5d1ba6c17e8c6b15da495b26_-4841753212195349972.mp3
4.83M
#کلیپ_صوتی
#استادعالی
🌺🍃هميشه و در هرحال پروردگار را با صداي آرام و با احترام بخوان.
👌او قدرت و ظرفيت انجام هرکاري رو دارد. توجهات رو از خود و خلق برداشته و به وي معطوف کن.
❤️🍃خداوند تو رو عاشقانه و بدون هيچ قيد و بندي دوست دارد و هيچ چيز نميتواند از شدت اين عشق بکاهد.
❤️🍃 در لحظه شادي: پروردگار را ستايش کن. حمد و سپاس مخصوص اوست و هيچکس و هيچ چيز در مرتبه او شايسته ثنا نيست.
❤️🍃 در لحظه سختي: فقط از خداوند کمک بخواه. او بهترين فريادرس است و هميشه با تو و در کنار توست.
@YaAlaah✅
هدایت شده از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
ويروس.mp3
12.52M
🔎📖🔍 🔎📖🔍
✅پرسش:
در روایات است که #قم آشیانه اهل بیت علیه السلام است و با وجود تعداد زیادی از علما پس چرا کانون بیماری کرونا در قم است؟ آیا دعای علما اثر ندارد؟
👈اشكال اصلي: با چه روش تحقيق #علمي ثابت شد كه قم مركز شروع بوده؟!!!
بر فرض اثبات علمي
🌺 پاسخ از استاد محمدی ، کارشناس رادیو معارف
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴 ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
▪️ @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
#کرونا
🔎📖🔍 🔎📖🔍
✅پرسش:
آیا دین از سیاست جداست؟ اگر نیست رابطه دین و سیاست باید چگونه باشد که به سیاست زدگی دینی منجر نشود؟
قسمت اول:
🌺پاسخ:
اینکه دین از سیاست جدا هست یا نیست را باید از خود دین پرسید، بله پاسخ ادیانی چون مسیحیت و یهود یا ادیان بشری که سخنی در خصوص جامعه و حاکمیت ندارند مثبت بوده، و در نگاه ایشان دین از سیاست جداست، اما این را نمیشود به همه ادیان نسبت داد، چرا که پاسخ اسلام منفی است، اسلام در باب حکومت و جامعه حرف دارد، این را هم از احکام اسلام میشود فهمید، و هم از سیره پیشوایانش. بنابراین از سازگاری سکولاریسم با یک یا چند دین نمیتوان نتیجه گرفت که سکولاریسم در اسلام نیز پذیرفته شده است.
🔹اما متاسفانه سکوت ادیان تحریف شده در غرب در خصوص مسائل اجتماعی و سیاسی، و همچنین سوء رفتار حاکمان کلیسا در قرون وسطی، منجر به پدید آمدن سکولاریسم به معنای جدایی تمام ادیان از سیاست شد! یعنی از بررسی مصادیق جزئی یک نتیجه کلی گرفتند!(1)
🔹اما یک مسلمان می داند دینی که حاکمیت پیامبر(صلی الله علیه و آله) و علی(علیه السلام)، جنگ و صلح امام حسن(علیه السلام)، قیام امام حسین(علیه السلام)، و شهادت امامانش یکی پس از دیگری را در تاریخ خود دارد نمیتواند از سیاست جدا باشد.
🔸دینی که نظام حقوقی ترسیم کرده است، نظام سیاسی ترسیم کرده است، دینی که احکام اجتماعی، اقتصادی، و حکومتی دارد جدایی دین از سیاست را بر نمی تابد، و با سکولاریسم سازگار نیست. بنابراین کسی که معتقد به جدایی اسلام از سیاست باشد قطعا اسلام را نفهمیده است.
☘️برخی سیاست را با حکومت ناسازگار می دانند، و پیش فرضشان هم این است که دین را مقدس و سیاست را آلوده ترسیم می کنند، سپس آن دو را ناسازگار میدانند، در حالی که روشن است که این نگرش، نشأت گرفته از نگاه نادرست به سیاست است، اینها سیاست را نیرنگ و حقه بازی معنا می کنند، در حالی که پیامبر(صلی الله علیه و آله) و علی(علیه السلام) سال ها بدون نیرنگ و حیله سیاست ورزی کردند، ائمه(علیهم السلام) ده ها سال فعالیت های سیاسی پاک داشتند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
#سیاست
هدایت شده از شیعه پاسخ
#ویروس_کرونا_وظیفه_مومنین_نشانه_غیر_حتمی_ظهور
🤔#پرسش
❔امروزه اکثر مومنان از شیوع بیماری کرونا در هراس هستند ❗️دین در چنین وضعیتی چه توصیه ای برای آرامش به انسان می کند ❕❕
💠#پاسخ💠
👌انسان در همه حال باید امید و توکلش به امید و عنایت خداوند باشد و به حسب توحید افعالی معتقد باشد « لا موثر فی الوجود الا الله » و بداند ، بیماری مسری نیز خارج از اراده الهی نیست و بدون اذن الهی سرایت نمی کند .
🔸نصر بن قرواش جمّال می گوید از امام ششم عليه السّلام پرسیدم كه شترى بیماری گری ( نوعی بیماری واگیر دار و پوستی ) می گیرد و از شتران ديگرم جداش ميكنم از ترس سرايت به ديگران ... ( حکم این مساله چیست ) امام علیه السلام فرمود ؛
« يك اعرابى نزد رسول خدا آمد و گفت گوسفند و گاو و شتر با قیمت كم به دستم می آید و از خريدشان خوشم نمی آید براى ترس از اينكه گرى و بیماری آنها به شتر و گوسفندم سرايت كند، رسول خدا فرمود اى اعرابى پس از كجا بیماری به اوّلى سرايت كرده؟ سپس رسول خدا فرمود: نه عدوا ( و بیماری مسری مستقل ) است، نه بدفالى »
📚وسائل الشیعه ج 11 ص 506
❕سائل امام صادق و اعرابی که نزد پیامبر سلام الله علیهما ، آمدند ، گمان می کردند که بیماری مسری استقلالا می تواند به دیگران سرایت کنند و قدرت خداوند هم مانع آن نیست ، لذا آن دو معصوم با این تفکر آنها برخورد کردند و می فرمودند « عدوی » نیست ، یعنی سرایت استقلالی و بدون اذن الهی یک بیماری وجود ندارد ، لذا می بینیم که علامه مجلسی در شرح روایت می نویسد ؛
« مقصود اين است كه تا خدا نخواهد واگير ندارد، و با پناه به خدا جلویش گرفته می شود »
📚مراه العقول ج 26 ص 96
❕حال که روشن شد ، به حسب عقیده تمام مسلمین « لا موثر فی الوجود الا الله » حتی بیماری های مسری هم ، بدون اذن الهی به دیگری سرایت نمی کند ، برای در امان ماندن از بیماری های مسری باید به خداوند پناه برد و به او توکل کرد .
❕جابر بن يزيد جُعفى مى گويد هيجده سال در خدمت امام باقر عليه السلام بودم هنگامى كه مى خواستم از محضرش خارج شوم با او وداع كردم و گفتم سخن سودمندى به من بفرماييد، فرمود: اى جابر! بعد از هيجده سال باز هم تقاضاى اندرزى مى كنى؟ عرض كردم: «آرى شما اقيانوس بى پايانى هستيد كه هيچ كس به قعر آن نمى رسد».
🔸امام عليه السلام فرمود ؛
« به شيعيانم سلام برسان و بگو ميان ما و خداوند متعال خويشاوندى نيست و تنها وسيله تقرّب به او اطاعت است .( و بگو بر خداوند توکل کنند ) چه كسى از خدا (از روى ايمان و اخلاص) چيزى خواسته است كه به او نداده؟ يا توكّل بر او كرده و كفايت امر او ننموده؟ يا به او اعتماد كرده، و او را رهايى نبخشيده است؟»
📚بحارالانوار ج 78 ص 183
❕خداوند نیز همواره از راه های گوناگون ، انسانها و مومنین را از خطرات ، حفظ می کند چنان که می فرماید ؛
« لَهُ مُعَقِّباتٌ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ يَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّه » « براى انسان مامورانى است كه پى در پى، از پيش رو، و از پشت سرش او را از حوادث حفظ مى کنند» ( رعد 11)
❕#ظاهر اين آيه آن است كه خداوند به گروهى از فرشتگان، ماموريت داده كه در شب و روز به طور متناوب به سراغ انسان بيايند و از پيش رو و پشت سر نگاهبان و حافظ او باشند.
👌امام باقر علیه السلام در #تفسیر آیه فرمود ؛
« به فرمان خدا انسان را حفظ مى كند از اينكه در چاهى سقوط كند يا ديوارى بر او بيفتد يا حادثه ديگرى براى او پيش بيايد تا زمانى كه مقدرات حتمى فرا رسد در اين هنگام آنها كنار مى روند و او را تسليم حوادث مى كنند، آنها دو فرشته اند كه انسان را در شب #حفظ مى كنند و دو فرشته اند كه در روز كه به طور متناوب به اين وظيفه مى پردازند »
📚تفسیر برهان ج 2 ص 283
❕البته مفهوم توکل بر خدا ، ترك استفاده از اسباب و وسايل عادى نمی باشد. در حديث معروفى مى خوانيم ؛ مرد عربى در حضور پيامبر شتر خود را رها كرد و گفت ؛ «تَوَكَّلْتُ عَلَى اللَّهِ!» پيامبر اكرم فرمود: «اعْقِلْهَا وَ تَوَكَّلْ؛ شتر را پايبند بزن و توكّل بر خدا كن»! (با توكّل زانوى اشتر ببند).
📚المحجه البیضاء ج 7 ص 426
🔸ادامه 👇
هدایت شده از شیعه پاسخ
🔸ادامه 👇
❕روى همين جهت آيات قرآن و تاريخ پيامبر پر است از تعبيراتى كه نشان مى دهد مؤمنان تا آنجا كه امكان دارد بايد از اسباب عادى استفاده كنند، و اين كار هيچ منافاتى با توكّل ندارد، در يك جا مى فرمايد: «هر نيرويى را در اختيار داريد براى مقابله آماده كنيد و از اسبهاى ورزيده فراهم سازيد تا به وسيله آن دشمن خدا و دشمن خويش را بترسانيد» ( انفال 60)
❕قرآن در كيفيّت نماز خوف در ميدان جنگ مى فرمايد: «... وَلْيَأْخُذُوا حِذْرَهُمْ وَ اسْلِحَتَهُمْ ...؛ (حتّى هنگامى كه گروهى از مؤمنان در پشت جبهه مشغول نماز هستند و گروهى در ميدان مشغول نبرد) نمازگزاران بايد وسايل دفاعى و سلاحهاى خود را به هنگام نماز زمين نگذارند». ( نساء 102)
👌به اين ترتيب حتّى در حال نماز بايد مراقب استفاده از اسباب عادى بود، چه رسد به حالات ديگر، بنابراين اين گونه كارها هرگز با روح توكّل منافات ندارد.
❕شخص پيامبر اكرم هنگامى كه مى خواست از مكّه به مدينه هجرت كند هرگز آشكارا و بدون نقشه و برنامه، با گفتن «تَوَكَّلْتُ عَلَى اللَّهِ» حركت نكرد، بلكه براى اغفال دشمن از يك سو دستور داد على عليه السلام در بسترش تا به صبح بخوابد، و از سوى ديگر شبانه به طور مخفى از مكّه بيرون آمد و از سوى سوّم به جاى اينكه به طرف شمال يعنى به طرف مدينه حركت كند موقّتاً به سوى جنوب و غار ثور آمد و در آنجا دو سه روزى پنهان گشت و هنگامى كه دشمن مأيوس شد مكّه را دور زد و به طرف مدينه حركت فرمود، در حالى كه مرتّباً از بيراهه مىرفت، شبها حركت مى نمود و روزها مخفى بود تا به دروازه مدينه رسيد.
📚فروغ ابدیت ص 410
❕بنابراين روح توكّل كه تمام وجود پيامبر را پر كرده بود مانع از اين نشد كه از اسباب ظاهرى لحظه اى غفلت كند.
🔸مشيّت خداوند بر اين قرار گرفته كه در اين جهان مردم براى رسيدن به مقصود از اسباب و وسايل موجود كمك بگيرند، همان گونه كه در حديث معروف از امام صادق عليه السلام آمده است: « اراده خداوند بر اين قرار گرفته كه همه چيز مطابق اسباب جريان يابد، به همين جهت براى هر چيزى سببى قرار داده است».
📚الکافی ج 1 ص 183
👌بنابراين بى اعتنايى به عالم اسباب نه تنها توكّل نيست بلكه به معنى بى اعتنايى به سنّتهاى الهى است، و اين با روح توكّل سازگار نيست ، انسان باید نهایت سعی و تلاش خود را بکند و آنجا که قدرت ندارد به خداوند واگذار کند و یقین به پیروزی داشته باشد . اکثر مشکلات و گرفتاری ها به خاطر همین ترک سعی و تلاش و مواظبت های لازم است که با روح توکل در تضاد است .
❕در رابطه با بیماری کرونا هم ، مومنین باید تمام مراقبت های لازم را انجام دهند تا آن بیماری شیوع پیدا نکند و به بهانه توکل بر خداوند ، مراقبت های لازم را ترک نکنند چنان که در روایات هم به این نکته اشاره شده است .
👌امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« از مجذوم فرار کن چنان که از شیر فرا می کنی »
📚الفقیه ج 3 ص 557
❕پیامبر گرامی فرمود ؛
« آنکه دارای آفت ( و بیماری مسری ) است بر فرد سالم وارد نشود »
📚وسائل الشیعه ج 11 ص 507
👌بنابراین باید تمام مراقبت های لازم اجرایی شود و آنگاه که خارج از توان انسان است ، امور به خداوند واگذار شود و یقین به پیروزی باشد .
🔸ادامه 👇
هدایت شده از شیعه پاسخ
🔸ادامه 👇
❕اگر با وجود تمام مراقبت ها ، باز انسان مومن گرفتار بیماری شد ، یقین داشته باشد که آنچه برایش اتفاق افتاده ، به صلاح و مصلحتش بوده است چنان که خداوند به مومنین چنین آموزش می دهد ؛
« بگو هيچ حادثه اى براى ما رخ نمى دهد مگر آنچه خداوند براى ما نوشته است، او مولى (و سرپرست) ما است و مؤمنان تنها بر خدا توكل مى كنند. » ( توبه 51)
❕شك نيست كه سرنوشت ما تا آنجا كه با كار و كوشش و تلاش ما مربوط است به دست خود ما است و آيات قرآن نيز با صراحت اين موضوع را بيان مى كند مانند (وَ أَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسانِ إِلَّا ما سَعى):" انسان بهره اى جز سعى و كوشش خود ندارد" (سوره نجم آيه 39) و (كُلُّ نَفْسٍ بِما كَسَبَتْ رَهِينَةٌ):" هر كس در گرو اعمال خويش است" (سوره مدثر آيه 38) و آيات ديگر.
👌ولى در بيرون دايره تلاش و كوشش ما و آنجا كه از حريم قدرت ما خارج است، دست تقدير تنها حكمران است، و آنچه به مقتضاى قانون عليت كه منتهى به مشيت و علم و حكمت پروردگار مى شود مقدر شده است انجام پذير خواهد بود.
منتها افراد با ايمان و خداپرست كه به علم و حكمت و لطف و رحمت او مؤمن هستند همه اين مقدرات را مطابق" نظام احسن" و مصلحت بندگان مى دانند، و هر كس بر طبق شايستگي هايى كه اكتساب كرده است مقدراتى متناسب آن دارد.
📚تفسیر نمونه ج 7 ص 443
❕امام صادق عليه السلام فرمود ؛
« از مرد مسلمان در شگفتم! خداوند عز و جل براى او حكمى نمى كند، جز اين كه برايش خير است: اگر با قيچى ها بريده شود، برايش خير است، و اگر پادشاه مشرق و مغرب شود، [باز هم] برايش خير است. »
📚الکافی ج 2 ص 62
❕امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« براى من مهم نيست كه نيازمند يا بيمار يا ثروتمند گردم؛ زيرا خداوند عز و جل مى فرمايد: «براى مؤمن، جز آنچه خير او در آن است، انجام نمى دهم».
📚بحار الانوار ج 71 ص 151
❕كسى از امام علىّ بن موسى الرضا عليه السلام پرسيد ؛ آيه «وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ» مفهومش چيست؟ امام فرمود: «لِلتَّوَكُّلِ دَرَجَاتٌ؛ توكّل درجاتى دارد» سپس افزود: «یكى از آنها اين است كه در تمام امورت، آنچه را در مورد تو انجام مى دهد به او اعتماد كنى و راضى باشى، و بدانى خداوند در خير و نظارت بر امور تو فروگذار نمى كند، و نيز بدانى كه حاكميّت در همه اينها از آن اوست، و كار خود را به او واگذارى و بر او توكّل كنى»
📚بحار الانوار ج 75 ص 336
👌از این روایات استفاده می شود که مفهوم اصلی توکل واگذاری امر به خداوند است و انسان با توکل بر خداوند باید بداند پیروز و سعادمتند واقعی اوست و هر آنچه خداوند برای او رقم می زند خیر و صلاح او است که یا آثار این خیر و صلاح و پیروزی در دنیا خودش را نشان می دهد ، یا در آخرت جلوه می کند ، لذا می بینیم ، حسين بن على سيدالشهدا عليه السلام بعد از مبارزات فراوان وقتى از اسب بر زمين قرار گرفتند عرض كردند ؛ «راضى هستم بقضاء و حكم تو، تسليمم براى امر تو، نيست معبودى به غير از تو اى فرياد رسد فريادكنندگان »
📚ینابیع الموده ج 3 ص 82
👌بنابراین توکل بر خداوند در کنار مراقبت های لازم ، راهگشای مقابله با کرونا است ، اگر هم در عین مراقبت و توکل باز هم انسان گرفتار آن شد ، باید هراس به خود راه ندهد و آن را تقدیر و مصلحت خود بداند ، و بداند که اگر سر انجامش هم منتهی به مرگ شود ، باز هم خداوند او را بی بهره نمی گذارد ، چنان که در روایاتی مرگ افرادی که با بیماری مسری از دنیا می روند ، مرگ شهادت گونه دانسته اند ، چنان که پیامبر گرامی فرمود ؛
« مرگ با طاعون برای هر مسلمانی شهادت است »
📚میزان الحکمه ج 6 ص 70
👌در گذشته توضیح داده ایم که در لغت عربی به هر گونه بیماری مسری ، طاعون می گویند ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/11572
❕در کتاب قاموس المحیط آمده است ؛
« وبا یا طاعون هر بيمارىِ واگيردارِ ديگرى است »
📚القاموس المحيط ج 1 ص 31
👌و توضیح دادیم که این بیماری های مسری از نشانه های غیر حتمی ظهور است که انشاء الله ، تلفات چندانی به مومنین وارد نمی کند ، چنان که امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« پيش از قائم، دو مرگ است ، مرگ سرخ و مرگ سفيد، تا آن جا كه از هر هفت نفر، پنج نفر مى ميرند. مرگ سرخ، يعنى كشته شدن با سلاح و مرگ سفيد، يعنى بيمارى طاعون »
📚کمال الدین یک جلدی ص 655 _ بحار الانوار ج 52 ص 207
👌و فرمود ؛
«اين امر (قيام) روى نمى دهد، تا آن كه دو سومِ مردم از ميان بروند». راوی سوال کرد : اگر دو سومِ مردم بروند، چه كسى باقى مى ماند؟
فرمود: «آيا #راضى نمى شويد كه در يك سومِ باقى مانده باشيد؟»
📚الغیبه طوسی ص 339
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
°°°°°°°°°°°°°ஜ۩﷽۩ஜ°°°°°°°°°°°°
💗مهربان خدایم 💗
وقتی دلم ناآرام هست ، میدانم جایی از زندگی فراموشت کردهام...
نیازمندم به تــــ♥ــــو
به نگاهت
به توجهت
به مهربانیت
💗 من جز تـــــو کسی را ندارم...
جز تـــــو هیچ کسی و هیچ چیزی آرامم نمیکند...
🌺 یا رفیقَ مَن لا رفیقَ لَه 🌺
تویی که هر وقت میخوانمت اجابتم میکنی...
❄️پناهم باش، پناه دلی که جز تـــ♥ــــو کسی ندارد... #خدایــــا_ببخش_اگه_دلتنگم
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
@YaAlaah🌀