بسم الله الرحمن الرحیم
محمدرضا پهلوی با اقتصاد ایران چه کرد؟ (1)
«خدا رحمت کند شاه را!!»؛ این روزها، این جمله را زیاد می شنویم! شاهی که عروسک خیمه شب بازی بود و البته این حرف، حرفِ خودشان است نه دلواپسان! چالشی ترین مسأله کشور در روزهای اخیر، اقتصاد است. اقتصادی آشفته که خیلی ها از چشم آخوندها می بینند!! و صد البته یکی از آثار فضای مجازی همین است که مشکلات را بزرگ جلوه دهد و تقصیرات را به گردن این و آن بیندازد!! به هر حال آثار انقلاب و جمهوریت در سایه اسلام، چنان چشمگیر بوده است که فقط غافلان، شیشه شکن و آتش زن شده اند.
در اینکه وضعیت معیشت و رفاه مردم در دهههای اول و دوم حکومت محمدرضا پهلوی به شدت وخیم بوده است، تردیدی نیست. «اردشیر زاهدی»، وزیر خارجه دولت هویدا، در توصیف اوضاع اقتصادی مردم در اواخر دهة اول حکومت محمدرضا، می گوید:
«در سال1329 ش، وضع اقتصادی و کشاورزی ایران خراب بود. در آذربایجان، مردم از بی نانی و قحطی در عذاب بودند. هر روز صبح که از خواب بیدار می شدیم، میدیدیم چند نفر از گرسنگی مردهاند. در شمال ایران، اغلب بچهها، شکمهای بزرگ و رنگ پریده داشتند، چون به مالاریا مبتلا بودند. در کرمان و بندرعباس، کیفیت آب اینقدر بد بود که مردم به بیماری «پیوک» مبتلا بودند.» (اردشیر زاهدی، رازهای ناگفته، ص34)
این اوضاع وخیم در دهة دوم حکومت محمدرضا هم ادامه دارد تا جایی که «فریدون هویدا» می نویسد:
«علی رغم برکناری زاهدی، اوضاع اقتصادی کشور روز به روز بدتر میشد. گرچه که بعد از سقوط مصدق، بهرهبرداری از نفت ایران را کنسرسیومی متشکل از کمپانیهای غربی به عهده گرفت و درآمد ایران هم از بابت فروش نفت (به صورت دریافت %50 سود)، به مراتب بیشتر از گذشته شد؛ ولی به خاطر فساد گسترده و عدم کارایی در امور کشور، تمام درآمد نفتی به هدر میرفت و یک بار دیگر، ایران در معرض تهدید و ورشکستگی قرار گرفته بود.» (فریدون هویدا، سقوط شاه، ترجمه ح. ا. مهران، صص134-133)
این ها به کنار، اصل بحث از دهة 40 و با طرح «انقلاب سفید» شاه شروع می شود که انتظار میرفت با انجام اصلاحات اقتصادی، این وضع اسفبار پایان گیرد. حال سؤال این است که اولاً چرا این اصلاحات در آن دوره کلید خورد و ثانیاً نتیجة آن چه شد؟ آیا انقلاب سفید موجب پیشرفت و توسعة اقتصادی و رفاه بیشتر مردم ایران گردید یا اینکه اتفاق دیگری رخ داد؟
ادامه دارد ....
@zarrhbin
پرونده قائممقام قالیباف در چه مرحلهای است؟/ وقتی مدعی هستیم یادمان باشد گذشته خود را از یاد نبریم!
محمدباقر قالیباف در حالی اینروزها مخصوصا در مراسمی در اردکان یزد، از «بیان واقعیتها» دم میزند که درباره تخلف مالی عیسی شریفی، نفر اول بعد از خود در ۱۲ سال صدارتش بر شهرداری تهران سکوت میکند؛ اتهامی که قوه قضائیه هم وقوع آن را تأیید کرده است.
به گزارش #شهرونداردکان به نقل از ایسنا، روزنامه شرق نوشت: «آخرین خبر از پرونده عیسی شریفی، قائممقام شهردار اسبق تهران که بیش از ۱۲ سال همراه او بود، این است که «این پرونده هنوز به مرحله کیفرخواست نرسیده و در «تحقیقات مقدماتی» است». ضمنا سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به «شرق» گفته است که از بیان جزئیات معذور است.
محسنی اژهای بیستم آبانماه هم با یک اشاره بیشتر گفته بود: «از آخرین وضعیت آن خبر ندارم. پروندهاش در دادسرای نظامی بود. نمیدانم که کیفرخواست صادر شده و دادگاه رفته یا خیر.»
بهاینترتیب، طبق آخرین اخبار رسمی از قوه قضائیه، عیسی شریفی در یک سال گذشته با قرار وثیقه سنگین دوستانش آزاد است و پرونده او هم طبق گفته سخنگوی قوه قضائیه بعد از یک سال بررسی در دادگاه نظامی در مرحله تحقیقات مقدماتی قرار دارد. به نظر میرسد اگر در این یک سال حداقل چند مطلع در شهرداری تهران، از جمله شخص شهردار اسبق تهران در این پرونده مورد سؤال قرار میگرفتند، حداقل خبر غیر رسمی آن به بیرون درز نمیکرد؟ محمدباقر قالیباف که در یادواره شهدای اردکان میگوید: «مجموع مبلغ مالیات صد نفر از کسانی که مالیات واقعی نمیدهند، بیشتر از دو میلیون مالیاتدهنده کمدرآمد است. چون این واقعیتها را میگویم، نتیجهاش میشود راهانداختن جنگ روانی علیه من»، چطور درباره این تخلف مالی نفر اول بعد از خود در ۱۲ سال شهرداری تهران که قوه قضائیه هم وقوع آن را تأیید کرده سکوت میکند؟»
متن کامل خبر را اینجا بخوانید👇
http://goo.gl/xSftCJ
@zarrhbin
نگرانی....
کلید واژه سالهای اخیر مسئولین و پیشکسوتان شهرستان درباره وضعیت فوتبال شهرستان بوده است ولی انگار این نگرانی تنها مربوط به زمانی بود که مسئول هیئت مشخص و در حال فعالیت بود. فعالیتی که با همه مشکلات و کاستی ها روند رو به رشدی را به فوتبال اردکان داده بود. 6ماه از استعفای رئیس هیئت گذشته است و خوشبختانه دیگر کسی نگران فوتبال نیست!! دیگر جلسات دلواپسان فوتبال در اتاق معاونت فرمانداری برگزار نمی شود... درست است که معاون محترم رفته ولی اتاقش که هنوز هست!!!
اصلا فوتبال آرام و بی سرو صدا که نگرانی نمی خواهد...شاید به همین خاطر است که حکم رئیس جدید را که 2 ماه پیش معرفی شد ابلاغ نمی کنند. اصلا رئیس جدید بیاید که چه شود؟ باز شروع فعالیت و باز شروع نگرانی!!
شاید هم کسی باید عهده دار مسئولیت شود که لطمه ای به آرامش و سکون فوتبال اردکان نزند.
شاید هم ....
به هر حال کاش اتفاقی خوب بیفتد تا فوتبال ما بیش از این از قافله ورزش های دیگر عقب نیفتد.
ارسالی
@zarrhbin
📢 وزیر ارتباطات: دیگر قبض کاغذی آب و برق صادر نمی شود
🗣 آذری جهرمی:
◀️ تخمین زده می شود این پروژه حذف قبوض کاغذی با استفاده از ظرفیت های دولت الکترونیک تا اردیبهشت ماه انجام شود.
◀️ سناریوی اجرای این طرح توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران ارائه شده و به زودی وارد فاز اجرایی می شود.
@zarrhbin
⛔️مقبره پدر یک نماینده مجلس در استان اردبیل سالها پیش به یک امامزاده تبدیل شده بود.
وجود هزاران امامزاده در گوشه و کنار ایران در تمام سالهای گذشته یکی از داغترین سوژههای رسانهها بوده است و هر چند وقت یکبار هم یکی از مسئولان حرفی میزند و به تنور این سوژه میدمد؛ مثلا همین چند وقت پیش جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده رشت اعلام کرد که طی 37 سال گذشته ده برابر شده است. واکنش رسانهها به چنین خبرهایی هم پیگیری از فلان مسئول و متولی بوده است و کمتر کسی به سراغ خانوادههای در قید حیات امامزادهها رفته است؛ اما حالا در مورد یکی از این امامزادهها چنین فرصتی فراهم شده، جالبتر اینکه پسر این امامزاده که مقبرهاش در دشت مغان قرار دارد و صاحب گنبد، بارگاه و هیأت امنا و متولی است، نماینده مجلس هم است. ماجرای مقبره پدر میرحمایت میرزاده، نماینده مردم گرمی استان اردبیل در مجلس، به محض اینکه در یکی از شبکههای اجتماعی به گوش سایر کاربران رسید، موج واکنشها شروع شد؛ همین موضوع هم باعث شد که میرزاده ترجیح بدهد که گفتوگو نکند. او اصرار میکرد که از بقیه نمایندههای استان اردبیل و مردم منطقهای که مقبره پدرش در آن قرار دارد، درباره این موضوع سوال کنیم اما درنهایت حاضر شد چند خطی توضیح بدهد.
🔹آیا درست است که پدر شما امامزاده است؟
🔸من بهعنوان پسر آن مرحوم بهتر است دربارهاش حرف نزنم؛ بروید از مردم منطقه که به ایشان ارادت دارند، بپرسید که ایشان چه کسی بوده و برای چه مردم از جیب خودشان برای مقبره ایشان هزینه و نذر میکنند. پدر مرحوم من یک سیدی بوده که مردم او را صاحب کرامت میشناختند و برای ایشان احترام زیادی قایل بودهاند. پدر مرحومم در همان زمانی که زنده بودند، بسیار مورد احترام بودند و زمانی هم که به رحمت خدا رفتند، این احترام و ارادت باقی ماند و مردم خودشان تصمیم گرفتند که برای ایشان مقبرهای بسازند که محل مراجعه خودشان باشد.
🔹یعنی شما در ساختهشدن گنبد و بارگاه برای «آستان مقدس امامزاده سید عزیز» هیچ نقشی نداشتهاید؟
🔸من اصلا آنجا بزرگ نشدم؛ اینها سالها پیش ساخته شده است. من فرزند کوچک خانواده بودم و از زمانی که پنجم ابتدایی بودم، به تبریز رفتم و کلا در تعطیلاتی مثل تابستان و عید به خانه میرفتم. کلا در تبریز بزرگ شدم و تحصیلات و مشاغل مختلفی که داشتم در همانجا بوده است؛ نه در زادگاهم.
@zarrhbin