#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
دیدگاه مورخین و تاریخدانان ایرانی در مورد #کوروش_هخامنشی : #کوروش نه تنها #شاه #ایران نبود، بلکه تن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
#آیین_زرتشت :
کسی که با #محارم خود ازدواج یا همبستری نکند بزرگترین گناه را انجام داده است!
#ازدواج_محارم
✅
👈 #سگ مهم تر از انسان در نظر #زرتشتیان
🔥🔥مجازات غذای داغ دادن به سگ اعدام است برخلاف انسان!
منابع زرتشتی به روشنی نشان می دهد که ـ دست کم از بعضی جهات ـ سگ عزیزتر و مهم تر از انسان است؛ زیرا مجازات دادن غذای داغ به سگ اعدام است
📚(وندیداد، شرح هاشم رضی، ج ۳، ص ۱۴۷۸، ف ۱۵، ش ۳)
👈و نیز مجازات رماندن سگ آبستن، اعدام بوده است
📚(وندیداد، ج ۳، ص ۱۴۷۸، ف ۱۵، ش ۵)
در حالی که مجازات کسی که با انسان چنین کارهایی کند، اعدام نبوده است!
........:
پيشگفتار
اين كتاب ترجمه اي است از پژوهش ديگري از آقاي دكتر محمدقلي مجد، محقق ايراني مقيم آمريكا كه با عنوان «Pahlavi to Qajar From : Iran , ۱۹۱۹-۱۹۳۰» در آن كشور چاپ و منتشر شده است. در اين تحقيق حدود چهار هزار روز از تاريخ ايران (۱۳۰۹-۱۲۹۸) به تصوير كشيده شده است. مجد، براي اين بررسي روزشمارگونه، از ۶۳۳ سند منتشر نشده بهره برده كه در قالب گزارش، تلگرام، ابلاغيه، دستورالعمل، نامه و يادداشت در آرشيو وزارت امور خارجه آمريكا نگهداري ميشود.
نكته حائز اهميت آن است كه دكتر مجد اولين كسي است كه به شكل گسترده از اسناد علني شده آمريكا براي بررسي تاريخ ايران در طول سالهاي ۱۹۴۱-۱۹۲۱ استفاده كرده است. اسناد اين دورة وزارت خارجه آمريكا، از حدود سي سال پيش در اختيار محققين قرار گرفت. روشن است كه تعدادي از پژوهشگران از وجود اين اسناد مطلع بودند. براي نمونه ارجاعاتي بسيار محدود به اين اسناد در كتاب خانم استفاني كرونين دربارة ارتش ايران در سالهاي ۱۹۲۶-۱۹۱۰ يا در كتاب آقاي سيروس غني دربارة صعود رضا پهلوي ديده ميشود. ولي تعجب آور است كه اين محققان از اين اسناد استفاده نكرده و كار خود را محدود به اسناد وزارت خارجه بريتانيا نمودند. به راستي چرا آنها بر اسناد آمريكايي چشم پوشيدند؟
طرفه آنكه اسناد وزارت جنگ انگليس درباره ايران در طي سالهاي ۱۹۳۱-۱۹۱۴
هنوز در حالت طبقه بندي قرار دارد و اعلام شده كه تا سال ۲۰۵۳، علني نخواهند شد. پرسش بعدي اين است كه انگليس چه چيزي را ميخواهد پنهان كند؟
در حاليكه تمامي آثاري كه تاكنون دربارة تاريخ ايران در دهههاي اول قرن بيستم نوشته شده، مبتني بر اسناد بريتانيا تأليف و تدوين شده است.
دكتر مجد دربارة اهميت اسناد وزارت امور خارجه آمريكا ميگويد كه اين سندها تصوري را كه ساليان مديد در ميان ايرانيان وجود داشت تصديق ميكند؛ اين كه رضاشاه را انگليسيها به قدرت رسانيدند؛ انگليسيها حكومت او را حفظ كردند؛ و زماني كه تداوم قدرت او را غير مفيد تشخيص دادند، در سال ۱۹۴۱ وي را صحيح و سالم از ايران خارج كردند و پسرش را جايگزين او نمودند. دربارة رضاشاه دروغ بزرگي رواج يافته كه گويا او هوادار آلمان بود. چنين نيست.
دكتر مجد ميافزايد كه دروغ بزرگ ديگر اين است كه گويا رضاشاه برخلاف پسرش اهل انتقال پول به خارج از كشور نبود و ثروت مهمي در خارج نياندوخت. اسناد آمريكايي نشان ميدهد كه وي حدود ۲۰۰ ميليون دلار در بانكهاي خارج و معادل ۵۰ ميليون دلار در ايران ذخيره پولي داشت. بايد توجه كرد كه اين رقم متعلق به سال ۱۹۴۱ ميلادي است و به پول امروز ثروت فوق را بايد با ارقام نجومي محاسبه كرد. به علاوه، ما ميدانيم كه رضاشاه در شهريور ۱۳۲۰ به هيأت نمايندگي انگليس در تهران پناهنده شد؛ به وسيله يك كشتي انگليسي از ايران خارج شد؛ و تا پايان عمر در مناطق تحت سلطه انگليس زندگي كرد. به علاوه، انگليسيها قصد داشتند رضاشاه را در اواخر عمرش از ژوهانسبورگ به كانادا انتقال دهند كه به دليل بيماري اش ميسر نشد.
گزارشهاي قيد شده در اين اسناد، سرزميني را توصيف ميكند كه بيست سال به غارت رفته؛ با وحشي گري سركوب شده؛ و به شدت آسيب ديده است. فقر، ستم، قتل در زندان، سانسور، و جالب تر از همه كمبود مواد غذايي در اين كشور بيداد ميكرد.
در سال ۱۹۴۱، يعني زماني كه سلطنت رضاشاه به پايان رسيد، ايران يكي از عقب مانده ترين و فقيرترين كشورهاي جهان بود. به گزارش سال ۱۹۵۲ بانك جهاني درباره ايران «طي چهل سال گذشته، جمعيت ۱۳ الي ۱۸ ميليون نفري ايران به طور عمده به كار كشاورزي اشتغال داشتند و تعداد اندكي از آنها در كار تجارت و كارگاه بودند. به
۱۳رغم فراواني مواد خام، نيروي كار و دستيابي به دريا، هيچ نوع از صنعت سنگين و توليد مواد خام، نيروي كار و دستيابي به دريا، هيچ نوعي از صنعت سنگين و توليد مواد خام، به جز استخراج نفت، وجود نداشت. احتمالاً هيچ كشوري را در جهان نمي توان يافت كه مانند ايران منابع مواد خامش مانع توسعه اقتصادي و سبب عقب ماندگي آن شده باشد. »
«ايران نو»، كه «رضاشاه كبير» معمار آن بود، يك ديكتاتوري بي رحمانه و خشن نظامي بود كه در آن قانون اساسي و مجلس به شوخي شباهت داشت. «ايران نو» يكي از فقيرترين و عقب مانده ترين كشورهاي جهان زمان خود بود كه نود درصد جمعيت آن بي سواد بودند؛ از جمله خود رضاشاه.
سفير آمريكا در تهران، رضاشاه را در زمان سلطنتش چنين توصيف كرده است: «پسر بي سواد يك روستايي بي سواد»، مردي كه «تنها مقدار ناچيزي با توحش فاصله دارد». ولي در يك چيز با آنها متفاوت بود: او يكي از ثروتمندترين مردان جهان زمان خود به شمار
ميرفت.
بخشي از اين كتب به استقرار ديكتاتوري نظامي در ايران به وسيله بريتانيا طي سالهاي ۱۹۲۳-۱۹۱۹ اختصاص دارد؛ يعني از دوره وثوق الدوله تا رضا پهلوي. بخشي ديگر مربوط به تحكيم ديكتاتوري نظامي به وسيله بريتانيا است؛ يع
ني از رياست الوزرايي رضاخان تا سلطنت او. اين كتاب با ماجراي سركوب خونين عشاير ايران در سالهاي ۱۹۳۰-۱۹۲۹ پايان مييابد. از اين زمان تمامي مخالفتهاي آشكار با سلطه بريتانيا و ديكتاتوري پهلوي (كه يكي بودند) سركوب شده، زمينه براي الغاي امتياز نفت دارسي و جايگزين كردن آن با قرارداد ۱۹۳۳ فراهم شده است. [۱]
مؤسسه مطالعات و پژوهشهاي سياسي
----------
[۱]: براي آگاهي از نظرات دكتر محمدقلي مجد، ميتوانيد به فصلنامه تاريخ معاصر، شماره ۲۵ رجوع كنيد.
📚از قاجار تا پهلوی
✍محمد قلی مجد
https://eitaa.com/zandahlm1357
⭕️در دوران پهلوی از جمعیت نزدیک به ۱۵ هزار نفری پزشکان کشور، بیش از ۶ هزار از آنها پزشکان هندی و پاکستانی و بنگلادشی بودند.
🔸اکنون به جایی رسیده ایم که به اندونزی و هند دستگاه های پیشرفته ربات جراح از راه دور سینا و دستگاه تشخیص مارجین سرطانی صادر می کنیم و آنها را آموزش می دهیم.
#چی_بودیم_چی_شدیم
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
💠 سلسله جلسات #جرعه_ای_از_زیارت_عاشورا ۱۰ ✳️ شرح معرفتی و کوتاه #زیارت_عاشورا 🎤 حجت الاسلام و المس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
1_438392472.MP3
4.82M
💠 سلسله جلسات #جرعه_ای_از_زیارت_عاشورا11
✳️ شرح معرفتی و کوتاه #زیارت_عاشورا
🎤 حجت الاسلام و المسلمین استاد نصوری ( معاونت محترم ارتباطات و تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت قم)
⏺ کاری از واحد آموزش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) استان مازندران