بشری
♦️داستان تکاندهنده دختری که جنگ او را بزرگ کرد/آیا "صباح" به تقلید از "دا" نوشته شد؟
قسمت دوم:
بسیاری از این خاطرات با مصاحبه از اطرافیان خانم وطنخواه، مطلعین آن حوادث و همچنین مطالعه کتب مختلف اعم از اسنادی و خاطرات راستیآزمایی و چک شد. به لطف خدا تا این لحظه با اینکه کتاب از استقبال خیلی خوبی برخوردار بوده و افراد زیادی از صاحبنظران آن را مورد مطالعه قرار دادهاند، هنوز با موردی برخورد نکردهایم که در حوزه راستیآزمایی کتاب نقدی به آن وارد کرده باشد.
🔹وی درباره اینکه چقدر «صباح» تحتتأثیر «دا» نوشته شد گفت: کتاب «صباح» حقیقتاً تحتتأثیر هیچ کتابی نوشته نشده است. نه من نیت و اهتمامی به الگوبرداری از کتابی داشتم و نه روایت و تجربه غنی خانم وطنخواه از حضور در جنگ احتیاج به آن داشت که در قالب کتاب خاطرات شخص دیگری ریخته شود تا به خوبی دیده شود.
🔸مراجعه من به کتاب «دا» مانند سایر مراجعاتم به آثار دیگر در حوزه خرمشهر در خصوص تکمیل مطالعات میدانی مورد نیاز در این زمینه بود. کتابهایی مثل روزشمارهای مربوط به سپاه و ارتش، «خرمشهر در جنگ طولانی»، «یکشنبه آخر»، «خانهام اینجاست»، «پوتینهای مریم» و ... تنها بخشی از کتابهایی در حوزه خرمشهر بودند که مثل کتاب «دا» به سراغشان رفتم.
🔹در رابطه با شباهت بعضی روایتها با آنچه در کتاب «دا» آمده هم باید بگویم یکی از این دلایل حضور سیده زهرا حسینی و صباح در کنار همدیگر در این وقایع است. وقتی دو نفر با دو اعتقاد و رویکرد مشترک و در شرایط نسبتاً مشابه به روایت یک ماجرا میپردازند، طبیعی است که نقاط مشترک زیادی در این زمینه مشاهده کنیم.
🔸نکته دیگر اینکه خاطرات خانم وطنخواه از فصل سیزدهم و ورود به نبرد ذوالفقاری کاملاً جدید و منحصر به فرد است. زمانی صباح در این ایام به رزم و امداد در نخلستان ذوالفقاری و حاشیه بهمن شیر مشغول است، سیده زهرا حسینی نزدیک به سه هفته است که به دلیل مجروحیت از جبهه دور شده است. پس خیلی نمیشود به این قضیه تکیه کرد که فضا، فضای کتاب «دا» است.
🔹درباره شخصیتپردازی و فضاسازی موجود در کتاب «صباح»، آنچه میبینید بدبهیات و به نوعی ابزار و لوازم مستندنگاری است. اگر کم و کاستی در این زمینه وجود داشته باشد، باید به دنبال رفع آن بود.
🔹وقتی حال و هوای پر التهاب مسجد جامع خرمشهر در روزهای اول جنگ به تصویر کشیده میشود، چطور میتوانیم چیزی متفاوت از آنچه راویان مختلف در یک شب و روز مشترک تجربه کردهاند، به تصویر بکشیم؟! نوع اضطرابها، ازدحام و بیقراری افراد، در به دری مردمی که یک شبه آواره شدهاند، ترس و دلهره از حملات پی در پی عراقیها و ... همه و همه جزو این دست مطالب است که گریزی از به تصویر کشیدنشان با واژگانی شبیه به هم نیست.
🔸پرداختن به نقش چشمگیر زنان در جنگ، چه در خطوط نبرد و چه در پشت جبهه اهمیت زیادی دارد. وقتی به زنان از خودشان و پتانسیلی که داشتند و در ویترینی به نام جنگ به نمایش گذاشتند، میگوییم در حقیقت به آنان یادآوری میکنیم که چه توانمندیهایی دارند. این جریان به بهبود نقش و عملکرد آنها در زندگی روزمرهشان بسیار کمک میکند. امروز در شرایطی قرار داریم که شاهد هجمههای مختلف دشمن از حوزههای مختلف به کشور، مردم و خانواده هستیم. خب، در این میان اگر به زنان به عنوان یکی از اصلیترین ارکان اجتماع نگاه و به آنها یادآوری کردیم که در برهههای مختلف تاریخی چه رشادتها، مدیریتها و از جان گذشتگیها منحصر به فردی از آنها دیدهایم، خود به خود آنها را در رویارویی با مسائل مختلف تجهیز کردهایم. نگارش خاطرات زنان در حوزه جنگ، گفتن از آنها برای آنهاست... باید این فرصت را مغتنم شمرد و از آن نهایت استفاده را کرد.
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_ebghelaby
♦️واگذاری ملك ۳۹۶ ميلياردی به رفيق فرح پهلوی!
🔸به تازگی در اقدامی حيرتانگيز يكی از مرغوبترين و ارزشمندترين املاك قلب شهر تهران به متراژ ۷۲۰ متر واقع در محله يوسفآباد از سوی شهرداری تهران به رفيق فرح ديبا واگذار شده است.
🔹ظاهرا این زمین تحت عنوان موزه در اختیار ایران دوردی قرار گرفته است. ایران درودی از دوستان صمیمی فرح ديبا بوده كه به علت تعاملات صميمانه خود با خاندان پهلوی و سازمان اطلاعات رژيم طاغوت پس از انقلاب در خارج از كشور زندگی كرده و حالا در سالهای پایانی عمر خود به طرز مشكوكی به كشور دعوت و ضمن تأسيس بنیادی به نام خود، مورد توجه و حمايت حيرتانگيز و ناباورانه شهرداری تهران قرار گرفته است.
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
♦️رهبر انقلاب: زن و شوهر همدیگر را در راه حق کمک کنند
رهبر معظم انقلاب:
🔸️زن میتواند کمک کند به شوهرش برای اینکه در صراط حق ثابتقدم باشد و پیش برود؛ مرد میتواند همین کمک را به زن بکند. مثل دو شریک، مثل دو همسنگر با هم زندگی کنید.
🔹️عملاً، هم در شریعت، هم در واقعیّت خارجی، زن و شوهر نزدیکترین افراد به هم هستند؛ هر چه میتوانید صمیمیّت را، صفا را، محبّت را بین خودتان افزایش بدهید.
🔸️محبّت مایه اصلیِ زندگیِ شیرین خانوادگی است؛ سعی کنید محبّت را روزبهروز افزایش بدهید که این کار به دست خود انسان هم هست.
فروردین ۱۳۹۸
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
da(11).mp3
5.21M
📚 کتاب صوتی "دا"
قسمت یازدهم
✍️نویسنده: سیده اعظم حسینی
🗣راوی: سیده زهرا حسینی
📑انتشارات:سوره مهر
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
✔️چرا ظریف نمی تواند جزییات دیدارش با نماینده ترامپ را بگوید؟
✍️این روزها، اخبار و روایتهای از دیدار ظریف با سناتور رند پال منتشر شده که نشان میدهد که نباید از کنار دقایق مهم آن دیدار به راحتی گذشت. از آنچه تاکنون در اینباره منتشر شده ، می توان ابتدا جمع بندی ذیل را مطرح کرد:
1️⃣: سناتور رند پال هماهنگ و در واقع نماینده و به نوعی فرستاده ترامپ برای دیدار با ظریف بوده است.
2️⃣: موضوع گفتگو به ادعای سناتور آمریکایی فقط برجام نبوده و درباره حوزه موشکی نیز سخن گفته شده است.
3️⃣: مسیر گفتگو به نحوی بوده که سناتور آمریکایی از ظریف برای دیدار با ترامپ به کاخ سفید دعوت می کند. روایت ظریف از این دعوت تهدیدگونه بوده ولی طرف آمریکایی نوعی دیگری نحوه دعوت را روایت کرده است.
4️⃣: ظریف در این دیدار مستقیما جواب سناتور برای رفتن به کاخ سفید را نداده و بعد از تماس با تهران جواب منفی را داده است.
5️⃣: ارزیابی سناتور آمریکایی از دیدار با ظریف این بوده که دولت ایران آمادگی توافق دارد.
6️⃣: ارزیابی سناتور آمریکایی درباره مذاکرات موشکی با ایران نیز بسیار خطرناک است. او مدعی شده است که مقامات ایران، مذاکره نظامی و تسلیحات خود را منوط به کاهش تسلیحات عربستان و اسرائیل و پای میز مذاکره کردن آوردن عربستان میدانند.
7️⃣: جمع بندی کلی منتشر شده در رسانه ها این است که آنچه تاکنون از دیدار جواد ظریف و رند پال منتشر شده، بررسی و گفتگو درباره نوع و شرایط مذاکره میان ایران و آمریکا بوده و یا حداقل سنجش دو طرف از یکدیگر برای احتمال مذاکره در آینده!
👈اما این هفت بخش هرکدام حساسیت و نگرانیهای خود را تولید می کنند، بنابراین بیشتر بخوانید:
🔻الف: با اشرافی که محمد جواد ظریف مدعیست که از فضای سیاسی آمریکا و بازیگران موثر آن دارد، ادعای اولیه او که دلیل دیدار با رندپال را عدم نمایندگی از طرف دولت آمریکا عنوان کرده، به شدت دچار تردید میشود. به تعبیر دیگر این مساله به این واقعیت نزدیکتر میشود که ایشان دقیقا میدانستند با چه کسی درحال مذاکره هستند!
🔻ب: آنچه که روایت ظریف را بسیار قابل تامل میکند، این است که طرف آمریکایی او را تهدید کرده که یا تحریم را بپذیرد یا ملاقات با ترامپ را! واقعا شش سال مذاکره چه تصوری را برای آمریکایی ها ایجاد کرده که کار را به تهدید مستقیم ظریف رساندهاند؟ یکبار خودمان را جای طرف آمریکایی بذارییم؛ تهدید شخص ظریف یعنی آنها بر اثربخشی تهدید خود بر وزیرخارجه ایران به عنوان یکی از آخرین حربهها برای کشاندن ایران به میز مذاکره، امید داشتهاند! انگیزه دیگر آمریکاییها نیز در این گزاره بدتر خلاصه می شود که آنها "رفتار ظریف را متفاوت از رفتار حاکمیت ایران تصور میکنند" و بیش از اهمیت به تحریم وزیر جمهوری اسلامی، تهدید خود را به شخصیت ظریف معطوف کردند. این اتفاقا نکته اصلی و البته غم انگیز ماجرا است و بدتر نیز اینکه طرف آمریکایی مدعی شده که ظریف هم جواب این تهدید را مستقیم نداده و منوط به مشورت و پاسخ از تهران کرده است!
🔻ج: اساسا ظریف در آن دیدار چه گفته است؟! چرا طبق رویههای گذشته باز این طرف آمریکایی است که جزییات را با افتخار و بدون ترس منتشر میکند؟ سخنان ظریف دارای چه محتوایی بوده که اینک راند پال مدعی است که ایران را آماده توافق دیده است؟! در سخنان ظریف چه نکات امید بخشی برای طرف آمریکایی بوده است؟!
🔻د: تا آنجایی که مواضع علنی رهبری نشان میدهد، حتی مذاکره در حوزه هسته ای با دولت فعلی آمریکا نیز ممنوع شده چه برسد به گفتگو درباره حوزه موشکی! اما روایت خطرناکتر سناتور آمریکایی این است که او درباره شرایط مذاکره موشکی مورد مقبول برای ایران، پای عربستان و اسرائیل را وسط کشیده است. ظاهر این شرایط گرچه تاحدی قابل قبول به نظر میرسد ولی آنچه در حوزه امنیت ملی برای جمهوری اسلامی اهمیت بالاتری دارد، داشتن تسلیحات بازدارنده در برابر آمریکا است و بعد کشورهای کوچکتر همانند عربستان! اساسا تدابیر نظامی ایران در برابر آمریکا به عنوان دشمنی که هر روز بر دشمنیاش افزوده و تنها کشوری است که به همراه رژیم صهیونیستی ایران را تهدید نظامی میکند، ابتدا تعریف میشود و بعد دیگران. یعنی مذاکراتی که قدرت نظامی ایران را در سطح عربستان و حتی اسرائیل کاهش دهد ولی در برابر آمریکا آسیب پذیر! در راستای منافع امنیت ملی هرگز نخواهد بود.
♦️♦️پی نوشت: تحریم ظریف توسط آمریکا برای شخص او و دولت روحانی یک افتخار است و همه باید در برابر این تحریم در داخل کشور واکنش مناسب و حمایتی داشته باشند. ولی برای روشن شدن ابعاد گفتگو با فرستاده ترامپ بهتر است آقای ظریف خود روایت این دیدار را برای مردم صادقانه و باجزییات بیشتر بگوید و بیش از این بر دامنه شبهات نیافزاید، زیرا تجربه گذشته مردم از دیدارهای آقای ظریف برایشان فواید خوشایندی نداشته است.
✍️مهدی جهان تیغی
♦️چرا مرغ همسایه همیشه غاز است؟!
🔸پرده اول:
فرض کنید در رسانهها این خبر را میبینید که رئیس جمهور کره جنوبی به دلیل فساد اقتصادی دستگیر و محاکمه شده؛ اولین چیزی که به ذهنتان میآید چیست؟! اجازه بدهید حدس بزنم؛ احتمالا دارید به این فکر می کنید که کره جنوبی عجب کشور خوبی است؛ حتی اگر رئیسجمهور هم تخلفی بکند با او برخورد میکنند و در دادگاه او را محاکمه میکنند.
🔹پرده دوم:
فرض کنید در خبرها میبینید که معاون اول رئیس جمهور سابق ایران به دلیل فساد اقتصادی بازداشت و محاکمه شده؛ این بار اولین چیزی که به آن فکر می کنید چیست؟!
احتمالا اینکه عجب وضعیتی است؛ حتی معاون اول رئیسجمهور هم دارد می خورد و میبرد!
🔸پرده سوم:
تصور کنید در خبرها میبینید یکی از مسئولان اروپایی در حال تردد عادی با مترو یا دوچرخه است؛ احتمالاً به این فکر می کنید که خوش به حال کشوری که چنین مسئولانی دارد؛ مسئولانی که مثل مردم عادی با مترو و دوچرخه تردد میکنند.
🔹پرده چهارم:
حالا فرض کنید تصویر یکی از مسئولان کشورمان را در حال تردد با دوچرخه یا مترو میبینید؛ اولین چیزی که میگوییم چیست؟ اینکه اگر این حرکت واقعی است پس این عکس را چه کسی گرفته؟ حتما هماهنگ شده بوده! (این سوالات را درباره مسئول اروپایی نمیپرسیم) بعد میگوییم حالا بر فرض که این مسئول مثل مردم عادی تردد کند، چه دردی از ما دوا می شود؟ اصلا با بنز به محل کارش برود ولی مملکت را درست اداره کند!
🔸پرده آخر:
سالهاست که ما عادت کردهایم با استانداردی دوگانه درباره کشورهای دیگر و کشور خودمان قضاوت کنیم؛ هر چه در خارج از ایران میبینیم را با ذوق زدگی جوگیرانه تفسیر کنیم؛ مشکلات کشورهای دیگر را توجیه کنیم، سعی کنیم آنها را سفید سفید ببینیم و آنها را چماقی بر سر خودمان کنیم.
و از سوی دیگر هر اتفاقی در داخل ایران را با عینک سیاه ببینیم و باز هم چماقی بر سر خودمان بکوبیم!
الگو گرفتن از اتفاقات و رفتارهای خوب سایر کشورها خوب است، اما جوزده برخورد کردن و چشم بستن بر مشکلات درونی آنها قضاوت ما را غیر منصفانه میکند. اینکه همیشه مرغ همسایه را غاز ببینیم، اتفاق خطرناکی برای یک جامعه است.
و همه اینها یعنی خیلی از عوامل برنامه ریزی شده و غیر برنامه ریزی شده دست به دست هم داده تا اعتماد به نفس ملی ما تا این حد کم باشد. تا جایی که همیشه خودمان را کوتاه تر از بقیه ببینیم! در صورتی که با وجود همه مشکلات، این تصویر با واقعیت جامعه ما فاصله بسیار زیادی دارد.
✍️علی صدری نیا
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
25.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چرا مادرم حجاب را انتخاب کرد
🔹داریا ژونر، رهیافته به دین اسلام از ایتالیا از چگونگی مسلمان شدنش و تاثیر حجاب بر زندگی خود سخن گفت.
ایکنا
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby