هدایت شده از ترنم حیات
#فیش_جامع_رجب_و_شعبان
⚪️برنامه اندروید جامع با محوریت مناسبتهای ماه #رجب و ماه #شعبان
🔖فیش منبر کامل
🔖فیش منبر کوتاه
🔖فیش مرثیه
🔖فیش مدیحه
🔖داستان و احادیث
🔖اشعار
🔖احکام متناسب
🔖ویژه برنامه #اعتکاف
🔖متن سخنرانان مشهور
🔖مطالب ناب تبلیغی
💠کاری از گروه تبلیغی #مهاجر
📩دانلود مستقیم : ytre.ir/rajab
مرجع دانلود فیش منبر و مرثیه
🔰روایتی از دیدار خانوادگی طلبهها با رهبر انقلاب
🌸 وقتی آقا حرف دل همسران طلاب را میزند!
🔹 ساعت 6 صبح است؛
همه خود را به مدرسه معصومیه رسانده ایم و اتوبوس ها آماده حرکت اند.
🔹بعضیها که منزلشان دورتر بوده، برای اینکه جا نمانند سحرگاه بیرون زده و نماز را در حرم حضرت معصومه(س) خوانده اند... هیچکس خواب آلود نیست و #اشتیاق از سر و روی همه میبارد...
🔹 امروز میعادگاه همه ما #حسینیه_امام_خمینی(ره) در تهران است؛
از مدیران و اساتید «موسسه» گرفته تا طلاب و حتی همسران طلاب آمده اند.
شاید بتوان امروز را از معدود ملاقاتهای خانوادگی طلاب با «آقا» دانست.
🔹به #بیت میرسیم؛ تعداد ما کم نیست. اما همه اعضای «بیت» با خوشرویی از میهمانان استقبال می کنند. همه چشم به پرده ی سبز دوخته ایم و منتظر تشریف فرمایی «سیدنا القائد» هستیم که چهرهای نورانی وارد میشود. «آقا» خنده رو و سرحال هستند و خیرمقدم میگویند...
🔹قبل از آقا رئیس موسسه فقه و علوم اسلامی و یکی از طلاب به نمایندگی صحبت میکنند. حدود 40 دقیقه طول میکشد. حالا همه منتظرند که «آقا» شروع کنند. «آقا» هم با یک لبخند ملیح رو به جمعیت گفتند: «خب آقایون فرمایشی ندارند» که همه میخندند.
🌸 «آقا» در واکنش به این موضوع که برخی طلاب و پژوهشگران موسسه از 6 صبح میزنند بیرون و حدود 9 شب برمیگردند میگویند: «بنده با چنین چیزی مخالفم.» اینجا خانمهای مجلس زودتر از همه صلوات میفرستند که همین #صلواتِ_معنادار، دوباره لبخند را بر لبان همه مینشاند. کُلاً جلسۀ بانشاطی است.
«آقا» میگوید: «به خانواده باید برسید؛ همسر شما نیاز به حضور شما دارد. این مهم است. حضور به این معنا نیست که همهاش بروید خانه بنشینید، آن هم دلزدگی ایجاد میکند اما اینکه پیدا نباشید خوب نیست.»
🔸آقا از اهمیت فقه و نقش فقه در زندگی ما میگویند و می فرمایند: «آنچه زندگی ما را عملا اداره می کند، #فقه ماست.» سپس به فلسفه اشاره کرده و می گویند: «من مخالف فلسفه نیستم و آن را لازم می دانم اما در حال حاضر #فلسفه_اسلامی امتداد عملی در زندگی ما نداشته است در حالی که فلسفههای غربی خیلی کم محتواتر از فلسفه اسلامی اما امتداد عملیاتی دارند. در فلسفه اسلامی، اقتضاء دیدگاهها در حکومت برای ما روشن نیست. نه اینکه نداشته باشد اما روی آن کار نشده است.»
🔹 «آقا» به ظرفیتهای بیشمار در حوزه اشاره میکنند و از دقتهای فوقالعادهی فقها تمجید. به این نکته هم اشاره می کنند: «بنده یک مدتی بحث قصاص میکردم. نظرات حقوقدانان غربی را برایم میآوردند؛ تعمقهای خوبی در کارهای آنها هست اما فاصله زیادی با دقتهای مثل صاحب جواهر یا آیت الله آقای خویی داشت. این علمای ما خیلی ظریفتر و دقیقترند. این حوزه میتواند همه نیازهای جامعه اسلامی را برآورده کند.»
🔸 آقا نسبت به معادلسازی مدارک حوزوی با مدارک دانشگاهی هم #گله_مندند و پیشنهاد میکنند مدارک و شهادتهای حوزوی بدون هرنوع تقلید از جاهای دیگر طراحی و ارائه شود.
🔹 «جهتگیری انقلابی» هم مورد تاکید آقا قرار میگیرد و از ما میخواهند مراقب باشیم که این موضوع در متن کارها باشد و البته تاکید میکنند: «من که میگویم حوزه انقلابی منظورم شعاردادن نیست. البته شعار هم گاهی لازم است من هم شعار میدهم اما اینکه می گویم #حوزه_انقلابی یعنی معتقد باشیم که این تحول بزرگ یعنی انقلاب اسلامی باید همچنان ادامه پیدا کند وگرنه مغلوب سیاستهای دشمنان اسلام خواهد شد.»
🔹 آقا از #امید_ملتهای_جهان به جمهوری اسلامی میگویند و اینکه ملتهای سرخورده از تمدنهای مادی غرب و شرق به دنبال یک مرجع و ستون برای تکیه دادن هستند. و این جمله ایشان مسئولیتی بزرگ برای ما ایجاد میکند که فرمودند: «دنیای اسلام به حرکت انقلابی ما نیاز دارد.»
▫️ نکته آخری که «آقا» اشاره میکنند توجه به معنویات است؛ میفرمایند: «بدون توجهات معنوی، دعا، توسل، نماز شب و صحیفه سجادیه و بدون ارتباط قلبی با خدا نمی شود.» آنگاه خاطرهای از حاج احمدآقای خمینی تعریف میکنند که میگفت: امام نیمه شب که برای تهجد برمیخاست، دستمالهای معمولی برای اشکهای ایشان کفایت نمیکرد و از حوله استفاده میکردند.
🔹 دیدار به لحظات پایانی خودش نزدیک شده است و آقا خداحافظی میکنند. منتظرم ببینم چه کسی #چفیه را میگیرد. اما این بار انگار برعکس است! یکی از طلاب، حامل چفیهای است که گویا مادر یکی از شهدا به او داده است تا به «امام» هدیه کند. اما سنت چفیه گرفتن از آقا نیز برقرار است و یکی از اساتید موسسه در این زمینه موفق میشود.
متن کامل: 👇👇
http://hawzahnews.com/detail/News/483810
قابل توجه مبلغین واساتید مدرسه علمیه زهرای اطهر (سلام الله علیها )امروز جلسه چهارم
دوره آموزشی طرح تربیت مبلغ انقلابی کارآمد و جهادی بر گزار نمی گردد
📜 فلسفه اسلامی نردبانی به سمت معرفت الهی
فلسفهی اسلامی، پایه و دستگاهی بوده که انسان را به دین، خدا و معرفت دینی نزدیک میکرده است. #فلسفه برای نزدیک شدن به خدا و پیدا کردن یک معرفتِ درست از حقایق عالم وجود است؛ لذا بهترین فلاسفهی ما - مثل #ابنسینا و #ملاّصدرا - عارف هم بودهاند. اصلاً آمیزش عرفان با فلسفه در فلسفهی جدید - یعنی فلسفهی ملاّصدرا - بهخاطر این است که فلسفه وسیله و نردبانی است که انسان را به معرفت الهی و خدا میرساند؛ پالایش میکند و در انسان اخلاق بهوجود میآورد. ما نباید بگذاریم فلسفه به یک سلسله ذهنیّات مجرّد از معنویت و خدا و #عرفان تبدیل شود. راهش هم تقویت فلسفهی ملاّصدراست؛ یعنی راهی که ملاّصدرا آمده، راه درستی است. آن فلسفه است که انسان را وادار میکند هفت سفر پیاده به حج برود و به همهی زخارف دنیوی بیاعتنایی کند. ۱۳۸۲/۱۰/۲۹
💠 نظر فقها و مراجع معظم چهارشنبه سوری👇
▪️حضرت آیت الله العظمی خامنهای: علاوه بر آنکه هیچ مبناى شرعى ندارد، مستلزم ضرر و فساد زیادى است که مناسب است از آنها اجتناب شود.
