‼️تقلید صدای دیگران
🔷س 4176: آیا #تقلید_صدا و لهجۀ دیگران، صرفاً برای #شوخي و #سرگرمي، جايز است؟
✅ج: در صورتی که برای #تمسخر و #استهزاء یا موجب اذیت آنان باشد یا #توهین به ایشان محسوب شود، جایز نیست.
#احکام_گناهان #تقلید_لهجه #مسخره_کردن_دیگران
┏━✨🌹✨🌸✨━┓
🌸@tasvir12🌸
┗━✨🌸✨🌹✨━┛
‼️صدقه دادن زن از اموال خودش
🔷س 4266: آیا زن بـرای دادن #صدقه یا کمک به والدین از اموال خودش هم بایـد از #شوهر اجازه بگیـرید؟
✅ج: اگر با اموال خودش باشد، نیاز به #اجازه_شوهر نیست.
#احکام_صدقه #صدقه_بدون_اجازه_شوهر
┏━✨🌹✨🌸✨━┓
🌸@tasvir12🌸
┗━✨🌸✨🌹✨━┛
🍀🌟🍀🌟🍀
✅پرسش:
آیا معقول است که پنگوئن از قطب تا خاورمیانه پیاده روی کرده تا سوار کشتی نوح شود؟
🌺پاسخ:
این اشکال در صورتی وارد است که طوفان حضرت نوح جهانی باشد اما برخی از دانشمندان اسلامي اذعان دارند که طوفان نوح منطقه ای بوده، یعنی در همان سرزمین که وی در آن جا بود و سکونت داشت، طوفان اتفاق افتاد.
🍃در تفسیر نمونه-ضمن اینکه هر دو دیدگاه آمده- می خوانیم:
📌منطقه ای بودن طوفان هم، منتفی نیست. یکی از دلایل آن این است که طوفان نوح به عنوان عذاب و کیفر، روی داده و دلیلی نداریم که دعوت نوح در آن زمان جهاني بوده و به سراسر جهان رسیده باشد. چراكه با امکانات آن روز بعید به نظر میرسد که دعوت نوح به سراسر جهان رسیده باشد. در اين صورت طوفان نمیتواند جهانی باشد، چون مردم منطقه های دیگر، مانند قوم نوح نبودند و آنان از نوح بی خبر بودند.(1) اگر این مبنا را قبول نماییم، پس اشکالات مورد نظر مطرح نخواهد شد.
📌دید گاه دوم این است که طوفان حضرت نوح فرا منطقی بوده (2) اولا مقصود از فرا منطقه ای همه دنیا مقصود نیست، زیرا آن زمان مثل این زمان نبود که جمعیت زیادی در سراسر عالم باشند، بلکه آن زمان بیش تر سر زمین ها، خالی از سکنه بوده اند. و پوشش جمعيتي كره زمين بسيار محدود و در مناطق خاصي بوده است. از اين رو ممكن است طوفان نوح گرچه اختصاص به قوم نوح نداشته ولي مربوط به يكي از چندين منطقه مسكوني بشر بوده است. از اين رو، حضرت نوح تنها موظف به جمع آوري حيواناتي بوده است كه اختصاص به اين منطقه داشته اند.
☘️در ضمن باید به این موضوع هم توجه داشته باشیم که این همه تنوع در جانوران خشکی در آن زمان وجود نداشته است. باید توجه داشت که نیاز نیست که تمام انواع میمونها و گربه سانان و سگ سانان و ... در درون کشتی قرار گیرد. بلکه تنها یک جفت سگ و یک جفت گربه و یک جفت میمون و ... که در منطقه ای که نوح زندگی می کرده است در درون کشتی قرار گرفته است. و از این جفت ها، گونه های مختلف سگ و گربه و میمون و ... منشعب می شوند.
✍️در مورد گونههای جانوران نیز اختلاف نظرهای وجود دارد.
🐳جانوران آبزی
جانوران آبزی از گونههای جانداران جدا میشوند، چون طوفان مشکلی برای حیات آنها ایجاد نمیکند.
🐪جانواران خشک زی
در مورد جانوران خشک زی نیز اختلاف است. در تفسیر عیاشی، ذیل آیهی ۱۴۳ سوره انعام حدیثی از امام صادق(علیه السلام)نقل شده که: هشت جفت از جانوران در کشتی حضرت نوح جا داده شدند. این هشت جفت چهار نژاد اهلی هستند که عبارتند از نژاد گوسفند، گاو، شتر و بز و چهار نژاد وحشی از همینها. هر کدام نر و ماده و اهلی و وحشی. در روایت دیگر سگ و خوک نیز نقل شده است.(3)
☘️برخی نقل کردهاند که: فقط گونههایی از جانوران نر و مادهای که نفعی از آنها متصور باشد، در کشتی حضرت نوح (علیه السلام) حمل شدهاند.(4)
🌸برخی گفتهاند: در زمان حضرت نوح چند قسم بیشتر از جانوران در روی زمین پیدا نشده بودند، و نوح فقط نسل آنها را حفظ کرده است، و بقیه حیوانات بعدا پیدا شدهاند. عدهای گفتهاند: طوفان حضرت نوح منطقهای محدود بوده است، و گونههای جانداران نیز محدود بوده است. (5)
💥نکته مهمتری که نباید فراموش کرد این است که: داستان کشتی، طوفان، گستره و اندازهی کشتی، همه آیت و معجزهی الهی بوده است.
منابع:
1. تفسیر نمونه، ج 9، ص 102 به بعد،
2. ترجمه تفسیر المیزان، ، ج10، ص374، تفسیر نمونه، ج9، ص102.
3. قاموس قرآن، ج۷، ص۱۲۴.
4. همان،
5. همان.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | عمر مثل سایه است
◾ یا جابِرُ الدُّنیا عِندَ ذَوِی الاَلبابِ کَفَیءِ الظِّلال
[عمر] مثل سایه است؛ فَیء، آن سایهی بعد از زوال [روز] را میگویند. همچنان که این سایه اعلام پایان روز است و هر لحظه به لحظهای که این سایه طولانی میشود، نشان میدهد که روز دارد تمام میشود. این عمر ما هم همین جور است. اینجا «دنیا» یعنی عمر من و شما که مثل همین سایه است؛ هر چه این سایه طولانیتر میشود، معنایش این است که به آن آخِر داریم نزدیکتر میشویم...
◾حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای جلسه درس خارج فقه ۱۳۹۷/۱۱/۰۹ به شرح حدیثی از امام باقر علیهالسلام درباره گذرا بودن دنیا پرداختند.
📥 farsi.khamenei.ir/speech-content?id=43194
🌹تصویری از مسیر و تقویم حرکت کاروان امام حسین (ع) از مدینه تا کربلا و کاروان اسرای حسینی از کربلا تا شام. سال ۶۰ و ۶۱ هجری.
♦️سالروز حرکت امام حسین(علیه السلام)از مکه به سوی کربلا
🔴"یوم الترویه "چه روزی است
♦️هشتم ذی الحجه روز ترویه است و این روزی است که حجاج نیت حج تمتع می نمایند و محرم شده از مکه سمت منی حرکت می نمایند و شب را در آنجا بیتوته می کنند و صبح عرفه به جانب عرفات رهسپار می گردند.
♦️٨ ذی الحجه سال شصت هجری قمری، روزی که امام با خانواده و یارانشان مکه را به قصد کوفه ترک کردند. این روز سر آغازیست بر واقعه عاشورا و حماسه عاشوراییان.
🔻قرائت دعای عرفه
🔹با نوای آیتالله مهدوی
📆۵شنبه، ۹مرداد۱۳۹۹
⏰ساعت۱۷
🔸میدان امام، مسجد امام
👈رعایت دستورات بهداشتی و استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی الزامی است.
@abolhasanmahdavi
🌐📝🌐📝🌐
✅پرسش:
امام باقر العلوم شکافنده چه علمي است؟
🌺پاسخ:
عصر امام باقر علیه السلام به علت وضعيت سياسي خاص، عصر آغاز نهضت علمي است که از سوي ايشان شروع شد. در آن زمان، دسته بندي علوم همانند امروز نبود.
▪️لذا سخن گفتن از آن دوره براي مقايسه با اين دوره، صحيح نيست. ولي به اجمال مي توان گفت که علومي همانند فقه (معادل علم حقوق)، اخلاق (معادل علوم تربيتي و روانشانسي)، کيميا (شيمي)، طبيعيات (فيزيک، شيمي، زيست و) و ... يا در دوره ايشان و توسط ايشان ابداء شدند يا آنکه از گذشته به آن دوره رسيدند ولي ايشان در تعالي آن گام بر داشتند به گونه اي که شخص فريد در آن زمان محسوب شدند.
✍️شايان ذکر است که امام باقر علیه السلام در علوم مختلف به تربيت شاگرد پرداختند که مهمترين آن علم فقه است که بسيار مورد نياز عموم مردم ان زمان و زمانهاي بعد از ايشان بوده است. لکن در بين شاگردان ايشان و همچنين امام صادق ع افرادي بودند که به علوم ديگر همانند کيميا (شيمي)، طبيعيات (شيمي، فيزيک، زيست) نيز پرداخته اند.
🌹روز عرفه جایگاه ویژه ای در میان روزهای دیگر سال دارد به دلیل چند خصوصیت ویژه :
۱- روز اختصاصی دعا :
امام صادق علیه السلام : تَخَیَّر لِنَفسِكَ مِنَ الدّعاءِ ما أحبَبتَ واجْتَهِد ، فإنَّه (یَومَ عَرَفَة) یَوم دعاءٍ و مَسألَةٍ ؛ [1] هر چه مى خواهى براى خود دعا بخوان و [در دعا كردن] بكوش كه آن روز [روز عرفه] روز دعا و درخواست است.
2- روز عرفه هم پایه ماه مبارک رمضان :
امام صادق علیه السلام فرمودند: «مَنْ لَمْ یغْفَرْ لَه فِی شَهْرِ رَمَضانَ لَمْ یغْفَرْ لَه اِلی قابِلٍ اِلاَّ اَنْ یَشْهَدَ عَرَفَةَ» [2] ؛ کسی که در ماه رمضان بخشیده نشود، تا سال آینده بخشیده نمی شود، مگر اینکه [روز] عرفه را درک کند.
3- روز رهایی از بار سنگین گناهان :
امام على علیه السلام فرمودند: «مِنَ الذّنوبِ ذنوبٌ لاتغفَر إلاّ بِعَرَفَاتٍ» ؛ [3] برخى از گناهان جز در عرفات بخشوده نمى شوند .
4- روز همنوایی با امام حسین علیه السلام :
بهره کامل و کافی از روز عرفه وقتی نصیب ما می شود که در عصر روز عرفه، دعای امام حسین علیه السلام، در روز عرفه را هم صدا و همنوا با ایشان زمزمه کنیم، دعایی که فراز به فراز آن مرتبه ای عالی از عرفان و معنویت است، امام حسین علیه السلام هنگام این دعا در صحرای عرفات با چشمانی اشکبار و در نهایت خضوع و خشوع بوده اند.
چقدر خوب است که با تأسی از ایشان به درگاه خداوند تبارک و تعالی رو کنیم، و با ادب امام حسین علیه السلام و با عبارات جاری شده بر زبان مبارک ایشان با خداوند خود راز و نیاز کنیم، دعای عرفه یک دوره کامل خودشناسی و خداشناسی است .
♦️عصر روز عرفه فرصت هم صدا شدن با امام حسین علیه السلام است، بیایم برای ساعاتی همه دل مشغولی های خود را فراموش کنیم و سرتا پا توجه شویم در مضامین والای دعای عرفه، تا لذت یک مناجات عاشقانه را درک کنیم، تا ادب چگونه دعا کردن را از حضرتش بیاموزیم، و باشد که به حرمت امام حسین علیه السلام همه دعاهای ما به اجابت برسند و در پایان روز عرفه با قلبی پر از نورانیت و معنویت ، و دل و جانی پر شور از نوید استجابت ، راهی فرداهای روزگارمان شویم
♦️از لحاظ سند دعاي عرفه از سالار شهيدان اباعبدالله الحسين(علیه السلام) ميباشد. بشر و بشير فرزندان غالب اسدي ميگويند ما در روز عرفه در عرفات خدمت امام حسين( علیه السلام) بوديم. حضرت از خيمه به همراه اهل بيت، فرزندان و شيعيانشان خارج شدند و ايستادند در سمت چپ كوه (جبل الرحمة) در زير آسمان و دستهاي خود را با حالت خشوع مقابل صورت گرفتند و اين دعا را خواندند.
