🔸یک بیلبورد در خیابانهای صنعا
#محور_مقاومت
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 مارب پرس یکی از رسانه های نزدیک به حزب اصلاح گوشه ای از فساد در ارتش هادی را فاش کرد.
🔺 بر اسا گزارش هیئت تحقیق وابسته به پارلمان یمن منطقه چهارم نظامی یمن شامل استانهای عدن، ابین، لحج، ضالع، تعز و بیضا بیش از 55 درصد از بودجه ارتش هادی به عبارتی سالیانه 180 میلیارد ریال را مصرف میکند. تعداد افراد این منطقه 280 هزار نفر اعلام شده است که اکثر آنها اسامی غیر واقعی هستند. طبق آمار این منطقه به 12 هزار نفر به عنوان سرهنگ حقوق پرداخت میکند!!
🔻 فضل حسن فرمانده منطقه چهارم نظامی از فرماندهان ارتش هادی است که با وجود پیوستن رسمی به مجلس انتقالی هنوز از منصب خود برکنار نشده است.
#جنگ_یمن
#فساد
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 ماجرای سرقت پولهای دولت هادی از بندر مکلا چیست؟
#اختصاصی
✍️ روز دوشنبه پنج کانتیر اسکناس ریال یمن که در روسیه چاپ شده بود که گفته میشود ارزش آنها به 280 میلیارد ریال میرسد در بندر مکلا مرکز استان حضرموت تخلیه شد.
✍️ محموله های اسکناس تا پیش از این در بندر عدن تخلیه میشد که پس از توقیف دو مورد از آنها در ماههای گذشته و اعلام دولت خودگردان در عدن و مناطق اطراف آن توسط مجلس انتقالی دولت هادی تصمیم گرفت این محموله در استان حضرموت تخلیه شود.
✍️ پس از تخلیه این محموله نیروهای وابسته به مجلس انتقالی و شبه نظامیان النخبه الحضرمیه (بازوی نظامی مجلس انتقالی در استان حضرموت) با محاصره بندر مکلا اعلام کردند که اجازه خروج این محموله را از بندر مکلا نمیدهند چرا که آنها حق مردم جنوب است ولی دولت هادی قصد دارد آنها را به مارب منتقل کرده و در اختیار شمالی ها قرار دهد.
✍️ در نهایت دیروز صبح نیروهای النخبه الحضرمیه با حمایت هوایی بالگردهای آپاچی اماراتی به بندر مکلا حمله کرده و محموله اسکناس های دولت هادی را توقیف و آنها را به پایگاه هوایی الریان مکلا که در اختیار امارات است منتقل کردند.
✍️ همزمانی این اقدام با بازگشت البحسنی استاندار حضرموت از سفر امارات و فشار عربستان برای اجرای توافق ریاض ابهامات بزرگی را نسبت به سیاست ائتلاف عربی در قبال آینده یمن به وجود آورده است.
✍️ آیا باید منتظر توسعه سیطره مجلس انتقالی بر استان حضرموت باشیم و یا این اقدام تنها برای فشار بر دولت هادی جهت پذیرفتن درخواستهای سران مجلس انتقالی در مذاکرات ریاض انجام شده است؟
#جنوب_یمن
#مذاکرات_صلح
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
مطالعات یمن
💢 ماجرای سرقت پولهای دولت هادی از بندر مکلا چیست؟ #اختصاصی ✍️ روز دوشنبه پنج کانتیر اسکناس ریال یم
💢 پس از توقیف بخشی از دارایی های بانک مرکزی دولت هادی توسط نیروهای مجلس انتقالی و با حمایت نیروهای اماراتی خبرهایی از ریاض مبنی بر تشکیل جلسه هیئت مشاوران هادی برای تشکیل دولت با مشارکت مجلس انتقالی منتشر شد و تنها ساعتی پس از انتشار این خبر اعلام شد که نیروهای انتقالی اسکناس های توقیف شده را در اختیار مقامات هادی قرار داده اند.
🔺 همزمان با این فشار میدانی سفیر آمریکا در یمن نیز در دیدار با هادی وی را به پایان درگیری ها در جنوب یمن ترغیب کرد و گریفث نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن نیز پیشنهاد برقراری آتش بس کامل در یمن را به وی ارائه داد.
✍️ به نظر میرسد عربستان قصد دارد با فشار همه جانبه دولت هادی و حزب اصلاح را به عقب نشینی در برابر مجلس انتقالی و پذیرش شرایط امارات برای آینده جنوب یمن مجبور کند.
✍️ البته هدف نهایی عربستان از اجرایی شدن توافق ریاض و پایان درگیری ها در جنوب یمن افزایش قدرت چانه زنی خود در برابر انصارالله است.
#سیاست
#توافق_ریاض
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 در حالی که ائتلاف عربی روز جمعه مدعی توقیف یک کشتی حامل سلاحهای ایرانی در نزدیکی سواحل مکلا شد و دولت سعودی در این چند روز تلاش کرد با مانور رسانه ای بر روی این قضیه نشست شورای امنیت در مورد تحریم تسلیحاتی ایران را تحت تاثیر قرار دهد کاربران یمنی با تشکیک در صحت این ادعا معتقدند حقیقت ماجرای قاچاق سلاح در جنوب یمن در واقع قاچاق سلاحهای ارتش هادی در جزیره سقطری به مناطق تحت سیطره انتقالی است و عربستان و امارات هم از این مسئله حمایت میکنند.
#قاچاق_سلاح
#رسانه
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 ۵ سال نبرد در قلب یمن؛ پایانی تراژیک برای ریاض
هدی یوسفی / منتشر شده در خبرگزاری فارس
دو بخش
🔸 یمن بهعنوانِ فقیرترین کشور خاورمیانه، در تمامِ تاریخ خود بهویژه سالهای اخیر، تنش زیادی را تجربه کرده است، تنشی که پس از سال ۲۰۱۵ میلادی، رنگ بحران به خود گرفته و تا امروز، به یکی از فجیعترین جنایات علیه بشریت بدل گشته است.
👈 یکم: بحران درون مرزها
🔸 آنچه امروز بهعنوان یمن رویِ نقشه جهان وجود دارد تا ۳۰ سال پیش به دو بخش مستقل یمن شمالی و یمن جنوبی تقسیم میشد.
🔸 صنعاء بهعنوانِ پایتخت یمن شمالی میزبان حکومت مرکزی به ریاست علی عبدالله صالح بود و یمن جنوبی به مرکزیت عدن یکی از چند کشور سوسیالیستی محسوب میشد که پس از فروپاشیِ شوروی با بحران مالی مواجه شده بود و راه نجات خود را در اتحاد با همسایه شمالی خود میدید.
🔸 سردمداران یمن جنوبی از ابتدا با مشاهده به حاشیه رفتنِ خود در قدرت، از اتحاد پشیمان شدند و مجددا تلاش برای استقلال را آغاز کردند، اما این تلاشها همواره با سرکوب مواجه میشد.
🔸 یمن در دوره ریاست جمهوری ژنرال علی عبدالله صالح، شاهد استبداد یکی از مافیاییترین حکومتهای جهان عرب بود؛ حکومتی که بقایِ خود را با شبکه در همتنیدهای از رشوههایی که از سران قبایل دریافت مینمود، تضمین میکرد.
🔸 ناکارآمدی دولت، فساد فراگیر، تبعیض علیه شیعیان، بیکاری، فقر و گرسنگی، یمن را در محاصره بحرانهایی در همه ابعاد سیاسی، اقتصادی، هویتی و... قرار داد.
🔸 «لوتار بروک» در کتاب "دولتهای شکننده" ویژگیهایی را برای این دولتها برمیشمارد. به عقیده او، دولتهای شکننده، تواناییِ برنامهریزی و اجرای سیاستهای تعریفشده دولت را ندارند، فاقد مشروعیت در میان مردم هستند و از اقتصاد ملی منسجمی برخوردار نیستند.
🔸 بروک از دو شکل برای ساختن اجتماع ملی سخن میگوید، نخست اجتماع ملی مبتنی بر اصل شهروندی که بر این اساس، روابط رسمی بین شهروندان و دولت بر اساس قانون سامان مییابد و دوم اجتماع ملی مبتنی بر احساساتِ ناشی از زبان یا تعلقات فرهنگی مشترک و یا هویتهای تاریخی که افراد جامعه را به هم پیوند میدهد اما به عقیده او در دولتهای شکننده، اجتماع ملی شکل نمیگیرد، مرزهای فیزیکی دولت حاکم با مرزی که مردم درون آن هویت مییابند منطبق نیست و هویت قومی مرتبط با خصوصیات قبیلهای، مذهبی و غیره بر هویت ملی غالب است.
🔸 با توجه به این تعابیر، یمن مصداق عینی یک دولت شکننده بود.کشوری که اتحاد در میان گروههای مختلف آن، امری محال به نظر میرسید؛ قبایل به جای دولت در حال ایفای نقش بودند و اقتصاد و سیاست بحرانزده، زمینه را برای بروز جنگ و ناامنی فراهم میکرد.
🔸 اعتراضات مردمی یمن نیز مانند دیگر کشورهای خاورمیانه از آغاز بهار عربی وارد مرحله جدیدی شد. در سال ۲۰۱۱ میلادی هر دو گروه یمن شمالی و یمن جنوبی در اعتراض به ناکارآمدی دولت عبدالله صالح، خواستار برکناری او شدند.
🔸 در نهایت علی عبدالله صالح، قدرت را به «عبدربه منصور هادی» منتقل کرد و به دامان آلسعود گریخت اما این اقدام به بهبود وضعیت نینجامید و اعتراضات مردمی ادامه یافت تا جایی که در سال ۲۰۱۴ میلادی، نیروهای انصارالله در شمال یمن، صنعاء را به تصرف خود درآوردند. با افزایش درگیریها عبدربه منصور هادی، از ریاستجمهوری استعفا داد و به عدن در جنوب یمن و سپس به عربستان گریخت و از حکومت سعودی درخواست کرد در یمن به مداخله نظامی پرداخته و از این طریق وی را به مسندِ قدرت بازگرداند. این مسئله مجوزِ حضور نیروهای خارجی در یمن را صادر میکرد.
👈 دوم: دخالتهای خارجی و جنگ نیابتی
🔸 عربستان از سال ۲۰۱۵ در حمایت از منصور هادی وارد یمن شد و به مبارزه با نیروهای انصارالله در شمالِ یمن پرداخت.
🔸 یمن برای عربستان به منزله حیاط خلوتی است که هم دسترسی دولت سعودی به تنگه بابالمندب بهعنوان یکی از مهمترین گذرگاههای دریایی جهان را تضمین کرده و صادرات نفت این کشور را تسهیل مینماید و هم عربستان با تثبیتِ هژمونی خود در آن، مانع از آن میشود که انصارالله در یمن قدرت یابد اما روند جنگ در یمن پس از پنج سال، به جنگی فرسایشی برای سعودیها بدل شده که تداومش، تنها هزینههای بیشتری را به دولت سعودی تحمیل خواهد کرد.
🔸 کاهش قیمت جهانی نفت به علاوه مورد حمله قرار گرفتن تأسیساتِ نفتی آرامکو عربستان توسط انصارالله یمن ، زنگ خطری است برای بنسلمان که بداند عدم خروج از یمن، علاوه بر آنکه اتهامات حقوق بشری علیه عربستان را تقویت میکند و هزینههای ناشی از آن موجب تخریب اقتصاد این کشور نیز خواهد شد.
ادامه دارد ...
#سیاست
#جنگ_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
مطالعات یمن
💢 ۵ سال نبرد در قلب یمن؛ پایانی تراژیک برای ریاض هدی یوسفی / منتشر شده در خبرگزاری فارس دو بخش 🔸 ی
💢 ۵ سال نبرد در قلب یمن؛ پایانی تراژیک برای ریاض
هدی یوسفی / منتشر شده در خبرگزاری فارس
بخش دوم
🔸 درگیری عربستان سعودی با امارات متحده عربی در جنوب یمن نیز که به جنگ نیابتی این دو کشور توسطِ گروههای مورد حمایت آنها تبدیل شده، دلیل دیگری است برای آنکه عربستان خود را از باتلاق یمن بیرون بکشد.
🔸امارات برای نقشآفرینی فعال در منطقه، از ابتدای بحران یمن در این کشور حضور داشته است. این کشور البته سودای تسلط بر تنگه بابالمندب را نیز در سر میپروراند. امارات هم در یمن به مبارزه با انصارالله میپردازد اما منافع آن اختلافات بنیادین با دولت سعودی دارد. در واقع امارات به رویارویی با اسلام سیاسی میپردازد و به همین دلیل از دید اماراتی ها نهتنها انصارالله، بلکه حزب متبوع عبدربه منصور هادی ( حزب الإصلاح) که امارات آن را وابسته به اخوانالمسلین میداند نیز باید از قدرت کناره بگیرد، چرا که قدرتیافتن این حزب در نهایت به نفعِ قطر و ترکیه است.
🔸 این در حالی است که برای تقابل با انصارالله، حزب الاصلاح و عبدربه منصور هادی، تنها امیدهای باقیمانده آلسعود برای کسب مشروعیت از جانب مردم یمن هستند.
🔸 علاوه بر اختلافات ایدئولوژیک، عربستان و امارات تضاد منافع سیاسی و اقتصادی نیز دارند، همچنین شکست عربستان در جنگ یمن موجب شده است تا امارات راه خود را از این کشور جدا کرده و به حمایت از شورای انتقالیِ جنوب یمن که خواستار استقلال هستند بپردازد، به آنها کمک مالی و تسلیحاتی کند و از نیروی آنها در جهت مقابله با حوثی ها استفاده کرده تا بر خلاف برادر بزرگ خود، عربستان، به پیروزی دست یابد. رویایی که تاکنون محقق نشده است.
🔸 با آنکه از ایران نیز بهعنوان بازیگری فعال در بحران یمن نام میبرند اما ایران هیچگاه مداخله مستقیم نظامی در تنشهای این کشور نداشته است و با آنکه گرایشهای همسو با انصارالله داشته و دارد نمیتوان جنگ میان انصارالله و نیروهای تحت حمایت عربستان را جنگ نیابتی از جانب ایران و عربستان دانست. آنچه ایران در بحران یمن به دنبال آن است ارتقای موقعیت انصارالله بهعنوان یک گروه همسو با انقلاب اسلامیاست.
👈 سوم: سناریوهای پیش رو
🔸 اکنون با گذشت سالها از آغاز بحران یمن، منطقیترین تصمیم برای عربستان، خروج از این کشور است، بنسلمان یا از طریق مذاکره با انصارالله، یا با تجزیه یمن و یا با پذیرفتن قطعنامههای سازمان ملل در زمان شیوع ویروس کرونا مبنی بر لزوم پایانیافتن جنگ یمن، باید از این کشور خارج شود تا بیش از این متحمل هزینههای سنگین نظامی، سیاسی و اقتصادی نشود اما آنچه ولیعهد جوان را بر آن داشته تا در یمن بماند ترسِ او از تمامکردن جنگی است که در آن هیچ دستاوردی نداشته است.
🔸 در وضعیت فعلی یمن، چهار سناریو محتمل به نظر میرسد:
1️⃣ مذاکرات صلح انصارالله و رئیس جمهور مستعفی و رسیدن به یک توافق جامع
2️⃣ ادامه جنگ تا خروج نیروهای خارجی و مزدوران بیگانگان
3️⃣ فدرالیسم (با توجه به غلبه هویت قبایلی بر هویت ملی)
4️⃣ تجزیه مجدد یمن به بخش شمالی و جنوبی
👈 چهارم: نتایج پنج سال جنایت علیه بشریت
🔸 چندی پیش، سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرد، در صورت شیوع ویروس کرونا در یمن یک فاجعه انسانی رخ خواهد داد و تنها در طول چند هفته ۲۸ میلیون نفر در این کشور جان خود را از دست خواهند داد.
🔸 این مسئله تنها بخشی از وضعیت وخیم یمن است. حدود ۱۴ میلیون نفر در این کشور با قحطی مواجه هستند، ۳ میلیون کودک دچار سوء تغذیهاند و ۱۸ میلیون نفر دسترسی به آب آشامیدنی سالم ندارند؛ این آمار به علاوه ۳ میلیون آواره جنگی، نشان از جنایتی بسیار بزرگ دارد که نظامیان سعودی در یمن رقم زدهاند.
🔸 وضعیت شهروندان یمن در حالتِ اضطرار قرار دارد و ورودِ جدی سازمان ملل به مسئله یمن بیش از هر زمانی احساس میشود. سناریوی مطلوب بشریت در مسئله یمن، پایان جنگ در این کشور است.
پایان
#سیاست
#جنگ_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
هدایت شده از اندیشکده مرصاد
💢نشست راهبردی میز عراق و شامات اندیشکده مرصاد
✳️ با عنوان
🔷 ج.ا.ایران، جنبش های مقاومت و نقش آفرینی سیستمی (تجربه 17 ساله عراق)
👤 با ارائه دکتر هادی معصومی زارع، مدیر روابط خارجی اندیشکده مرصاد
🗓 شنبه 14 تیر ساعت 18
📍 از طریق ویدئو کنفرانس در اسکایپ (لینک گفتگو، روز جلسه در کانال قرار داده می شود)
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
💢 به گزارش الاخبار مارتین گریفث نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن مجددا تلاشهایی را برای برقراری آتش بس بین انصارالله و عربستان آغاز کرده است. مقامات صنعا در پاسخ به درخواستهای گریفث تاکید کرده اند که تا زمانی که ائتلاف عربی کشتی های حامل سوخت که با وجود تفتیش توسط نیروهای سعودی در جیبوتی توقیف شده اند را آزاد نکند هیچ مذاکره ای صورت نخواهد گرفت.
✍️ عربستان از چند هفته پیش با توقیف کشتی های سوخت اجازه پهلوگرفتن آنها در بندر الحدیده را نداده است که این مسئله موجب بروز بحران سوخت در مناطق تحت کنترل انصارالله شده است.
✍️ راهبرد عربستان از ابتدای جنگ یمن اجبار انصارالله به مذاکره در شرایط فشار اقتصادی و نظامی بوده است. راهبردی معنایی جز تسلیم همه جانبه انصارالله ندارد و به همین دلیل صنعا از پذیرش مذاکره در این شرایط سر باز میزند و شرط ورود به مذاکره را پایان محاصره و آتش بس فراگیر اعلام کرده است.
#جنگ_یمن
#مذاکرات_صلح
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 عضو شورای عالی سیاسی انصارالله در مصاحبه با الجزیره:
🔺 به سعودی ها میگوییم اگر به دنبال صلح هستید ما نیز به دنبال صلح هستیم و اگر شما به دنبال جنگ هستید ما با شما خواهیم جنگید ولی اگر میخواهید بجنگید با شرافت بجنگید.
🔺 ما شورای امنیت و آنچه که جامعه جهانی مینامید را زیر پای خود گذاشته ایم (و به آنها اعتقادی نداریم) و معتقدیم باید همه سرزمین یمن را آزاد کنیم .... شورای امنیت حمله به یمن را قانونی جلوه داد و یمن را از حق دفاع از خود محروم کرد.
#رسانه
#شورای_امنیت
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 تنها چند روز پس از دیدار برایان هوک از ریاض و ابوظبی و حمایت شورای امنیت از عربستان در محکومیت حملات موشکی انصارالله به ریاض، عربستان همزمان با ادامه محاصره شدید یمن مناطق مختلف این کشور در صنعا، صعده و دیگر مناطق را هدف حملات هوایی قرار میدهد و انبار لاستیک در صنعا و انبار ملزومات پناهندگان در صعده را به عنوان کارگاه تولید پهپاد معرفی میکند و از طرف دیگر برای توجیه جنایات خود در مناطق مسکونی یمن فیلم حملات موشکی سال گذشته انصارالله به فرودگاه ابها را رسانه ای میکند تا از این طریق خود را محق نشان دهد.
#شورای_امنیت
#وقاحت
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 همزمان با تشدید فشار اقتصادی و افزایش حملات هوایی عربستان به شهرهای یمن از جمله بیش از 30 حمله به صنعا در شبانه روز گذشته گریفث برای مذاکره با هیئت دیپلماتیک انصارالله راهی مسقط شده است.
✍️ به نظر میرسد حاکمان ریاض هنوز دست از سیاست ابتدایی خود در قبال یمن بر نداشته اند و قصد دارند با افزایش فشارها انصارالله را به تسلیم وادار کنند.
