول زندگي خود همواره با انسان هايي برخورد داشته اند که نهايت عمرشان به دويست سال هم نمي رسد، امري محال بود. اما بهترين و قوي ترين دليل بر امکان هر امري واقع شدن آن است که در مورد اين انسان هاي والا مقام واقع شده و هر گونه شک و ترديدي را در امکان اين امر زدوده است.
🔷پيرامون راز طول عمر و غيبت بعضي از پيامبران مانند حضرت خضر، الياس و عيسي (ع) در آيات و روايات و احاديث معصومين (ع) حکمت ها و علت هايي بيان شده است. امام صادق (ع) در رابطه با زندگي طولاني حضرت خضر (که بدون ترديد هم اکنون زنده و بيش از شش هزار سال از عمر شريفشان مي گذرد(1)) فرموده اند: "... خداوند عمر حضرت خضر (ع) را به خاطر رسالتش يا به خاطر نزول کتابي بر او، يا به خاطر اين که به وسيله شريعت او، شريعت پيامبران پيش از او را نسخ کند، يا به خاطر امامتي که بندگانش به او اقتدا نمايند، طولاني نکرده است، بلکه از آن جا که اراده فرموده است عمر حضرت مهدي قائم آل محمد (ص) در دوران غيبت آن حضرت بسيار طولاني باشد و مي دانست که بندگانش بر طول عمر او ايراد و اشکال خواهند نمود، عمر او را طولاني ساخت تا بدان استدلال شود و طول عمر حضرت قائم بدان تشبيه گردد و به اين وسيله اشکالات و ايرادات برطرف گردد.(2)
🔺پس، عمر طولاني حضرت عيسي (ع) و حضرت خضر دليل زنده اي بر عمر طولاني حضرت مهدي (ع) در رد سخنان منکران و معاندين است، همان طور که آنان مونس و ياور حضرت مهدي (عج) بوده و حضرت را در تنهايي و غربت غيبت همراه و مددکار هستند. چنانچه از امام رضا (ع) روايت شده که فرموده اند:
🔸خضر از آب حيات نوشيد و او زنده خواهد ماند تا در صور بدمند و همه زندگان بميرند و مي آيد نزد ما و بر ما سلام مي کند و ما صداي او را مي شنويم و او را مي بينيم و بعد در ادامه مي فرمايند: زود باشد که حق تعالي حضرت خضر را مونس قائم آل محمد (ص) گرداند و وقتي که آن حضرت از مردم غائب گردد و در تنهايي رفيق آن حضرت باشد.
🔹اما اين که چرا خداوند از بين همه پيامبران تنها اين حضرات يعني خضر، الياس و عيسي (ع) را انتخاب کرده و چرا ديگران را انتخاب نکرده روشن نيست و اين يکي از اموري است که دليل آن را تنها خداوند مي داند و بس. البته بعيد نيست که خداوند از ميان پيامبران و اولياي خود و صالحان به عده بيشتري عمر طولاني و جاودان بخشيده باشد که ما از آنها اطلاع نداريم.
[1] يوم الخلاص، ص 157.
[2] اقتباس از سؤال 1653.
