✅ ابداع روشی جدید کاهش مصرف انرژی هوش مصنوعی
🔹 چتبات «ChatGPT» اکنون روزانه به حدود ۵۶۴ مگاوات ساعت برق نیاز دارد که برای تأمین برق ۱۸ هزار خانه در آمریکا کافی است. با پیشرفت علم و محبوبیت بیشتر چنین برنامههایی، منتقدان به این نتیجه رسیدهاند که مصرف برق هوش مصنوعی میتواند تا چند سال آینده به سالانه حدود ۱۰۰ تراوات ساعت برسد؛ رقمی که با عملیات استخراج بیتکوین قابل مقایسه است.
🔹 اکنون محققان شرکت «BitEnergy AI»، ادعا میکنند که راهی برای کاهش چشمگیر محاسبات مورد نیاز برای اجرای برنامههای هوش مصنوعی پیدا کردهاند که منجر به کاهش عملکرد نمیشود.
🔹 محققان روش جدید خود را «ضرب با پیچیدگی خطی» (Linear-Complexity Multiplication) مینامند. این روش با تقریب ضرب اعشاری پیچیده با استفاده از جمع اعداد صحیح کار میکند. آنها مدعی هستند که آزمایشها تا به حال نشان دادهاند که رویکرد جدید تقاضای برق را تا ۹۵درصد کاهش میدهد.
🔻 تنها نقطه ضعف روش جدید این است که به سختافزار متفاوتی نسبت به آنچه در حال حاضر استفاده میشود، نیاز دارد. اما تیم تحقیقاتی همچنین اشاره میکند که نوع جدید سختافزار پیشتر طراحی، ساخته و آزمایش شده است.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ درخواست بخش فناوری اروپا برای افزایش حمایت از استارتاپها
🔹 بنیانگذاران برخی از بزرگترین یونیکورنهای فناوری اروپا با حمایت از نامهای سرگشاده، خواستار رنسانس فناوری از طریق ایجاد یک نهاد واحد اروپایی برای حمایت از استارتآپها و نوآوری در این بلوک شدند.
🔹 در میان کارآفرینانی که از این پیشنهاد حمایت میکنند، میتوان به پاتریک کالیسون، مدیرعامل شرکت فناوری مالی «Stripe»، تاوت هینریکوس، همبنیانگذار اپلیکیشن انتقال پول «Wise» و شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر«Plural» و الئونور کرسپو، مدیرعامل یونیکورن نرمافزار حسابداری فرانسوی «Pigment» اشاره کرد. این نامه همچنین توسط شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر «Index Ventures»، «Sequoia» و «Seedcamp» امضا شده است.
🔹 بنیانگذاران شرکتهای بزرگ فناوری از سیاستگذاران میخواهند به جای نوشتن قوانین جدید در سطح اتحادیه اروپا، به منظور سادهسازی مقررات استارتاپهای فناوری، اجازه ایجاد یک نهاد جدید به نام «EU Inc» را تحت رژیم ۲۸ این بلوک صادر کنند.
🔻 راهاندازی «EU Inc» به عنوان یک ابتکار در زمانی صورت میگیرد که بسیاری از مقامات اروپا خواستار اصلاحات عمده برای کمک به این بلوک در رقابت مؤثرتر با ایالات متحده و چین به عنوان یک ابرقدرت اقتصادی شدهاند. ماه گذشته، ماریو دراگی، رئیس سابق بانک مرکزی اروپا، با انتشار گزارشی خواستار ۸۰۰ میلیارد یورو سرمایهگذاری اضافی در سال برای افزایش نقش اتحادیه اروپا در صحنه جهانی شد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ سرمایهگذاری کلان شرکتهای آمریکایی در توسعه مراکز داده بریتانیا
🔹 دولت بریتانیا روز دوشنبه مورخ ۱۴ اکتبر اعلام کرد که چهار شرکت فناوری آمریکایی، شامل «ServiceNow»، «CyrusOne»، «CloudHQ» و «CoreWeave» به زودی مجموعاً ۶.۳ میلیارد پوند (معادل ۸.۲ میلیارد دلار)، در زمینه توسعه مراکز داده بریتانیا سرمایهگذاری خواهند کرد.
🔹 به عقیده کارشناسان، توافق مذکور مبین اعتماد شرکتهای فناوری آمریکایی به بازار بریتانیا و پتانسیل بالای رشد در بخش مراکز داده این کشور است.
🔻 جزئیات بیشتر در مورد نحوه تخصیص این سرمایهگذاری و جدول زمانی اجرای پروژهها هنوز اعلام نشده است. این خبر در حالی منتشر میشود که بریتانیا در طول سالهای اخیر و پس از خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت) به دنبال جذب سرمایهگذاری خارجی و تقویت اقتصاد خود بوده است.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ توسعه فعالیتهای غول تراشهسازی تایوان در اروپا
🔹 شرکت تولید نیمههادی «TSMC» تایوان، بزرگترین تولیدکننده قراردادی تراشه در جهان ، قصد دارد فعالیت خود را در اروپا گسترش دهد. بر اساس گزارشهای منتشر شده، «TSMC» که یکی از تولیدکنندگان پیشرو تراشههای هوش مصنوعی به شمار میرود، در حال برنامهریزی برای ساخت کارخانههای بیشتر در اروپا است.
🔹 شرکت «TSMC» ساخت کارخانه جدید در درسدن را در اوت ۲۰۲۴ با حضور اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا و اولاف شولتز، صدراعظم آلمان آغاز کرد. این کارخانه جدید تولید نیمههادی، اولین نمونه در اتحادیه اروپا محسوب میشود. تا کنون ۵ میلیارد یورو یارانه به این پروژه اعطا شده است و انتظار میرود کل سرمایهگذاریها در این حوزه از ۱۰ میلیارد یورو فراتر رود.
🔻 طبق اعلام مدیرعامل «TSMC»، این پروژه با مشارکت شرکتهای «بوش»، «Infineon» و «NXP» انجام خواهد شد تا نیازهای نیمههادی بخشهای در حال رشد خودروسازی و صنعتی اروپا را برآورده کند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ بررسی یکسانسازی کابل شارژ دستگاههای الکترونیکی جدید در بریتانیا
🔹 دولت بریتانیا در حال بررسی الزام استفاده از یک نوع کابل شارژ یکسان برای همه دستگاههای الکترونیکی جدید است. فراخوان جمعآوری نظراتی که در ماه اکتبر راهاندازی شد، در حال دریافت دیدگاهها درباره مزایای استفاده از کابل شارژ یکسان، مانند «USB-C»، است.
🔹 این اقدام پس از آن صورت میگیرد که اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲ قانونی مشابه را درباره کابل شارژ مشترک و یکسان تصویب کرد؛ قانونی که شرکتها باید تا ماه دسامبر آن را اجرا کنند. قانون اتحادیه اروپا با هدف کاهش زبالههای الکترونیکی، تولیدکنندگان دستگاههای الکترونیکی کوچک تا متوسط را ملزم به استفاده از شارژرهای «USB-C» میکند.
🔻 تحقیقات انجام شده توسط کمپین «لوازم الکتریکی خود را بازیافت کنید» این موسسه نشان میدهد که بریتانیا بیش از ۶۰۰ میلیون کابل بلااستفاده یا دور ریخته شده دارد. با این حال، برخی قبلاً هشدار دادهاند که دستورالعمل اتحادیه اروپا منجر به افزایش کابلهای لایتنینگ دور ریخته شده در سالهای آینده خواهد شد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ عرضه مدلهای هوش مصنوعی مولد جدید شرکت Mistral AI
🔹 استارتآپ هوش مصنوعی فرانسوی «Mistral AI»، اولین مدلهای هوش مصنوعی مولد طراحی شده خود برای اجرا روی دستگاههای لبه مانند لپتاپها و تلفنهای همراه را منتشر کرد. خانواده جدید مدلهای این شرکت که «Mistral AI» آنها را «Les Ministraux» مینامد، میتوانند برای انواع کاربردها از تولید متن ساده تا تعامل با مدلهای قدرتمندتر برای انجام وظایف، استفاده یا تنظیم شوند.
🔹 شرکت «Mistral AI» در یک پست وبلاگی نوشت: «مشتریان و شرکای نوآور ما به شکل فزایندهای خواستار استنتاج محلی و اولویتدار حریم خصوصی برای کاربردهای حیاتی مانند ترجمه روی دستگاه، دستیارهای هوشمند بدون اینترنت، تحلیل محلی و رباتیک خودمختار بودهاند. «Les Ministraux» برای ارائه راه حلی کارآمد از نظر محاسباتی و با تأخیر کم برای این سناریوها ساخته شدهاند.»
🔻 استارتاپ فرانسوی ادعا میکند که «Ministral ۳B» و «Ministral ۸B»در چندین معیار ارزیابی هوش مصنوعی، از مدلهای مشابه «Llama» و «Gemma» و همچنین برخی مدل خود این شرکت عملکرد بهتری دارند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ کلاهبرداری پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی در جیمیل
🔹 با توجه به استفاده گسترده از جیمیل توسط ۲,۵ میلیارد کاربر، این سرویس همواره هدفی برای کلاهبرداران اینترنتی بوده است. پیش از این، کاربران جیمیل ایمیلهای فیشینگ را که با تقلید از شرکتهای مطرحی مانند مایکروسافت، گوگل و اپل ارسال میشد، تجربه کردهاند.
🔹 کلاهبرداران با استفاده از سیستمهای مدیریت ارتباط با مشتری، مانند «Salesforce»، آدرس ایمیل ارسالکننده را طوری جعل میکنند که به نظر برسد از طرف گوگل است. آنها میتوانند اطلاعات فرستنده را تغییر داده و پیامها را از طریق سرورهای گوگل ارسال کنند.
🔻 پنج روش برای محافظت از خود در برابر کلاهبرداری مبتنی بر هوش مصنوعی جیمیل
▫️ شناخت سیستم پشتیبانی گوگل
▫️ بررسی دقیق آدرسهای ایمیل
▫️ احتیاط در برابر لینکها و پیوستها
▫️ فعالسازی تأیید هویت دو مرحلهای
▫️ پایش منظم حسابها
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ برنامه آمازون برای تأمین برق مراکز داده با انرژی هستهای
🔹 شرکت آمازون اعلام کرد که سه توافقنامه جدید در زمینه توسعه فناوری هستهای و استفاده راکتورهای کوچک ماژولار (SMR) برای تأمین برق مراکز داده خود منعقد کرده است.
🔹 این اقدام، تازهترین حرکت از سوی شرکتهای بزرگ فناوری برای استفاده از منابع جدید انرژی به منظور پاسخگویی به تقاضای فزاینده برق برای مراکز داده است. طبق اعلام آمازون، این شرکت قصد دارد یک مطالعه امکانسنجی برای پروژه راکتورهای کوچک ماژولار در نزدیکی سایت انرژی نورثوست در ایالت واشنگتن انجام دهد.
🔻 بر اساس این توافق، آمازون میتواند برق تولید شده توسط چهار ماژول این راکتورها را بخرد. همچنین، کنسرسیوم خدمات عمومی ایالت واشنگتن موسوم به «Energy Northwest» امکان افزایش ظرفیت تا هشت ماژول، هر یک با ظرفیت ۸۰ مگاوات را خواهد داشت؛ امری که مجموعاً ظرفیت تولید را به ۹۶۰ مگاوات خواهد رساند؛ این میزان برای تأمین برق بیش از ۷۷۰ هزار خانه کافی است.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ رشد چشمگیر سرمایهگذاری در بخش فناوری آمریکا، اروپا و رژیم صهیونیستی
🔹 شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر «Accel» طی گزارشی اعلام کرد که سرمایهگذاری در شرکتهای هوش مصنوعی و ابری در ایالات متحده، اروپا و رژیم صهیونیستی پس از سه سال کاهش، در حال افزایش است و تخمین زده میشود تا پایان سال جاری به ۷۹.۲ میلیارد دلار برسد.
🔹 این آمار نشاندهنده افزایش ۲۷ درصدی سرمایهگذاری نسبت به ۶۲.۵ میلیارد دلار سال ۲۰۲۳ است. بر اساس گزارشهای منتشر شده، سرمایهگذاریهای مربوط به شرکتهای هوش مصنوعی مولد حدود ۴۰ درصد از این رقم را تشکیل میدهند.
🔻 بر اساس این گزارش، در حالی که «OpenAI»، «آنتروپیک» و «xAI» بیشترین جذب سرمایه را در ایالات متحده به خود اختصاص دادهاند، شرکتهای «Mistral»، «Aleph Alpha» و «DeepL» بالاترین آمار اروپا را در اختیار دارند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ سرمایهگذاری ۸.۲ میلیارد دلاری بلکاستون در توسعه مراکز داده اسپانیا
🔹 شرکت خدمات مالی آمریکایی بلکاستون قصد دارد سرمایهای به ارزش ۷.۵ میلیارد یورو (معادل ۸.۲ میلیارد دلار) را برای توسعه مراکز داده در منطقه آراگون اسپانیا اختصاص دهد. انتظار میرود این اقدام به تقویت شهرت این منطقه به عنوان یک قطب مهم رایانش ابری در اروپا منجر شود.
🔹 این سرمایهگذاری که به نام «Project Rodes» شناخته میشود، بر یک سایت ۲۲۴ هکتاری در شهر کالاتورائو، واقع در استان ساراگوسا متمرکز خواهد بود که برای توسعه نیمی از سایت در مرحله ابتدایی و سرمایهگذاری اضافی ۷.۵ میلیارد یورویی در مرحله بعدی برای باقیمانده منطقه برنامههایی دارد.
🔻 بر اساس گزارشهای منتشر شده، استراتژی بلکاستون شامل توسعه زیرساختهای لازم برای آغاز به کار مراکز داده، از جمله سیستمهای خنککننده و اتصالات کابلی، با هدف اجاره دادن این ساختمانها به شرکتها برای نصب سرور است.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ فضای مجازی در ایران
▫️۲۶ مهر ۱۴۰۳
🔻 مهمترین اخبار داخلی حوزه فناوری و فضای مجازی کشور را در زاویه بخوانید.
🔷 سرعت اینترنت موبایل و ثابت در ایران افزایش یافت
🔸 گزارش اسپیدتست از ردهبندی کشورهایی با بیشترین میانه سرعت اینترنت موبایل و ثابت نشان میدهد جایگاه ایران در بخش اینترنت موبایل یک پله سقوط و در ردهبندی اینترنت ثابت یک پله رشد کرده است./مهر
🔷 تحقق شعار جهش تولید و مشارکت مردم نیازمند توسعه اقتصاد دیجیتال است
🔸 مدیرکل بررسیهای اقتصادی توسعه کسبوکار مخابرات ایران گفت: تحقق شعار جهش تولید و مشارکت مردم نیازمند توسعه اقتصاد دیجیتال است./مهر
🔷 پنجره ملی خدمات دولت هوشمند چند میلیون کاربر دارد؟
🔸 بر اساس آخرین اظهارات مسئولان پنجره ملی خدمات دولت هوشمند بالغ بر ۵۳ میلیون کاربر دارد که بدین ترتیب امکان دسترسی به ۷۷ درصد خدمات دولتی از طریق این پنجره مهیا شده است و تاکنون ۱۴ درصد از مجموع خدمات به سمت هوشمند شدن گام برداشتهاند./ایسنا
🔷 سیاست فیلترینگ نیازمند بازنگری است؛ مقابله با فروش فیلترشکنها دشوار نیست
🔸 سید احمد معتمدی، وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در حال حاضر اکثر افراد جامعه به فیلترشکن دسترسی دارند و علت آن این است که به جای سایتهای مستهجن، پلتفرمهای اساسی فیلتر شده است و این موضوع ضد فلسفه فیلترینگ است./سیتنا
🆔 @zaviehmag
✅ ماشین هابرماس؛ ابزاری برای میانجیگری میان گروههای سیاسی
🔹 گروهی از پژوهشگران هوش مصنوعی در واحد لندن گوگل دیپمایند دریافتهاند که برخی از مدلهای زبانی بزرگ میتوانند به عنوان میانجیهای موثر بین گروههای مختلف با دیدگاههای متفاوت در مورد یک موضوع خاص عمل کنند. نتایج این پژوهش در مجله علمی «Science» منتشر شده است.
🔹 پژوهشگران برای بررسی اثربخشی مدلهای زبانی بزرگ در این حوزه، یک گروه از مدلهای زبانی به نام «ماشینهای هابرماس» (Habermas Machines) را برای عمل به عنوان میانجی آموزش دادند.
🔹 بر اساس گزارشهای منتشر شده، تیم تحقیقاتی از یک پلتفرم جمعسپاری برای آزمایش توانایی مدلهای مذکور استفاده کرده است. در جریان این فرایند از داوطلبان خواسته شد تا با یک ماشین هابرماس تعامل داشته باشند و این مدل تلاش کرد، دیدگاههای داوطلبان را درباره موضوعات سیاسی خاص درک کند.
🔻 پژوهشگران دریافتند که داوطلبان در ۵۶ درصد موارد، کیفیت بیانیههای ارائه شده توسط ماشین هابرماس را بالاتر از بیانیههای انسانی ارزیابی کردند. پس از اجازه دادن به داوطلبان برای بحث و تبادل نظر، پژوهشگران متوجه شدند که گروهها پس از خواندن مطالب تولید شده توسط مدل زبانی مذکور در قیاس با سند میانجیگری انسانی، در مورد مسائل خود کمتر دچار اختلاف شدند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ توسعه هوش مصنوعی و معضل مصرف بالای آب
🔹 استفاده شرکتهای فناوری از آب برای خنکسازی مراکز داده هوش مصنوعی به یکی از بحرانهای زیستمحیطی جدید تبدیل شده است. به عقیده بسیاری از فعالان محیط زیست، مصرف بالای انرژی این مراکز و در نتیجه آن نیاز به سیستمهای خنککننده مبتنی بر آب برای حفظ دمای مناسب سرورها، باعث ایجاد اثرات قابل توجهی بر منابع آب شیرین میشود.
🔹 اگرچه مصرف بالای انرژی و آب توسط مراکز داده هوش مصنوعی دو معضل جدی بهشمار میروند، اما اثرات مستقیم مصرف آب بر محیط زیست و اقتصاد محلی، ملموستر است.
🔻 کارشناسان معتقدند که شرکتهای بزرگ فناوری نیز میتوانند با انتقال مراکز داده خود به مناطقی با منابع آبی فراوان و یا مناطق خنکتر، نظیر ایسلند و نروژ، به کاهش مصرف آب کمک کنند. این اقدام میتواند فشار بر منابع محلی را کاهش دهد و به پایداری زیستمحیطی مراکز داده کمک کند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ رونمایی متا از مدل جدیدی برای ارزیابی خودکار هوش مصنوعی
🔹 شرکت فناوری متا اعلام کرد که مجموعهای از مدلهای جدید هوش مصنوعی توسعه یافته در بخش تحقیقات خود را منتشر کرده است که شامل یک مدل به نام «ارزیاب خودآموز» (Self-Taught Evaluator) میشود.
🔹 به عقیده کارشناسان، این مدل میتواند نقش مهمی در کاهش وابستگی به دخالت انسانی در فرایند توسعه هوش مصنوعی ایفا کند. ابزار مذکور که در ماه اوت معرفی شده بود، بر تکنیکی به نام «زنجیره تفکر» (chain of thought) مبتنی است؛ الگویی که با مدلهای اخیراً معرفی شده از سوی «OpenAI» مشابهت دارد.
🔻 پژوهشگران متا برای آموزش این مدل، بهجای استفاده از دادههای انسانی، بهطور کامل از دادههای تولید شده توسط هوش مصنوعی استفاده کردهاند و این امر ورودیهای انسانی را در این مرحله حذف میکند. کارشناسان بر این باورند که توانایی مذکور برای استفاده از هوش مصنوعی به منظور ارزیابی کار خود، گامی رو به جلو محسوب میشود.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ فضای مجازی در ایران
▫️۳۰ مهر ۱۴۰۳
🔻 مهمترین اخبار داخلی حوزه فناوری و فضای مجازی کشور را در زاویه بخوانید.
🔷 تکالیف دستگاهها در سند ملی اقتصاد دیجیتال در حال تدوین است
🔸 نماینده وزارت علوم در کمیسیون اقتصاد دیجیتال دولت گفت: در سند ملی اقتصاد دیجیتال که توسط وزارت ارتباطات تهیه و تدوین شده، تکالیف دستگاهها در آن مشخص شده است./مهر
🔷 افتتاح ۱۱۴۴مین سایت ۵G ایرانسل در بوموسی وتکمیل پوشش فیبر نوری صدرا
🔸 مرکز آموزشی هوش مصنوعی ایرانسل، ۱۱۴۴ مین سایت ۵G ایرانسل در جزیره بوموسی، پوشش کامل فیبر نوری ایرانسل در شهر صدرا و سایت ارتباطی روستایی جیرفت، افتتاح شدند./مهر
🔷 پیشنویس سند تبلیغات تجاری در فضای مجازی بررسی شد
🔸 نخستین جلسه بررسی پیشنویس سند تبلیغات در فضای مجازی در کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوای فضای مجازی کشور برگزار شد./ایرنا
🔷 یکی از مهمترین کاربردهای ماهواره «خیام» حل مسائل حیطه منابع آبی است
🔸 قاسم جلیلی نژاد، مدیر کل ارتباطات و فناوری آذربایجان غربی در نشست اعضای کمیته استانی نجات دریاچه ارومیه گفت: دادههای ماهواره «خیام» یک داده ارزشمند ملی است و با استفاده از روشهای پیشرفته تحلیل داده، به کمک احیای دریاچه ارومیه میآید./ایسنا
🔷 طرح «حفاظت از دادههای شخصی» در مجلس اعلام وصول شد؛ لایحه دولت همچنان در حال بررسی
🔸 طرح «حفاظت از دادههای شخصی» در مجلس اعلام وصول شده است. این در شرایطی است که لایحه دولت تحت همین عنوان در کمیسیون حقوقی در حال بررسی است و تاریخی برای ارسال این لایحه از دولت به مجلس مشخص نشده است. به نظر میآید مجلس برای تحت تأثیر قرار دادن دولت جهت ارسال سریعتر لایحه، این طرح را اعلام وصول کرده است./پیوست
🔷 لایحه زیرساخت شبکه مادر مخابراتی باز هم به مجلس ارسال شد
🔸 دولت مجدداً خواستار بررسی لایحه «زیرساخت شبکه مادر مخابراتی» شد. این لایحه در زمان دولت روحانی و در اوج اختلافها میان وزارت ارتباطات و شرکت مخابرات ایران به مجلس ارسال شده بود./پیوست
🔷 قائم مقام ستاد اقتصاد دیجیتال: بدون داده زیرساخت هوش مصنوعی نداریم
🔸 هوش مصنوعی برای کاربردی شدن نیازمند زیرساخت است. قائم مقام ستاد اقتصاد دیجیتال گفت: هوش مصنوعی زمانی شکل کاربردی به خود میگیرد که زیرساختش فراهم باشد و یکی از این زیرساختها داده است و ما در حوزه داده ضعیف هستیم./پیوست
🔷 تعیین نام هوشمند در سامانه کاتب راهاندازی شد
🔸 تعیین نام هوشمند در سامانه کاتب راهاندازی شد. سرپرست معاونت توسعه فناوری و خدمات الکترونیک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: با راهاندازی سرویس تعیین نام هوشمند در سامانه کاتب، فرایند تأسیس شخصیتهای حقوقی تسهیل و تسریع شده است./پیوست
🔷 ۱۵ هزار دلار برای نفر اول؛ مسابقات بینالمللی هوش مصنوعی و برنامهسازی رایان از امروز آغاز میشود
🔸 مسابقات بینالمللی هوش مصنوعی و برنامهسازی رایان از امروز در سطح مقدماتی در دانشگاه شریف برگزار میشود. ۴۵۰۰ نفر از ۵۷ کشور برای شرکت در این مسابقات ثبتنام کردهاند./دیجیاتو
🆔 @zaviehmag
✅ دره سیلیکون در انتظار نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
🔹 دوران بیتفاوتی صنعت فناوری نسبت به سیاست به پایان رسیده و اکنون، غولهای دره سیلیکون در مرکز صحنه سیاسی آمریکا قرار گرفتهاند. یکی از بارزترین نمونههای این تغییر، حضور ایلان ماسک در کنار دونالد ترامپ در تجمعی در پنسیلوانیا محسوب میشود؛ امری که به عقیده کارشناسان نشاندهنده نفوذ روزافزون فناوری در سیاستهای آمریکا است.
🔹 ماسک که با عادت انتشار پستهای جنجالی در ایکس شناخته میشود، اکنون مالک شرکتی است که برای نیروهای اوکراینی در جنگ با روسیه اینترنت فراهم میکند و راکتی برای ناسا طراحی کرده تا انسان را دوباره به ماه بازگرداند.
🔻 کارشناسان معتقدند که این خواب تنظیمگری سرانجام در دوره جو بایدن پایان یافت. تنظیمگران آمریکایی به رهبری جاناتان کانتر در وزارت دادگستری و لینا خان در کمیسیون تجارت فدرال، اقتدار خود را در این مقطع بازیافتند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ توصیههای امنیت سایبری کارشناسان برای رئیس جمهور آینده آمریکا
🔹 گروهی ۴۰ نفره از متخصصان امنیت سایبری آمریکا طی روزهای اخیر گزارشی حاوی توصیههایی برای رئیس جمهور آینده این کشور منتشر کردند.
🔹 این گزارش به رئیسجمهور آینده ایالات متحده توصیه میکند که به منظور مقابله با چالشهای روزافزون امنیت سایبری، اقداماتی فوری را در دستور کار خود قرار دهد. گزارش مذکور کمتر از دو هفته پیش از انتخابات ۲۰۲۴ منتشر شده است.
🔻 گزارش با عنوان «امنسازی آینده دیجیتال آمریکا: نقشه راه امنیت سایبری فراحزبی برای دولت آینده» توسط «مؤسسه سایبر و زیرساخت حیاتی مککری» در دانشگاه آبرن و «کمیسیون فضای سایبری سولاریوم ۲,۰» تهیه شده است.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
🧠 هوشنما
🔻 مروری بر مهمترین اخبار #هوش_مصنوعی هفته
📅 26 مهر
🔸 عرضه مدلهای هوش مصنوعی مولد جدید شرکت Mistral AI
👈🏼 استارتاپ هوش مصنوعی «Mistral AI»، اولین مدلهای هوش مصنوعی مولد طراحی شده خود برای اجرا روی دستگاههای لبه مانند لپتاپها و تلفنهای همراه را منتشر کرد.
📅 28 مهر
🔸 چالش عدم انطباق مدلهای هوش مصنوعی بزرگ با مقررات اروپا
👈🏼 شاخص جدیدی موسوم به «LLM Checker»، مطابقت مدلهای هوش مصنوعی مولد توسعه یافته توسط شرکتهای بزرگ فناوری مانند متا و «OpenAI» با قانون هوش مصنوعی این بلوک را در دهها حوزه، مورد بررسی و آزمایش قرار داده است.
🔸 ورود مدل تولید ویدیو متا به هالیوود
👈🏼 شرکت متا، برای آزمایش کاربردهای مدل جدید ویدیوی مبتنی بر هوش مصنوعی مولد خود به نام «Movie Gen»، با شرکت فیلمسازی هالیوودی بلومهاوس، همکاری خواهد کرد.
🔸 عرضه برنامه اختصاصی ChatGPT برای ویندوز
👈🏼 استارتاپ هوش مصنوعی «OpenAI» اعلام کرد که عرضه نسخه اولیه و آزمایشی نرمافزار «ChatGPT» برای سیستم عامل ویندوز را آغاز کرده است.
📅 29 مهر
🔸 رونمایی چین از سیستم صنعتی جامع وسایل نقلیه متصل هوشمند
👈🏼 جین ژوانگلونگ، وزیر صنعت و فناوری اطلاعات چین، اعلام کرد که این کشور یک سیستم صنعتی جامع برای بخش خودروهای هوشمند متصل (ICV) خود ایجاد کرده است.
🔸 عرضه ابزار ارتقا یافته مبتنی بر وب Midjourney
👈🏼 شرکت هوش مصنوعی «Midjourney» در نظر دارد طی روزهای آتی، ابزار مبتنی بر وب ارتقا یافتهای را منتشر کند که به کاربران امکان میدهد، تصاویر بارگذاری شده از وب را با استفاده از هوش مصنوعی مولد این شرکت ویرایش کنند.
📅 30 مهر
🔸 ماشین هابرماس؛ ابزاری برای میانجیگری میان گروههای سیاسی
👈🏼 گروهی از پژوهشگران هوش مصنوعی در واحد لندن گوگل دیپمایند دریافتند که برخی از مدلهای زبانی بزرگ میتوانند به عنوان میانجیهای مؤثر بین گروههای مختلف با دیدگاههای متفاوت در مورد یک موضوع خاص عمل کنند.
🔸 توسعه هوش مصنوعی و معضل مصرف بالای آب
👈🏼 استفاده شرکتهای فناوری از آب برای خنکسازی مراکز داده هوش مصنوعی به یکی از بحرانهای زیستمحیطی جدید تبدیل شده است.
🔸 رونمایی متا از مدل جدیدی برای ارزیابی خودکار هوش مصنوعی
👈🏼 شرکت فناوری متا مجموعهای از مدلهای جدید هوش مصنوعی خود را منتشر کرده است که شامل یک مدل به نام «ارزیاب خودآموز» (Self-Taught Evaluator) میشود.
📅 1 آبان
🔸 حمایت گسترده شهروندان اروپا از بهکارگیری هوش مصنوعی توسط پلیس و ارتش
👈🏼 نتایج پژوهش جدید دانشگاه «Universidad Instituto de Empresa» مادرید، تصویری جالب توجه از دیدگاه شهروندان اروپا نسبت به کاربردهای هوش مصنوعی ارائه میدهد.
🔸 تداوم رشد سرمایهگذاری در استارتاپهای هوش مصنوعی مولد
👈🏼 بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی شرکت پایشگر سرمایهگذاری «PitchBook»، علیرغم تردیدهای موجود درباره بازگشت سرمایه هوش مصنوعی مولد، بسیاری از سرمایهگذاران همچنان به تداوم توسعه و سودآوری این فناوری اعتماد دارند.
🔸 عرضه مدلهای جدید هوش مصنوعی IBM برای کسبوکارها
👈🏼 شرکت فناوری «IBM» آمریکا، جدیدترین نسخه از مدلهای هوش مصنوعی اختصاصی خود برای کسبوکارها را منتشر کرد. این اقدام با هدف بهرهبرداری از موج فزاینده استفاده شرکتها از ابزار و فناوریهای مبتنی بر هوش مصنوعی مولد صورت میگیرد.
📅 2 آبان
🔸 آمادهسازی یک نیروگاه هستهای برای تأمین برق مراکز داده مایکروسافت
👈🏼 نیروگاه هستهای تری مایل آیلند واقع در ایالت پنسیلوانیای آمریکا، پس از سالها خاموشی، با هدف تأمین انرژی مراکز داده مایکروسافت مجدداً راهاندازی خواهد شد.
🆔 @zaviehmag
✅ آغاز بررسی نهایی برنامه آمریکا برای محدودیت سرمایهگذاری فناوری در چین
🔹 طرحهای دولت ایالات متحده برای محدودیت سرمایهگذاری در فناوریهای حساس چین، از جمله هوش مصنوعی و نیمههادیها، در مراحل نهایی بررسی قرار دارد. این اقدامات که از سوی وزارت خزانهداری آمریکا پیشنهاد شدهاند، سرمایهگذاری خارجی در حوزههای هوش مصنوعی، میکروالکترونیک، نیمههادیها و محاسبات کوانتومی در چین را تحت نظارت قرار میدهند.
🔹 طبق گزارشهای منتشر شده، این مقررات نهایی احتمالاً طی هفته آینده به تصویب خواهند رسید. تدابیر اتخاذ شده، بخشی از تلاش دولت جو بایدن برای جلوگیری از انتقال سرمایه، فناوری و تخصص آمریکا به چین محسوب کمیشود؛ امری که مدافعان برنامه معتقدند میتواند به نوسازی نظامی چین کمک کرده و امنیت ملی ایالات متحده را با خطر مواجه سازد.
🔻 دولت ایالات متحده از اکتبر ۲۰۲۲، کنترلهای شدیدی بر صادرات فناوریهای نیمههادی به چین اعمال کرده است که به صورت خاص شامل فناوریهای پیشرفته مرتبط با هوش مصنوعی میشود و همچنین تعرفههای سنگینی بر واردات فناورانه از این کشور نیز وضع کرده است.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ استراتژی هوش مصنوعی آلمان: رقابت با آمریکا و چین در مسیر استقلال فناوری
🔹 آلمان در رقابت جهانی هوش مصنوعی، با تمرکز بر فناوریهای قابل اعتماد، دادههای صنعتی و همکاریهای اروپایی، سعی دارد با کشورهای پیشرو مانند ایالات متحده و چین همگام شود. موارد ذکر شده، ۳ رکن کلیدی برنامه این کشور برای جبران عقب ماندگی در رقابت فناورانه هوش مصنوعی محسوب میشوند.
🔹 اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، در این اجلاس اظهار داشت که با وجود پیشرفتهای تحقیقاتی قوی در آلمان، توسعه کاربردهای پیشرفته هوش مصنوعی همچنان چالشی بزرگ محسوب میشود. او تاکید کرد که برای تبدیل نوآوریها به مدلهای کسب و کار باید سرمایهگذاری بیشتری صورت گیرد، زیرا بسیاری از شرکتها در دستیابی به سرمایه لازم برای توسعه دچار مشکل هستند.
🔻 یکی از مهمترین ابزارهای مطرح شده در استراتژی جدید آلمان، قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا است که در ماه اوت ۲۰۲۴ اجرایی شد. این قانون مجموعهای از قوانین جامع در زمینه هوش مصنوعی ارائه میدهد که به طور خاص بر روی برنامههای پرخطر تمرکز دارد و شرکتهای آلمانی را به سمت رعایت استانداردهای سختگیرانه سوق میدهد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ کنفرانس بررسی تنظیمگری سیستمهای هوش مصنوعی در آموزش
🔹 کارشناسان دولتی، نمایندگان سازمانهای بینالمللی، شرکتهای خصوصی و نهادهای مدنی، در تاریخ ۲۴ و ۲۵ اکتبر، در شهر استراسبورگ گرد هم میآیند تا درباره استفاده از هوش مصنوعی در آموزش گفتگو کنند.
🔹 این کنفرانس با هدف بهرهگیری از مزایای بالقوه هوش مصنوعی در حوزه آموزش، در عین محافظت از کاربران در برابر خطرات و چالشهای مرتبط برگزار میشود.
🔻 در این رویداد، فعالیتهای مرتبط با بخش آموزش شورای اروپا نیز مورد بررسی قرار میگیرد و شرکتکنندگان دیدگاههای خود را درباره مراحل بعدی توسعه سند حقوقی به اشتراک خواهند گذاشت.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ معرفی ابزار جدید گوگل برای برچسبگذاری محتوای مبتنی بر هوش مصنوعی
🔹 گوگل با معرفی فناوری جدیدی با عنوان «SynthID Text»، امکان برچسبگذاری و شناسایی متون تولید شده توسط مدلهای هوش مصنوعی را برای توسعهدهندگان و کسبوکارها فراهم میکند. این ابزار به صورت رایگان از پلتفرم هوش مصنوعی «Hugging Face» و کیت ابزار هوش مصنوعی مولد مسئولانه گوگل (Responsible GenAI Toolkit) قابل دسترسی است.
🔹 طبق اعلام گوگل، این ابزار با تغییر احتمالات در توزیع توکنها (که واحدهای سازنده متن هستند)، به تولید یک الگوی منحصر به فرد در متن میپردازد؛ الگویی که به عنوان واترمارک عمل میکند.
🔻 گوگل تاکید دارد استفاده از این فناوری که از بهار امسال با مدلهای «Gemini» ادغام شده است، تاثیری بر کیفیت، دقت یا سرعت تولید متن نخواهد داشت. این ابزار حتی میتواند روی متون اصلاح یا بازنویسی شده نیز عمل کند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ فضای مجازی در ایران
▫️۳ آبان ۱۴۰۳
🔻 مهمترین اخبار داخلی حوزه فناوری و فضای مجازی کشور را در زاویه بخوانید.
🔷 تعداد دامنههای فارسی افزایش یافت
🔸 بر اساس آخرین اعلام مرکز ثبت دامنه کشوری تاکنون یک میلیون و ۶۵۲ هزار ۰۹۸ دامنه فعال فارسی به ثبت رسیده که در این میان پسوند داتآیآر (ir.) بیشترین دامنه فعال را دارد./ایسنا
🔷 دانشجویان از فضای مجازی برای علماندوزی و دانشافزایی استفاده کنند
🔸 معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشجویان بدون بسندهکردن به درس و کلاس، باید از فرصت ممتازی که فضای مجازی فراهم کرده، سود برده و جلوتر از کلاس به علماندوزی و دانشافزایی بپردازند./ایرنا
🔷 تلکام ۱۴۰۳؛ فرصتی برای هم رسانی دولت و شرکتهای حوزه هوش مصنوعی
🔸 رئیس کانون هماهنگی فاوا و عضو شورای سیاستگذاری نمایشگاه تلکام، معتقد است: نمایشگاه تلکام ۲۰۲۴ که با شعار «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» امسال میزبان مخاطبان خواهد بود؛ از این منظر با نمایشگاههای پیشین متفاوت خواهد بود که با حضور شرکتهای فناور حوزه هوش مصنوعی در سالن ۲۷، ضمن رونمایی از محصولات فناورانه هوش مصنوعی، فضای لازم برای هم رسانی شرکتها و مسئولین دولتی که از شرکتهای حاضر در این سالن بازدید به عمل میآورند فراهم خواهد شد./سیتنا
🔷 نقش محوری وزارت ارتباطات در هوشمندسازی صنایع کشور
🔸 رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: یکی از اقدامات مهم وزارت ارتباطات در بحث هوشمندسازی، سیاستگذاری و برنامهریزی ملی است و تدوین استراتژیهای هوشمندسازی، طراحی و اجرای استراتژیهای کلان ملی برای توسعه و پیادهسازی پروژههای هوشمندسازی در حوزههای مختلف از جمله این سیاستگذاریها و برنامهریزیها است./سیتنا
🔷 ایپاس فرصتی برای همکاری شرکتهای دانشبنیان با پلیسهای تخصصی است
🔸 محمدقاسم ناظر مدیرعامل بنیاد تعاون فراجا، با بیان اینکه بیست و یکمین نمایشگاه ایپاس ۲۰۲۴ از ۳۰ مهر ماه شروع و تا امروز سوم آبان ادامه دارد، اظهار داشت: تقریباً ۱۸۷ غرفه ایجاد شده و ۲۲۳ شرکت در این نمایشگاه حضور پیدا کردند. /دفاع پرس
🆔 @zaviehmag
✅ رشد چشمگیر Perplexity در حوزه جستوجوی مبتنی بر هوش مصنوعی
🔹 مدیر عامل موتور جستجوی آنلاین «Perplexity»، اعلام کرد که این پلتفرم جستجوی مبتنی بر هوش مصنوعی هماکنون ۱۰۰ میلیون جستجو در هفته را پردازش میکند؛ رقمی که به صورت تقریبی به ۴۰۰ میلیون جستجو در ماه میرسد.
🔹 بر اساس گزارشهای منتشر شده، این شرکت همچنین در حال برنامهریزی برای پیادهسازی یک مدل تبلیغاتی جدید و مذاکره با برندهایی از جمله نایکی و ماریوت برای تقویت جستجوهای حمایتشده است.
🔻 این در حالی است که «Perplexity» در مقطع کنونی با برخی چالشهای قانونی جدی نیز مواجه است. شرکت داو جونز (وابسته به مؤسسه رسانهای «News Corp») و روزنامه نیویورک پست اخیراً به دلیل آنچه «سرقت محتوا» میخوانند، از این پلتفرم شکایت کردهاند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ مشارکت متا و رویترز در حوزه تأمین محتوای خبری برای هوش مصنوعی
🔹 شرکت متا اعلام کرد که چتبات هوش مصنوعی این شرکت از محتوای خبری رویترز برای پاسخ به سوالات کاربران در حوزه اخبار و رویدادهای روز استفاده خواهد کرد. این همکاری تازهترین مورد مشارکت بین یک شرکت فناوری بزرگ و یک ناشر خبری در حوزه هوش مصنوعی به شمار میرود.
🔹 این توافق در حالی صورت گرفته که متا اخیراً در واکنش به انتقادات از سوی قانونگذاران و ناشران مبنی بر انتشار اطلاعات نادرست و عدم تقسیم درآمد، محتواهای خبری را در خدمات خود کاهش داده است.
🔻 بر اساس گزارش منتشر شده از سوی وبگاه آکسیوس، این قرارداد بلند مدت خواهد بود و رویترز بابت دسترسی به محتوای خبری خود از شرکت متا، هزینه دریافت خواهد کرد. چتبات «Meta AI» به کاربران خود با خلاصههایی از اخبار رویترز و لینک به محتوای اصلی پاسخ خواهد داد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag