#احکام #وضو
💠سوال ۱۲۵. آیا در مسح سر، مرطوب شدن مو کافی است یا این که رطوبت باید به پوست سر هم برسد؟
✅جواب: مسح سر را می تواند بر روی پوست و یا موی قسمت جلوی سر بکشد، ولی اگر موی جاهای دیگر سر در قسمت جلو جمع شده باشد یا موی جلوی سر به قدری بلند باشد که بر روی صورت یا شانه ها ریخته شده است، مسح بر آن کافی نیست و باید فرق سر را باز کرده پوست یا بن موها را مسح کند.
⚫️⚪️⚫️⚪️⚫️
☑️پرسش:
آيا گريه بر اباعبدالله گناهان را مي بخشد؟با چه مدرک شيعي؟ چه گناهاني را؟
◾️ پاسخ:
گريه و عزاداري براي امام حسين(عليه السلام) داراي شش اثر است که آمرزش گناهان، ثواب فراوان، دستيابي به حسن عاقبت،سرمشق گرفتن از درسهاي اخلاقي عاشورا، ابقاي اسلام و احياي تشيّع و استجابت دعا از جمله آن است.
☘️امام رضا عليه السلام مي فرمايند:
فَعَلي مِثْلِ الْحُسَينِ فَلْيَبْکِ الْباکُونَ فَاِنَّ البُکاءَ عَلَيهِ يَحُطُّ الذُّنُوبَ الْعِظامَ
🔹گريه کنندگان بايد بر کسي همچون حسين عليه السّلام گريه کنند، چراکه گريستن براي او، گناهان بزرگ را فرو مي ريزد. (1)
▪️بر اين اساس در روايت مشهوري امام رضا(علیه السلام) به ابن شبيب فرمودند: يا ابن شبيب اِنْ بَکَيْتَ عَلَى الحُسَينِ عليه السّلام حَتّى تَصيرَ دُمُوعُکَ عَلى خَدَّيْکَ غَفَرَ اللّهُ لَکَ کُلَّ ذَنْبٍ اَذْنَبْتَهُ صَغيرا کانَ اَوْ کَبيراً قَليلا کانَ اَوْ کثيراً؛ اي پسر شبيب اگر بر حسين عليهالسلام گريه کني تا اينکه اشکهايت بر گونههايت جاري شود، خداوند گناهاني که مرتکب شدي، چه بزرگ و چه کوچک، چه کم و چه زياد را ميبخشد». (2)
✍️بنابراين عزاي بر امام حسين(علیه السلام) را بايد فرصتي براي سبک کردن قلب و روح از ناجوريها دانست تا با کمک آن بتوان ساير ايام سال را با توان بيشتري ادامه دهد.
🔸پس اينکه در روايات ميخوانيم گريه براي مظلوميّت امام حسين«سلاماللهعليه» موجب آمرزش گناهان است، به اين معناست که اگر کسي عزاداري کند، به شرط آنکه به اندازه عشق به امام حسين«سلاماللهعليه»، رابطه عاطفي و عملي با آن حضرت پيدا کند، بالاترين ثوابها را ميبرد و پروردگار عالم به خاطر اين عزاداري، گناهان او را ميآمرزد.
1- صدوق . عيون اخبار الرضا ج 1 ص 299 ناشر:مؤسسة الأعلمي للمطبوعات . بيروت . 1404 ق
2- همان
📚 حکم گفتن ذکر «اعوذ بالله من الشیطان الرجیم» در قرائت نماز
┏━✨🌹✨🌸✨━┓
🌸@tasvir12🌸
┗━✨🌸✨🌹✨━┛
🏴25 محرّم شهادت امام سجّاد علیه السلام
▪️در سال 94 بنابر مشهور یا 95 هـ (1)، امام زین العابدین علیه السلام در سن 57 سالگی با زهری که ولید بن عبدالملک یا هشام لعنهما الله به آن حضرت دادند به شهادت رسیدند.
▪️این در حالی بود که 34 یا 35 سال بعد از واقعه ی کربلا در مصائب جانگداز شهادت پدر و برادران و عمو و بستگان و اسارت عمّه ها و خواهرانش، گریان بودند.
▪️امام باقر علیه السلام آن حضرت را تجهیز نمودند و در بقیع کنار قبر عموی مظلومش حضرت مجتبی علیه السلام به خاک سپردند.
▪️سال شهادت آن حضرت را به خاطر کثرت فوت فقهاء و علماء «سنة الفقهاء» گفتند.
▪️در شهادت آن حضرت اقوال دیگری نیز وجود دارد : 12 محرّم (2)، 18 محرّم (3)، 19 محرّم (4)، 1 صفر (5).
📚 منابع :
1. کافی : ج 1، ص 466، 468. و ... .
2. توضیح مقاصد : ص 3. و ... .
3. مناقب آل ابی طالب علیهم السلام : ج 4، ص 189. و ... .
4. همان.
5. اختیارات : ص 33.
📱نگاه به موبایل در نماز👁👁
🔹سؤال: اگر #موبایل شخصی در #نماز زنگ بخورد و آن را از جیب خود درآورد و روی صفحه آن نگاه کند و آن را قطع کند، نمازش باطل است؟🤔
#احکام_نماز
#زنگ_موبایل_در_نماز
#رهبری
•┈┈••✾❀✿💜✿❀✾••
🔻امام سجاد«علیهالسلام» در روز عاشورا موقتاً مریض شدند. مصلحت الهی بود تا برای ایشان دفاع از پدرشان واجب نباشد. اگر واجب میبود، بهطور طبیعی به شهادت میرسیدند و نسل امامت منقطع میشد؛ اما موقتاً بهشدت مریض شدند و بعد دیگر حالشان خوب شد.
🔹درطول سفر با کمال شجاعت سخنرانی داشتند؛ بهخصوص در شام که آن خطبۀ عظیم را ایراد فرمودند و همه را منقلب و بیدار کردند و متوجه خیانت یزید و خباثت او کردند.
🔸بعد هم در مدینه، حدود ۳۵ سالی که بودند، با مضامین دعا، معارف دین را بیان میکردند؛ چون در زمان ایشان هنوز جوّ حاکم بر شهر و حاکمینی که بودند، اجازه نمیدادند که در منزل امام جلسات درس برگزار بشود.
🔎📖🔍 🔎📖🔍
✅پرسش:
چرا هيچ عکس و نقاشي يا توصيفي از چهره پيامبر يا ائمه موجود نيست؟ اين شکل ها و عکس هايي که در بازار هستند درست اند؟
🌺 پاسخ:
در مورد پوستر هاي که در بازار وجود دارد و اصطلاحا تصوير ايمه را نشان مي دهد بايد گفت که اگر تصويربه امام (علیه السلام) منسوب نشود و فقط بر اساس اوصافي که در تاريخ و روايات آمده به تصوير کشيده شود بي انکه نسبت داده شود اشکال ندارد.
☘️ صحت استناد تصاويري که مربوط به پيامبر و امامان -ع- است ثابت و مسلم نمي باشد . صحت تصويري که بنا بر توصيف بحيرا از سيماي پيامبر -ص - کشيده شده نيزقطعي و مسلم نيست هر چند که با برخي توصيفات در روايات هماهنگ است ولي به طور قطع نمي توان آن را تصويري مطابق با واقع و منطبق با آن دانست .
🔹فقها فرموده اند: به تصوير کشاندن ائمه ع در قالب فيلم با توجه به اينکه باعث هتک حرمت آنان حضرات است جايز نيست و به تصوير کشيدن حضرت عباس و حضرت زينب عليهما السلام اگر باعث هتک باشد جايز نيست. بنابراين, اولا تصوير واقعي از ايمه و پيامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) در دست رس نيست دوما: اگر اين امر باب شود هرکس مطابق ذوق و سليقه خود تصويري ارايه خواهند داد که چه بسا خداي نخواسته موجب وهن و توهين حضرات معصومين(ع) خواهد شد.
خوردن پنیر
بسیاری از مؤمنان بر این باورند که پنیر خوردن مطلقاً مکروه است، درحالی که آنچه مکروه است خوردن پنیر در صبحانه است، اما به هنگام شام نه تنها مکروه نیست، بلکه مفید هم هست مخصوصاً اگر با مغز گردو همراه باشد.
درروایت نقل شده است؛ شخصی از امام صادق علیه السلام از پنیر سوال کرد، حضرت فرمود؛ "دردی است که دوا ندارد."
وقتی شب شد دوباره خدمت حضرت رسید دید پنیر در سفره حضرت است، عرض کرد; صبح از شما درباره پنیر سوال کردم، فرمودید؛ پنیر دردی است که دوا ندارد و الان می بینم درسفره شما پنیر وجود دارد.
حضرت فرمود؛ "پنیر ناشتا ضرر دارد و شب مفید است."
و در روایت دیگر می فرمایند؛
اگر پنیر با گردو همراه شود دوا و شفا است.1
بنابراین پنیر خوردن به هنگام صبح ناشتا مکروه و در شب مفید و با گردو خوردن، همیشه مفید است چه صبح وچه شب.
1-وسائل الشیعه، ج17، ص92، ب62