♦️و اما اين كه اين دعا مربوط به همان سالي باشد كه حضرت به كربلا رفتند به نظر ميرسد اين گونه نباشد. بنا به آن چه در برخي مقتلها و در روايتي از امام صادق( علیه السلام) آمده است امام حسين( علیه السلام) در آن سال حجّشان را تبديل به عمره كردند و در روز هشتم ذي الحجه و طبق نقلي در ششم ذي الحجه به سمت عراق حركت كردند.[4]
📚پی نوشت :
[1].(التهذیب الأحكام ، ج 5 ، ص 182)
[2].( دعائم الاسلام ج 1 ، ص 269 )
[3].(دعائم الاسلام ، ج 1 ، ص 294 )
[4].(بحار، ج 45، ص 85 - 86).
قربانی و خرافات
قربانی کردن، از سنتهای اسلامی است که در برخی موارد مانند قربانی در حج، واجب و در برخی موارد مانند عقیقه و روز عید قربان، مستحب است.
ولی متاسفانه این سنت حسنه امروزه آمیخته با خرافات و رسوم غلط شده است، رسوم غلطی همچون:
1. مالیدن خون قربانی به خودرو و ساختمان
2. رد شدن از روی خون قربانی
3. عبور از بین سر و بدن قربانی پس از ذبح
4. قربانی کردن در مساجد که باعث نجاست مساجد میشود و کاری حرام است.
5. باقی گذاشتن خون قربانی در کف خیابان و جلوی منازل مسکونی که منجر به نجس کردن مسیر عبور مردم میشود.
نکته: منشأ اصلی چنین باورهایی، به این نکته برمیگردد که برخی افراد خون قربانی را دارای اثر میدانستند و میدانند!
اما بخشی از آیه 37 سوره مبارک حج این اعتقاد شرک آمیز را از بین برده و می خواهد، جا بیندازد که از خون قربانی کاری برنمیآید و آنچه مهم است تقوا و نیت الهی برای قربانی کردن است.
این آیه اشاره به اعمال زشت اعراب جاهلى است، که هر گاه حيوانى را قربانى می کردند خون آن را بر سر بت ها و گاه بر در و ديوار کعبه می پاشيدند، و بعضى از مسلمانان ناآگاه بى ميل نبودند که در اين برنامه خرافى از آن ها تبعيت کنند، آيه فوق نازل شد و آن ها را نهى کرد.
تفسیر المیزان، علامه طباطبایی
✅پرسش:
چرا روز دهم ذي الحجه را عيد قرار داده اند؟ وجه نامگذاري آن روز را به «عيد قربان» چیست؟
🌺پاسخ:
عيد قُربان يا عيد الأضحي از عيدهاي بزرگ مسلمانان در دهم ذي حجه است. بنابر روايات اسلامي، در اين روز خدا به ابراهيم خليل فرمان داد تا فرزندش اسماعيل را قرباني کند. او اسماعيل را به قربانگاه برد ولي جبرئيل همراه با «قوچي» نازل شد و ابراهيم آن را به جاي اسماعيل قرباني کرد.
🌸 سنّت قرباني در روز عيد قربان در سرزمين منا به ياد آن رخداد است. مسلماناني که براي حج، به زيارت خانه خدا ميروند، طبق شروطي وظيفه دارند در منا قرباني کنند.
🌼از نظر معناي لغوي «قرباني» از لفظ «قربان» ماخوذ است، هر آن چيزي که ذريعه و وسيله تقرب و نزديکي الله تعالي باشد آن را «قرباني» مي گويند، آن چيز خواه ذبح حيوان باشد يا ديگر صدقات.
🌱بعضي از علماء هر نيکي و عمل خير را که باعث قرب و رحمت الهي باشد «قرباني» مي نامند.
🍃البته در عرف عام به آن حيوان مخصوص «قرباني» گفته مي شود که به خاطر رضاي الله در روزهاي معين عيد الاضحي- عيد قربان- مسلمانان آن را ذبح مي کنند و کلمه قرباني از لفظ قربان گرفته شده و چندين بار در قرآن مجيد آمده است، در اکثر مواقع مراد از آن «حيوان مذبوحه» است.
🌼قربان عبارت از کارهاي نيکي است که انسان بوسيله آن بخواهد خود را به رحمت خداوند نزديک کند، بنابراين عمل نيکي که انسان انجام دهد تا بدان وسيله خويشتن را به رحمت حق تعالي نزديک سازد آن کار را قربان گويند؛ مانند فرمايش رسول اکرم(صلي الله عليه و اله ) که فرمود: نماز موجب تقرب و نزديکي هر پرهيزکار به رحمت پروردگار است.
🌸عبادت در شب و روز عيد قربان بسيار سفارش شده و احياي شب عيد قربان به دعا، نماز و نيايش فضليت فراواني دارد. در روز عيد قربان اعمالي مانند غسل، نماز عيد قربان، قرباني کردن، زيارت امام حسين(ع) و خواندن دعاي ندبه، مستحب است.
شرط بندی حلال
در احکام دینی شرط بندی در دو مسابقه تیراندازی و سوارکاری استثناء شده و حلال می باشد.
اما این در حالی است که فقط خود طرفین می توانند شرط بندی کنند.
در حالی که برخی به اشتباه فکر می کنند تماشاگران نیز می توانند.
استفتاء از دفتر آیات عظام خامنه ای و مکارم
🌹 امام رضا علیه السلام فرمودند: لا یستَکمِلُ عَبدٌ حقیقةَ الایمانِ حَتَّى تَکونَ فیهِ خِصالُ ثَلاثٍ: اَلتَّفقُّهُ فِى الدّینِ وَحُسنُ التَّقدیرِ فِى المَعیشَةِ، وَالصَّبرُ عَلَى الرَّزایا؛
♦️هیچ بنده اى حقیقت ایمانش را کامل نمیکند مگر این که در او سه خصلت باشد: دین شناسى، تدبر نیکو در زندگى، و شکیبایى در مصیبت ها و بلاها.
📚بحار الانوار، ج 78، ص 339، ح1
‼️تمام خواندن نماز مسافر
🔷س 4294: اگر مسافری كه نمازش #شکسته است در اثر فراموشی، نماز را کامل بخواند و بعداً متوجه شود چه وظیفه ای دارد؟
✅ج: اگر #مسافر فراموش كند که نمازش، شكسته است و تمام بخواند، اگر #داخل_وقت متوجه شد، باید نماز را دوباره بخواند و اگر پس از وقت به یاد آورد، قضای نماز واجب نیست.
#احکام_نماز #نماز_مسافر
احکام شرعی مصور👇
┏━✨🌹✨🌸✨━┓
🌸@tasvir12🌸
┗━✨🌸✨🌹✨━┛
📚✨📚✨📚
✅پرسش:
آیا زمان قمر در عقرب، تاثيري دراموري مثل سفرازدواج يامعامله تاثيري دارد؟ اگربنا برضرورت در آن ایام، کاری صورت بگیرد که توصیه به ترک شده است، چه کنیم تا به خیر و خوبی به سرانجام برسد؟
🌺پاسخ:
در روايتي امام صادق(علیه السلام) مي فرمايند: « هر کس در هنگامي که قمر در عقرب باشد، مسافرت يا ازدواج نمايد، خيري نمي بيند».
✍️موضوع قمر در عقرب امري است که بر طبق آن فتوا داده شده است، ولي بايد در نظر داشت که فتوا ويژه مواردي است که در روايت ذکر شده است (سفر، ازدواج)، و علاوه بر اين، حکمي که در فتوا به آن اشاره شده است، کراهت است نه حرمت، از اين رو برخي از فقهاء گفته اند: اگر امر اهم مانند اطاعت والدين ( مثلاً والدين به فرزند خود در روزي که قمر در عقرب است دستور سفر دهند) يا حج واجب، با اين موضوع تنافي پيدا کند، آن امر اهم مقدّم مي شود.
🌸در مورد معناي قمر در عقرب هم مي توان گفت، احتمال آن که منظور از روايت امام (علیه السلام)، بودن ماه در صورت فلکي عقرب (نه برج عقرب) باشد، وجود دارد، اگر چه احتياط به رعايت هردو (صورت فلکي و برج عقرب) هم خالي از وجه نيست.
صدقه به غیر مسلمان
برخی ها وقتی فقیری را می بینند که مسلمان یا شیعه نیست، کمکش نمی کنند.
در حالی که در صدقات مستحبی، فقر، ایمان یا اسلام صدقه گیرنده، شرط نیست، لذا به غنی، کافر ذمی و سنی نیز می توان صدقه مستحبی داد، اما به کافر حربی و ناصبی (دشنام دهنده به اهل بیت)، نمی توان صدقه داد.
رساله آموزشی بخش صدقه