(تصویر آرشیوی است)
#جنگ_یمن
#مذاکرات_صلح
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 توئیت عبدالعزیز الجباری مشاور هادی و نایب رئیس پارلمان یمن بازتاب فراوانی در رسانه های یمنی داشته است. وی که یکی از شخصیت های حاضر در مذاکرات در جریان برای تشکیل دولت ائتلافی با مشارکت مجلس انتقالی و دولت هادی است مدعی شده است برخی قدرتهای خارج از یمن در حال فشار برای تحمیل افراد نزدیک به خود به هادی به عنوان نخست وزیر هستند. رسانه های یمنی معتقدند منظور الجباری فشار امارات برای انتخاب یک فرد نزدیک به خود به عنوان نخست وزیر دولت هادی است.
✍️ اختلافات امارات و عربستان در پرونده یمن بسیار زیاد شده است ولی دو طرف با مدیریت اوضاع تا کنون مانع از مواجهه مستقیم شده اند هرچند در واقع باید گفت عربستان تا اینجای کار بازی را به امارات واگذار کرده است.
#جنگ_یمن
#امارات
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 حملات هوایی عربستان به یمن از زاویه ای دیگر:
🔺 سخنگوی ائتلاف عربی: ما یک کارگاه ساخت پهپاد و موشکهای بالستیک را در صنعا منهدم کردیم.
🔻 اعترافی واضح به توانایی نظامی یمن پس از اینکه سالها آن را انکار کرده و ایرانی دانستتد.
🔺 پس از شش سال جنگ و محاصره نیروهای مسلح یمن تاکید میکنند که توانایی بالایی برای پاسخگویی به تجاوزات سعودی دارند که دشمنان به زودی نتیجه آن را خواهند دید.
#جنگ_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 از ریاض خبر میرسد سه نفر به عنوان کاندیداهای پست نخست وزیری دولت ائتلافی هادی با مجلس انتقالی مطرح شده اند.
🔺 معین عبدالملک نخست وزیر فعلی، خالد بحاح نخست وزیر اسبق دولت هادی که در سال 2016 از این سمت برکنار شد و رشاد العلیمی از سیاسیون نزدیک به علی عبدالله صالح و عربستان اسامی مطرح شده برای این منصب هستند.
🔻 با توجه به اینکه بحاح گزینه مطلوب امارات و عبدالملک گزینه مطلوب دولت هادی هستند شانس العلیمی برای رسیدن به این منصب بیش از دیگران است.
#سیاست
#مذاکرات_صلح
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 عضو شورای عالی سیاسی انصارالله:
🔺 برای پاسخ به تهدید سران انصارالله توسط سخنگوی ائتلاف عربی پاسخی برتر از سخن امام زین العابدین به ابن زیاد نمیشناسم که فرمود " یابن الطلقا آیا مرا به قتل تهدید میکنی؟ آیا نمیدانی که ما به کشته شدن عادت داریم و شهادت کرامتی است که از طرف پروردگار به ما عطا شده است؟"
🔻 در ابتدای حمله به یمن جنگنده های ائتلاف پشت سر سخنگو بود و امروز موشک های ما.
#مقاومت
#جنگ_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 سخنگوی ارتش یمن در مصاحبه با المسیره:
🔺 ادامه محاصره و حملات نظامی به یمن به معنی ادامه پاسخ های مشروع ما به عربستان است.
🔻 عربستان تنها یک گزینه دارد و آن پایان جنگ و محاصره است.
🔺 ملت ما از گرسنگی نخواهند مرد و ما گزینه هایی در اختیار داریم که هنوز از آنها رونمایی نکرده ایم.
🔻 ما نمیتوانیم در حالی که مردممان کشته میشوند دست بسته بنشینیم.
🔺 ما هدف قرار دادن عمق خاک عربستان و مراکز نظامی و سیاسی این کشور که نوک پیکان حمله به یمن هستند را ادامه میدهیم.
🔻 منابع ما تاکید کرده اند که عملیات موشکی اخیر موفقیت آمیز بوده است و حجم خسارات آن موجب شگفتی سعودی ها و آمریکایی ها شده است.
#جنگ_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 سخنگوی ارتش یمن از عملیات پهپادی موفقیت آمیز بر علیه اهداف نظامی در فرودگاه نجران و پایگاه هوایی ملک خالد در خمیس مشیط خبر داد.
#جنگ_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢گزارش الاخبار از نقش انگلیس در جنگ یمن
🔸روزنامه لبنانی الاخبار ضمن تشریح پشتیبانی کامل انگلیس از عربستان سعودی برای انجام حملات هوایی به یمن اعلام کرد، بخش هوایی جنگ یمن را انگلیس به صورت کامل بر عهده گرفته است.
🔹به گزارش الاخبار رسانه های انگلیسی این روزها با تبلیغ اقدامات بشر دوستانه دولت انگلیس در مقابله با کرونا سعی می کنند در قبال ادامه جنگ علیه یمن و کشته و مجروح شدن هزاران نفر با سلاحهای انگلیسی سرپوش بگذارند
🔸بر اساس این گزارش ۴۵۰ نیروی انگلیسی در عدن مستقر شده اند تا پیشقراول نیروهای انگلیسی-آمریکایی باشند و مأموریت آنها تضمین تسلط بر این استان راهبردی است.
🔹یکی از نظامیان بازنشسته انگلیسی که در پایگاههای نظامی عربستان سعودی در نزدیکی مرزهای یمن حضور داشته گفته است: اگر ما اینجا نبودیم جنگندههای سعودی ظرف مدت یک هفته یا نهایتا دو هفته از آسمان یمن ناپدید میشدند.
🔸 پیمانکاران انگلیسی بطور رسمی وظیفه مدیریت عملیات هوایی ارتش سعودی از جمله آموزش خلبانان و مدیریت عملیات حمل و نقل هوایی به جنوب یمن برای بمباران اهداف از پیش تعیین شده و خدمات تعمیر و نگهداری قطعات جنگنده ، تعمیر 24 ساعته هواپیما و پشتیبانی فنی را برعهده دارند.
🔹هرچند پیمانکاران انگلیسی به طور علنی به مشارکت خلبانان انگلیسی در بمباران اهداف یمنی اذعان نمی کند ، اما مشخص است که بیشتر پیمانکاران کارمندان سابق نیروی هوایی سلطنتی انگلیس هستند.
🔸طبیعتا رسانه های دولتی انگلیس به این مساله نمی پردازند و بیشتر سعی می کنند توجه شهروندان خود را به مبلغ 37 میلیون پوند که اخیراً به کارهای خیرخواهانه در یمن اختصاص داده اند ، جلب کنند.
🔹بریتانیا از زمان تسلط بر بیشتر بخشهای شبه جزیره عربی در ۱۹۲۰ تأمین کننده سلاح عربستان سعودی بوده و از دهه شصت میلادی نیروی هوایی سعودی را به جنگندههای «تورنادو» و «تایفون» مجهز کرده است. جنگندههایی که برای بمباران روزانه یمن از آنها استفاده میشود.
🔸به نظر میرسد مشارکت انگلیس در جنگ یمن در آستانه انتقال به درگیری مستقیم است زیرا در مارس گذشته خبر اعزام ۴۵۰ نیروی ویژه انگلیسی-آمریکایی به عدن منتشر شد تا پیشقراول نیروی مشترکی باشند که قرار است تعداد آنها به ۳۰۰۰ نفر برسد و مأموریت آنها تثبیت تسلط بر عدن به عنوان یک استان راهبردی مهم در منطقه تنگه بابالمندب و دریای عرب است. به علاوه سال گذشته اطلاعاتی مبنی بر مجروح شدن نظامیان انگلیسی در نبرد با نیروهای صنعا منتشر شد که کارشناسان این مسئله را تحولی تدریجی در راهبرد پروژه آمریکایی-انگلیسی در قبال یمن میدانند.
#انگلیس
#جنگ_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 در حالی که گریفث نماینده ویژه سازمان ملل برای دیدار و گفتگو با مقامات انصارالله در مورد پیشنهاد جدید آتش بس خود راهی عمان شده است برخی منابع از عدم قبول دیدار با وی توسط هیئت دیپلماتیک انصارالله خبر میدهند. گفته میشود انصارالله دیدار با گریفث را به پهلو گرفتن کشتی های حامل سوخت در بندر الحدیده منوط کرده اند و به همین دلیل دولت هادی شب گذشته اعلام کرد برای 4 کشتی اجازه پهلو گرفتن در الحدیده صادر شده است با این وجود مقامات انصارالله هنوز دیدار با گریفث را نپذیرفته اند و تاکید کرده اند ائتلاف عربی نباید از کمبود سوخت به عنوان حربه ای برای فشار به صنعا استفاده کند.
✍️ عربستان سعودی از بیش از یک ماه پیش با ممانعت از پهلو گرفتن کشتی های حامل سوخت در الحدیده منجر به وقوع بحران شدید سوخت در مناطق تحت کنترل انصارالله شده است.
#محاصره
#مذاکره
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#طنز
🔸 بلایی که پهپادهای یمنی بر سر صنعت هواپیمایی عربستان و امارات آورده اند.
#جنگ_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstuides_ir
💢 ترکیه و پرونده یمن
#اختصاصی
🔸 وضعیت سیاسی و میدانی در یمن در حال حاضر به هیچ وجه به نفع جریان اخوانی این کشور پیش نمیرود. مارب به عنوان پایتخت اجتماعی این جریان در خطر سقوط به دست انصارالله قرار دارد. جزیره استراتژیک سقطری از کنترل این جریان خارج شده است و همپیمانان امارات کنترل آن را به عهده گرفته اند و اجرایی شدن توافق ریاض در عمل به معنی کاهش وزن ایج جریان در دولت هادی خواهد بود.
🔹 در روزهای اخیر ریاض فشار بی سابقه ای برای اجرای توافق ریاض به دولت هادی آورده است و عملا در روزهای آینده باید منتظر اعلام خبر تشکیل کابینه جدید با مشارکت پنجاه درصدی همپیمانان امارات در مجلس انتقالی باشیم. اتفاقی که به معنی کاهش وزن جریان اخوان المسلمین یمن به نمایندگی حزب اصلاح در دولت هادی است.
🔸 رفتار عربستان با حزب اصلاح در جریان درگیری های جنوب یمن و توافق ریاض نشان داد تحلیل ها در مورد تغییر رفتار عربستان در قبال حزب اصلاح در روزهای بعد از جنگ یمن به واقعیت نزدیک است و همین مسئله موجب بی اعتمادی مضاعف بین عربستان و بزرگترین همپیمان میدانی خود در یمن شده است.
🔹 ورود جدی ترکیه برای نجات دولت اخوانی طرابلس از حمله نظامی خلیفه حفتر و موفقیت آنکارا در تغییر قواعد میدانی در لیبی به نفع دولت سراج همپیمانان یمنی اردوغان را به فکر استفاده از این ظرفیت و تکرار دوگانه اخوان – امارات در جنوب یمن انداخته و مدتی است که این مسئله در فضای مجازی مطرح میشود. البته به نظر میرسد خود ترکیه نیز از تکرار الگوی لیبی در یمن استقبال میکند و سیطره بر خلیج عدن و تنگه باب المندب در معادلات نوعثمانی ها ارزش درگیری مجدد با امارات را دارد و به همین دلیل نامه نماینده دائم ترکیه به شورای امنیت در محکومیت اقدامات امارات و متحدانش در یمن را میتوان در این باب تفسیر کرد.
🔸 تفاوت پرونده یمن با لیبی تنها نبودن امارات در این پرونده است. عربستان سعودی یمن را بخشی از عمق استراتژیک خود میداند و این پرونده را در سطح امنیت ملی خود پیگیری میکند و به همین دلیل اجازه نقش آفرینی فعال و بدون واسطه هیچ کشوری جز امارات را در این کشور نداده است. ورود مستقیم و میدانی هر بازیگر منطقه ای و بین المللی به پرونده یمن از قدرت عربستان در این پرونده میکاهد و در عمل به نفع انصارالله است ولی گره خوردن پرونده یمن با عمق امنیت ملی سعودی باعث مقاومت تمام قد ریاض در برابر این مسئله خواهد شد. به همین دلیل نباید نسبت به موثر واقع شدن تلاش فعالان اخوانی برای وارد کردن ترکیه در پرونده یمن چندان خوشبین بود.
🔹شکست این پروژه به معنی تضعیف بیش از پیش حزب اصلاح و ادامه روند فاصله گرفتن نیروهای میدانی این حزب از عربستان خواهد بود هرچند به دلیل وابستگی های شدید اقتصادی و میدانی حزب اصلاح به عربستان نمیتوان نتیجه گرفت که این فاصله گرفتن منجر به وقوع تقابل میدانی در میان خواهد شد.
#جنگ_یمن
#ترکیه
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
هدایت شده از اندیشکده مرصاد
💢خمس در یمن؛ زمینه های اعتقادی و پیامدهای اجتماعی
✍️ میز یمن
🔹ماه گذشته انتشار اسناد اصلاحیه دولت صنعا به قانون زکات یمن مصوب 1999 بازتاب های زیادی در رسانه های یمنی داشت و موجب واکنش بسیاری از شخصیت های سیاسی و مذهبی این کشور شد. بر اساس این اصلاحیه دولت صنعا محل مصرف زکات رِکاز (منابع حاصل از منابع زیرزمینی و معادن) را باید در شش مورد مشخص مصرف کند که بخش اول و دوم آن به عنوان حق خدا و حق پیامبر اسلام در اختیار دولت و بخش های چهارم، پنجم و ششم آن باید صرف رسیدگی به ایتام، فقرا و درراه ماندگان اعم از بنی هاشم و غیر آن شود. اما بخش اصلی مورد مناقشه در این قانون سومین مورد از موارد مصرف درآمدهای زکات رکاز است که براساس آن یک ششم از این درآمدها باید در اختیار بنی هاشم اعم از فقیر و غنی قرار بگیرد. تا پیش از این اصلاحیه قانون دریافت 20 درصد از درآمدهای منابع زیرزمینی به عنوان زکات رِکاز در قانون زکات یمن وجود داشت ولی محل مصرف این درآمد به دولت واگذار شده بود و قانونگذار در مورد آن سکوت کرده بود.
🔹بیشترین واکنش ها به این اقدام انصارالله را افراد و جریانهای وابسته به حزب اصلاح (اخوان المسلمین یمن) نشان دادند. در حالی که عبدالمجیدالزندانی از شیوخ شناخته شده سلفی و از بنیانگذاران حزب اصلاح در سال 2013 خواهان پرداخت درآمدهای زکات رکاز به بنی هاشم به عنوان حق شرعی آنان شده بود ولی هیئت علمای یمن وابسته به دولت هادی در بیانیه ای با استناد به چند دلیل فقهی این قانون را مغایر با تعالیم اسلام دانست و اقدام انصارالله را اکل مال بالباطل توصیف کرد. همزمان مخالفان سیاسی انصارالله این گروه را به تاسیس یک طبقه اجتماعی جدید و تلاش برای احیای دولت امامت زیدی متهم کرده اند.
👈برای روشن شدن کامل مسئله لازم است بحث رِکاز در منابع فقهی زیدیه و ارتباط آن با مبانی اعتقادی این مذهب بررسی شود.