🔰یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
رجب نام نهرى است دربهشت ازشيرسفيدتر و از عسل شيرينترهركس يك روزازماه رجب راروزه بگيردخداوندازآن نهربه او مى نوشاند
💐فرا رسیدن ماه رجب، ماه گشوده شدن درهای رحمت خداوند مبارک💐
🌹یاوران قرآن @yavaranQoran
✨﷽✨
💠 انگیزه هاى تغییر شكل عبادت 💠
✍قرآن، نمونه هاى متعدد یاد مى كند كه چگونه اقوام پیشین، با تغییر شكل عبادت، دچار قهر و غضب الهى شدند. انگیزه این تغییر شكلها متفاوت بوده، كه از هر كدام، یك نمونه قرآنى ذكر مى كنیم:
1️⃣ لجاجت
خداوند به بنى اسرائیل دستور داد هنگام ورود به سرزمین مقدس، كلمه «حطّه» را بر زبان جارى كند (یعنى خدایا ما را ببخش و گناهانمان را بریز). آنان از روى استهزاء و لجاجت، تغییر داده و گفتند: «حنطه» (یعنى گندم). خدا بر آنان غضب كرد و هلاكشان نمود. (فانزلنا على الذین ظلموا رجزاً من السماء...» بقره،59)
2️⃣ روشنفكر زدگى
در اسلام، چهار ماه حرام است كه جنگیدن در آن ممنوع است. این آتش بس اجبارى، در سه ماه پیاپى (ذیقعده، ذیحجه، محرّم) و یك ماه جدا (رجب) است كه قرآن همه را با عنوان «اربعة حرم» (توبه،36) یاد كرده و جنگیدن را ممنوع ساخته است، مگر آنجا كه حالت دفاعى باشد. برخى به نظر روشنفكرانه خود و روى سلیقه، ماههاى حرام را جابجا مىكردند، عقب جلو مىكردند و مىگفتند: چه فرق مىكند، هدف آنست كه سالى چهار ماه نجنگیم. قرآن، این تغییر در ماههاى حرام را نكوهش كرد و آنرا فرو رفتن در كفر دانست. (انّما النسىء زیادة فى الكفر - توبه،37)
📚 کتاب پرتوی از اسرار نماز، محسن قرائتی
✅کانال یاوران قران
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
غرور ، انتقادناپذیری و در نهایت شکست
«قال انما اوتیته علی علم عندی…»78 قصص
قارون در جواب قومش که او را به احسان و انفاق دعوت کردند و او را از فساد برحذر داشتند مغرورانه گفت: این ثروت فراوان به واسطه ی دانشی که نزد من است به من داده شده.
🌳یاوران قرآن @yavaranQoran
✍#تفسیر سوره دهان(۱)
سیمای سوره دخان
این سوره که پنجاه و نه آیه دارد،در مکّه نازل گردیده و پنجمین سوره ای است که با حروف مقطّعه(حم)آغاز می شود.
کلمه«دخان»به معنای دود،دو بار در قرآن آمده است،یک بار که مربوط به آغاز جهان است در سوره فصّلت آمده و یک بار که به پایان جهان اشاره دارد در آیه ده همین سوره آمده است.
بیشتر مطالب این سوره در بیان عظمت قرآن و نزول آن در شب قدر و مباحثی درباره توحید و سرنوشت کفّار و همچنین ماجرای حضرت موسی و بنی اسرائیل و فرعون و بیهوده نبودن آفرینش و خلقت آسمان و زمین می باشد.
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
حم«1» وَ الْکِتابِ الْمُبِینِ«2»
حا،میم.به کتاب روشنگر سوگند.
إِنّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَهٍ مُبارَکَهٍ إِنّا کُنّا مُنْذِرِینَ«3»
ما آن را در شبی مبارک و فرخنده نازل کردیم،ما همواره انذار کننده بودیم.
نکته ها:
* کلمه«مبارک»از«برکات»به معنای خیر پایدار و ضد آن کلمه«شوم»است.
* مراد از شب مبارک،همان شب قدر است که در ماه مبارک رمضان قرار دارد. «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ»
* برای حروف مقطعه معانی زیادی گفته اند که شاید بهترین وجه آن باشد که قرآن،این معجزه بزرگ الهی از همین حروف است،چنانکه در سوره شوری بعد از حروف(حم عسق) می فرماید: «کَذلِکَ یُوحِی» ما بدین گونه وحی می کنیم.البتّه در بعضی روایات آمده که در این حروف رمز و رازی است که جز خدا کسی نمی داند.
* کلمه ی«مبین»از«ابانه»به معنای روشن و روشنگر است.یکی از ظلم هایی که به قرآن شد این بود که برخی بزرگان گفتند:قرآن،قطعی الصدور و ظنّی الدلاله است.صدور قرآن از جانب خدا یقینی است،ولی دلالت های قرآن شفّاف و روشن نیست و مفاهیم آن ظنّی است.امّا این یک اجتهاد نابجا در برابر صریح قرآن است،زیرا قرآن بارها فرموده که من نور هستم،روشنگرم و روشن کننده مرز بین حقّ و باطل هستم،چنانکه در این آیات می فرماید: «الْکِتابِ الْمُبِینِ»
البتّه در قرآن به آیاتی متشابه که دارای چند معناست،برخورد می کنیم،لکن آن آیات نیز در سایه سایر آیات روشن می شود.
