✅پرسش:
گناه قضاشدن #نمازصبح چقدر است و آيا ازنظر معنوي قابل جبران و بخشش است؟
🌺پاسخ:
قضا شدن نماز اگر عمدي نباشد ، گناهي براي انسان نوشته نمي شود . اما از نظر معنوي و روحي ، قضا شدن نماز خسارت و ضررهاي جبران ناپذیری را در پي دارد .
✍️مرد تاجري تصميم داشت براي تجارت به سفر برود. به همين منظور خدمت امام صادق (عليه السلام) رسيد و درخواست استخاره اي کرد، استخاره اش بد آمد، آن را ناديده گرفت و به سفر رفت، اتفاقا به او خوش گذشت و سود فراواني هم برد اما ار آن استخاره در تعجب بود.
🔸پس از مسافرت خدمت امام (عليه السلام) رسيد و عرض کرد: يابن رسول الله! يادتان هست چندي پيش خدمت شما رسيدم، برايم استخاره کرديد و بد آمد، استخاره ام براي سفر تجارت بود، به سفر رفتم، سود فراواني بردم و به من خوش گذشت.ا مام صادق (عليه السلام) تبسمي کرد و به او فرمود: در سفري که رفتي يادت هست در فلان منزل خسته بودي، نماز مغرب و عشايت را خواندي، شام خوردي و خوابيدي و زماني بيدار شدي که آفتاب طلوع کرده و نماز صبح تو قضا شده بود؟
🔸عرض کرد: آري، اي فرزند رسول خدا. حضرت فرمود: اگر خدا دنيا و آنچه را که در دنياست به تو داده بود جبران آن خسارت (قضا شدن نماز) نمي شد.
(کتاب هزار و يک نکته درباره ي نماز)
➖➖➖➖➖🍃➖➖🍃➖➖➖➖
🔵 سوالاتتونو از طریق آیدی زیر با ما در میان بگذارید👇
@khosravi11253
لینک کانال یاوران نماز
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
✍#آثار خاص نماز جماعت
نماز جماعت ، دارای آثاری است که این آثار در نماز فرادا وجود ندارد :
1⃣ اگرنماز گزار در نماز فرادا در یک رکعت دو مرتبه به رکوع برود ( چه سهوا و چه عمدا ) نمازش باطل است ولی در نماز جماعت اگر سهوا سر از رکوع بردارد و ببیند امام جماعت هنوز در رکوع است باید به رکوع برگردد وبا امام سر از رکوع بردارد . اینجا با وجود دو رکوع در یک رکعت ، نماز صحیح است. (۱)
2⃣کسی که نماز را به صورت فرادا می خواند باید حمد و سوره بخواند ولی کسی که در نماز جماعت شرکت کرده اگر از رکعت اول اقتدا نموده حمد و سوره نمی خواند، حمد و سوره به عهده امام است. (۲)
3⃣کسی که نماز را به صورت فرادا می خواند چنانچه در رکعات نماز شک کند احکام خاصی دارد که باید به آن احکام مراجعه کند ولی کسی که در نماز جماعت شرکت نموده اگر در رکعات نماز شک کند نباید به شک خود اعتنا کند بلکه باید از امام جماعت پیروی کند. در مورد امام جماعت هم مسأله همین است یعنی اگر امام جماعت در رکعات نماز شک کند باید مأموم او را التفات دهد واو باید به آنچه مأموم اشاره می دهد توجه کند. (۳)
4⃣کسی که مثلا مشغول نماز مغرب است اگر مرد است و فرادا نماز می خواند باید حمد و سوره آن را بلند بخواند ولی اگر در نماز جماعت شرکت کرد و یک رکعت از امام عقب است ( مثلا رکعت سوم امام است و رکعت دوم مأموم ) این حمد و سوره را باید آهسته بخواند گرچه نماز مغرب است. (۴)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱ - توضیح المسائل محشی ،ج۱ ، ص ۷۹۷.
۲ - همان ، ص ۷۹۴.
۳ - همان ، ص ۶۴۷.
۴ - تحریر الوسیله ، ج۱ ، ص ۲۷۲.
🌱 یاوران نماز @yavarannamaz