▪️آیت الله العظمی مکارم شیرازی: منفعت حاصل از خرید و فروش مواد محترقه حرام است.
▪️آیت الله العظمی مکارم شیرازی با تأکید بر اینکه چهارشنبه سوری یک مراسم خرافی برگرفته از آیین غلط گذشتگان است و در فرهنگ اسلامی هیچ جایگاهی ندارد، یادآور شد: باید سنت هایی چون دید و بازدید، صله رحم، کمک به دیگران ترویج شود و نباید تسلیم سنت های خرافی گذشتگان شویم. خرید و فروش، حمل و نقل مواد محترقه که به منجر به ایجاد حادثه و مصدوم شدن دیگران میشود جایز نبوده و منفعت حاصل از آن نیز حرام است
▪️آیتالله العظمی بهجت (ره) : این کارها مشروعیت ندارد.
▪️آیتالله العظمی سیستانی: اموری که به جامعه ضرر میزند و موجب ایذاء مردم است مانند استعمال ترقه و خرید و فروش آن جایز نیست.
▪️آیتالله العظمی فاضل لنکرانی (ره) : در فرض مزبور که دارای خطرات جانی و مالی است و موجب اذیت و آزار دیگران است و مخالف مقررات و قانون و نظم جامعه است جایز نیست.
▪️آیتالله العظمی میرزا جواد تبریزی(ره): هیچ یک از این امور، رجحان شرعی ندارد و تشویق مردم به این مورد تشویق به دنیا و غافل کردن از آخرت است و این که تصور میکنند این امور مردم را به حفظ وطن و عزت وا میدارد، تصوری باطل است. آنچه مردم را به عزت میرساند و به حفظ وطن وا میدارد ایمان است و بس.
▪️آیتالله علوی گرگانی: چهارشنبه سوری یكی از سنتهای غلط است كه از لحاظ عقلی و شرعی هیچگونه جایگاهی ندارد و از رسوم جاهلیت است و لذا لازم است كه مؤمنین از برپایی اینگونه برنامهها اجتناب كنند. مخصوصاً اگر مشتمل بر محرمات باشد و در صورتی كه موجب وحشت مردم و زیان و ضرر شود، ضمانت هم دارد.
▪️حضرت آیتالله صافی گلپایگانی: استفتاء جمعی از مردم در خصوص استفاده از مواد محترقه در ایام نوروز: چنانچه این مواد موجب آزار مردم باشد، حرمت آن شدیدتر است و مراسم چهارشنبه سوری از این قبیل است و چون استفاده از این مواد،از مصادیق لهو و اسراف است ،جایز نمی باشد.
✖️تعبیر قرآن تبعیت كوركورانه از گذشتگان، از پدران، مادران، آباء و اجداد است این هم از موضوعاتی است كه قرآن روی آن زیاد تكیه كرده است و آن را منشأ لغزشهای بشر می داند و سخت انتقاد می كند. مثلا می گوید: آنها چنین می كویند:
🔺«انا وجدنا آبائنا و جدنا آبائنا علی امه و انا علی آثارهم مقتدون»؛ اینها می گویند: ما پدران خودمان را بر یك طریقهای یافتهایم و ما هم همان طریقه پدران خودمان را می گیریم و می رویم ، و به تعبیر امروز سنت گرائی