* قرآن از همه جهت مبارک است:
الف)از جهت نازل کننده. «تَبارَکَ الَّذِی نَزَّلَ الْفُرْقانَ»
ب)خود قرآن مبارک است. «کِتابٌ أَنْزَلْناهُ إِلَیْکَ مُبارَکٌ»
ج)از جهت زمان نزول. «فِی لَیْلَهٍ مُبارَکَهٍ»
* سؤال:اگر نزول قرآن در شب قدر بوده است،پس نزول آیات در 23 سال رسالت پیامبر به چه معناست؟
پاسخ: قرآن در شب قدر یک باره و یک جا بر قلب پیامبر و بار دیگر و به تدریج در طول بیست و سه سال نازل شد.همان گونه که یک بار چمدان لباسی را یکجا به شخصی می دهید و در مرحله بعد درب آن را گشوده و لباسها را جداگانه به او نشان می دهید و یا کتاب شعر حافظ را یک جا به شما هدیه می کنند و در هر مناسبت،چند بیتی از آن را برای شما می خوانند.
* در این آیه،زمان نزول قرآن مبارک شمرده شده و در آیات دیگر زمان نزول عذاب،نحس خوانده شده است، «أَیّامٍ نَحِساتٍ اصولاً مبارک یا منحوس بودن زمان یا به خاطر حوادث تلخ و شیرینی است که در آنها واقع می شود و یا در خود زمان خصوصیّتی است که بر ما پوشیده است،چنانکه در قرآن از استغفار در سحرها ستایش شده که معلوم می شود در عنصر زمان خصوصیّتی است که ما نمی دانیم.
📚تفسیر نور آقای قرائتی
🔰یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
✍داستانی بسیاااااار آموزنده 👌
*تربیت دینی فرزندان*
موضوع داستان: آموزشی
مرد و زنی نزد حکیمی رفتند و از او خواستند برای بدرفتاری فرزندانشان توجیهی بیاورد.
مرد گفت: “من همیشه سعی کردهام در زندگی به خداوند معتقد باشم. همسرم هم همین طور، اما چهار فرزندم نسبت به رعایت مسایل اخلاقی بیاعتنا هستند و آبروی ما را در دهکده بردهاند. چرا با وجودی که هم من و هم همسرم به خدا ایمان داریم، دچار این مشکل شدهایم؟”
حکیم به آنها گفت: “ساختمان خانه خود را برایم تشریح کنید.”
مرد با تعجب جواب داد:
“این چه ربطی به موضوع دارد؟ حیاط بزرگ است و دیوارهای کوتاهی دارد. یک ساختمان بزرگ وسط آن قرار گرفته که داخل آن اتاقهای بزرگ با پنجرههای بزرگ، اثاثیه درون ساختمان هم بسیار کامل است. در گوشه حیاط هم انبار بزرگی داریم، آن سوی حیاط هم آشپزخانه و حمام و توالت قرار گرفته است.”
حکیم پرسید :
“درون این خانه بزرگ چه قدر خدا دارید؟”
زن با تعجب پرسید :
”منظورتان چیست! مگر میتوان درون خانه خدا داشت؟”
حکیم گفت:
“بله ! فقط اعتقاد داشتن کافی نیست! باید خدا را در کل زندگی پخش کرد و در هر بخش از زندگی و فکر و کارمان سهم خدا را هم در نظر بگیریم.
برایم بگویید در هر اتاق چه قدر جا برای کارهای خدایی کنار گذاشتهاید؟
آیا تا به حال در آن منزل برای فقیران مراسمی برگزار کردهاید؟
آیا از آن آشپزخانه برای پختن غذا برای در راه ماندهها و تهیدستان استفادهای شدهاست؟
آیا پردهای که به پنجرهها آویختهاید نقشی خدایی بر آنها وجود دارد؟
بروید و ببینید چه قدر در زندگی خودتان خدا را پخش کردهاید و رد پای خدا را در کجاهای منزلتان میتوانید پیدا کنید.
