#استفتائات
🔴 غسل قضای نماز آیات
❓ آیا کسی که در هنگام ماه گرفتگی، نماز آیات را نخوانده است، باید برای بجا آوردن قضای آن غسل کند؟
❖پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍ کسی که در موقع گرفتن خورشید و ماه نماز آیات را عمداً نخوانده باشد، در صورتی که تمام ماه و خورشید گرفته باشد، باید برای قضای نماز آیات غسل نموده و نماز بخواند و این نماز قضا بدون غسل باطل است.
🔴 نماز آیات برای حائض
❓ اگر خانمی هنگام گرفتن ماه یا خورشید، عذر شرعی داشته باشد، آیا لازم است قضای آن را بعداً بجا آورد؟
❖پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍ اگر هنگام کسوف یا خسوف، از آن با خبر شده یا کسوف یا خسوف کلی بوده، قضا دارد والّا قضا واجب نیست.
🔰 کانال رسمی پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
https://eitaa.com/zanjani_net
💠 بندۀ خدای کریم، مهمان خدای کریم
[بمناسبت سالروز وفات آیتالله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، مؤسس حوزه علمیه قم]
❖آیتالله حاج سید احمد زنجانی (ره) در «الکلام یجرّ الکلام» مینویسد:
📝... آن مرحوم، شب شنبه 17 ماه ذى القعده سنه 1355ق، مطابق دهم بهمن سنه 1315، روح شريفش در اثر حمله قلبى كه داشت، در نيمه شب به عالم قدس شتافت. نگارنده اين جمله را مادّه تاريخ درست كردم: «مسّنا وأهلنا الضرّ».
ولى آقاى آقا ميرزا صدرالدين صدر، يك مادّه تاريخى درست كرد خيلى مليح و داراى لطافت؛ و آن، در ضمن چند بيت است كه به دور سنگ مرقد آن مرحوم كندند؛ و آن، اين است:
عبد الكريم آية الله قضى
وانحلّ من شمل العلوم عقده
.
كان لأهل العلم خير والد
وبعده أمست يتامى ولده
.
دعاه مولاه فقل مؤرّخاً
«لدى الكريم حلّ ضيفاً عبده»
بعد از چند روز از وفات آن مرحوم، آقاى صدر او را در خواب ديده بود كه او در باغ خيلى باصفا توى يك قصر بلندى نشسته، شربتى خدمتش آوردند، فرمود: اين شربت، شربت مخصوص من است براى شما شربتى ديگر مىآورند. بعد، يك شربت نيز براى من آوردند، خوردم. آن گاه، من حالشان را پرسيدم؛ فرمود: «لدى الكريم حلّ ضيفاً عبده». [عبدِ خداى كريم، به ميهمانی خداى كريم وارد شد] فهميدم كه اين ابيات به موقعِ قبول رسيده.
بعضى از خواب ها خيلى غريب است. چنان وقايع عالم خواب و بيدارى به هم متّصل و مربوط مىشود، مثل اين است كه يكى، متمّم آن ديگرى است.
❖ــــــــــــــ❖
شرح حال آیتالله حائری را به قلم شاگردشان آیتالله حاج سید احمد زنجانی، در اینجا ببینید:
http://yon.ir/Q6Xjf
🔻کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
🔸آغاز به کار بعثه آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی در مدینه منوره
بعثه آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مدّظله) با حضور جمعی از اساتید و فضلای گرانقدر حوزه علمیه، از روز پنجشنبه مورخه 1397/05/11 برابر با 19 ذیقعده الحرام 1439 در راستای خدمت رسانی به زائران بیت الله الحرام، آغاز به کار خواهد کرد.
هیئت اعزامی معظمٌ له -طبق سنوات گذشته- در مدت حضور حجاج محترم در مدینه منوره و مکه مکرمه، همه روزه افتخار پاسخگویی به استفتائات و پرسش های آنان را دارد.
حجاج می توانند با مراجعه حضوری و یا از طریق شماره های 00966563349481 و 00966561694216 با بعثه معظم ٌله ارتباط بر قرار نمایند.
● آدرس بعثه در مدینه منوره:
منطقة العوالی، خلف الجوهرة العاصمة، جنب مخابز الشریف
● آدرس بعثه در مکه مکرمه:
عزیزیة ۴، انتهای خیابان مسجد الفقیه (جنب هتل مکه کنکورد)
🔻کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
🔸 سلام بر فریادرس بیچارهگان...
