راز دلها خدا داند و بس
راز دلها خدا داند و بس [۲]
راز دل را تنها خدا میداند و تنها اوست که از اسرار باطنی افراد آگاه است.
----------
[۲]: . فرخی سیستانی.
https://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
صفحه
من نهج البلاغه میخوانم
https://eitaa.com/zandahlm1357
🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌹#حکمت_شماره_171
و قال عليهالسلام
كَمْ مِنْ أَكْلَةٍ مَنَعَتْ أَكَلَاتٍ.
امام عليه السلام فرمود:
بسيار مىشود كه يك وعده غذا (غذاى نامناسب) از وعدههاى فراوان غذا (غذاى خوب) جلوگيرى مىكند.
شرح و تفسير
نتيجۀ پيمودن راه ناصواب
امام عليه السلام در اين كلام حكيمانه به نكتهاى اشاره مىكند كه در همه شئون زندگى سارى و جارى است مىفرمايد:«بسيار مىشود كه يك وعده غذا (غذاى نامناسب) از وعدههاى فراوان غذا (غذاى خوب) جلوگيرى مىكند»؛ (كَمْ مِنْ أَكْلَةٍ مَنَعَتْ أَكَلَاتٍ) .
چه بسا انسان غذايى را كه دوست دارد بيش از حد تناول مىكند و بيمار مىشود و روزهاى متوالى يا ميل به غذا ندارد و يا اينكه طبيب، او را از غذاهاى مختلف چرب و شيرين باز مىدارد، بنابراين در هيچ كار نبايد افراط كرد كه اين افراط ممكن است او را از همان كار در آينده به كلى باز دارد.
اين سخن ضرب المثلى است براى تمام كسانى كه راه افراط را پيش مىگيرند؛ مثلاً كسى كه آنقدر در دوستى پافشارى مىكند، آن دوست از او منزجر مىشود و براى هميشه از وى فاصله مىگيرد و يا اينكه ديگرى را آنقدر به عبادت دعوت مىكند كه براى هميشه از عبادت بيزار مىگردد.
شبيه اين سخن گفتار حكيمانۀ ديگرى است كه از آن حضرت نقل شده كه مىفرمايد:
«كَمْ مِنْ شَهْوَةٍ ساعَةٍ أوْرَثَتْ حُزْناً طَويلاً ؛چه بسا يك ساعت هوسرانى كه موجب اندوه طولانى (براى ساليان دراز) مىشود». ١جمعى از شارحان نهج البلاغه يا محدثان اين گفتار حكيمانۀ امام عليه السلام را به عنوان دستورى طبى مطرح كرده و حتى آن را جزء مجموعههايى كه مربوط به دستورات طبى است آن را قرار دادهاند. اگر منظورشان اين است كه معنى مطابقى اين سخن دستورى طبى است هرچند معانى التزامى آن شامل تمام مسائل مربوط به زندگى مادى انسان مىشود، بحثى نيست ولى اگر بخواهند آن را منحصر به دستور طبى كنند اشتباه روشنى است و ازاينرو بسيارى از محققان اين جمله را ضرب المثلى تلقى كردهاند كه در موارد مختلف از آن استفاده مىشود حتى بعضى گفتهاند كه اين ضرب المثل در ميان عرب در عصر جاهليت نيز بوده است و امام عليه السلام آن را اقتباس فرموده همان گونه كه گاه از اشعار شعرا نيز امام عليه السلام در سخنان خود استفاده مىكند.
شاعر عرب مىگويد:
وَ كَمْ مِنْ أكْلَةٍ مَنَعَتْ أخاها بِلَذَّةِ ساعَةٍ أكَلاتِ دَهْرِى
وَ كَمْ مِنْ طالِبٍ يَسْعى بِشَىْءٍ وَ فيهِ هَلاكُهُ لَوْ كانَ يَدْرِى
و چه بسيار كه يك وعدۀ غذايى از وعدۀ غذايى ديگر منع مىكند و چه بسيار كه لذت يك ساعت يك عمر انسان را محروم مىسازد.
و چه بسيار كسانى كه براى رسيدن به چيزى تلاش مىكنند در حالى كه هلاكشان در آن است.
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صفحه
گلدان من🌳🌳🌳🌳
با ما همراه باشید👇👇👇
.......:
@zandahlm1357
آموزش نگهداری گل آپارتمانی و کاکتوس:
اگر خواستید آب آکواریوم یا تنگ ماهی را عوض کنید ، آب آن را دور نریزید ؛ زیرا بهترین کود برای گل های شما می باشد
https://eitaa.com/zandahlm1357
#شاخ_گوزنی
مراقبت: پلاتی سریوم به سایه تا نور متوسط، گرمای زیاد، خاك همیشه خیس، رطوبت 50 تا 70 درصد و خاك اسیدی احتیاج دارد.
کود: كود مورد نیاز این گیاه را میتوان به میزان 1 گرم در لیتر، هر سه هفته یكبار از فرودین تا شهریور ماه ، مورد استفاده قرار داد.
خاک: مخلوطی از خاك برگ خزه مخصوصا از نوع اسفاگنوم برای رشد پلاتی سریوم مناسب است.
ازدیاد: این گیاه را میتوان به آسانی تكثیر كرد. البته داشتن اطلاعات كارشناسی شما را موفق خواهد كرد. دوروش برای تكثیر پلاتی سریوم وجود دارد. بعضی اوقات گیاه بالغ، گیاه دیگری را كنار خود تولید می كند كه می توانید با دقت زیا د گیاه كوچك را جدا كنید. سپس مجددا گیاه مادری را در گلدان خود بكارید. گیاه جدید را هم در گلدان حاوی كمپوست بذر و قلمه با پایه پیت قرا ردهید و با كیسه پلاستیكی شفاف بپوشانید. گیاه را در دمای 20 درجه سانتیگراد و نور مناسب ، برای چند هفته نگاه دارید. ضمنا خاك را همیشه مرطوب كنید و این سرخس را می توانید از طریق هاگهای جمع شده از زیر برگها نیز تكثیر كنید. هاگها را در سینی بذر حاوی كمپوست مخصوص بذر و قلمه، بكارید و با كیسه پلاستیكی شفاف و یا شیشه بپوشانید و در دمای 21 درجه سانتیگراد نگاهدارید. وقتی هاگها جوانه زده به اندازه كافی رشد كردند، هر یك را در گلدانی با قطر دهانه 6 سانتیمتر، حاوی كمپوست مخصوص بذر و قلمه بكارید. زمانی كه بزرگتر شدند می توانید آنها را به تكهای از پوست درخت متصل كرده و با خزه و كمپوست ، پایه گیاه را محكم كنید.
https://eitaa.com/zandahlm1357