4_5967744778756950125.mp3
4.67M
#حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
#ولادت_حضرت_زینب_س
🕊🌸 اسم ملکوتي حضرت زينب س ثبت در لوح محفوظ.
کانال ضامن اشک
@zameneashk1
آی دی پاسخ به سوالات
@m_h_tabemanesh
4_5967744778756950126.mp3
9.71M
#حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
#روایت_عشق_حضرت_زینب_س_به_امام_حسین_ع
🌸🕊 ايام شير خوارگي و محبتش به امام حسين ع.
کانال ضامن اشک
@zameneashk1
آی دی پاسخ به سوالات
@m_h_tabemanesh
#زینب_سلام_الله_علیها_رسول_کربلاء
#مختصری_از_زندگینامه_حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
#حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
معرفي اجمالي حضرت زينب
📜حضرت زينب (س) روز پنجم جمادي الاولي سال پنجم يا ششم هجري ديده به جهان گشود. پدرش حضرت امير المؤمنين (ع) و مادرش حضرت فاطمه زهرا (س) مي باشد.[1] پس از تولّد، حضرت فاطمه دخترش را نزد حضرت علي (ع) بردند و از ايشان خواستند که نامي براي وي انتخاب نمايد، امير المؤمنين (ع) فرمود: از پيامبر(ص) پيشي نمي گيرم در آن هنگام پيامبر (ص) در مسافرت بودند. پس از بازگشت، علي (ع) به محضرشان شرفياب شد و از ايشان در خواست کرد که براي دخترش نامي انتخاب بکند. رسول خدا (ص) فرمودند: من هم از پروردگارم پيشي نمي گيرم. در اين هنگام جبرئيل نازل شد و درود پروردگار را ابلاغ فرمود و گفت: نام اين دختر را «زينب» انتخاب کن. زيرا خداوند چنين فرموده است. سپس از مصائبي که بر اين کودک وارد مي شود خبر داد؛ پيامبر (ص) در حالي که سخت مي گريستند فرمود: هر کس بر او بگريد مانند کسي است که بر حسين (ع) گريسته. کنيه او را نيز ام کلثوم گذاشتند.[2] وي دختر بزرگ اين خانواده مي باشد.[3] .
حضرت زينب لقب هاي فراواني دارد که عبارت اند از: صدّيقه صغري، عقيله بني هاشم، عقيلة الطّالبيّين، موثّقه، عارفه، عالمه غير معلّمه، فاضله، کامله، عابده آل ابي طالب.[4] .
کنيه اش، امّ المصائب، امّ الرّزايا، امّ النّوائب، امّ کلثوم کبري، امّ عبداللّه و امّ الحسن بوده است.[5] .
با نزديک شدن وفات پيامبر اکرم (ص) حضرت امير المؤمنين (ع) و حضرت فاطمه (س) هر کدام خوابي حاکي از وفات پيغمبر (ص) مي ديدند و به همين جهت گريه زاري مي کردند. حضرت زينب (س) خدمت رسول خدا (ص) آمد و گفت: يا جدّاه در خواب ديدم که باد تندي وزيد دنيا و آنچه در آن است تيره و تار شد و مرا از جايي به جاي ديگر حرکت مي داد، من از شدّت آن باد به درخت تنومندي تکيه دادم، در اين هنگام آن درخت از جا کنده شد و بر روي زمين افتاد. به يکي از شاخه هاي نيرومند آن چسبيدم اما آن شاخه شکسته شد، به سراغ شاخه ديگري رفتم آن هم شکست به دو شاخه ديگر پناه بردم آن دو نيز شکستند و من از خواب بيدار شدم. رسول خدا (ص) از شنيدن سخنان زينب اندوهگين شد و اشک غم از ديدگانش جاري شد؛ آنگاه فرمود: آن درخت که از ريشه کنده شد منم جدّ تو؛ و آن شاخه اوّل مادرت فاطمه (س)، شاخه دوم پدرت علي (ع) و آن دو شاخه ديگر برادرانت حسن و حسين (ع) هستند! دخترم! اين خواب حکايت از آن دارد که دنيا از فقدان آنان تيره و تار مي شود، و شما دچار مصائب و دشواريهاي فراواني خواهيد شد.[6] .
طولي نکشيد که براي زينب (س) آنچه را که در خواب ديده بود در بيداري تعبير شد و او به غم فراق جدّ بزرگوار و مادر مهربان خود دچار گرديد.
وي در زمان رحلت پيامبر (ص) پنج ساله بود[7] و در عين اينکه خردسال بود امّا از مادرش فاطمه سلام اله عليها[8] و اسماء بنت عميس و طهمان يا ذکوان (غلام پيامبر ص) حديث نقل مي کند.[9] .
برخي از مورّخين نوشته اند که: حضرت زهرا (س) به زينب سفارش کرد که در کنار حسين (ع) باشد و بعد از او براي آنها مادر باشد، زينب هم هيچ گاه اين سفارش مادر را فراموش نکرد.[10] .
زماني که زينب (س) پا به سنّ ازدواج گذاشت خواستگاران زيادي داشت امّا با تنها مردي که شايستگي و لياقت همسري زينب (س) را داشت يعني عبداللّه جعفر (پسر عموي خود) ازدواج کرد.[11] برخي از مورخين تاريخ اين ازدواج را سال هفدهم هجري مي دانند.[12] ثمره اين ازدواج چهار و يا پنج فرزند مي باشد که دوتاي آنها به نامهاي عون و محمد که در کربلا به شهادت رسيدند که در بخشهاي ديگر به آن اشاره خواهد شد.[13] .
موقعيت زينب (س) نزد امام حسين (ع):
برخي از مورخين چنين آورده اند: حسين (ع) نسبت به زينب (س) احترام ويژه اي قائل بود به طوري که هرگاه زينب بر او وارد مي شد امام مي ايستاد و زينب را در جاي خود مي نشاند و اين نشانه منزلت و عظمت زينب است [14] و همچنين وارد شده که آن حضرت مشغول تلاوت قرآن بوده وقتي زينب (س) وارد شد امام (ع) قرآن را زمين گذاشت و به احترام زينب ايستاد.[15] .
يحيي مازني گويد: من در مدينه مدّت زيادي همسايه امير المؤمنين (ع) بودم و به آن خانه اي که زينب (س) سکونت داشتن نزديک بودم امّا سوگند به خدا نه اندام زينب را ديدم و نه صداي او را شنيدم؛ هنگامي که اراده زيارت مرقد مطهر رسول خدا (ص) را داشت شبانه حرکت مي کرد در حالي که امام حسين (ع) سمت راست او، امام حسن سمت چپش و امير المؤمنين (ع) پيشاپيش دخترش حرکت مي کرد؛ زماني که نزديک قبر مطهر مي رسيدند علي (ع) چراغ قنديل را خاموش مي کردند وقتي امام حسن (ع) علّتش را پرسيد علي (ع) فرمودند: مي ترسم اشخاصي در اين اطراف باشند که قيافه و اندام خواهرت را ببينند.[16] .
[1] الارشاد، ج 1، ص 354؛ نسب قريش، ص 41؛ لباب الانساب، ج 1، ص 335؛ الاصابه، ج 8، ص 166.
[2] زينب الکبري جعفر نقدي ص 16.
[3] اعلام الوري، ص 203؛ الارشاد، ج 2، ص 354.
[4] زينب الکبري، جعفر نقدي، ص 17.
[5] رياحين الشريعه، ج 3، ص 46؛ وسيلة الدارين، ص 386.
[6] زينب الکبري، جعفر نقدي، ص 19.
[7] السيّده زينب عقيلة بني هاشم، بنت الشاطي، ص 34.
[8] المجدي، ص 18.
[9] تاريخ مدينة دمشق، ج 69، ص 174.
[10] السيّده زينب عقيلة بني هاشم (ع)، بنت الشاطي، ص 41.
[11] المجدي، ص 18؛ اعلام الوري، ص 203، اسد الغابه، ج 5، ص 469، اخبار الزينبات، ص 111.
[12] زينب کبري عقيله بني هاشم، حسن الهي، ص 76.
[13] زندگاني حضرت زينب (س)، علي قائمي، ص 48. منتخب التواريخ، ص 94.
[14] زينب الکبري، جعفر نقدي، ص 22.
[15] همان، ص 29.
