📳 آیا دریاچه ارومیه به عمد خشک شده است تا چین لیتیوم استخراج کند؟
✅ واقعیت ادعاهای فوق👇
❌ ادعا اول: دریاچه ارومیه بزرگترین منبع لیتیوم جهان!
✅ واقعیت: بزرگترین منبع کشف شده لیتیمِ کشور در همدان است نه دریاچه ارومیه
البته لیتیوم اکتشافی در همدان هم در مقایسه با کشورهای دارای لیتیوم بسیار ناچیز است. دهها هزار برابر کوچکتر از ذخایر شیلی.
❌ ادعای دوم: پل میانگذر توسط چین احداث شده!
✅ واقعیت: این پل در مناقصهای که در سال 1381 انجام شد به شرکت ایرانی صدرا واگذار شد و این شرکت این پروژه را با همکاری شرکت یاکوبسن نروژ انجام داد.
طرح این میانگذر در سال 1328 مطرح و سال 1358 مرحله خاکریزی شروع شد ( 13 کیلومتر). ساخت پل هم در دهه 80 شروع و در سال 1393 افتتاح شد.
👈اما خودروهای الکتریکی از تنها دو دهه است که به مرحله تولید رسیدهاند و تنها چند سال است که لیتیوم جهش قیمتی پیدا کرده
❌ ادعای سوم: پل میانگذر عامل خشک شدن عمدی دریاچه ارومیه بوده!
✅ واقعیت: همانطور که در ویدیو ادعا شده این پل در حدود سال 90 به افتتاح کامل رسید اما نمودار تغییرات مساحت دریاچه ارومیه، سطح آب را از سال 1355 تا سال 1377 در یک بازه ثابت نشان میدهد و روند کاهشی و خشک شدن دریاچه از 1377 آغاز شده.
❌ این ویدیو پر از اطلاعات غلط دیگری هم هست مثل سنگین بودن فلز لیتیم و رادیو اکتیو بودن، آن که هر کس تنها جدول تناوبی دبیرستان را یادش باشد میداند سبکترین فلز این جدول لیتیم است
#قائمون
🆔@Ghaemon
♦️روابط چین و روسیه در سال 2024
👈قسمت اول:
🔹 روابط روسیه و چین و چشم انداز آن در سال ۲۰۲۴ ، موضوع گزارشی است که اندیشکده شورای امور بین الملل روسیه اخیرا به آن پرداخته و امیدوار است این روابط در سال جدید میلادی از سطح بهتری نسبت به سال گذشته برخوردار شود.
🔹نویسنده معتقد است نظام بینالمللی بی ثبات در سال ۲۰۲۳، انگیزه بیشتری به مسکو و پکن در جهت تقویت روابط خود در زمینههای مختلف از جمله همکاری اقتصادی، همبستگی در رایگیری شورای امنیت سازمان ملل و هماهنگی در مورد بحرانهای منطقهای داد و بدیهی است که این روند در سال جاری نیز ادامه پیدا کند.
🔹وی اضافه می کند که سال جاری میلادی کمتر از ۱۲ ماه گذشته چالشبرانگیز نخواهد بود. بیشتر درگیریهای جاری در اروپا، غرب آسیا، آفریقا و سایر نقاط جهان احتمالاً ادامه خواهند داشت. وضعیت اقتصاد جهانی در آینده نزدیک تا حدود زیادی نامشخص است. در کنار این موارد افزایش تغییرات آب و هوایی، بلایای طبیعی، انتخابات آتی در ایالات متحده، بریتانیا، پارلمان اروپا، هند، اندونزی، جزیره تایوان و بسیاری از نقاط دیگر موضوعاتی هستند که بر روابط روسیه و چین در سال ۲۰۲۴ تاثیر گذار خواهند بود.
🔹با این حال، سؤال مهم این است که آیا در سال ۲۰۲۴، تعاملات و همکاری های دوجانبه اغلب در قالبهای موجود و اولویتهای اساسی سالهای اخیر پیش خواهد رفت و یا تبدیل به دروازهای برای برخی الگوهای جدید، نو آورانه و کارآمدتر خواهد شد؟
🔹به همین ترتیب، تعامل چین و روسیه در نهادها و گردهمایی های بین المللی چندجانبه، مانند شورای امنیت سازمان ملل،گروه G20، بریکس، سازمان همکاری شانگهای، APEC و غیره، باید فراتر از پاسخ های هماهنگ به حرکات دشمنان ژئوپلیتیکی مسکو و پکن یا واکنش های موازی به بحران های در حال ظهور باشد. این تعامل نباید محدود به این اصل باشد که «تو پشت من را بخراش و من پشتت را میخراشم»، بلکه باید متضمن دیدگاه مشترکی از نظم جهانی مطلوب باشد.
#قائمون
🆔@Ghaemon
♦️روابط چین و روسیه در سال 2024
👈قسمت دوم:
🔹 در این گزارش آمده است که سال ۲۰۲۳ سال بسیار موفقی برای تجارت بین دو کشور بوده است و یکی از دستاوردهای مهم این همکاری اقتصادی این است که در حال حاضر حدود ۷۰ درصد از این تجارت با ارزهای ملی صورت می گیرد و این در حالی است که تا ۲ سال پیش این میزان حدود ۲۵ درصد بوده است.
🔹 با این حال نویسنده معتقد است که این اعداد ممکن است گمراه کننده باشند. به این علت که عملکرد مالی کلی تجارت دوجانبه تا حد زیادی به نوسانات قیمت های جهانی نفت، گاز، زغال سنگ، چوب و سایر کالاها بستگی دارد که اکنون ۷۰ درصد از صادرات روسیه به چین را تشکیل می دهد. اگرچه، بیشتر صادرات چین به روسیه به جای دلار به یوآن است اما تغییرات احتمالی در نرخ مبادله دلار-روبل ممکن است تأثیر قابل توجهی بر ظرفیت جذب بازارهای روسیه داشته باشد.
🔹شایان توجه است که همکاری در زمینه اقتصادی نه تنها به معنای تنوع بخشیدن به تجارت دوجانبه بلکه به معنای تمجید از این تجارت با راه اندازی زنجیره های تولید مشترک متعدد و متنوع است. این بدان معناست که سرمایه گذاری های مستقیم خارجی که اکنون بخش بسیار کمی از همکاری های دوجانبه را تشکیل می دهد، باید از اولویت بالاتری نسبت به تجارت سنتی برخوردار باشد.
🔹نویسنده اذعان دارد که هر دو کشور طرفدار ایجاد تغییر در نظام بینالملل هستند، با این تفاوت که روسیه رویکردی «انقلابی» برای این تغییر اتخاذ کرده است اما چین تمایل به حرکت به سمت یک گذار تکاملیتر دارد و اکنون زمان آن فرار رسیده است که دو کشور از موقعیت های پیش رو به سمت همکاری های خاص و کاربردی تر حرکت کنند.
#قائمون
🆔@Ghaemon