✍ایات برگزیده جز ششم قرآن❤️
۱- خطری که بیش از ترک عبادت آخرت انسان را تهدید می کند
💥وَ مَن یَسْتَنكِفْ عَنْ عِبَادَتِهِ .......(172) فَأَمَّا الَّذِینَ ءَامَنُواْ وَ عَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ فَیُوَفِّیهِمْ أُجُورَهُمْ ... (173)
قرآن کریم می فرماید: كسانى كه از بندگى پروردگار امتناع ورزند و این امتناع از تكبر آنها سرچشمه بگیرد، همه آنها را در روز رستاخیز حاضر خواهد ساخت و به هر كدام كیفر مناسب خواهد داد. در آن روز به آنها كه داراى ایمان و عمل صالح بوده اند پاداششان را به طور كامل خواهد داد و از فضل خود بر آن خواهد افزود؛ ولی کسانی را كه از بندگى خدا امتناع ورزیدند و راه تكبر را پیش گرفتند به عذاب دردناكى گرفتار خواهد كرد.
استنكاف یعنى امتناع و انزجار از چیزى. این حالت در مورد بندگى خدا، گاهى ریشه در جهل دارد و گاهى به خاطر خودبینى است.
علامه طباطبایی(ره) می فرماید: استنكاف به تنهایى باعث سخط الهى نمیشود، زیرا استنكاف دو جور ممكن است باشد، یكى از استضعاف و دیگرى از استكبار، آن استنكافى باعث خشم و غضب الهى مىشود كه برخاسته از روح استكبار باشد.
قانون قرآن این است: اگر كسى نسبت به آنچه که باید ایمان بیاورد، كفر بورزد و راه مؤمنان را رها كرده و در راه كافران قرار گیرد، اعمال او بر باد می رود و در آخرت در زمره زیانكاران خواهد بود
۲- کفر، تمام اعمال و عبادات گذشته انسان را نابود می کند
💥وَ مَن یَكْفُرْ بِالْایمَانِ فَقَدْ .....(5- مائده)
قانون قرآن این است: اگر كسى نسبت به آنچه که باید ایمان بیاورد، كفر بورزد و راه مؤمنان را رها كرده و در راه كافران قرار گیرد، اعمال او بر باد می رود و در آخرت در زمره زیانكاران خواهد بود.
«كفر به ایمان» یعنی آدمى به آنچه كه مىداند حق است عمل نكند؛ مانند اینكه می داند اسلام حق است ولی مشركین را دوست بدارد و با آنان اختلاط کند و نیز مانند کسی که می داند نماز و روزه و زكات و حج، جزء دین و از ارکان آنند ولی با این حال آنها را ترک کرده و به آنها عمل نکند.
فرق بین کافر و فاسق
نکته دیگر اینکه «كفر به ایمان» در مورد كسى صادق است كه همواره عمل به مقتضاى ایمان خود را ترك كند و همیشه و به طور دائم بر خلاف علم خود عمل نماید از این رو كسى كه در زندگیش گاهی حق را میپوشاند و بر خلاف علم و ایمانش عمل مىكند به چنین كسى نمیگویند به ایمانش كفر ورزیده؛ بلكه مىگویند او مرتكب فسقى شده است.
۳- در هیچ شرایطی ظلم نکنید
💥یَأَ ایهَُّا الَّذِینَ ءَامَنُواْ كُونُواْ ... (8- مائده)
این آیه می گوید: اى اهل ایمان! براى خدا قیام كنید و شهادت عادلانه دهید. دشمنى گروهى نباید سبب شود كه عدالت را رعایت ننمایید. عدالت ورزید كه آن به تقوا نزدیكتر است و از خدا پروا داشته باشید زیرا كه خداوند به آنچه انجام مىدهید، آگاه است.
"شنئان" به معنای کینه ایست که همراه فاصله گرفتن باشد.آیه مورد بحث در مورد شهادت دادن به ناحق علیه كسى است که در آن، شاهد به دلیل بغضى كه نسبت به مشهود علیه دارد سعی می کند تا با ضایع کردن حق او، انتقام خود را از او بگیرد.
آیه در صدد آن است که مومنین را از چنین ظلمی در شهادت باز دارد ظلمی که ممکن است در اثر وجود سابقه دشمنی بین آنها در شهادت صورت پذیرد. از این رو شهادت را مقید به قسط كرد و فرمود: باید كه شهادت شما به قسط و به حق باشد و در شهادت دادن غرضهاى شخصى را دخالت ندهید. آنگاه به دلیل اهمیت موضوع بار دیگر روى مساله عدالت تكیه كرده و مىفرماید: عدالت بورزید كه به پرهیزگارى نزدیكتر است و از آنجا كه عدالت مهمترین ركن تقوا و پرهیزگارى است به عنوان تاكید اضافه مىكند: از خدا پروا داشته باشد؛ زیرا خداوند از تمام اعمال شما آگاه است.
