🔰 اعمال شب اول ماه رجب
1️⃣ غسل کردن
2⃣ زیارت امام حسین علیه السلام
3⃣ خواندن نماز دو رکعتی (کیفیت آن در مفاتیحالجنان بیان شده)
4⃣ احیاى شب اول ماه رجب
5⃣ خواندن دعایى که از امام جواد(ع) نقل شده است
راهکارهای حرف زدن با کودک: چطور با کودکان حرف بزنیم
یک الگوی خوب باشیم
کودکان مشغلولیتهای ذهنی و درگیریهای ما را ندارند، بنابراین در ذهنشان فضا و جای بیشتری برای توجه به اطراف و تقلید از والدین خود دارند. به عبارت دیگر، تمام حواس آنها به رفتار و گفتار شماست و هر کاری شما بکنید و هر چه بگویید، به زودی همان را از کودکتان دریافت خواهید کرد. برخورد خوب و خوشرفتاری شما با کودک به او یاد میدهد چطور با شما و دیگران رفتار کند. اگر شما دروغ بگویید، کودکتان هم شروع به دروغ گفتن خواهد کرد. اگر فردی خوشصحبت باشید، خواهید دید که فرزندتان هم شیرینزبان خواهد بود. فراموش نکنید که ثابتقدم بودن در رفتار خوب نیز ملاک است، یعنی اگر توقع دارید همیشه کودکتان راست بگوید، خودتان هم نباید یک بار راست بگویید و یک بار دروغ!
به بچهها کمک کنیم حرف بزنند، با ما صحبت کنند تا در آینده دچار انکارهای مختلف شخصیتی و خودسانسوری نشوند، آرزوها و بهشت کودکیشان همیشه همراهشان بماند و قربانی کنش و عملکردهای مداوم بازدارنده با اثرهای بد نباشند.
از جملههای مثبت استفاده کنیم
به جای عبارتهای منفی مثل «نه»، «دست نزن»، «نکن»، بهتر است از عبارتهای مثبت استفاده کنید. همچنین هرگز از کلمههایی که باعث ایجاد حس گناه در کودک میشود استفاده نکنید، چون کودکان از همان ابتدا قدرت درک بسیاری از چیزها و احساسات را ندارند، پس نباید برای اشتباهاتشان مدام آنها را مؤاخذه و سرزنش کنید. از عبارتهای سرزنشکننده هم استفاده نکنید، زیرا احساس بیارزشی را در کودک تقویت میکند. در عوض، جملههای مثبت به کودک اعتمادبهنفس و احساس شاد بودن میدهند. رفتارش را بهتر خواهد کرد و تلاش او را برای رسیدن به کاری که درست است و شما میخواهید بیشتر میکند.
به لحنمان دقت کنیم
لحن حرف زدن شما اثر مشخصی با یادگیری حرف زدن کودکتان دارد. اگر با کودکی که پرخاشگری میکند یا مدام ناله میکند که بچههای نوپا بر حسب طبیعتشان این رفتار را خواهند داشت، با لحنی تند و پرخاشگر صحبت کنید، نتیجهٔ کار مشخص است؛ اوضاع فقط بدتر خواهد شد! پس وقتی کودک آرام شد با او حرف بزنید و راهکارهای برخورد با ناله کردن کودکتان را پیدا کنید. همچنین بالا و پایین شدن تن صدای شما باید بسیار هماهنگ و متناسب با موقعیت باشد، پس اگر همیشه با داد و فریاد حرف میزنید باید این عادت را ترک کنید، چون شاید فرزندتان هم به شما نگاه میکند و کار شما را تقلید کرده است.
حرف زدن منجر به فکر کردن میشود. فکر کردن میتواند باعث ایجاد خلاقیت درونی یا محدودیت فکری شود. سبک فکری افراد آموختنی و یادگرفتنی است که در دوران کودکی شکل میگیرد و هر کودکی شیوهٔ فکر کردن را از والدینش میآموزد.
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
✅ در تربيت فرزند ، از سه كليد " منطق ، عاطفه و جديت " استفاده كنيد .
🔸منطقي بودن ، مثل زماني كه فرزند شما خواسته به جايي دارد و بايد برآورده شود . بنابراين :
دليلي براي جدال و بحث نيست .
