#پاسخ_به_سوالات_و_شبهات 345
#کربلاء
آيا امام حسین(ع) سرزمين کربلا را خريدند؟ با چه شرطي به چه کساني واگذار کردند؟
پاسخ :
امام حسين ـ عليه السلام ـ در جريان نهضت خويش بعد از طي مسيري نسبتاً طولاني و گذر از منازل متعدد روز دوم محرم سال 61هـ وارد سرزمين کربلا، که به نامهاي متعدد در منابع روائي و تاريخي از آن ياد شده، شدند و تا روز عاشورا که مدت هشت روز در آن سرزمين اقامت داشتند اقدامات مهمّي انجام دادند و خطبه هاي زيادي جهت اثبات حقانيت خود و جلوگيري از خونريزي انجام دادند و به گفته منابع تاريخي در همان بدو ورود محلي را که اکنون مرقد آن حضرت در آن واقع است خريداري کردند.(1) بنابر نقل برخي از منابع از هر طرف چهار ميل از مالکان آن خريداري نموده و دوباره به مالکان صدقه دادند. و شرط کردند که آنها زائران را سه روز ميهمان کنند و به مزار حضرت راهنمايي نمايند.در اين رابطه روايتي هم از امام صادق ـ عليه السلام ـ وارد شده که در تعيين حدود حرم امام حسين ـ عليه السلام ـ مي فرمايند: حرم امام حسين که آنرا خريداري کرد چهار ميل در چهار ميل از اطراف قبر است و اين محل براي اولاد آن حضرت و دوستداران حلال ولي براي غير از آنها که با اولاد حضرت مخالفت کنند حرام است و در آن سرزمين برکت است.(2)
در مقتل المقرم از قول امام صادق ـ عليه السلام ـ نيز وارد شده که امام حسين ـ عليه السلام ـ وقتي آن زمين را خريداري و به اهالي صدقه داد با آنها شرط کرد ولي آنها به شرط امام عمل نکردند.(3)
با توجه به مطالب گفته شده و روايتي که از امام صادق ـ عليه السلام ـ در اين رابطه نقل شده مي توان به اين نتيجه رسيد که امام حسين ـ عليه السلام ـ چون از شهادت خويش خبر داشت و آنرا از طريق پيامبر و امام علي ـ عليه السلام ـ شنيده بود و حتي موضع آنرا مي دانست لذا قبل از شروع جنگ آن محل را خريداري کرده و با شروطي به اهالي صدقه مي دهد. اما اينکه گفته شده حضرت بزور شمشير آن زمينها را گرفته اين نمي تواند درست باشد چونکه اولاً امام در جنگ موضع دفاعي داشته نه تهاجمي، دوماً از امام صادق خلاف اين عقيده نقل شده و ثالثاً مدت جنگ اين اجازه را نمي داد که امام محلي را تصرف کند و به دوستداران خود هديه کند و در نهايت اينکه امام در آن جنگ به شهادت رسيدند و کوفيان همة خيمه گاه را تصرف کردند و به آتش زدند و خاندان امام را به اسارت بردند پس اين گفته نمي تواند درست باشد. چون امام براي فتوحات و جنگ با کفار نرفته بود. (بلکه زميني که در آن جنگ واقع شد ملک اهل غاضريه بود امام از آنها خريداري کرد تا مباح و در آينده زيارتگاه مؤمنان باشد.
معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. ترجمه مقتل المقرم، عبدالرزاق مقرم.
2. قصه کربلا نظري منفرد.
3. فرهنگ جامع سخنان امام حسين، موسسه امام صادق ـ عليه السلام ـ قم.
4. الارشاد، شيخ مفيد، ترجمه رسولي محلّاتي.
--------------------------------------------------------------------------------
(1) . طريحي، مجمع البحرين، واژه (کربل)؛ و مقرّم، مقتل، بيروت، دارالکتب اسلاميه، چاپ پنجم، ص196، و نظري منفرد، قصه کربلا.
(2) . همان، واژه حرم.
(3) . مقرّم، «پيشين» ص 196.
گروه مقتل متضمن البکاء ، فاطمه الزهراء س(ویژه پرسش و پاسخ مقتل سیدالشهداءع)
http://eitaa.com/joinchat/979107861C7825264ca2
7.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬مشخصات ضریح مطهر علمدار کربلا حضرت #ابوافضل_العباس علیه السلام در یک نگاه
🍃🌷یا کاشِفَ الْکَرْبِ عَنْ وَجْهِ الْحُسَیْنِ اِکْشِفْ لى کَرْبى بِحَقِ اَخْیکَ الْحُسَیْنِ
@zameneashk1
این لینک را دنبال کنید تا به گروه من در WhatsApp ملحق شوید: https://chat.whatsapp.com/LaqKPBkqNQlEenYvGztVu1
هدایت شده از الدولة الزهرائیة عج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#امام_مهدی_عج
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشوراء
#لقد_عظمت_الرزیة
✴️حسین زمان را یاری کن
شرح مصائب امام زمان(عج)
کانال الدولة الزهرائیة (عج)
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84
4_5978845710143981597.mp3
26.81M
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشوراء 639
#عرفان_و_عاشوراء
🌠شرح فراز:
وَاَسْئَلُهُ اَنْ يُبَلِّغَنِي الْمَقامَ الْمَحْمُودَ لَكُمْ عِنْدَ اللهِ
🔅ما در مقام دعا از خدا درخواست میکنیم اما فاعل خداست
#خادم_الحسین_علیه_السلام_تابع_منش
کانال مقتل ضامن اشک
@zameneashk1
ای دی برای سوالات مقتل
@m_h_tabemanesh
ضامن اشک در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/Ie5H2bXilyv4aTbz9OP4hI
❖﷽❖
#اصحاب_امام_حسین_علیه_السلام
#اصحاب_شهداء_کربلاء
#السلام_علی_اصحاب_الحسین
#حلت_بفنائک
#عابس_بن_شبیب_شاکری 3
#شوذب_مولی_شاکر 1
(مقتل شوذب و عابس رضي اللّه عنهما)
📜قال: و جاء عابس بن أبي شبيب الشاكري و معه شوذب مولى شاكر، فقال: يا شوذب ما في نفسك أن تصنع؟ قال: ما أصنع أقاتل معك دون ابن بنت رسول اللّه صلى اللّه عليه و آله حتى أقتل. قال: ذلك الظن بك فتقدم بين يدي أبي عبد اللّه عليه السلام حتى يحتسبك كما احتسب غيرك من أصحابه و حتى احتسبك أنا، فإنه لو كان معي الساعة أحد أنا أولى به مني بك لسرني أن يتقدم بين يدي حتى احتسبه، فإن هذا يوم ينبغي لنا أن نطلب الأجر فيه بكل ما قدرنا عليه، فإنه لا عمل بعد اليوم و إنما هو الحساب. قال: فتقدم فسلم على الحسين عليه السلام ثم مضى فقاتل حتى قتل رحمة اللّه عليه .
أقول: شاكر قبيلة في اليمن من همدان ينتهي نسبهم إلى شاكر بن ربيعة بن مالك و عابس كان من هذه القبيلة، و شوذب كان مولاهم أي نزيلهم أو حليفهم لا أنه كان غلاما لعابس أو معتقه أو عبده كما رسخ في الأذهان، بل قال شيخنا الأجل المحدث النوري صاحب المستدرك عليه الرحمة: و لعل كان مقامه أعلى من مقام عابس لما قالوا في حقه: و كان - أي شوذب - متقدما في الشيعة .
قال الراوي: ثم قال عابس بن أبي شبيب: يا أبا عبد اللّه أما و اللّه ما أمسى على ظهر الأرض قريب و لا بعيد أعز علي و لا أحب إلي منك، و لو قدرت على أن أدفع عنك الضيم و القتل بشيء أعز علي من نفسي و دمي لفعلته، السلام عليك يا أبا عبد اللّه، أشهد اللّه أني على هديك و هدي أبيك. ثم مشى بالسيف مصلتا نحوهم و به ضربة على جبينه .
قال الأزدي: حدثني نمير بن وعلة عن رجل من بني عبد من همدان يقال له ربيع بن تميم شهد ذلك اليوم قال: لما رأيته مقبلا عرفته و قد شاهدته في المغازي و كان أشجع الناس و قلت: أيها الناس هذا أسد الأسود هذا ابن أبي شبيب لا يخرجن إليه أحد منكم. فأخذ ينادي: أ لا رجل أ لا رجل. فقال عمر بن سعد:
ارضخوه بالحجارة. قال: فرمي بالحجارة من كل جانب، فلما رأى ذلك ألقى درعه و مغفره.
قال: فو اللّه لرأيته يطرد (يكرد خ ل) اكثر من مائتين من الناس، ثم انهم تعطفوا عليه من كل جانب فقتل رحمه اللّه تعالى.
قال: فرأيت رأسه في أيدي رجال ذوي عدة هذا يقول: أنا قتلته و هذا يقول: أنا قتلته، فأتوا عمر ابن سعد فقال: لا تختصموا هذا لم يقتله إنسان (سنان خ ل) واحد ففرق بينهم بهذا القول.
ادامه مطلب(ترجمه)👇👇
📝گفت: عابس بن ابى شبيب شاكرى نزد شوذب وابستۀ شاكر آمد و گفت:
در دل دارى چه كنى؟ گفت: چه مىكنم، همراه تو براى زادۀ دختر رسول خدا مىجنگم تا كشته شوم، گفت: مرا دربارۀ تو همين گمان بود، اكنون خدمت ابىعبد اللّه برو تا تو را هم چون ديگران در شمار ياران خود آرد و من هم تو را به حساب آرم اگر من از تو نزديكترى داشتم او را پيش از خود به ميدان مىفرستادم تا در مرگ او سوگوار شوم و اجر بيشترى برم، امروز آخر كار ما است، پس از امروز عملى نداريم و حساب داريم؛ گويد: پيش رفت و بر حسين سلام داد و رفت جنگيد تا كشته شد.
راوى گويد: عابس بن ابى شبيب گفت: يا ابا عبد اللّه در روى زمين خويش و بيگانهاى نيست كه از تو نزد من عزيزتر و محبوبتر باشد، اگر مىتوانستم ستم و قتل را با چيزى كه از جان عزيزتر داشتم از شما بگردانم، همان مىكردم؛ السلام عليك يا ابا عبد اللّه، خدا را گواه مىگيرم كه من بر راه تو و راه پدرت هستم.
سپس با شمشير كشيده و با زخمى كه بر پيشانى داشت به لشكر حمله كرد؛ ازدى گفت: نمير بن رمله از ربيع بن تميم همدانى كه آن روز در جنگ حاضر بوده نقل كرد كه: چون ديدم مىآيد او را شناختم، من او را در غزوات ديده بودم، اشجع مردم بود، گفتم: أيها الناس اين شير شيران است، اين پسر ابى شبيب است، مبادا كسى به ميدان او رود، او فرياد مىكرد: مردى نيست، مردى نيست؟ عمر بن سعد گفت: با سنگ او را بكوبيد؛ گفت: از هر سو بر او سنگ انداختند،چون چنان ديد زره و خود را دور انداخت؛ سپس به مردم حمله كرد، بخدا ديدم بيش از دويست تن را مىراند و از هر سو بدو رو كردند تا كشته شد (ره). گويد: سر او را به دست عدهاى از مردان ديدم كه هر كدام مىگفت: من او را كشتم، نزد عمر بن سعد آمدند به آنها گفت: ستيزه نكنيد يك تن او را نكشته و آنها را از هم پراكند.
📚 نفس المهموم، در کربلا چه گذشت؟ ، صفحه 355
ضامن اشک در تلگرام
@zameneashk
کانال ضامن اشک ایتا
@zameneashk1
❖﷽❖
#اصحاب_امام_حسین_علیه_السلام
#اصحاب_شهداء_کربلاء
#السلام_علی_اصحاب_الحسین
#حلت_بفنائک
#شوذب_مولی_شاکر 2
📜و ليعلم أن شوذب بالفتح مولى شاكر أي نزيلهم أو حليفهم ليس غلاما لعابس أو عبدا له، و لعل كان مقامه أعلى من مقام عابس لما قالوا في حقه: و كان متقدما في الشيعة .
و في بص كان شوذب من رجال الشيعة و وجوهها من الفرسان المعدودين و كان حافظا للحديث حاملا له عن أمير المؤمنين عليه السلام .
قال صاحب الحدائق الوردية: و كان شوذب يجلس للشيعة فيأتونه للحديث و كان وجها فيهم .
📝بايد دانست كه «شوذب» بفتح، مولى شاكر به معنى اين است كه بر آنها وارد بوده يا با آنها هم پيمان شده و چاكر و يا بندۀ عابس نيست و شايد رتبهاش برتر از خود عابس باشد چون دربارهاش گفتهاند: پيشواى شيعه بوده؛ در «ابصار العين» گويد: شوذب از رجال و وجوه شيعه است و از پهلوانان انگشت شمار و حافظ و ناقل احاديث است از امير المؤمنين (ع)؛ صاحب «حدائق ورديّه» گفته است: شوذب جلسهاى براى شيعه داشت كه مىآمدند و از او اخذ حديث مىكردند و در ميان آنها مورد توجّه و آبرومند بود.
📚نفس المهموم، در کربلا چه گذشت؟ ، صفحه 850
ضامن اشک در تلگرام
@zameneashk
کانال ضامن اشک ایتا
@zameneashk1
93.9K
#پاسخ_به_سوالات_و_شبهات 346
#خطبه_فدکیه
#زنان_عاشورایی
#حجاب_و_عفاف_عاشورایی
#عفاف_و_حجاب
سلام روزتون بخیر
ببخشید من به چند تا حدیث وروایت در مورد اینکه چادر حجاب کامله احتیاج دارم کسی میتونه بهم کمک کنه ؟؟؟
#خادم_الحسین_علیه_السلام_تابع_منش
کانال مقتل ضامن اشک
@zameneashk1
ای دی برای سوالات مقتل
@m_h_tabemanesh
ضامن اشک در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/Ie5H2bXilyv4aTbz9OP4hI