23 ذيالقعدة؛ روز زیارتی حضرت امام علی بن موسی الرضا «علیهالسلام»
▫️ رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمودند:
«به زودی پارهای از تن من در زمین خراسان دفن میشود؛ هیچ اندوهگینی او را زیارت نمیکند، مگر آنکه خداوند اندوه او را برطرف میکند» عیون اخبار الرضا، ج۲، ص۲۵۸.
▪️ به قولى شهادت حضرت رضا عليه السّلام در روز بيست وسوم ذيالقعدة سال دويست و سه واقع شده و زيارت آن حضرت از نزديك و دور مستحبّ شمرده شده است.
▫️ سیّد ابن طاووس در كتاب «إقبال» مینویسد: در بعضى از كتابهاى علماى شيعه غير عرب (رضوان اللّه عليهم) ديدم كه مستحبّ است مولايمان حضرت رضا (درود خدا بر او)، در روز بيست و سوم از ماه ذى القعده از نزديك و دور زيارت شود، به بعضى از زيارت هاى معروف، يا به آنچه كه همانند زيارت باشد از رواياتى كه در اين باب رسيده است. (اقبال الأعمال، ص310)
🔻کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
#حدیث_روز
● دعاي حضرت امام سجاد علیهالسلام براي فرزندانشان
🔹 إلَهِي امْدُدْ لِي فِي أَعْمَارِهِمْ، وَ زِدْ لِي فِي آجَالِهِمْ، وَ رَبِّ لِي صَغِيرَهُمْ، وَ قَوِّ لِي ضَعِيفَهُمْ، وَ أَصِحَّ لِي أَبْدَانَهُمْ وَ أَدْيَانَهُمْ وَ أَخْلَاقَهُمْ، وَ أَدْرِرْ لِي وَ عَلَى يَدِي أَرْزَاقَهُمْ.
🔸 خداوندا ! عمر فرزندانم را براى من طولانى گردان، و بر ایّام زندگىشان بیفزا،
و خردسالشان را برایم تربیت کن، و ناتوانشان را برایم نیرو ده،
و بدنها و دینشان و اخلاقشان را برایم به سلامتدار،
و براى من و به دست من روزى آنان را وسعت ده.
📚 صحیفه سجادیه؛ دعای 25
👉@zanJani_net
#استفتائات
🔴 تردد وسائل نقلیه حجاج از مسیر منا
❓ نظر به اینکه در شرایط کنونی در مکه مکرمه، مسیر تردد وسائل نقلیه زوار بیتالله الحرام از هتل به حرم به گونهای تنظیم شده که بر اثر بُعد مسافت و شدت ترافیک غالباً سات ها به طول میانجامد و تنها راه حل این معضل، انتخاب مسیر دیگری است که از منا عبور می کند:
الف) آیا به نظر مبارک معظم له رفت و آمد زائران از مسیر منا جایز است؟
ب) با ورود به ماه ذيالحجّة، آیا کسانی که عمره تمتع را در ماه ذيالقعدة انجام دادهاند، لازم است دوباره عمره تمتع را انجام دهند؟
❖پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍ حاجی می تواند پس از انجام عمره تمتّع و قبل از حج تمتّع به منی برود و در بازگشت هم نیازی به احرام مجدّد نیست، هرچند ماه عوض شده باشد و از احرام سابقش هم یک ماه گذشته باشد.
🔰 کانال رسمی پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
https://eitaa.com/zanjani_net
#حدیث_روز
● هدیه
حضرت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
🔹 «تَهَادَوْا تَحَابُّوا تَهَادَوْا فَإِنَّهَا تَذْهَبُ بِالضَّغَائِنِ»
🔸 به یکدیگر هدیه دهید تا محبّت بین شما فزونی گیرد؛ به درستی که هدیه، کینه ها را می برد.
📚 کافی؛ ج5، ص144، ح14
👉@zanJani_net
#حدیث_روز
● به این عقیده شهادت میدهم!