🔹عاطفي بودن ، مثل زماني كه احساس مي كنيد با كمي ابراز عشق و توجه ، مي شود به اتمسفر ارتباط شما و فرزندتان آرامش منتقل كرد .بنابراين :
دليلي براي استفاده از روش هاي منفي ارتباطي مثل بحث ، توهين ، تحقير نيست .
🔸جدي بودن ، مثل زماني كه قانوني را وضع كرده ايد و اطمينان داريد به صلاح فرزندتان است ، بايد با جديت ( بدون عصبانيت ) ، روي حرف تان بايستيد . بنابراين:
دليلي براي بحث هاي طولاني و قوانين بي ثبات نيست.
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
اهمیت انتخاب دوست در دوران نوجوانی :
دوستان در دوره نوجوانی حامیان بسیار مهمی برای افراد محسوب میشوند و میتوانند به امنیت اجتماعی و روانی افراد کمک کنند. از جمله دلایلی که باعث میشود انتخاب دوست در دوران نوجوانی از اهمیّت بسزایی برخوردار باشد میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- حضور در بین جمع دوستان احساس نیاز به تعلّق را در نوجوان ارضا میکند و میتواند منجر به افزایش احساس اعتمــاد به نفس نیز شود.
- اگر نوجوانان افراد سالمی را برای دوستی انتخاب کنند میتوانند تجربیات مثبتی را در زمینه روابــط اجتماعی شکل دهند و به کمک همین روابط در کنار بلوغ جسمانی بــلوغ عاطفی، روانی و اجتماعی را نیز تجربه خواهند کرد.
- نوجوانان در فرایند انتخاب دوست با عقاید، ارزشها، افکار و نقشهای مختلفی آشنا میشوند که در فرایند هــویتیابی آنها را هدایت میکند و در نتیجه در شکل گیری شخصیت آینده آنها نیز تأثیر میگذارد.
انتخاب دوست در نوجوانی | چگونه به نوجوان خود کمک کنیم؟
درست است که در این سنین نوجوانان به دنبال استقلال طلبــی بیشتری هستند و میخواهند خودشان در مورد روابط دوستیشان تصمیم بگیرند با این حال آنها در این دوره همچنان به نظارت و حمایتهای شما احتیاج دارند. در این شرایط این سؤال برای والدین پیش میآید که با این اوصاف چگونه میتوانیم به فرزندمان در انتخاب دوست کمک کنیم. ما در ادامه به چند راهکار مؤثر در این زمینه اشاره کردهایم.
تلاش برای داشتن روابط صمیمانه و نزدیک با نوجوان :
همین که شما به عنوان والدین بتوانید ارتباطات مثبتی با فرزند خود داشته باشید به خودی خود در روابط دوستانه فرزندتان تأثیر میگذارید. چرا که مطالعات نشان میدهند نوجوانانی که ارتبــاط موثر و موّفق با والدین خود دارند اغلب پذیرش بیشتری نسبت به توصیههای پدر و مادر خود در زمینه دوستیابی دارند و همچنین قادر هستند تا روابط سازندهتر و مناسبتری را با دوستان خود برقرار کنند.
به همین خاطر لازم است در سنین نوجوانی فرزندتان انعطافپذیری بیشتری از خود نشان دهید و تلاش کنید تا روابط نزدیکتری با نوجوان خود داشته باشید. اگر احساس میکنید که تعارضها و اختلافات زیادی بین شما وجود دارد که به ارتباطتان آسیب میزند مراجعه به یک روانشناس متخصص در حیطه خانواده میتواند به شما در جهت بهبود این اوضاع کمک کند.
ایفای نقش به عنوان الگویی سالم :
شما به عنوان والدین بیش از هر چیزی از طریق رفتارتان بر نوجوانان تأثیر میگذارید. در نتیجه به جای اینکه دائماً تلاش کنید تا فرزند خود را نصیحت کنید به دنبال این باشید که همانند یک الگوی مناسب در برابر او عمل کنید. برای مثال نتایج مطالعات روانشناسی نشان میدهند فرزندان والدینی که روابط دوستانه سالمتری دارند اغلب در فرایند دوستیابی و مــهارت های ارتباطی موفقتر هستند و میتوانند ارتباطات اجتماعی مثبتتری را برقرار کنند. در نتیجه اگر شما دائماً در روابط دوستی خود شکست بخورید یا خواهان گـوشه گیری و انزواطلبی باشید نمیتوانید آنگونه که باید روی فرزند خود تأثیر بگذارید.
تشویق نوجوان به ادامه دادن روابط سالم :
به جای اینکه تمرکزتان را روی موارد منفی بگذارید و دائماً بخواهید در مورد نبایدهای روابط دوستی به نوجوانتان هشدار دهید تلاش کنید تا در مسیر مقابل این گام بردارید. در واقع برای اینکه بتوانید رفتارهای اجتماعی مناسبی را در فرزند خود شکل دهید لازم است در مورد تــربیت نوجوان روی رفتارهای مثبت او متمرکز شده و آنها را تشویق کنید و به انتخاب درست دوست در دوران نوجوانی حامی او باشید.
به این ترتیب هر زمان که میبینید فرزندتان روابط امنی را انتخاب میکند و رفتارهای مناسبی را از خود نشان میدهد در این باره به او بازخورد دهید و با حمایت خود این رفتارها را تقویت کنید. این سبک رفتاری به خودی خود احتمال انتخابهای نادرست را کاهش میدهد و نوجوان را در مسیر درست هدایت میکند.
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
❌ ۵ جمله مخرب برای ذهن کودک
عجله کن
1⃣ این جمله برای مایک حرف ساده و بیضرره اما تو واقعیت روی ذهن کودک اثر منفی داره که باعث کندی اون میشه
وقتی کودک رو جایی میبریم و میگیم عجله کن بدو،فقط داریم یک موقعیت استرسزا براش درست میکنیم.
آروم باش
2⃣ فکر میکنید این جمله رو کودک اثر داره؟در واقع فقط انرژی کودک رو سرکوب میکنه،بجای سرکوب کردن، انرژی بچتون روهدایت کنید و برای فعالیتهای جدید تشویقش کنید.
یک دقیقه دیگه
3⃣ما والدین گاهی بخاطر مشغله زیاد، وقتی کودک ازما درخواست چیزی میکنه،مدام میگیم یه دقیقه دیگه که متاسفانه این جمله به کودک این پیامو میده که تو مهم نیستی،کارهای مهمتر از تو دارم.
داری دیونم میکنی
4⃣ وقت خرابکاری بچهها خیلی این جمله رو استفاده میکنیم اماکودک کاملا بیگناهه وذهن کنجکاوش باعث کار خرابیا میشه.برای همین وقتی خستهاید به خودتون استراحت بدین و این جمله رو به بچهها نگید.
حواسمو پرت میکنی
5⃣این جمله روی کودک بخصوص خردسال اثرات منفی داره،چون تو ذهنش میگه من که چیزی نگفتم فقط سوال کردم و باتکرار بیش ازحد این جمله کودک شما از دانستن و یادگیری متنفر میشه.
🦋 با ما همراه باشید👇👇
🍄https://eitaa.com/zendegiamooz
⚠️ اضطراب اجتماعی از کودکی شروع میشود!
🔸کودکان قبل از اینکه بتوانند جمله کاملی را بگویند، میتوانند قضاوت مثبت یا منفی دیگران درباره خودشان را تشخیص دهند. روانشناسان بر این باورند که کودکان نوپا به نظرات دیگران حساس هستند و زمانی که دیگران آنها را تماشا میکنند، رفتار خود را مطابق با آن نظر، تغییر میدهند.
🔸کودکان در دو سالگی نه تنها نسبت به ارزیابی دیگران آگاه هستند، بلکه میتوانند رفتار خود را برای بهدست آوردن پاسخ مثبت تغییر دهند. مطالعات قبلی، این رفتار را در چهار تا پنج سالگی ثبت کرده بود، اما مطالعات جدید نشان داده است که این سطح آگاهی، بسیار زودتر شروع میشود پس باید بیشتر مراقب بیان کلامی و غیر کلامی خود با کودک خود باشیم.