منظور از «محارب» كسى است که با اسلحه به جان یا مال مردم تجاوز كند؛ اعم از اینكه به صورت دزدان سرگردنه در بیرون شهرها چنین كارى كند و یا در داخل شهر؛ مانند افراد چاقوكشى كه حمله به جان و مال و نوامیس مردم میكنند
۴-حکم محارب در قرآن
💥إِنَّمَا جَزَؤُاْ الَّذِینَ یحَُارِبُونَ .....(۳۳)
این آیه، جزاى افراد متجاوزى را كه اسلحه به روى مسلمانان میكشند و با تهدید به مرگ و حتى كشتن، اموالشان را به غارت مىبرند با شدت بیان میكند و میگوید: كیفر كسانى كه با خدا و پیامبر(صل الله علیه وآله) به جنگ بر میخیزند و در روى زمین دست به فساد مىزنند این است كه یكى از این چهار مجازات در مورد آنها اجراء شود: نخست اینكه كشته شوند؛ دیگر اینكه به دار آویخته شوند؛ سوم اینكه دست و پاى آنها به طور مخالف (دست راست با پاى چپ) بریده شود و چهارم اینكه از سرزمینى كه در آن زندگى می کنند تبعید شوند. مگر كسانى كه پیش از دسترسى به آنها توبه و بازگشت كنند كه مشمول عفو خداوند خواهند شد.
🆔 @zekrroozane
♨️سوال:
🔰چطور ائمه يا شهدا و عرفا سجده هاي طولاني داشتن؟
من سجده رو واقعا دوست دارم اما اينکه بخوام سجدم رو طولاني کنم پاهام درد ميگيره
يعني توي سجده طولاني هم بايدنوک انگشت هاي پاهاروزمين گذاشت؟
نميشه روي پاوساق پاروروي زمين بخوابونيم؟
✍️پاسخ:
✅سجده، نشان تذلّل و خاكساری در برابر خداوند و عالیترین درجه عبودیت است.
انسان با سجده، خود را همرنگ با هستی میكند:
« وَلِلَّهِ یَسْجُدُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الْأَرْضِ ...»(1): و آن چه در آسمان ها و زمین است ، برای خدا سجده می کنند.
امام صادق علیه السلام میفرمایند:
عَلَيْكُمْ بِطُولِ السُّجُودِ وَ الرُّكُوعِ فَإِنَّ أَحَدَكُمْ إِذَا أَطَالَ الرُّكُوعَ وَ السُّجُودَ يَهْتِفُ إِبْلِيسُ مِنْ خَلْفِهِ وَ قَالَ يَا وَيْلَتَاهُ أَطَاعُوا وَ عَصَيْتُ وَ سَجَدُوا وَ أَبَيْت(2)
بر شما باد بر سجده های طولانی و رکوع! یکی از شما چون سجده و رکوع را طولانى كند شیطان میگوید: واى بر من فرزندان آدم اطاعت كردند و من عصیان ورزیدم، و سجده كردند و من امتناع نمودم.
در عبادات مستحب هر فرد باید ظرفیت روحی و توان جسمی خود را در نظر بگیرد. در صورتی که عبادت با اکراه و بی میلی انجام شود زدگی به وجود می آورد.
اما اگر اشتیاق و لذت با عبادت همراه شود حتی ضعف جسمی هم مانع عبادت نمیشود و انسان احساس خشتگی نمیکند.
همانطوری که در حالات علما و عرفا میبینیم ساعت ها در پیشگاه خدای متعال مانند یک چوب خشک و بدون حرکت مشغول عبادت میشوند و هیچ درد و ناتوانی احساس نمیکنند. تا اینکه عبد به درجه ای برسد که مانند امیر المومنین علیه السلام تیر از پایش بیرون بکشند و او متوجه نشود.
امام صادق علیه السلام میفرماید:
مَا ضَعُفَ بَدَنٌ عَمَّا قَوِيَتْ عَلَيْهِ النِّيَّةُ.
هیچ جسمی در آن کاری که نیت بر آن قوی باشد، کم نمی آورد.(3) بنابراین توجه، خلوص و اشتیاق خود را به عبادت بیشتر کنید تا جسم شما با شما همراهی کند.
