🌏 یک_خبر_یک_تحلیل:
🌏 خبر:
🌏 سرلشکر باقری: عملیات نظامی علیه تروریستها در شمال عراق ادامه مییابد.
🕪 رئیس ستاد کل نیروهای مسلح درباره فعالیت گروههای تروریستی در شمال عراق گفت: نیروهای مسلح با مباشرت و مسئولیت سپاه پاسداران، بساط این گروههای تروریستی را از بین خواهند برد و عملیاتهایی که در دو هفته گذشته صورت گرفت، ادامه خواهد یافت.
🕪 درسالهای اخیر اقلیم شمال عراق متأسفانه با کمتوجهی و ضعفهایی که دولت عراق در کنترل مرزهایش داشته و به دلیل حضورنامشروع همراه با شیطنت آمریکاییها ، گروهکهای ضدانقلاب مسلح در اقلیم شمال عراق حضور فعالی پیدا کرده اند .
🕪 این گروهکها ی ضد انقلاب پس از سالهاشکستهایی که داشتند در یک سال اخیر با تحریک آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای مرتجع عربی سعی کردند عملیاتهای تروریستی را توسعه دهند؛ هرچند که تاکنون نتوانستهاند کار موفقی انجام دهند، اما در برخی از مناطق مرزی جمهوری اسلامی ناامنیها و نگرانیهایی را به وجود آوردند.
🕪 اینکه زندگی در سایه امنیت و آرامش حق ملت ایران و مردم مرزنشین سرزمین ما است، شکی در آن وجود ندارد. کشور عراق و اقلیم شمال عراق نباید اجازه دهند تا مزدوران آمریکا و رژیم صهیونیستی و گروههای ضدانقلاب مسلح در آن منطقه پادگان آموزشی، مقرهای رادیو و تلویزیونی و اردوگاه داشته باشند، کنگره برگزار کنند، آموزش نظامی بدهند، به مرزها و مناطق ما حمله کنند و افرادی را از ما ترور کنند؛ اینها برای جمهوری اسلامی ایران قابل پذیرش نیست.
🕪 نیروهای مسلح با مباشرت و مسئولیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بساط این گروههای تروریستی را از بین خواهند برد و عملیاتهایی که در دو هفته گذشته صورت گرفت، نشان از عزم جدی ایران در قلع و قمع گروهکهای ضدانقلاب است و این حق قانونی و منطقی ملت ایران است که از مرزهای امن و آرامی برخوردار باشند.
🌏 جمهوری اسلامی ایران به سران اقلیم شمال عراق و مسئولان دولت عراق توصیه میکند که بساط این گروههای تروریستی را جمع کنند و مانع فعالیت اینها شوند؛ در غیر این صورت ایران بلد است چگونه بساط این شیطنت هارا جمع کند. چنانچه از این به بعد حضور گروههای تروریستی در کنار مرزهای جمهوری اسلامی ایران ادامه یابد، قطعاً با فعالیتهای گسترده نظام اسلامی مواجه خواهد شد.
((ان تنصرالله ینصرکم ویثبت اقدامکم))
🕩 سیدجعفرموسوی همپا
☘
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۵۶)
🌀 خبر: پیوستن و عضویت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهایی خبری بود که با بازتاب های داخلی و منطقهای و بینالمللی در رسانههای خبری کلید خورد.
🍃🌹🍃
🔻 پس از پیروزی انقلاب اسلامی و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و شکست تهاجمات سخت و نیمه سخت آمریکا و اتحادیه اروپا و دولتهای همسو با آمریکا در منطقه و بخصوص رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت، پیچ تاریخی و سرنوشت سازی بود که بتدریج تقویت و استحکام نظام جمهوری اسلامی ایران بعنوان محور مقاومت و گسترش فرهنگ مقاومت در بین اکثر ملتهای مسلمان و مستضعف منطقه و سایر ملتهای دوردست حتی غیرمسلمان را به سمت جریان حاکمیت اسلامی و آزادیخواهی در برابر زیاده خواهی های قدرتهای استعماری را برخلاف میل امریکا به چرخش در آورد.
🔹 فرآیند تغییر جهانِ سیاست از سمت آمریکا و دوستانش به سمت ایران و دولتها و ملتهای همسو و همچنین به سمت اقتصاد چین و سیاستهای ضد امریکایی روسیه در حال حرکت است.
❌ آنچه در این شرایط تاریخی حاصل شده است:
1⃣ رشد اقتصادی چین در برابر تحریمها و تهدیدات امریکا
2⃣ روی آوردن روسیه به سمت وسوی جمهوری اسلامی ایران و کمک به محور مقاومت در برابر تهدیدات و تحریمهای امریکا
3⃣ شکست و خنثی سازی توطئه، فتنه و تهاجم های گوناگون و متنوع امریکا علیه جمهوری اسلامی ایران
4⃣ افزایش قدرت دفاعی و بازدارنده و همچنین قدرت منطقهای و فرامنطقهای جمهوری اسلامی ایران بعنوان محور مقاومت
5⃣ افول و از هم پاشیدگی قدرت سیاسی و اقتصادی و حتی نظامی امریکا در منطقه و فشارهای منطقهای و بینالمللی درخروج امریکا از منطقه
🔸 آنچه بین همه موارد اعلام شده و در شرایط فعلی در رأس سیاستهای امریکا و همپیمانان او قرارداد و تا حدودی توانسته است اثرات نگران کنندهای بین ملتهای منطقه ایجاد کند و از طرف دیگر نقش کم رنگ دیگری برای آمریکا در منطقه حفظ کند تا مانع افول نهایی امریکا شود. تحریمها و تهدیدات و بازیهای اقتصادی است.
