#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🔰 سلسله سخنرانی های #زمانه_ات_را_بشناس 32 🌀 بازخوانی تحلیل های مهم #وقایع_تاریخی مقام معظم رهبری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
زمانه ات را بشناس 33.MP3
4.9M
🔰 سلسله سخنرانی های #زمانه_ات_را_بشناس 33
🌀 بازخوانی تحلیل های مهم #وقایع_تاریخی مقام معظم رهبری
🎬 جلسه 33
🎤 با تدریس #استاد_احسان_عبادی
👈برای آشنا شدن جوانان انقلابی با تحلیل های #تاریخی رهبری عزیز، در نشر این فایلها حتی با لینک خودتان، همکاری بفرمایید
@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
پيدايش خوارج اشاره پس از نوشتن توافق نامۀ عراقيان و شاميان براى حكميت، اشعث بن قيس آن را براى سپاهي
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
نتيجۀ حكميت
پس از چند ماه بحث و مشورت، عمروعاص پى برد كه ابوموسى اشعرى به عبدالله بن عمر بن خطاب نظر مساعد دارد؛ چون ابوموسى، عبدالله را براى خلافت مناسب ديد و پيشنهاد كرد، عمروعاص گفت: در اين صورت چرا فرزند مرا به خلافت انتخاب نكنيم؟ ابوموسى گفت: پسر تو مناسب است، اما تو او را به اين راه فتنه (جنگ صفّين) آلوده كرده اى. سرانجام پس از بحث هاى بسيار قرار شد آن دو, على (عليه السّلام) و معاويه را از خلافت خلع كنند. در اين كه براى بعد از خلع آنها چه توافقى صورت گرفت و اعلام شد، اختلاف است.
به نقلى قرار شد انتخاب خليفه را در اختيار مردم بگذارند. به قولى ديگر، بنا شد پس از خلع على (عليه السّلام) و معاويه، دو حَكَم، عبدالله بن عمر را به عنوان خليفۀ جديد به مردم معرفى كنند. به هر حال ابتدا ابوموسى اشعرى در جمع نمايندگان عراق و شام به منبر رفت و على (عليه السّلام) را از خلافت خلع كرد و به عنوان نمايندۀ عراق عمامه يا انگشتر خود را درآورد و گفت: به اين صورت على را خلع كردم.
عمروعاص پس از او اعلام كرد: همان گونه كه ابوموسى على را خلع كرد، من هم او را خلع كردم و به اين گونه كه انگشتر (يا عمامه ام) را به جايش مى گذارم، معاويه را به خلافت نصب مى كنم. ابوموسى گفت: تو را چه شد! خدايت لعنت كند. تو مانند سگى هستى كه اگر بر او حمله كنى پارس مى كند، و اگر رهايش كنى باز پارس خواهد كرد. عمروعاص هم گفت: تو نيز همانند الاغى هستى كه كتابها را بر خود حمل مى كند.
پس از اين ماجرا ابوموساى خائن از ترس مردم به مكه گريخت و عمروعاص و شاميان به شام بازگشتند. [۱] مردم شام از آن به بعد به معاويه با عنوان خليفه سلام كردند.
----------
[۱]: . نگاه كنيد به: پيكار صفّين، ص ۷۴۸ تا ۷۵۷ و الامامة و السياسة، ج ۱، ص ۱۱۷ به بعد و تاريخ يعقوبى، ج ۲، ص ۱۹۰ و اخبار الطوال، ص ۱۹۸ تا ۲۰۲ و تاريخ طبرى، ج ۵، ص ۵۷ و ص ۶۷ تا ۷۲ و كتاب الفتوح، ج ۴، ص ۲۱۰ تا ۲۱۶ و مروج الذهب، ج ۲، ص ۴۰۶ تا ۴۱۱ و شرح نهج البلاغة، ج ۲، ص ۲۵۲ تا ۲۵۷.
#تاریخ_تشیع
✍️استاد محمد حسین رجبی
https://eitaa.com/zandahlm1357
✅انوشیروان، کُشَنده فرهیختگان ایرانی
❌در زمان انوشیروان 2 وزیر و فرهیخته معروف در دربار وجود دارد
✔️اولی بزرگمهر، فرهیخته ایرانی است که قبلا مفصل بیان شد شاه بخاطر اینکه باد معده خود را از این فرهيخته ایرانی بالاتر می دانست وی را عذاب و شکنجه های وحشتناکی داد که در نهایت در اثر این سختی ها کور می شود و بعدا فوت می کند.
✔️دومین فرهیخته و وزیر ایرانی مهبود است.
🔻فردوسی در شاهنامه در مورد این فرهيخته ایرانی چنین بیان می کند:
دلی پرخرد داشت و رای درست
ز گیتی به جز نیکنامی نجست
که مهبود بدنام آن پاک مغز
روان و دلش پر ز گفتار نغز
مهبود، خدمات فراوانی به شاه و ایران داشته است و مورد اعتماد انوشیروان بود. یکی از درباریان نسبت به این وزیر باهوش و خردمند حسادت می کند و به همراه یک یهودی زهر در غذای انوشیروان می ریزد. این شخص درباری قبل از مصرف غذا، به شاه اطلاع میده که زهر در غذا موجود است و به دروغ تقصیر را گردن این وزیر باهوش ایرانی می اندازد. انوشیروان بدون کوچکترین تحقیقی درجا دستور کشتن و قطع کردن سر این وزیر فرهیخته و خانواده وی را می دهد.
بفرمود کز خان مهبود خاک
برآرید وز کس مدارید باک
بر آن خاک باید بریدن سرش
مه مهبود مانا مه خوالیگرش
به ایوان مهبود در کس نماند
ز خویشان او درجهان بس نماند
به تاراج داد آن همه خواسته
زن و کودک و گنج آراسته
🔹 خانواده این وزیر فرهيخته چه گناهی داشته اند جناب #انوشیروان عادل!؟ البته خود این وزیر فرهیخته هم بی گناه بود
البته بعدا انوشیروان متوجه قضیه می شود.
از شخص درباری می پرسد چرا زهر در غذا ریخته است. شخص درباری گناه را گردن یهودی می اندازد. شاه فورا او را دستگیر کرد و به مرد یهودی گفت : اصل ماجرا را تعریف کند . یهودی بعد از امان خواستن از شاه ماجرا را بازگفت .
جهود از جهاندار زنهار خواست
که پیداکند راز نیرنگ راست
شاه بعد از استماع ماجرا دستور داد تا دو دار آماده کنند و این دو نفر را به سزای عملشان برسانند.
🔹آقای شاه مگر امان نداده بودی؟
البته جناب شاه بعدا ناراحت می شود و کمی گریه می کند و سعی می کند اصطلاحا خیراتی برای این وزیر فرهیخته ایرانی انجام دهد.
❌این اتفاقات روحیه خشن و بدون نقد پذیری انوشیروان را نشان می دهد. مگر کشور ایران در طول تاریخ چند #بزرگمهر و #مهبود داشته است!
اون از بزرگهمر که بخاطر توهم و مهم دانستن باد معده، انوشيروان او را شکنجه کرد که بعدا می میرد.
و اینم از مهبد که بدون کوچکترین تحقیقی سر از بدنش جدا شد.
✅قتل عام توسط #خسرو انوشیروان عادل!!!
بر طبق منابع تاریخی، خسرو انوشیروان همه برادران خود را همراه با پسرانشان (برادرزاده های خسرو انوشیروان) و پدربزرگ خود را قتل عام کرد
کتاب ایران در زمان ساسانیان، کریستین سن، ترجمه رشید یاسمی صفحه 504
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
لرهاي اطراف بروجرد و مناطق شرقي كرمانشاه نيز اعلان نارضايتي كرده و ناآراميهاي فراواني را به بار آو
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
تلگراف ۲۱ اكتبر ۱۹۲۰ سفارت آمريكا در انگلستان از اين قرار است: «مفتخرم جهت اطلاع وزارت
خارجه، گزارش رسمي سؤال و جوابهاي نوزدهمين جلسه مجلس عوام را كه در روز سه شنبه برگزار شد، به ضميمه اين نامه براي شما ارسال كنم. در اين جلسه اوضاع سياسي ايران بررسي شد: «ناو سروان كنورثي در سؤال از معاون وزير امور خارجه جوياي اوضاع سياسي ايران ميشود. معاون وزير امور خارجه آقاي سسيل هارمزورث: دولت ايران با تشكيل مجلس شورا، به زودي توافقنامه ۹ آگوست ۱۹۱۹ را به اين شورا ارجاع ميدهد. دولت بريتانيا در چند ماه گذشته بارها به دولت ايران فشار آورده است كه توافقنامه را به مجلس ارائه كند. اوضاع سياسي ايران به شدت به رويكرد مجلس بستگي دارد. ضمناً اجراي مفاد قرارداد نيز به حالت تعليق درآمده است. اوضاع نظامي شمال غرب ايران، كمتر بحراني است. نيروهاي انگليسي در پي خواهشهاي بسيار دولت ايران به صورت موقت در اين منطقه باقي مانده اند. همچنين تهديد بلشويكها در فصل گذشته، كاهش محسوسي داشته است. بسيار خوب. اين درست! اما عاليجناب چه موقعي ميتوانند به عقب نشيني فوري نيروهاي انگليسي از شمال غرب ايران اميدوار باشند؟ آقاي هارمزورث: در حال حاضر نمي توانم به مواردي كه پيش از اين ذكر شد، چيزي اضافه كنم. » [۱] البته دو موردي كه آقاي هارمزورث بدان اشاره كرد، يعني به تعليق درآمدن توافقنامه و
انعقاد مجلس، دروغ بود.
----------
[۱]: گزارش رايت و ضميمه، شماره ۳۶۲۶، ۱۱۶۶/۰۰. ۸۹۱، مورخ۲۱ اكتبر ۱۹۲۰
📚#از_قاجار_تا_پهلوی
✍محمد قلی مجد
@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🌟💐🌟💐🌟💐 💐🌟💐🌟💐 🌟💐🌟💐 💐🌟💐 🌟💐 💐 💐قسمت چهل و سوم 🌟 🔱داستانهاى_هزار_و_يك_شب_دربار 🔰خاطرات_پروين_غفارى 🔱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🌟💐🌟💐🌟💐
💐🌟💐🌟💐
🌟💐🌟💐
💐🌟💐
🌟💐
💐
💐قسمت چهل و چهار 🌟
🔱داستانهاى_هزار_و_يك_شب_دربار
🔰خاطرات_پروين_غفارى
🔱حتی من باور نمیکنم که پدرشان رضاخان نيز فرد شجاعی بوده باشد .قزاق بی سوادی بود که با حمایت انگلیس روزگاری به چپاول این کشور فلک زده پرداخت. قلدرى و نترسی او در برابر رعايای بدبخت و هستی باخته بود.
⚜ به راستی اگر رضاخان قلدر و شجاع بود چگونه در واقعه ورود متفقین به ایران فرار را بر قرار ترجیح داد و با یک تشر سفیر انگلیس از سلطنت استعفا کرد⁉️
🔱 همینجا درباره ناصر فخرآرایی ضارب شاه درواقعه دانشگاه بگویم که نامزدى به نام مهین اسلامی داشت. این زن بعد ها یکی از دوستان صمیمی من شد و در اکثر بعضی ها و محافل و شب نشینی های منزل من شرکت می کرد و سرانجام نیز با سرگرد شریف ازدواج کرد. شریف افسری بود که پس از واقعه ۱۵ بهمن ۱۳۲۷ و دستگیری مهین اسلامی به جرم ارتباط با ناصر فخرآرایی زندانی شد .
⚜در زندان با مهین آشنا شد و پس از آزادی از زندان با او ازدواج کرد. سرگذشت شریف عاقبت خوشی نداشت او پس از انقلاب به طرز مشکوکی کشته شدو تا آنجا که مى دانم گویا قاتل او را خفه کرده بود.
🔱 از خصوصیات بارز شاه زنبارگی او بود .او با اینکه زن زیبایی همچون فوزیه داشت و در غیاب فوزيه من را صیغه کرده بود اما دست از هرزگی برنمی داشت .در تمام به مراسم های شبانه با دریدگی به زنان و دختران چشم می دوخت.
⚜ به بهانه های مختلف سعی می کرد با آنان تنها باشد و یا آنان را به رقص دعوت کند .ولی در حین هرزگی و دریدگی در برخورد با زنان مودب بود و من هرگز به خاطر ندارم که به هنگام برخورد با زنان از حدود ادب خارج گردد .
🔱محمدرضا همانگونه که به زن عشق می ورزید به پول و ثروت اندوزی نیز علاقه داشت. همین مال دوستی او باعث شده بود طبعى لئيم و خسيس داشته باشد . يك روز .....
ادامه دارد...
✍#امينه
📔برگرفته از كتاب تا سياهى در دام شاه
🌟💐🌟💐🌟💐🌟💐
@zandahlm1357👈
Pahlavi.rule.and.Iranian.women.jpg
148K
🔻
☑️ هتک حرمت زنان ایرانی توسط رضا خان پهلوی
🟣 به روایت حامد الگار مسلمان بریتانیایی و استاد دانشگاه کالیفرنیا ایالات متحده:
🔸 زنان ایرانی از دوران باستان، چادر و لباسهای پوشیده به تن میکردند تا اینکه رضاشاه پهلوی، حجاب را ممنوع کرد. در دوران پهلویِ اول، زنانی که حجاب داشتند، اغلب توسط پلیس مورد آزار و اذیت قرار میگرفتند.
This form of čādor remained standard outdoor wear for women until prohibited by Reżā Shah on 7 January 1936... and women who refused to bare their heads were denied entrance to public places and often harassed by the police. This measure led to many women cloistering themselves at home for years...
📚 Encyclopædia Iranica: ČĀDOR, December 15, 1990
@zandahlm1357