شرایط سجده واجب در نماز را میتوان در سایر سجده ها رعایت نکرد. بنابراین گذاشتن روی پا بر روی زمین یا جابجا کردن انگشتان در سجده مستحبی اشکال ندارد.
موفق باشید.
(1) نحل، 49.
(2) بحار الأنوار؛ ج82 ؛ ص136.
🆔 @zekrroozane
❣✨🌟✨🌟✨🍃🌺🍃
✨⭐️🍃
🌟🍂🌺
✨
🌟
👋ﺩﻋﺎﯼ ﺭﻭﺯ ﺩﻫﻢ ﻣﺎﻩ ﻣﺒﺎﺭﮎ ﺭﻣﻀﺎﻥ 👋
ﺍﺍﻟﻠﻬﻢّ ﺍﺟْﻌﻠﻨﯽ ﻓﯿﻪِ ﻣﻦ ﺍﻟﻤُﺘﻮﻛّﻠﯿﻦ ﻋﻠﯿﻚَ ﻭﺍﺟْﻌﻠﻨﯽ ﻓﯿﻪِ ﻣﻦ ﺍﻟﻔﺎﺋِﺰﯾﻦَ ﻟَﺪَﯾْﻚَ ﻭﺍﺟْﻌﻠﻨﯽ ﻓﯿﻪِ ﻣﻦ ﺍﻟﻤُﻘَﺮّﺑﯿﻦَ ﺍﻟﯿﻚَ ﺑﺈﺣْﺴﺎﻧِﻚَ ﯾﺎﻏﺎﯾَﺔَ ﺍﻟﻄّﺎﻟِﺒﯿﻦ.
🍃🌺🍃
ﺧﺪﺍﯾﺎ ﻗﺮﺍﺭ ﺑﺪﻩ ﻣﺮﺍ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺭﻭﺯ ﺍﺯ ﻣﺘﻮﻛﻼﻥ ﺑﺪﺭﮔﺎﻫﺖ ﻭﻣﻘﺮﺭ ﻛﻦ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺍﺯ ﻛﺎﻣﺮﻭﺍﯾﺎﻥ ﺣﻀﺮﺗﺖ ﻭﻣﻘﺮﺭ ﻓﺮﻣﺎ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺍﺯ ﻣﻘﺮﺑﺎﻥ ﺩﺭﮔﺎﻫﺖ ﺑﻪ ﺍﺣﺴﺎﻧﺖ ﺍﻯ ﻧﻬﺎﯾﺖ ﻫﻤﺖ ﺟﻮﯾﻨﺪﮔﺎﻥ.
التماس دعا
☀⚡☀⚡☀⚡☀⚡☀⚡☀⚡☀
✅نماز شب یازدهم ماه مبارک رمضان
دو ركعت در هر ركعت حمد و بیست مرتبه انا اعطیناك الكوثر
التماس دعای فرج یاعلی
🌟
✨
🌟🍃🌺
✨⭐️🍂
❣✨🌟✨🌟✨🍃🌺🍃
________________________
#ڪـانال_ذڪـر_روزانه
أَلَا بِذِڪْرِ اللَّهِ تَطْمَئِـنُّ الْقُلُــوبُ
سروش
✅https://sapp.ir/zekrroozane
ایتا
✅https://eitaa.com/zekrroozane
هدایت شده از ذکر روزانه
⁉️پرسش
تنبیه بردگان:
❔این که در روایاتی آمده که امام سجاد در ماه رمضان بردگان خودش را نمی زد یعنی چه ❗️برده ضعیف زدن داره که امام سجاد به خاطر ماه رمضان اونها را نمی زد
✅پاسخ
👌دستور به حسن معاشرت با بردگان از دستورات موکد و اساسی اسلام است تا جایی که پیامبر #گرامی فرمود ؛
« جبرئیل پیوسته سفارش ( حسن معاشرت ) با بردگان را به من می کرد
📚الفقیه ج 4 ص 13
👌و فرمود ؛
« از هر چه #خودتان می خورید و می پوشید ، بردگان را هم بخورانید و بپوشانید »
📚امالی طوسی ج 2 ص 18
👌علی علیه السلام فرمود ؛
« آخرین چیزی که از پیامبر در هنگام وفاتش شنیدم این بود که گفت شما را وصیت می کند به حسن #رفتار با یتیم و برده »
📚مستدرک الوسائل ج 15 ص 456
👌و فرمود ؛
« از خدا بترسید ، از خدا بترسید در مورد زنان و بردگان زیرا آخرین سخنان پیامبر شما مربوط به حسن رفتار با زنان و #بردگان بود »
📚الکافی ج 7 ص 49
❕پیامبر گرامی و امامان بزرگوار علیهم السلام بر اساس این تعالیم ، بهترین رفتار ها را با بردگان #اعمال می کردند به گونه ای که همگان حسن رفتار با بردگان را از آنها می آموختند ؛
📚وسائل الشیعه ج 23 ص 9 باب 1 _ بحار الانوار ج 63 ص 413
❕حال آنچه مورد #سوال قرار گرفته است روایتی در مورد امام سجاد علیه السلام است که آمده است ؛
« زمانی که ماه رمضان می شد امام سجاد علیه السلام بردگان و کنیزان خود را نمی زد ، بلکه #جنایات و جرم های آن ها را می نوشت و در آخرین شب ماه رمضان از جنایات آنها می گذشت و می گفت بروید شما را عفو کردم و آزادتان کردم ...»
