🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌹#حکمت_شماره_306
و قال عليهالسلام
كَفَى بِالأَجَلِ حاَرِساً.
امام عليه السلام فرمود:
اجل و سرنوشت قطعى، براى حفظ انسان كافى است.(تا عمر به پايان نرسد هيچ حادثهاى نمىتواند انسان را از پاى درآورد).
شرح و تفسير
سرآمد مقدّر، حافظ انسان است!
امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه به نكتهاى اشاره مىكند كه توجه به آن انسان را در برابر حوادث سخت شجاعت مىبخشد، مىفرمايد:«اجل و سرنوشت حتمى براى حفظ انسان كافى است»؛ (كَفَى بِالأَجَلِ حاَرِساً) .
اشاره به اينكه هركس سرنوشت حتمى معينى دارد و تا آن زمان فرا نرسد جان او محفوظ است؛ اما هنگامى كه فرمان نهايى رسيد، هيچكس و هيچ چيز نمىتواند در برابر آن مقاومت كند.
همانگونه كه در سند اين كلام شريف ذكر كرديم، مرحوم «صدوق» آن را در ضمن بيان ماجرايى از جنگ صفين آورده است. طبق اين روايت يكى از ياران على عليه السلام مىگويد: در روز صفين على عليه السلام در مقابل معاويه ايستاده بود و حتى شمشير خود را از نيام درنياورده بود. يكى از اصحابش عرض كرد: يا اميرالمؤمنين! مراقب خويش باش، ما از اين مىترسيم كه اين مرد در حملهاى غافلگيرانه شما را از پاى درآورد. امام عليه السلام فرمود: درست است كه او انسان بىدين و شقاوتمندى است ولى اجل و سرنوشت قطعى، براى حفظ انسان كافى است. هيچكس نيست مگر اينكه فرشتگانى از سوى خدا مأمور حفظ او هستند تا در چاهى سقوط نكند يا ديوارى بر او فرود نيايد و يا مصيبت بد ديگرى دامن او را نگيرد تا اجلش فرا رسد. هنگامى كه اجل او فرا رسيد او را در مقابل حوادث تنها مىگذارند. من نيز چنين هستم؛ هنگامى كه اجلم فرا رسد، شقىترين امت مىآيد و محاسنم را با خون سرم رنگين مىسازد. اين وعدهاى مسلم و كاملاً صدق است. ١
شبيه همين كلام شريف به شكل ديگرى در حكمت ٢٠١ آمده بود. در اينجا سؤالى پيش مىآيد كه اگر اين سخن را بپذيريم بايد تمام اقدامات احتياطى در برابر حوادث گوناگون و در مقابل دشمنان را ترك كنيم؛ نه سپرى در جنگ لازم خواهد بود و نه درست كردن سنگر، نه وسايل اختفا و نه پرهيز از جادههاى خطرناك و غذاهاى مشكوك، بلكه بايد بگوييم تا سرآمد عمر ما نرسد هيچ چيز و هيچكس نمىتواند به ما آسيبى برساند.
اين مطلبى است كه نه با تعليمات قرآن و اسلام منطبق است و نه با منطق عقل. حتى قرآن مجيد مىفرمايد كه به هنگام نمازِ خوف در برابر دشمن تا ناچار نشويد وسايل حفاظتى خود (مانند سپر و زره و خود) را از خود دور نسازيد. ٢
پيش از اين در ذيل همان حكمت ٢٠١ و همچنين در جلد سوم، ذيل خطبۀ ٦٢ پاسخى به اين سؤال دادهايم. در اينجا به كلامى كه از علامۀ مجلسى رحمه الله در بحار الانوار يافتيم اشاره مىكنيم. او در واقع در پاسخ اين سؤال چنين مىگويد:
اوّلاً اين در مواردى بوده است كه مردم به اندك چيزى از حوادث مىترسيدند و به احتمالات بعيده ترتيب اثر مىدادند. امام عليه السلام مىفرمايد: به اينگونه احتمالات و توهمات بعيد اعتنا نكنند؛ تا اجل كسى فرا نرسد از دنيا نمىرود.
ثانياً ممكن است اين از خصائص خود امام عليه السلام باشد، زيرا او طبق خبرى كه پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله به آن حضرت داده بود، زمان اجل خود را مىدانست و يقين داشت كه پيش از آن، حادثهاى او را تهديد نمىكند، ازاينرو مىفرمود: اجل من، حارس و نگهبان من است؛ ولى ديگران كه چنين اطلاعى ندارند، از مواردى كه خطر عقلايى دارد بايد بپرهيزند و به حكم «وَ لا تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ» خود را به خطر نيفكنند.
سپس به حديثى از امام صادق عليه السلام اشاره مىكند كه آن حضرت مىگويد:
رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود:
«خَمْسَةٌ لا يُسْتَجَابُ لَهُمْ أَحَدُهُمْ رَجُلٌ مَرَّ بِحَائِطٍ مَائِلٍ وَ هُوَ يُقْبِلُ إِلَيْهِ وَ لَمْ يُسْرِعِ الْمَشْيَ حَتَّى سَقَطَ عَلَيْهِ ...؛ پنج گروهند كه دعايشان مستجاب نمىشود: اوّل كسى است كه از كنار ديوار كجى عبور مىكند در حالى كه ديوار به سوى او خم شده و با اين حال، سريع نمىگذرد تا ديوار بر او سقوط مىكند (اين شخص اگر آهسته عبور كند و دعا كند خدايا! مرا حفظ كن، دعاى او مستجاب نمىشود)».
به هر حال تفسير اوّل مناسبتر به نظر مىرسد، زيرا ظاهر روايت عموميت دارد.
📚✍📚✍📚✍📚✍📚✍📚
3⃣2⃣معرفی کتاب:📚
کتاب «فروغ ولایت» تحلیلی از تاریخ زندگانی حضرت امیرالمومنین امام علی(ع)؛ اثر آیت الله سبحانی✍📚👇
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
4_710636819120652832.pdf
5.06M
📚✍📚✍📚✍📚✍📚✍📚
کتاب «فروغ ولایت»
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
1_63841428.pdf
3.73M
📚 فروغ ولایت
✍ آیت الله سبحانی
تحلیلی بر زندگی حضرت علی سلام الله علیه است
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
✅ چند راه برای پیشگیری از قارچی شدن گیاهان:
✂️🍀برگ ها و ساقه های بیمار رو از گیاه جدا کنین تا به بقیه گیاه و خاک سرایت نکنه.
♻️گیاهان رو در هوای راکد قرار ندین. هوای اطراف گیاهان رو تهویه کنین و به اندازه کافی مرطوب نگه دارین.
⌛️از خاک استریل برای گیاهان استفاده کنین.
🌕گیاهانتون رو از نعمت خورشید بی نصیب نذارین. هر از چند گاهی جلوی نور ملایم خورشید قرارشون بدین و تا خاک گیاه، توسط نور خورشید ضدعفونی بشه.
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
⭕️⭕️چرا برگ های دیفن باخیا از پایین زرد میشه؟😕
1⃣جابجایی
2⃣دفعات آبیاری زیاد
3⃣نور کم
👈دیفن باخیا به جابجایی مکانی و تعویض خاک یا گلدون حساسه
👈تا خاکش خشک نشده آب نمیخواد
👈نور از پشت پنجره رو به قبله دور از آفتاب رو میخواد
کوددهی در بهار و تابستون با کود سه بیست فراموش نشه
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
نور مصنوعی ال ای دی
امروز میخوام راجب نور مصنوعی مورد نیاز گلای آپارتمانی واستون بنویسم
بهترین نور مصنوعی برای گیاهان آپارتمانی چه نوری است ؟
🌞 ال ای دی از چندین لحاظ مناسب ترین نور برای گیاهان آپارتمانی می باشد. از جمله این دلایل می توان به مصرف انرژی پایین ،سرعت رشد بسیار بالا ، ایجاد طیف های مفید فتوسنتز در اندازه یک نانومتر ، عدم تولید گرما ، حداکثر توان نوری از انرژی ، طول عمر بالا ال ای دی و عدم افت نوری اشاره کرد.
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
توصیه های مهم برای شاداب ماندن گلها🤓
1⃣از تعویض بیمورد گلدون گل بپرهیزید، با تعویض ناگهانی گلدان فقط شوک به گیاه واردمیکنید
2⃣هر کودی رو به گلها ندید
3⃣هر سمی رو به گل ها نزنید
4⃣از هرخاکی برای گلها استفاده نکنید، حتما خاک استریزه و بسته بندی گلخانه بگیرید
5⃣گلها بطورکلی به سرما و گرمای زیاد حساسن، دمای نرمال براشون مهیا کنید
6⃣ازکوددهیه گلها بمقدار زیادبپرهیزید
7⃣ازآبیاریه زیاد گلها بدفعات زیاد بپرهیزید
8⃣هرآفتی روی گلها میبینید برای ازبین بردن آفت سریع اقدام کنید.
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
معادباوری شناخت دنیا و آخرت وَ ما هذِهِ الْحَیاةُ الدُّنْیا إِلَّا لَهْوٌ وَ لَعِبٌ وَ إِنَّ الدَّ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ویژگیهای دنیا
اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَیاةُ الدُّنْیا لَعِبٌ وَ لَهْوٌ وَ زِینَةٌ وَ تَفاخُرٌ بَیْنَکُمْ وَ تَکاثُرٌ فِی الْأَمْوالِ وَ الْأَوْلادِ کَمَثَلِ غَیْثٍ أَعْجَبَ الْکُفَّارَ نَباتُهُ ثُمَّ یَهِیجُ فَتَراهُ مُصْفَرًّا ثُمَّ یَکُونُ حُطاماً وَ فِی الْآخِرَةِ عَذابٌ شَدِیدٌ وَ مَغْفِرَةٌ مِنَ اللهِ وَ رِضْوانٌ وَ مَا الْحَیاةُ الدُّنْیا إِلَّا مَتاعُ الْغُرُورِ (حدید، ۲۰)
بدانید که زندگانی پستِ دنیا، چیزی جز بازی و سرگرمی و زینت طلبی و فخر فروشی در میان خود و افزون طلبی بر همدیگر در اموال و فرزندان نیست، همانند بارانی که گیاه آن، کشاورزان را به شگفتی وا دارد، سپس خشک شود و آن را زرد بینی، سپس کاه شود و در آخرت، عذابی شدید (برای گنهکاران) و مغفرت و رضوانی (برای اطاعت کنندگان) از جانب خداوند است و زندگانی دنیا جز کالای فریبنده نیست.
نکته ها:
«غَیْث» از «غیاث» به معنای باران مفید است، ولی «مطر» شامل باران مضرّ نیز میشود. شاید به این جهت که باران، پاسخ ناله ونیاز مردم است، «غیث» نامیده میشود.
«کفار» در اینجا به معنای کشاورزان است نه افراد بی ایمان، زیرا در اصل از «کفر» به معنای پوشاندن است و به کشاورز چون بذر افشانی کرده و آن را زیر خاک میپوشاند، کافر و کفّار نام گرفته است.
«یَهِیجُ» از هیجان به دو معنا آمده است: خشکیدن گیاه، جوش و خروش.
«حطام» به معنای گیاهی است که از شدّت خشکیدگی میشکند، مثل کاه.
این آیه به دوران مختلف زندگی انسان (کودکی ونوجوانی، جوانی و بزرگسالی) اشاره داشته و بیان میکند که در هر دوره ای از عمر، یکی از جلوههای دنیا، انسان را مشغول میکند؛ دوران کودکی و نوجوانی، مشغول لهو و لعب است، دوره جوانی، در فکر زینت و زیبایی و دوره میانسالی و پیری، گرفتار تفاخر و تکاثر است.
این آیه عوامل بازدارنده از انفاق، صدقه و قرض الحسنه را بیان میکند.
پیام ها:
۱- شناخت حقیقت دنیا، به دقّت و ژرف نگری نیاز دارد. «اعْلَمُوا»
۲- قرآن، دیدگاه انسان را به دنیا تصحیح میکند. «اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَیاةُ الدُّنْیا»
۳- زیباییهای دنیا زودگذر است. «وَ زِینَةٌ... فَتَراهُ مُصْفَرًّا»
۴- دنیا، همواره بهار و پاییز دارد و هرچه رنگ دنیا داشته باشد، گرفتار برگ ریزان است. «أَعْجَبَ الْکُفَّارَ نَباتُهُ ثُمَّ یَهِیجُ فَتَراهُ مُصْفَرًّا ثُمَّ یَکُونُ حُطاماً»
۵- بازی وسرگرمی، ویژگی زندگی دنیاست ولی اگر در مسیر درست قرار نگیرد، به عذاب آخرت میرسد. «لَعِبٌ وَ لَهْوٌ... أَعْجَبَ الْکُفَّارَ... وَ فِی الْآخِرَةِ عَذابٌ شَدِیدٌ»
۶- زینتهای دنیا مثل زیورهای شخصی وخانه وماشین، اگر موجب فخرفروشی و تفاخر گردد، انسان را به دوزخ میکشاند. «زِینَةٌ وَ تَفاخُرٌ... فِی الْآخِرَةِ عَذابٌ شَدِیدٌ»
۷- کثرت فرزند وافزایش جمعیّت، در صورتی ارزش است که به کثرتِ دوزخیان منجر نشود و فرزندان، با تربیت درست بزرگ شوند. تَکاثُرٌ فِی... الْأَوْلادِ... وَ فِی الْآخِرَةِ عَذابٌ شَدِیدٌ
۸- دنیا برای عده ای موجب فریب و کیفر است، «فِی الْآخِرَةِ عَذابٌ شَدِیدٌ» برای مؤمن، اسباب رشد و تکامل و کسب مغفرت و رضوان الهی است. أَنَّمَا الْحَیاةُ الدُّنْیا... وَ مَغْفِرَةٌ مِنَ اللهِ وَ رِضْوانٌ
۱۱- باید انسان بین بیم و امید باشد. «عَذابٌ شَدِیدٌ وَ مَغْفِرَةٌ مِنَ اللهِ وَ رِضْوانٌ»
در تعلیم و تربیت، سه اصل لازم است: تبیین، تمثیل و نتیجه گیری. «اعْلَمُوا» تبیین، «کَمَثَلِ غَیْثٍ» تمثیل و «عَذابٌ شَدِیدٌ وَ مَغْفِرَةٌ» نتیجه گیری است.
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357