🔺 مقام معظم رهبری بارها و بخصوص در طول دهه اخیر به این اهمیت توجه داشتند و در تمام رهنمودهای خود به مسئولین کشور و میهمانان خارجی این مورد را گوشزد نمودند و لیکن بدلایل اقتصاد برجامی و عدم اتحاد در بین کشورهای منطقه، این مهم ردگیری و محقق نشده است و شرایط فعلی کشور و منطقه آماده ایجاد جبهه شرقی با حضور دولتهای قدرتمند و موثر در برابر آمریکا است و همکاری و همراهی این کشورها در قالب سازمان همکاری شانگهای میتواند، چرخش نهایی پیچ تاریخی اقتصادی و سیاسی منطقه را با افول و از هم پاشیدگی امریکا و دوستانش رقم بزند.
✍ حسن مومنی
#روشنگری
#ثامن
#رئیسی
⭕️ پاسخ سخت سپاه به تروریستها/ انهدام ۴ مقر گروهکهای ضدانقلاب در شمال عراق/ همه مواضع، مراکز فرماندهی و زاغه مهمات آنها نابود شد
جانشین قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی:
🔻چهار مقرّ گروهکهای ضدانقلاب در پاسخ به تحرکات این گروهها در جدار مرزی کشورمان با شمال عراق با گلولههای هوشمند مورد اصابت قرار گرفته و منهدم شد.
📍 اذعان بیبیسی فارسی به پیروزی دیپلماتیک ایران در الحاق به سازمان شانگهای
🔻این رسانه انگلیسی نوشت:
🔹 سازمان همکاریهای شانگهای یکی از مهمترین نهادهاست که در آن از حضور و نفوذ «غرب» به ویژه آمریکا خبری نیست
🔹ایران نخستین کشور خاورمیانه است که به عضویت این سازمان درمیآید
🔹این عضویت برای ایران یک موفقیت دیپلماتیک محسوب میشود
🔹این عضویت در درازمدت میتواند بر تصمیمات سیاسی کشورها برای افزایش مبادلات تجاری با ایران اثراتی داشته باشد؛ در عوض فواید سیاسی این عضویت میتواند فراتر از بهبود موقعیت بینالمللی باشد و به طور مشخص در کوتاهمدت بر شرایط حساس مذاکرات هستهای نیز اثر بگذارد
🔹این عضویت نشان میدهد که برخلاف فضای مذاکرات هستهای در دوران پیش از برجام که ایران با انزوایی کمسابقه روبهرو شده بود، اینبار حتی به رغم سرسختی ایران در مذاکرات، نه تنها از انزوای بیشتر تهران خبری نیست، بلکه حتی ایران موفق شده از انزوای قدیمی هم بکاهد.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ منطقه در یک نگاه | ۲۸ شهریور ۱۴۰۰
1️⃣ بامداد امروز یکشنبه، دو اسیر فلسطینی باقیمانده از شش اسیر فرار کرده از زندان رژیم صهیونیستی(جلبوع) بازداشت شدند.
2️⃣ وزارت دفاع قطر از آزمایش جنگندههای اف-۱۵ «ابابیل» ساخت شرکت بویینگ در آسمان آمریکا خبر داد. گفته شده قرار است اولین دسته از این جنگندهها اواخر سال جاری میلادی وارد قطر شود.
3️⃣ وزارت خارجه لبنان به دلیل حفاریهای غیر قانونی نفت و گاز توسط رژیم صهیونیستی در مناطق مورد مناقشه دو طرف، از این رژیم در شورای امنیت سازمان ملل شکایت کرد.
4️⃣ رئیس شورای کمیساریای عالی انتخابات عراق وجود نظارت های بینالمللی بر روند برگزاری این انتخابات را ضروری دانست.
5️⃣ رئیسجمهور ترکیه از آماده بودن برای برگزاری گفتوگو با نخست وزیر ارمنستان خبر داد.
6️⃣ «سامح شکری» وزیر خارجه مصر به صورت تلفنی با «یائیر لاپید» همتای اسرائیلی خود در خصوص احیای مذاکرات سازش بین دو طرف فلسطینی و اسرائیلی گفتوگو کرد.
7️⃣ نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن موفق شدند در درگیری با نیروهای ائتلاف سعودی بر منطقه مهم «وادی نخلا» در شمال مأرب مسلط شوند.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ تأملی بر اختلافات عربستان و آمریکا
#تحلیل_کوتاه
🔹 خبرگزاری آسوشیتدپرس مدتی پیش افشا کرد که آمریکا برخی از سیستمهای پیشرفته پدافند هوایی ازجمله باتری موشکهای پاتریوت و یک سامانه تاد را از عربستان خارج کرده است. چند روز بعد نیز براساس اعلام برخی منابع خبری، عربستان سفر وزیر دفاع آمریکا به ریاض را لغو کرد و همزمان رئیس کمیته امور بینالملل دومای روسیه در ریاض مورد استقبال مقامات سعودی قرار گرفت.
🔸 ابتدا لازم است بدانیم دلایل ناراحتی عربستان از آمریکا چیست؟ به نظر میرسد علاوه بر جمعآوری سامانههای پدافندی آن هم در شرایطی که عربستان زیر حملات موشکی و پهپادی انصارالله است، مواردی مانند انتشار اسناد مربوط به حملات ۱۱ سپتامبر که بر نقش عربستان تأکید دارد و همچنین توجه واشنگتن به قطر در موضوعاتی مانند افغانستان و تمجید آمریکا از نقش و اقدامات این کشور از دلایل عمده ناراحتی سعودی از آمریکاست.
🔸 اما چرا آمریکا رویکردی اینچنین در قبال عربستان در پیش گرفته است؟ در پاسخ به این پرسش چند گزاره تحلیلی متصور است. نخست اینکه آمریکا سعی دارد همان سیاست گاو شیرده ترامپ را اینبار به سبک دموکراتها پیگیری کند. نشانه آن هم امضای قرارداد ۵۰۰ میلیون دلاری فروش سلاح به عربستان است.
🔸 گزاره دوم بر این موضوع تأکید دارد که دولت بایدن در راستای راهبرد «سیاست خارجی در خدمت طبقه متوسط» به دنبال قرار دادن ریل سیاست خارجی در راستای منافع طبقه متوسط آمریکا و به دنبال آن کاهش هزینههای سابق در حمایت از برخی کشورهاست. بر این اساس میتوان تصمیمات اخیر کاخ سفید ازجمله خروج از افغانستان یا تغییر رویکرد در قبال عربستان را ارزیابی کرد.
🔸 گزاره دیگر نیز بر نقش روسیه در پرکردن خلأ حضور آمریکا در منطقه غرب آسیا تأکید دارد. برخی معتقدند مجموعه روندها این واقعیت را آشکار میکند که آمریکا بنا دارد تا عربستان را به طور کامل به سوی روسیه سوق دهد. همکاری این دوکشور ابتدا در موضوعات اقتصادی مانند نفت شکل گرفت و کمکم به سمت حوزههای سیاسی حرکت کرد و اکنون شاهد ایجاد روابط در حوزههای نظامی و امنیتی (خرید سامانه اس۴۰۰) هستیم.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
🔴ترامپ: آمریکا در حال تبدیل شدن به چاه فاضلاب است
🔹دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در بیانیهای ضمن انتقاد از ورود مهاجران غیرقانونی به این کشور، این موضوع را بزرگترین بحران در تاریخ آمریکا خواند. او همچنین در این بیانیه آمریکا را در حال تبدیل شدن به چاه فاضلاب بشریت توصیف کرد./فارس
#قائمون
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍نقطهای برای پایان برتری آمریکا
🔹جوزفخ نای یکی از نظریهپردازان مشهور غربی سالها پیش گفته بود، زمانی که قدرتهای دیگر جهانی با هم متحد شوند، نقطه پایانی برای برتری آمریکا خواهد بود، آیا سازمان همکاری شانگهای، همان نقطه است؟
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ مزایای عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای
#تحلیل_کوتاه
🔹 هفته گذشته درخواست ایران برای عضویت کامل در سازمان همکاری شانگهای پس از ۱۳ سال به طور رسمی پذیرفته شد. این سازمان که در ابتدا با سویههای امنیتی ایجاد شد و سپس گرایشات اقتصادی جدی نیز پیدا کرد از بزرگترین و اثرگذارترین سازمانهای بینالمللی است که ۲ عضو از ۵ عضو شورای امنیت و ۴ قدرت هستهای جهان در آن عضویت دارند.
1️⃣ عضویت ایران در سازمان این ظرفیت را ایجاد میکند که روابط دوجانبه خود را با تک تک اعضا تقویت نماید و از ظرفیتهای اقتصادی و... این کشورها بهرهمند شود. امضای اسناد دوجانبه در اجلاس اخیر در همین راستا انجام گرفت. مثال برجسته آن نیز تاجیکستان بود که با امضای چندین قرارداد، فصل جدید در روابط با این کشور ایجاد شد که در سالهای اخیر کمی تیره شده بود.
2️⃣ یکی از مزایای عضویت ایران بحثهای منطقهای است. ایران در بزرگترین سازمان منطقهای عضو شده که نظیر و شبیه سازمان «آ.سه.آن» است و نکته مهم این است که هیچ دولت غربی در آن عضویت ندارد و این مسئلهای است که میتواند ظرفیتهای قابل توجهی به ویژه در زمینه اقتصادی برای ایران ایجاد نماید.
3️⃣ عضویت ایران در شانگهای این فرصت را در اختیار ایران قرار میدهد که از ظرفیت چین و روسیه در همه حوزهها از جمله پرونده هستهای یا قطعنامههای شورای امنیت نهایت بهره را ببرد. همچنین عضویت ایران در شرایط تحریمی شدید غرب و عدم امتیازدهی ایران یک دستاورد سیاسی بزرگ برای استفاده در مواجهه آتی ایران با غرب خواهد بود.
4️⃣ عضویت ایران میتواند بستری ایجاد نماید تا ایران در فضای مناسبتری بحث قرارداد ۲۵ ساله با چین را پیگیری و دنبال نماید.
5️⃣ با توجه به اینکه دستورکار اصلی سازمان مبارزه با مواد مخدر، تروریسم و قاچاق انسان است و اینها موضوعاتی است که ایران در آنها از توان بسیار خوبی برخوردار است، لذا میتوان از این ظرفیت در راستای برنامههای سازمان و پیشبرد اهداف و منافع کشور در دیگر زمینهها نهایت استفاده را برد.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️چرا برکت نتوانست به وعده تولید ۵۰ میلیون دوز واکسن عمل کند؟
🔹راهاندازی آزمایشگاه کار سادهای نبود، اغلب تجهیزات در انحصار آمریکا بود و فروش آن به ایران ممنوع! یکی از تجهیزات اصلی مورد نیاز، بین ۹ کشور دست به دست شد تا به ایران برسد. به این ترتیب، امکان ورود این دستگاه به ایران با چند ماه تاخیر فراهم شد.
🔹تولید واکسن، علاوه بر ویروس کشته شده، نیازمند مواد اولیهای است که عموما در انحصار آمریکا است. مثلا در مورد یک ماده اولیه، پلیس با ارائه مقاله علمی به خریدار اعلام کرد این مقدار ماده اولیه، بیش از نیاز یک آزمایشگاه است و در نهایت فقط اجازه خروج یک بیستم آن را داد.
🔹اولین خط تولید برکت، با اتکا به امکانات موجود در داخل کشور راهاندازی شد. ظرفیت خط اول نهایتا ۴ میلیون دوز واکسن در ماه بود، واحدهای بزرگتری باید احداث میشد. برکت یک خط تولید دیگر هم از هند خریداری کرد که قرار بود از خرداد وارد چرخه تولید شود.
🔹گروه مهندسان چینی و هندی که برای نصب دستگاهها و راهاندازی نرمافزارها به ایران آمده بودند، همگی کرونا گرفتند. چارهای نبود جز قرنطینه و میزبانی از این افراد تا زمان بهبودی کامل. موضوعی که ۲ تا ۳ هفته طول کشید. خط تولید هندی در اواسط شهریور به بهرهبرداری نهایی رسید و میزان تولید واکسن را حدود ۸ میلیون دوز در ماه افزایش داد. خط تولید چینی هم در مراحل پایانی است و از یک ماه آینده واکسنهای خود را به شبکه بهداشت ایران تقدیم خواهد کرد.
🔹این روزها واکسن برکت از ۳ سد انحصار تکنولوژیک، بیماری کرونا و تحریمهای آمریکایی گذشته اما ظاهرا مسئولان برکت پس از مواجهه با این همه اتفاق عجیب، قصد ندارند دیگر هیچ قولی درباره میزان تولید بدهند. اما به نظر میرسد اگر مشکل عجیب دیگری رخ ندهد، وعده ۵۰ میلیونی برکت با حدود یک ماه و نیم تاخیر تحقق خواهد یافت./فارس
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
📍 واردات واکسن و عضویت در شانگهای کار دولت روحانی یا رئیسی؟!
🔻 چارچوب یک قضاوت عادلانه برای دو اتفاق مهم
🔹 واردات واکسن کار روحانی هست یا رئیسی؟ عضویت در سازمان شانگهای چطور؟! از این دست موضوعات عموما در میان همه دولت ها به وجود می آید و طرفداران هر کدام میخواهند سهم خود را از یک رویداد موفق، اثبات کنند. اما در این مواقع چگونه باید قضاوت کرد؟ آیا میتوان محاسباتی را مطرح کرد که به یک قضاوت عادلانه کمک کند؟
1️⃣ برخی پروژه های عظیم و دستاوردها، ایده اصلی و اجرایی آن مربوط به خود دولت ها است و طبیعی است که مصادره کامل آن از طرف دولتی دیگر همواره دور از واقعیت است. مثلا مسکن مهر ایده دولت نهم و دهم بود و دولت روحانی اگر مسکن مهر را قبول هم داشت نمی توانست موفقیت آن را به نام خود ثبت کند. بنابراین دولت روحانی اگر بخواهد درباره ابرپروژه مسکن مهر سخن بگوید، فقط میتواند بگوید چه تعداد از این مسکن ها را تکمیل کرده و تحویل مردم داده است.
2️⃣ برخی پروژه ها اساسا پروژه های کلان راهبردی حاکمیت است و دولت ها فقط مجری اجرای آن هستند. در اینباره فقط دولت ها باید اینگونه محل قضاوت قرار بگیرند که چقدر در جلو بردن و تکمیل آن موفق یا ناموفق بودند.
3️⃣ مساله بعدی در نظر گرفتن، شرایط (ظرفیت ها، محدودیت ها، موانع، فرصت ها، امکانات در اختیار)، رویکرد کلان دولت ها و میزان کارآمدی درباره هر ابر پروژه ای است که می خواهیم برای قضاوت کردن در نظر بگیرییم.
🔹حال با توجه به سه بند بالا، بحث وارادت واکسن و عضویت در سازمان شانگهای را راحت تر و دقیق تر می توان قضاوت کرد. برای جلوگیری از طولانی شدن بحث موضوع واکسن را صرفا با پارامتر «رویکرد کلان» در نظر بگیرید:
الف: رویکرد کلان حاکمیت درباره واکسن کرونا، ساخت و تولید واکسن بومی همزمان با وارادت واکسن خارجی مطمئن بود.
ب: رویکرد کلان دولت روحانی نوعی کم تمایلی و کم توجهی به ساخت واکسن داخلی و وارادت واکسن حتی با اولویت دادن به برخی کشورهای غربی و همچنین در برخی موارد سیاسی کردن واکسن و گروکشی آن برای پیش برد اهداف سیاست خارجه خود بود.
🔹مساله عضویت در سازمان شانگهای نیز با توجه به «رویکرد کلان» به صورت ذیل قابل دسته بندی است:
الف: رویکرد نظام، حرکت به سمت همکاری های راهبردی با شرق و ایجاد موازنه با غرب است.
ب: رویکرد دولت روحانی اصرار به ارتباط و تعامل با غرب و کم توجهی های گاه بی سابقه به شرق بود.
🔹طبیعی است که وارد کردن هر کدام از گزاره های بالا برای قضاوت کردن درباره وارادت واکسن کرونا و یا عضویت در سازمان شانگهای صورت مساله را با تغییرات جدی روبه رو خواهد کرد. به طور مثال اگر پارامتر رویکرد کلان را برای قضاوت در نظر بگیریم، صورت مساله درباره وارادت واکسن کرونا به کشور اینطور می شود: «اگر اصرار حاکمیت به ساخت واکسن نبود، تحریم واکسن به راحتی برداشته نمی شد و یا حداقل این رویکرد درست مشوقی شد که بحث از دست رفتن زمان بازار ایران مطرح و رقابت برای صادرات واکسن به ایران شکل بگیرد. معنای دیگر آن است که اگر تولید واکسن داخلی نبود معلوم نبود پیش خریدهای موفقی هم صورت می گرفت. از سوی دیگر دولت روحانی اگر ادامه پیدا می کرد، با توجه به رویکرد غرب گرایی و ضعف در دیپلماسی با شرق، آیا می توانست به سرعت رضایت مقامات کشوری همچون چین را برای واردات واکسن به این صورت شتابان فعلی کسب کند؟!»
🔹با بررسی رویکرد کلان، صورت مساله موضوع عضویت ایران در سازمان شانگهای این فقط نخواهد بود که دولت روحانی چقدر برای عضویت در سازمان شانگهای کمک کرده بلکه بحث اینگونه نیز می تواند مطرح شود که دولت تدبیر و امید با رویکرد غرب گرایانه چقدر در ادامه به تاخیر انداختن عضویت ایران در این پیمان شرقی نقش داشته است؟! فرض ادامه دولت روحانی و پس از عضویت در شانگهای نیز تازه موضوع این می شد که با توجه به رویکرد غرب گرایانه دولت روحانی، چقدر به نتایج عملی این عضویت رسمی و تمایل شرقی ها برای بالا بردن سطح همکاری ها می توان امید داشت؟
🔹نتیجه اینکه وقتی کمی از معیارهای کمی فاصله می گیریم و معیارها را کیفی تر و جامع تر بررسی می کنیم، نمره واقعی دولت روحانی در وارادت واکسن و یا عضویت در سازمان شانگهای مشخص می شود. به تعبیر دیگر در همین یک ماه و نیم دولت رئیسی با میعارهای کیفی در برخی موضوعات راهبردی جلوتر از هشت سال دولت روحانی بوده، و اگر همین مسیر ادامه پیدا کند دولت رئیسی خیلی زودتر از یک دوره چهار ساله از لحاظ کمی نیز از دولت هشت ساله روحانی عبور معناداری خواهد کرد.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
سلامی: ثابت کردیم از فراز مشکلات عبور میکنیم
فرمانده کل سپاه در مراسم رونمایی از تجهیزات راهبردی چک و خنثی سازی بمب:
🔹ما ثابت کردیم از فراز مشکلات و ارادههای دشمن و نقشههای شوم و خطرناک او عبور میکنیم و خود به نیازها پاسخ میدهیم.
🔹ما هرگاه به ایمان و ظرفیتهای درونی جامعه تکیه کنیم میتوانیم بر همه مشکلات غلبه کنیم.
🔹محصول این تفکر که ما میتوانیم امروز این شده است که ما توانستهایم.
🔹آرزوی ما این بوده است که عرصههای مدرن فناوری را فتح کنیم و فاصله بین نیاز و فناوری را کشف کنیم و این یک استراتژی مسلط ما است.
🔹ما کمتر در عرصه مهندسی و تخریب و انفجارات شاهد دستاوردی بودیم اما به ناگاه جرقه یک خودکفایی و میل به شکوه در این عرصه در ذهن دانشمندان زده شد.
🔹دشمن هرگز فناوریها جدید را در عرصههای جدید به کسی نمیدهد اما ما منتظر دشمن نمیمانیم.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ چرایی تلاش طالبان برای شناسایی بینالمللی
#تحلیل_کوتاه
🔹 ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان تأکید کرده است به زودی جامعه بینالمللی، حکومت طالبان را به رسمیت خواهد شناخت. سخن اینجاست که چرا این بار برخلاف حکومت پیشین، طالبان درصدد کسب شناسایی بینالمللی است؟
🔸 حکومت پیشین طالبان صرفاً از سوی پاکستان، عربستان و امارات به رسمیت شناخته شد. ولی امروز طالبان درصدد برآمده تا هم در عرصه منطقهای از سوی ایران، چین و روسیه و هم در سطح بینالمللی از جانب سازمان ملل و شورای امنیت به رسمیت شناخته شود. زیرا:
1️⃣ این بار برخلاف مرتبه پیشین، مخالفتهای داخلی محدود به یک مقاومت شکننده در پنجشیر است و عمده گروهها و طوایف به حکومت طالبان گردن نهادهاند. پس طالبان نیازی به تمرکز برای تسلط بر تمامی افغانستان ندارد و گروهی سلطه داخلی او را به چالش نمیکشد.
2️⃣ این بار با توجه به خروج مفتضحانه آمریکا و پایان دو دهه اشغالگری واشنگتن، طالبان اطمینان نسبی دارد که با حمله خارجی دیگری روبرو نخواهد شد. دیگر بازیگران بینالمللی با عبرت از شکست آمریکا، خیال تصرف نظامی افغانستان را از سر بیرون خواهند کرد.
3️⃣ کسب سلطه بر تمامی افغانستان و حکومت بر آن، نیازمندیهای اقتصادی فراوانی دارد که یکی از مقدمات آن رفع تحریمهای بینالمللی و همچنین تحریمهای صورتگرفته از سوی برخی کشورها است که علیه طالبان و رهبرانش اِعمال شده است.
4️⃣ بخشی از طالبان با گذشت زمان به این نکته واقف شده که تشکیل حکومت صرفاً با تکیه بر ابزارهای قهری ممکن نیست و اقتدار بر مبنای کسب حداقلی از مشروعیت در داخل، ضروری است. کسب شناسایی بینالمللی برای اقناع نخبگان و گروههای داخلی به تمکین از طالبان، به کار میآید.
✅ با این حال به نظر میرسد این گروه فعلاً تا کسب شناسایی بینالمللی راه طولانیتری در پیش دارد. جلب اطمینان همسایگان و قدرتهای بینالمللی بهویژه اعضای دائم شورای امنیت مبنی بر اینکه حکومت طالبان موجب صدور تروریسم به منطقه و جهان نخواهد شد، آسان نخواهد بود.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
🌏 یک_خبر_یک_تحلیل:
🌏 خبر:
🌏 سرلشکر باقری: عملیات نظامی علیه تروریستها در شمال عراق ادامه مییابد.
🕪 رئیس ستاد کل نیروهای مسلح درباره فعالیت گروههای تروریستی در شمال عراق گفت: نیروهای مسلح با مباشرت و مسئولیت سپاه پاسداران، بساط این گروههای تروریستی را از بین خواهند برد و عملیاتهایی که در دو هفته گذشته صورت گرفت، ادامه خواهد یافت.
🕪 درسالهای اخیر اقلیم شمال عراق متأسفانه با کمتوجهی و ضعفهایی که دولت عراق در کنترل مرزهایش داشته و به دلیل حضورنامشروع همراه با شیطنت آمریکاییها ، گروهکهای ضدانقلاب مسلح در اقلیم شمال عراق حضور فعالی پیدا کرده اند .
🕪 این گروهکها ی ضد انقلاب پس از سالهاشکستهایی که داشتند در یک سال اخیر با تحریک آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای مرتجع عربی سعی کردند عملیاتهای تروریستی را توسعه دهند؛ هرچند که تاکنون نتوانستهاند کار موفقی انجام دهند، اما در برخی از مناطق مرزی جمهوری اسلامی ناامنیها و نگرانیهایی را به وجود آوردند.
🕪 اینکه زندگی در سایه امنیت و آرامش حق ملت ایران و مردم مرزنشین سرزمین ما است، شکی در آن وجود ندارد. کشور عراق و اقلیم شمال عراق نباید اجازه دهند تا مزدوران آمریکا و رژیم صهیونیستی و گروههای ضدانقلاب مسلح در آن منطقه پادگان آموزشی، مقرهای رادیو و تلویزیونی و اردوگاه داشته باشند، کنگره برگزار کنند، آموزش نظامی بدهند، به مرزها و مناطق ما حمله کنند و افرادی را از ما ترور کنند؛ اینها برای جمهوری اسلامی ایران قابل پذیرش نیست.
🕪 نیروهای مسلح با مباشرت و مسئولیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بساط این گروههای تروریستی را از بین خواهند برد و عملیاتهایی که در دو هفته گذشته صورت گرفت، نشان از عزم جدی ایران در قلع و قمع گروهکهای ضدانقلاب است و این حق قانونی و منطقی ملت ایران است که از مرزهای امن و آرامی برخوردار باشند.
🌏 جمهوری اسلامی ایران به سران اقلیم شمال عراق و مسئولان دولت عراق توصیه میکند که بساط این گروههای تروریستی را جمع کنند و مانع فعالیت اینها شوند؛ در غیر این صورت ایران بلد است چگونه بساط این شیطنت هارا جمع کند. چنانچه از این به بعد حضور گروههای تروریستی در کنار مرزهای جمهوری اسلامی ایران ادامه یابد، قطعاً با فعالیتهای گسترده نظام اسلامی مواجه خواهد شد.
((ان تنصرالله ینصرکم ویثبت اقدامکم))
🕩 سیدجعفرموسوی همپا
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ منطقه در یک نگاه | 29 شهریور 1400
1️⃣ رسانههای منطقه از سفر «علی عبدالله ایوب» وزیر دفاع سوریه به اردن برای اولین بار از زمان شروع بحران سوریه خبر دادند.
2️⃣ وزرای خارجه رژیم صهیونیستی و سوئد طی یک تماس تلفنی بر سر آغاز دوباره روابط دیپلماتیک پس از هفت سال توافق کردند.
3️⃣ برخی رسانهها از حمله پهپادی آمریکا به یک خودرو حامل سه نفر از سران ارشد گروه تروریستی «حراس الدین» وابسته به القاعده در نزدیکی شهر «ادلب» سوریه خبر دادند.
4️⃣ وزیر امور خارجه عربستان، با بیان این که احیای القاعده و داعش در افغانستان، یک نگرانی واقعی است گفت ریاض با دولت موقت طالبان ارتباطی ندارد و برای به رسمیت شناختن آن منتظر خواهد ماند.
5️⃣ مرکز اسرای فلسطینی از آغاز اعتصاب غذای 100 اسیر فلسطینی در زندان عوفر در صورت تداوم سرکوب و آزار و اذیت اسرا از سوی اداره زندانهای اسرائیل خبر داد.
6️⃣ وزارت خارجه سوریه در بیانیهای تجاوزات نظامی ترکیه در شمال این کشور را محکوم کرد و از دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت این سازمان خواست تا موضع شفافی درباره این مسئله اتخاذ کنند.
7️⃣ به گزارش برخی رسانههای افغانستانی طالبان اعلام کرد که کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان منحل شده و دیگر مشروعیت ندارد.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ چشمانداز اروپایی برای سوریه پس از سقوط کابل
#گزارش_کوتاه
🔹 «شورای آتلانتیک» در گزارشی ضمن توجه به سرنوشت تحولات افغانستان، به بررسی وضعیت فعلی سوریه پرداخته و پیشنهادهایی برای اروپاییها در جهت حلوفصل بحران این کشور ارائه داده است که بخشهایی از آن میآید.
🔸 پس از عقبنشینی از افغانستان، این نگرانی برای اروپاییها وجود دارد که سیاست آمریکا برای «پایان دادن به جنگهای ابدی» در مورد نیروهای آمریکایی که هنوز در شمال شرق سوریه فعالیت میکنند، اعمال شود. اکنون آمریکا به اروپا و نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) اطمینان میدهد که از سوریه خارج نمیشود. برخلاف مشارکت گسترده آمریکا در افغانستان، عملیات در سوریه در مقیاس کوچک (تقریباً نهصد سرباز) ادامه دارد. میتوان این تضمینها را جدی گرفت زیرا کاملاً محتمل است که واشنگتن حضور ایران را انگیزهای برای عدم ترک مواضع در سوریه بداند.
🔸با این وجود، تحولات میدانی به نفع تداوم حضور آمریکا یا متحدان آن نیست. کردهای سوریه زیر فشار ترکیه و اسد هستند. روسیه و سوریه کنترل درعا را به دست گرفتهاند و از قطعنامه 2585 برای گسترش کنترل خود بر خاک سوریه استفاده میکنند. در واشنگتن وسوسه زیادی برای رهایی از مشکل سوریه با دستیابی به توافقی با روسها که ابقای اسد در قدرت را مشروعیت میبخشد، وجود دارد. با توجه به این موارد، اروپاییها باید مجدداً فعالانه در مسئله سوریه مشارکت کنند:
1️⃣ واضح است که روند کمیته تدوین قانون اساسی به جایی نمیرسد. پترسن، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در جستجوی رویکردی جایگزین، تاکتیک مشهور «بیشتر برای بیشتر» را اتخاذ کرده که از دمشق در قبال بهرهمندی از امتیازات غربیها در زمینه مسائل بشردوستانه استفاده کند.
2️⃣ اقدام اروپاییها باید شامل پیشنهادشان برای ارزیابی مجدد تقسیم کار با آمریکا در سوریه باشد که میتواند شامل حفظ حضور نظامی آمریکا در قبال مشارکت اروپا در بهبود ثبات منطقه باشد.
