.
#کولبر!
چند سالی است که مرزهای غربی کشور، شاهد پدیدهای به نام «کولبری» است، که به دلایل مختلف، جنبه های انسانی و عاطفی آن بر جنبههای اقتصادی فعالیت آنان سایه انداخته است. در 2روز گذشته از برخی معابر کولبری در محورهای «سردشت» و «بانه» بازدید کردم. فرماندهان محترم ناجا و هنگهای مرزبانی در این دو شهر، با من همراهی داشتند و از تجربه ارزشمند آنان سود بردم.
جمع بندی مهمی از این سفر داشتم که به مقامات مسئول ارائه خواهم داد. آنچه که حائز اهمیت است، مسأله معیشت مردم در روستاهای مرزی و مناطق کوهستانی در غرب و شمالغرب کشور است که تاحدی با مسأله «کولبری» گره خورده است.
تعطیل کردن فعالیت آنان، موجب ضرر و زیان مردم این منطقه و گسترش نارضایتی در میان آنان است.
امروز عملاً «کولبری» غیرقانونی است. ضمن اینکه قاچاق در این مناطق در سطح پایین تری در جریان است و مستمراً اخبار درگیری مرزداران فداکار با کولبرهای غیرقانونی نیز به گوش میرسد.
شهادت ضابطان مظلوم ما، در کنار خانوادههای داغدار برخی کولبرها که در درگیری کشته میشوند، به نوبه خود از مشکلاتی است که میتواند مدیریت شود.
خطر جذب برخی جوانان بیکار و نیازمند این منطقه به گروههای مسلح قاچاقچی و یا گروهکهای ضدانقلاب، در صورت توقف فعالیتهای قانونی کولبری آنان نیز، به نوبه خود قابل توجه است.
مدیریت صحیح فعالیت «کولبر» به نوبه خود میتواند برخی از مشکلات فعلی کشور را حل کرده و به توسعه و رونق مناطق مرزی و فعالیتهای گردشگری نیز کمک کند.
ابطال دفترچههای قبلی «کولبران» و تبدیل آن به کارتهای معافیت گمرکی، ضمن اینکه قرار بوده اهداف مثبتی را تعقیب کند ولی در عمل آسیبهای مهم دیگری نیز به همراه داشته است.
به نظر میرسد «کولبر» هم، کلمه دقیق و مورد علاقه مردم نیست چون بسیاری از آنان، از چهارپایان برای انتقال کالا استفاده میکنند.
یکی از همراهان ما کلمه «مرزکار» را پیشنهاد کرد که واژه جامعی برای فعالیتهای مختلف در مرز می¬باشد.
#قاچاق #مرز #ناجا #مرزبانی #روستای_مرزی #اقتصاد #گمرک #پایانه #ضرغامی
.
امنیت غذایی!
دیروز یک کیلو گوشت گوسفند خریدم. فروشنده ۱۰۰ هزار تومان از کارت برداشت. خوشحال شدم! چون دفعه قبل ۱۲۰تومن برداشته بود. اما آیا قیمت واقعی گوشت همین است؟
قیمت گوشت، حداکثر ۳ دلار است. همه ضرائب اضافی در خرید، حمل، توزیع و سود فروشنده را هم در نظر بگیریم، زیر ۵۰ هزار تومان می شود.
آیا واسطه های بزرگ، اجازه چنین کاری را به دولت میدهند؟
دور زدن دلال ها پیش نیاز دور زدن تحریمها ست!
.
*** پی نوشت ***
.
چند هفته ای است که روی امنیت غذایی کار میکنم. از جلسه با نیروهای مولد و متعهد در این حوزه تا کارشناسان دانشگاهی و بازدید از مراکز تولید محصولات پروتئینی.
۱- آمار مراتع رسمی کشور ۸۱ میلیون هکتار است. اگر مراتع غنی را به حساب نیاوریم، با مراتع متوسط و ضعیف حداقل ظرفیت پرورش گوسفند ۲۰۰ میلیون راس است.
در حال حاضر کل ظرفیت پرورش گوسفند ۴۰ میلیون راس است که فقط ۱۰ میلیون راس آن به چرای طبیعی اختصاص دارد.
۲- راهبرد تبدیل تغذیه دام از "چرای طبیعی و در فضای باز" به "پرورش و نگهداری در فضای بسته" و تهیه علوفه ویژه که بخش قابل توجهی از سرمایههای انسانی، زمین و منابع آبی را به خود اختصاص می دهد کار نادرستی بوده که از رژیم قبل ریلگذاری شده است.
۳- چرای گوسفند، باعث اصلاح فیزیکی و شیمیایی خاک شده و موجب تقویت مراتع می شود. بسیاری از هزینههای "تعلیف" در پروسه ی کاشت، داشت، برداشت، انبار، خوراک سازی، خوراک ریزی، حمل و نقل، جمع آوری کود و ... هم از بین میرود.
سیاست "تحدید مجوز چرا در مراتع" سیاست نادرستی است و باید اصلاح شود.
۴- طرح های جهادی زیادی توسط جوانان علاقمند ارائه شده که زمین های دیم به مراتع دست کاشت تبدیل شوند و چهار برابر آن محصول دهند. این طرح ها نیاز به همکاری و مجوز دارند. (حتی وام هم نمی خواهند.) ای کاش "جهاد سازندگی" تعطیل نمی شد!
.
https://www.instagram.com/p/B0GA3nnpJWu/?igshid=tjuvpdtncvia
24- آخرین جلسه گفتگوی ملی در دفتر من تشکیل شد. همه اعضاء هم آمده بودند. بحثهای ما فعلاً قابلیت رسانهای ندارد.
25- شرایط حصر خیلی متفاوت شده است. همه چیز دست خودشان است. اگر دیگران بگذارند بهتر هم میشود.
محورهای مصاحبه مهندس ضرغامی با روزنامه سازندگی (۹۸/۵/۸)
1- هیچ قصد و برنامه ریزی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ندارم. اما معتقدم نیروهای انقلاب برای هر شرایطی باید آماده باشند.
2- مدیریت و راهبری صداوسیما در فتنه 88 را جزو افتخارات خود میدانم. مدیریتی شجاعانه و بدون اشتباه راهبردی.
3- لیست بلندی از شخصیتهای حقیقی و حقوقی بودند که تقاضای پاسخ به ادعاهای نامزدهای انتخاباتی سال 88 علیه آنان بودند ولی عملاً در مدت محدود تبلیغات چنین امکانی وجود نداشت.
4- صداوسیما را با 30 هزار نیرو تحویل گرفتم و با 33 هزار و 600 نفر تحویل دادم. راهاندازی دهها شبکه جدید ملی، فراملی و استانی و افزایش فرستندههای تلویزیون از 2500 تا 7500 ایستگاه با همین نیروها صورت گرفت.
5- بخش کوچکی از ملاقاتها و صبحانههای کاریام رسانهای میشود. بیش از 90درصد این جلسات به درخواست طرف مقابل است.
6- عملکرد ما در مقابل رؤسای جمهور بر اساس یک ضابطهی روشن است.
جلسه رسیدگی به شکایت دولت اول آقای احمدی نژاد، توسط دفتر رهبری بررسی شد و ادعاهای آنان مبنی بر تخلف ما تا 50% تأیید و ابلاغ شد.
7- در طول یک سال دولت آقای روحانی، همکاری خوبی داشتیم. ایشان صد میلیارد تومان افزون بر بودجه مصوب به رسانه ملی اختصاص دادند که از ایشان تشکر میکنم.
8- باز شدن درهای آرشیو صداوسیما بر آنتن صداوسیما و در هم شکستن خطوط قرمز خود ساخته، خدمت بزرگی به انقلاب، مردم و خود صداوسیما بود.
در زمان مسئولیتم، تحت هیچ عنوانی و از هیچ دستگاه اطلاعاتی و امنیتی، در مورد آرشیو صداوسیما خبری دریافت نکردم.
9- احمدی نژاد پرکار و مردمی بود و همین روحیه باعث رفع بسیاری از مشکلات میشد. واقعاً پروتکل نداشت. در مقابل، حواشی برخی اطرافیانش هم برای او هزینه زیاد ایجاد کرد.
10- مردم به برجام دل بستند، چون میخواستند مشکلاتشان حل شود. تحریمها برطرف شود و وضع اقتصادی آنان بهتر شود.
مثال مار و شلنگ هم که نوشتم همین بود. حالا که فهمیدیم شلنگ است خب باید ولش کنیم.
11- توئیت نفتی من در دفاع از آقای زنگنه بود. به دستگاه قضاوتی و نظارتی میگویم که باید به وزیر نفت این اطمینان را بدهید که برای آینده او پرونده سازی نمیشود تا بتواند با شجاعت جلو رود و قدرت ریسک داشته باشد.
12- ضربهای که بابک زنجانی به راهبرد دور زدن تحریمها زد به مراتب سنگینتر از ضربه مالی فساد او بود.
13- مسأله خانم «طاهره قیومی»، سؤال از دولت در مورد «حقوق شهروندی» ایشان است. وظیفه دستگاههای امنیتی، اعاده حیثت از کسانی است که بیگناهی آنان به اثبات میرسد.
14- به دولت پنهان اعتقادم ندارم. دولتها مخالفینی دارند که میتوانند در نوع خود قدرتمند هم باشند چه اجرایی و مدیریتی و چه اجتماعی.
15- به پرونده سازی برای اطرافیان رئیس جمهور اعتقادی ندارم. برعکس فکر میکنم تا حدی مراعات جایگاه رئیس جمهور را در پیگیری برخی سرنخها میکنند.
16- کمپینها و راهپیماییهای مجازی بسیار بیشتر و گستردهتر از راهپیماییهای فیزیکی است. متأسفانه در بخش اول قانونی وجود ندارد و کلاً رهاست.
17- دو کانال پرمخاطب و مؤثر در تلگرام داشتم که پس از اعلام غیرقانونی بودن تلگرام توسط مرکز ملی فضای مجازی آنها را تعطیل کردم.
18- اگر آقای خاتمی مثل سال 84، در سال 88 هم میگفت که تقلبی صورت نگرفته، کشور اینقدر خسارت نمیداد و اصلاح طلبان هم اینطور دچار مشکلات نمیشدند.
19- معتقدم در مناطقی که اکثریت آنان اهل سنت هستند، باید افراد شایسته سنی مذهب هم برای جایگاههای مدیریتی انتخاب شوند.
ما نتوانستهایم همگراییهای ذاتیمان را عملیاتی کنیم تا همه در اداره کشور، احساس مشارکت کنند.
20- همانطور که پخش تصاویر عصر عاشورا و پاره کردن عکس امام به دستور من بود، پخش مستند کهریزک و تخلفاتی که در آنجا شده بود را هم من دستور دادم.
برای این کارها از کسی اجازه نمیگرفتم. واقعاً معتقد به اجتهاد رسانهای بودم.
21- رهبری همیشه معتقد به مشارکت حداکثری بودهاند. با این تحلیل که اصول گرایان علاقمند به مشارکت پایین هستند تا رأی بیاورند مخالفم. هر کس چنین فکری دارد بیمار است.
22- اصلاح طلبان هم مثل اصول گرایان، ارتباط خوبی با جوانان و نسل جدید ندارند. نسلهای قدیم، خود را به نوعی قیم دیگران میدانند.
اگر بتوانیم در دوره بعدی رئیس جمهور چهل ساله و دهه شصتی داشته باشیم خیلی خوب است.
اگر فرد بالای شصت سالهای خواست نامزد شود، باید بگوید که 4 سال بیشتر نیست و یکی از وظایفاش را فراهم کردن زمینه برای حضور جوانها و دهه شصتیها بداند.
23- معمولاً رؤسای جمهور در سال آخر دوره اول، به فکر انتخابات دوره بعدی هستند.
وقت کمتری برای وظایف اصلیشان میگذارند، ریسک نمیکنند. دنبال کارهای پوپولیستی و یا باج دادن به احزاب و گروه های سیاسی هستند.