#اضطراب_اجتماعی
🦋 با ما همراه باشید👇👇
🍄https://eitaa.com/zendegiamooz
⚒ وقتی کودک کثیف کاری کرد یا چیزی را شکست
❌ نگویید :
🖇تو برو عقب،تو دست نزن
🖇نیازی نیست شما کاری بکنی.
🖇دست نزن، بدتر میشه
🖇دست بزنی، دستت را میبره
❌"غرغر، داد و فریاد، سرزنش ممنوع"
✅ بگویید:
🖇برو جارو بیار، کمک کن جمعش کنیم.
🖇برو دستمال بیار، خشکش کنیم.
🖇دمپایی بپوش، پات زخمی نشه.
✔️ فواید :
✔️وقتی در تمیز کردن محل، کودک کمک و همکاری کند، یاد میگیرد مسئولیت کارش را بپذیرد.
✔️نظم و نحوه تمیز کردن را میآموزد.
✔️کمتر تحقیر میشود.
✔️همکاری و کمک را میآموزد.
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇👇
🍄https://eitaa.com/zendegiamooz
7.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 چیکار کنم دخترم با چادرش دوست بشه؟
🔻 مادری که هویت دینیش بلنگه چجوری میخواد هویت دینی رو به نسل بعد از خودش منتقل کنه؟
مامانی که وقتی نماز میخونه میگه آخيش خلاص شدیم خوندیما، کاری که در مسافرت ها اغلب انجام می دیم.
🔹️ مواجههی مامان ها با چادرشون، تو مهمونی وقتی مردها میرن حجابشون رو برمیدارن و میگم آه کلافه شدیم!
🔴 تو مطمئن باش بچه ات هیچ وقت با چادر و روسریش دوست نمیشه، بچه تو از کودکی چادر و روسری رو ابزار شکنجه ی مامانش می دونه .
✴️ گاهی اوقات بی اختیار این کار رو میکنیم اما مقوله تربیت مقوله دشواریه. بی اختیاری در تربیت معنی نداره حواست نیست داری چی رو به بچه ات منتقل میکنی بچه ای که هنوز مرحله پذیرش رو رد نکرده .
هویت دینی بچه هم از کانال هویت دینی خانواده عبور میکنه
📽 استاد لواف
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇👇
🍄https://eitaa.com/zendegiamooz
🏵 امام صادق عليه السلام :
اَلْبَنونَ نَعيمٌ وَ الْبَناتُ حَسَناتٌ وَ اللّه ُ يَسْألُ عَنِ النَّعيمِ ، وَ يُثيبُعَلَى الحَسَناتِ ؛
پسران، نعمت اند و دختران خوبى. خداوند ، از نعمت ها سؤال مى كند و به خوبى هاپاداش مى دهد.
🪧 كافى ، ج ۶، ص ۷، ح ۱۲
🦋 با ما همراه باشید👇👇
🍄https://eitaa.com/zendegiamooz
👧👦
📺 بدترین زمان تلویزیون دیدن ڪودڪان
⭕️بدترین زمان تلویزیون دیدن، بلافاصله بعد از بیداری و لحظاتی قبل از خوابیدن است.
📑 طبق پژوهشهای انجام شده بر روی مغز و رفتار ڪودڪان، مشاهدهٔ تلویزیون در سنین قبل از مدرسه به خصوص زیر دو سال، باعث ڪاهش عملڪرد صحیح مغز، حافظه فعال، توجه و تمرڪز ڪودڪان خواهد شد.
📍اگر به هر دلیلی ناچارا فرزند شما تلویزیون می بیند، سعی ڪنید برای ڪاهش آسیب های ناشی از آن موارد زیر را رعایت ڪنید:
۱. تماشا به صورت زمانهای ڪوتاه مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ای باشد نه دو ساعت پشت سرِ هم
۲. همراه با تلویزیون دیدن، تڪلیفی حل نشود و یا ڪتابی خوانده نشود.
۳. دو ساعت قبل از خواب تلویزیون مشاهده نشود چون بر ڪیفیت خواب ڪودڪ تأثیر زیادی دارد.
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇👇
🍄https://eitaa.com/zendegiamooz