ایمان_زمان_ظهور
🤔پرسش
❔این که در روایاتی آمده است که اگر کسی تا قبل ظهور ایمان نیاورد ایمان بعد از ظهور برایش فائده ای ندارد چه معنایی دارد ❗️بیشتر مردم جهان ممکن است بعد ظهور به امام زمان ایمان آورد یعنی ایمان اینان بی فائده است و همه اهل دوزخند ❗️
💠پاسخ💠
👌خداوند می فرماید ؛
« آن روز كه آيات و نشانه ها(ی قیامت ) تحقق پذيرد ايمان آوردن افرادى كه قبلا ايمان نياورده اند و يا عمل نيكى انجام نداده اند سودى به حالشان نخواهد داشت »
( انعام 158)
❕خداوند در این آیه از بی فائده بودن ایمانی سخن می گوید که نزدیک قیامت و با دیدن نشانه های قیامت چون زلزله های وحشتناک و بی فروغ شدن خورشید و ماه و ستارگان و ...صورت می گیرد زیرا چنین ایمانی از روی ترس و جبر بوده و فائده و ارزش ایمان اختیاری را ندارد .
📚تفسیر نمونه ج 6 ص 46
🔸در تفسير عياشى از امام باقر و صادق علیهما السلام روايت شده كه در ذيل آیه " يَوْمَ يَأْتِي بَعْضُ آياتِ رَبِّكَ لا يَنْفَعُ نَفْساً إِيمانُها" فرمودند ؛
« مقصود از اين آيات طلوع آفتاب از مغرب و خروج جنبنده زمين و پديد آمدن دود است كه انسان اگر به گناه اصرار ورزد و عمل ايمانى بجا نياورد و اين آيه ها ظاهر شود ايمانش سودى نخواهد داشت »
📚تفسیر عیاشی ج 1 ص 384
🔷البته در برخی روایات تفسیر معنوی و باطنی برای آیه مذکور صورت گرفته است و آیه فوق به زمان ظهور امام زمان علیه السلام تطبیق داده شده است .
🔹از امام صادق علیه السلام نقل شده است که فرمود ؛
« مراد از نشانه ها امامان هستند و آن نشانه اى كه انتظار كشيده مى شود، قائم عليه السّلام است. در آن زمان ايمان كسى كه پيش از قيام آن حضرت با شمشير، ايمان نياورده براى او #سودى نخواهد داشت، اگرچه به پدران آن حضرت كه پيش از او بودند، ايمان آورده باشد.»
📚کمال الدین ج 1 ص 18
🔸 و در نقل دیگری در تفسیر آیه مذکور فرمود ؛
«[مراد از آن روز] زمان خروج قائم ماست كه انتظارش كشيده مى شود، آنگاه فرمود: اى ابا بصير! خوشا به حال #پيروان قائم ما كه در زمان غيبت او چشم به راه ظهور اويند و در زمان ظهورش او را پيروى مى كنند. آنها دوستان خدا هستند كه نه بيمناك مى شوند و نه اندوهگين مى گردند.
📚کمال الدین ج 2 ص 357
❕این روایات اشاره به آن دارد که کسانی که قبل از ظهور امام عصر علیه السلام علی رغم وجود شواهد و ادله قطعی ، از روی عناد و لجاجت به آن حضرت ایمان نیاورده اند ، ایمان پس از ظهورش هم برایشان فائده ای ندارد ، زیرا قطعا این ایمان ، ایمانی حقیقی و خالص نیست بلکه ایمانی صوری و غیر حقیقی است .
🔰البته همین افراد یا سایرین از مردم اگر از روی خلوص و صداقت به حضرت حتی پس از ظهور و قبل از بروز نشانه های قیامت ایمان بیاورند ، بی شک ایمانشان مقبول خداوند واقع می شود چرا که امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« همواره در روزى زمين از ناحيه پروردگار حجتى كه حلال و حرام خدا را بشناسد و به راه خدا دعوت كند بوده و خواهد بود، و اين رابطه بين خدا و خلق هيچگاه در زمين قطع نمى شود مگر چهل روز مانده به قيامت كه در آن چهل روز خداوند حجت خود را از زمين برمى دارد، در آن روزها است كه در توبه به روى گنهكاران بسته مى شود، و ايمان آوردن در آن ايام بى فايده است، گنهكاران و كفارى كه تا آن روز توبه نكرده و ايمان نياورده اند از بدترين #خلقند و كسانى هستند كه قيامت بر آنان قيام مى كند »
📚البرهان فی تفسیر القرآن ج 2 ص 501_ المحاسن ص 236_
☀️امام باقر علیه السلام☀️
🔳 هر کس در وقت خوابیدن
یازده مرتبه سوره «إِنّا اَنزَلناه»(سوره قدر) را بخواند،
خداوند برای او نوری خلق کند به اندازه طول و عرض هوا تا حجابهای نور نزد عرش و در هر درجه از آن هزار ملک مقرر فرماید که برای هر ملکی هزار زبان باشد و از هر زبانی هزار لغت برای خواننده آن استغفار کنند تا شب تمام شود، آنگاه آن نور را در جسد قاری قرار دهد تا روز قیامت.
📚خواص القرآن هزار جریبی/ص107
🆔 @zekrroozane
🌺💥🌺
🚫 خاتمهی فرائض الهیه
🔰 خداوند فرائض را يكى بعد از ديگرى نازل كرد تا نوبت به آخرين فريضه رسيد؛ آخرين فريضهاى كه خدا نازل كرد و بعد از آن فريضهاى نازل نشد كه دفتر وحى به اينجا كه رسيد، مهر ختم خورد و فرائض الهيه به اين فريضه انتها پيدا كرد؛
❇ فريضهاى كه خاتمةالفرائض است، ولايت اميرالمومنين على بن ابى طالب علیهالسلام است.
🔍 کسانی که اهل فهم هستند، دقت کنند که قضيه در چه حد از اهميت است كه اختتام تمام فرائض به اين فريضه است و خدا بعد از اين ديگر از فرائض چيزى نازل نكرد.
👈🏻 اين است معنای: ﴿الْيَوْم أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَ رَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا.﴾
💥🌺💥
💡 ولایت را بشناسیم...
🔰 خدا گذاشت تا سال آخر عمر شخص اول عالم (پیامبراکرم صلی الله علیه وآله)، آن هم در سفر بازگشت از حجة الوداع، در محل تفرق تمام مسلمين، آنجا با آن شدت فرمود:
﴿يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ﴾
♨ سرتاسر قرآن خطابى به اين شدت نيست:
﴿بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ¹﴾
«اى پيامبر، آنچه از جانب پروردگارت به سوى تو نازل شده، ابلاغ كن.»
💞 خدايى كه با پيغمبر خاتم، آنچنان سخن میگفت كه با احدى از انبيا به آن لطف تكلم نكرده:
﴿وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِين²﴾
«و تو را جز رحمتى براى جهانيان نفرستاديم.»
💖 طرز تکلم خدا با این پیغمبر، این است: ﴿لَعَمْرُك³َ﴾؛ «به جان تو قسم.»
❇ پیامبر این قدر عظیم است!
❌ ولی به این واقعه که میرسد، مطلب منقلب میشود، آن رحمت بر میگردد و با این شدّت سخن میگوید که اگر امروز #غفلت بشود، تمامرسالت باطل شده...
⚠ ولایت_امیرالمومنین علیهالسلام را اينگونه بفهميد و به مردم بفهمانيد؛ ولايت و ولىّ خدا را ملعبه اوهام و بازيچه هوسها نكنيد، بفهميد مسأله چقدر مهم است!
🎙 آیت الله العظمی وحید خراسانی
📆 ۱۵/فروردین/۱۳۸۷
📌 ۱. مائده/۶۷؛ ۲. انبیا/۱۰۷؛ ۳. حجر/۷۲.
🆔 @zekrroozane
🌈معنای*من کنت مولا فهذاعلی مولاه*چیست؟(۲)
❤️عاشقان ولایت بخوانندولذت ببرندومنتشرنمایند
🌺ولایت مقام تشریفاتی و تشریعی و قراردادی نیست، بلکه ولایت مقامی تکوینی و مقام کن فیکون است. آنچه او بخواهد و اذن بدهد می شود و آنچه نخواهد و اذن ندهد نمی شود حالا چه در مورد خودش باشد یا دیگری؛ یعنی مثلا، این گونه نیست که آب به تنهائی سیراب بکند و غذا به تنهائی سیر، بلکه آب باذن امام سیراب می کند و غذا به باذن امام سیر می کند. باذن امام می بینی، می شنوی، می فهمی و هکذا. اصلا به برکت وجود اوست که هستیم. امام بر گردن ما حق حیات دارد به واقع نه به تعارف؛ لولاک لما خلقت الافلاک و لولا علی لما خلقتک و لولاک لما خلقت علی و لولا فاطمه لما خلقتکما (مستدرک سفینه البحار:۳ / ۳۳۴)
– نبأ عظیم است؛ عم یتسائلون عن النباء العظیم الذی هم فیه مختلفون کلا سیعلمون (نباء ۱-۳)؛ یقول علی علیه السلام ما لله آیه اکبر منّی (بصائر الدرجات ص ۷۶)
– فصل دین است؛ یا ایها الرسول بلغ ما انزل الیک و ان لم تفعل فما بلغت رسالته (مایده ۶۷)؛ همه دین جنس است و امامت فصل دین است، همه بدن است و امام روح است.
– حرف اول و آخر پیامبرخداست؛ چه اینکه درآغاز رسالت بنا بر آیه وَاَنْذِرْ عَشیرَتَکَ الاَقرَبینَ (شعراء ۲۱۴)ولایت رامطرح کردو درحجه الوداع نیز ولایت را مطرح کرد.
– اتمام و اکمال دین است؛ الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی(مائده ۳)
– رضای خداست؛ ورضیت لکم الاسلام دینا (مائده ۳)
– وجه الله است؛ فاینما تولوا فثم وجه الله (بقره ۱۱۵)؛ هر کسی را با صورتش می شناسند؛ به علی شناختم من به خدا قسم خدا را. وجه الله مقامی که سرتاسر آفرینش را پرکرده است؛ این رسول خداست(ص) که فرمود: در شب معراج هیچ چیز در زمین و آسمان ندیدم الا این که بر آن نوشته بود: علی)
– عشق به مولا قیمتی ترین امر درهر دودنیا است؛ قل لا اسئلکم علیه اجرا الا الموده فی القربی(شوری ۲۳)؛ چه اینکه مزد پیامبر اکرم باید بهترین باشد.
– وانک لعلی خلق عظیم است (قلم ۲۹)
– رحمه للعالمین است (انبیاء ۱۰۷)
– اشداء علی الکفاررحماء بینهم است(فتح ۲۹)
– توسل به آنان آمرزش الهی رابه همراه دارد؛ فَتَلَقَّى آدَمُ مِنْ رَبِّهِ کَلِماتٍ فَتابَ عَلَیْهِ إِنَّهُ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحیمُ(بقره ۳۷)
– مفتاح الغیب است وعالم به همه جزییات عالم؛ وَعِندَهُ مَفَاتِحُ الْغَیْبِ لاَ یَعْلَمُهَا إِلاَّ هُوَوَیَعْلَمُ مَا فِی الْبَرِّوَالْبَحْرِ وَمَا تَسْقُطُ مِن وَرَقَهٍ إِلاَّ یَعْلَمُهَا وَلاَ حَبَّهٍ فِی ظُلُمَاتِ الأَرْضِ وَلاَرَطْبٍ وَلاَ یَابِسٍ إِلاَّ فِی کِتَابٍ مُّبِینٍ(انعام ۵۹)
– نعمتی است که درمورد آن بازخواست می شوید؛ ثم لتسئلن یومئذ عن النعیم(التکاثر ۸)
– کوثر است؛ انا اعطیناک الکوثر(کوثر ۱)
-هر که با او در افتادور افتاد؛ ان شانئک هو الابتر(کوثر ۳)
– هل یستوی الذین یعلمون ولایعلمون
– افمن کان مومناکان فاسقا لایستوون
– موضوع قسم الهی؛ خداوندحتی به اسب ولی، جرقه ی سمِ اسبِ ولی هم قسم می خورد؛ والعادیات ضبحا فالموریات قدحا(العادیات ۱-۲)؛ قسم به نفس نفس زدن های اسبان وقسم به جرقه سم اسبانشان.
– لیله القدر است (قدر ۱)
– عصاره خلقت است؛ والعصر(العصر ۱)
– شفیع روز جزااست؛ وَلَسَوْفَ یُعْطیکَ رَبُّکَ فَتَرْضى(الضحی ۵)
– مجرای فیض نظام هستی است؛ ومن اللیل فتهجد به نافله لک عسى أن یبعثک ربک مقاما محمودا(چه این که حمد دربرابرنعمت است)
-موجودی بسیارباعظمت است؛ وفدیناه بذبح عظیم
-عروه الوثقی است؛ لاإِکراهَ فِی الدّینِ قَدتَبَیَّنَ الرُّشدُمِنَ الغَیِّ فَمَن یَکفُر بِالطّاغوتِ وَیُؤمِن بِاللَّهِ فَقَدِاستَمسَکَ بِالعُروَهِ الوُثقى لاانفِصامَ لَها وَاللَّهُ سَمیعٌ عَلیمٌ(بقره ۲۵۶)
-حبل الله است؛واعتصموابحبل اللّه جمیعا ولاتفرّقوا(آل عمران ۱۰۳)؛ اعتصام یعنی پیچاندن و تاب دادن طناب به دور دست؛ یعنی مرکز انحصاری تجمع و وحدت ولی الله است و از همین رو است که امام در صبح جمعه ظهور خواهد کرد.
-نماز است؛ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذَا نُودِی لِلصَّلَاهِ مِن یَوْمِ الْجُمُعَهِ فَاسْعَوْا إِلَى ذِکْرِ اللَّهِ وَذَرُوا الْبَیْعَ ذَلِکُمْ خَیْرٌ لَّکُمْ إِن کُنتُمْ تَعْلَمُونَ.(جمعه ۹) بنا بر روایات منظور از صلوه حضرت امیر است. امیرالمومنین(ع) فرمودند أنَا صَلَاهُ الْمُؤْمِنِ،أنَا حَیَّ عَلَى الصَّلَاهِ، أنَا حَیَّ عَلَى الْفَلَاحِ، أنَا حَیَّ عَلَىخَیْرِ الْعَمَل (أنوار الهدایه، ص ۱۷۵)
– وسیله (سبب-واسطه) است؛ یا ایها الذین آمنوا اتقوا الله و ابتغوا الیه الوسیله و جاهدوا فی سبیله لعلّکم تفلحون (مائده ۳۵)
– مستجاب الدعوه است؛ وَلَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جَاءُوکَ فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَاسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّابًا رَحِیمًا
✍حجت الاسلام عبدالغفارامیدوار
🆔 @zekrroozane