♦️ چند نکته درباره سفر بشار اسد به تهران
#تحلیل_کوتاه
🔹 روز گذشته بشار اسد رئیسجمهور سوریه در سفر به تهران با رهبر انقلاب و رئیسجمهور دیدار و گفتوگو کرد. چند نکته درباره این دیدار حائز اهمیت به نظر میرسد:
🔸 در ماههای اخیر و بهویژه پس از سفر بشار اسد به امارات، برخی گمانهزنیها وجود داشت که احتمالاً دمشق شرایط کشورهای عربی برای عادیسازی رابطه با سوریه و مشارکت در بازسازی این کشور را پذیرفته است. ورود سوریه به روند عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی و کاهش رابطه با ایران ازجمله شروط اعراب عنوان میشد.
🔸 با وجود این اما دیدار روز گذشته اسد از تهران و برخی گفتوشنودهای آن نشان میدهد دمشق همچنان در نپذیرفتن شروط محور عبری-عربی-غربی مصمم است. اصل حضور اسد در تهران و دیدار با رهبر انقلاب و همچنین تأکید وی بر روابط راهبردی ایران و سوریه در مقابله با رژیم صهیونیستی و حمایت ایران از جبهه مقاومت را میتوان در همین زمینه مورد توجه قرار داد.
🔸 از جمله نکات دیگر این دیدار، تأکید رهبر انقلاب بر لزوم عبرت از تجربیات گذشته بود. آیتالله خامنهای به اظهار دوستی برخی کشورهایی که در سالهای گذشته در جبهه مقابل سوریه قرار داشتند، اشاره کردند. به نظر میرسد این مسئله ناظر به تلاش برخی کشورها برای نزدیکی به سوریه است؛ کشورهایی که تا واپسین روزها نیز منتظر سقوط اسد بودند.
🔸 رهبر انقلاب در این دیدار چندبار بر لزوم تقویت روابط تهران و دمشق و جلوگیری از تضعیف این روابط تأکید کردند. مسئلهای که حداقل در بعد اقتصادی چندان مورد توجه دولتهای دو کشور نبوده و در آمار و ارقام تجارت طرفین مشهود است. با توجه به خیز برخی کشورها مانند امارات برای حضور در بازارهای سوریه و نفوذ ترکیه در مناطق شمالی این کشور، تهران باید بیش از گذشته به توسعه روابط اقتصادی خود با سوریه توجه کند.
☘️ اندیشکده راهبردی تبیین🌿
http://eitaa.com/joinchat/1881014274Cd314e9fec6
🇺🇸♻️ هیس! اهالی پورتوریکو فریاد نمیزنند
🔻 کشور #پورتوریکو از زمان حضور #کریستوف_کلمب در آمریکا تا امروز همواره مستعمره بوده است؛ تا سال 1898 مستعمره #اسپانیا و بعد از آن #آمریکا.
🔻 پورتوریکو هماکنون تحت حاکمیت سیاسی آمریکاست و مردم آن با گذرنامههای آمریکایی سفر میکنند اما در سنای آمریکا حتی یک نماینده هم ندارند، آنها تنها یک نماینده در کنگره آمریکا دارند که او هم حق رأی ندارد!
🔻 این در حالی است که جوانان این کشور از سال 1917 مجبور به خدمت در ارتش آمریکا شدند و در جریان جنگهای مختلف آمریکا از ویتنام تا کره هزاران پورتوریکویی کشته شدند.
📛 پورتوریکو یکی از بدهکارترین کشورهای دنیاست و حدود نیمی از مردم آن در فقر به سر میبرند.
📚کتاب جنایات غرب ص 718
🖋دکتر مهدی سعیدی
https://www.latinorebels.com/2015/09/08/why-there-are-475000-poor-kids-in-puerto-rico/
🔴ناگفتههای از تاریخ تمدن غرب در
✅#کانال_جنایات_غرب
#قائمون
«رئیسی» امشب با مردم سخن خواهد گفت
🔹رئیسجمهور براي پنجمين بار، امشب از طريق خبر ۲۱ شبکه اول سیما، با مردم سخن میگوید.
🔹آیتالله رئیسی درباره مهمترین مسائل روز کشور از جمله ابعاد و نحوه اجرای طرح اصلاح نظام پرداخت یارانه کالاهای اساسی سخن خواهد گفت.
#قائمون
ادعاهای بیپایه همتی از پایه پولی
🔹رئیسکل اسبق بانکمرکزی گفته در ۳ سال گذشته مصرف مردم بیش از ۱۰ درصد کاهش یافته. جدا از اشتباه بودن رقم منفی ذکر شده باید گفت که مطابق آمار بانکمرکزی، مصرف خصوصی که در سال ۹۹ منفی ۰.۵ درصد رشد داشت، در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ رشد مثبت ۳.۴ درصدی داشته است.
🔹همتی با ادامه اشتباهات علمی و آماریاش، رشد پایه پولی سال ۱۴۰۰ را ۴۱.۵ درصد عنوان کرده در حالی که طبق اعلام بانکمرکزی رشد پایه پولی که تا قبل از شروع فعالیت دولت سیزدهم رشد پایه پولی سالانه در مرداد ۱۴۰۰ در حدود ۴۲.۱ درصد تحقق یافته بود، در انتهای سال به رقم ۳۱.۴ درصد کاهش یافته است.
🔹همچنین همتی در ادعاهای بیاساس خود، اضافه برداشت بانکها را ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ عنوان کرده که آن هم از پایه و اساس غلط است.
🔹دیروز او در پیامی، دولت سیزدهم را فوق سلطان چاپ پول نامید که نه تنها در محافل و رسانههای داخلی مورد نقد علمی قرار گرفت و بیاعتبار تشخیص داده شد، بلکه رسانههای معاند نیز آن را بیپایه و مردود دانستند.
#قائمون
🔻شیطنت ضدانقلاب به امید راهاندازی تجمعات اعتراضی
📺 رسانهها و اکانتهای تأثیرگذار ضدانقلاب با انتشار اخبار جعلی طی روزهای اخیر، نظیر «صدور کارتهای یارانه نان»، «آغاز جیرهبندی نان در برخی شهرها»، «قطع اینترنت در خوزستان»، «بازداشت خانه به خانه فعالان» و «آغاز موج بیسابقه گرانیها» در حال فضاسازی بوده و تلاش دارند تا تجمعات سراسری را آغاز کنند.
🔴حمله موشکی به تاجیکستان از افغانستان/ داعش مسئولیت آن را به عهده گرفت
♦️گروه تروریستی داعش مسئولیت حمله موشکی روز شنبه از خاک افغانستان به تاجیکستان را به عهده گرفت.
♦️رسانههای تاجیکستانی شنبه ۱۷ اردیبهشت ماه به نقل از مقامهای امنیتی این کشور اعلام کردند که ۴ موشک دستساز از نوع BM-۱ از شهرستان خواجهغار استان تخار به سوی تاجیکستان شلیک شده است.
♦️براساس گزارش رسانههای تاجکیستانی، اگرچه مرزبانان این کشور پس از شلیک موشک به سوی تروریست ها، خودروهای آنان را نابود کردند اما به خودشان آسیبی وارد نیامد.
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | پیامهای یک دیدار
🍃🌹🍃
🔻 سفر بشار اسد به ایران و اهمیت سوریه در تحولات منطقه و جایگاه دمشق و نظام سیاسی این کشور در جبهه مقاومت ضد صهیونیستی، اهداف، آثار و پیامهای مهم و زیادی بر این سفر مترتب است.
1⃣ این سفر در چنین شرایط ویژهای به لحاظ تحولات اوکراین، تحولات پیرامونی منطقه غرب آسیا و سلسله عملیاتهای استشهادی مبارزان فلسطینی که قدرت تصمیمیگیری را از صهیونیستها سلب کرده است، مانور قدرتی است از سوی ریس جمهور کشوری که بهرغم همه فشارها و تحریمها و تحمیل جنگ نیابتی جهانی، با قدرت سر پا ایستاده است و مشغول رتقوفتق امور دیپلماتیک کشورش است.
2⃣ عزم ملی از سوی دو طرف برای توسعه و تعمیق روابط تهران- دمشق نشان میدهد که این رابطه مستحکم و ناگسستنی است و طبعاً توسعه این روابط از حوزه مستشاری نظامی و امنیتی به سایر حوزههای اقتصادی، سازندگی، سیاسی و علمی کشیده شد و در دستور کار روسای جمهور دو کشور قرار دارد.
3⃣ راستقامتی و ایستادگی سوریه در جنگی بینالمللی و نابرابر به تعبیر رهبر معظم انقلاب، نمایشگاهی واقعی برای تجلی مصداقی دو موضوع مهم بود؛ «پیروزی غایی مقاومت» و «کم بودن هزینه مقاومت بر هزینههای سازش». امروز سوریه بهعنوان مرکز ثقل جبهه مقاومت ضد صهیونیستی و سلطهگری، دارای این شرافت و جایگاه سرافرازانه متفاوت از گذشته است.
4⃣ در مقابل روحیه امیدوارانه به آینده روشن مقاومت در منطقه، رژیم صهیونیستی وفق اعتراف تلخ ایهود باراک، نخستوزیر اسبق این رژیم، در مسیر زوال قرار گرفته و بیشتر از اینکه به فکر نقشآفرینی در آینده منطقه و مسئله جهانی شده فلسطین باشد، درگیر روند زوال و اضمحلال تدریجی است.
✍فتحالله پریشان
#روشنگری | #ثامن
🆔 eitaa.com/meyarpb
رئیس جمهور:
یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی تا دو ماه بصورت نقدی پرداخت می شود تا زیر ساخت های کالا برگ آماده شود. سه دهک اول هر نفر ۴۰۰ هزار تومان و دهک های چهارم تا نهم هر نفر ۳۰۰ هزار تومان در ماه
🇮🇷
📝#یک_خبر_یک_تحلیل( ۱۹۹)
🔻خبر: تصمیم مهم دولت برای مقابله با اثرات تورمی اصلاح ارز ۴۲۰۰
🍃🌹🍃
🔸گزارههای تحلیلی:
🌍 در راستای اصلاح سیاست ارز ترجیحی 4200تومانی که طی سالهای اخیر در دستور کار دولت و مجلس بوده است، مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه سال 1401 نرخ ارز محاسباتی تعرفه گمرکی واردات را از 4200 تومان به نرخ ای.تی.سی. اعلامی بانک مرکزی افزایش داد که حدود 23 هزار تومان است.
🌍 بر اساس بخش 1 بند ه تبصره 7 قانون بودجه 1401 کل کشور، نرخ ارز محاسبه ارزش گمرکی کالاهای وارداتی در همه موارد از جمله محاسبه حقوق ورودی، بر اساس برابری نرخ ارز اعلامشده بانک مرکزی نرخ سامانه مبادله الکترونیکی (ای.تی.اِس.) در روز اظهار و مطابق ماده (14) قانون امور گمرکی میباشد.
🌍 این تصمیم در واقع موجب افزایش قیمت کالاهای وارداتی میشود که لازم بود دولت برای مقابله با این گرانی تدبیری بیندیشد.
🌍 ارز ترجیحی بهعنوان یک تجربه گسترده ناموفق و بلندمدت در همه دنیا محسوب میشود که هیچگاه منافع استفاده از این نوع یارانه در قالب تأمین و توزیع ارز ارزان نصیب مصرفکنندگان نهایی نمیشود.
🌍در ایران هم در سالهای گذشته شاهد بودیم که سود پرداخت ارز ترجیحی و با قیمت پایین فقط در جیب برخی از واسطهگران وارد شده و همیشه زمینهساز توزیع رانت بوده است.
🌍 هدف اصلی از استفاده این ارز، اقشار آسیبپذیر بودند که هیچگاه نیاز این قشر ضعیف جامعه را پوشش نداد و بهعبارتی تاکنون ارائه چنین یارانههایی به هدف اصلی خود اصابت نکرده است.
دستکم در 30 سال گذشته و نیز بعد از ایام جنگ تحمیلی، دولتهای مختلفی سعی کردند یارانهها را ساماندهی و هدفمند کنند و همچنین زمینه سامان بخشیدن ارز ترجیحی را که بهنوعی توزیع رانت در کشور بود فراهم کنند، اما در عمل همیشه بهدلیل نیمهتمام شدن این اقدامات، منتج به نتیجه مثبت نشد.
🌍 در کشور فرصت زیادی برای توزیع ارز ترجیحی و نیز ارز 4200تومانی وجود ندارد و بیش از این هم اقتصاد کشور توان و تحمل ارائه چنین ارزی را در کشور ندارد.
🌍 اقدام شجاعانه دولت سیزدهم برای ساماندهی ارز ترجیحی، حذف آن و نیز بهرهمندی اقتصاد کشور از جمعآوری رانتهای ایجادشده تحتتأثیر استفاده از ارز 4200تومانی یک اقدام ارزشمند و شجاعانه است که تصمیم قاطعی را برای اجرایی شدن آن در دستور کار قرار داده است.
🌍 با توجه به این تصمیم بهموقع دولت سیزدهم، امیدواریم که این اقدام به مرحله اجرا برسد و تصمیمات لازم بهمنظور تداوم آن اتخاذ شود.
🌍 بهترین راه برای آنکه جامعه بتواند بهدرستی با این موضوع کنار بیاید و آن را بپذیرد اطلاعرسانی نتایج و تبعات حذف ارز 4200تومانی به آحاد مردم است که این امر نیازمند کمک و اقدام گسترده مسئولان است.
🌍 بهتر است دولت بهمنظور اطلاعرسانی به آحاد جامعه، سیاست رفاهی را برای اقشار آسیبپذیر، قشر حقوقبگیر و افرادی که در فرآیند حذف ارز دچار فشار میشوند بهصورت شفاف اعلام کند.
🌍 اگر تبعات و آثار مثبتی که در رابطه با انضباط مالی در دولت، کاهش کسری بودجه و اثرات اقصاد کلان آن برای مردم توضیح داده شود، اقدامات دولت مؤثرتر و پذیرش و همراهی مردم گستردهتر خواهد بود.
🧭 سیدجعفرموسوی همپا
#قائمون
🆔 @sgm_ghaemon
📣یارانه2ماه کالا های اساسی به شرح ذیل به حساب سرپرست خانوار واریز شد.
سه دهک اول هر نفر ۴۰۰ هزار تومان و دهک های چهارم تا نهم هر نفر ۳۰۰ هزار تومان در ماه.
یعنی مبالغ فوق برای دوماه واریز شده
که به محض اعلان سازمان هدفمند کردن یارانه ها، قابل برداشت خواهد بود.
مخالفان برداشت "آب ژرف" در کشور چه کسانی هستند؟!/ لزوم پاکسازی حوزه آب از نفوذ مافیا
برخی از آبخوانهای ژرف به شکل سفرههای مشترکی میان کشورهای همسایه هستند و اگر ما از این منابع استفاده نکنیم, ممکن است چند سال بعد در سطح جهانی قوانینی تصویب شود که مانع استحصال آن شود! اما مخالفان برداشت "آب ژرف" در کشورمان چه کسانی هستند؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ کمبود منابع آب و بحران آبی که بیشتر مناطق جهان را تهدید میکند, کشورهای مختلف را به سمت راهکارهای جدید تأمین نیاز آبی از جمله استفاده از آب شیرینکنها, پروژههای انتقال آب, استفاده از رطوبت هوا, استحصال آب ژرف و ..., کشانده است.
یکی از این راهکارها، استحصال "آب ژرف" است که با وجود گذشت دههها از شروع استحصال آن در برخی کشورهای جهان متأسفانه همچنان در کشورمان بر سر استحصال آن بحث وجود دارد!
تجربه استفاده از آب ژرف در بسیاری از کشورها مثبت بوده و کشورهایی از جمله چین, آمریکا, لیبی و استرالیا هنوز هم از این منابع آب برای تأمین آب شرب، صنعت، کشاورزی و ... خود بهره میبرند؛ در کشور ما نیز استحصال آب ژرف به شکلی محدود از اواسط دهه 90 شمسی شروع شده و مطالعات و همچنین استحصال آن در حال انجام است؛ تا به امروز استحصال آب ژرف در ایران با واکنشهای مختلفی روبهرو شده و کارشناسان مخالف و موافق این طرح، اختلاف ژرفی در استحصال آب ژرف دارند!
برای بررسی ابعاد مختلف استحصال آب ژرف و بررسی منفعت یا تبعات احتمالی آن که به بحث روز متخصصان حوزه مدیریت منابع آبی, زمینشناسی, محیط زیست و توسعه پایدار و ..., تبدیل شده است, میزبان "دکتر محمد آریامنش" متخصص ژئوفیزیک و عضو هیئت علمی دانشگاه بودیم که پیشتر بخش نخست این گفتوگو با عنوان "مافیای آب" مخالف استحصال آب ژرف! در اختیار مخاطبان قرار گرفته بود؛ در ادامه مشروح بخش دوم این گفتوگوها تقدیم مخاطبان ارجمند تسنیم شده است:
تسنیم: از نظر شما فرافکنیها و سنگاندازیها در مسیر تحقیقات و استحصال آب ژرف در کشور تنها به دلیل عدم مطالعه و نداشتن دانش کافی است یا ممکن است در این بین افرادی نیز مغرضانه و عمداً با این موضوع مخالفت داشته باشند؟
دکتر آریامنش: این نظرها را باید به چند دسته تقسیم کرد و بهتر است اول از مثبتها شروع کنم؛ دسته اول افرادی هستند که واقعاً آگاهی و دانش کافی ندارند، در این زمینه مطالعات جامع نداشتهاند و صرفاً از روی ناآگاهی صحبت میکنند؛ این افراد نگران هستند و من هم به آنها حق میدهم و لازم است با آنها گفتوگو کنیم و نشستهای علمی برگزار کنیم تا قانع شوند؛ باید به آنها توضیحی داد که جامعنگر باشند؛ باید مطالب علمی تهیه کرد و آنها را منتشر کرد، باید پژوهشکده در این زمینه پژوهش کنند و نتایج آن را منتشر کنند تا ببینیم که واقعاً ماهیت "آب ژرف" چیست؟ رسانهها در این زمینه نقش مهمی دارند و اطلاعرسانی در این زمینه بسیار ارزشمند است.
پایش و نظارت در محیط زیست ,
دسته دوم از مخالفان استحصال آب ژرف، آگاهی دارند اما تخصص ندارند و مغرض هستند و چون خودشان در این زمینه تخصص ندارند و آب ژرف در راستای اهداف شرکتهای خصوصی آنها نیست با ظهور این موضوع از بیخ و بن مخالف هستند.
از این افراد اگر بپرسید شما چند مقاله درباره آب ژرف خواندهاید یا درباره چند پروژه آب ژرف حداقل مطالعه کردهاید، حرفی برای گفتن ندارند و اگر خیلی اطلاعات داشته باشند، نهایتاً به پروژه آبهای فسیلی عربستان اشاره میکنند! به قول شاعر گرانقدر، "گنه کرد در بلخ آهنگری، به شوشتر زدند گردن مسگری!"
اهداف عربستان از پروژهای که آن هم از نوع آب فسیلی بود و نه ژرف تجدیدپذیر, هیچوقت به درستی منتشر نشده و شاید اصلاً هدف سیاسی پشت آن بوده است اما شوربختانه امروز در این سوی خاورمیانه، در کشوری با شرایط زمینشناسی کاملاً متفاوت، عدهای مغرض سرنوشت یکی از راهبردیترین ذخایر کشور را به آن پروژه ارجاع میدهند و میگویند که دیدید در عربستان چه شد؟ نکند اینجا هم چنان شود! در ابتدای صحبتهایم عرض کردم که اصلاً ماهیت آبخوان فسیلی عربستان، تجدیدناپذیر بوده و ما اصلاً به دنبال آن گونه منابع نیستیم.
وقتی به این دسته از افراد میگوییم، پژوهش درباره آب ژرف که مشکلی ایجاد نمیکند، میگویند شاید این پژوهشها نتیجه داد, آن وقت ما با سیل متقاضیان برداشت آب ژرف چه کنیم؟ دقیقاً این سخن را بارها از برخی مسئولان در سالهای گذشته شنیدهام. اگر مشکل آب مورد نیاز یک منطقه با برداشت آب ژرف تجدیدپذیر برآورده شود، خب این اقدام ارزشمندی است؛ چرا باید کشاورز ناراضی باشد، چرا باید مردم ناراضی باشند، صنعت به خاطر کم آبی ورشکسته شود، کلی بیکاری بهوجود بیاید و هزاران مشکل اجتماعی دیگر، و منابع آب ژرف دست نخورده باقی بماند؟
دکتر آریامنش: استفاده از آب ژرف به دو عامل اصلی وابسته است؛ نخستین عامل کیفیت آب ژرف است که همانطور که در ابتدا به آن اشاره شد این مورد بستگی به سازندهای زمینشناسی آبخوان و مسیر حرکت آب دارد و در مرحله بعد به نیازهای هر منطقه به شدت وابسته است؛ این منابع با توجه به کیفیت آنها در همه زمینههای شرب، مصارف خانگی، کشاورزی، صنعت و فضای سبز و محیط زیست میتوانند قابل استفاده باشند. برای هر یک از بخشهای مصرفکننده آب استاندارد مختلفی برای کیفیت آب تعریف شده است.
بر اساس مطالعات و تحقیقاتی که من داشتهام، بیشترین منابع آب ژرف ایران، در شرق کشور گسترده شدهاند؛ در واقع در جایی که کشور بیشترین نیاز آبی را دارد. در شرق ایران گسلهای نایبند، شتری، اسفندیار، هیرمند, درونه, کلمرد و در جنوب شرق در منطقه مکران پتانسیلهای ارزشمندی از منابع آبهای ژرف وجود دارد؛ به دلیل شیب هیدرولیکی قابل توجه، منابع تغذیه کننده این منابع و مسیر این آبخوانها اغلب جریان دارند البته سرعت جریان در هر محدوده میتواند متفاوت باشد؛ تأکید میکنم این منابع آب ژرف فسیلی نیستند و تجدیدپذیرند.
پایش و نظارت در محیط زیست ,
تسنیم: آیا کشور ما پتانسیلهای لازم برای مطالعه و استحصال آب ژرف را بدون نیاز به نیرو و تجهیزات خارجی دارد یا اینکه برای این کار نیز نیازمند حضور شرکتها و متخصصان خارجی هستیم؟
دکتر آریامنش: برای اکتشاف منابع آب ژرف باید نخست وضعیت ژئودینامیکی در هر منطقه را بررسی کرد و سپس به سراغ روشهای اکتشافی ژئوفیزیک رفت که در این زمینهها در کشور اساتید ارزشمندی داریم و امروزه دانشمندان علوم زمین در ایران قادرند به خوبی این منابع را شناسایی کنند.
ابزارهای خوبی هم در کشور هستند که با همین ابزارها میتوان به اهداف اکتشافی رسید؛ در زمینههایی هم که باید تقویت شوند, میتوان از متخصصین مختلف بهویژه در ساخت دستگاههای ژئوفیزیکی از متخصصین داخلی استفاده کرد و این دستگاهها را تقویت کرد؛ برای اجرایی کردن آن نیز هم دانش خوب, هم نیروی کار و هم دستگاهها و تجهیزات ارزشمندی در اختیار داریم و از این نظر مشکلی وجود ندارد و تنها مدیریت و اراده استوار در این زمینه نیاز است.
پایش و نظارت در محیط زیست ,
نتایج مطالعاتی که تاکنون در رابطه با آب ژرف انجام شده، منتشر نشده و بنابراین نمیتوان درباره آن مطالعات، نظر داد؛ متأسفانه ادعایی که در رابطه با شور بودن یکی از چاههای حفر شده، مطرح میشود, درست است اما اگر در استانی، جایابی یک چاه صحیح نبوده دلیل نمیشود که چون آب یک چاه شور بوده دیگر چاهها نیز شور باشند! تفسیر اشتباه دادههای ژئوفیزیکی، عدم برنامهریزی دقیق در نوع گمانههای اکتشافی انتخابی، عمق حفاری، عدم تحلیلهای درست ژئودینامیکی و ژئوشیمایی، همه اینها میتواند چنین عواقبی را در بر داشته باشد.
همین جا عرض میکنم در موضوع آب ژرف هم نباید افراط کرد و افراط در هر شرایطی اشتباه است؛ منابع آب ژرف هم باید به جای خود و به درستی مطالعه و بهرهبرداری شوند؛ در جایابی چاههای ژرف هم باید دقت شود، باید نقشه سه بعدی تهیه شود، حجم آب محاسبه شود, نقشه پیسنگ تهیه شود و نقطه حفاری در جایی تعیین شود که بیشترین میزان آب را بتواند پمپاژ کرد.
بررسیها نشان میدهد که در اعماق 1000 متری تا 2000 متری، آبخوانهای خوبی داریم اما حفاریهای بیمورد میتواند اصل موضوع منابع آب ژرف را منحرف کند؛ اینکه در هر 10 کیلومتری، یک چاه ژرف حفاری شود, میتواند اصل طرح آبهای ژرف را از مسیر اصلی خود منحرف کند.
از یک چاه میتوان حداقل تا 50 کیلومتری در صورتی که تکتونیک ژئومورفولوژی زمین اجازه دهد، آب را در همان محدوده و در همان حوضه منتقل کرد. اگر در یک استان قرار باشد موضوع استحصال آب ژرف در دستور کار قرار گیرد باید حساب شده پیش رفت و عنوان کردن تعداد و شمار حفاریهایی که مدنظر است قبل از تهیه نقشههای سه بعدی و محاسبه ابعاد مخازن ژرف، به هیچ وجه کارشناسی شده نیست.
من عاجزانه درخواست میکنم موضوع آب ژرف از سوی شورای عالی محترم آب با حساسیت و با دقت نظارت شود؛ نبود یک برنامه جامع برای منابع آب ژرف در کشور احساس میشود که این موضوع میتواند افراط و تفریطهایی را به دنبال داشته باشد؛ طراحی یک برنامه دقیق و جامع اکتشافی با استفاده از متخصصان داخلی میتواند نیازهای کشور در زمینه آب ژرف را به خوبی برطرف کند.
من به عنوان یک پژوهشگر ایرانی از معاونت محترم علمی ریاست جمهوری که در مطالعه و تحقیقات این موضوع مهم، تلاشهای زیادی را انجام داد، تشکر میکنم اما بهتر است اینگونه پژوهشهای کلان آب در وزارت نیرو و سازمان زمینشناسی کشور یا در ستادی که زیرنظر شورای عالی آب تعریف شده، دنبال شود؛ لازم است در ساختار این دستگاههای اجرایی باید جایی برای موضوع منابع آب ژرف دیده شود.
*بخشی از مزایای اجرای طرح آزادسازی آرد و نان در سال ۱۴۰۱*
1- حذف واردات ۶ میلیون تن گندم از خارج وجلوگیری از خروج دلار ومقابله با بحران کمبود گندم
2- حذف نان ارزان و ارزشمند شدن نان
3- درست پختن نان و کاهش ضایعات ۳۰ تا ۵۰ درصد آن
4- حذف سیستم عریض و طویل بازرسی
5- حذف شکاف آرد دولتی و آزاد و رانت
6- حذف قاچاق آرد به خارج از کشور
7- آزادی نانوایان در بروز نبوغ و خلاقیت شغلی
8- خروج نانوایان از تک محصولی و پخت نان های متنوع( مثل شیرینی فروشها ) برای جبران هزینه ها وسوداور سازی شغل نانوایی
9- تعطیلی نانوایانی که نان خوب نمی پزند
10-تعطیلی آسیاب هایی که آرد خوب تولید نمی کنند
11- حذف حدود ۱۰ میلیون نفر از اتباع خارجی از سفره یارانه ملی
12- ایجاد فضای رقابت اقتصادی بین نانوایان برای کاهش قیمت نان
13- ایجاد رقابت بین نانوایان برای افزایش ارزش غذایی وخواص درمانی نان با مصرف آرد کامل و تولید نانهای سبوس دار وفراسودمند
14- رقابت بین آسیاب ها برای تولید آرد بهتر با قیمت کمتر
15-رواج خود کنترلی بین نانوایان و افزایش استانداردهای علمی و فنی حین پخت
۱۶- اصلاح الگوی پخت ومصرف نان که شعار سال ۱۳۷۸ مقام معظم رهبری بود
۱۷- خود کنترلی مردم وپرهیز از اصراف وتبذیر نان
۱۸- تحقق فرمایشات رهبری مبنی بر حذف ضایعات ۳۰درصدی نان
۱۹-حذف نانوایی های بدون هویتی که فقط برای دریافت آرد تشکیل شده بودند
۲۰- حذف صادرات سراسر سود برای تولید کنندگان صنعتی که با قیمت ارز دولتی آرد دریافت میکردند و به قیمت ارز نیمایی صادر میکردند
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
البته که باید همه جوانب کارشناسی رعایت شود، میزان برداشت آب ژرف هم با میزان ذخیره تناسب داشته باشد و درست مدیریت شود؛ جالب است اغلب این افراد(مخالفان استحصال آب ژرف) خودشان در گذشته در پروژههای سدسازی و انتقال آب بینحوضهای نقش داشتهاند! اینها کجا بودند روزی که شریانهای حیاتی ارومیه یکی پس از دیگری به سد تبدیل میشد و شرایط امروز دریاچه ارومیه رقم خورد؟ اینها کجا بودند روزی که سد گتوند روی کوهی از نمک بنا شد؟
دسته سوم که هم آگاهی دارند هم تخصص دارند و اگر هم تخصص نداشته باشند، به این موضوع واقف هستند که استحصال آب ژرف برای کشور رونق، آبادانی و رضایتمندی مردم را به دنبال خواهد داشت. این افراد عموماً با هرگونه توسعه در کشور، مخالف هستند و عادت دارند که مخالفت کنند. یکی از پیشنهادات این دسته افراد، استفاده از آب مجازی است! استفاده از آب مجازی یعنی وابسته کردن کشاورزی کشور به آن سوی مرزها, یعنی گندم را در خارج بکارید و پول آن را بپردازید و از خارج گندم وارد کنید تا آب در اینجا دست نخورده باقی بماند!
مسئلهای که درباره این پیشنهاد وجود دارد, این است که آن کشور هر وقت که دلش خواست, میتواند قراردادش را فسخ کند! یا بهانهجویی کند یا قیمت را بالا ببرد؛ این افراد میخواهند نان مردم را به خارجیها، وابسته کنند! از طرف دیگر وقتی که کاشت محصولات کشاورزی ما به خارج از کشور انتقال یابد دیگر کشاورز اینجا کاری ندارد که انجام دهد که در نتیجه آن سیل مهاجرت به شهرها آغاز میشود، نسل کشاورزی از بین میرود و مثل برخی از هنرهای دستی که امروزه یک نفر هم برای احیای آن در کشور وجود ندارد، شغلی به نام کشاورزی نیز وجود نخواهد داشت.
نتیجه تفکر این افراد این است که گندم، برنج، چای, میوه و همه این نیازهای اساسی، کمکم از خارج وارد کشور خواهد شد که نتیجه آن، رخ دادن فاجعه غذایی در کشور است. اینها ذخیره آب برای آینده را بهانه میکنند اما هدفشان چیز دیگری است. فکر نکنید که این افراد فقط با برداشت آب مخالف هستند بلکه مخالفت آنها با هرگونه توسعه است مثلاً اگر شما بگویید میخواهیم فلان معدن را برداشت کنیم، باز هم همین تفکر، قد علم خواهد کرد و خواهد گفت که اگر این ماده معدنی را از خارج وارد کنیم، ارزانتر است و این معادن را بگذارید برای آینده و چهار تا بهانه به ظاهر تخصصی را هم پیوست سخنان خود میکنند تا رنگ و لعاب علمی به آن بدهند!
اگر بنا باشد به شیوه این نوع تفکر، منابع کشور را مدیریت کرد، باید 300 سال بخوابیم، هیچ منبعی استحصال نشود و بعد از سیصد سال بیدار شویم و ببینیم همه کشورها منابع خود را از دست دادهاند ولی ما همه را حفظ کردیم! اساساً دیدگاه این افراد وابسته شدن کشور است؛ من به جرأت میگویم که در کشور ما، در سرزمین مقدس ایران ، آب به اندازه کافی هست، مشکل ما تنها در مدیریت منابع آب است و نه در خشکسالی و کمآبی. در قلب اروپا در دل جنگلها, هم معادن استحصال میشوند و هم شاخصهای محیط زیستی رعایت میشود؛ اگر اروپاییها با مشکل بیآبی مواجه میشدند بدون شک از منابع آب حتی فسیلی کشورشان بهرهبرداری میکردند.
فهم موضوع اهمیت استحصال آب ژرف سخت نیست؛ منابع طبیعی مرز سیاسی نمیشناسند و برخی از آبخوانهای ژرف به ویژه در مناطق مرزی به شکل سفرههای مشترکی میان کشورهای همسایه هستند و اگر ما از این منابع استفاده نکنیم, ممکن است چند سال بعد در سطح جهانی قوانینی تصویب شود که مانع استحصال آن شود؛ ممکن است در زمانی که ما در برداشت این منابع غفلت میکنیم, کشورهای همسایه از فرصت استفاده کرده و این منابع را استخراج کنند. آبخوانهای ژرف نیز مانند برخی میدانهای نفتی با سایر کشورها مشترک هستند و غافل شدن از آنها تبعات جبرانناپذیری خواهد داشت.
در حال حاضر کشورهای اطراف به راحتی روی منابع سطحی و رودخانههای مرزی سد احداث میکنند تا از آن بهره ببرند بدون اینکه منافع کشور ما را در نظر بگیرند؛ همانگونه که از نظر زمینشناسی حوضه آبریز ایران مرکزی تنها حوضه آبریزی است که محدود به ایران میشود و در بسیاری از دیگر حوضه های آبریز، آب از کشور خارج میشود، در آبهای ژرف هم همین گونه است، حتی در آب های ژرف گسلی در مواردی، به دلیل اختلاف ارتفاع و نوع شکلگیری سازندهای زمینشناسی و روند گسلها، این منابع از کشور خارج میشوند.
تسنیم: استفاده از آب ژرف در مصارف آبی مختلف به چه عواملی بستگی دارد و آیا آبی که از اعماق زمین استحصال میشود, کیفیت لازم برای تأمین آب شرب را نیز دارد؟
حکمرانی در مدیریت آب در کشور نیازمند دگرگونی است و آب باید از حوزه نفوذ مافیا پاکسازی شود. دیر یا زود به این مهم خواهند رسید که ما به وزارت آب نیاز داریم؛ اگر وزارت آب در کشور تأسیس شود، روی همه انواع منابع آب به طور تخصصی کار میشود؛ اگر تاکنون یک ستاد مانند ستاد احیای دریاچه ارومیه برای آبهای ژرف تشکیل شده بود, منابع آب ژرف کشور هم به درستی مطالعه شده بود و هم به درستی به بهره برداری رسیده بود.
در آمریکا, استرالیا و چین نیز از این منابع استفاده میشود اما اعتراضی نمیشود چرا که این موضوع برای آنها کاملاً حل شده است اما این موضوع در کشور ما همچنان مخالف دارد! منابع آب ژرف در تک تک استانها باید مطالعه شود و نقشههای سه بعدی آن تهیه شود که این موضوع نیازمند حمایت شورای عالی آب و همت بیشتر وزارت نیرو و سازمان زمینشناسی است.
در دانشگاهها، نیازمند ایجاد گرایش جدیدی به نام منابع آب ژرف در مقطع دکترا تخصصی هستیم؛ باید در کشور، پژوهشکده مستقل در منابع آب ژرف و همچنین پارک علم و فناوری آب تأسیس شود؛ ما باید به قدری در این زمینه به روز باشیم که حتی علاوه بر برآورده کردن نیازهای داخلی کشور، از داشتن این دانش و فناوری برای کشور، ارزآوری داشته باشیم؛ چطور ایرانیان هزاران سال قبل در فناوری ایجاد کاریز( قنات) پیشرو بودند؛ ما از فرصتهای طبیعی و ژئودینامیکی که داریم باید برای تحقیقات خود استفاده کنیم؛ امیدوارم این موضوع مهم در شورای عالی آب به طوری جدی مورد بازبینی قرار گیرد.
"مافیای آب" مخالف استحصال آب ژرف!
🔴خسارت ارز ۴۲۰۰ یه چیزی هم ردیف حملهی مغولها بود!
🔹اما سید ابراهیم دوتا مژده داد یکی پایان ارز جهانگیری یکی هم حدود ده برابر شدن یارانه...خدا قوت
#قائمون
🔴فائزه هاشمی تحت تعقیب قرار گرفت
🔹خداییان، سخنگوی قوهقضاییه:فائزه هاشمی در مورد اظهارات اخیرش توسط دادستان تحت تعقیب قرار گرفته و پرونده در دادسرای عمومی و انقلاب تهران تشکیل شده که دادستان به عنوان مدعی العموم موضوع را پیگیری کرده و پرونده در جریان است تا نسبت به احضار و ادامه روند رسیدگی اقدام شود.
#قائمون
آغاز ثبتنام یارانهبگیران جدید بزودی
🔹وزیر کار: به زودی سامانه سازمان هدفمندی یارانهها کار خود را دوباره شروع میکند و همه به هر دلیلی که یارانه نمیگیرند میتوانند در این سامانه ثبتنام کنند.
🔹ممکن است برخی افراد، متمول و از دهک دهم باشند که وضع مالیشان خوب است، آنها جواب مثبت دریافت نخواهند کرد.
#قائمون
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نخست وزیر پیشین قطر: ایرانیان باهوش هستند، من به ذکاوت آنها احترام می گذارم؛ متأسفانه کشورهای عربی بی اراده هستند!
💢 حمد بن جاسم: کشورهای عربی گمان می کردند آمریکا و اسرائیل می توانند ایران را از سر راه بردارند و شکست دهند اما اینطور نشد؛ ما (کشورهای عربی) اراده ای از خود نداریم و گوش به فرمان آمریکا هستیم!
#قائمون
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 امروز هشتم شوّال روز تخریب بقیع است
▪️در چنین روزی حرم مطهر و بارگاه مقدس ائمّه بقیع «حضرت امام حسن مُجتبی، حضرت امام زین العابدین، حضرت امام محمّد باقر و حضرت امام جعفر صادق علیهم السّلام» توسط وهابیون خبیث تخریب و با خاک یکسان شدند...🥀
♦️یارانه ۴۵هزار تومانی و معیشتی برای همیشه حذف شد
🔹 شب گذشته رییس جمهوری از پرداخت یارانه جدید برای مردم خبر داد؛ بر این اساس قرار شده بود برای دهکهای یک تا سه، نفری ۴۰۰هزار تومان و برای دهکهای چهار تا نهم نفری ۳۰۰هزار تومان یارانه پرداخت شود؛ با این خبر سوال مهمی که برای مردم مطرح شد این بود که آیا یارانه نقدی و معیشتی چه خواهد شد؟ آیا این یارانهها حذف میشود و یا جداست؟
🔹پیگیریهای اقتصاد آنلاین از سازمان هدفمندی یارانهها حاکی از آن است که یارانه نقدی و معیشتی با یارانه شب گذشته تجمیع شده و همه این یارانهها باهم در قالب یارانهای جدید، شب گذشته واریز شد.
موضوع دیگر پس از دوماه است؛ سوال مردم این بود که آیا بعد از دو ماه یارانه نقدی و معیشتی بازمیگردد یا خیر؟
🔹سازمان هدفمندی در پاسخ به این سوال اعلام کرد که دیگر هیچ یارانهای تحت عنوان یارانه نقدی و معیشتی نخواهیم داشت و یارانه به صورت کالابرگ الکترونیک پرداخت خواهد شد./ اقتصاد آنلاین
🇮🇷
🎥#اینفوگرافی | تغییر ریل دولت سیزدهم در اقتصاد کشور برای از بین بردن رانت و فساد و کمک به مردم
🍃🌹🍃
#روشنگری | #ثامن
💢ورود جدی قوه قضاییه به پرونده خودروسازان
🔹خداییان سخنگوى قوه قضاييه در رابطه با تذکر سازمان بازرسی به شرکت سایپا گفت: استاندارد سازی خودرو با سلامت مردم در ارتباط است و خودروسازها باید به این امر توجه داشته باشند.
🔹کشته شدن قریب به ۱۰۰۰ نفر در دو سه هفته فاجعه است که بخشی از آن به دلیل استاندارد نبودن خودروها است.
🔹دوبار است که رهبری به استاندارد سازی خودرو تاکید میکنند. دستگاهها باید پای کار بیایند. باید جلوی تولید خودروی غیراستاندارد گرفته شود. در سازمان بازرسی این هشدار را دادهایم و با توجه به فرمایشات رهبری جدیتر به این امر ورود کردیم.
#قائمون
❌ سیلی به صورت خواهر #شهید_کاوه
روز گذشته خواهر شهید محمود کاوه، در مترو مشهد، شهر شهید کاوه، از زنی معلون الحال، در حین امر به معروف و نهی از منکر که کشف حجاب و بدحجابی داشت سیلی خورد.
این سیلی به صورت خواهر فرماندهی ما تاوان سکوت و بی کفایتی متولیان امری است که متاسفانه در برابر این حرام شرعی بی تفاوت شده اند و داد و مطالبهی دغدغه مندان را هم تندروی خواندند.
مسولین غیرتمند، نیروهای انقلابی، اگر دیر بجنبید اشرار کاشف حجاب بر ما و خانواده هایمان مسلط خواهند شد/تابناک
خبری در راه است ...
در ماه مبارک رمضان بود که سید حسن نصرالله گفت بزودی اخبار خوشی خواهید شنید . در جنگ روسیه و اوکراین موضع رژیم صهیونیستی با مواضع حمایتی امریکا از اوکراین موجب شد سخنان مقامات روسی با متلک های صهیونیست ستیزانه همراه باشد
اخبار تخیله و تحویل مراکز استقرار نیروهای روسیه به نیروهای مقاومت در ارتفاعات جولان سوریه منتشر شد
سفر اخیر بشار اسد به تهران و اخبار غیر رسمی جلسه مهم او با رهبر معظم انقلاب و سردار قاآنی تکمیل کننده پازل خبر سید حسن نصرالله می باشد
انتشار عکس های گرفته شده ماهواره نور ایران از پایگاه دریایی امریکا در بحرین اشاراتی غیر مستقیم به رصد مراکز نظامی دشمنان در منطقه و جهان و ایضا رژیم صهیونیستی دارد
سیر اتفاقات و تحرکات خبر از یک رویداد مهم در محور مقاومت خصوصا در قدس اشغالی می باشد
باید منتظر ماند و در آینده بسیار نزدیک شاهد آن اتفاق بزرگ بود .
🛰 اولین تصاویر ماهواره سپاه از پایگاه آمریکا در بحرین
🛰 ماهواره نور۲ سپاه توانست تصاویری از پایگاه ناوگان پنجم نیروی دریایی ارتش تروریستی آمریکا در بحرین نیز ثبت کند که نشانگر رصد نیروهای آمریکایی در منطقه توسط این ماهواره است.
🔰 پس از تشکیک رسانه های ضدانقلاب از دقت عکس برداری این ماهواره، عکس های جدید نشان می دهد این ماهواره دقت بالایی حتی در رصد تجهیزات و تحرکات آمریکایی ها دارد.
#ثامن
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🔴 فرماندهکل سپاه: مدام دروغ منتشر میکنند تا مردم به خیابان بیایند و مقابل نظام قرار بگیرند
♦️سرلشکر حسین سلامی:امروز دشمن مدام دروغ منتشر میکند و شایعهسازی میکند. دشمن میخواست ایران را منزوی کند و اقتصادش را متلاشی کند تا مردم به خیابان بیایند و مقابل نظام قرار بگیرند اما مردم در بزرگترین جهاد جهانی تاریخ توانستند تمام امید دشمن را ناامید و منجمد کنند.
♦️ دشمنان ما در سختی هستند اما تفاوت ما این است که ما بسیج داریم و آنها بسیج ندارند ما به خدا متکی هستیم و آنها اینگونه نیستند.
♦️ما امروز از هر زمان دیگری قویتر هستیم. این سختیها را پشتسر خواهیم گذاشت و شادیهایمان را تقسیم میکنیم. ما در آینده نزدیک بر دشمنانمان غلبه نهایی خواهیم کرد.
⛔️⁉️ چرا با حذف ارز۴۲۰۰ مخالفند؟!
❗️باتوجه به آغازاقدامات اجرایی دولت انقلابی در خصوص«*حذف ارز۴۲۰۰*» (بخوان شریان اصلی رانت و فساد) و فعالیت شدید رسانه ای مافیاهای اقتصادی برای تحریک افکار عمومی برای جلوگیری از این اقدام انقلابی ، لازم شد اطلاعاتی از پشت پرده این جریان را به آگاهی برسانیم
❗️*متاسفانه* با برنامه ریزی حساب شده وشیطانی دولتهای گذشته (اعم از اصلاحطلب و برخی بظاهر اصولگرا و....) ، اکثر گلوگاهها و شریانهای حیاتی این مملکت دست امثال؛حجاریان ، زنگنه ، آخوندی ، جهانگیری و امثال اینهاست.
❗️ براساس اخبار واصله :
تاکنون شرکتهای تو در تو و به هم پیچیده اقتصادی وجوددارد که به راحتی با زد و بند و پولشویی در زمینه های مختلف ، (غالبا با سوءاستفاده از امتیازات بظاهر قانونی ، ارز۴۲۰۰ و ...) درحال فعالیت های غیر قانونی و فراقانونی هستند.
❗️برای مثال ؛
* براساس اطلاعات موجود * ؛
فقط برای "آخوندی" حدود ۱۳۰ شرکت ثبت شده است!
ویا : «*شبکه حجاریان* »،
*انحصار و نبض واردات گندم* را در اختیار دارند
*لذا* ؛ طبیعی است که اقدام اخیر دولت در *حذف ارز۴۲۰۰ * واردات گندم ، تارو پود *این مافیا را بخطر انداخته* و فعالیت گسترده ای ، بویژه تبلیغات منفی درخصوص گران شدن نان و ... ، را برای مقابله با دولت آغاز کرده اند
❗️«*مثال دیگر اینکه* »؛
خانواده های هزار فامیل دیگری از قبیل ، بانیان «مانورتجمل گرائی» و یا سلسله فریدونیان و .... که هرکدام با سوءاستفاده از رانت های دولتی و ارز۴۲۰۰ و... ، مافیاهای قاچاق دارو و کالا را ایجاد و بنوعی برای خود مصونیت های ... !؟ ، ایجاد کرده اند و....،
⁉️*فلذا*:
*پرواضح است که ؛ حذف ارز ۴۲۰۰ * بمعنای مرگ این مافیاها است
*و بدیهی است که* :
از کلیه عوامل نفوذی خود در مجلس ، بدنه بجا مانده از دولت قبل ، رسانه های وابسته و .... برای مقابله و تحریک افکار عمومی برای به شکست کشیدن دولت در این اقدام انقلابی ، استفاده خواهند کرد
✅«*پس شک نکنید* »
پشت پرده هر اقدام که این روزها برای مقابله با حذف ارز ۴۲۰۰ توسط دولت انقلابی ، بویژه *شانتاژهای رسانه ای* در پوشش دروغین مقابله با گرانی ، صدای قشر مستضعف و .... که عمدتاً از حلقوم نجومی بگیران بیخبر از درد محرومان بلند میشود
*حتما و قطعاً* :
دست های پشت پرده عوامل این مافیا ها فعال است و ....!؟
❓توخود بخوان حدیث مفصل از این مجمل⁉️‼️
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
🔴در مدارس نظرخواهی کنید ببینید چند درصد کاظمی آشتیانی را میشناسند چند درصد رونالدو را
🔹آیتالله خامنهای صبح امروز در دیدار معلمان:ما بایستی کاری کنیم که دانشآموز ما دارای هویت ملی بشود. مهمتر از علمآموزی یا لااقل در حد علمآموزی این است که او احساس هویت بکند، یک انسان با هویت ساخته بشود، یک هویت ملی، هویت احساس اعتماد به نفس ملی پیدا بکند.
🔹از عمق جان کودک ما با افتخارات کشور آشنا بشود این چیزی است که امروز وجود ندارد خیلی از افتخارات حالا ایشان اسم مرحوم آقای کاظمی آشتیانی را آوردند شما بین بچههای مدرسهتان، مدارستان نظرخواهی کنید ببینید چند درصد کاظمی آشتیانی را با آن همه خدمات، با آن ارزش وجودی که این مرد، این جوان، جوان هم بود داشت میشناسند چند درصد، رونالدو را چند درصد میشناسند، ما چرا افتخارات ملی خودمان را نمیشناسیم؟
🔹این خیلی مهم است یک بخش از این چیزهایی که میگوییم هویت ملی همین است که افتخارات ملی را، گذشتهی علمی را، گذشتهی سیاسی را، گذشتهی بینالمللی را بشناسند.
#قائمون