[16] زينب الکبري، جعفر نقدي، ص 22.
السلام علیک یاابا عبدالله
کانال ویژه مقتل امام حسین ع با متن عربی و ترجمه از منابع معتبر و پاسخ به شبهات مقتل است
ایتا
@zameneashk1
تلگرام
@zameneashk
باب الحسین ع ، کلاس های غیر حضوری
https://t.me/Babolhusein
آی دی پاسخ به سوالات
@m_h_tabemanesh
#حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
📜«روي أن زينب بنت علي بن أبيطالب عليهالسلام لما تولدت أخبر بذلک رسول الله صلي الله عليه و آله فجاء سيد الأنبياء صلي الله عليه و آله منزل فاطمة الزهراء عليهاالسلام و قال لها: يا بنية، ايتيني بنتک المولودة فلما أحضرتها أخذها و ضمها الي صدره الشريف و وضع خده المنيف الي خدها فبکي بکاء عاليا و سال الدمع علي محاسنه جاريا فقالت فاطمة: لماذا بکائک؟ لا أبکي الله عينيک يا أبتاه، فقال: يا بنية، يا فاطمة، فاعلمي أن هذه البنت بعدک و بعدي ابتلت ببلايا و وردت عليها مصائب شتي و رزايا أدهي».
📝يعني؛ روايت کردهاند که چون جناب زينب خاتون دختر علي بن ابيطالب عليهماالسلام پاي به پهنهي هستي نهاد، به حضرت رسول خداي صلي الله عليه و آله معروض داشتند. آن حضرت به منزل فاطمه زهرا صلوات الله عليها درآمد و فرمود: «اي دخترک من! دخترت را که به تازه تولد يافته است، به من آور.»
چون زينب خاتون را حاضر ساخت، رسول خداي بگرفت و بر سينه مبارک برگرفت ([اين موارد به نقل از ناسخ التواريخ در کتاب رياحين الشريعه، 48، 39 - 37/3 تکرار شده است].) و صورت مبارک بر صورتش برنهاد. آن گاه بلند بگريست؛ چندان که اشک مبارکش بر محاسن شريفش روان گشت. فاطمه عليهاالسلام عرض کرد: «اي پدر! اين گريه از چيست؟»
فرمود: «اي دخترک من! اي فاطمه! دانسته باش که بعد از تو و بعد از من، اين دختر دچار بلايا شود و مصيبتهاي گوناگون و رزيتهاي رنگارنگ بر وي چنگ درافکند.»
راوي ميگويد: «در اين حال، فاطمه صلوات الله عليها بگريست و از آن پس عرض کرد: اي پدر! ثواب آن کس که بر وي و بر مصائب او بگريد، چيست؟»
رسول خداي صلي الله عليه و آله فرمود: «يا بضعتي و قرة عيني ان من بکي عليها و علي مصائبها يکون ثواب بکائه کثواب من بکي علي أخويها».
يعني: «اي پارهي تن و روشني ديدهي من! همانا هر کس بر زينب و بر مصائب او بگريد، ثواب گريستن او مانند اجر و ثواب کسي است که بر دو برادر او حسن و حسين گريه کند.» «ثم سماها زينب عليهاالسلام».
از پس اين مکالمات که رسول خداي صلي الله عليه و آله با فاطمه زهرا به پا برد، نام آن مظلومه را زينب نهاد.
نام مبارک اين دختر والا اختر حضرت ولي الله الاکبر علي بن ابيطالب صلوات الله عليهما زينب است و اين لفظ چنان که فيروزآبادي در کتاب قاموس اللغة مذکور داشته است، از زنب، از باب فرح، يعني فربه شد و ازنب بر وزن احمر يعني فربي است و به اين علت زن را زينب نامند.
با اين کلمه مأخوذ است از «زينب» که به معني «درخت نيکو منظر خوشبوي» است. يا اصل آن «زين أب» است؛ يعني خوب پدر و از اين کلام معلوم ميشود که در بعضي کتب که نام آن حضرت را «زين أبيها» نوشتهاند، اين قصد کردهاند. ([اين موارد به نقل از ناسخ التواريخ در کتاب رياحين الشريعه، 48، 39 - 37/3 تکرار شده است].)
