ارتباط با شیعیان🌱✨
بنا به گفته ابن شهر آشوب، شیعیان از طریق نصوص امامان پیشین، بر امامت علی بن محمد آگاه شدند؛ نصوصی که توسط راویانی از جمله اسماعیل بن مهران، ابوجعفر اشعری و خیرانی نقل شدهاند.
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷
خلفای هم عصر🌱✨
علی بن محمد، امام دهم شیعیان، ۷ سال از امامت خود را در دوره خلافت معتصم عباسی سپری کرد. معتصم، بنابر گزارشهای تاریخی، در مقایسه با دوران امام جواد، در زمان امام هادی، سختگیریهای کمتری به شیعیان روا میداشت و مدارای بیشتری با علویان داشته است؛ این تغییر رویکرد، ناشی از بهبود اوضاع اقتصادی و کاهش یافتن قیامها از سوی علویان دانسته شده است
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷
تـمَـدُّن سـازانِـ نـسـلِ ظُهـور
خلفای هم عصر🌱✨ علی بن محمد، امام دهم شیعیان، ۷ سال از امامت خود را در دوره خلافت معتصم عباسی سپری ک
همچنین حدود پنج سال از دوران امامت امام دهم، با خلافت واثق، چهارده سال با خلافت متوکل، شش ماه با خلافت مستنصر، دو سال و نه ماه با خلافت مستعین و هشت سال و اندی با خلافت معتز همزمان بوده است.
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷
احضار به سامرا🌱✨
متوکل عباسی در سال ۲۳۳ق یا ۲۴۳ق امام هادی(ع) را وادار کرد که از مدینه به سامرا برود. سبط ابن جوزی، بدگویی برخی افراد علیه امام هادی، و همچنین گزارشهای حاکی از میل مردم به امام دهم شیعیان را دلیل تصمیم متوکل عباسی برای احضار علی بن محمد(ع) به سامرا دانسته است. به گزارش شیخ مفید، سعایتکننده از امام هادی نزد متوکل، فردی به نام عبدالله بن محمد بوده است.به گزارش مسعودی، بریحه عباسی امام جماعت منصوب خلیفه در حرمین، در نامهای به متوکل، به وی گفت که «اگر مکه و مدینه را میخواهی، علی بن محمد را از آنجا بیرون کن؛ زیرا او به سوی خود دعوت میکند و شمار زیادی را دور خود جمع کرده است».
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷
تـمَـدُّن سـازانِـ نـسـلِ ظُهـور
احضار به سامرا🌱✨ متوکل عباسی در سال ۲۳۳ق یا ۲۴۳ق امام هادی(ع) را وادار کرد که از مدینه به سامرا برو
بر همین اساس، یحیی بن هرثمه از سوی متوکل عباسی، مأمور انتقال امام هادی به سامرا شد. امام هادی(ع) در نامهای به متوکل، بدگوییها علیه خویش را رد کرد،اما متوکل در پاسخ، با احترام از او خواست به سوی سامرا حرکت کند. متن نامه متوکل، در آثار شیخ مفید و کلینی ذکر شده است.
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷
تـمَـدُّن سـازانِـ نـسـلِ ظُهـور
بر همین اساس، یحیی بن هرثمه از سوی متوکل عباسی، مأمور انتقال امام هادی به سامرا شد. امام هادی(ع) در
امام هادی(ع) پس از ورود به کاظمین، با استقبال مردم مواجه شده و به خانه خزیمة بن حازم وارد گردید و از آنجا به سوی سامرا حرکت داده شد.به گفته شیخ مفید، نخستین روزی که امام وارد سامرا شد، متوکل دستور داد تا او را یک روز در «خان صعالیک» (محل فرود کاروانها) نگاه داشتند و روز بعد به خانهای که برای اسکان آن حضرت در نظر گرفته شده بود، بردند.به نظر صالح بن سعید، این اقدام به قصد تحقیر امام هادی(ع) انجام شده است.
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷
شیخ مفید معتقد است حضرت هادی به ظاهر مورد احترام متوکل بوده، ولی متوکل علیه او دسیسه میکرد متوکل در صدد بود ضمن نظارتهای کلّی، امام را در نقش یکی از درباریان نشان دهد و از ابهت و عظمت آن حضرت در چشم مردم بکاهد.بر اساس گزارشی که به متوکل داده شده بود مبنی بر اینکه در منزل امام هادی(ع) ادوات جنگی و نامههایی از شیعیان به او وجود دارد، به دستور او تعدادی از مأموران غافلگیرانه به منزل امام هادی حمله بردند. وقتی وارد خانه او شدند، امام را در اتاقی یافتند که آیاتی از قرآن را زمزمه میکرد. او را پیش متوکل بردند. وقتی امام به مجلس متوکل وارد شد، او کاسه شرابی در دست داشت؛ متوکل آن حضرت را در کنار خود جای داد و شراب تعارف او کرد. امام عذر خواست و فرمود: گوشت و خون من به شراب آلوده نشده است. آنگاه متوکل از حضرت خواست برایش شعری بخواند که او را به وجد آورد. امام فرمود: کمتر شعر میخوانم. اما متوکل اصرار ورزید و آن حضرت اشعاری خواند.
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷
تـمَـدُّن سـازانِـ نـسـلِ ظُهـور
شیخ مفید معتقد است حضرت هادی به ظاهر مورد احترام متوکل بوده، ولی متوکل علیه او دسیسه میکرد متوکل در
اشعار وی متوکل و دیگران را تحت تاثیر قرار داد، به گونهای که متوکل از کثرت گریه صورتش خیس شد و دستور داد بساط شراب را برچینند. سپس دستور داد امام را با احترام به خانهاش بازگردانند.
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷
شهادت🌱✨
امام دهم در زمان حکومت معتز عباسی مسموم شده و به شهادت رسید. ابن شهر آشوب بر این باور است که وی در اواخر حکومت معتمد مسموم و شهید شده است و از ابن بابویه نقل کرده که معتمد به او سم داده است.شیخ مفید گفته است او در ماه رجب سال ۲۵۴ق پس از ۲۰ سال و ۹ ماه اقامت در سامرا، در ۴۱ سالگی از دنیا رفت.برخی منابع، شهادت وی را در ۳ رجبو برخی دیگر ۲۵ یا ۲۶ جمادیالثانی ذکر کردهاند.
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷
امام هادی(ع) در خانهای که در سامرا ساکن بود، دفن شد. محل دفن امام هادی(ع) و فرزندش امام حسن عسکری(ع) در سامرا به حرم عسکریین شناخته میشود. پس از دفن امام هادی(ع) در خانهاش، امام عسکری(ع) برای مقبره پدرشان خادمی را تعیین کرد. در سال ۳۳۳ قمری، ناصرالدوله حمدانی قبهای برای حرم بنا کرد و مهمانسرایی برای زائران آن ساخت. در دوران آل بویه، معزّالدوله و عضدوالدوله ساختمانها و تأسیساتی برای حرم میسازند و گنبد و ضریح را بازسازی میکنند. در سال ۱۳۳۵ش ضریحی از طلا و نقره، بر آن نصب شد.
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷
کتابشناسی🌱✨
درباره امام هادی کتابهای زیادی به زبانهای عربی و فارسی نوشته شده است و برخی از آنها به زبانهای دیگر مانند اردو نیز ترجمه شده است.
مسند الامام الهادی نوشته عزیزالله عطاردی
حیاة الامام علی الهادی اثر باقرشریف قرشی
شکوه سامرا: مجموعه مقالات درباره امام هادی و امام عسگری علیهما السلام
☀️#نکات_معرفتی3
✳️دیدید در بیمارستان دکتر میگوید همراهان بیمار چه کسانی هستند میتوانند به عیادت بیمار بروند ...
❇️ اگر در زمان غیبت از امام زمانت فاصله گرفتی دیگر زمان ظهور خیلی دیر است و شاید جزء مقربین و همراهان امامت نباشی !!
✅امام صادق علیه السلام فرمودند عده ای در زمان حضرت موسی چنین فکر کردند که تا قبل از نزول عذاب برویم در حزب فرعون و از دنیا بهره مند بشیم وقتی خواست عذاب نازل شود به دنبال حزب حضرت موسی میرویم ...
❌اما در لحظه عذاب قوم فرعون، خداوند توفیق و اجازه بازگشت این افراد را نداد و آنها را جزء همراهان فرعون حساب کرد !!
⭕️زمان ظهور هم ناگهانی است و یکدفعه میگویند همراهان امام زمان میتوانند کنار دست امام باشند !!
در زمان غیبت هرچه بودی آنجا نتیجه اش معلوم میشود ...
همراه امام یا بیگانه از امام؟؟
🔸أللَّھُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّڪَ ألْفَرَج 🔸
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