📚وسائل الشیعه ج 10 ص 318
❕بی شک زدن بدون دلیل و #منطق بردگان امری ناپسند است ، اما اگر بردگان جنایاتی به بار بیاورند که شایسته حد و تعزیر باشد ، زدن و تنبیه آنها نه تنها ناپسند نیست ، بلکه برای ادب کردن آنها لازم و #ضروری است .
👌روایاتی که در مورد تنبیه بردگان توسط امامان نقل شده است ناظر به همین مطلب است که بردگان گناهان و جنایاتی مرتکب می شدند که شایسته حد یا تعزیر بودند و امامان نیز حسب وظیفه #شرعی آنها را تنبیه می کردند .
❕اما از آنجایی که امامان به حسب مصالح و شرایط اجازه بخشیدن حد و تعزیر را بر #گناهکاران دارا هستند ؛
📚وسائل الشیعه ج 28 ص 40 باب 18
👌امام سجاد علیه السلام به خاطر شرافت و فضیلت ماه رمضان بردگانی را که جنایت و جرم می کردند و شایسته تنبیه بودند را مورد #عفو و بخشش قرار می داد .
❕بنابراین آنچه مذموم است تنبیه کردن بی حساب و کتاب بردگان است اما تنبیه کردن و جاری کردن حدود الهی و تعزیرات بر بردگانی که جرم و جنایت می کنند به هیچ عنوان ناپسند تلقی نمی شود .
🆔 @zekrroozane
@zekrroozane
🕊🌿▪️◼️🌿🕊▪️
🌿🔲🔳
▪️🔳
◾️
💠فراز 29دعای جوشن کبیر💠
🌺✨بسم الله الرحمن الرحیم✨🌺
🌷اللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُک بِاسْمِک🌷
🎀 يا عاصِمُ
🍃 يا قائِمُ
🎀 يا داَّئِمُ
🍃 يا راحِمُ
🎀 ياسالِمُ
🍃 يا حاكِمُ
🎀 يا عالِمُ
🍃 يا قاسِمُ
🎀 يا قابِضُ
🍃 يا باسِطُ
💠سبْحانَکَ یا لا اِلهَ اِلّا اَنْتَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ خَلِّصْنا مِنَ النّارِ یا رَبّ
🌷خدايا از تو میخواهم به حق نامت🌷
🌷 اى نگهدار
✨ اى پا برجا
✨ اى جاویدان
🌷 اى رحم کننده
✨ اى سلامتی بخش
✨ اى حاکم
🌷 اى دانا
✨ اى تقسیم کننده
✨ اى سخت گیر
🌷 اى گشایش بخش
💠منزّهى تو اى که معبودى جز تو نیست، فریاد رس فریاد رس، ما را از آتش برهان اى پروردگار من
◾️
🕊🔳
🌿🔲🔳
🕊🌿▪️◼️🌿🕊▪️
#ڪـانال_ذڪـر_روزانه
أَلَا بِذِڪْرِ اللَّهِ تَطْمَئِـنُّ الْقُلُــوبُ
سروش
✅https://sapp.ir/zekrroozane
ایتا
✅https://eitaa.com/zekrroozane
🌺 دعای_افتتاح🌺
🔅💠 امام زمان 💠💥
(عجل الله تعالی فرجه الشریف):
دعای افتتاح را در هر شب ماه رمضان بخوانید، زیرا ملائکه به آن گوش فرا میدهند و برای خواننده آن، طلب مغفرت میکنند.
🆔 @zekrroozane