🔹بر اساس روایت مشهور پیامبر اکرم "وفی الرِکاز خمس" یک پنجم از ارزش هر چیزی که نام رکاز بر آن صدق کند باید در اختیار حاکم اسلامی قرار گیرد تا در موارد مشخص مصرف شود. رِکاز در لغت به معنای گنج و دفینه به کار میرود اما در مورد اصطلاح فقهی آن بین علمای اسلامی اختلاف وجود دارد. برخی مانند ابوحنیفه این اصطلاح را شامل معادن و ذخایر زیرزمینی هم میدانند و برخی دیگر نظیر علمای حنبلی و شافعی از اهل سنت و شوکانی از علمای زیدی معاصر آن را تنها منطبق بر گنج های متعلق به دوران جاهلی میدانند.
🔹با وجود اینکه اهل سنت و زیدیه با تطبیق این روایت بر آیه 41 سوره انفال ( أَنَّمَا غَنِمْتُم مِّن شَيْءٍ فَأَنَّ لِلَّهِ خُمُسَهُ وَلِلرَّسُولِ و ... ) محل مصرف درآمدهای رِکاز را متفاوت از مصارف نُه گانه زکات میدانند و معتقدند این درآمدها میتواند در اختیار اغنیا نیز قرار بگیرد ولی انتقادات مطرح شده توسط مخالفان انصارالله نسبت به قانون جدید خمس ناظر به سومین مورد ذکر شده در محل مصارف آن است که بنی هاشم اعم از فقیر و غنی را شامل میشود. البته دلیل اصلی حساسیت این موضوع وجود اصل اصطفاء در عقاید زیدیه هادویه است که در عمل بنی هاشم را به یک طبقه اجتماعی با مزایای ویژه تبدیل میکند.
🔹بر اساس عقاید زیدیه امامت تنها در فرزندان پیامبر اسلام که از نسل امام حسن و امام حسین علیهما السلام باشند امکان پذیر است. این اصل در عقاید زیدیه هادویه دچار توسعه شده است و به عنوان اصل اصطفاء شناخته میشود. بر اساس این اصل فرزندان پیامبر اسلام از نسل حسنین علیهما السلام تا ابد برای هدایت بشر برگزیده شده اند و این مسئله را با استناد به برخی از آیات قرآن و روایات تبیین میکنند. (ر.ک الجوابات المهمه من مسائل الائمه / مجدالدین المویدی) همین مسئله ریشه نگاه زیدیه هادویه به سادات به عنوان یک طبقه اجتماعی ویژه است.
🔹جنبش انصارالله به عنوان یک جنبش اجتماعی با خواستگاه زیدیه هادویه اصل اصطفاء را پذیرفته است و در سند فکری و فرهنگی خود که در سال 2012 و با امضای سید عبدالملک بدرالدین و تعدادی از علمای طراز اول زیدیه هادویه منتشر شد آن را به عنوان یکی از اصول اعتقادی خود مورد تاکید قرار داده است.
🔹هرچند اقدام جنبش انصارالله در تطبیق قوانین مناطق تحت کنترل خود با اصول اعتقادی زیدیه هادویه مسئله ای قابل درک است ولی به نظر میرسد این اقدام به دلیل فشارهای رسانه ای و عدم وجود بستر مناسب اجتماعی برای پذیرش آن تاثیر معکوس در محبوبیت انصارالله و بنی هاشم در یمن بگذارد و به همین دلیل جنبش انصارالله باید با احتیاط بیشتری در این زمینه قدم بردارد.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
💢 گزارش روزنامه العرب چاپ لندن از آخرین تحولات در مذاکرات تشکیل کابینه جدید دولت هادی
🔺 به گفته این روزنامه در روزهای آینده هادی مقامات جدید دولت خود را به شرح ذیل منصوب میکند:
🔻 معین عبدالملک / نخست وزیر
🔺 مراد الحالمی وزیر حمل و نقل سابق و عضو هیئت رئیسه مجلس انتقالی / استاندار عدن
🔻 مطهر الشعیبی مدیر اسبق اداره امنیت تعز / رئیس اداره امنیت عدن
🔺 بر کناری محسن علی الاحمر قائم مقام فعلی و انتصاب سلطان العراده استاندار فعلی مارب و احمد عوض بن مبارک سفیر یمن در آمریکا به عنوان قائم مقامهای جدید
✍️ این روزنامه مواضعی بسیار نزدیک به دولت امارات دارد.
#توافق_ریاض
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 تنها چند هفته پس از سیطره همپیمانان امارات بر جزیره سقطری این کشور یک پایگاه نظامی در جنوب غرب این جزیره تاسیس کرد.
✍️ از ابتدای حمله ائتلاف عربی به یمن امارات به دنبال سیطره بر جزیره استراتژیک سقطری بود و به نظر میرسد به این هدف خود دست یافته است.
#سقطری
#امارات
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 تمجید سیاستمدار یمنی مخالف انصارالله از هیئت دیپلماتیک صنعا
🔺 چرا دوست ما عمان نمیتواند هیئت انصارالله را اجبار به دیدار با مارتین گریفث کند؟ با وجود تمام اختلافاتی که با انصارالله دارم ولی الگوی آنها برای تعامل با جهان را میپسندم. آنها به گونه ای با قدرتهای خارجی رفتار میکنند گویا یک قدرت هسته ای و یا یکی از اقتصادهای بزرگ دنیا هستند. یمن باید اینگونه اداره شود نه اینکه همه سیاستمداران یمن تابع سفیر یک کشور خارجی باشند.
#دیپلمات
#مذاکره
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir