#مشاوره
چطور یک تراپیست خوب پیدا کنیم؟
مریم کمالی
کم کم آدم های جامعه ی ما هم قبول می کنند که گاهی برای سر پا کردن روح شان نیاز به درمان دارند. حالا دیگر جمع های زیادی هستند که با شنیدن «روان پزشکم رو دیدم» «امروز تراپی داشتم» «نیاز به یک روانشناس دارم» چشم هایشان گرد نمی شود و گوینده به سرعت برچسب روانی بودن نمی خورد.
کار و بار روانشناس ها پر رونق تر از قبل است و آدم ها از نتایج تراپی هایشان می گویند. درباره ی عبور از ترس ها و تراما و چالش در شبکه های مجازی صحبت می کنند. زوج درمانی و جلسات روانشناسی کودک جدی گرفته می شود و این ها همه، نشان از رشد اجتماع و باعث خرسندی است. اما در کنار همه ی این تغییرات گاهمی شنویم که برخی برای پیدا کردن یک تراپیست خوب سردرگممی شوند. وقتی هم کسی را پیدامی کنند، حس خوبی نسبت به او ندارند. گمانمی کنند اتفاقی که منتظرش بودند نیفتاده و اتاق درمان برایشان ناخوشایند است. پیشرفتی حس نمی کنند یا حتی حدس می زنند که چیزی درست نیست اما نمی توانند به صورت علمی آن را ثابت کنند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره
گوش می دهید؟
مریم کمالی
اولین و مهم ترین و البته ساده ترین معیاری که برای یکدرمانگر در نظر گرفته می شود، شنونده ی فعال بودن است. گوش دادن یک مهارت چند وجهی است. کسی که صرفاً منتظر می ماند شما حرف بزنید و همین طور نگاهتان می کند، الزاماً شنونده ی خوبی نیست. شما نه تنها متوجه می شوید که درمانگرتان کاملا
ًبه شما گوش می دهد و حواسش پرت نمی شود بلکه می بینید که درک درستی از حرف هایتان دارد. اگر مدام ساعتش را نگاهمی کند، موبایلش را چکمی کند، با وسایل روی میزش درگیر است و نه تنها حواس خودش را پرت می کند که تمرکز شما را هم از بین می برد، این فرد تراپیست خوبی نیست.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
با غذای حضرتیِ حرم امام رضا (ع) چه کنیم؟
آیت الله حائری شیرازی
از آشپزخانۀ حرم امام رضا (ع) یک مقداری برنج و نمک بگیرید و اینها را در مطبخ منزلتان داشته باشید. هر وقت که غذا طبخ میکنید مقداری هم از آن برنج حضرت رضا (ع) را داخل دیگ غذای خودتان بریزید. معتقد باشید به این مسائل! اهمیت بدهید. اینها را خرافات ندانید؛ اینها عین واقعیت است! برکت زندگی شما، برکت عمر شما، برکت برنامههای شما، وابسته به حضرت است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
سیر و پیاز را در یخچال نگهداری نکنید
سیر پوست کنده نخرید و آن را در یخچال نگذارید زیرا خیلی زود شروع به کپک زدن می کند. کپک سیر با سرطان مرتبط است. همیشه سیر با پوست بخرید، فقط قبل از پختن پوست آن را بکنید و بیرون از یخچال نگهداری کنید.
پیاز نیز در برابر دمای پایین مقاوم است. وقتی آن را در یخچال قرار می دهید، نشاسته ی آن به شکر تبدیل می شود و شروع به کپک زدن می کند. مردم معمولا این عادت را دارند که نصف پیاز را بریده و نیمی دیگر را در یخچال نگهداری کنند. هرگز این کار را نکنید، زیرا تمام باکتری های ناسالم را از محیط اطراف به خود جذب می کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره
چطور بود؟
مریم کمالی
اگر درمانگر در هر جلسه از شما می پرسد که درمان تان چطور پیشمی رود، نباید ناراحت شوید و این را به پای عدم اعتمادبه نفس و حرفه ای نبودن او بگذارید. بخشی از کار حرفه ایدرمانگر این است که مدام از شما بپرسد درمان تان تا الان چطور بوده است. چون می خواهد برای بهبود شرایط قدم های جدی تری بردارد و برنامه ریزی کند و اگر با عدم رضایت شما مواجه شده است مسیر را تغییر دهد یا فکری دیگر بیندیشد. چرا که رابطه ی مراجع با درمانگر ممکن است برای شما تازگی داشته باشد و شما سردرگم باشید و نتوانید از عدم رضایت تان صحبت کنید، شرمنده باشید یا نگران. در هر صورت او شما را با سؤالی که در این زمینه می پرسد، تحریک می کند تا بیشتر در مورد نظرتان صحبت کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره
چالش اما با احترام
مریم کمالی
درمانگر باید شما را به چالش بکشد. سبک های مختلف درمانی در این مسیر وجود دارد که درمانگر از آن ها استفاده می کند. به طور مثال روان کاوی، ناخودآگاه شما را بررسی می کند و روانشناسی انسان گرا، برای رشد شخصیتی شما حمایت عاطفی فراهم می کند. برخی دیگر از سبک های درمانی هم هستند که با زیر سؤال بردن الگوی افکار غیرمنطقی مسیرشان را ادامه می دهند. این کار باید با نهایت احترام انجام شود. تراپیست نباید به شما احساس بد نسبت به طرز فکری که ممکن است برای شما مفید نباشد، بدهد. تصور کنید که او تمام اعتقادات و طرز فکر شما را مورد هجو و تمسخر قرار دهد. در این صورت مراجع، هم احساس حماقت خواهد کرد و هم شاکی می شود که به او توهین شده است. پس در هر چالشی که در اتاق درمان اتفاقمی افتد، فضای احترام و ادب حاکم است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#هر_روز_یک_آیه
«يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَكُمْ بُرْهَانٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَأَنْزَلْنَا إِلَيْكُمْ نُورًا مُبِينًا. فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَاعْتَصَمُوا بِهِ فَسَيُدْخِلُهُمْ فِي رَحْمَةٍ مِنْهُ وَفَضْلٍ وَيَهْدِيهِمْ إِلَيْهِ صِرَاطًا مُسْتَقِيمًا. ای مردم! دلیل روشن از طرف پروردگارتان برای شما آمد؛ و نور آشکاری به سوی شما نازل کردیم. امّا آنها که به خدا ایمان آوردند و به (آن کتاب آسمانی) چنگ زدند، بزودی همه را در رحمت و فضل خود، وارد خواهد ساخت؛ و در راه راستی، به سوی خودش هدایت میکند.» (سورهی مبارکه نساء، آیات ۱۷۴ و ۱۷۵)
@zane_ruz
#دانستنیها
شهر آلبالو ایران را می شناسید؟
آیا می دانستید ایران یکی از غنی ترین کشورها از نظر تولید میوه های خوشمزه است؟ برخی میوه ها مانند آلبالو که با طعم ترش و ملس دل از هر کسی می برد. آلبالو یک میوه کوچک و قرمز رنگ است. این میوه طعم ترش و شیرینی دارد و در بسیاری از نقاط جهان به ویژه در مناطق معتدل کشت می شود. اما می دانید شهر آلبالوی ایران کجاست؟
برخی شهرها به علت داشتن طبیعتی زیبا برخی دیگر به علت داشتن تاریخی خاص و بعضی از شهرها نیز مانند شهر آلبالو ایران به علت داشتن یک میوه خوشمزه معروف هستند.
شهر زازران، که به شهر مرواریدهای سرخ معروف است، شهر آلبالوی ایران است. در شهرستان فلاورجان و در جنوب غربی استان اصفهان قرار دارد. زازران با زمینی تقریبا هموار، هیچ گونه ناهمواری قابل ملاحظه ای ندارد. این شهر به عنوان بزرگ ترین تولید کننده ی آلبالو شناخته می شود. ارقام مختلف آلبالو مانند آلبالوی گیسی، مجارستانی و بومی در این منطقه کشت می شوند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره_حقوقی
❓اقرار در دعاوی حقوقی و کیفری به چه معناست؟
❗️اقرار در دعوی حقوقی و در امور مدنی، به این معنی است که شخص، از وجود حقی به نفع دیگری و به ضرر خود، خبر دهد. به عنوان مثال، شخص الف، اقرار می کند که شخص ب، ۵ میلیون تومان از وی طلبکار می باشد.
اقرار در امور کیفری، که یکی از ادله ی اثبات کننده جرم بوده، به معنی آن است که متهم، خبر از انجام جرم، توسط خود داده و ارتکاب اتهام مورد ادعای شاکی را قبول کند. با اقرار متهم به انجام جرم، وقوع جرم اثبات گردیده و نیاز به ارائه دلیل دیگری نمی باشد.
کارشناس: نفیسه خانی
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
آسو
ماه منیر داستانپور
بی بی سراسیمه از پله ها بالا می آید و زیرلب با خودش غرغر می کند. دوباره از دست آسو شاکی است و این را ژیوان بهتر از همه می داند.
ـ باز آسو چیکار کرده بی بی که انقدر از دستش کلافه ای ؟
بی بی وارد اتاق می شود و همان جا جلوی سماور می نشیند. عادت دارد هر وقت خلقش تنگ است یک استکان چای با توت خشک بخورد تا حالش جا بیاید. دل ژیوان برای عصبانیت مادربزرگش ضعف می رود ولی می داند الان فرصت خوبی برای قربان صدقه رفتن نیست. وگرنه دوباره دادش بلند می شود و حسابی از دست این خواهر و برادر جوش می آورد...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
امروز نیز در بخش داستان با دو داستانک از نویسندگان توانمندمان رویا حسینی و فاطمه ضیائی پور در خدمتتان هستیم. امیدواریم بخوانید و لذت ببرید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
بسم الله الرحمن الرحیم...
💚اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💚
سلام! صبح چهارشنبه تابستانیتون بهخیر، روزتون بانشاط و پر برکت🌻🍃
@zane_ruz
#جریان_شناسی
میدان مشروطه خواهی
نفیسه زارعی
وقتی در گرمای تیرماه ۱۲۸۵، عده ای تصمیم گرفتند برای اعاده ی حقوق شان دست به دامان باغ قلهک و سفارت بریتانیا کبیر بشوند شاید هرگز گمان نمی کردند با توطئه همان جایی که در آن بست نشسته اند، مشروطه به انحراف کشیده شود و سر بسیاری از مشروطه خواهان و مشروطه چی ها بالای دار برود. درست دو سال بعد از تحصن در باغ قلهک بود که شاه قاجار با دبدبه و کبکه همایونی اش مشروطه و مشروطه خواهی را نادیده گرفت، مجلس شورای ملی را به توپ بست و در نهایت مقدمات و اسباب آمدن دیکتاتور فراهم شد، همین موقع ها بود که ستارخان و باقرخان اسلحه به دست گرفتند و وارد میدان مشروطه خواهی شدند تا میراثی که محمدعلی شاه فاتحه اش را خوانده بود دوباره زنده شود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جریان_شناسی
یک آمریکایی وسط معرکه
نفیسه زارعی
وقتی حرف از آمریکا به میان می آید ذهن حال حاضرمان یاد ترامپ و بایدن و همه آن هایی می افتد که پنجه در صورت ایران و ایرانی کشیده و می کشند، لابلای این شخصیت ها البته افرادی مثل هوارد باسکرویل پیدا می شوند که کیلومترها دورتر از وطن در صف آزادی خواهی برای یک ملت می جنگند و کشته می شوند آن هم در روزگاری که بوی کباب و آبگوشت سفارت بریتانیا هوش از سر خیلی ها پرانده و به جای آزادی خواهی سر در آخور کسانی کرده اند که می دانند آخر و عاقبت مشروطه و مشروطه خواهی می شود دیکتاتور سردار سپه و خشنونت علیه ملتی که به دنبال حق حداقلیشان بودند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
صراط مستقیم، راهِ علی است
امام موسی صدر
علی علیهالسلام پیشوای ماست و همهٔ ما، عالم و غیر عالم، رهبر و ملت، ثروتمند و فقیر، باید خود را با علی بسنجیم. صراط مستقیم، راهِ علی است. علی حق است. علی همان میزانی است که در تفسیر آیهٔ شریفهٔ «وَزِنُوا بِالْقِسْطَاسِ الْمُسْتَقِيمِ» (و با ترازوی درست وزن کنید)
(شعراء، ١٨٢) به آن اشاره شده است. میزان، علی است. مصداق کامل این میزان، علی است. ما نیز اگر میخواهیم بفهمیم که در هدایت و یا در گمراهی هستیم، نباید با میزان خویش این امر را بفهمیم. نباید منافع و عواطف و تمایلات خویش را میزان قرار دهیم. باید ببینیم چه مقدار شباهت میان ما و علی وجود دارد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
اهمیت زمان شروع تغذیه تکمیلی در نوزادان
در شروع زودهنگام تغذیه تکمیلی، احتمال دریافت مازاد انرژی و مواد مغذی و احتمال ابتلای شیرخوار به چاقی افزایش می باید؛ از سوی دیگر دریافت ناکافی انرژی و مواد مغذی به دلیل جایگزینی غذای تکمیلی با شیر مادر و همچنین کاهش دریافت شیر مادر، موجب کاهش مزایای تغذیه ای آن می شود. در هنگام شروع تغذیه ی تکمیلی چنانچه بدن شیرخوار تکامل کافی برای مواجهه با مواد غذایی جدید را نداشته باشد، می تواند احتمال ابتلا به آلرژی و بیماری های عفونی مانند اسهال را به دنبال داشته باشد. چنانچه به دلایل مختلف شروع تغذیه تکمیلی با تأخیر انجام شود، به دلیل عدم کفایت شیر مادر در این دوران، دریافت ناکافی مواد مغذی موردنیاز برای رشد شیرخوار، باعث آهسته تر شدن روند رشد و تکامل شیرخوار می شود. به تأخیر افتادن عمل جویدن و کاهش پذیرش غذاهای جامد، از دیگر نتایج شروع دیر هنگام تغذیه ی تکمیلی است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جیک_جیکستان
از حق نگذریم در دولت روحانی به خاطر آشتی با دنیا اقتصاد ما در ثبات بود. مثلاً مجموع رشد اقتصادی در ۸ سال حضور ایشان صفر (به طور دقیق ۰/۶-) بود. این حجم از ثبات بدون سپردن امور به ژنرالها ممکن نبود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جریان_شناسی
نه به تابعیت ینگه دنیا
نفیسه زارعی
همین یکی دو دهه پیش بود که بعضی ها توی کوچه پس کوچه های ذهنشان در خیابان های پهن ایالت های آمریکا قدم می زدند و دلشان می خواست به هر وسیله ای شده سر از آنجا دربیاورند اما شاید عجیب به نظر برسد در شرایط جنگ و در یک کشور غریب باشی و آن وقت یک باره آتش جنگ بالا بگیرد، شهر در محاصره عمیقی فرو برود. جوری که نه دسترسی به دارو و درمان ممکن باشد و نه آب و غذا، درست شبیه این است که توی یک کابوس عمیق بدون بیداری فرورفته باشی و نتوانی به این مفتی ها از آن خارج بشوی، این شرایطی بود که هوارد باسکرویل دقیقا در این شرایط قرار داشت، تبریزی که در خون و مه غرق شده بود و طبیعتا یک آمریکایی به راحتی می توانست از طریق کنسول گری کشور خودش یا کشورهای متحد فرار را بر قرار ترجیح بدهد، اصلا دلیلی هم برای ماندن وجود ندارد مگر اینکه او بیشتر از یک انسان باشد. باسکرویل نمونه بارز یک انسان واقعی بود وقتی همسر کنسول آمریکا در تبریز از او خواست از صف مشروطه چی ها جدا شود، او پاسپورتش را پس داد و گفت: «تنها فرق من با این مردم زادگاهم است و این فرق بزرگی نیست!»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جریان_شناسی
پسران هوارد باسکرویل
نفیسه زارعی
نبرد آخرین روز فروردین در منطقه ی غازان از آن نبردهایی بود که باسکرویل و پسرانش را در تاریخ ثبت کرد. او از ستارخان تقاضا کرد که در این نبرد جلودار باشد، ستارخان او را ستایش کرد انگار ستارخان که حالا وسط معرکه ی تبریز ایستاده او را از آدم هایی که زیر پرچم مشروطه و مشروطه خواهی فریب انگلیس را خورده اند یک سر و گردن بالاتر می بیند، ستارخان می داند هوارد میهمان ایرانی هاست بنابراین نمی توانست بپذیرد که اتفاقی برای مهمان بیفتد اما باسکرویل که برای جنگ با دشمن آزادی مصمم بود، می خواست جلودار باشد.
او با بچه های فوج نجات در نبرد شام غازان به دشمن یورش برد، در تاریکی های شب و در شرایطی که هنوز سوز سرد زمستان آذربایجان، دست به دست قشون قزاق داده بود تا حافظان آزادی را آزرده کند، از روی رد شلیک گلوله ها می شد فهمید دشمن دقیقا کجا کمین کرده است برای همین فوج نجاتی ها که پرچمشان در دست هوارد باسکرویل بود به جلو حرکت کردند.
باسکرویل در اثر تیری که به سینه اش اصابت کرد به شهادت رسید. برای باسکرویل این پایان راه نبود، او اثبات کرد که فرقی نمی کند ایرانی باشی یا آمریکایی، وقتی پای آزادی وسط می آید انسان آزادی خواه برایش رنگ و مرز فرقی ندارد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#هر_روز_یک_آیه
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَوْفُوا بِالْعُقُودِ ۚ أُحِلَّتْ لَكُمْ بَهِيمَةُ الْأَنْعَامِ إِلَّا مَا يُتْلَىٰ عَلَيْكُمْ غَيْرَ مُحِلِّي الصَّيْدِ وَأَنْتُمْ حُرُمٌ ۗ إِنَّ اللَّهَ يَحْكُمُ مَا يُرِيدُ. ای کسانی که ایمان آوردهاید! به پیمانها (و قراردادها) وفا کنید! چهارپایان (و جنین آنها) برای شما حلال شده است؛ مگر آنچه بر شما خوانده میشود (و استثنا خواهد شد). و به هنگام احرام، صید را حلال نشمرید! خداوند هر چه بخواهد (و مصلحت باشد) حکم میکند.» (سورهی مبارکه مائده، آیه ۱)
@zane_ruz