🔸 تصمیمگیرندگان باید بدانند که اگر اسد پیروز نهایی باشد، عادت خود را برای بیثباتسازی منطقه از سر میگیرد. جایی که تروریسم زمینههای مناسبی برای خیزش پیدا میکند. حداقل یک عامل مشترک بین سوریه و افغانستان وجود دارد: همانطور که طالبان پس از به قدرت رسیدن تغییر نکرده است، اسد نیز پس از تثبیت قدرت تغییر نخواهد کرد.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
🔻هدف از انتشار جزییات ترور شهید فخریزاده چیست؟ - قسمت اول
🔹مراکز امنیتی رژیم صهیونیستی از آنکه بهزودی عراق و اردن نیز به سرنوشت افغانستان مبتلا شوند سخت نگران هستند. افتادن سایه ترس بر سر مقامات رژیم صهیونیستی باعث شد تا آنها با توسل به یک گزارش سفارشی در روزنامه نیویورکتایمز بخشهایی از صحنه ترور شهید فخری زاده را بازگو کنند.
🔹نکته قابلتوجه آنکه در گزارش آمریکاییها از ماجرای ترور هیچ نکته جدیدی ارائه نشده است. به نظر میرسد مقامات امنیتی دولت تروریست اسرائیل با انتشار جزییات دقیقتر و نیز بر عهده گرفتن مسئولیت آن اهداف دیگری را در سر دارند.
🔹روزنامه اسرائیلی «مکور ریشون» اخیراً در گزارشی از وضعیت امنیتی رژیم اشغالگر قدس مینویسد: بهزودی صحنه منطقه دچار تحولات بزرگی میشود، از امروز اسرائیل تنها باید به خودش تکیه کرده و از همپیمانان در صلح ابراهیم بهدرستی بهره ببرد.
🔹وضعیت میدانی نشان میدهد که خط افتراق روشنی میان منافع آمریکاییها و رژیم صهیونیستی ایجادشده است؛ دورانی که نتانیاهو لیست ترور برای آمریکاییها فرستاده و ترامپ آن را به مرحله عملیاتی درآورد به پایان رسیده است. بنابراین انتشار روایت از صحنه ترور شهید فخری زاده برای آمریکاییها و اسرائیل معنایی مجزا از یکدیگر دارد.
🔻منافع واشنگتن از بازخوانی ترور در آبسرد
🔹مقامات غربی به دنبال یکراه حل اجماعی برای بازگشت ایران به میز مذاکرات هستند. بریتانیا، فرانسه و آلمان پس از پایان نشست شورای حکام در بیانیه مشترکی با ابراز «نگرانی عمیق» از «نقض پیاپی تعهدات هستهای ایران»، از تهران خواستند تا از «فرصت دیپلماتیک» ایجادشده در پی توافق خود با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی استفاده کند.
🔹آمریکاییها تمایل دارند از فرصت حضور وزیر امور خارجه کشورمان در نیویورک استفاده کرده و مقدمات بازگشت دست جمعی همه طرفها به میز مذاکرات را فراهم آورند. البته امیر عبداللهیان آب پاکی را روی دست آمریکاییها ریخته و اعلام کرده است که هیچ مذاکره مستقیمی میان تهران و واشنگتن در حاشیه سفرش به آمریکا صورت نخواهد گرفت.
🔹تغییر روش ایران در برخورد با زورگویی غربیها باعث شد تا هفته قبل راب مالی مذاکرهکننده ارشد آمریکایی اعلام کند که تا ابد فرصت مذاکره وجود ندارد؛ در آن زمان واشنگتن پست در گزارشی نوشت: «معنای سخنان مالی مشخص نیست فرض کنید همین فردا صبح فرصت مذاکره به پایان برسد؛ بعدازآن چه؟ بایدن چه استراتژی در برابر تهران پیش رو خواهد داشت؟»
🔹به نظر میرسد انتشار گزارش ترور و شهادت دکتر فخری زاده در نیویورکتایمز پاسخی برای سؤالات روزنامه آمریکایی باشد. برخی منابع دیپلماتیک در کشورمان اعتقاد دارند که آمریکاییها بهزودی به تنظیمات کارخانه بازگشته و ماشین ترور چون دوره اوباما آغاز به کار میکند!
🔻ترور میکنیم تا توافق کنید!
🔹برخی آگاهان امنیتی منطقه اعتقاد دارند که آمریکاییها با اشاره آشکار به ماجرای ترور شهید فخری زاده آخرین تلاش خود را برای بازگشت ایران به میز وین انجام داده است. این حربه منافقانه با تغییرات در وزارت امور خارجه و تیم مذاکرهکننده بیاثر شده است. آمریکاییها در ارزیابی نهایی خود دریافتهاند که اگر سطح فشار از وضعیت کنونی بالاتر برود؛ ایران تمامی وظایف پادمانی را کنار گذاشته و از NPT خارج میشود.
✳️ادامه دارد....
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
✍هدف از انتشار جزییات ترور شهید فخریزاده چیست؟ - قسمت دوم
🔻هدف اسرائیل از انتشار این خبر
🔸وضعیت در مناطق اشغالی از کنترل دولت خارجشده است، بیماری کرونا امان مسئولان این پادگان تروریستی را بریده و سطح انتقادات از نفتالی بنت در بالاترین سطح خود قرار دارد، رژیم صهیونیستی با فشار مقاومت به عقب راندهشده و آنها هر شب کابوس موشکباران میبینند.
🔸در چنین وضعیتی اسرائیل تنهاتر از گذشته و بدون آمریکاییها باید امنیت خودش را حفظ کند. انتشار گزارش سفارشی اخیر توسط موساد بیشتر شبیه یک آگهی تبلیغاتی برای یک کمپانی ورشکسته به منظور پیدا کردن مشتری برای چند کالای بنجل است.
🔸مقامات امنیتی اسرائیل تلاش می کنند تا این پیام منتشر شود که بعد از خروج آمریکاییها از منطقه همچنان ماشین جنگی سر پا مانده و آنها از امروز به بعد برای اشاعه تروریسم و انتشار جزییات آن محدودیتی قائل نیستند. رژیم صهیونیستی چون یک گراز وحشی قبل از شکار با گرد و خاک به پا کردن برای همه خط و نشان می کشد.
🔻طراحی دشمن
🔸فشار دشمن برای نرمال کردن ایران و تسلیم در برابر زیادهخواهی غرب در دو فاز پیش میرود. فاز اول این برنامه ادراکی و روانی با توسل به انتشار گزارشهایی اغلب غلو شده است، فاز دوم آن محدود ضرباتی است که آمریکاییها با توسل به برخی عناصر خودفروخته، مزدور و نیز جوخه ترور رژیم صهیونیستی به مقاومت مردمی در منطقه زده است، پیام هر دو فاز عملیات آن است که میتوانیم آتش جنگ را تا داخل ایران بکشانیم. در هر دو صحنه طراحیشده دشمن در سالهای اخیر شکستهای سنگینی خورده و به عقب راندهشده است.
🔸البته انتشار گزارشی تکراری از یک جنایت ناگوار در شمال تهران با قصد فشار به ایران برای ما درسهایی نیز در خود دارد.
🔸 اقدامات امنیت بخش مردان میدان منجر به افزایش قدرت نرم و سخت ایران شد و بازیگری جمهوری اسلامی در مناسبات منطقهای و جهانی را تقویت کرد.
🔸در طرف دیگر دیپلماسی تعامل، سهل اندیشی و اشتباه محاسباتی، گرفتار آمدن در فریب استراتژیک آمریکا و اسرائیل را فراهم ساخت.
🔸 از میدان تا دیپلماسی، در دهه نود شاهد دو نگرش و دوجهان بینی متفاوت بودیم. نگرش انقلابی و جهانبینی توحیدی در برابر نگرش غیرانقلابی و جهانبینی نئولیبرال، اکنون این اختلاف سطح از میان برداشتهشده است.
🔸مقامات امنیتی در کاخ سفید پس از فرار مفتضحانه از افغانستان بهخوبی میدانند که خانه عنکبوت سستتر از همیشه در آستانه فروپاشی است، محاسبات دشمن پس از شهادت شهید سلیمانی با درخشش مردم در خیابانهای بغداد، دمشق؛ نجف؛ بیروت، صنعا و تهران به همریخت.
🔸آنها بهخوبی میدانند که یک ضربه به مقاومت تبدیل به «ابر رویدادی» دشوار علیه آنها خواهد شد. این واقعه بسیار عظیم، همزمان تحولی شگرف و رستاخیزی غیرقابلتصور در تمامی روندهای محیط داخلی، منطقهای و فرا منطقهای ایجاد خواهد کرد.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️آیا منطقهگرایی در غرب آسیا فزاینده است؟
#تحلیل_کوتاه
🔹در سالهای اخیر، یکی از روندهای کلانی که در غرب آسیا فزاینده به نظر میرسد، کاهش مداخله آمریکا در تحولات منطقهای است. اگرچه این روند را نباید خروج یا انزوا تلقی کرد، اما به نظر میرسد وابسته به آن، برخی روندهای خرد پیش میرود که از جمله آنها «منطقهگرایی» است.
🔸منطقهگرایی که در اینجا مورد نظر است، نه ذیل همگرایی منطقهای مانند آنچه در اروپا محقق شد، بلکه منظور گسترش سازوکارهای منطقهای، تلاش درونمنطقهای برای حل بحرانها و شکلگیری ائتلافهای منطقهای است. در این چارچوب به نظر میرسد نشانههایی برای توسعه این روند در غرب آسیا وجود دارد.
🔸پروژه شام جدید با همکاری عراق، مصر و اردن را میتوان ازجمله نمونههای گسترش روندهای درونمنطقهای دانست. فارغ از زمینهها و محرکهای احتمالی فرامنطقهای این روند، به نظر میرسد چارچوب ایجادشده میان سه کشور برای توسعه روابط اقتصادی و سیاسی میتواند منجر به بازیابی نقش بازیگران منطقهای حاضر در آن شود. احیای خط لوله گاز عربی نیز ازجمله روندهایی است که ابعاد اقتصادی بیشتری دارد.
🔸اجلاس بغداد که با حضور سران و مقامات کشورهای منطقه برگزار شد، مصداق دیگری از یک روند منطقهای بود. اگرچه اهداف هرکدام از بازیگران برای شکلدهی به یا مشارکت در نشست بغداد متفاوت به نظر میرسد، اما میتوان آن را نشانی از رشد سازوکارهای منطقهای دانست. البته ابتکارهایی مانند روند آستانه برای حل و فصل بحران سوریه اگرچه با حضور یک بازیگر فرامنطقهای (روسیه) پیش از این نیز وجود داشت.
✅ در مجموع به نظر میرسد فصل مشترک تمایل بازیگران فرامنطقهای (آمریکا/روسیه/چین) فعلا حمایت از روندهای منطقهای در غرب آسیاست؛ اما از یک نکته نباید به سادگی گذشت: تنش و شکافهای متعدد و متراکم در این منطقه میتواند چون عاملی شگفتیساز، مسیر تحولات را تغییر دهد.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رونمایی از لشکر رباتیک ایرانی
🔹با تکیه بر توان متخصصان داخلی، یک لشکر رباتیک خط شکن عملیاتی به لشکر نیروهای سپاه اضافه شد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘
🎥 #کلیپ_موشن|
🍃🌹🍃
🌺 به مناسبت هفته دفاع مقدس
#قائمون
#روشنگری
#ثامن
#دفاع_مقدس
🆔:@sgm_Ghaemon
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔rubika.ir/meyar_pb
🍀
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴دکتر ابومحمد عسگرخانی، استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران پس از ابتلا به کرونا و بستری در بیمارستان، ساعاتی قبل بر اثر شدت گرفتن این بیماری دار فانی را وداع گفت
یادی کنیم از انتقادهای استاد از برجام.
عسگرخانی:باید علف می خوردیم اما برجام را امضا نمی کردیم
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon