⚪خطای دید جالب!
کف این راهرو مسطح است اما بازی با خطوط این خطای دید را رقم زده است.
.......:
🎁با ما مغزت ورزش میکنه🧠
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
دعای حضرت ابراهیم علیه السلام ۳ اشاره ۳- رَبَّنَا... اُرْزُقْهُمْ مِنَ الثَّمَرَاتِ لَعَلَّهُمْ یَ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
دعای حضرت ابراهیم علیه السلام ۴
اشاره
۴- رَبِّ اجْعَلْنِی مُقِیمَ الصَّلاَةِ
وَ مِنْ ذُرِّیَّتِی....
﴿إبراهیم، ۴۰﴾
پروردگارا
مرا برپا دارنده نماز قرار ده
و از نسل و ذریّهام نیز.
توضیح:
این دعای دیگری از حضرت ابراهیمعلیه السلام است، که توفیق برپا داشتن نماز را برای خود و فرزندانش از خداوند متعال درخواست میکند.
تذکر:
با این دعا باید از خدا بخواهیم که خود و فرزندانمان را از برپا دارندگان نماز قرار دهد.
نکتهها و پیامها:
۱. تکرار کلمه ی «ربّ» در آغاز دعاهای حضرت ابراهیم، نشانه تأثیر آن دراستجابت دعا و یا یکی از آداب آن است.
۲. نماز، محور دعاهای حضرت ابراهیم است.
#مفاتیح_الحوائج
✍سید موسی کاظمی نایینی
https://eitaa.com/zandahlm1357
🔰#فضیلت_سوره
🔸سوره مبارکه#مائده
الصّادق (علیه السلام)- نَزَلَتِ الْمَائِدَهًُْ کَمَلًا وَ نَزَلَ مَعَهَا سَبْعُونَ أَلْفَ مَلَکٍ.
امام صادق (علیه السلام)- سورهی مائده، یک جا نازل شده است و هفتادهزار فرشته با آن نازل شد.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۳
خواص تلاوت۰👇👆
افزایش ایمان:
۲) جلوگیری از سرقت و تلف شدن مال:
۳) جهت دفع زن از زنا:
۴) جهت بطلان سحر:
۵) جهت خیر و برکت خانه و محصول:
۶) جهت باز داشتن از معاصی و گناهان:
ختومات مجرب
منابع
خواص آیات قران کریم
مجمع البیان
درمان با قرآن
https://eitaa.com/zandahlm1357
5.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یه ذکر عالی برای افزایش برکت و زیر و رو شدن زندگی😍🥰
💢این کلیپ رو حتما گوش بدید و برای هر کسی که براتون مهم و باارزشه،بفرستید🌺
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
دلائل بر حلیت متعه داعی- دلائل بر این معنی بسیار است. اولا قرآن مجید، و سند محکم آسمانی است که در آ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
اخبار از طرق اهل تسنن بر حلیت متعه
از جمله در صحیح بخاری و مسند امام احمد بن حنبل از ابو رجاء از عمران بن حصین نقل است که گفت نزلت آیة المتعة فی کتاب اللّه ففعلناها مع رسول اللّه و لم ینزل قرآن بحرمته و لم ینه عنها رسول اللّه حتّی اذا مات قال رجل برأیه ما شاء. قال محمد (یقال انّه عمر) [۱] .
و در ص ۵۳۵ جزء اول صحیح مسلم بن حجاج باب نکاح المتعه است که حدثنا الحسن الحلوائی قال حدثنا عبد الرزاق قال اخبرنا ابن جریح قال قال عطا قدم جابر بن عبد اللّه الانصاری معتمرا فجئناه فی منزله فسأله القوم عن اشیاء ثم ذکروا المتعة فقال نعم استمتعنا علی عهد رسول اللّه و علی عهد ابی بکر و عمر [۲] .
----------
[۱]: ۱) آیه متعه نازل شده در کتاب خدا و ما در زمان رسول خدا (ص) بآن عمل میکردیم و آیه ای هم بر حرمت آن نازل نگردیده و رسول خدا هم تا دم مرگ ما را از آن منع ننمود مردی برأی و میل خود گفت هرچه دلش خواست-بخاری گوید میگویند این مرد عمر بن الخطاب بوده!!.
[۲]: ۲) حدیث کرد مرا حسن حلوائی گفت حدیث کرد مرا عبد الرزاق گفت خبر داد مرا ابن جریح از عطاء که گفت جابر بن عبد اللّه انصاری برای عمره بمکه آمد به منزل او رفتیم مردمان از او مسائل و حکایات میپرسیدند تا رسید صحبت بمتعه گفت بلی ما در زمان رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و هم در زمان ابی بکر و عمر متعه میکردیم.
و نیز در ص ۴۶۷ جزء اول همان کتاب (چاپ مصر سال ۱۳۰۶) باب المتعة بالحج و العمرة مسندا از ابی نضره روایت نموده که گفت من در نزد جابر بن عبد اللّه انصاری بودم شخصی بر او وارد شد فقال ابن عباس و الزبیر اختلفا فی المتعتین فقال جابر فعلناهما مع رسول اللّه (ص) ثمّ نهی عنهما عمر فلم نعدهما [۱] .
و نیز امام احمد بن حنبل در ص ۲۵ جزء اول مسند خبر أبی نضره را بطریق دیگر نقل نموده و نیز هر دو روایت دیگری میکنند از جابر که در جای دیگر گفته کنّا نستمتع بالقبضة من التمر و الدقیق علی عهد رسول اللّه و ابو بکر حتّی نهی عمر فی شان عمرو بن حریث [۲] .
----------
[۱]: ۱) گفت عبد اللّه بن عباس و عبد اللّه بن زبیر در موضوع دو متعه (متعه نساء و متعه حج) اختلاف نظر دارند جابر گفت ما در زمان رسول خدا (ص) هر دو را بجا میآوردیم پس عمر آن دو را نهی کرد و ما هم دیگر پس از آن بجا نیاوردیم.
[۲]: ۲) ما در زمان رسول خدا و ابی بکر متعه میکردیم بقبضه ای از خرما و گندم خورد شده و آرد تا آنکه عمر نهی کرد درباره عمرو بن حریث.
حمیدی در جمع بین الصحیحین از عبد اللّه بن عباس روایت نموده که گفت در زمان رسول اکرم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم متعه میکردیم تا آنکه عمر بخلافت برخاست گفت خدای تعالی برای پیغمبر خود هرچه میخواست حلال میکرد و اکنون او در گذشت و قرآن بجای خود باقی است پس چون بحجّی یا عمره ای شروع کردید آن را با تمام برسانید چنانچه خدا فرموده است، و توبه کنید از متعۀ زنان و هر مردی را نزد من آرید که او متعه کرده باشد سنگسارش میکنم؟!!.
از این قبیل اخبار در کتب معتبرۀ خودتان بسیار رسیده است که ثابت مینماید متعه در زمان رسول اکرم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم شایع و مشروع بوده و اصحاب عمل بآن میکردند تا زمان خلافت عمر که او حرام نمود.
و علاوه بر این اخبار عدّه ای از اصحاب و غیره از قبیل ابیّ بن کعب و ابن عباس و عبد اللّه بن مسعود و سعید بن جبیر و سدّی آیۀ متعه را باین طریق قرائت نمودند فما استمتعتم به منهنّ الی اجل مسمّی [۳]
چنانچه جار اللّه زمخشری در کشاف از ابن عباس بطریق ارسال مسلمات نقل نموده و نیز محمّد بن جریر طبری در تفسیر کبیرش ذیل همین آیه و امام فخر رازی در جلد سیم تفسیر مفاتیح الغیب ذیل آیۀ شریفه و امام نووی در باب اول نکاح المتعه از شرح صحیح مسلم نقل مینمایند قول قاضی عیاض را از مازری که عبد اللّه بن مسعود (کاتب الوحی) آیه را چنین قرائت مینمود.
فما استمتعتم به منهنّ الی اجل مسمی و امام فخر پس از نقل قول ابیّ بن کعب و ابن عباس گفته و الأمّة ما انکروا علیهما فی هذه القراءة فکان ذلک اجماعا علی صحّة ما ذکرنا [۱] .
آنگاه در ورق بعد جوابا گوید فانّ تلک القراءة لا تدلّ الاّ علی انّ المتعة کانت مشروعة و نحن لا ننازع فیه [۲] .
شیخ- دلیل شما بر عدم نسخ چیست که در زمان رسول خدا صلّی اللّه علیه و سلم مشروع بوده ولی بعد نسخ نگردیده
داعی- دلائل بر عدم نسخ و اینکه بر مشروعیت خود باقیست بسیار است و از همه دلائل نزدیک تر بفهم عموم که بدانند متعه در زمان رسول اکرم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم شایع و مشروع بوده تا اواسط خلافت عمر و نسخ هم نگردیده علاوه بر اخبار مذکوره و سیره و رفتار صحابه گرام که عمل بآن میکردند گفتار خود خلیفه عمر بن الخطاب میباشد که عموم علماء خودتان نقل نموده اند که بالای منبر گفت متعتان کانتا علی عهد رسول اللّه و انا احرّمهما و اعاقب علیهما و در بعض اخبار انهی عنهما [۳] .
شیخ- فرمایشات شما صحیح است عرض کردم که در زمان رسول خدا صلّی اللّه علیه و سلّم بسیاری از احکام در اول امر رایج بوده ولی بعد نسخ شد این حکم متعه هم در اول امر در دستور بود ولی بعدا نسخ گردید.
----------
[۳]: ۳) پس از اینکه بهره مند شوید از آنها (یعنی متعه نمودید) و تمتع از آنها برداشتید تا زمانی که (ضمن العقد) معین نمودید.
[۱]: ۱) امت انکار ننمودند این دو نفر را بر نقل این نوع از قرائت پس اجماع وارد است بر صحت آنچه ما ذکر نمودیم.
[۲]: ۲) این نوع از قرائت دلالت ندارد مگر بر مشروعیت متعه (در زمان رسول اللّه ص) و ما نزاعی در این باب نداریم (که در زمان رسول خدا مشروع بوده منتها گوئیم که نسخ گردیده).
[۳]: ۳) دو متعه که در زمان رسول خدا رایج و شایع بود من هر دو را حرام و نهی از آنها نمودم هر کس عمل بآنها بنماید عقابش خواهم کرد و در بعض اخبار سنگسارش مینمایم- (چنانکه مسلم در ص ۴۶۷ جزء اول صحیح خود آورده) (و در احکام اسلام حکم رجم و سنگسار راجع بعامل متعه جائی دیده نشده است پس خلیفه عمر چرا گفته؟ نمی دانم)..
داعی- چون مبنا و اساس دین قرآن مجید است لذا هر حکمی که در قرآن امر بآن شده ناسخ آن هم باید در قرآن و لسان خود خاتم الانبیاء صلّی اللّه علیه و آله و سلّم باشد بفرمائید در کجای قرآن این حکم نسخ شده.
شیخ- آیه ۶ از سوره ۲۳ (مؤمنون) ناسخ آنست که میفرماید إِلاّٰ عَلیٰ أَزْوٰاجِهِمْ أَوْ مٰا مَلَکَتْ أَیْمٰانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَیْرُ مَلُومِینَ [۱] .
در این آیه اسباب حلال شدن را دو چیز قرار داده ۱-زوجیّت ۲-مالک شدن بملک یمین پس بدلیل همین آیه-متعه نسخ گردیده است.
داعی- در این آیه دلالتی بر نسخ متعه نمی باشد بلکه تأیید است جهت آنکه متعه هم در حکم زوجیّت است و زن متعه هم زوجۀ حقیقی مرد است و اگر متعه زوجه حقیقی نبود خداوند در آیه مذکوره امر نمی فرمود حق المهر آنها را بدهیم.
علاوه بر این معنی سوره مؤمنون مکیّه است و سوره نساء مدنیّه، محققا مکّی مقدم بر مدنی است پس چگونه این آیه ناسخ است درحالی که مقدم بر آیه متعه میباشد روی این قاعده ناسخ قبل از منسوخ آمده-فاعتبروا یا اولی الابصار؟!.
----------
[۱]: ۱) مگر بر جفتهایشان (که زنان شرعی آنها باشد) یا کنیزان ملکی متصرفی آنها که هیچ گونه ملامتی در مباشرت این زنان بر آنها نیست.
#شبهای پیشاور....
https://eitaa.com/zandahlm1357