🌀 سؤالی که اگر به جوابش برسیم، خیلی از مشکلاتمان حل میشود:
🌀 چرا خدا ما را در این زندگی توأم با سختی و مشکلات آفرید؟
🌀 اثر پاسخ به این سؤال، اساسیتر از اصول عقاید است
➖راهبرد اصلی برای متقاعدشدن به دینداری «نگاه به فلسفه حیات» است
➖آرامش عمیق با فهم فلسفه حیات بهدست می آید
➖ تمام این مشکلات میتوانست نباشد؛ طراح همۀ بازیهای زندگی ما خداست
➖اینهمه مشغولیت به بازیهای کامپیوتری ریشه در فطرت انسان دارد
یکی از چالشهای مهم ما «روش متقاعدکردن خودمان و دیگران به دینداری» است. یک راه خیلی اصلی که کمتر کسی میرود این است که به فلسفۀ حیات دنیا فکر کنیم؛ یعنی به وضعیتی که در آن هستیم فکر کنیم.
از نظر روانشناسها این سؤال برای همه در حدود ۱۴ سالگی پیش میآید که «خدا چرا ما را آفرید و چرا در این وضعیت قرار داد؟» خیلی از جوانها درگیر این سؤال هستند. خیلیها به درستی جوابش را پیدا نمیکنند، یا برای خودشان ماستمالی میکنند یا زود قانع میشوند یا از آن غفلت میکنند؛ اما بعضیها حسابی این را برای خودشان حل میکنند.
حلّ این سؤال هم لحظهای نیست؛ طول میکشد. اگر ما درست به خودمان جواب بدهیم، شاید اساسیتر از اصول عقاید روی ما اثر بگذارد و خیلی از مشکلاتمان حل بشود.
فکر کنید به اینکه تمام این مشکلات میتوانست نباشد. طراح همه بازیهایی که سرِ ما درآمده خودِ خداست؛ خدا میتوانست یک کاری کند که ما به غذا، خواب، ازدواج و شغل نیاز نداشته باشیم اما اینها را گذاشت و بعد در اینها مشکلاتی قرار داد و ما را محتاج رفع مشکلات کرد.
نگویید که اینها طبیعی است! نه؛ اینها نقشه است، از این دنیا بزرگتر بشوید و از بالا نگاه کنید. خواستههای اصلی ما انسانها غیر از این وضعیتی است که در آن هستیم. میدانید همۀ اینها میتوانست نباشد؟ توضیحات خدا دربارۀ بهشت و نعماتش میخواهد بگوید که این وضعتان را طبیعی ندانید، کمااینکه فرمودهاند: دنیا زندان مؤمن است.
برخی میگویند «چرا با این حرف، آرامش ما را خراب میکنی؟! ما این مشکلات را پذیرفته بودیم و آرامتر بودیم!» خُب آرامش بیخودی را برای چه میخواهی؟ برّهها هم آرامند! آرامش از روی عدم فهم را بههم بزن، به یک آرامش عمیقتری میرسی.
چرا اینهمه مشغول بازیهای کامپیوتری هستند؟ بازیها درواقع تولیدشدۀ فطرت انسانند؛ مثل زندگی، نه اینکه جدای از زندگی باشند.
یک کودک، پدر و مادرش را قدرت مطلق حساب میکند اما کمکم متوجه میشود آنها قدرت مطلق نیستند، اصلِ آموزش دین از هفتسالگی است چون از حدود این سن، بچه دنبال جایگزین برای قدرت مطلق میگردد.
اگر آن قدرت مطلق را پیدا کرد-و فهمید که او خداست- آرامش پیدا میکند. و بعد با نماز سعی میکند آن قدرت را درک کند، در مقابلش کُرنش کند و حقیقتش را باور کند. آنهایی که قدرت خدا را نمیپذیرند، حیران میشوند؛ هر لحظه به کسی رو میکنند، یا اینکه خیالپردازانه خودشان میخواهند قدرتمند بشوند اما بالاخره دچار آسیب میشوند.
این بازی را از بیرون ببینید. ما برای چه هدفی در بازی زندگی آمدهایم؟ برای اینکه امتحان خودمان را خوب پس بدهیم و درجات آخرت و قرب خودمان را تعیین کنیم؛ و خدا هوشمندانه هر اتفاقی برای ما میافتد میبیند و مدام سرگرم ماست. باور کنید همۀ دنیا و زندگی، بازی است!
قسمتهایی از رشد هر کسی خوب یا بد، باید در رنج باشد. تو فقط کمی در انتخاب نوع رنجت تعیینکننده هستی ولی اصلِ رنجت را نمیتوانی برطرف کنی. فهم اینها که دین نمیخواهد؛ به تجربه، عقل و دیدن ماهیت زندگی نیاز دارد.
