۲. خودباوری؛ پیش نیاز پذیرش
نقش
اشاره
همۀ زوجهای جوان، تواناییهایی دارند که زمینۀ سازگاری و رفتار مثبت و مفید را برای ایشان در طول زندگی فراهم میکند. کسانی که این تواناییها را بشناسند، مسئولیتهای جدید زندگی را به بهترین وجه میپذیرند و با کشف چنین گنجی، خلأهایی که نوعاً در زندگی زوجهای جوان وجود دارد، برطرف میشود.
اگر اعتمادبه نفس، به معنای تکیه بر تواناییهای خود به صورت مستقل باشد، «شرک» است؛ ولی اگر به معنای تکیه انسان به خداوند و نیروهایی باشد که به او داده است، این باور مطلوب بوده و همان خودباوریِ مؤمنانه است که ریشه در خداباوری دارد؛ چراکه خداوند بهترین استعدادها را به ما داده است؛ چنان که در قرآن کریم آمده است: «ما انسان را در بهترین صورت و نظام آفریدیم. » [۱]
با خودباوریِ مؤمنانه به موقعیتهای زیادی دست خواهیم یافت:
* توانایی ابراز وجود؛
* بالارفتن قدرت تحمل در قبال اظهارنظرِ دیگران؛
* مدیریت امور با توجه به موقعیتهای مختلف زمانی و مکانی؛
* مدیریت زمان و برنامه ریزی؛
* رازداری و کنترل رفتار؛
* برداشت واقع بینانه از وقایع پیرامونِ محیط خود؛
* وابسته نبودن به دیگران.
با خودباوری از مرزهای تنگ نظرانه میگذریم و با استفاده از
تجربههای گذشته، به پیش بینیهای مدبّرانه میرسیم. خداوند این مسیر تکاملی را در اختیار ما گذاشته است تا به زندگی شیرین تری دست پیدا کنیم.
یکی از راههایی که میتواند ما را به خودباوری برساند، صحبت دربارۀ تواناییهای خود و کاربرد آن هاست. هرگز نباید مهارتهای خود را دستِ کم بگیریم. کارهایی مثل بچه داری، ورود به دانشگاه، آموختن یک زبان خاص، طراحی یک لباس، تدارک یک مهمانی، تدریس،
----------
[۱]: تین، ۳.
سخنرانی، کارکردن در کنار تحصیل و... موفقیتهای خوبی هستند که تواناییهای ما را برای خودمان به نمایش میگذارند. امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) در تعبیری به این مطلب اشاره کرده و فرموده اند: «خدا رحمت کند فردی را که به ارزش خود پی ببرد. » [۱]
خودباوری علاوه بر اینکه فرد را برای پذیرش نقشهای متعدد آماده میکند، موجب میشود وی با همسر و فرزند و اطرافیانش رابطۀ بهتری برقرار کند؛ چراکه چنین شخصی دربارۀ موضوعات پیرامون خود، نظر واقع بینانه ای دارد و غرور کاذب نداشته و نیز سعی ندارد برتری و سلطۀ خود بر دیگران را اثبات کند؛ بنابراین تا حد ممکن و معقول، خود را با توقعات همسر و اجتماع اطرافش سازگار می کند.
----------
[۱]: عبدالواحدبن محمد تميمى آمُدى، غرر الحکم و درر الکلم، ص۳۷۳.
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
#کلینیک_درمان_حسادت 6 روح؛بی نهایت طلبه! چون از جنس خداست❗️ ✅اگرنتونی با بی نهایت حقیقی، تغذیه اش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
کلینیک درمان حسادت 07.mp3
8.55M
#کلینیک_درمان_حسادت 7
💢در کنار آدمای حسـود؛
ناخودآگاه،
احساس امنیت، از انسان سلب میشه!
✅به همین دلیل؛
از حضور در کنارشون، لذت نمی بریم!
حتـــی اگر؛
حسادتشون رو ابراز هم نکنند!
6.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#استاد_شجاعی
✘ چرا نمیفهمه من عاشقشم؟
چرا سهم من بیمحلی و تحقیره؟
چرا سهم من حسرتِ دائمیِ داشتنشه؟
✘ چجوری بهش بفهمونم که با یه آدم عاشق، اینجوری تا نمیکنن؟
═══✼🍃🔳🍃✼══
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آموزش کاردستی دسته گل😍😍👌👌
@zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تخته سیاه با چوب بستنی😍😍👌👌👏👏
@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
💠💠 تأثیرات اقتصادی فراز و نشیبهای زندگی یهودیان (1) ✡ سلسله مقالات یهودیان و حیات اقتصادی مدرن (قسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
💠💠 تأثیرات اقتصادی فراز و نشیبهای زندگی یهودیان (2)
✡ سلسله مقالات یهودیان و حیات اقتصادی مدرن (قسمت بیستوسوم)
1⃣ یهودیان از جایی به جای دیگر میرفتند. این مهاجرت پایانناپذیر، در افسانهی «یهودی سرگردان» تجلّی یافته است. آنها سپس به #شمال_اروپا کوچ کردند و در آنجا با اقوامی آشنا شدند که در ایامی که یهودیان از واحهای به واحهی دیگر میرفتند، در سرزمین خود ساکن شده، زمین را شخم زده بودند!
2⃣ سابقهی تاریخی غالب خانوادههای اروپایی، به اجداد کشاورز، آهنگر یا ریسندهی آنها میرسد. اما در مورد یهودیان چنین نیست. آنها قرنهای متمادی نه کشاورز بودند و نه صنعتگر و نه چیزی اختراع کردند، اما متفکر بودند و کار ذهنی میکردند.
3⃣ یهودیان خود را به سادگی با محیط وفق میدهند و از تحرک بیم ندارند. بیاباننشینها میدانستند که اگر بخواهند در مبارزه برای تنازع بقا ادامهی حیات بدهند باید تطبیقپذیر و پر تحرک باشند، اما کشاورزان جاافتادهی شمالی با این ویژگیها آشنایی نداشتند.
4⃣ در مورد یهودیان، #پراكندگی هزارساله این خصلت بیاباننشینی را در آنها تقویت کرد. در تمام این ایام تصویر #ارض_موعود پیش چشم ایشان بود، هدف و مقصدی بود که باید به آن میرسیدند و پایگاهی که باید به آن دست مییافتند. مانند مسافری که از سفر لذت نمیبرد و فقط در فکر رسیدن به مقصد است. فقط هدف است که ارزش دارد.
5⃣ تأکیدی که بر هدف و نتیجهگیری گذاشته شد، این اثر را داشت که فکر استفاده از #پول برای #قرض_دادن را مطرح کرد و به تدریج پول به هستهی اصلی شبکهی #سرمایهداری بدل شد.
📚 ورنر سومبارت ، یهودیان و حیات اقتصادی مدرن ، ترجمه رحیم قاسمیان ، تهران، نشر ساقی، چاپ دوم.
📖 متن کامل مقاله در سايت
👉 goo.gl/tuZ7vE