حضرت امام هادی "علیهالسلام" در زیارت روز عید غدیر:
🔹 «أَشْهَدُ يَا أَمِيرَالْمُؤْمِنِينَ أَنَّ الشَّاكَّ فِيكَ مَا آمَنَ بِالرَّسُولِ الْأَمِينِ وَ أَنَّ الْعَادِلَ بِكَ غَيْرَكَ عَانِدٌ [عَادِلٌ] عَنِ الدِّينِ الْقَوِيمِ الَّذِي ارْتَضَاهُ لَنَا رَبُّ الْعَالَمِينَ وَ أَكْمَلَهُ بِوِلايَتِكَ يَوْمَ الْغَدِيرِ»
🔸 اى امير مؤمنان!
شهادت مىدهم آنکه در ولایت شما شک کند به رسول امين ايمان نياورده است،
و روىگردان از ولايت شما به ولايت غير، معاندانه روىگردان از دين است، همان دين ميانهاى كه پروردگار جهانيان براى ما پسنديده و آن را در روز غدير با ولايت شما كامل نموده است.
📚 بحارالأنوار، ج97، ص361
👉@zanjani_net
🔸جبل عامل، سرزمین پربرکت
● مرحوم آیتالله حاج سید احمد زنجانی در «الکلام یجرّ الکلام» مینویسد:
✍... آقا سيّد محسن [سید محسن امین (م1371ق)]، از علماى بزرگ شيعه است كه در شام سكونت دارد. نواده برادر مرحوم آقا سيّد جواد صاحب «مفتاح الكرامة» است. اين است كه در طبع مفتاح الكرامه، نهايت زحمت را متحمّل شده، در مراتب فضل و دانش و وفور علم و بينش، و كثرت سعى و كوشش بىنظير است. از مجاهدين مهمّ عصر ما است. تأليفات زياد در كلام و فقه و تاريخ اسلام دارد.
امروز، در جبل عامل، دو سيّد جليل القدر از علما هستند كه قلمشان در دفاع از شيعه و زنده كردن آثار آن ها، على الدوام كار مىكند: يكى، آن جناب است كه با تأليف «اعیان الشيعه»، رجال شيعه را از سلاطين و امرا و علما و شعرا، در صفحه تاريخ ثبت مىكند؛ تا كنون، نه جلد از آن طبع شده، بقيّه، تحت تأليف و طبع است و ديگرى، آقا سيّد عبدالحسين شرف الدين كه مؤلّفات پربها دارند و به تأليف مشغولاند.
امّا مسقط الرأس و موطن اصلى آن جناب، جبل عامل است. خداوند، اين سرزمين را چه قدر مشمول عنايات خاصّه خود قرار داده؛ چه مجتهدهاى بزرگ از اين خاك پاك برخاسته؛ محقّق ثانى و شهيد اوّل و ثانى و صاحبان معالم و مدارك و وسائل و غير آن ها، از محصول همين خاك پاكاند. شيخ بهايى، از اين سرزمين است. بزرگان از علما كه از اين نقطه برانگيختهاند زيادند؛ حتّى صاحب وسائل، يك كتاب مستقلّ به نام «أمل الآمل» در ترجمه احوال علماى جبل نوشته. در بعضى از كتب تراجم ديدم كه در جبل عامل، دهى بوده داراى 36 خانوار، 37 نفر آنها، مجتهد بودند! حتّى از زنهاى آن، داراى ملكه اجتهاد بودهاند؛ مثل ستّ المشايخ دختر شهيد اوّل.
🔻کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
💠اخلاص در تألیف کتاب
[به مناسبت 22ذيالحجة سالروز وفات مرحوم حاج شیخ عباس قمی صاحب "مفاتیح الجنان"]
📝 از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی دام ظله:
🔹من اين قضيه را از آقاى واله، از منبرىهاى متّقى مشهد، شنيدم. او مىگفت: بعضى از كتابفروشها با مرحوم حاج ميرزا على محدّث زاده [فرزند مرحوم شیخ عباس قمی] قرار گذاشته بودند كه بعضى از نواقص مفاتيح الجنان را تكميل كنند. (در ذهنم است كه آقاى واله مفاتيح گفت، ولى از شخص ديگرى شنيدم كه منتهى الآمال گفت.)
براى مثال اگر شعرى نوشته شده، ولى اسم شاعرش ذكر نشده است، اسم شاعر ذكر شود يا اگر در جايى گفته: «براى اين مطلب به اقبال رجوع شود»، همانجا دعا نقل شود تا نيازى به مراجعه نباشد؛ چون همه اشخاص به اين كتابها دسترسى ندارند. آقاى حاج ميرزا على هم قبول كرد.
حاج ميرزا على شب خواب پدرش را مىبيند. مرحوم شيخ عباس به وى مىگويد: اين كار را نكن. من عمداً اين كار را كردهام.
اينكه من اسم آن شاعر را ذكر نكردم و فقط به نقل شعر بسنده كردم، بدان جهت بود كه شعرش خوب بود، ولى شاعر درويش و صوفى يا منحرف بود. خوب بودن شعر مصحّح اين نيست كه از شاعر ترويج كنم؛ لذا عمداً نخواستم اسم شاعر مطرح شود.
علت عدم نقل كامل آن دعاها اين است كه صاحبان كتب دعا، برگردن ما حق دارند و بايد حقوق آنها محفوظ بماند. من حس كردم اگر اين كتاب منتشر شود، ممكن است آن كتب ادعيه به انزوا كشيده شود و كم كم منسوخ شوند. لذا عمداً اين كار را كردم تا اگر كسى دسترسى داشت، به آن كتب مراجعه كند.
🔸 علت اينكه كتابهاى مرحوم شيخ عباس قمی شيوع پيدا كرده است، اخلاص ايشان و مراعات كردن اين نكات است. رضوانالله علیه.
📚 جرعه ای از دریا، ج2، ص513
@zanjani_net
❖ آیت الله العظمی شبیری زنجانی در جمع گروهی از جوانان: 🔻
شیعه در دنیا با عاشورا و امام حسین علیهالسلام شناخته میشود/ قدر این مجالس و منابر را بدانیم/ این مجالس باید محل بیان معارف و احکام شریعت باشد.
● آیت الله العظمی شبیری زنجانی محرم و صفر را «خصیصه ممتاز» مذهب تشیع دانستند و از جوانان هیئتی خواستند از این فرصت برای افزایش معلومات دینی خود استفاده کنند.
آیت الله العظمی شبیری زنجانی با مخاطب قرار دادن گروهی از جوانان مذهبی که در دفتر ایشان حضور یافته بودند، قیام امام حسین علیه السلام را احیاکننده دین پیامبر اکرم «صلی الله علیه و آله» و مسیر آزادگی خواندند و تأکید کردند که باید از فرصت عزاداری برای زنده نگهداشتن راه شهدای کربلا بهره برد.
ایشان خاطرنشان کردند همه افراد باید تلاش کنند از محرم و صفر استفاده کنند و خیال نشود که این برنامهها و این مجالس همه جا پیدا میشود. در همین مجالس با توسل به اولیای الهی، گره بسیاری از مشکلات باز میشود.
معظمٌ له با اشاره به نقش وعاظ در برپایی صحیح آیینهای عزاداری فرمودند: باید قدر این مجالس و منبر و برنامههای تبلیغی را بدانیم. این مجالس باید محل بیان معارف اهل بیت علیهم السلام و احکام شریعت باشد.
آیت الله العظمی شبیری زنجانی عزاداری حضرت سیدالشهدا علیهالسلام را از«بهترین عبادات» برشمردند و گفتند: این مطلب را باید همه ملت و بخصوص جوانها به خاطر داشته باشند که با قدرناشناسی و استفاده نکردن از این فرصت و نعمت، خدای ناکرده این نعمت از ما گرفته نشود.
ایشان تصریح کردند: شیعه در دنیا با عاشورا، امام حسین و ائمه طاهرین علیهمالسلام شناخته میشود و فوقالعاده بودن ائمه دوازدهگانه شیعه –در هر بخش و حوزهای- مورد تصدیق غیر شیعه حتی مخالفین است و این مطلب قابل انکار نیست. اینکه چنین شخصیتهایی نسل به نسل اینگونه از نظر علم و تقوا و موقعیت اجتماعی ممتاز بوده باشند، در هیچ مذهب و فرقهای سابقه ندارد و این امتیاز را باید قدر دانست.
🔻 کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
#حدیث_روز
● چشمروشنی برای گریهکنندگان!
حضرت امام صادق علیهالسلام فرمودند:
▪️ «مَا مِنْ عَبْدٍ يُحْشَرُ إِلَّا وَ عَيْنَاهُ بَاكِيَةٌ إِلَّا الْبَاكِينَ عَلَى جَدِّيَ الْحُسَيْنِ ع فَإِنَّهُ يُحْشَرُ وَ عَيْنُهُ قَرِيرَةٌ وَ الْبِشَارَةُ تِلْقَاهُ وَ السُّرُورُ بَيِّنٌ عَلَى وَجْهِه»
▪️ هیچ بندهای روز قیامت محشور نمیشود مگر آنکه چشمانش گریان باشد، غیر از کسانی که برای جدّم حسین علیهالسلام گریستهاند،
که او در حالی محشور میشود که چشمش روشن است. بشارتى به سوی او میآید و آثار سرور در صورتش نمایان است.
📚 کامل الزیارات؛ ص81
👉@zanJani_net
💠 وجه تسمیه «فیضیه»
❖از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی: 🔻
📝 انتساب مدرسه فیضیه به مرحوم فیض کاشانی نیست، بلکه انتساب آن به حضرت معصومه علیهاالسلام است، زیرا در موقوفات آستانه، تعبیر «آستانه فیض آثار» رایج بود و چون آن مدرسه جزء آستانه و راهرو حرم بود، به «فیضیه» شهرت پیدا کرد.
ایوان مدرسه در سنه ۹۳۹ق در زمان شاه طهماسب ساخته شده و معروف است که شیخ بهایی مدّتی در فیضیه تدریس کرده است. همچنین میگویند ملاصدرا هم مدّتی در آنجا اشتغال علمی داشت.
📚جرعهای از دریا، ج3، ص623
👉@zanJani_net
#حدیث_روز
● در خانه اینگونه باش!
حضرت امام صادق علیهالسلام فرمودند:
🔹 «إنَّ المَرءَ يَحتاجُ فى مَنزِلِهِ و َعِيالِهِ إِلى ثَلاثِ خِلالٍ يَتَكَلَّفُها و َإن لَم يَكُن فى طَبعِهِ ذلِكَ: مُعاشَرَةٌ جَميلَةٌ و َسَعَةٌ بِتَقديرٍ و َغَيرَةٌ بِتَحَصُّنٍ»
🔸 مرد در خانه و نسبت به خانواده اش نيازمند رعايت سه صفت است هر چند در طبيعت او نباشد:
خوشرفتارى،
گشاده دستى به اندازه،
و غيرتى همراه با خويشتن دارى.
📚 تحف العقول؛ ص 322
👉@zanJani_net
💠 راهی برای کنترل عصبانیت
❖از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی: 🔻
📝 تحمّل افرادی که زود عصبانی میشوند و بر عصبانیت پافشاری میکنند خیلی سخت است. برخلاف کسانی که زود عصبانی میشوند و زود هم برمیگردند. مرحوم والد ما زود عصبانی میشد ولی زود هم از اینکه عصبانی شده، پشیمان میشد و برمیگشت.
ایشان میفرمود: من راهی برای کنترل عصبانیتم پیدا کرده بودم و آن این بود که تا عصبانی میشدم، ذهنم زود منتقل میشد که اگر آقای حاج سید احمد خوانساری و آقای گلپایگانی بودند، آیا آنها هم عصبانی میشدند؟ و وقتی متوجه میشدم که آنها اگر در این مقام بودند، تندی نمیکردند، عصبانتیم را کنترل و از بروز آن جلوگیری میکردم.
آقای خوانساری و آقای گلپایگانی و آقای شریعتمداری در این جهت ممتاز بودند.
📚جرعهای از دریا، ج1، ص544
👉@zanJani_net
#استفتائات
🔴 ممانعت از تحویل کالایی که به قیمت گذشته فروخته شده
❓ اینجانب ابتدای سال از یک فروشنده لوازم خانگی یک دستگاه ماشین لباسشویی خریداری کردم و وجه آن را نقدا پرداخت نمودم. قرار بر این بود تا مدت ده روز کالا را تحویل دهد. اکنون پس از گذشت چند ماه کالا را تحویل نداده و میگوید: کالای شما هم کمیاب و هم گران شده است، بیا پولت را پس بگیر. حکم شرعی مسئله چیست؟
❖ پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍ حق فسخ معامله را ندارد و باید کالا را تحویل دهد مگر آن که معلوم شود هنگام معامله، قیمت کالا به دلایلی که ذکر می کند(کمیابی و تغییر قیمت) گرانتر بوده و او هم اطلاع نداشته است که در این حال اگر شما تفاوت قیمت را نپردازید، حق فسخ خواهد داشت.
🔰 کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
💠 فتوّت و جوانمردی
❖ مرحوم آیتاللهالعظمی حاج سید احمد زنجانی در کتاب «الکلام یجرّ الکلام» مینویسد: 🔻
📝 فتوّت و جوانمردى، يك معنایى است، راستى و درستى نيز معناى ديگر. و ممكن است شخصى، دزد و دغل باشد؛ ولى در عين حال، جوانمردى و فتوّت داشته باشد؛ چنان كه ممكن است شخصى، راستى و درستى داشته باشد، امّا جوانمردى و فتوّت نداشته باشد؛
مثل آن مرد مقدّسى كه به دخترش جهيزيّه داده بود، بعد از چندى، دخترش ناخوش شده بود. او مأيوس از حيات دختر شده، رفته جهيزيّه را پيش چشم دختر جمع كرده، آورده بود. وى خود بر اين پيش دستى خود مباهات مىنموده، مىگفته من كه اين ها را جمع مىنمودم، دختر چشمش را باز كرده، نگاهى به من كرد، گفت: آقا جان! مىبرى، ببر.
به خدا قسم، هنگام شنيدن اين قصّه، به چشمم اشك آمد؛ منتها مجلس بود، خوددارى كردم؛ و هم هنگام نوشتن، در اين هنگام خوددارى نكردم، اشك بىاختيار ريخت. بعد قلم را از دست گذاشته، اشكم را پاك نمودم. خدايا اين دل، دل بوده يا سنگ و آن مال، مال بوده يا ننگ؟
● واقعا خيلى اشخاص هستند كه چندان قيد حلال و حرام را ندارند؛ امّا مردانگى و جوانمردى دارند. در معامله با آن ها، انسان مغبون نمىشود؛ امّا در برابر آن ها، اشخاصى هستند كه نهايت دقّت را در حلال و حرام دارند، لكن مردانگى و جوانمردى ندارند. در معامله، اصلاً رعايت انصاف نمىكنند. از اين ها، من در صف جماعت مىبينم؛ در جایى كه نشست، مثل سنگ حركت نمىكند، ولو به يك انگشت حركت كردن او جاى يك نفر باز مىشود، حركت نمىكند. شيطان اين دسته اشخاص را از كجايش مهار كرده، نمىدانم. فريفته عمل خود مىباشند. عمل خودشان را بزرگ مىبينند و يا عمل مردم را حقير مىشمارند. غرض، كجايشان درد مىكند، نمىدانم.
● اجمالاً از اوصاف جوانمردى، نهايت دورند. با اينكه اينها موفّق به بسيارى از مستحبّات مىشوند، ولى موفّق به اين قسمت از مستحبّ نمىشوند كه در معامله سهلگير باشند؛ با وجود اينكه حضرت رسول اكرم (صلّی الله علیه و آله) دعاى بركت كرده بر كسى که در فروش آسان گيرد، در خريد آسان گيرد، و در پرداخت و دريافتش نيز آسان بگيرد. «بَارَكَ اللَّهُ عَلَى سَهْلِ الْبَيْعِ سَهْلِ الشِّرَاءِ سَهْلِ الْقَضَاءِ سَهْلِ الِاقْتِضَاء» (تهذيب الأحكام،ج7، ص18)
🔰 کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
💠 جایگاه علمی ویژه شیخ انصاری (ره)
❖ از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی: 🔻
📝 از وفات شیخ انصاری «رضوان الله علیه» تا کنون حدود 160 سال میگذرد. اگر فرض کنیم که شیخ از سی سال قبل از وفاتش مدرّس عالیمقامی بوده است، اکنون تقریباً ۱9۰ سال از آن زمان میگذرد. در طول این مدت تمام افکاری که در مجامع علمی و حوزههای شیعه مطرح و مدار بحث بوده، یا سخنان شیخ بوده و یا از سخنان ایشان الهام گرفته است. این مطلبی است که قابل انکار نیست و هر شخصی وارد حوزهها بشود، آن را میفهمد.
در این مدت، افکار علما و فقها روی هم آمده، تبادل فکری شده، آرا نضج یافته، در مطالب علمی حک و اصلاح شده، ولی با اینهمه با گذشت ۱9۰ سال، هنوز آرا و نظریات فقهی و اصولی شیخ انصاری مقام اول را داراست. این جهتی است که برای ما ملموس است.
ما مباحثهای در مبحث تعادل و تراجیح داشتیم. به نظر میرسید که مطالب متأخرین در سطح پایینتری از مطالب شیخ است با آنکه متأخرین حرفهای شیخ را دیدهاند.
در حال حاضر، تحقیقات شیخ در هر مسألهای جزء تحقیقات درجه اول است و این گونه نیست که بگوییم نظریات اصولی و فقهی شیخ، دیگر کهنه شده است، بلکه درست بر عکس است و چنین به نظر میرسد که آرای شیخ مرحله نهایی را طی کرده و پس از وی تنزّل آغاز شده است.
📚جرعهای از دریا، ج1، ص130
🔰 کانال رسمی پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
🔸تأکید آیت الله العظمی شبیری زنجانی بر تقویت درس اخلاق در حوزه علمیه:
در گذشته، رؤیت علماء برای هدایت مردم کافی بود
آیت الله العظمی شبیری زنجانی شرایط کنونی ایران و جهان را «شرایط ویژه» دانستند و بر لزوم تقویت و گسترش درسهای اخلاق در حوزه علمیه تاکید کردند.
معظم له شب گذشته در دیدار با آیت الله حسینی بوشهری -دبیر شورای عالی حوزه های علمیه- با اشاره به درس اخلاق مرحوم امام خمینی افزودند: آقای خمینی که درس اخلاق می گفتند تا چند روزی حوزه یک حال و هوای دیگر داشت. امروز جای این درس اخلاقها در حوزه خالی است.
آیت الله العظمی شبیری زنجانی با تبیین نقش علماء در ترویج اخلاق خاطر نشان کردند: وقتی که گذشته حوزه را بررسی می کنیم می بینیم که در مناطق مختلف کشور، رؤیت علماء برای هدایت مردم کافی بود. مردم از رفتار علما و روحانیون درس می گرفتند.
ایشان نپرداختن به سیره حضرات معصومین علیهم السلام و علمای شیعه را یکی از دلایل کم رنگ شدن مباحث اخلاقی دانستند و افزودند: باید برای طلبهها مجلسی تشکیل شود و سخنرانان با استناد به روایتهای نورانی و سیره بزرگان مباحث اخلاقی را شرح دهند.
آیت الله العظمی شبیری زنجانی با اشاره به تعطیلی درسهای حوزه در روزهای پایانی هفته، از طلبهها خواستند با مطالعه سیره علماء عوامل موفقیت آنان، و روش برخوردشان با مردم و جامعه را بررسی کنند.
معظم له افزودند این روش مطالعه باعث می شود طلبه هم از فرصت عمرش بهره ببرد و هم خستگی مطالعات روزهای گذشته را نداشته باشد.
@zanjani_net
🏴 مجلس عزای شهادت امام حسن مجتبی علیهالسلام در دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
● همزمان با هفتم ماه صفر که بنابر برخی از اقوال، سالروز شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام است، مجلس سوگواری و عزاداری با حضور آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی دام ظلّه در دفتر معظمٌ له برگزار می شود.
بر این اساس، جلسه سخنرانی و عزاداری در صبح روز چهارشنبه 97/7/25 از ساعت 10:30 برگزار می گردد و دفتر معظمٌ له پذیرای عموم مؤمنین و ارادتمندان به خاندان عصمت و طهارت علیهمالسلام خواهد بود.
● شایان ذکر است مرجع عالیقدر در پاسخ به استفتایی در مورد بزرگداشت هفتم صفر به عنوان سالروز شهادت امام مجتبی علیهالسلام، فرمودند:
«عزاداری روز هفتم ماه صفر به عنوان سوگواری سبط(علیه السلام) و تعطیل بازار که سنت شیعیان بوده، از شعائر دینی است که باید محفوظ بماند و با ذکر مناقب امام هفتم (علیه السلام) منافات ندارد.»
️🔰کانال رسمی پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
@zanjani_net