📌 مکانیسم تحریف خطرناکتر از «مکانیسم ماشه»
🔸جناب آقای روحانی برای دفاع از برجام طی اظهاراتی عجیب، آن را با خروج آمریکا از پیمان پاریس و سازمان بهداشت جهانی مقایسه کرده و گفته است مگر آنها هم سست بودند که آمریکا از آنها خارج شد؟ در پاسخ به این قیاس معالفارق و برای فهم میزان سستی و قوت برجام ذکر همین یک روایت کافی است.
🔹احمد توکلی حدود یک ماه پیش در مصاحبه با یکی از روزنامههای اصلاحطلب میگوید: «وقتی وزیر امورخارجه برای توضیح توافق به مجلس آمد، من نماینده مجلس بودم. آقای ظریف پشت تریبون ادعا کردند که «بر اساس برجام تمام تحریمها لغو میشود.» من چهار سؤال به ریاست مجلس، علی لاریجانی دادم که از این چهار سؤال، سه تای آنها در جلسه قرائت شد. یکی از سؤالات من این بود که شما مدعی هستید تمام تحریمها لغو میشود، اما در این قراردادی که امضا کردهاید، در موارد متعددی نوشته شده است Suspend. این کلمه به معنای تعلیق است نه لغو. متن قرارداد را به آقای دکتر نجابت دادم و خواهش کردم ببرد پیش آقای لاریجانی. لاریجانی دید و گفت: «بله! اینجا نوشته ساسپند و معلوم است معنای آن چیست.» قرار شد که آقای نجابت ببرند و به آقای ظریف نشان دهند. آقای نجابت متن برجام را برد پایین و به آقای ظریف که سخنرانیاش تمام شده و آن پایین نشسته بود، نشان داد و آقای ظریف در واکنش با تعجب گفت: ئه! ئه! من این را اصلا ندیده بودم!»
🔹اصلیترین و بزرگترین نتیجه برجام عبرتها و درسهای آن است. مسئلهای که برخی بهشکل سیستماتیک و مداوم در حال تحریف آن بوده و به دلایل مختلف نمیخواهند ملت از تجربه تلخ برجام درس بگیرد. بیشک مقابله با مکانیسم تحریف مهمتر و واجبتر از
مکانیسم ماشه است. اگر مکانیسم تحریف از کار بیفتد، بهطور خودبهخود مکانیسم ماشه نیز اوراق خواهد شد.
✅ محمد صرفی
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
❌ چراغ سبز رسانه های اصلاح طلب به بایدن
🔻 قسمت اول
💢 فاصله ۷ ماهه میان انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در آبان سال جاری و انتخابات ریاستجمهوری ایران در خرداد سال آینده مانع از آن نشده است تا اصلاحطلبان امکان ادامه حیات یا بازنشستگی سیاسی خود را در صندوقهای رای آمریکا جستوجو کنند.
♻️رسانههای اصلاحطلب این روزها عملا تبدیل به ستاد انتخاباتی دموکراتها در ایران شدهاند و سعی میکنند اینطور نشان دهند که رای آوردن جو بایدن میتواند آغازی بر رویکرد پیشین دولت در انجام مذاکراتی با دولت آمریکا باشد. رویاپردازیهایی که بیش از هر چیز سعی دارد در صورت انتخاب بایدن به عنوان رئیسجمهور آمریکا، پروژه جدید اصلاحطلبان را بر مبنای لزوم تکرار دولتی همانند دولت روحانی در افکار عمومی مطرح کند و با کاسبی از نارضایتیهای اقتصادی، امکان عبور از این موقعیت را به آغاز دور جدیدی از مذاکرات با دولت دموکرات پیوند بزند.