📚سپهر، ناسخ التواريخ حضرت زينب کبري عليهاالسلام، 68، 47 - 42/1.
السلام علیک یاابا عبدالله
کانال ویژه مقتل امام حسین ع با متن عربی و ترجمه از منابع معتبر و پاسخ به شبهات مقتل است
ایتا
@zameneashk1
تلگرام
@zameneashk
باب الحسین ع ، کلاس های غیر حضوری
https://t.me/Babolhusein
آی دی پاسخ به سوالات
@m_h_tabemanesh
#حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
📜روي أن زينب کانت شديدة المحبة بالنسبة الي الحسين من صغرها، بحيث لا تستقر الا في حجر الحسين عليهالسلام، فحکت فاطمة عليهاالسلام ذلک الي رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم، فبکي النبي صلي الله عليه و آله و سلم و أخبرنا بمصائبها و اشتراکهما في ذلک.
📚الصادق، زينب وليدة النبوة و الامامة، /16
🌺🌴 و نيز در اين کتاب مسطور است که جناب زينب خاتون سلام الله عليها در ايام کودکي با برادرش امام حسين عليهالسلام چنانش انس و محبت بود که جز در آغوش و دامان آن حضرت سکون و آرام نميگرفت و به هر هنگام که در خدمت امام حسين عليهالسلام بود، يکسره ديده بر ديدارش داشت و ديدار از ديدارش فرو نگذاشت و ساعتي از حضور مبارکش دوري نتوانست و اگر دور ميشد، ميگريست.
و اين حال به آن مقام پيوست که روزي حضرت فاطمه زهرا در خدمت رسول خدا عرض کرد: «اي پدر! شگفت محبتي بيرون از نهايت که در ميان زينب و حسين ظاهر است؛ چنان که بيديدار حسين شکيب نياورد. اگر ساعتي بوي حسين را نشنود، جانش بيرون شود.»
چون رسول خداي صلي الله عليه و آله اين سخن را بشنيد، آه دردناک برکشيد و اشک ديده بر چهره روان گرداند، و فرمود: «اي روشني چشم! اين دخترک من زينب، به هزار گونه رنج و تعب دچار و به انواع مصائب و بلايا گرفتار خواهد شد.»
چنان که ان شاء الله تعالي در اين کتاب در موارد خود مسطور خواهد شد.
@zameneashk
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
ذکر امام حسین علیه السلام قبل از شروع نماز برای حالت مناجات
📜و منها: أنها عليهاالسلام لما صارت في سن تستطيع أن تقف بين يدي ربها للصلاة، و تتمکن من أن تدعو و تقنت، و تصلي لربها، کانت لا تقيم للصلاة بعد اتمام الأذان، الا بعد النظر الي وجه أخيها الامام الحسين عليهالسلام، فاذا نظرت اليه، و تروت من ظمأ لقياه، و تقوت بجمال محياه، قامت للصلاة، و أقبلت بقلبها علي المناجاة مع ربها و الصلاة بين يديه.
📚الجزائري، الخصائص الزينبية، /240 - 239
@zameneashk1
219.5K
#پاسخ_به_سوالات_و_شبهات
#ایام_فاطمیه
سلام استادخوب هستیدخانواده ی محترم خوبن شبتون پرازنورخدااستادمیخواستم راهنمایی کنیدمن میخواستم ایام فاطمیه ده روزخونم مراسم بگیرم به نظرتون کدوم ایام روشماپیشنهادمیدید
از۲۵این ماه شروعه تا۱۵ ماه بعدش استادبین این ایام میشه ایام فاطمیه درسته
@zameneashk1
1.15M
#پاسخ_به_سوالات_و_شبهات
#ایام_فاطمیه
اگه مادرم قبول کنه همین دهه روهم میخوام خودم راه بندازم استادبه نظرتون مگه بایدخیلی جاهاکلاس رفت ودوره دیدکه تونست مداحی کردمن باخواست خدا توایتاتوگروههای بانوان که بدون هزینه هم هست تمرین کردم ویادگرفتم
@zameneashk1
#حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
#ولادت_حضرت_زینب_س
❤️🌹🥀 با زدن هشتک بالا در کانال ضامن اشک مطالب و موالید حضرت زینب س را ببینید
@zameneashk1