📍آرامش مردم نادیده گرفته شد
🔸استعفای معاون وزیر بهداشت در آخرین ساعات روز جمعه و چند ساعت قبل از اعمال محدودیتهای کرونایی رسانهای شد. این مساله بازتاب گستردهای در فضای مجازی و البته مردم داشت. این اقدام آن هم چند ساعت قبل از شروع یکی از بزرگترین برنامههای ملی برای مقابله با همهگیری ویروس کرونا موجب شد تا هراسی عجیب بین مردم پخش شود چه آنکه یکی از معاونان وزیر بهداشت انتقاداتی را علیه رییس خود مطرح کرده بود که همه این موارد نگرانی بیشتر مردم را بهدنبال داشت.
🔹در فضای مجازی و بهخصوص توییتر نیز برای این مساله هشتگهای مختلفی تولید و بازنشر داده شد. براساس یکی از تحلیلهای صورت گرفته از سوی خانم معصومه نصیری، کارشناس رسانه مشخص شده است که توییت با این محتوا که «درباره استعفای معاون وزیر بهداشت، طرح دعوای طب سنتی و طب مدرن سرکاریه. ماجرا اینه که معاون مستعفی مدافع نظریه «ایمنی گلهای» بود که مدتی همین ایده رو به روحانی هم القا کرد و نزدیک بود ملت رو به فنا بده. بعد هم بزرگوار ما رو موش آزمایشگاهی کرد و حالا که گندش دراومده، در رفت!» با ۲۳۵ریتوییت پربازنشرترین محتوا طی چند ساعت گذشته از استعفای معاون وزیری است که البته برخی منابع خبری نیز گفتهاند پیش از استعفا عزل شده بوده است.
♦️توییت علیحسین قاضیزاده با این محتوا که «مدیریت بسیار غلط وزیر بهداشت و رجزخوانیهای بیاساس برای واکسنی که وجود ندارد» این را اپوزیسیون برانداز آنسوی آب نگفته است. اینها سخنان رضا ملکزاده، معاون وزارت بهداشت است که دقایقی پیش با استعفا، مدیریت وزیر بهداشت را عامل تلفات بالای کرونا در ایران اعلام کرد.» هم با ۱۸۵۴لایک پرلایکترین محتوای در مدت ۱۲ ساعت بعد از انتشار این خبر بودهاست. همچنین براساس رصدهای صورت گرفته کاربران با ۲٫۱هزار توییت، ۱٫۴ریتوییت و ۱۴٫۳هزار لایک و با هشتگهای #کرونا، #طب_سنتی، #استعفا، #ملک_زاده و #وزارت_بهداشت به این موضوع واکنش نشان دادهاند.
♦️سیدمحمود رضوی، چهره شناخته شده فرهنگی و مشاور رییس مجلس در توییتی نوشت: «ظاهراً تنها چیزی که در این دعوای استعفاها مهم نیست، امنیت روانی و جان مردم است!»
📍رضا پورحسین هم که با مناظرات سال ۸۸ بیشتر برای مردم شناخته شد در توییتر نوشت: «مسوولان محترم وزارت بهداشت بدانند که در این شرایط، حرفها، نامهنگاریها و انتشار استعفاهای شما اعتماد مردم را از نظام سلامت از بین برده و استرس مردم را افزایش میدهد.»
🔹آقای ابراهیم رضایی، نماینده مردم دشستان هم اینطور به ماجرای استعفای معاون وزیر بهداشت واکنش نشان داد: «مردم سالهاست گرفتار جماعتیاند که در شب اجرای محدودیتهای کرونایی تازه یادشان میافتد با یکدیگر تسویه کنند، آن هم جلوی چشم ملت! معلوم است که با این اعجوبهها آمار تلفات بیشتر و بیشتر میشود.»
🔸آقای فرشاد مهدیپور، چهره شناخته شده رسانهای هم در حساب توییتری خود نوشت: «شنبه روز آغاز محدودیتهای کرونایی سراسری است و امشب تعدادی از مدیران ارشد نظام سلامت با صدور استعفانامههایی پشت وزیر را خالی کردند. محور استعفاها، گلایه از حمایت تلویحی آقای نمکی است نسبت به استفاده از طب ایرانی و سنتی در مهار کرونا؛ چقدر عجیب و قابل تأمل!»
🔻خانم سارا هوشمندی نیز درباره استعفای معاونان وزیر در توییتر نوشت: «از مصادیق زیبای همان مدیریتی که آقای روحانی و آقای جهانگیری مدعی هستند مردم هیچگاه از یاد نمیبرند! همین است که در شب اعمال محدودیتهای کرونایی، مدیران وزارت بهداشت هوس استعفا کردهاند تا باز هم پشت مردم را در این بحران خالی کنند.
✅ صبح نو
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🔻تصویر سازی یک روزنامهی ایرانی از میرحسین موسوی و دونالد ترامپ؛ هر دو قبل از اعلام نتیجه انتخابات (موسوی که قبل از پایان انتخابات حتی؛ و قبل از شمارش یک برگه رای حتیتر!) اعلام پیروزی کردند و هر دو شکست را نپذیرفتند و مدعی تقلب و فساد در انتخابات شدند.
🔻شاید این شبیه سازی مخالف داخلی به یک رییسجمهور جنایتکار آمریکایی را تندروی بدانید؛ اما این سبک خود اصلاحطلبان است. اصلاحطلبان بارها مخالفان داخلی برجام را همنوا با نتانیاهو و ترامپ دانستند؛ همین هفتهها بارها به دروغ و بی سند مدعی ناراحتی مخالفان داخلی خود از باخت ترامپ شدند؛ حتی واژه ترامپیسم داخلی را ساختند و نوشتند، بدون هیچ وجه شبهی. اما این تصویرسازی بی وجه شبه نیست. اینکه رفتار انتخاباتی ترامپ الگو گرفته از رفتار مجریان کودتاهای مخملیِ آمریکا در کشورهای دیگر است، اینکه اقدامات و مواضع او خاطرات ۸۸ را جلوی چشم آورده و اینکه اصلاحطلبان استانداردهای دوگانه دارند، تقصیر ما نیست!
💬 کبری آسوپار
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
📌صداوسیما واقعیت غرب را روایت کرد/روزنامه اصلاحطلب دلخور شد
🔸روزنامه طیف موسوم به اصلاحطلب به نام شرق بارها به خاطر مواضع اش از جانب رسانهایها و یا کاربران فضای مجازی مخاطب این طنز تلخ قرار گرفته که نام روزنامه را به «غرب» تغییر دهید.
در تازهترین مطالب از این دست روزنامه شرق در نوشتاری عصبانی و ناراحت از اینکه چرا در شبکه سوم سیما برنامهای علیه آمریکا پخش میشود، نوشت: «ترامپ میگفت اسلیپیجو (sleepy joe) ولی ما در اورست میگفتیم گیج جو بایدن؛ ما یک درجه بالاتر بردیم این رو... اون یارو زنه میاد سر کار، همون کامالا هریس شیطانصفت... اون خیلی آدم وحشی کثیفیه. معلوم نیست چی میشه گفت اینجا و چی نمیشه گفت. این خانم کسیه که به خاطر رابطه با مردهای مختلف توی سیاست رشد کرد...»؛ اینجا شبکه سوم صداوسیمای ملی است و این جملات را فردی با موهای بلند، لهجه غلیظ انگلیسی و در بین خندههای کشدار خود میگوید.»
🔹این نوشتار در ادامه با ادبیاتی که نشان از عصبانیت از پخش چنین برنامهای دارد به مسخره کردن این برنامه روی آورده و نوشته: «این «اورست»، محصول مشترک شبکه سه و شبکه افق و همان برنامهای است که قرار است با گذر از تمامی تیغهای تندوتیز سانسور صداوسیما، نگاه ایرانیان به غرب را تا بلندترین قله دنیا ارتقا ببخشد؛ اما به گواه مخاطبان خود، در حال فتح تپهای تازه است.»
♦️روزنامه حافظ منافع آمریکا در ایران!
