#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
۱۶ رشوه خواري: يكي از گناهان بزرگي كه از قديمترين زمانها دامنگير بشر بوده و امروز با سرعت بيشتر ادا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
۱۹ غش و تقلب:
غش درمعامله يكي ديگر از راههاي تضييع وحق الناس است.
امام رضا عليه السلام ميفرمايند: از رحمت خدا دور است، از رحمت خدا دور است كسيكه به برادر ديني خود خدعه و خيانت كند.
پيامبر (عليه السلام) فرمودند: كسيكه مسلماني را فريب دهد در خريد و يا فروش از ما نيست.
و نيز فرمودند: كسيكه با مسلماني در خريد يا فروش غش كند از مسلمانان نيست و در قيامت با يهوديان محشور ميشود. (وسايل الشيعه ج ۱۴/۸۶)
از آقا اميرالمؤمنين (ع) نقل شده كه فرمودند:
كسيكه با مسلمانان در مشورت غش نمايد و به آنان خيانت كند من از او بري و بيزارم.
تصرفات حرام و گناهان كبيره
اشاره
نشستن در رستورانها بدون خوردن غذا، نشستن بر روي وسائل نقليه مردم بدون اجازه، تصرف در كتاب و دفتر ديگران بدون اجازه آنها، استفاده بدون اجازه از وسايل نقليه ديگران، تصرف و استفاده از امانت، بدون اجازه از آنچه متعلق به ديگران و مردم است حرام است.
تصرف در ملك حقيقي كه خمس يا ذكات بدهكار است، حرام و نماز در آن باطل است مگر آنكه بدهكاري او را بدهند يا بنا داشته باشند بدون مسامحه بپردازند.
۱ تصرف در ملك ميتي
كه بمردم بدهكار است حرام و نماز در آن باطل است.
در تصرف حرام، كسب و كار هم حرام ميشود و حتي توقف در ملك حرام، حرام است.
۲ مال پيدا شده:
مالي كه انسان پيدا ميكند اگر نشانه اي نداشته باشد كه بواسطه آن، صاحبش معلوم شود، احتياط واجب آنست كه از طرف صاحبش صدقه بدهد. اگر مال پيدا شده كه نشانه دارد و قيمت آن از ۶/۱۲ نخود شرعي سكه دار كمتر است، چنانچه صاحب آن معلوم باشد و انسان نداند راضي است يا نه، نمي تواند بدون اجازه او بردارد، و اگر صاحب آن معلوم نباشد، ميتواند به قصد اينكه ملك خودش شود بردارد و در اين صورت اگر تلف شود نبايد عوض آنرا بدهد.
اگر مالي كه بيش از ۶/۱۲ نخود شرعي است پيدا كند و بردارد موظف است تا يكسال اعلان كند و بعد از آن بجهت صاحبش صدقه دهد. پس چه بهتر اشيائي كه پيدا ميشود هيچكس به آن دست نزند تا صاحبش پيدا شود و اگر آن جنس تلف ميشود و بر ميداريد تكليف به اعلان داريد.
۳ مال يتيم:
يكي از مصاديق تضييع حق الناس خيانت در اموال يتيمان است در هر اجتماعي بر اثر حوادث گوناگون پدراني از دنيا ميروند و فرزندان خردسالي از آنها باقي ميماند و بايد اموال آنها حفظ و در موقع مناسب به آنها پرداخت شود.
قرآن ميفرمايد: اموال يتيمان را (هنگاميكه بحد رشد رسيدند) به آنها بدهيد و اموال (بد) خود را با اموال (خوب) يتيمان تبديل نكنيد، و اموال آنها را با اموال خودتان (بوسيله مخلوط كردن يا تبديل نمودن) نخوريد. زيرا اين گناه بزرگي است.
كسانيكه اموال يتيمان را از روي ظلم و ستم ميخورند، تنها آتش ميخورند و بزودي در آتش سوزان ميسوزند.
خلاصه المکاسب📚
نويسنده: عباسعلي حقيقي زاده✍
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
نوشتار تربیتی"خانواده و زوجین" ⚛️ دور دوم / قسمت ۴۳ 📝 محور بحث: #آرامش_رفتاری 💠 قسمت بیست و ششم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
نوشتار تربیتی"خانواده و زوجین"
⚛️ دور دوم / قسمت ۴۴
📝 محور بحث: #آرامش_رفتاری
💠 قسمت بیست و هفتم
⚜ در بحث آرامش رفتاری به موضوع شناخت ویژگی های مردان رسیدیم و به یازده مورد آن هم اشاره کردیم.
2⃣1⃣ تکریم همسر
پيامبر صلي الله عليه و آله: مَنِ اتَّخَذَ زَوجَةً فَليُكرِمها
هرکه همسرى اختيار كند ، بايد او را گرامى بدارد.(مستدرك الوسائل ، ج ۱ ، ص ۴۱۲)
🔻 خواص احترام:
➖ لجاجت را از بین می برد.
➖ همسر را همراه خود می کند.
➖ آسیب رسانی از جانب همسر کمتر می شود.
➖ سمت و سوی گناه کمتر می روند.
➖ زمینه ی رشد در عرصه های مختلف را فراهم می کنیم.
🔸 شیوه احترام به همسر:
➖ صدا زدن و خطاب کردن.
➖ احترام با او در خلوت و حضور دیگران.
🔹 آقایان باید احترام همسر خود را مخصوص در جلوی خانواده پدرو مادری خود حفظ کنند.
♦️ حرمت امامزاده دست متولی آن است، حرمت خانم هم دست همسر است، یعنی اگر آقا حرمت زن خود را حفظ کند دیگران هم حرمت او را حفظ می کنند.
➖ توجه به نیاز های حقیقی همسراست.
مانند نیاز های زیستی و عاطفی و جنسی و خود شکوفایی
❌ مردان باید برخی از الفاظ را کمتر استفاده کنند:
۱. ندارم
۲. حوصله ندارم
۳. نه
➖ احترام به اموری که برای همسرمان ارزشمند است.
3⃣1⃣ شاد کردن.
پيامبر خدا صلى اللَّه عليه و آله: هر كس خانوادهاش را شادمان سازد، خداوند از آن شادى، موجودى را مىآفريند كه تا روز رستاخيز براى او آمرزش مىطلبد.
(كنز العمّال : ج ۱۶ ص ۳۷۹ ح ۴۴۹۹۵)
◀️ مصادیق:
- نوبران خریدن
- هدیه خریدن
- مرد هروقت به خانه می آید در آستینش چیزی داشته باشد.
- شوخ طبع بودن
در شوخی کردن باید توجه کرد که منجر به آزار خارطر دیگران نشود.
4⃣1⃣ بر بد اخلاقی خانم صبور باشد.
با ما همراه باشید.
#نوشتار_تربیتی
#خانواده_زوجین
#روابط_زوجین
#رفتار
16.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
فاصبر صبرا جمیلا
صبر زشت و قشنگ هم مگه داریم؟
🌸🍃 دکتر مسلم داودی نژاد
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
⛔️ وقتی همسرت معصوم نیست، چرا انتظار عصمت داری از او؟! ⭕️ قسمت هفتم 🔹 جلسه پرسش و پاسخ مهارت های
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
7.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⛔️ دلیل بسیاری از افسردگی ها در زندگی مشترک میدونید چیه؟
⭕️ قسمت هشتم
🔹 جلسه پرسش و پاسخ مهارت های ارتباطی زوجین (قم، مسجد و حسینیه بقیة الله عج)
🔺محسن پوراحمد خمینی، روانشناس
🌼 #ادامه_دارد...
@dars_akhlaq.mp3
1.71M
🔊 پیشنهاد دانلود بسیار عالی😍
🔴👈 مذمت #دروغ گفتن زن و شوهر به همدیگر
💐🎙آیت الله استاد مظاهری (حفظه الله)
✅ارسال به دیگران فراموش نشود🙏
═══✼🍃💖🍃✼══
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
رد بر قول عمر که گفت نبوت و سلطنت در یک جا جمع نگردد و اما دلیل دیگر شما استنادا بقول خلیفه عمر که
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
بازهم بیان حقیقت در تعیین خلافت
داعی اولا ما نگفتیم که آراء صحابه و اجماع آنها مورد احترام نمی باشد فرقی که ما با شما داریم اینست که شما بنام صحابی که رسیدید و لو هر منافقی باشد اگر چه ابو هریره ای که خلیفه عمر او را تازیانه میزند و کذّابش میخواند زانوی تسلیم بر زمین میگذارید
ولی ما این طور نیستیم آن صحابی در نزد ما اهمیت دارد و قدمش را بر چشم میگذاریم که بشرائط مصاحبت رسول اللّه صلّی اللّه علیه و آله و سلّم عمل نموده تابع هوا و هوس نگردیده و مطیع بلاشرط باوامر خدا و پیغمبر تا آخر عمر بوده.
ثانیا ما با دلائل محسوسه بر شما ثابت نمودیم که در سقیفه و روز بیعت برای خلیفه ابی بکر اجماعی واقع نشده که با رأی اجماع امت ابی بکر بخلافت تعیین گردد اگر جواب حسابی بر رد عرایض داعی دارید بفرمائید تا آقایان حاضرین در مجلس قضاوت بحق کنند و بنده هم در مقابل آراء اجماع سر تسلیم فرود آورم. اگر شما در کتب اخبار خود نشان دادید که در سقیفه تمام امت یا لا اقل بعقیدۀ شما تمام عقلاء قوم جمع شدند و باجماع رأی دادند که باید ابی بکر خلیفه شود ما تسلیم میشویم.
و اگر جز دو نفر (عمر و ابو عبیده) و عده ای از قبیلۀ اوس نظر بمخالفت و عداوت سابقه دار با قبیله خزرج دیگران بیعت نکردند تصدیق نمائید که ما بیراهه نمی رویم.
ثالثا انتقاد ما باین جمله اینست که عقلاء عالم را بقضاوت میپذیریم که آیا سه نفر صحابی میتوانند زمام امور یک ملتی را بدست گرفته میان خودشان با تعارف (یا بقول عوام ایرانیها) جنگ زرگری دو نفر با یک نفر بیعت نموده و بعد مردم را با تهدید و شمشیر و آتش و اهانت مرعوب و مجبور نمایند بتسلیم نقشۀ آنها قطعا جواب منفی است.
باز تکرار مطلب نموده عرض مینمایم که ایراد ما باینست که آن روز وقتی آن سه نفر (ابی بکر و عمر و ابو عبیده جراح) بسقیفه رفتند دیدند صحبت از خلافت است چرا استمداد از رجال قوم و عقلاء و کبار از صحابه که عدّه ای در منزل پیغمبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم و جمعی در اردوی اسامه بودند ننمودند.
شیخ- ما میگوئیم غفلتی شده یا نشده در آن روز حاضر نبودیم ببینیم آنها در چه محظوری گیر کرده بودند ولی امروز که در مقابل عمل واقع شده قرار گرفتیم و لو بمرور هم اجماع واقع شده باشد نباید در مقابل آن اجماع ایستادگی نمائیم بلکه باید سر تعظیم در مقابل آنها خم نموده راهی که آنها رفتند برویم.
داعی- به به باستدلال شما آفرین بفکر و عقیده شما که میخواهید بما تحمیل کنید که دین مقدس اسلام دین کورکورانه میباشد که اگر هر دو سه نفری در یک جا جمع شدند رأی و نظری دادند و عدّه ای هم اطراف آنها را گرفتند و هوچیگری کردند سایر مسلمین چون در مقابل عمل انجام شده قرار گرفتند کورکورانه تسلیم گردند؟! این است معنای دین پاک خاتمیّت که صریحا در آیه ۱۹ سوره ۲۹ (زمر) میفرماید:
فَبَشِّرْ عِبٰادِ اَلَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ
[۱]
.
و حال آنکه دین مقدس اسلام دین تحقیقی است نه تقلیدی آن هم تقلید از ابو عبیدۀ (قبر کن) معروف بجراح، رسول اکرم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم خود راه را بروی ما باز کرده و بما نشان داده که هرگاه امت دو دسته شدند ما در کدام یک از آن دو دسته وارد شویم تا نجات یابیم میفرمائید بچه دلیل ما باید پیرو أمیر المؤمنین علیه السّلام باشیم جوابش آشکار است بدلیل آیات قرآنیه و احادیث متقنۀ مندرجه در کتب معتبرۀ خودتان.
از جمله روایات و نصوص وارده که امت مجبورند در حوادث و انقلابات پیرو علی علیه السّلام باشند حدیث معروف عمار یاسر است که اکابر علماء شما از قبیل حافظ ابی نعیم اصفهانی در حلیه و محمّد بن طلحه شافعی در مطالب السئول و بلاذری در تاریخ خود و شیخ سلیمان بلخی حنفی در باب ۴۳ ینابیع الموده از حموینی و میر سید علی همدانی شافعی در مودة پنجم از مودة القربی و دیلمی در فردوس و دیگران از موثقین علماء شما حدیث مفصلی از ابو ایوب انصاری نقل نموده اند که وقت مجلس اقتضای ذکر تمام آن حدیث را ندارد ولی خلاصه نتیجه آن حدیث اینست که وقتی سؤال نمودند از ابو ایوب (بلکه اعتراض نمودند باو) که چرا رفتی بطرف علی بن أبی طالب علیه السّلام و با ابی بکر بیعت ننمودی در جواب گفت روزی خدمت پیغمبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم بودیم عمار یاسر وارد شد از آن حضرت سؤالی نمود حضرت ضمن صحبت فرمود: یا عمّار ان سلک الناس کلّهم وادیا و سلک علیّ وادیا فاسلک وادی علیّ و خلّ عن الناس، یا عمّار علیّ لا یردّک عن هدی و لا یدلّک علی ردی، یا عمّار طاعة علی طاعتی و طاعتی طاعة اللّه [۱] .