❇️ تفســــــیر❇️
سپس براى بیان موقعیت زندگى دنیا در برابر زندگى آخرت، چنین مى گوید: زندگى دنیا چیزى جز بازى و سرگرمى نیست (وَ مَا الْحَیاةُ الدُّنْیا إِلاّ لَعِبٌ وَ لَهْوٌ).
بنابراین، آنها که تنها به دنیا دل بسته اند و جز آن را نمى جویند و نمى طلبند در واقع کودکان هوسبازى هستند که یک عمر به بازى و سرگرمى پرداخته و از همه چیز بى خبر مانده اند!
تشبیه زندگى دنیا به بازى و سرگرمى از این نظر است که بازى ها و سرگرمى ها معمولاً کارهاى توخالى و بى اساسى هستند که از متن زندگى حقیقى دورند، نه آنها که در بازى پیروز مى شوند پیروز شده اند و نه آنها که شکست مى خورند شکست یافته اند; زیرا پس از پایان بازى همه چیز به جاى خود باز مى گردد!
بسیار دیده مى شود کودکان دور هم مى نشینند و بازى را شروع مى کنند یکى را امیر و دیگرى را وزیر، یکى را دزد و دیگرى را قافله اما ساعتى نمى گذرد که نه خبرى از امیر است و نه از وزیر، نه از دزد و نه از قافله .
و یا در نمایشنامه هائى که به منظور سرگرمى انجام مى شود، صحنه هائى از جنگ یا عشق یا عداوت مجسم مى گردند، اما پس از ساعتى خبرى از هیچ کدام نیست.
🌼🌼🌼
دنیا به نمایشنامه اى مى ماند که بازیگران آن، مردم این جهانند، که گاه این بازى کودکانه حتى عاقلان و فهمیده هاى ما را به خود مشغول مى دارد، اما چه زود پایان این سرگرمى و نمایش اعلام مى گردد.
لَعِب (بر وزن لَزِج) در اصل از ماده لُعاب (بر وزن غُبار) به معنى آب دهان است که از لب ها سرازیر گردد، و این که بازى را لعب مى گویند، به خاطر آن است که همانند ریزش لعاب از دهان است که بدون هدف انجام مى گیرد.
سرانجام زندگانى سراى دیگر را با آن مقایسه کرده، مى فرماید: سراى آخرت براى افراد با تقوا بهتر است، آیا اندیشه و تعقل نمى کنید؟ (وَ لَلدّارُ الآخِرَةُ خَیْرٌ لِلَّذینَ یَتَّقُونَ أَ فَلا تَعْقِلُونَ).
زیرا حیاتى است جاویدان و فناناپذیر در جهانى وسیع تر و سطحى بسیار بالاتر.
در عالمى که سر و کار آن با حقیقت است، نه مجاز، و با واقعیت است نه خیال، در جهانى که نعمت هایش با درد و رنج آمیخته نیست، و سراسر نعمت خالص است بى درد و رنج.
از آنجا که درک این واقعیات، با توجه به مظاهر فریبنده دنیا، براى غیر اندیشمندان ممکن نیست، لذا روى سخن در پایان آیه به چنین افراد شده است.
🌼🌼🌼
شاید نیاز به تذکر نداشته باشد که هدف از این آیات، مبارزه با وابستگى و دلبستگى به مظاهر جهان ماده و فراموش کردن مقصد نهائى آن است، و گرنه آنها که دنیا را وسیله اى براى سعادت قرار داده اند، در حقیقت جستجوگران آخرتند نه دنیا.
«تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۳۲ سوره انعام »
🆔 :@zeinabyavaran313
احکام
‼️اتصال به نماز جماعت در حال تشهدِ آخر امام جماعت
🔷اگر موقعی به جماعت رسد که امام مشغول خواندن تشهد آخر نماز است، چنانچه بخواهد به ثواب نماز جماعت برسد باید نیت کند و تکبیرة الاحرام بگوید و بعد بنشیند و تشهد نماز را با امام بخواند، ولی سلام نگوید و کمی صبر کند تا امام سلام نماز را بگوید، بعد بایستد و نماز را ادامه بدهد یعنی حمد و سوره را بخواند و آن را رکعت اول نماز خود حساب کند. (این طریق مختص تشهد آخر نماز جماعت و برای درک ثواب جماعت است و نمیتوان آن را در تشهد رکعت دوم نمازهای سه رکعتی و چهار رکعتی انجام داد).
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔:@zeinabyavaran313
﷽
#حدیث
💠امام حسین(علیه السلام):
🔴البُکاءُ مِن خَشیَةِ اللهِ نَجاةٌ مِنَ النّار.
🔷گریه از ترس(عظمت)خدا سبب نجات از آتش جهنم است‼️
📚حیات امام حسین(ع)/ج۱ ص۱۸۳
🆔:@zeinabyavaran313
10.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ماهیت تلگرام چه بوده است ؟؟
بشنوید خیلی مهم
👈 رسانه ملی و تبلیغ نرم افزار اسرائیلی
👈اکثریت نمایندگان مجلس اشتباه می کنند که از نرم افزار اسرائیلی استفاده می کنند
👈 ایجاد اشتغال برای خارجی ها
👈خانواده ها از این برنامه ناراضی هستن
فرزندانشان نابود شده اند در این فضای رها شده
روح الله مومن نسب
گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما
تلگرام برنامه ای اسرائیلی
🆔:@zeinabyavaran313
13.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥آموزش حجاب و حیا به فرزندان
🔴 #استاد_تراشیون
🆔:@zeinabyavaran313
داستان عاشقانه جان شیعه اهل سنت(فصل اول)
قسمت 32🌸💞🌸💞🌸💞🌸💞🌸💞🌸💞🌸
وقتی محمد خبر را از زبان مادر شنید، خنده ای بلند سر داد و در میان خنده با صدایی بریده گفت: »انقدر مامان این پسره رو دعوت کرد و بهش شام و نهار داد که بیچاره نمک گیر شد!« ابراهیم پوزخندی زد و با حالتی عصبی رو به مادرکرد: »گفتم این پسره رو این همه حلوا حلواش نکنین! انقدر ناز به نازش گذاشتین
روش زیاد شد!« که این حرفش، اعتراض شدید لعیا را برانگیخت: »حالا هر کی میومد خواستگاری عیب نداشت! اونوقت این بنده خدا روش زیاد شده!« وابراهیم با عصبانیت پاسخ داد: »ببینم این از تهران اومده اینجا کار کنه یا چشم چرونی؟!!!« از حرف تندش، قلبم شکست که مادر اخم کرد و تشر زد: »ابراهیم!خجالت بکش! تو خودت چند بار باهاش سریه سفره نشستی، یه بار دیدی که به الهه چشم داشته باشه؟ هان؟« ابراهیم چشم گشاد کرد و با صدایی بلند طعنه زد:»من نمیدونم این پسره چی داره که انقدر دلتون رو برده؟!!! پول داره؟!!! خونواده داره؟!!! مذهبش به ما میخوره؟!!!« پدر مثل اینکه از حرفهای ابراهیم باز مردد
شده باشد، سا کت سر به زیر انداخته بود و در عوض مادر قاطعانه جواب داد:مگه مذهبش چیه؟ مگه زبونم لال، کافره که اینجوری میگی؟!!! مگه این مدت ازش لاقیدی دیدی؟!!! اگه پدر و مادر بالا سرش نبوده، گناه که نکرده! گناه اون صدام ذلیل مرده اس که این آتیش رو به جون مردم انداخت! روزی رو هم که خدامیرسونه! جوونه، کار میکنه، خدا هم إنشاءالله به کار و بارش برکت میده!« اما ابراهیم انگار قانع شدنی نبود و دوباره رو به مادر خروشید: »یعنی شما راضی میشی خواهر من بره تو یه خونه اجاره ای زندگی کنه؟ که تازه آقا بشه دوماد سرخونه؟!!!« و این بار به جای مادر، محمد جوابش را داد: »من و تو هم که زندگیمون رو تو همین خونه اجاره ای شروع کردیم! تازه اگه این بنده خدا پول پیش و اجاره میده، ما که مفت و مجانی زندگی میکردیم!« و سپس با لحنی قاطع ادامه داد: »من که به عنوان برادر راضی ام!« جواب محمد در عین سادگی آنچنان دندانشکن بود که زبان ابراهیم را بست و عطیه با لبخندی پشت حرف شوهرش را گرفت: »من که چند بار دیدمش، به نظرم خیلی آدم خوبی میاد!« و لعیا هم تأیید کرد: »به نظر منم پسر خوبیه! تازه من خودم دوران دبیرستان یه دوست داشتم که با یه پسر شیعه ازدواج کرد. الان هم با دو تا بچه دارن خوب و خوش زندگی میکنن! یه بارم نشده که بشنوم مشکلی داشته باشن.« ابراهیم که در برابر حجم سنگین انتقادات کم
آورده بود، قیافه حق به جانبی گرفت و با صدایی گرفته از خودش دفاع کرد: »من میگم بین این همه خواستگار خوب و مایه دار که مثل خودمون سنی هستن، چراانگشت گذاشتین رو این پسر شیعه؟« و این گلایه ابراهیم، بالاخره حرف گلوگیر پدر را به زبانش آورد: »به خدا منم دلم از همین میسوزه!« که مادر بلافاصله جواب داد: »عبدالرحمن! ابراهیم جوونه، یه چیزی میگه! شما چرا؟ شما که ریش سفیدکردی چرا این حرفو میزنی؟ هر کسی یه کُفوی داره! قسمت هر کی از اول روپیشونیش نوشته شده! اگرم این وصلت سر بگیره، قسمت بوده!« که در اتاق بازشد و عبدالله آمد و با ورودش، ابراهیم دوباره شروع به نیش زدن کرد: »آقا معلم!تو که رفیق گرمابه و گلستونش بودی چرا نفهمیدی چی تو سرشه؟« عبدالله که ازسؤال بی مقدمه ابراهیم جا خورده بود، با تعجب پرسید: »کی رو میگی؟« و ابراهیم طعنه زد: »این شازده دوماد رو میگم!« عبدالله به آرامی خندید و گفت: »خود الهه هم نفهمیده بود، چه برسه به من!« و ابراهیم با گفتن »آخی! چه پسر سر به زیری!!!«پاسخ عبدالله را به تمسخر داد و رو به مادر کرد: »خب مامان، ما دیگه زحمت روکم کنیم!« سپس نگاهی به من کرد و با لحن تلخی کنایه زد: »علف هم که به دهن بزی شیرین اومده! مبارک باشه!« و با اشاره ی دست، لعیا را هم بلند کرد و درحالی که دست ساجده را میکشید، خداحافظی کردند و رفتند. با رفتن ابراهیم،گفتگوها خاتمه یافت و محمد و عطیه هم رفتند. مادر خسته و کلافه از مجادله ای که با ابراهیم کرده بود، روی کاناپه دراز کشید و در حالی که سر شکمش را فشار میداد، ناله زد: »نمیدونم چرا یه دفعه انقدر دلم درد گرفت!« پدر بی ِ توجه به شکوه مادر، تلویزیون را روشن کرد و به تماشای اخبار ساعت چهار بعدازظهر نشست،اما من نگران حالش، کنار کاناپه روی زمین نشستم و گفتم: »حتما
ً از حرفهای ابراهیم عصبی شدی.« و عبدالله به سمتمان آمد و گفت: »ابراهیم همینجوریه! کلا دوست داره ایراد بگیره و غُر بزنه!« سپس به صورت مادر خندید و ادامه داد:»مامان! غصه نخور! اگه خدا امری رو مقدر کنه، احدی نمیتونه مانعش بشه!« ازفرصت استفاده کردم و تا عبدالله با حرفهایش مادر را آرام میکرد، به آشپزخانه رفتم تا برای مادر شربت عرق نعنا درست کنم، بلکه دردش آرام بگیرد. لیوان را که به دستش دادم،
ادامه دارد.....
نویسنده :فاطمه ولی نژاد🌸💞🌸💞🌸💞🌸💞🌸💞🌸
🆔:@zeinabyavaran313
⚡️ استقامت در برابر فشار و تحریم از دیدگاه قرآن
🔸از آیات قرآن این معنا به دست میآید که انسان تنها با استقامت میتواند موفقیتهای خود را تضمین کند. پس هر حماسه بزرگی نیازمند استقامتی کامل است
🔸استقامت که در فارسی از آن به ایستادگی و پایداری تعبیر میشود، حالتی نفسانی در انسان است که آدمی را در مسیری راست به دور از هرگونه کژی و انحراف قرار میدهد و تا رسیدن به هدف هیچگونه انفعال و کوتاهی در او پدید نمیآید.
🔸از مهمترین عوامل ایجادی استقامت ایمان است؛ چرا که ایمان به معنای اذعان و تصدیق عقلی و گرایش عاطفی و قلبی به حقانیت چیزی است. چنین ایمانی است که انسان را وادار میکند تا در مقام عمل عزم نماید و استقامت ورزد. از همین روست که خداوند در آیه ۱۳۹ سوره آلعمران میفرماید کسی که ایمان داشته باشد هرگز در مقام عمل سستی نمیورزد و کوتاه نمیآید.
🔸شکی نیست که برای جامعه اسلامی، رضایت خداوند و رسیدن به سعادت ابدی اصالت دارد. البته اگر بتواند این سعادت را با زندگی آرامش بخش و آسایش نسبی در همین دنیا قرین سازد که بسیار مطلوب است، ولی اگر نتواند و میبایست سعادت دنیوی را فدای سعادت اخروی کند، همان کار را خواهد کرد. از این روست که از جان و مال خود میگذرد و بدبختی دنیوی را برای سعادت و عزت ابدی میپذیرد.
🔸وقتی دشمنان اسلام پیامبر(ص) را در محاصره قرار دادند و همه گونه فشار نظامی و اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی را بر حضرت وارد کردند تا ایشان از مواضع خود عقبنشینی کند و اسلام و دولت اسلامی را کنار گذارد و به جمع جهانی آنان بپیوندد که همان سنتهای باطل و بیدادگری فراگیر و ستم و استکبار و ظلم بود، ایشان با استقامت خود و مومنان همراهش کوشیدند تا از اصول خود کوتاه نیایند.
🔸آیه ۱۲۰ سوره بقره یادآور میشود که دشمنان هرگز کوتاه نمیآیند مگر اینکه اصول را ترک کرده و با آنان همراه شوید. پس گمان نکنید که با کوتاه آمدن در یک امر و یا اصلی آنان کوتاه بیایند بلکه همان طور گام به گام مواضع اصولی شما را تسخیر کرده و پیشروی میکنند تا شما را نابود کنند و به دین و ملت خود بازگردانند.
🔸اکنون فشارهای جهانی از سوی استکبار نیز به همین منظور است تا دولت و امت اسلام کوتاه بیابند و به جامعه جهانی استکباری آنان بازگردند. دادن هر امتیازی به دشمنان به معنای موفقیت نیست؛ بلکه انحرافی است که مانع از استقامت و صبر است؛ چرا که دشمن را گستاختر و به تغییر مواضع اصولی امیدوارتر میکند. هنگامی که فشار بر دولت اسلامی پیامبر(ص) بهویژه تحریمهای سخت و کشنده صورت گرفت، برخی از مومنان مدینه گمان کردند که باید کوتاه بیایند تا از نظر اقتصادی کمتر تحت فشار قرار گیرند و خداوند هشدار میدهد که اینگونه نیست که با کوتاه آمدن شما دشمن کوتاه بیاید.
🔸امت اسلام اگر استقامت ورزد و با خلق حماسههای بزرگ در صحنههای جهاد علمی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی و نظامی دشمن را خوار و زبون کند، آنگاه است که آسایش و آرامش دنیوی نیز نصیب امت خواهد شد و رستگاری در آخرت برای آنان تضمین میشود.(فصلت، آیه ۳۰؛ احقاف، آیه ۱۵؛ انفال، آیه ۴۵)
🔸در هنگام حماسهسازی امت از طریق ایستادگی و پایداری در برابر دشمن است که امدادهای غیبی نصیب امت خواهد شد.(فصلت، آیات ۳۰ و ۳۱) پس باید امت همواره با توکل به خدا امیدوار باشد که بر خلاف تحلیلهای علمی و منطقی، تغییراتی به نفع آنان رخ خواهد داد که مقام ایشان را تثبیت و هرگونه تزلزل مادی و معنوی را از ایشان میزداید و جایگاه ایشان را در بلندی اقتدار اسلام و علو الهی تثبیت و استحکام میبخشد؛ چنانکه بر اصحاب بدر این اتفاق افتاد و معادلات دشمن را در هم ریخت.
📝 محمد صدرا آقاجانی روزنامه کیهان
🆔:@zeinabyavaran313
8.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 اهل مسابقه باش!
➕پاسخ به یک پرسش مهم:
🔻 با استرس بردن و ناراحتی باختن چجوری کنار بیایم؟
#تصویری
🆔:@zeinabyavaran313
هر صبح یک آیه:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«قَدْ نَعْلَمُ إِنَّهُ لَيَحْزُنُكَ الَّذِي يَقُولُونَ ۖ فَإِنَّهُمْ لَا يُكَذِّبُونَكَ وَلَٰكِنَّ الظَّالِمِينَ بِآيَاتِ اللَّهِ يَجْحَدُونَ»
به یقین مى دانیم که گفتار آنها، تو را غمگین مى کند؛ ولى (غم مخور و بدان که) آنها تو را تکذیب نمى کنند. بلکه ستمکاران، آیات خدا را انکار مى نمایند.
(انعام/۳۳)
🆔:@zeinabyavaran313