وقتی صدام به ایران حمله کرد، این هم درواقع طراحی خداوند بود. حضرت امام آخر جنگ فرمود: «این از الطاف خفیّۀ الهی بود» هرکسی این مسائل را درست ببیند، واقعاً مؤمن میشود.
خداوند در قرآن میفرماید: دشمنان را من قرار دادم که شما از بین ببری و الا کاری نداشت که خودم از بین ببرم (وَ لَوْ يَشَاءُ اللَّهُ لاَنتَصَرَ مِنهُْمْ وَ لَکِن لِّيَبْلُوَاْ بَعْضَكُم بِبَعْض) میخواهم شما این دشمن را از بین ببری. نظرت چیست؟
مشکل ما این نیست که دین را نمیپذیریم، مشکل اصلی این است که زندگی و بازی در آن را نمیپذیریم. روزی باید عاقل بشویم و بفهمیم بهترین اتفاقی که برای موجودی در عالم میتوانست بیفتد، برای انسان با این ویژگیها افتاده، که در این دنیا بیاید.
خدا بیشترین رنج را برای اولیاء خودش طراحی کرده است. اولیا خدا بیشترین سختی را کشیدند تا به ما بگویند «ببینید ما چهجوری سختیها را میپذیریم!» حتی گاهی از اوقات برای رفع این رنج هم دعا نمیکنند؛ نه اینکه اهل دعا نباشند اما نقشه را پیاده میکنند و نقش خودشان را ایفا میکنند.
👤 علیرضا پناهیان
🚩حوزه دارالحکمه - ۱۴۰۰.۱۲.۰۸
@Panahian_text
4_5970077126387304552.mp3
5.66M
#تلنگری
ـ ویژگیهایی که حضرت علیاکبر علیهالسلام را از دیگران ممتاز میکرد چه بود؟
ـ راه میانبری که بتوان به چنین کسی نزدیک و شبیه شد؛ چیست؟
💫ویژه میلاد حضرت #علی_اکبر علیه السلام
#من_و_خانواده_آسمانی
@Ostad_Shojae
امام حسین فرمودند :علی اکبر علیه السلام شبیه ترین مردم در خلق و خوی و کلام به رسول خدا بود و ما هرگاه مشتاق دیدار رسول خدا می شدیم به چهره علی اکبر نگاه می کردیم.
حضرت علی اکبر از خاندان والا بدنیا آمد عضوی پاک و طاهر از حزب خدا و نیروی الهی در زمین بودند و از صفات نیکوی خاندان و اجدادش بهره ای کامل داشت چنانچه شاعر در دو بیت زیر وصف می نماید:
فی بأس حمزة فی شجاعة حیدر
بإبا الحسین و فی مهابة آحمد
و تراه فی خلق و طیب خلائق
@yazahrayamahdi313
#حضرت_علی_اکبر_علیه_السلام
🔶 یا ماحِی السَیّئات [ای محوکنندۀ گناهان]!
🔹خداوند متعال یکبار گناه را میپوشاند ولی یکبار گناه را محو میکند. [«پوشاندن» غیر از «محو کردن» است] ما نیز باید مثل خدا باشیم.
🔹اگر رفیقت سال گذشته نسبت به شما خطایی کرده است آن را از ذهن محو کن. نه اینکه فقط از خطای او «گذشت» کنی؛ بلکه خطای او را «محو» کن!
🔹یعنی وقتی به او سلام میکنی گویا با کسی سلام میکنی که اصلاً کاری نکرده است؛ اولیای الهی اینگونه بودهاند!
🔹این روش خیلی در سرعت سیرِ انسان و عبور از کریوه و گردنههای نفْس تأثیر دارد و مثل برق انسان را سیر میدهد.
🎙 حضرت آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدّساللهسرّه
🔈 #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی 1438ه.ق جلسه 15؛ منقّح.
#بخشش #گذشت #ستارالعیوب #گناه #توبه #تصحیح_خیال #محو_کردن_گناه #مراقبه #سلوک_عقلانی #سرعت_سلوک #اولیای_الهی #تهذیب_نفس
@yazahrayamahdi313
🌤ألـلَّـهُـمَــ عَـجِّـلْ لِـوَلـیِـکْ ألْـفَـرَج🌤
. ..:
🌷گفتیم: کی میای؟
گفت: ان شاالله برای سالگرد محمد حسن!
گفتم: چقدر دیر, هنوز که چهارماه مانده!
گفت: مادر, تو چهارتا پسر داری, دو تاش را بده در راه خدا, محمد جواد و محمد حسین هم باشه برای خودت!
گفتم: پاشو پسر, از این حرف ها نزن, ان شاالله که سالم بر می گردی.
خداحافظی کرد و رفت... سالگرد برادرش خبرشهادتش آمد ..
🌷در محاصره بودیم. محسن اب و اذوقه اش را بین بچه ها تقسیم کرد. اخرین جمله های محسن قبل از شهادت این فراز از دعای شعبانیه بود که بلند می خواند و به سمت دشمن می رفت:الهی هب لی کمال الانقطاع الیک...(خدایا بریدن کاملی از خلق به سوی خود به من عنایت کن تا باشد که دیده های دلمان به نور لقا الهی روشن شود!)
پیکرش سه روز زیر افتاب افتاده بود...
📚 منبع:اشک های پراکنده(زندگی نامه شهیدان روزی طلب
🌱🌹🌱
#شهید محمد محسن روزیطلب
شهادت:۱۳۶۲/۱۲/۲۲-عملیات خیبر
🌱🌷🌱
@yazahrayamahdi313
#نشردهیـد یادشهدازنده شـود اجرشهادت ببرید
*بسم الله الرحمن الرحیم*
*🌹نمازِ شبِ یازدهمِ ماهِ شعبان🌹*
به نقل از پيامبر اكرم-صلّى اللّه عليه و سلم آمده است:
هركس در شبِ يازدهمِ شعبان 8 ركعت نماز بخواند و در هر ركعت «فاتحة الكتاب» 1 بار و سورهى «قُلْ يا أَيُّهَا اَلْكافِرُونَ» را 10 بار بخواند،
*🌺سوگند به خدايىِ كه به حق مرا به پيامبرى برانگيخت، جز مؤمنانى كه ايمانشان كامل است اين نماز را نمىخوانند و نيز خداوند در برابر هر ركعت يك بوستان از بوستانهاىِ بهشت را به او عطا مىكند.🌺*
*نشرِ پیام صدقه جاریه🌹*
*اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ*
*🤲🌷الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَ فَرَجَنا بِهِم وَ احْشُرْنٰا مَعَهُمْ وَ الْعَنْ اعداءَهُم اَجمَعِین🤲🌷*
*التماسِ دعایِ فرج🌹*
@yazahrayamahdi313
5.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اللهم عجل لولیک
#ظهور_نزدیک_است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*👈این سگ های وهابی جز با ظهور صاحبمون تأدیب نخواهند شد.......*
*❌ وقتش نشده به خودمون بیاییم😔*
*به والله قسم از کم کاریِ ماهاست که نمیتونیم فرج اماممون رو بگیریم و این اتفاقات و حوادث بشدت ناراحت کننده و سنگین پیش میاد..*
*🔴حضور در استغاثه ها کمترین کاریه که میتونیم برا فرج انجام بدیم.*
*👈غیرتی باشیم و استغاثه نیمه شعبان رو در هرشهری هستیم با حالت اضطرار برگزار کنیم.*
*شده با دو نفر........*
*الا لعنة الله علی القوم الظالمین*
*اللهم عجل لولیک الفرج بحق زینب الکبری سلام الله علیها*
@yazahrayamahdi313
. ..:
🔰 شهید #حاج_قاسم سلیمانی:
نباید تردید کنیم که شهدا مثل اولیای الهی دارای اعجازند. اینکه به قبور آنها توسل میکنیم و استمداد میطلبیم برای این است که آنها مثل قطرهای به دریا وصل و جزئی از ائمه(ع) شدهاند.
#سالروز_بزرگداشت_شهدا
🍃🌷🍃🌷🍃
@yazahrayamahdi313
یا زهرا:
رسول اللّه صلى الله عليه و آله :
حَقّاً لَم يَكُن لُقمانُ نَبِيّاً ، ولكِن كانَ عَبداً صَمصامَةً ، كَثيرَ التَّفَكُّرِ ، حَسَنَ الظَّنِ ، أحَبَّ اللّه َ فَأَحَبَّهُ ، وضَمِنَ عَلَيهِ بِالحِكمَةِ ، كانَ نائِماً نِصفَ النَّهارِ إذ جاءَهُ نِداءٌ : يا لُقمانُ ، هَل لَكَ أن يَجعَلَكَ اللّه ُ خَليفَةً فِي الأَرضِ تَحكُمُ بَينَ النّاسِ بِالحَقِّ؟ فَانتَبَهَ فَأَجابَ الصَّوتَ ، فَقالَ : إن يُجبِرني رَبّي قَبِلتُ ، فَإِنّي أعلَمُ إن فَعَلَ ذلِكَ بي أعانَني وعَلَّمَني وعَصَمَني ، وإن خَيَّرَني رَبّي قَبِلتُ العافِيَةَ ولمَ أقبَلِ البَلاءَ . فَقالَتِ المَلائِكَةُ بِصَوتٍ لا يَراهُم : لِمَ يا لُقمانُ؟ قالَ : لِأَنَّ الحاكِمَ بِأَشَدِّ المَنازِلِ وأكدَرِها يَغشاهُ الظُّلمُ مِن كُلِّ مَكانٍ يَنجو ويُعانُ وبِالحَرِيِّ أن يَنجُوَ ، وإن أخطَأَ أخطَأَ طَريقَ الجَنَّةِ ، ومَن يَكُن فِي الدُّنيا ذَليلاً خَيرٌ مِن أن يَكونَ شَريفاً ، ومَن يَختَرِ الدُّنيا عَلَى الآخِرَةِ تَفتِنهُ الدُّنيا ولا يُصيبُ مُلكَ الآخِرَةِ . فَعَجِبَتِ المَلائِكَةُ مِن حُسنِ مَنطِقِهِ ، فَنامَ نَومَةً فَغُطَّ بِالحِكمَةِ غَطّا فَانتَبَهَ فَتَكَلَّمَ بِها ، ثُمَّ نودِيَ داوُدُ بَعدَهُ فَقَبِلَها ولَم يَشتَرِط شَرطَ لُقمانَ . . . وكانَ لُقمان يُؤازِرُهُ بِحِكمَتِهِ وعِلمِهِ ، فَقالَ لَهُ داودُ : طوبى لَكَ يا لُقمانُ ، اُوتيتَ الحِكمَةَ وصُرِفَت عَنكَ البَلِيَّةُ ، واُوتِيَ داوُدُ الخِلافَةَ وَابتُلِيَ بِالرَّزِيَّةِ أوِ الفِتنَةِ .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :
در حقيقت ، لقمان ، پيامبر نبود ؛ ليكن بنده اى بود مصمّم، انديشه مند و با حُسن ظن . خدا را دوست مى داشت . پس خدا نيز او را دوست داشت و حكمت را بر او ضمانت كرد. وسط روز ، خوابيده بود كه ناگهان به پذيرش خلافت ، فرا خوانده شد كه : «اى لقمان! آيا مى خواهى كه خداوند ، تو را خليفه اى در روى زمين قرار دهد تا در ميان مردم ، به حق ، داورى كنى ؟» . لقمان ، بيدار شد و در پاسخ گفت : «اگر پروردگارم مرا وادار كند، مى پذيرم؛ زيرا مى دانم كه اگر با من چنين كند . يارى ام مى نمايد و دانشم مى آموزد و از خطا نگاهم مى دارد. ولى اگر پروردگارم مرا مخيّر سازد، عافيت را مى پذيرم و بلا را نمى پذيرم» . فرشتگانى كه نمى ديدشان ، با صدايى به او گفتند: اى لقمان! چرا چنين گفتى؟ گفت: «زيرا حكمران ، در سخت ترين و مشكل ترين مقام ، جاى گرفته كه ظلم از هر طرف ، بر او احاطه دارد؛ [امكان دارد] خوار شود يا يارى گردد . اگر به صواب داورى كند، اميد است كه نجات يابد و اگر [در داورى] به خطا رود، راه بهشت را به خطا رفته است. هر كس در دنيا حقير و بى مقام باشد ، بهتر از اين است كه صاحب مقام باشد ، و هر كس دنيا را در مقابل آخرت بر گزيند، دنيا او را مى آزمايد ؛ ولى به پادشاهىِ آخرت ، دست نمى يابد» . فرشتگان از زيبايىِ گفتار او ، در شگفت شدند. لقمان ، لحظه اى خوابيد و سراسر وجودش آكنده از حكمت شد. پس ، از خواب بيدار شد و [از آن پس ]حكيمانه سخن گفت . پس از او، داوود عليه السلام به پذيرش خلافت ، فرا خوانده شد و او آن را پذيرفت و شرط لقمان را مطرح نكرد... . لقمان با دانش و حكمتش ، داوود را يارى مى كرد. داوود گفت: «خوشا به حالت ، اى لقمان! به تو حكمت داده شد و بلا از تو دور گرديد ؛ ولى به داوود خلافت داده شد و دچار مصيبت و فتنه گرديد» .
تاريخ مدينة دمشق : ج 17 ص 85 ، كنز العمّال : ج 14 ص 34 ح 37865 ؛ مجمع البيان : ج 8 ص 494 نحوه وراجع : نوادر الاصول : ج 1 ص 247 وتفسير القمي : ج 2 ص 162 .
@yazahrayamahdi313