اگر چهار فرزند شما به بیراهه کشانده شدهاند، این نشان آن است که در آن منزل، حضور خدا را کم دارید.
اعتقادی را که مدعی آن هستید به صورت عملی در زندگیتان پخش کنید، خواهید دید که نه تنها فرزندانتان بلکه بسیاری از جوانان و پیروان اطراف شما هم به راه راست کشانده خواهند شد.
🌺🌷🌺🌷🌺🌷
🔰یاوران قرآن 👇
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قيامت، تنها دادگاهى است كه هر کس، عليه خودش حكم مىكند.
اقْرَأْ كِتَابَكَ كَفَىٰ بِنَفْسِكَ الْيَوْمَ عَلَيْكَ حَسِيبًا
💌 بخوان پروندهی اعمالت را. همین بس که امروز، خودت حسابرس خودت باشی! (۱۴ إسراء)
🌺یاوران قرآن @yavaranQoran
✍زیبائی های قرآن
🌲تضاد و تقابل ها
تضاد: گروه های متضاد در قرآن،
( إِلى جَهَنَّمَ زُمَراً ... إِلى الجنه زُمَراً )
.حزب الله و حزب الشیطان
زن حضرات نوح و لوط و زن فرعون /
فرار یوسف و زلیخا
و امام نار و امام نور و ... )
تقابل : رطب و یابس ، فقیر و غنی ، شاکر و کافر، اعلی و اسفل ، سفلی و علیا ، طیب و خبیث ، اعمی و بصیر ، احیاء و اموات ، مسیء و محسن، أذلّه و أعزّه ، عُسر و یُسر، شکر و کفر ، ضعیف و قوی ، بر و بحر ، خیر و شر ، یمین ویسار ، سلف و خلف ، تبیّض و تسوّد ، أقبلَ و أدبَرَ ، بشیر و نذیر ، قریب و بعید و . . .
🌹یاوران قرآن @yavaranQoran
✍# تفسیر سوره دخان(۲)
پیام ها:
1- قرآن در زمان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به عنوان کتاب مقدّس مطرح بود.(خداوند به آن سوگند یاد می کند) «وَ الْکِتابِ»
2- قرآن برای دست یابی انسان به نور از جایگاهی بلند نازل شده است. «أَنْزَلْناهُ»
3- زمان ها متفاوتند و بعضی بر بعضی دیگر قداست و برتری دارند. «لَیْلَهٍ مُبارَکَهٍ»
4- برای مسائل معنوی،شب زمان مناسب تری است. «لَیْلَهٍ مُبارَکَهٍ»
5-سنّت خداوند،فرستادن هشدار دهنده است. «کُنّا مُنْذِرِینَ»
6- برای مردم غافل انذار و هشدار مفیدت از بشارت است. «مُنْذِرِینَ»
فِیها یُفْرَقُ کُلُّ أَمْرٍ حَکِیمٍ«4»
در آن(شب مبارک)هر امر مهمی بر طبق حکمت الهی تفصیل و تبیین می شود.
پیام ها:
1- شب قدر در هر سال تکرار می شود. «یُفْرَقُ» (فعل مضارع،نشانه استمرار است)
2- مقدّرات شب قدر نسبت به مسائل کلیدی و اساسی است. «کُلُّ أَمْرٍ حَکِیمٍ» یعنی هر کار استوار و ریشه ای.
3- شب قدر،شب سرنوشت است. «فِیها یُفْرَقُ کُلُّ أَمْرٍ حَکِیمٍ»
أَمْراً مِنْ عِنْدِنا إِنّا کُنّا مُرْسِلِینَ«5»
(نزول قرآن در شب قدر و فیصله امور در آن شب،)امری(و اراده ای) است از طرف ما،همانا ما فرستنده(همه انبیا)هستیم.
رَحْمَهً مِنْ رَبِّکَ إِنَّهُ هُوَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ«6»
(نزول کتاب و فرستادن انبیا)از طرف پروردگارت رحمت بزرگی است، همانا او خود شنوای داناست.
📚تفسیر نور آقای قرائتی
✅ یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd