هوالعلیم
⚡️ مُسَکّن خوب است، اما جراحی را آغاز کنید
🔹️اگر دولت بنا دارد با از سر گرفتن تزریق ارز به صرافیها، التهابات چند ماه اخیرا را فرونشاند، باید بداند که این اقدام یک مسکّن است و از فرصت این تسکین باید برای جراحی نظام ارزی استفاده کند.
🔹️ارز دولتی که به بازار تزریق میشود، باید شناسنامهدار و قابل رهگیری باشد. اگر اینگونه نشد، فرصتی برای سودجویان و سرویسهای اطلاعاتی بیگانه فراهم خواهد شد که گروه اول با خرید و نگهداری ارز به سفته بازی بپردازد و گروه دوم، ارز را از کشور خارج نماید. سال گذشته سرمایه عظیمی به همین منوال از کشور خارج شد.
🔹️صادرکنندگان بزرگ کشور عبارتند از پنج هلدینگ پتروشیمی، فولاد و مس که بخش اعظم بیست و چهار میلیارد دلار صادرات نفتی شش ماهه اول سال متعلق به آنهاست. اما صرفا چهار میلیارد دلار از درآمد ارزی اینها تحت نظر حاکمیت قرار گرفته و روشن نیست بیست میلیارد دلار دیگر چه شده است؟ ارز یک دارایی ملی است و باید کاملا تحت نظر حاکمیت به مصرف منافع ملی برسد، حتی اگر در نتیجه صادرات یک بخش کاملا خصوصی تحصیل شده باشد. قیمت ارز یک قیمت کلیدی است و تمام متغیرهای اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار میدهد و بیتفاوتی حاکمیتی به دخل و خرج ارزی، به معنی رهاسازی اقتصاد است. در شرایط کنونی، دخل و خرج ارزی کشور کاملا باید در اختیار حاکمیت باشد.
🔹️فقدان اشراف دولت بر جریان پول و کالا در کشور، باعث شده است دولت بدون اینکه تصویر دقیقی از صحنه داشته باشد، بر اساس تئوریهای وارداتی یا ذهنیات مشاوران اقدام به سیاستگذاریهایی کند که در موارد قابل توجهی موجب وخیمتر شدن اوضاع میشود. اگر دولت بر روندهای مالی و اقتصادی اشراف داشته باشد، برنامهریزی، سیاستگذاری و هرگونه تصمیمگیری، مبتنی بر واقعیت خواهد بود. ضروریترین شرط نظم بخشیدن به یک صحنه، روشن و شفاف بودن آن برای ناظم است.
🔹️دولت باید از ابزار مالیات برای بازداشتن نقدینگی از جریان یافتن به سمت فعالیتهای غیرتولیدی استفاده کند. با مالیاتهایی نظیر مالیات بر تراکنشهای بانکی، مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر سفتهبازی مالی و مالیات بر سفتهبازی دارایی، میتوان سطح سود فعالیتهای غیرتولیدی را به زیر سطح سود تولید رساند. در شرایطی که سود تولید در کشور حداکثر سالانه 20 درصد برآورد میشود، حداقل رقم مالیات بر فعالیتهای غیرتولیدی حتما باید بیش از 80 درصد باشد.
#جبراییلی
@yazdfatemi
هوالعلیم
🔴فریاد مراجع تقلید در درس خارج فقه :
🔳 انتقاد آیت الله العظمی مکارم از حبس جوانان به خاطر مهریه / برخی احکام صادره درباره مهریه خندهدار است
❓چرا زندان ها را پر و ما را بدنام می کنید؟
⁉️ دستگاه قضایی باید مطابق احکام اسلامی باشد؛ چرا عده ای بر خلاف احکام اسلامی زندانی می شوند؟
➖ در حال حاضر عده ای از جوانان بی گناه به واسطه مسئله #مهریه در زندان به سر می برند که اشکالاتی در این موضوع وجود دارد. تفاوتی میان «عندالمطالبه» و «عندالاستطاعه» وجود ندارد، اگر طرف مقابل، مطالبه هم کند؛ ولی قدرت و استطاعت وجود نداشته باشد، این مطالبه اثر نمی کند؛ قدرت، شرط عامه همه تکالیف است؛ فرقی میان این دو لفظ نیست که اصرار دارند این دو را از هم جدا کنند.
➖ اشکال دوم آن است که در دستورات اسلامی آمده شخصی که #توانیمالی داشته و بدهی خود را نمی دهد را زندانی کنیم؛ اما کسی که توانایی ندارد را نمی توان زندانی کرد؛ اگر شک بر توانایی مالی داریم، اصل بر نداشتن اوست.
✖️اصل بر #اعسار است؛ اما اگر عده ای هم ثابت کردند که این شخص توانایی مالی ندارد، سراغ تقسیط می روند و میبینیم که این اقساط 40 تا 50 سال طول می کشد و می گویند که تا تمام قسط ها را نداد، زن تمکین نباید بکند؛ بارها گفته ایم که چرا حکمی می دهید که هرشخصی می شنود، بخندد؟ آیا باید حکمی داد که مردم بخندند؟ ما می گوییم که بدهی اول را که داد، بدهی امروز او تمام شده و بدهی بعدی برای ماه بعد است؛ این شخص تا امروز بدهی خود را داده و زن باید تمکین کند؛ این مسئله مطابق آداب اسلامی است؛ عیب ماست که حوزه ما از دستگاه قضائی و دستگاه قضایی از حوزه جدا شود.
➖ نکته سوم اینکه مهریه را 110 سکه بهارآزادی قرار دادند و آن روز قیمت هر سکه، یک میلیون بود، اما امروز قریب به 5 میلیون است؛ آیا باید همین قیمت امروز را داد؟ که ما می گوییم خیر؛ باید به صورت #متعارف پرداخت کرد؛ تفاوتهای غیرمتعارف باید #تعدیل شود؛ نه اینکه 5 برابر قیمت آن روز پرداخت کنند.
⛔️ #احتکار، #کمفروشی، تقلب، #توسلبهدشمنان و ... نوعی شرک است که برخی از افراد گرفتار به این افعال شده اند.
جالب است که عداوت و دشمنی مردم نسبت به یکدیگر در کنار شرک گذاشته شده است که باید تلنگری برای ما باشد تا مراقب باشیم.
اسلام دین دوستی و برادری است؛ آیا سزاوار است که بین برادران این همه عداوت و دشمنی باشد؟ در گذشته بزرگترها مشکلات را حل می کنند؛ اما برخی امروز سریع به سراغ دادگاه و پرونده سازی می روند؛ باید به همان روزها برگشته و بزرگان مشکلات میان خانواده را حل کنند.
سروش و گپ:
@mehranfatemi
ایتا و بله:
@yazdfatemi
هوالعلیم
◾پدافند شیمیایی!
سیدعزت الله ضرغامی نوشت:
بسیج عصاره ملت و تابلوی شکوهمند و غرور آفرین ایرانیان است.
در اجتماع بزرگ امروز، فرمانده معظم کل قوا، نسبت به جنگ شیمیایی جدید دشمن در عرصه عملیات روانی و هجمه رسانه ای هشدار دادند.
ما در جنگ هیچگاه از سلاح شیمیایی استفاده نکردیم ، در حالی که کارنامه غرب در پشتیبانی و لجستیک این سلاح مخوف در جنگ تحمیلی بسیار ننگین و شرم آور است.
امروز هم که استکبار به دنبال تخریب روح و اندیشه جوان ایرانی و تحقیر ملت ایران از طریق شبکه های اجتماعی و ماهواره ای است، ما به دنبال عملیات متقابل بر روی ملت های آنان نیستیم.
پدافند ما در این عرصه، روشنگری نسبت به سیاست های جنایتکارانه رهبران آنان و خنثیسازی عملیات روانی مزدوران شان در منطقه و داخل کشور و تلاش در جهت رونق تولیدات موثر رسانه ای برای ناکامی آنهاست.
رزمنده بسیجی، در این عرصه، خط قرمز ندارد. او آتش به اختیار است و برای عملیات آفندی و پدافندی خود نیاز به اجازه گرفتن از دیگران ندارد.
شهادت و جانبازی در عرصه جنگ جدید شیمیایی - رسانه ای، هنر سرداران و رزمندگان شجاع این عرصه است.
گپ و سروش:
@mehranfatemi
ایتا و بله:
@yazdfatemi
هوالعلیم
محمد ایمانی در کانال تلگرامی خود نوشت:
استانبول، دوبی، اربیل و هرات. این چهار شهر در چهار کشور همسایه، مقصد قاچاق دلارهای جمع آوری شده در ایران ظرف 10-11 ماه گذشته بودند. اتاق عملیات آمریکا (وابسته به سازمان سیا و وزارت خزانه داری و خارجه) این چهار ایستگاه مکنده دلار ایران را برای ایجاد تقاضا و تورم مصنوعی بر پا کرده است.
تامین بخش از بودجه لازم برای خرید و جمع آوری دلارهای ایرانی را، رژیم سعودی با اختصاص چند میلیارد دلار و تبدیل آن به ریال و مجددا تبدیل ریال به دلار انجام می دهد. اینجا حتی یارانه هم اختصاص داده شده و برخی خریداران در ایستگاه های چهارگانه ضرر می دهند؛ چون اصل کار عملیات امنیتی است و هزینه هایش به عهده دولت سعودی است.
نیرو های امنیتی و دادستانی ترکیه پریروز در یک اقدام غافلگیرانه در 40 شهر، یک شبکه 417 نفره قاچاق و انتقال دلار از ایران به ترکیه و سپس آمریکا را به دام انداختند که از اواسط سال 2017 میلادی (تیر 96) تا 13 آگوست 2018 (22 مرداد امسال) با تراکنشهای 5000 لیرهای، معادل نیم میلیارد دلار به 28 هزار حساب در خارج از ترکیه واریز کردهاند.
ترکیه که خود درگیر جنگ ارزی آمریکاست، می گوید این شبکه به شکل غیر قانونی پول را از کشور خارج کرده و به امنیت اقتصادی ترکیه ضربه زدهاند. اغلب افرادی که از شبکه مزبور در آمریکا پول دریافت کردهاند، ایرانیان یهودی تبار مقیم آمریکا هستند. این باند دلار را از بازار ایران جمع آوری و به ترکیه برای انتقال به خارج قاچاق می کردند. اتهام این افراد، پولشویی و قاچاق و اقدام علیه ثبات اقتصادی ترکیه است.
400 نفر شبکه بزرگی است. تصور کنید شبیه این شبکه ها در هرات افغانستان، اربیل کردستان عراق و دوبی امارات فعالند که یک کار مشترک را انجام می دهند: خرابکاری و اخلال ارزی، پولشویی و قاچاق دلار به خارج کشور و نهایتا تروریسم اقتصادی علیه ملت و حاکمیت ایران. آیا این اقدامات همان جرائم سازمان یافته ای نیست که کارگروه FATF مدعی مبارزه با آن است؟!
پس چرا واقعیت بر عکس است و همین آمریکا در راس یک مافیای بزرگ پولشویی و قاچاق و تروریسم مالی سازمان یافته عمل می کند؟ آیا بزک کنندگان FATF این قدر بی خبرند یا ماموریت دارند ردّ شبکه ترور مالی و ارزی را بپوشانند؟ نقش وزارت اطلاعات و سایر مراکز امنیتی و انتظامی و قضایی در این میان کدام است؟ چرا ما از نهادهای امنیتی و قضایی ترکیه جا بمانیم و به اندازه آنها جنگ ارزی و اقتصادی دشمن را جدی نگیریم؟
سرشاخه های ایرانی شبکه متلاشی شده در ترکیه چه کسانی هستند؟ با کدام محافل در ایران و آمریکا مرتبطند؟ و رابط ها و مرتبط ها و سرشبکه های ایستگاه های عملیاتی دوبی و اربیل و هرات، کدام خود فروختگان هستند؟ آنها چه نسبتی با برخی مقامات معزول بانک مرکزی و ... دارند؟ تصورش را بکنید انهدام یک شبکه در ترکیه موجب سقوط 9 هزار تومانی قیمت دلار در ایران شد و اگر این اتفاق در ایران رخ بدهد، چه نتایج درخشانی به دنبال خواهد داشت؟ اکنون سرنخ ها تا حدودی معلوم شده است.
اولین ضرورت این است که متوجه شویم مافیای گرداننده FATF دشمن ما و مشغول تروریسم اقتصادی علیه ما از جمله با همین ابزار FATF (فشار به صرافی ها و بانک ها) و کنوانسیون CFT و... است. ابزار دشمن را اسباب گشایش اقتصادی تصور کردن نهایت کج فهمی بلکه خیانت است.
@yazdfatemi
هوالعلیم
⏹چالش طبقهمتوسط یا نیازمندان؟!
#شیوع_زرنگبازی
⏯تا دیروز 4 کیلو میوه می خریده و خانه می برده و حالا باید دوکیلو بخرد. مجبورست کمتر غذای گوشتی بخورد. احتمالن بجای دو بار در ماه رستوران رفتن، یکبار باید برود. کمتر می تونه مسافرت بره. نمی تونه مثل گذشته برای اون که دوستش داره هدیه بخره. با اینکه مهمون رو خیلی دوست داره اما دیگه کمتر می تونه مهمون دعوت کنه.
⏺روشنست درباره چه چیز حرف می زنیم. گرانی و تورم این روزها....
ممکن است تصور کنید این مشکلات خیلی مهم نیست. خب چه چیز را مهم می دانید؟ وضعیت اقشار آسیب پذیر؟ حرف درستی است؛ باید نگران طبقات آسیب پذیر جامعه بود. اما چالش امروز ما چالش طبقه متوسط است. آنچه در ابتدا مرور کردیم تغییر سبک زندگی است نه فقط کمبود و کسری اقتصادی. تغییر عادت در مقیاس سطح زندگی، بجهت روانی بسیار ویران کننده ترست. یک ضرب المثل قدیمی هست که می گه خدا نکنه کسی از عرش به فرش برسه.
مشکلات نیازمندان خیلی نسبت به گذشته فرقی نکرده است؛ هرچند دسترسی شان به امکانات سخت تر شده است. اما این امکانات چه حجمی از مصرف کل را شامل می شود؟ بیش از 20 قلم کالا؟ راه حل این چالش خیلی سخت نیست. دولت یک سبدغذایی کوپنی در نظر می گیرد و مشکل این بخش از جامعه را حل می کند. همزمان قیمت کالاهای اساسی را هم باید کنترل کند. رفع مشکل اقتصاد، اقتصادی است. اما مشکل طبقه متوسط فراتر از اقتصادست. برای طبقات متوسط مساله اقتصادی تبدیل شده است به مساله خانوادگی و فرهنگی؛ تبدیل شده به کنش سیاسی. برای این طبقه، آینده بدتر از حالست.
⬅️اما با چالش طبقه متوسط دقیقن باید چه کرد؟ پول به حساب شان بریزد؟ چقدر؟ فارغ از اینکه دولت چنین امکانی داشته باشد، آیا این پول منجر به حل مشکل این بخش از جامعه می شود؟
اگر شناخت درستی از ترکیب نیازهای این بخش از جامعه پیدا نکنیم به هیچ تصمیم عالمانه ای برای کاهش فاصله "اقشار آسیب پذیر از دلار" و حاکمیت نخواهیم رسید.
اقشار آسیب پذیر از دلار، بیش از آنکه دچار مشکلات عینی شوند، گرفتار چالش های ذهنی و روانی اند. تغییر سبک زندگی اتفاق ساده ای نیست. این تغییر در سبک زندگی را بگذارید کنار کاهش دارایی ها و نگرانی از آینده شان. ایندو را کنار کاهش اعتمادشان به حاکمیت قرار دهید.
⬅️جامعه ای که امروزش بجهت روانی بهم ریخته است و نتواند آینده اش را پیش بینی کند اولین اقدامی که می کند میانبر است. در چنین جامعه ای جَلَب بازی های غیراخلاقی و دغل کاری های نامتداول کم کم رشد می کند و ما با پدیده زرنگ بازی طبقه متوسط مواجه می شویم که کمترین آن خالی کردن مغازه ها و انبار کردن کالاهاست. فراتر از این نیز ورود نقدینگی سرگردان به بازار ارز و شکل گیری ارزهای خانگی است. بالاتر از این نیز همدلی با جریان آشوبگرست ولو اینکه مشارکت نکند.
زرنگ بازی طبقه متوسط اگر کنترل نشود ویران کننده است. از طرفی گله گذاری ها و غرولند های زیرلب طبقه متوسط اگر تبدیل به اعتراض و عصبانیت شود حتمن ویران کننده است. کمترین سطح ویرانی اش، ویرانی اجتماعی درون طبقه است که در کوچکترین سطحش، نهاد خانواده را نابود می کند.
⬅️یکی از عوامل تحریک این طبقه احساس تبعیض در این شرایط است. این روزها مانور پورشه و بنز در خیابان های تهران یعنی بنزین ریختن بر آتش این کینه و حقد اجتماعی. تبعیض همیشه بدست اما این روزها شلیک نهائی به چالش طبقه متوسط است.
اما راه مواجهه با جلب بازی طبقه متوسط چیست؟ اتفاقن برخلاف ظاهر ماجرا طبقه متوسط با حاکمیت همراه است اگر و فقط اگر احساس صمیمت و شفافیت و پاسخگوئی ببیند. طبقه متوسط در چنین شرایطی احساس همزادی می کند و قدرت همراهی دارد. کافیست او را نسبت به آینده امیدوار کنیم و نسبت به حاکمیت اعتماد پیدا کند. نتیجه اش بی کم و کاست همراهیست. کافیست گارد مبارزه با تبعیض بگیریم، بدون تردید موجی از اعتماد ایجاد کرده ایم.
🔳حالا شما با این توضیح آرایش دولت و مجلس و عدلیه محترم برای مواجهه با این طبقه را ارزیابی کنید. گفتیم شفافیت اما این روزها مجلس تمام قد مقابل شفافیت ایستاده است. گفتیم اطلاع رسانی و پاسخگوئی اما دولت چند ماه است سخنگو ندارد. گفتیم عدلیه اما دستگاه قضا نقش کمتری در مقابل با سوداگری و سفته بازی در بازار ارز دارد.
✍محسن مهدیان
گپ و سروش:
@mehranfatemi
ایتا و بله:
@yazdfatemi
هوالعلیم
◾ مردی نامه نوشت به امام سجاد علیه السلام که مرا به خیر دنیا و آخرت مطلع گردان. امام در جواب آن مرد و همه مردان و زنان پارسایی که این نامه به دستشان می رسد راز کامروایی انسان را بیان فرمود.
بسم الله الرحمن الرحیم
«مَن طَلَبَ رِضى اللّهِ بِسُخطِ النّاسِ كَفاهُ اللّهُ اُمورَ النّاسِ ، وَمَن طَلَبَ رِضى النّاسِ بِسُخطِ اللّهِ وَكَلَهُ اللّهُ إلى النّاسِ ، وَالسّلامُ» .
به نام خداوند بخشنده مهربان!
كسى كه در راه خشنود كردن خدا از خشم مردم، پروايى نداشته باشد، خداوند او را از مردم، بى نياز گردانَد و خود كفايتش كند و هر كه براى جلب خشنودى مردم، خدا را به خشم آورد، خداوند او را به مردم وا گذارد.
گپ و سروش:
@mehranfatemi
ایتا و بله:
@yazdfatemi
هوالعلیم
▪️خوب و بدِ مجلسِ 15 مهر/ درسی دیگر از سبک مدیریت رهبری
یکم | رای کارشناسی مجلس، هرچه بود اما تیرخلاص را آقای لاریجانی با خبر نامه رهبری زدند. نظر رهبری حکم حکومتی نبود و بهتر بود از ابتدا مخالفان محترم بجای تاکید بی اندازه بر نظر رهبری، استدلال شان را تقویت میکردند؛ چه آنکه خبر نامه را پیش از جلسه گرفته بودند.
دوم | مجلس حاضر نشد رای گیری شفاف و علنی داشته باشد. بهانه ها برای تصویب لایحه، شفافیت بود؛ حال آنکه حاضر نشدند به این حداقل شفافیت عمل کنند. از چه چیز ترسیدند؟ چرا نخواستند نام شان در تاریخ ثبت شود؟
سوم | جلسه مجلس پر از تنش بود. دهها بار مخالف و موافق همدیگر را دروغگو خطاب کردند. این سطح از بگومگو در شان خانه ملت است؟ وقتی در مجلس چنین متعصبانه مجادله می شود، چه انتظاری است رسانه ها و مردم در شبکه های اجتماعی با آرامش بحث کنند؟
و اما چهارم | این جلسه با همه اشکالاتش درسی آموزنده از سبک مدیریت رهبری داشت. ضمن توجه به سه نقد فوق، یک بار ماجرا را از منظر مردم سالاری مرور کنید:
رهبرانقلاب نظرشان را درباره کنوانسیون ها گفته بودند. صریح هم گفتند. اما حاضر نشدند موضع شان در تصمیم مجلس دخالت داده شود و نهاد مردم سالاری صدمه ببیند. طبیعی است که رهبری جایی ورود می کنند که اصل جمهوریت و اسلامیت در خطر باشد، در غیراینصورت جمهوریت را فدای هیچ چیز نمی کنند.
توجه کنیم که اگر نامه علنی نمی شد، رای مجلس مخالفت با حکم حکومتی رهبری تلقی میشد ولی رهبرانقلاب حاضر شدند این هزینه را هم بپذیرند اما مجلس در راس امور بماند.
این برای همه ما آموزنده است که بجای خونی نشان دادن مسائل و ایدئولوژیک کردن اختلافات اجازه دهیم سازوکارهای مردمی به منطق خودش عمل کند.
همه چیز بزودی روشن می شود. تاریخ در معرفی خادمان و دلسوزان مردم دچار خطا نمی شود.
📝 محسن مهدیان
گپ و سروش:
@mehranfatemi
ایتا و بله:
@yazdfatemi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◾کلیپ منتشر شده در صفحه اینستاگرام حاج قاسم سلیمانی از صدای شهیدان و لحظاتی منتشر نشده از حضور ایشان در سوریه
@yazdfatemi
🚫 حاشیه ای بر دیدار سفیر #انگلستان و استاندار #یزد!
👈گپ و سروش:
@mehranfatemi
👈ایتا و بله:
@yazdfatemi
#هشتگ
🔳ماجرای ناسزا به دختر شهید مدافع حرم
با جمعی از رفقا در محضر همسر شهید مدافع حرم بودیم؛ شهیدی از تیپ فاطمیون. اولین بار خبر شهادت همسرش را از فیلمی که در شبکه های مجازی منتشر شده بود، متوجه می شود. تصورش هم جان خراش و روح آزارست.
اما مردانه و باصلابت سخن می گفت. شرح صدرش شعف انگیز بود. بماند که چه گفت. قلم قاصرست از بیان رنجش.
مجلس در بهت بود و مهمان ها مضطرب از سنگینی این خانه غمین که یکی از رفقا از حال و روز بچه ها می پرسد:" دختر تان با شهادت پدر کنار آمد؟"
دختر کوچکش گوشه ی اتاق زانو بغل گرفته و نظاره گر مهمان ها بود و هرازگاهی با گوشه چادرش بازی می کند. مادر که ازو می گوید کمی خجالت می کشد و دوزانو ادب می کند: "خیلی تلاش کردم با رفتن پدرش کنار بیاید. کم کم عادت کرده بود. روزها سرگرمش می کردم تا شب ها زودتر بخوابد و بهانه نگیرد. اما خب... خیلی هم به سادگی نگذشت. "
حال و روز بانو تغییر می کند. گویی یاد خاطره ای میافتد که نمی داند بگوید یا رد شود. بغضش رو فرو می خورد و دل به آب می دهد:
" یکی از آن روزها که بیرون خانه مشغول بازی بود، توپش وسط خیابان می افتد و او هم دنبال توپ. در همین اثنا یک موتورسوار از راه می رسد و به سختی موتورش را کنترل می کند که به دخترم نزند. بخیر می گذرد؛ اما راننده که از شیطنت دخترم حسابی شکار و عصبی شده ، قهرآلود و احتمالن بی اراده چنان سیلی به صورتش می زند که سرخی اش می ماند. بعد هم به بهانه بی توجهی کودکانه اش چند ناسزا به من و پدرش حواله می کند و می رود. "
آرامش مادر تا اینجای قصه بود. صائب سخن می گوید و مثل کوه باصلابت است و خم به ابرو ندارد. اما با ادامه داستان او هم می شکند و مهمان ها که تا این لحظه چشم هایشان بارانی شده است را به هق هق می کشاند.
دخترک گریه کنان وارد خانه می شود و ماجرا را برای مادر شرح می دهد. گریه ها امانش را بریده است. با نوازش ها و دلداری مادر مختصری آرامش می گیردو با همان حال وحشت زده و بغض آلود، شکوه ای می کند که تاب مادر را هم می برد.
مادر می گوید:" نه از خشم موتور سوار گلایه کرد و نه از فریادها و دادو قالش و نه حتا از سیلی و دست سنگینی که به صورتش میرسد. در آغوشم که قرار و آرام گرفت، گفت: "مامان... مگه بابای من شهید نشده؟ پس چرا این آقا هه بهش توهین کرد؟ چرا فحشش داد؟"....
الحمدالله که اخوی روضه خوانم بین رفقا بود تا مجلس به مرثیه سه ساله کربلا خاتمه یابد...
.
من اگر دردانه ات هستم به جای من چرا
باد دارد بین زلفت تاب بازی می کند؟...
✍محسن مهدیان
@yazdfatemi