گزارش شرق در ادامه حتی رویکرد این برنامه را که امیدآفرینی نسبت به جوانان میهن است به میان آورده و با عنوان مخاطبان در شبکههای اجتماعی حرف دل خود را زدهاند: «آنها [رسانه ملی] که با هدف «اصلاح تصور ذهنی مخاطبان نسبت به غرب و خارج از کشور و همچنین القای حس امید نسبت به آنچه در کشور در حوزههای مختلف رخ میدهد» پا به خانههای مردم گذاشتند، حالا با نقدهای تند همین مخاطبان[!!] در شبکههای اجتماعی روبهرو شده و به دلیل آنچه «ادبیات جنسیتزده و دورویی»[!!] خوانده میشود، حاشیهساز شدهاند. منتقدان میگویند چنین برنامههایی در صداوسیما حتی مفاهیم درست را شعارزده و از معنا تهی میکند؛ اما این معنازدگی صداوسیما از کجا میآید؟ اگر نگاه ایرانیان به غرب غیردقیق است، چرا زمانی که این موضوع از صداوسیما بیان میشود، جهتگیریهایی جدی در مقابل آن شکل میگیرد؟ در حالت کلی، «اورست» و برنامههای مشابه، چرا تا این اندازه در همراهکردن افکار عمومی ایرانیان ناتوان و ضعیفاند؟»
🔅عنوان این گزارش گویای جهت گیری آن است: «نقد غرب با لهجه غلیظ آمریکایی»[!!] عنوانی به غایت مضحک و پیش پا افتاده یا به قول همین روزنامههای طیف موسوم به اصلاحطلب «پوپولیستی». باید از این جماعت پرسید یعنی یک آمریکایی حق نقد غرب را ندارد؟ چون لهجه آمریکایی دارد؟ پس کسانی از قبیل نوام چامسکی یا ژان بودریار یا فیلسوفان غربی که به نقد غرب پرداختند (از قبیل نیچه) همه در اشتباه بودند و اصلاحطلبان درست میگویند!
🔻نکته دیگر اینکه حامیان سرسخت سند 2030 وقتی موضوع نقد آمریکا مطرح شده ظاهرا نگران فرهنگ شدهاند! در سند 2030 باید به کودکان حتی در پیش دبستانی گفته میشد که یک بچه چطور میشود که به دنیا میآید، حالا از یک جمله یک آمریکایی که گفته «کامالا هریس به خاطر رابطه با مردهای مختلف توی سیاست رشد کرد» ناگهان برآشفته شدهاند... کدام را باور کنیم حمایت از سند 2030 یا جملات این گزارش را؟
✅ کیهان
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🔺خوب به چهره این افراد نگاه کنید، کسانی که سالها در دولت بودهاند و هیچ دستآوردی نیز برای کشور نداشتهاند چه بسا برخی از آنها آثار مخربی علیه کشور داشتهاند حال با وقاحت کامل به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ معرفی میشوند!
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
📌معاون امور اون زنان
◀️ هنوز مدت زمان زیادی از صحبت های نماینده چابهار مبنی بر تن فروشی و همخوابگی یک بیوه زن بخاطر تامین آب آشامیدنی فرزندانش نگذشته که بی خانمانی و حاشیه نشینی یک زن سرپرست خانوار و تعرض و هجوم بی رحمانه ماموران شهرداری بندرعباس و تخریب آلونکش خبر اول رسانه های داخلی و خارجی شده است.
🔻جالب است بدانید در هیچ یک از این رویدادهای تاسف بار معصومه ابتکار معاون -مثلا- امور زنان کوچکترین واکنش و اقدامی انجام نداده است.
❌در حالی که ابتکار در مورد استادیوم رفتن زنها، دوچرخه سواری زنان در انظار عمومی، سهمیه ۳۰ درصدی زنان(دیکته شده سازمان ملل)، طرح غیر کارشناسی و فانتزی درج نام مادر بر روی کارت ملی و حتی مرگ هیرکان ماده پلنگ گلستانی واکنش های متعدد و طلبکارانه ای داشته است، اما در مورد مشکلات اصلی زنان صدا از دیوار درآمده است ولی از ابتکار نه!!!
🔻حال حرف ما این است: شما که همیشه ثابت کردید معاون امور اون زنان هستید، اگر ترس از خدا و قیامت و آخرت ندارید، حداقل برای ظاهر سازی و جلوگیری از زخم بستر هم که شده حرکت و عکس العملی از خودتان نشان دهید.
✅ درباره زنان
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🔴 ایرنا دلخوش به دموکراتها، حتی بیش از رادیو فردا!
🔹 رادیو فردا خبر سخنان کریس کونز، سناتور دموکرات امریکایی در مورد چگونگی بازگشت امریکا به برجام را با تیتر «حمایت مشروط سناتور دموکرات از بازگشت امریکا به برجام» منتشر کرده است.
🔸 در همان بند اول خبر هم شروطی که کونز بیان میکند، آورده شده است: «وجود داشتن مسیری برای محدود کردن برنامه موشکی و حمایت ایران از گروههای نیابتیاش در منطقه». اهمیت این اظهارات به آن دلیل است که اولاً موضع کریس کونز را میتوان موضع دموکراتها دانست؛ ثانیاً او گزینه اصلی برای پست وزارت خارجه در دولت جو بایدن است.
✅ حالا از رادیوی فردای حامی امریکا و ضد ایران به خبرگزاری دولتی ایرنا – رسانه رسمی دولت ایران- برویم.
🔹 این خبرگزاری با حذف مفهوم شرطگذاری کونز برای بازگشت به برجام، تیتر زده که «نامزد وزارت خارجه در دولت بایدن از بازگشت به برجام حمایت کرد»!
🔸 آیا شرطگذاری کونز برای بازگشت به برجامی که خود آن را امضا کردهاند و قرار بود امضای جان کری – وزیر خارجه قبلی دموکراتها- تضمین آن باشد، نامش میشود حمایت از بازگشت به برجام؟! اجرای شروط دموکراتها یعنی برجام جدید و ربطی به آنچه قرار بود امضای جانکری تضمینش باشد، ندارد.
✅ اصلاحطلبان ماهها از دموکراتها در انتخابات امریکا حمایت کردند و میگفتند که اگر دموکراتها بیایند، برجام را اجرا میکنند.
💢 حالا که دموکراتها آمدند، هم دموکراتهای امریکا و هم اصلاحطلبان ایران – چنانکه در رسانههایشان نوشتند- برجام قبلی را قابل احیا نمیدانند و میگویند گزارههای موشکی و منطقهای و حقوق بشر و ... هم به آن اضافه شود.
✅ روزنامه جوان
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
اوبامای واقعی؛ اوبامای رویایی
🔹اوباما در کتاب خاطراتش (A Promised Land) می نویسد بعد از آشوب سال 88 در ایران، می خواسته به شکل صریح تری از سبزها حمایت کند، اما پس از مشورت با کارشناسان شورای امنیت ملی، به این نتیجه رسیده که این کار میتواند اثر عکس داشته باشد.
♦️اوباما: تحریم های بوش سمبلیک بود؛ تحریم های سخت را من آغاز کردم.
🔹روحانی پس از تماس تلفنی با اوباما، من او را بسیار مودب یافتم!
♦️(عکس پایین سمت راست، دیدار درّی اصفهانی مشاور ارشد تیم مذاکرات برجام با سحر نوروز زاده، مدیر بخش ایران در شورای امنیت ملی کاخ سفید.)
✍ محمد ایمانی
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
♻️ انقلابی دیروز، ضدانقلاب امروز
📍آقای حمید داودآبادی خاطرهای را از مرحوم حجتالاسلام و المسلمین خسروشاهی نقل کردهاند: چند سال پیش در منزل مرحوم حجت الاسلام سیدهادی خسروشاهی میهمانش بودیم. ایشان که سالهای اول پیروزی انقلاب مسئولیتهای مهمی داشت، دربارۀ روحیه افراطی "مصطفی تاجزاده" گفت:
♦️اوایل انقلاب، تاجزاده از اعضای سازمان مجاهدین انقلاب، مدیرکل مطبوعات و نشریات وزارت ارشاد شد. او روحیۀ بسیار افراطی داشت و خود را شدیدا مقلد امام خمینی میدانست.
🔸آن زمان عربستان سعودی در انگلستان نشریات عرب زبان بسیاری منتشر میکرد که مُروّج تفکرات وهابیهای ضدشیعه بودند به خصوص علیه انقلاب اسلامی ایران شدیدا فعال بودند.
🔹باتوجه به این مسئله، قصد کردیم مجلهای به زبان عربی در لندن منتشر کنیم. هنگامی که خدمت امام خمینی رسیدم، قضیه را گفتم. ایشان خیلی خوشش آمد و فرمود: کار بسیارخوبی است، انجام دهید.
به امام گفتم: بنده آمده ام از شما یک اجازه بگیرم. امام با تعجب فرمود: چه اجازهای؟
♦️گفتم: چون این مجله در انگلستان برای مسلمانان آنجا منتشر میشود، میخواهم از شما اجازه بگیرم که در این مجله، تصویر شما را روی جلد چاپ نکنیم.
♻️امام با تعجب فرمود: "مگر قرار است در هر شماره عکس بنده روی مجلهتان چاپ کنید؟ نخیر. به هیچ وجه حتی در داخل مجله عکس مرا چاپ نکنید."
🔹با این توصیه امام، مجله "العالم" را به زبان عربی در لندن منتشر کردیم. چند شماره چاپ شد که نامه ای از مصطفی تاجزاده مدیرکل مطبوعات وزارت ارشاد به دستم رسید که شدیدا از کار ما اظهار نارضایتی کرده بود.
📍یک روز در تهران بودم که تاجزاده مرا دید. جلو آمد و با عصبانیت گفت: آقای خسروشاهی، شما ضدولایت فقیه هستید!
🔸اول فکر کردم شوخی میکند، ولی قیافهاش خیلی جدی بود و به شوخی نمیخورد. آن هم این شوخی مهم و سنگین!
📍با تعجب گفتم: ببخشید آقای تاجزاده، منظورتون بنده است؟ گفت: بله. وقتی علت را جویا شدم، گفت: "شما به چه حقی روی جلد مجله العالم عکس حضرت امام خمینی را منتشر نمی کنید؟"
♦️گفتم: برای چی باید این کار بشود؟ گفت: "همین نشان می دهد که شما با امام خمینی مخالفید و ضد ولایت فقیه هستید!"
♻️وقتی توصیۀ شخص امام را گفتم، تاجزاده نپذیرفت. چند روز بعد امام خمینی با مسئولین مملکتی دیدار داشتند که اتفاقا بنده و تاجزاده هم آنجا بودیم. بعد از دیدار، تاجزاده را بردم جلو و به امام عرض کردم: "حضرت امام، برخی آقایان ما را به خاطر اینکه روی جلد مجله العالم تصویر شما راچاپ نمی کنیم، ضد ولایت فقیه میدانند."
🔻امام خندید و فرمود: "قبلا هم گفتم که، به هیچ وجه حتی توی صفحات داخلی مجلاتتان عکسی از بنده چاپ نکنید چه برسد روی جلد!"
از امام تشکر کردم، نگاهی به قیافه گرفته تاجزاده انداختم و رفتم.
🔸این روزها فرصتی در اختیار مصطفی تاج زاده قرار نمیگیرد مگر آنکه پنجهای به روی امامین انقلاب میکشد. سر منشاء همه مشکلات را اصل ولایت فقیه میداند و از گذشتهاش توبه میکند.
🔺تاجزاده اولین مصداق روایت امیرالمومنین نیست، طبعا آخرین هم نخواهد بود: جاهل را نمیبینی مگر در حالت افراط یا تفریط...
✅ پدر فتنه
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🍀#هر_شب_با_حاج_قاسم_۴۰
🌹اگر ماشین نفرستید، خودم میآیم
🌷وقتی از مکتب حاجقاسم صحبت میکنیم، معنایش خطرپذیری است. همیشه به دهان مرگ میرفت. در جنگ ۳۳روزۀ جولای سال ۶۰۰۲ از تهران آمد دمشق. بعد با ما تماس گرفت و گفت: «من میخواهم بیایم ضاحیۀ جنوبی پیش شما.» گفتیم: «یعنی چه؟ اصلا چنین چیزی امکان ندارد. همۀ پلها را زدهاند، راهها را بستهاند، هواپیماهای جنگی اسرائیل هر هدفی را میزنند، نمیشود به ضاحیه و بیروت رسید؛ شرایط کاملا جنگی است.» اما حاج قاسم اصرار کرد و گفت: «اگر ماشین نفرستید، خودم راه میافتم و میآیم!» پافشاری کرد و خودش را رساند به ما و تمام مدت هم کنار ما ماند.
🌹سیدحسن نصرالله
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
📚#هر_شب_یک_صفحه_کتاب
🍀#آذرخشی_دیگر_از_آسمان_کربلا_۴۱
♦️سياست معاويه اين بود كه اگر يك حرف غلطى كه غلط بودنش مانند آفتاب هم روشن باشد، زياد تكرار كنند، كم كم جا مىافتد و مردم قبول مىكنند. اين ها هم درست همين سياست را بازى مىكنند.
🔹در بعضى از موارد شخص مقام معظم رهبرى در سخنرانى هاى شان به صراحت مطلبى را بيان فرموده و جواب داده اند؛ مثلاً درباره رابطه با آمريكا ايشان سال گذشته به تفصيل بحث كردند، نويسندگان ديگر نيز با شواهد تاريخى و علمى اثبات كردند كه نه تنها رابطه با آمريكا مشكلات اقتصادى ما را حل نمىكند، بلكه دو صد چندان خواهد كرد.
♻️نمونه آن را در كشورهاى ديگر ببينيد. مگر تركيه سرسپرده آمريكا نيست؟ مردم تركيه اعتصاب مىكنند و مىگويند بايد پنجاه درصد بر حقوقمان افزوده بشود. اين وضع اقتصاد تركيه است كه نور چشم آمريكاست؛ تركيه اى كه بزرگ ترين كشور اسلامى و پايگاه خلافت عثمانى بود. آمريكا همين كشور را به چنان ذلتى دچار كرده كه ريزه خوار خوان اسرائيل شده است و بايد نوكرى اسرائيل را بكند تا اسرائيل به او مقدارى اسلحه بدهد. ولى مگر اين افراد از رو مىروند؟
📍باز هم مىگويند: مشكل ما اين است كه با آمريكا سازش نكرده ايم؛ اگر با آمريكا رابطه داشته باشيم، مشكلاتمان حل مىشود! اين همان سخنى بود كه معاويه مىگفت. البته در زمان معاويه مسأله آمريكا مطرح نبود و اصحاب او هم «نهضت آزادى» نبودند؛ ولى تشابه ها را ببينيد. آن ها به جنگ و به اجراى احكام و حدود اسلامى اعتراض داشتند؛ به اين اعتراض داشتند كه، چرا زير بار كفار نمىرويد؟
🔹على(عليه السلام) مىگفت وظيفه حاكم اسلامى قبل از هر چيز اجراى احكام اسلام و حفظ ارزش هاى اسلامى است؛ بعد از آن نوبت به اقتصاد و ساير مسائل مىرسد. آن ها مىگفتند اول كشاورزى و تجارت؛ بعد از آن اگر حال داشتيم و جهاد پيش آمد، به جهاد هم مىرويم و الاّ صلح مىكنيم! امروز طرفداران منطق معاويه چه كسانى هستند؟ و طرفداران منطق على(عليه السلام) چه كسانى هستند؟
✍ آیت الله مصباح یزدی
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🍀#انسان_۲۵۰_ساله_۲۱
🌹يك دشمن، كوچك و كم اهميت است؛ اما درعين حال نبايد از او غافل ماند. يك وقت ممكن است يك خطر بزرگ به وجود آورد. او كدام است؟ قبايل نيمه وحشى اطراف مدينه. به فاصله ده فرسخ، پانزده فرسخ، بيست فرسخ از مدينه، قبايل نيمه وحشی اى وجود دارند كه تمام زندگى آنها عبارت از جنگ و خونريزى و غارت و به جاِن هم افتادن و از همديگر قاپيدن است.
🌷پيغمبر اگر بخواهد در مدينه نظام اجتماعِى سالم و مطمئن و آرامى بهوجود آورد، بايد حساب اينها را بكند. پيغمبر فكر اينها را كرد. در هر كدام از آنها اگر نشانه صلح و هدايت بود، با آنها پيمان بست؛ اول هم نگفت كه حتما بياييد مسلمان شويد؛ نه، كافر و مشرك هم بودند؛ اما با اينها پيمان بست تا تعرض نكنند. پيغمبر بر عهد و پيماِن خودش، بسيار پافشارى میكرد و پايدار بود. که این را هم عرض خواهم کرد، آنهايى را كه شرير بودند و قابل اعتماد نبودند، پيغمبر علج كرد و خودش سراغ آنها رفت. اين سريه هايى كه شنيده ايد پيغمبر پنجاه نفر را سراغ فلان قبيله فرستاد، بیست نفر را سراغ فلان قبيله، مربوط به اينهاست؛ كسانى که خوى و طبيعت آنها آرامپذير و هدايت پذير و صلح پذير نيست و جز با خونريزى و استفاده از قدرت نمیتوانند زندگى كنند. لذا پيغمبر سراغ آنها رفت و آنها را منكوب كرد و سر جاى خودشان نشاند.
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🌹امام على عليه السلام:
با اظهار دوستى، محبّتْ استوار مى گردد.
بِالتَّوَدُّدِ تَتَأَكَّدُ المَحَبَّةُ
📚غررالحكم
#حدیث_روز
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby