✨﷽✨
✅داستان کوتاه
✍️روبروی محکمهای، میخانهای بود که هر از گاهی یکی از شرابخواران وقتی متهمی را میدید که دستبسته او را به زندان میبرند با مستی بیرون میآمد و ضامن او میشد. در شهر شایع شده بود که شرابخواران آن میخانه بیش از اهل مسجد آن شهر به بهشت میروند چون به مردم خدمت زیادی میکردند. از عالم شهر پرسیدند: کار نیک این جماعت به چه ماند؟ گفت: گویی به مبال میروند و در زمان قضای حاجت عطر بر خود میزنند و چون بیرون آیند نه بوی عطر میدهند نه بوی مبال. گفتیم اجنه به علت علاقه شدید به الکل، در هر کسی شراب نوشد به او نزدیک شده و در گوش او صدا و امر میکنند. در جهان طبیعت امکان ندارد کسی از نوشیدن آب میوهای حس دلتنگی کرده و کس دیگری از نوشیدن همان آب میوه احساس آرامش کند.
اما شراب تنها عنصر هستی است که هر کس بعد از نوشیدن آن یک حس پیدا میکند. یکی میخندد و دیگری به یاد غصههای خود میافتد و گریه میکند، دیگری یاد نفس و شهوت میافتد، و آن یکی یاد بدی کسی میافتد و همان لحظه قصد انتقام میکند و.. از حالات مختلف ایجاد شده در شرابخوار میتوان فهمید آن حالات از خود شراب خارج نمیشود بلکه از خواطر شیطانی است که اجنه بستگی به استعداد کسی که شراب خورده است در او خواطر میزنند. پس اگر کسی که شراب خورده است در حالت مستی کار نیکی انجام دهد چون آن لحظه درگیر خواطر شیطانی است، این کار نیک به امر او (شیطان) انجام گرفته است نه به اراده انجام دهنده فاعل آن! از سوی دیگر کسی که در حال معصیت الهی است، نمیتواند در حال عبادت الهی با انجام کار نیک باشد.
مثال، کسی در حال سنگ زدن به ما بلند بگوید: «دوستت دارم»، پس کسی که مست است اگر بزرگترین کار نیک را هم انجام دهد نزد حقتعالی به کل حبط و بر باد است. اما اگر شرابخوار در زمانی که مست نیست مانند سایر معصیتکاران که کار نیک میکنند، برای رضای خدا کار نیکی انجام دهد برای او ثبت میشود، و چه زیبا حضرت علی علیه السلام فرمودند: بر عاقل است که خود را از مستی ثروت، مستی قدرت، مستی علم، مستی مدح و مستی جوانی نگه دارد، زیرا برای هر یک از اینها بوی پلیدی است که عقل را میزداید و وقار را کاهش میدهد. پس دقت کنیم فقط در زمان نوشیدن شراب شیطان به انسان نزدیک نشده و خواطر نمیزند بلکه کسی هم که صاحب قدرت و ثروت و علم و.. است مستعد مست شدن به معنی در معرض خواطر شیطانی قرار گرفتن است.
┄┄┅┅┅❅🌷❅┅┅┅┄┄
http://eitaa.com/joinchat/1384120320C0415c1301e
✍علامه حسن زاده آملی:
اگر سالک با اقوال و افعال و اخلاق نیک ملازمت نماید ، انوار معارف بر وی ظاهر می گردد و حقایق اشیاء گاهی بر وی منکشف شود و از هستی خود بمیرد و به هستی خدای زنده گردد»
📚 فصوص الحکم بر فصوص الحکم، ص۳۰۹
┄┄┅┅┅❅🌷❅┅┅┅┄┄
http://eitaa.com/joinchat/1384120320C0415c1301e
🌺 توصیۀ امام کاظم(ع) به کسانی که فرزنددار شدن را به خاطر مشکلات مالی به تأخیر میاندازند
🔹یکی از اصحاب امام کاظم(ع) میگوید به آن حضرت نامهای نوشتم و عرض کردم که: «من پنج سال است که از فرزنددار شدن خودداری کردهام؛ به دلیل اینکه همسرم با بچهدار شدنمان مخالف است و میگوید به خاطر نداری، بزرگ کردن آنها برایمان سخت است. نظر شما چیست؟»
✍🏻حضرت در جواب نامۀ من اینگونه نوشتند: «فرزند بخواه (و اقدام کن)؛ چون روزیِ فرزندان را خدا میدهد.»
🔹عَنْ بَكْرِ بْنِ صَالِحٍ قَالَ: كَتَبْتُ إِلَى أَبِي الْحَسَنِ(ع): أَنِّي اجْتَنَبْتُ طَلَبَ الْوَلَدِ مُنْذُ خَمْسِ سِنِينَ وَ ذَلِكَ أَنَّ أَهْلِي كَرِهَتْ ذَلِكَ وَ قَالَتْ إِنَّهُ يَشْتَدُّ عَلَيَّ تَرْبِيَتُهُمْ لِقِلَّةِ الشَّيْءِ، فَمَا تَرَى؟ فَكَتَبَ(ع) إِلَيَّ: اطْلُبِ الْوَلَدَ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَرْزُقُهُمْ.
(کافی، ج6، ص3)
┄┄┅┅┅❅🌷❅┅┅┅┄┄
http://eitaa.com/joinchat/1384120320C0415c1301e
✨﷽✨
#خواصذکرلاالهالاالله
✍ اگر کسی «لا إله إلا الله»اش را تنظیم کند، بقیه امور برایش تنظیم میشود.
اینکه در روایت تأکید میکنند که افضل اذکار «لا إله إلا الله» است؛ چون اساسیترین و بنیادیترین ذکر و حقیقت عالم و خبر عالم است. ما دیگر خبری مهمتر، ارزشمندتر و دوستداشتنیتر از این در دنیا نداریم که ای انسان برای تو معشوقی و دلبری غیر از الله نیست.
حقیقتاً تو هر چیزی را که دوست داری یا هر کس را که دوست داری، در واقع به خاطر عشق به الله است، به خاطر اینکه تو کمال مطلق و بینهایت را دوست داری. بنابراین، این ذکر در تربیت، رشد و سرعت انسان فوقالعاده مهم است.
بزرگان دین فرمودند که هر وقت دلتان به کسی یا چیزی گیر کرد، یعنی اسارت انسان، یعنی ذلت انسان. برای اینکه دلتان از ذلت آزاد شود، بگویید: «أشهد أن لا إله إلا الله»، یعنی شهادت میدهم که من دلبر و معشوقی جز الله ندارم.
این برای آزادسازی دل ما از اینکه گدای عاطفی کسی نباشیم یا وابستگی به کسی پیدا نکنیم، کارساز است؛ چه در خانواده و چه در بیرون از خانواده، فرقی نمیکند.
👤 استاد محمد شجاعی
┄┄┅┅┅❅🌷❅┅┅┅┄┄
http://eitaa.com/joinchat/1384120320C0415c1301e
✍امام صادق علیه السلام در توصیف یاران حضرت مهدی عجل الله فرجه فرمود:
رِجَالٌ كَأَنَّ قُلُوبَهُمْ زُبَرُ الْحَدِيدِ ِ لَا يَشُوبُهَا شَكٌّ فِي ذَاتِ اللَّهِ أَشَدُّ مِنَ الْحَجَر ... كَأَنَّ قُلُوبَهُمُ الْقَنَادِيلُ.
آنها کسانی هستند که دل هایشان مثل پاره های آهن، محکم است. ذره ای شک درباره خدا به دل هایشان راه ندارد. از سنگ، سرسختتر و استوارترند... انگار دلهایشان مشعلی از نور است.
📚بحارالانوار، ج52، ص307.
┄┄┅┅┅❅🌷❅┅┅┅┄┄
http://eitaa.com/joinchat/1384120320C0415c1301e
✨﷽✨
⛔️ گناه به ضرر انسان است؛ چه دیندار باشد چه بیدین!
✍️ دینداری باید طوری باشد که بتواند برای انسان، هیجانانگیز و لذتبخش باشد، اما موانعی وجود دارد که موجب میشود ما از دینداری لذتِ کافی نبریم؛ یکی از این موانع، تصورات غلط ما از دین است. مثلا خیلیها تصور میکنند گناه فینفسه کارِ بدی نیست و ضرری برایشان ندارد؛ فقط خدا را ناراحت میکند! این یک تلقیِ غلط از گناه است که باید تغییر کند.
قدم اول، برای شناخت گناه این است که بدانیم: گناه یعنی خطای انسان که این خطا به ضرر خودش است؛ چه دین داشته باشد، چه نداشته باشد! آدم دیندار یا بیدین، اگر با ساتور، انگشت خودش را بزند، قطع میشود و این ربطی به دین و اعتقاد آدم ندارد!
امیرالمؤمنین علیه السلام میفرماید: اگر خدا از حرام نهی نکرده بود، عاقل باید خودش از حرام اجتناب میکرد (چون میدانست به ضرر خودش است) (غررالحکم/۷۵۹۵)
👤علیرضا پناهیان ۹۸.۲.۱۷
┄┄┅┅┅❅🌷❅┅┅┅┄┄
http://eitaa.com/joinchat/1384120320C0415c1301e
بارون که داره میباره، ما جزء کدوم گروه هستیم؟!
👤 کمیل میگوید:
روزی امیرالمؤمنین علیه السلام مرا فراخواند و به سوی قبرستان کوفه برد. هنگامی که به صحرا رسیدیم، آن حضرت آه پر دردی کشید و فرمود:
🔰 «یا کمَیلُ بْنَ زیادٍ انَّ هذِهِ الْقُلُوبَ اوعِیةٌ فَخَیرُها اوْعاها»
دلها و روح انسانها همچون ظرف هستند بهترین قلبها، آن است که با ظرفیتتر (دریا دل) باشد.
🔻به عنوان مثال، افراد در استفاده باران متفاوتند:
▫️یکی به اندازه دریاچهای از آب باران استفاده میکند، زیرا ظرفیتش وسیع است.
▫️ دیگری به اندازه یک استکان، چون بیش از این ظرفیت ندارد.
▫️ چه بسا فرد دیگر، اصلًا استفادهای نبرد، چون ظرف خود را وارونه قرار داده است.
🔸در این مثال، روشن است که اشکال و تبعیضی از ناحیه فیض خدا نیست، بلکه از ناحیه ظرفیتها و قابلیتهای انسانها است.
📚 آیت الله مکارم شیرازی، مثالهای زیبای قرآن ج۱ ص ۲۱۸
┄┄┅┅┅❅🌷❅┅┅┅┄┄
http://eitaa.com/joinchat/1384120320C0415c1301e
✍آیت الله مجتهدی تهرانی :
بعد از نمازها دعا کنیم که خدایا، ما را از مستی بیرون بیاور.ما را بیدار کن. خدا کند که از خواب غفلت بیدار شویم. بفهمیم که کجا بوده ایم ، از کجا آمده ایم و به کجا می رویم.
┄┄┅┅┅❅🌷❅┅┅┅┄┄
http://eitaa.com/joinchat/1384120320C0415c1301e
⚜ ذکر صالحین ⚜
#استاد_پناهیان
✍بیایید با خدا زندگی کنیم نه اینکه گاهی به او سر بزنیم؛ تا با کسی زندگی نکنی نمیتوانی او را بشناسی و با او انس بگیری.
✍اگر مدتی شب و روز با کسی زندگی کنی به او انس خواهی گرفت.
اگر با خدا انس پیدا کنی، شدیدا به او علاقمند میشوی.
✍خدا تنها انیسی است که مأنوس خود را هرگز تنها نمیگذارد.
┄┄┅┅┅❅🌷❅┅┅┅┄┄
http://eitaa.com/joinchat/1384120320C0415c1301e
🔴 سرگردانی اهل دنیا در قیامت
اهل دنیا با همين وضع که میميرند خيلی از اينها اصلاً وقتی مردند نمیدانند مردند، بعد وقتی وارد صحنه قيامت میشوند نمیدانند اين قيامت است، با كدام سرمايه بفهمند اين قيامت است چيزی كه نيندوختند نه خودشان اهل معنا بودند كه كشف كنند نه حرف انبيا را گوش دادند لذا با همان ديدِ بسته محشور میشوند سرگرداناند وقتی از اينها سؤال بكنی كه از آن وقتی كه مُردی تا الآن چقدر طول كشيد اينها چون غير از معرفتشناسی حسّی و تجربه نداشته و الآن هم ندارند با همان وضع محشور شدند اينها خيال میكنند اينجا هم دنياست مدتی خواب بودند الآن بيدار شدند میگويند يك ساعت يا كمی كمتر يا بيشتر همين!
عالمان آن روز، مؤمنان هستند اوليای الهی هستند فرشتهها هستند میگويند نه، اينچنين نيست شما ميليونها سال در برزخ بوديد الآن به اين صورت در آمديد يك ساعت و نيم ساعت چيست.
در سورهٴ مباركهٴ «مؤمنون» گوشهای از اين معارف را بيان فرمود، فرمود وقتی كه در قيامت از اينها سؤال میكنند میگويند يك روز يا نصف روز ما مانديم آيه 112 به بعد سورهٴ مباركهٴ «مؤمنون» اين بود كه ﴿قَالَ﴾ از آنها سؤال میكنند شما چند سال در برزخ بوديد اينها میگويند سال چيست، ما يك روز يا يك نصف روز بوديم خيال ميكنند اين هم دنياست و همان آثار دنيایی را دارد ﴿قَالُوا لَبِثْنَا يَوْماً أَوْ بَعْضَ يَوْمٍ﴾ اينها خيال میكنند آنجا هم مثل دنياست اصلاً غير از دنيا چيز ديگری درک نمیكنند بعد كم كم برايشان روشن میشود كه وضع چیست
📚 آیت الله جوادی ذیل تفسیر آیات
سورهمبارکهمؤمنون
┄┄┅┅┅❅🌷❅┅┅┅┄┄
@zekre_salehin
⚜ ذکر صالحین ⚜
🌹امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) :
🌿 هرکس از پیروان ما هر روز این چهار حمد را بخواند خداوند او را چهار چیز کرامت فرماید
1️⃣ عمر طبیعی
2️⃣ مال و فرزند بسیار
3️⃣ با ایمان از دنیا رفتن
4️⃣ بیحساب داخل بهشت شدن
بسمِ اَللهِ اَلرَّحمنِِ اَلرَّحیمِ
🍃 الحَمدُلِلّهِ اَلّذی عَرَّفََنی نَفسَهُ وَلَم یَترُکنی عُمیانَ اَلقََلب
🍃 الحَمدُلِلّهِ اَلّذی جَعَلَنی مِن اُمَّةِمُحَمَّدٍ صَلَّی اَللهُ عَلَیهِ وَالِه
🍃 الحَمدُ لِلّهِ اَلَّذی جَعَلَ رِِزقی فی یَدِه وَلَم یَجعَلهُ فی اَیدِی النّاس
🍃 الحَمدُلِلّهِ اَلَّذی سَتَرذنوبی وَ عُیُوبی وَلَم یَفضَحنی بَینَ الخلائق
┄┄┅┅┅❅🌷❅┅┅┅┄┄
http://eitaa.com/joinchat/1384120320C0415c1301e
🟣#یک_داستان_یک_پند
ابوعلی ثقفی، عارف نامداری بود که در نیشابور زندگی میکرد. جوانی در همسایگی او همیشه کبوتر بازی میکرد. روزی ابوعلی در صحن خانه نشسته بود و تلاوت قرآن میکرد.پسر همسایه سنگی به کبوتری زد، سنگ به پیشانی ابوعلی خورد، و خون جاری شد.
ابوعلی غلام خود را صدا کرد و چوب بزرگی به دست او داد و گفت: به آن جوان بده تا کبوترانِ خود را با این چوب براند.
گروهی هستند که کسی را آزار میدهند که به او آزار نرسانده است. این گروه مستحق عذاب هستند.
گروهی هستند که اگر از کسی آزار ببینند آزارش دهند، این گروه اهل حساب هستند. (اگر بیشتر تلافی کرده باشند و خشم زیاد از حد گیرند، باید حساب پس بدهند.)
گروهی هستند که اگر از کسی آزار ببینند او را آزارش ندهند، این گروه اهل ثواب هستند.
گروهی هستند که اگر از کسی آزار ببینند او را آرام کنند. (مانند: ابوعلی ثقفی) این گروه اهل قرب هستند. مانند: اولیا الله و مقربین به خدا.
┄┄┅┅┅❅🌷❅┅┅┅┄┄
http://eitaa.com/joinchat/1384120320C0415c1301e