🔅در این میان ترامپ نیز که همواره میل زیادی به وادار کردن ایران به آغاز مذاکرات با آمریکا، پس از خروج یکطرفهاش از برجام داشته است، با همراهی و همصدایی بخشی از اصلاحطلبان مشعوف شده است. وی که تا چندی پیش با طرح این مساله که از آغاز مذاکرات با ایران پیش از انتخابات آبانماه استقبال میکند، سعی کرده بود بخشی از جریانات سیاسی را برای پیگیری مطالبه خود به صف کند، روز گذشته در جمع برخی حامیان خود در ایالت آریزونا با تکرار این ادعا که ایران خواستار پیروزی جو بایدن، نامزد دموکرات ریاست جمهوری آمریکاست، گفت: [اگر من پیروز شوم] در ماه اول یا زودتر به توافقی با ایران دست خواهیم یافت. وی همچنین ادعا کرد: ایران بسیار مشتاق انجام یک توافق است اما من گفتم که تا پس از انتخابات صبر کنیم.
📌 حیات مذاکراتی اصلاحطلبان
🔻این مواضع ترامپ در حالی است که بررسی جریان رسانهای اصلاحات بخوبی گواه این است که این جریان پروژه طرح گفتوگو با آمریکا حتی پیش از برگزاری انتخابات این کشور را با جدیت دنبال میکند و از آن به عنوان تنها راهکار برونرفت از اغمای سیاسی خود یاد میکند. در همین زمینه هفته گذشته سعید حجاریان در بخشی از یادداشت خود برای روزنامه شرق با عنوان «خشمگین از امپریالیسم؛ ترسان از انقلاب» که عنوان یکی از جزوات امیرپرویز پویان، از رهبران چریکهای فدایی خلق نیز بود، با بیان مواضع چهارگانه میان «مذاکره»، «جنگ»، «داخل» و «خارج» و استنتاج این نکته که اصلاحات در نقطه بنبست خود قرار گرفته است، به بیان راهکارهایی در زمینه برونرفت از این بنبست اشاره کرده و نوشته بود: «بخشی در داخل معتقد است نباید از سطح اصلاحات نمایشی فراتر رفت. غافل از آنکه چنانکه گفته شد، زمان به ضرر کشور در حال سپریشدن است و چنانچه اصلاحات ساختاری کلید نخورد، شاید خیلی زود دیر شود! در این شرایط بهگمان من باید به طور عاجل در ۲ جبهه مذاکراتی صورت بگیرد.
🔸در الگوی مذاکره با خارج، ابتدا باید پذیرفت بر نفس مذاکره ایرادی مترتب نیست چه با جمهوریخواهان چه با دموکراتها، چه بیواسطه و چه باواسطه. مهم آن است که مذاکره شفاف باشد، پیششرطی از جانب غرب پذیرفته نشود و منافع ملی هم کاملا لحاظ شود. در نمونه کرهشمالی مشاهده کردیم این کشور به رغم دشمنی دیرینه، با آمریکا وارد مذاکره شد اما جز شکست در کارنامه ترامپ باقی نگذاشت.
🔻در داخل نیز باید جمعی از اصلاحطلبان متشکل از کارشناسان اجرایی، سیاستمداران حرفهای و نخبگان آکادمیک مذاکره را در دستور کار قرار دهند و با بیانی منطقی و مبتنی بر دادههای کارشناسی مسائل را موشکافی کنند و راهبردهایی را برای اصلاح ذهنیت تصمیمسازان و سپس بهبود وضعیت پیشنهاد دهند. جنس این فعالیت از سنخ نامههای سرگشاده نخواهد بود اما ضرورت دارد با دقت و صراحت به قلب ماجرا وارد شد. به عنوان مثال این جمع یک موضوع عاجل و استراتژیک را بررسی خواهد کرد، آسیبها و ضعفهایش را استخراج میکند و بسته خروج از بنبست را ارائه میدهد. اگر پذیرفته شد، گامی به سود کشور برداشته شده است و اگر نشد، لااقل میتوان فشارهای اخلاقی مبنی بر عدم اجرای مسؤولیت ملی را از دوش اصلاحطلبان برداشت».
🔹 ادامه دارد ...
✅ وطن امروز
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
💥 ایام محرم، ایام تغییر مسیر زندگی است.
🔹«ایام محرم، ایام تغییر مسیر زندگی است. ایام گرفتن تصمیمهای بزرگ است. کنار سفرۀ امام حسین (ع) میشود تصمیماتی گرفت که هیچ وقت دیگری امکان گرفتن آن نیست.
🔸هیچ فرصتی بهتر و مبارکتر از عاشورا برای این تصمیمهای بزرگ و تسویه حساب با همۀ تعلقاتش نیست. انسان، کار و آرزوهایش را پشتِ سر بگذارد و به امام حسین (ع) گره بخورد و بقیه را هم به ایشان بسپارد.
بهخصوص چون ما تجربۀ اصحاب امام حسین (ع) را دیدهایم، باید این کار را بهراحتی انجام دهیم.»
✍ استاد میرباقری
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
❌ چراغ سبز رسانه های اصلاح طلب به بایدن 🔻 قسمت اول 💢 فاصله ۷ ماهه میان انتخابات ریاستجمهوری آمر
📌 چراغ سبز رسانه های اصلاح طلب برای بایدن
🔻 قسمت دوم
🔹اظهارات حجاریان مبنی بر بایسته بودن اصلاحات و خروج از بنبست با آغاز دور جدید مذاکرات در حالی است که چهرههای شناختهشده دیگری از جریان اصلاحات نیز در ماههای گذشته هرگونه حیات سیاسی این جریان را در گرو مذاکره با آمریکا و پذیرش عقبنشینیها در مقابل ترامپ دانسته بودند؛ خطی که پیش از این در جریان نامه ۷۷ فعال اصلاحطلب در میانه ناآرامیهای آبانماه سال گذشته برای نخستین بار مطرح شده بود و بر اساس آن به دنبال سوق دادن نارضایتیهای اجتماعی و معیشتی به سمت پذیرش مجدد مذاکرات با آمریکا و امید بستن به بهرهگیری حداقلی از امتیازات ترامپی است که خود به عنوان عاملی خودسر در خروج از برجام است که آمریکا در آن عضویت داشته است.
❓تاکتیک انتخاباتی یا هویت تشکیلاتی؟
💢در سالهای اخیر هر جا سخنی از اصلاحطلبان بوده، بحث مذاکره با آمریکا و پیگیری طرح برجام ۲، ۳ و... نیز مطرح بوده است. گویا اصلاحطلبان پس از به دست گرفتن قدرت در دهه۹۰ و در سایه شعارهای تبلیغاتی که حول مقوله سیاست خارجی میچرخیده است، برای قرار دادن خود در معرض آرا و اقبال عمومی هیچ برنامه و رویکرد دیگری نداشتهاند و پیوند سیاسی آنها با مقوله مذاکره با آمریکا فراتر از یک پیوند استراتژیک یا مقطعی، تبدیل به یک پیوند هویتی شده است که بدون وجود آن قادر به اثبات موجودیت خود نیستند.
🔻آغاز دولت دوم روحانی و خروج آمریکا از برجام توام با سقوط اعتبار سیاسی اصلاحطلبانی شد که با کلیدواژه مذاکره خارجی موفق به پیروزی در انتخابات سالهای ۹۲، ۹۴ و ۹۶ شده بودند. در شرایطی که اصلاحطلبان با فقدان اعتبار اجتماعی شاهد افول جایگاه سیاسی خود و کاهش اقبال عمومی برای تکرار پیروزیهای سیاسی خود بودند، یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند سال گذشته با کاهش محسوس رغبت بدنه اجتماعی این جریان مواجه شد و مجید انصاری، سرلیست این جریان در پایتخت تنها با کسب ۶۰ هزار رای در انتخابات شکست سنگینی خورد.
🔸در این موقعیت تکرار ایده برجام و طرح این صورت مساله که خروج کشور از مشکلات اقتصادی، راهی جز مذاکره با آمریکا و توافقی جدید ندارد، به عنوان یک استراتژی رقابت سیاسی نیز قابل فهم است. تا زمانی که جامعه نسبت به این مقوله حساس نشده و مطالبه آن را طرح نکند، اصلاحطلبان در قالبی دیگر توانایی معرفی خود و اقناع جامعه برای اعتماد مجدد را ندارند، بر این مبنا تلاش دارند با تکعاملیتی کردن وضعیت موجود و ارائه مجدد راهکار مذاکراتی راه را برای ادامه حیات خود و جلوگیری از انزوای بیش از پیش سیاسی هموار کنند.
🔹مواضع حجاریان و تحلیلهایی از این دست هر چند موضوع جدیدی نیست اما نشان از یک تحرک حسابشده از سوی شناختهشدهترین چهرههای این جریان برای پیگیری این پروژه دارد و یقینا در این زمینه فارغ از نتیجه انتخابات آمریکا و رای آوردن بایدن یا ترامپ، اصلاحطلبان در ماههای آینده بیش از پیش مقوله مذاکره با دولت آمریکا را تکرار خواهند کرد. هویت سیاسی آنان ایجاب میکند در این برهه زمانی که شاهد سقوط یک به یک پایگاههای اجتماعی خود هستند، مذاکره با آمریکا و الزام آن را به عنوان دال مرکزی گفتمان خود به اشکال مختلف تکرار کنند.
✅ روزنامه وطن امروز
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
✍آیت الله کشـــمیری (ره):
"لاحــــــول و لا قوه الا بالله" روزی صد مرتبه چنان چه در روایت آمده هفتاد نوع #بــــــلا را از انسان دور می کند که آسان ترین آن غــــــم و انــدوه است.
📚آفتاب خـــوبان، ص۸۳
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🌺 ارزش_آبرو
🌷حضرت اميرالمؤمنين امام علی (علیه السلام) مقدار "پنج بار شتر" خرما براى شخصى آبرومند که از كسى تقاضاى كمك نمى كرد فرستادند. یک نفر که در آن جا حضور داشت به امیرالمؤمنین گفت: "آن مرد كه تقاضاى كمك نكرد، چرا براى او خرما فرستادید؟ يك بار شتر هم براى او كافى بود!"
🌷امام علی (ع) به او فرمودند:
"خداوند امثال تو را در جامعه ما زياد نكند! من می بخشم و تو بخل مى ورزى!؟ اگر من آن چه را كه مورد حاجت او است، پس از درخواست کردن بدهم، چيزى به او نداده ام؛ بلكه قيمت آبرویش را به او داده ام؛ زيرا اگر صبر كنم تا از من درخواست كند، در حقيقت او را وادار كرده ام كه آبرويش را به من بدهد."
📚 وسائل الشيعة، ج۲، ص۱۱۸
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
📌 بیانات امام خامنه ای در مورد خانواده
♦️امام خامنه ای: بنای کار ازدواج، بر سازش دختر و پسر است؛ باید با هم بسازند. این «باهم بسازند»، معنای خیلی عمیقی دارد. من یک وقت خدمت امام رفتم، ایشان میخواستند خطبهی عقدی را بخوانند؛ تا من را دیدند، گفتند شما بیا طرف عقد بشو. ایشان برخلاف ما - که طول و تفصیل میدهیم و حرف میزنیم - عقد را اول میخواندند، بعد دو، سه جملهی کوتاه صحبت میکردند.
♦️من دیدم ایشان پس از اینکه عقد را خواندند، رویشان را به دختر و پسر کردند و گفتند: بروید با هم بسازید. من فکر کردم، دیدم که ما این همه حرف میزنیم، اما کلام امام در همین یک جملهی «بروید باهم بسازید»، خلاصه میشود!
♦️حالا ما هم عرض میکنیم که شما دختران و پسران، بروید با هم بسازید. سازش، اصل است. هر چیزی که با ساختن عروس و داماد، دختر و پسر، زن و شوهر منافات دارد، بایستی بیگانه تلقی بشود. این را اصل قرار بدهید، تا انشاءاللَّه خداوند متعال برکاتش را بر شما نازل کند.
♦️امیدواریم که این دختران و پسران، محیطهای شادی را به خانواده ها بیاورند؛ و خداوند نسل طیب و طاهری هم به آنها عنایت کند.
📚بیانات رهبر معظم انقلاب در مراسم خطبه عقد زوجهای جوان
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
📌#روز_شمار_محرم
☘ روز سوم
🔹«عمر بن سعد» یک روز پس از ورود امام علیه السلام به سرزمین کربلا یعنی روز سوم محرم با چهار هزار سپاهی از اهل کوفه وارد کربلا شد.
🔸امام حسین علیه السلام قسمتی از زمین کربلا که قبر مطهرش در آن واقع می شد را از اهالی نینوا و غاضریه به شصت هزار درهم خریداری کرد و با آنها شرط کرد که مردم را برای زیارت راهنمایی نموده و زوار او را تا سه روز میهمان کنند.
🔻در این روز «عمر بن سعد» مردی بنام «کثیر بن عبدالله » - که مرد گستاخی بود - را نزد امام علیه السلام فرستاد تا پیغام او را به حضرت برساند. کثیر بن عبدالله به عمر بن سعد گفت: اگر بخواهید در همین ملاقات حسین را به قتل برسانم ولی عمر نپذیرفت و گفت: فعلا چنین قصدی نداریم.
💢 هنگامی که وی نزدیک خیام رسید، «ابو ثمامه صیداوی » (همان مردی که ظهر عاشورا نماز را به یاد آورد و حضرت او را دعا کرد) نزد امام حسین علیه السلام بود. همین که او را دید رو به امام عرض کرد: این شخص که می آید، بدترین مردم روی زمین است. پس سراسیمه جلو آمد و گفت: شمشیرت را بگذار و نزد امام حسین علیه السلام برو گفت: هرگز چنین نمی کنم.
♻️ ابوثمامه گفت: پس دست من روی شمشیرت باشد تا پیامت را ابلاغ کنی. گفت: هرگز! ابوثمامه گفت: پیغامت را به من بسپار تا برای امام ببرم، تو مرد زشت کاری هستی و من نمی گذارم بر امام وارد شوی. او قبول نکرد، برگشت و ماجرا را برای ابن سعد بازگو کرد. سرانجام عمر بن سعد با فرستادن پیکی دیگر از امام پرسید: برای چه به اینجا آمده ای؟ حضرت در جواب فرمود:
«مردم کوفه مرا دعوت کرده اند و پیمان بسته اند، بسوی کوفه می روم و اگر خوش ندارید بازمی گردم ....»
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🔴 فکاهیات انتخاباتی حجاریان برای مسخره کردن مردم!
🔹 سعید حجاریان، فعال چپ و از تئوریسین های اصلاحات به تازگی در یادداشتی با اشاره به مطلب چندی قبل عباس عبدی پیرامون لزوم احیای نخست وزیری در ساختار حکومتی ایران، چند گزاره فکاهی و تمسخرآمیز را خطاب به ساختار رسمی کشور و البته مردم مطرح کرده است.
🔸در انتخابات آتی فقط یک نامزد از سوی شورای نگهبان برای تصدی سمت ریاست جمهوری معرفی و تأیید شود. به این ترتیب اولاً احزاب و نیروهای سیاسی تکلیف کار خود را پیش از موعد میدانند. ثانیاً مردم سود و زیان ورود یا عدم ورود به انتخابات را دقیقتر محاسبه میکنند.
✅ ثالثاً دعوایی میان نهاد اجرایی و نظارتی پدید نخواهد آمد، وانگهی در مصرف صندوق صرفهجویی میشود. رابعاً در تولیدات سمعی و بصری و متنی صرفهجویی میشود و خبری از برنامه تلویزیونی و ستاد انتخاباتی و پوستر و… نخواهد بود.
🔹 البته فکر نکنیم مردم از چنین انتخاباتی استقبال نخواهد کرد. در کشور ما عدهای سخن، عمل و پروژه کلان آقای جنتی را حجّت میدانند. چنانچه مُهر انتخابات ۱۴۰۰ در شناسنامهتان درج و کدملیتان ثبت نشده باشد، قادر به دریافت گذرنامه و گواهینامه و کارت بازرگانی و… نخواهید بود و حق استخدام و تحصیل و هر نوع ارتقاء هم از شما سلب خواهد شد."
🔸 آقای حجاریان حکما می دانند که الان وقت مزه پراکنی و انتشار فکاهیات نیست بلکه وقت توضیح و عذرخواهی بواسطه ناکارآمدی و گرانی های دولتی است که حجاریان و دوستان حجاریان در دامن رأی مردم گذاشتند.
✅ ضمن اینکه آرزوی حجاریان برای تأیید صلاحیت اشرار سیاسی و کسانی که در پروژه های براندازی دست داشته اند نیز یک آرزوی محال است که تحقق آن حتی با عقلانیت هم تطابق ندارد.
✅ مسخره کردن اکثریت مردم ایران و کسانی که با اعتقاد به مردمسالاری دینی در انتخابات شرکت می کنند با عبارت های سخیفی مثل "مهر شناسنامه" و... نیز ژنتیک سعید حجاریان است و در این باب، حرجی بر او نیست.
🔸 بدیهیست که این دیکتاتورصفتی ژنتیکی خاصّه وقتی با کبر سنی هم مواجه شود؛ ادبیاتی سخیف و بی مبنا را در نقد مخالفان و منتقدان تفکر خود، ولو خطاب به عامه مردم برمی گزیند.
💢 ولی ما این مژده را به آقای حجاریان میدهیم که انتخابات در ایران با "پشتوانه قانون" و رأی قانونی مردم برقرار خواهد بود و همانطور که تجربه انتخابات مجلس یازدهم نیز نشان داد؛ اعضای "هسته سخت اصلاحات" باید در سالهای مانده تا پایان عمر، این خار را در چشم خود تحمل کنند.
✅ مشرق نیوز
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🏴حالات حضرت موسی بن جعفر (ع)در ده روز اول محرم
◾️قال الرضا عليه السلام: كان ابى اذا دخل شهر المحرم لا يرى ضاحكا و كانت الكابة تغلب عليه حتى يمضى منه عشرة ايام،
▪️ فاذا كان اليوم العاشر كان ذلك اليوم يوم مصيبته و حزنه و بكائه...؛
◾️هر گاه ماه محرم فرا مى رسيد، پدرم (موسى بن جعفر) ديگر خندان ديده نمى شد و غم و افسردگى بر او غلبه مى يافت تا آن كه ده روز از محرم مى گذشت، روز دهم محرم كه مى شد، آن روز، روز مصيبت و اندوه و گريه پدرم بود.
📚 امالى صدوق، ص۱۱۱
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🔴 مجسمه طلا از نعمتزاده بسازیم!
🔹 هر قدر انتقادات و اعتراضات به ناکارآمدی دولتی که اصلاحطلبان بر سر کار آوردند، بیشتر میشود، باز هم اصلاحطلبانی هستند که چند برابر بیشتر از معترضان، از این دولتمردان دفاع میکنند!
🔹 حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی اخیراً در مصاحبهای با ایرنا گفته: «اگر قرار باشد در کشور هوشمندانه برخورد شود، باید مجسمه آقای نعمتزاده را از طلا بسازیم و در میدانهای تهران نصب کنیم. اینها کشور را نیرومند کردند تا بتواند در مقابل تحریمهای ترامپ بایستد.»
✅ او در ادامه اقتصاد بدون نفت را هم زیر سؤال برده و گفته: «اقتصاد ایران بدون نفت، اقتصاد قابل ادارهای نیست... اقتصاد ایران منهای نفت و گاز، هیچ مزیتی ندارد. هر کسی به شما گفت که ایران ثروتمند است، حرف غیرواقعی زده است.»
🔹 بالا رفتن نرخ تورم، بههمریختگی اوضاع صنایع کوچک و بزرگ کشور، بههمریختگی صادرات و واردات و بی توجهی به تولید و نابسامانی اوضاع خودرو بخشی از نتایج مدیریت امثال نعمتزاده است. ثروت انبوه و چند صد میلیاردی نعمتزاده باعث شده بود از ابتدا مخالفانی برای وزارت در دولت روحانی داشته باشد.
🔸 این افراد معتقد بودند فردی با این حجم ثروت و دارنده دهها شرکت بازرگانی توانایی درک حال و روز مردم را نخواهد داشت. از سویی دختران نعمتزاده به دلیل فساد اقتصادی دارای پرونده قضایی هستند و یک داماد او هم با پاسپورت جعلی از کشور گریخت!
💢 از افتخارات مدیریتی این افراد از دهه ۷۰ تاکنون میتوان به وابستگی اقتصاد ایران به نفت اشاره کرد که حالا هم به جای آسیبشناسی، طلبکارانه و از موضع قدرت میگویند اقتصاد ایران غیر از نفت و گاز هیچ ندارد.
✅ روزنامه جوان
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby